Regisztráció  Belépés
bkisseva.blog.xfree.hu
Szerencsesütit mindenkinek ! Brokk Oli (Békési Éva)
1980.12.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/9 oldal   Bejegyzések száma: 83 
Tökéletes mézeskalács tészta
  2016-11-30 17:41:25, szerda
 
  Ha valakinek jó mézeskalács tésztára lenne szüksége! Tökéletesen nyújtható, sütés után nem reped, azonnal puha, szépen díszíthető még terülő mázzal is!

- 1 kg liszt
- 30 dkg porcukor!!! NE kristály legyen, mert attól repedhet a tészta
- 3 teáskanál szódabikarbóna
- 1 evőkanál mézeskalács fűszerkeverék
- 30 dkg margarin vagy vaj ( margarint is használtam már hozzá, azzal is puha maradt) Én összekockáztam, ment a mikróba addig amíg elkezdett olvadni!
- 2,5 dl méz (ezt is megmelegítettem mikróban, így jobban lehet vele dolgozni)
- 3 tojás

Száraz hozzávalókat összekeverjük, arra tesszük az enyhén megolvasztott vajat, tojást és a mézet.
Alaposan átgyúrjuk. Eleinte úgy tűnhet, hogy 3 év múlva sem fog összeállni a tészta..de igen :) NE adjatok hozzá plusz folyadékot!
Azonnal lehet is sütni! :)
Én nem hagytam vastagra, 2-3 mm nyújtottam, mert jó kis pufik lesznek!
180 fok, MAX 10 perc!!!!

forrás: facebook, Takácsné Sipos Szilvia‎ receptje, Házi sütijeink

 
 
0 komment , kategória:  ÜNNEPEKRE receptek  
Piros (kolbászos) tészta
  2016-11-30 11:47:43, szerda
 
  Alapanyagait tekintve csak az van benne, amit egy gyerek szerehet: ketchup, tészta, sajt, főzőkolbász - A gyermekkorom kedvence újragondolva - Freddi konyha

Hozzávalók 2 személyre:

200 g makaroni (az eredeti szerint), vagy tagliatelle
1 szál főzőkolbász
2 szelet kolbász (az én választásom, csakis csabai házikolbász)
3 evk. tejföl
3 evk. ketchup

bors
bazsalikom (ez nincs az eredeti receptben)
5-10 dkg sajt (eredetileg trappista, de használhatunk parmezánt)

Elkészítés: A kolbászokat kis kockára felvágjuk. A tejfölt és a ketchup-ot összekeverjük, megfűszerezzük kis borssal és lehetőleg friss bazsalikommal. A kolbászokat belekeverjük a krémbe. A tésztát kifőzzük és mindent hozzávalót összekeverünk, majd egy kivajazott hőálló tálba beleöntjük. A tetejét vastagon megszórjuk sajttal és előmelegített sütőben 200 C°-on megsütjük. Piros, olvadt és ropogós legyen a sajt, akkor tekinthetjük elkészültnek.

Link

 
 
0 komment , kategória:  Tészta  
Rücskös tészta
  2016-11-28 14:56:39, hétfő
 
  Hozzávalók:
15 dkg vajból (Ráma is jó), 40 dkg lisztből (fél tasak sütőport keverünk bele), 10 dkg porcukorból, 3 tojássárgájából és 2 evőkanál tejfölből tésztát gyúrunk.
20 percre betesszük a fagyasztóba. Majd kizsírozott,lisztezett tepsibe (25x35) reszeljük a felét.

Töltelék:
15 dkg darált dió,
4 evőkanál lekvár,
5 dkg cukor.
3 tojás fehérje

Diót, lekvárt cukrot össze keverjük,hozzáadjuk a 3 tojás keményre vert habját, ráhalmozzuk a tésztára, elsimítjuk és almareszelőn ráreszeljük a tészta másik felét. 180 fokon 30 percig sütjük.



 
 
0 komment , kategória:  Sütemény-desszert (édes-sós)  
Bejgli egyszerűen
  2016-11-28 13:41:49, hétfő
 
  Hozzávalók:
60 dkg sima liszt
24 dkg zsír
1 db tojás
pici só
2 evő kanál porcukkor
1 csomag sütőpor
tejföl /annyi, hogy jól összegyúrható legyen tőle a tészta

A lisztet, cukrot, sütőport, sót, tojást a zsírral összemorzsoljuk, és annyi tejfölt adunk hozzá,hogy könnyen nyújtható tésztát kapjunk.Három részre osztjuk. Egyenként kinyújtjuk, megtöltjük, feltekerjük, megkenjük a rudak tetejét tojással és sütjük. Igazán finom majd napok múlva lesz, amikor kicsit megereszkedik. Karácsony előtt már bő 1 héttel megsüthetjük.

Töltelék:15 dkg dió illetve mák (rudanként), ízlés szerint cukor, reszelt citrom héj és a citrom kifacsart leve, vaníliás cukor. Annyi tejjel főzzük fel a hozzávalókat, hogy kihűlés után a kenhető legyen a töltelék.Ízlés szerint mazsolát is tehetünk bele.



 
 
0 komment , kategória:  ÜNNEPEKRE receptek  
Női szeszély
  2016-11-28 13:32:02, hétfő
 
  Hozzávalók: 12 deka vajat 4 tojássárgájával, 4 kanál cukorral habosra keverünk, majd egy csésze tejet és 25 deka liszttel elkevert 1 csomag sütőport hozzáadva könnyű tésztává keverjük.
A tésztát közepes nagyságú tepsibe egyenletes vastagon kiöntve, barackízzel megkenjük s 6 tojás fehérjéből kis kanál ecettel, és 20 deka citromos porcukorral készült kemény habbal lehetőleg vastagon bevonjuk.
Közepes tűznél sütjük.
Sütés alatt a sütő ajtaját ne sokat nyissuk fel. A habhoz szükséges citromos cukrot úgy készítjük, hogy 1 citrom reszelt héját a cukor egy részével mozsárban dörzsöljük el, s azután a többi cukorhoz elegyítve átszitáljuk.

Link

 
 
0 komment , kategória:  Sütemény-desszert (édes-sós)  
Gyors túrós süti
  2016-11-28 13:29:26, hétfő
 
  Hozzávalók:
fél kg áttört túró, 2 dl langyos tej, 20 dkg liszt, 3 tojás, 3 evőkanál cukor, 1 tasak vaníliás cukor, 1 mokkás kanál só,
A hozzávalókat 2 egész tojással és 1 sárgájával összedolgozzuk. Ujjnyi vastagra kinyújtjuk, és pogácsa formával kiszaggatjuk. Margarinnal vékonyan kikent tepsibe rakjuk, a maradék felvert tojásfehérjével lekenjük. Előmelegített sütőben sütjük.



 
 
0 komment , kategória:  Válogatás Ágnes:) receptekből  
Poharas diós kevert
  2016-11-28 12:22:11, hétfő
 
  Hozzávalók: 1 egész tojás, 1 pohár cukor, 1 pohár tej, 1 pohár apróra vágott dió, 1 pohár liszt, 1 csomag sütőpor, 1 citrom reszelt héja.
A tojást a cukorral és a sütőporral habosra keverjük, majd beletesszük a többi hozzávalót.
Margarinnal kikent, kilisztezett, közepes méretű tepsibe öntjük és megsütjük.
A sütést forró sütőben kezdjük, kb. 5 perc múlva közepes fokozatra vegyük vissza és úgy süssük tűpróbáig.



 
 
0 komment , kategória:  Válogatás Ágnes:) receptekből  
Baconos – tojásos fasírt muffin
  2016-11-28 12:17:50, hétfő
 
  Baconos - tojásos fasírt muffin / 12 db

Hozzávalók a fasírthoz :

60 dkg darált hús, 2 db zsemle, 2 db tojás,

- vöröshagyma, fokhagyma, só, bors, petrezselyem, pirospaprika ízlés szerint

24 szelet szalonna, 12 db kis téglalapra vágott sajt

Elkészítés :

A szokásos módon elkészítjük a fasírt masszát.

A darált húshoz adjuk a vízbe vagy tejbe kissé megáztatott, és jól kinyomkodott zsemléket. Az apróra vágott vöröshagymát megdinszteljük, majd a tojásokat is hozzáadjuk. Sóval, borssal, fokhagymával, petrezselyemmel, és pirospaprikával ízlés szerint ízesítjük, és jól összedolgozzuk.

Közben 6 db tojást keményre főzünk, és félbe vágjuk.

A muffin formákat kivajaztam, és minden mélyedésbe 4 db fél szalonna csíkot helyeztem úgy, hogy a szélei kilógjanak, és majd rá tudjam hajtani a gombócok tetejére. Fasírt gombócokat készítettem úgy, hogy közepébe egy fél tojást, és egy kis sajt darabot tettem, majd belehelyeztem őket a szalonnával bélelt mélyedésekbe. Végül ráhajtottam a lelógó szalonnákat, és előmelegített sütőben 180 fokon kb. 35 - 40 perc alatt készre sütöttem.

Link


 
 
0 komment , kategória:  Hús és hal ételek  
Fekete-fehér keksztekercs
  2016-11-28 12:14:53, hétfő
 
  Hozzávalók:
A tésztához:
250 g darált keksz
100 g porcukor
3 ek natúr kakaópor
2 ek. tej
ízlés szerint rumaroma
annyi édes lekvár, amennyitől kemény tésztát kapunk (ez a lekvár folyékonyságától is függ, az enyém annyira szilárd volt, hogy közel 2 dl-t felvett a tészta)

A kókuszos töltelékhez:
120 g porcukor
100 g kókuszreszelék
100 g vaj/margarin

A fekete-fehér keksztekercs elkészítése
A tészta hozzávalóit összekeverjük, majd kemény tésztává gyúrjuk. Ha repedezik, még nem jó - ekkor lehet után ízesíteni rumaromával is.
A tésztát folpack-on (frissentartó fólián) vékony lappá nyújtjuk.
Ezután felolvasztott margarinban alaposan elkeverjük a kókuszreszeléket és a porcukrot.
Megkenjük a tésztát a töltelékkel.
A folpack segítségével feltekerjük a tésztát. Ha túl vastagnak tűnik, készíthetjük a képen látható módon kétoldalról feltekerve.
Légmentesen becsomagoljuk és 2-3 órán át hűtőben pihentetjük.
Ezután már szeletelhető.

Link



 
 
0 komment , kategória:  Sütemény-desszert (édes-sós)  
Non plus ultra
  2016-11-28 12:10:14, hétfő
 
  Hozzávalók: 27 dkg liszt, 1 db Rama margarin, 2 db vaníliás cukor, 3 db tojássárgája.
Hab: 20 dkg porcukor, 3 db tojásfehérje.
Baracklekvár.

A lisztet a margarinnal elmorzsoljuk és összegyúrjuk a 3 tojássárgájával, és a 2 vaníliás cukorral. 10 percig pihentetjük. A tésztát késfok vastagságúra nyújtjuk és kis pogácsaszaggatóval kiszúrjuk. Vajazott tepsibe rakjuk.
A tojásfehérjét a 20 dkg porcukorral kemény habbá verjük és minden kiszúrt pogácsa tetejére kiskanállal vagy habzsákkal halmokat rakunk. Előmelegített sütőben sütjük. Ha megsült, baracklekvárral kettőt össze ragasztunk.
 
 
0 komment , kategória:  Sütemény-desszert (édes-sós)  
     1/9 oldal   Bejegyzések száma: 83 
2016.10 2016. November 2016.12
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 83 db bejegyzés
e év: 843 db bejegyzés
Összes: 2882 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 25
  • e Hét: 318
  • e Hónap: 7807
  • e Év: 126242
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Online Szerencsekerék, Jövő Pláza, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2016 TVN.HU Kft.