Belépés
joetoth.blog.xfree.hu
pax Tóth József
1937.09.06
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 8 
Lelkésztől-46/740
  2016-11-27 11:51:30, vasárnap
 
  Békesség Jézus világosságából
Ez idô homályában Krisztus napja fénylik. Az ô eljövetele, az ô
jelenléte minden történelemnek titkos értelme, a mi életünk értelme. -
- Mert nyugtalanságra felelet a nyugalom, harcra a szabadság, az öröm és a béke. Az úrjövet embere olyan ember, aki bizalommal és hűséggel elébe megy a jövônek.

/Szent István Magyar Plébániától 1996.USA/
 
 
0 komment , kategória:  Plébánia,Szent István USA  
Bibliából169/739,Lk 21
  2016-11-25 11:45:09, péntek
 
  Békesség Isten országa közelségéből,Jézus igéi megmaradásából .
Lk 21,29 Példabeszédet is mondott nekik: >Nézzétek a fügefát és a többi fát. 30 Amikor kifakadnak, tudjátok, hogy közel van a nyár. 31 Így ti is, amikor látjátok, hogy ezek megtörténnek, tudjátok meg, hogy közel van az Isten országa. 32 Bizony, mondom nektek: el nem múlik ez a nemzedék, amíg mindez meg nem történik. 33 Ég és föld elmúlnak, de az én igéim el nem múlnak.
 
 
0 komment , kategória:  Bibliából   
Szerzetestől-50/738
  2016-11-20 12:51:58, vasárnap
 
  Békesség Isten országában,krályságában.
Isten országa tehát két arculatot mutat. Az egyiket fölségesen
megrajzolja Szent Pál: ,,Az Isten országa nem étel és nem ital, hanem igazság, béke és öröm a Szentlélekben'' (Róm 14,17). Isten országa tehát lélek; az a lélek, mely legyôzi a történelem tragikumát; nem elnyomás és jogfosztás, hanem igazság; nem harc és halál, hanem békesség; nem nyomorúság, kín és szenvedés, hanem öröm.
A másik oldalról azonban törvény és alkotmány, elôírások és
nyomatékozások, szervezet és kötelezettség; mindez azzal a
hivatottsággal, hogy biztosítsa azt, ami lélek. Hiszen ha ország, akkor van területe és népe, van törvénye és alkotmánya, vannak alattvalói és van királya. A próféták és az evangéliumok nem hagynak kétséget, hogy a király maga Jézus Krisztus; és a terület az egész föld, az alattvalók az egész emberiség, minden kor, minden vonatkozás és eszmény; a törvény pedig az evangélium.

/Schütz Antal piarista szerzetes +1953.Budapest/
 
 
0 komment , kategória:  Schütz Antal  
Bibliából168/737,Lk 19
  2016-11-18 14:08:57, péntek
 
  Békesség a templomban az imádságos lelkületből.
Lk 19,45 Azután bement a templomba, és kezdte kiűzni az árusokat. 46 Ezt mondta nekik: >Írva van: Az én házam az imádság háza, ti pedig rablók barlangjává tettétek< {Iz 56,7; Jer 7,11}.
47 Mindennap tanított a templomban. A főpapok, az írástudók és a nép vezetői az életére törtek, 48 de nem tudták módját ejteni, mert az egész nép ajkain csüngve hallgatta.
 
 
0 komment , kategória:  Bibliából   
Szerzetestől-49/736
  2016-11-13 14:19:33, vasárnap
 
  Békesség Isten szolgálatban állhatatosságból.
Egymás után gyulladnak ki az utca neonfényei. Újra benépesülnek a szórakozóhelyek, a vendéglôk, színházak és mozik. Le kell szakítani annak a néhány órának az örömét, amit ez a vasárnap este még tartogat számunkra...
Vajon hányan jutottunk ezen a héten, ezen a napon közelebb a
boldogsághoz? Hányan fordultunk vissza csalódottan, mert a boldogságot rossz helyen kerestük?
Jézusom, te azt mondtad, hogy aki tanításodat megtartja, az nem
ízleli meg a halált mindörökké. Minket tettél tanításod
letéteményeseivé, s a világ most ránk figyel, tôlünk várva a választ
pusztában hangzó kérdéseire. Vajon tudtam-e ma akár csak egynek is feleletet adni? Adj, Uram, nekünk erôt, hogy meggyôzô hittel kiálthassuk oda minden vívódónak, minden nyugtalan igazságkeresônek: Ne félj, nem ízleled meg a halált mindörökké! Ennél többet, ennél megnyugtatóbbat nem lehet mondani az embernek... Add, Urunk, hogy ez az örömhír minél több
testvérünkhöz jusson el ezen a földön! Hiszen nemcsak a lemondásnak, a szenvedésnek, a megaláztatásnak, de a sikerekben akár leggazdagabb életnek is csak akkor van egyáltalán értelme, ha magyarázata van a halálnak is. Ha nem megsemmisülésemet jelenti, hanem örök hazatérésemet
a szeretô Atyához, a Végtelen Jósághoz. Mindazok boldog közösségéhez,akik elôttem s utánam munkálkodtak itt a földön Isten nagyobb dicsôségéért.
Segíts, Uram, hogy az elkövetkezô napokban, hetekben, hónapokban,években, egész hátralévô életemben olyan példát mutassak, amely mögött fölsejlik ennek az örök életnek a vonzása!
Adj erôt, hogy a körülöttem élô emberekben újra fölébreszthessem a reményt: van értelme a küzdésnek, van értelme az állhatatos kitartásnak és hűségnek, van értelme egész életünknek! Segíts, Uram! Benned van reményem, ne hagyj soha szégyent érnem!

/ P.Fernand Lelotte S.J. szerzetes imakönyvéből+1994 Belgium/

 
 
0 komment , kategória:  Lelotte,Fernand  
Bibliából167/735,Lk 17
  2016-11-10 11:44:29, csütörtök
 
  Békesség az Isten országa közelségéből.
Lk 17,20 Amikor a farizeusok megkérdezték tőle, hogy mikor jön el az Isten országa, ezt válaszolta nekik: >Az Isten országa nem jön el szembetűnő módon. 21 Nem fogják azt mondani: `íme itt van,' vagy `amott'. Mert az Isten országa köztetek van.<
22 A tanítványoknak pedig ezt mondta: >Jönnek napok, amikor szeretnétek látni az Emberfiának egyetlen napját, és nem fogjátok látni. 23 Ha azt mondják majd nektek: `Íme, itt van', `íme, ott van'; ne menjetek el és ne fussatok oda. 24 Mert mint ahogy a cikázó villám az ég egyik végétől a másikig látszik, olyan lesz az Emberfia is az ő napján. 25 De előbb még sokat kell szenvednie, és el kell, hogy vesse ez a nemzedék.
 
 
0 komment , kategória:  Bibliából   
Szerzetestől-48/734
  2016-11-06 11:40:20, vasárnap
 
  Idô és öröklét
Az örökkévalóság, amint Boethius (Theodoriknak, a barbár gót
királynak elôbb minisztere, aztán kivégzettje, börtönében az igazi
bölcsességgel vigasztalódó nagyszerű ember és tudós) -- csattanósan mondja: a mérhetetlen életnek teljes és egyszerre való átfogása,,,interminabilis vitae tota simul et perfecta possessio.'' Az örökkévalóságnak lényeges mozzanata ez az egyszerrevalóság. Az idôt jellemzi az egymásután, múlt, jelen, jövô libasora. Már Szent Ágoston észrevette, hogy annak a jelennek nincs fogható valósága.Amikor meg akarjuk fogni, már múlttá lett, már nincs; és amikor lessük-várjuk, még jövô, vagyis még nincs. De Szent Ágoston meg is találja a kivezetô utat az idô paradoxonjából: Én az én emlékezetemmel mégis valamiképp tartom és jelenítem a múltat, reményemben és szándékomban
valamiképpen elôvételezem a jövôt. Ez más szóval annyit jelent: múltat és jövôt jelenbe oldani, az idô alkotó jellegét, az egymásutánt megszüntetni csak a szellem képes. A múltat mint emlékezetet, a jövôt mit föladatot még a véges szellem is képes valamiképpen a jelenben összpontosítani, és így a tűnô jelent valamiképpen tudja folytonosítani. Amit én csak valamiképpen tudok, azt az örök Szellem hiány nélkül képes megtenni. S ez az ô ,,más''-ságának egyik legfeltűnôbb vonása. Benne nincs múlt és nincs jövô; ô örök jelen. S az sem olyan, mint a mi jelenünk, melynek nincs maradása, mely csak határ: rajta keresztül siklik föltartóztathatatlanul a múltba a jövô.
Isten jelene a létnek és életnek teljessége, hiány és félség nélkül
fölosztatlanul és tudatosságban: ,,tota simul et perfecta possessio.''(Schütz: Az örökkévalóság, 83)

/Schütz Antal piarista szerzetes +1953.Budapest/
 
 
0 komment , kategória:  Schütz Antal  
Bibliából166/733,Lk 15
  2016-11-03 15:42:36, csütörtök
 
  Békesség és öröm Isten kapcsolatunk megtalálásán,megújulásán.
Lk 15,1 A vámosok és bűnösök is mindnyájan odamentek hozzá, hogy hallgassák. 2 A farizeusok és az írástudók azonban méltatlankodtak: >Ez bűnösökkel áll szóba és velük eszik.< 3 Akkor ezt a példabeszédet mondta nekik: 4 >Ha közületek valakinek száz juha van, és egyet elveszít közülük, nem hagyja-e ott a kilencvenkilencet a pusztában, és nem megy-e az elveszett után, amíg meg nem találja? 5 Amikor megtalálja, örömében vállára veszi, 6 hazamegy, összehívja barátait és szomszédait, és azt mondja nekik: `Örüljetek velem, mert megtaláltam elveszett juhomat!' 7 Mondom nektek: éppen így nagyobb öröm lesz a mennyben is egy megtérő bűnös miatt, mint kilencvenkilenc igaz miatt, akinek nincs szüksége megtérésre.
8 Vagy ha egy asszonynak tíz drachmája van, és elveszít egy drachmát, nem gyújt-e lámpát, nem söpri-e ki a házát, és nem keresi-e gondosan, amíg meg nem találja? 9 Ha pedig megtalálta, összehívja barátnőit és szomszédait, hogy elmondja nekik: `Örüljetek velem, mert megtaláltam a drachmát, amelyet elvesztettem!' 10 Mondom nektek: hasonló öröm lesz Isten angyalainak színe előtt egy megtérő bűnös miatt.<
 
 
0 komment , kategória:  Bibliából   
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 8 
2016.10 2016. November 2016.12
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 8 db bejegyzés
e év: 103 db bejegyzés
Összes: 929 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 14
  • e Hét: 387
  • e Hónap: 878
  • e Év: 1766
Szótár
 
Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2019 TVN.HU Kft.