Belépés
anyu65.blog.xfree.hu
Félig él, az aki nem mer Kné N. Magdolna
1962.09.21
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/4 oldal   Bejegyzések száma: 31 
Illúziók
  2016-11-30 14:20:36, szerda
 
  Volt egyszer, hogy egy kristálytiszta vizű, hatalmas folyó fenekén különös lények éltek.

A folyó csendesen hömpölygött mindannyiuk - fiatalok és öregek, gazdagok és szegények, jók és gonoszok - fölött, a víz folyt, ahogyan folynia kellett, a víz csupán kristálytiszta önmagát ismerte.

A lények mindegyike görcsösen kapaszkodott a folyómeder mélyén heverő ágakba meg kövekbe, mert életük volt a kapaszkodás, az, hogy ellenálljanak a sodró áramlásnak, ezt tanulták születésük pillanatától.

Végül azonban az egyik lény így szólt: "Elegem van már ebből a kapaszkodásból. Bár a saját szememmel nem tudok meggyőződni róla, de bízom benne, hogy a folyó tudja, hová folyik. Hagyom hát, hadd sodorjon magával az áramlás, és vigyen, ahová akar. Ha továbbra is itt kapaszkodom, belehalok az unalomba."
A többi lény kinevette, és azt mondták: "Te bolond! Engedd csak el magad, és az áramlás, amelyet oly nagyra tartasz, majd jól megforgat, odavág és úgy szétmorzsol a köveken, hogy abba hamarabb belehalsz, mint az unalomba!"
De a lény nem hallgatott rájuk, hanem elszántan elengedte, amibe addig kapaszkodott, mire valóban rögtön forogni, bukdácsolni kezdett, és az áramlás a kövekhez vagdalta.
Ám a lény ennek ellenére sem kapaszkodott meg újra, az áramlás így egy idő múlva felemelte a folyómeder fenekéről, és többé már nem ütődött, zúzódott.
Azok a lények pedig, akik a folyó alján éltek tovább, és nem ismerték a sodródót, így kiáltottak fel: "Lássatok csodát! Ugyanolyan lény, mint mi vagyunk, de ő repül! Íme a Messiás, aki eljött, hogy mindnyájunkat megváltson!"
És a sodrodó így szólott: "Dehogy vagyok én Messiás, vagy akkor ti is azok vagytok. A folyónak telik kedve benne, hogy felemeljen bennünket, hogy szabaddá tegyen, ha van merszünk hozzá, hogy elengedjük, amibe kapaszkodtunk. Valódi tennivalónk az utazás, a nagy kaland."
De ők csak egyre azt kiáltozták: “Megváltó”, és továbbra is görcsösen kapaszkodtak a kövekbe, és a következő pillanatban a sodródó eltűnt a szemük elől, ők pedig ott maradtak, és legendákat találtak ki maguknak holmi Megváltóról.
Richard Bach Illúziók


 
 
0 komment , kategória:  Richard Bach idézetek  
Andrisomnak
  2016-11-30 13:41:28, szerda
 
  BOLDOG NÉVNAPOT!
Link
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Come Togethet
  2016-11-29 11:11:15, kedd
 
  Wes Anderson filmjeit mindenki ismeri: mesebeli, nosztalgikus báj, különc karakterek és kifejező színválasztások jellemzik. A Grand Budapest Hotel, a Holdfény Királyság és az Utazás Darjeelingbe rendezője korábban is készített már reklámot a Prada számára, most pedig a svéd fast fashion márkával állt össze egy szívmelengető kisfilm erejéig.
Brody játssza a kalauzát annak a vonatnak, melynek magányos utasai az időjárás viszontagságai miatt a szerelvényen kénytelenek karácsonyozni. A színész így kommentálta a sztorit:

Ez a történet arról is szól, hogy a világon ebben az időszakban mindenkinek jólesik az ölelés, még akkor is, ha az egy idegentől jön."

Link
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Az Öröm és a Félelem
  2016-11-29 08:30:45, kedd
 
  Az Öröm és a Félelem együtt sétálgatott. A Félelem így szólt az Örömhöz: "Kérlek,mond el, mi a legnagyobb öröm egy ember számára!"
Az Öröm így válaszolt: A legnagyobb öröm az ,amikor egy ember elveszíti saját magát,így énjének határai eltűnnek és ő feloldódik a Megnevezhetetlenben."
A Félelem megértően bólogatott.
Kis idő múlva az Öröm megkérdezte a Félelemtől: " Mi a legnagyobb félelem egy ember számára ?"
A Félelem így válaszolt :" Az amikor egy ember elveszíti saját magát,így énjének határai eltűnnek és ő feloldódik a Megnevezhetetlenben."
Az Öröm és a Félelem nevetve sétált tovább.

Pentagram folyóirat 2014/5. A csend mint vezető


 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Kár, hogy elfelejtettünk várni!
  2016-11-28 08:29:35, hétfő
 
  Kár, hogy elfelejtettünk várni! Kár, hogy ma minden azonnal kell! Rohanva, kapkodva élünk, mintha állandóan attól félnénk, hogy lemaradunk valamiről. Kapkodva ismerkedünk, és kapkodva szeretünk. Őrült tempót diktálunk magunknak és egymásnak is. 10 perc alatt elkészíthető vacsorák mellé, ma 10 perc alatt megélhető kapcsoltok dukálnak. Rapid randikon villámsebesen döntünk, kell-e a másik. Derüljön ki! Itt. Most. Azonnal.
Pedig várni jó! Várni és közben felépíteni magunkban valamit, ami pont a várakozástól, a lassú előrehaladástól válik értékké. A siettetés elértéktelenít, mert nincs idő érzelmi kapcsokat kiépíteni. Nincs idő múltat teremteni. Valami csak akkor lehet igazán a miénk, ha lassan, fokozatosan érjük el, ha lassan, fokozatosan kerülünk hozzá közel. Minden nap egy kicsit közelebb. A nagy dolgokat nem instant módon kapjuk. Az értékre várni kell.
(Orvos-Tóth Noémi)

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Advent
  2016-11-27 08:30:07, vasárnap
 
 Advent időszaka a várakozás jegyében telik. Várjuk a fény megszületését, a világosság növekedését. A karácsonyi ünnepkör advent első napjával kezdődik.

Az adventi koszorú

Az első adventi koszorút Johann H. Wichern német evangélikus lelkész készítette el. A lelkész 23 gyertyát helyezett el egy felfüggesztett szekérkeréken, mely körül minden nap eggyel többet gyújtott meg karácsonyig. A hagyományos adventi koszorú elkészítésének folyamatát Molnár V. József néplélekkutató szavai alapján írja le a csillagművészet.blogspot oldal. A valódi adventi koszorúnak igen mély mondanivalója van. Eredendően minden adventi koszorút egy kör és egy kereszt alkot.

Kör: Boldogasszony ölelését szimbolizálja, a fény óhajtásának és őrzésének megjelenítése.
Kereszt: Ige, a Teremtő kiáradó fénye
Kereszt közepe: Isten helye.

A kör és a kereszt az Öl, az Ige, és Isten hármasa.
A mai kor embere már csak a koszorú ölét használja, ami nem elég, mivel Isten hiányzik belőle. Azzal, hogy belehelyezzük Istent is, újra éltetjük a születését a lelkünk közepén.

A koszorút otthon kell készíteni fűzfavesszőből, hagyományosan 4 vagy 8 vessző adja a keresztet. A vesszők közé szorították be a méhviaszgyertyákat, a körbe pedig fenyőágakat tűzdeltek be az óramutató járásának megfelelő irányban.

A méhviaszból készült gyertya szimbolizálja a szorgalmas szűzbogarat, Jézus bogarát. A méz jelképezi Jézus jóságát. A kereszt közepére csipkebogyók kerültek. A csipkebogyó jelenítette meg az istenfát. (Isten a csipkebokorban szólt Mózesnek.) A lényeg a csipkebogyó piros színén van, a piros az örök élet színe. A gyertya derekát fontos volt kék szalaggal átfogni, mert a kék Mária színe, maga a kék ég, amiben az Ő szent fia, a Nap van. (Az elkészült koszorút mindig a mestergerendára illesztették.)

A gyertyák tájolásának és meggyújtásának is meghatározott sorrendje van:
1. Kelet - 2. Dél - 3. Nyugat - 4. Észak

Az idő és a tér kerek, a születés időben és térben történik. Észak az időnek és a térnek is a rendje.

A négy gyertya négy napfordulat megjelenítője.

Az adventi koszorú elsősorban nem dekoráció! Adventkor az ember lelke megszelídül, a koszorú ott van benne a lelkében.

Asztrozófiai értelemben a négy gyertya négy fényes csillagot, a világ négy tartópillérét idézi. Az első csillag az Aldebaran, a Bika csillagkép szeme, ami az isteni minőségek látása. A második a Regulus, az Oroszlán szíve, a királyi (apai) szeretet lángja. A harmadik az Antares, a Skorpió szíve, ami már az isteni szeretet üzenetét hordozza. A negyedik gyertyaláng a Fomalhaut, a Vízöntő vizet elnyelő csillaga, a megtisztulás és a bőség befogadása.

Advent és az erények

Advent idejében növekednek a sötétség erői, egyre kevesebbet érzékeljük a Nap mindent bevilágító fényét. Az időszak hatalmas lehetőség a fejlődésre. Az emberi lélek megkísértése, amikor meg kell erősíteni bizonyos erkölcsi- szellemi erőket.

Advent első hete: igazságosság erénye

Az ember fizikai testét környékezik meg. Az érzékelés megtévesztése, aminek elhárítására alkalmas az igazságosság erénye.

Advent második hete: mértékletesség erénye

Az ember éteri testét környékezik meg. A vágyak mértéktelen megnövekedését a mértékletesség erénye hárítja el.

Advent harmadik hete: bátorság erénye

Az ember asztrális testét környékezik meg. A lelki egyensúly elvesztését a bátorság erénye akadályozza meg. Nem veszítjük el önmagunkat.

Advent negyedik hete: bölcsesség erénye

A szellemi világ küszöbe. Az ellenerők próbálják meggátolni az új szellemi bölcsességek felvételét. Ekkor a szellemi bölcsesség megszerzése és megtartása a legfontosabb.


 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A harmadik
  2016-11-26 18:57:49, szombat
 
 
LACI SZÜLINAPI VIDEÓJA Saját videótáramba teszem ezt!
feltöltve: 2016-11-26 18:53:34
feltöltő: anyu65
nézettség: 1156
szavazatok: 0
kommentek: 0
kulcs: Laciszületésnap,
kategória: család
leírás: Mondd miért nem félsz?

URL:  

Küldöm ismerőseimnek!
Tetszik a videó! Szavazok rá!


 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Katalin napra
  2016-11-25 09:01:34, péntek
 
  Link
Mindn Katalinnak Katkának, Katikának Katusnak
BOLDOG NÉVNAPOT! 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Szeretettel
  2016-11-23 13:47:59, szerda
 
  melyik tetszik?

Szülinapra szeretettel Saját videótáramba teszem ezt!
feltöltve: 2016-11-23 13:21:23
feltöltő: anyu65
nézettség: 1063
szavazatok: 0
kommentek: 0
kulcs: Laci,
kategória: család
leírás: Szabadítsd fell

URL:  

Küldöm ismerőseimnek!
Tetszik a videó! Szavazok rá!
Lacinak szeretettel Saját videótáramba teszem ezt!
feltöltve: 2016-11-23 12:37:51
feltöltő: anyu65
nézettség: 1027
szavazatok: 0
kommentek: 0
kulcs: születésnap,
kategória: baki/vicces
leírás: Mutasd meg az igazi színeidet

URL:  

Küldöm ismerőseimnek!
Tetszik a videó! Szavazok rá!


 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Legyen a szíved nyitott mindenki felé
  2016-11-22 13:46:59, kedd
 
  A Frankensteinre nagyon is hasonlító férfi az Apple reklámjának főszereplője, és küldetése az, hogy elénekeljen egy dalt az embereknek. Senki sem akarja meghallgatni, csak egy aranyos kislány, aki aztán nem csak meghallgatja, de énekelni is kezd a Frankie-nek keresztelt szerzettel együtt.

Az Apple azt a szlogent írta a videó végére, hogy
"Legyen a szíved nyitott mindenki felé".
Ha megnézed a videót, rájössz, miért is pont ez az üzenet.


Link 
 
0 komment , kategória:  Elgondolkodtató  
     1/4 oldal   Bejegyzések száma: 31 
2016.10 2016. November 2016.12
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 31 db bejegyzés
e év: 463 db bejegyzés
Összes: 6842 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 240
  • e Hét: 1084
  • e Hónap: 4847
  • e Év: 280582
Szótár
 
Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2018 TVN.HU Kft.