Belépés
naplopoleon.blog.xfree.hu
Kinek megadatott egy kis darab kenyér, s otthon, hova este nyugodtan hazatér, s nem kell mást szolgálni, s úrnak se kell lenni: oly boldogság ez, mely minden... Fontos Manó
1915.01.01
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 17 
Anyai aggodalom
  2016-11-30 17:59:00, szerda
 
  Unokaöcskös egyidős az évszázaddal, tehát a létező legrosszabb korszakát éli (felnőtt szemmel) a kis piperkőc. Már a keresztelője is aggodalomra adott okot, mert végigbömbölte a karomban az egész ceremóniát, olyannyira, hogy a pap végül megunta, és szólt, hogy most már átveheti az anya. Dávid lett a keresztségben, aminek az akkor még élő anyai dédnagyapja igen csak megőrült:
- Dávid? Jó, nagy zsidó király volt.
Meg gyilkos, és rabló, de ezt már csak én teszem hozzá, a hithű ateista. A dédi igazi istenes ember volt, meg jó nagy darab parasztember, aki egyben tartotta a családot. Bátor ember is volt, mert amikor a temető kápolnájának felújításához láttak hozzá ő éjjel a temetőben őrizte az építési anyagot. Na nem a holtaktól, hanem Európa rejtett munkaerőtartalékjától védte az anyagot. Ebből a tartalékból már 16 éve is sok volt a településen, azóta csak halmozódik ez a logisztikai rémálom. A dédpapa felesége az egyik éjjel úgy döntött, hogy kimegy az ura után a temetőbe, ne legyen már egyedül. Unokaöcsém azonban kapott egy második nevet is, ami bizonyos szempontból üti az első nevét, de az öregnek ez a név is nagyon tetszett:
- Koppány? Igazi magyar név.
Szegény öreg nem élte már meg a következő utód, unokahúgom érkezését, akinek második neve Stella lett - öcsém szereti a sört (is). Unokatestvéreik között pedig Aténé és Sólyom is akad. De vissza Dávidhoz, aki az én egykori gimnáziumomban folytatta tanulmányait, ami közben nyolcosztályos gimivé alakult. Ez még rendben is lenne, de az egyház megkapta a felügyeletet. Unokacskös jól tanult, de a hittan kettes lett, mondjuk úgy, hogy nem volt egy platformon a pappal. Nem is akart ott maradni, ezért kitalálta, hogy rendőr lesz belőle. Mondom, baj van ezzel a gyerekkel. Csuhások, most meg fakabátok. Állandóan a tükör előtt,mindig pucban. Hogy divatos ruhákra legyen elég pénze még dolgozni is hajlandó - horribile dictu! Akkor enyhültem meg, amikor kiderült, hogy a fakabátképző egyúttal egészségügyi szakközépiskola is, talán van még remény. De más is aggódott.
Minap Dávid indult vissza a bikavér fővárosába. Anyja mint rendesen most is kikísérte a buszhoz. Valójában csak ilyenkor tudnak egymással kettesben meghitten beszélgetni, s ekkor történt meg a nagy vallomás is:
- Anya, becsajoztam.
- Na hálisten, nem vagy buzi - könnyebült meg az anyja.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Áder az új Mózes
  2016-11-29 08:18:53, kedd
 
  Ugyan a FIDESZ-t nem vezeti ki az országból (a többségi társadalom legnagyobb bánatára), de vizet hamarosan tud majd fakasztani. Ami azért nem olyan nagy kunszt, fogod a botod és egy szikla mögé állsz, exhibicionisták a szikla elé. Az a csavargó zsidóknak nem róható fel, hogy ekkor még nem volt mobil WC kölcsönzésére lehetőség. Más eset azonban a világ legviccesebb köztársasági elnöke. Előrelátó ember az tény, gondol a jövőjére. Nem lesz örökké elnök, építi a karrierjét, sajnálatos, hogy az ország pénzén teszi ezt. Megható, hogy a Föld szomjazó lakosain kíván segíteni, még szerencse, hogy Magyarországon már nincs felkarolandó probléma, mindenki jól él. Csak a témánál maradva, Magyarország minden településén fogyasztásra alkalmas ivóvíz folyik a csapokból. Sőt! A mindig elégedetlen lakosság igényeinek kielégítésére sok helyen még színezik is a vizet. Máshol ásványi anyagokkal javítják fel a csapvizet, hogy a lakosság egészségét megóvják. Pécsett olyan kiváló a csapvíz, hogy tömegével veszik a palackos vizet, mert ezzel a vízzel keverik a túl egészséges pécsi csapvizet.
Tehát Áder úr építi a karrierjét, amikor lejár a felelősségteljes elnöki mandátuma, akkor ENSZ-ben, vagy akárhol, de egy másik felelősségteljes (az se baj, ha nem felelősségteljes, de legalább zsíros) állást kíván betölteni. Csodálom őt. Micsoda életpálya (persze, ha igaz, amit a wikipédia ír): az átkosban lakáscsere osztályon dolgozott a VI. kerületi tanácsnál. Gondolom csak azért, hogy a kommunizmus megdöntésére szerveződő hősies ellenállóknak megfelelő búvóhelyet tudjon biztosítani. A nyolcvanas évek második felében az országgyűlés törvényalkotó munkáját kutatta. Ebbe a munkába azért nem szakadhatott bele, mert a komcsi országgyűlés nem sok törvényt alkotott, hiszen a diktatórikus rendszer rendeletekkel kormányzott. Csodálom őt azért is, hogy jogászként (ami egyébként az emberiség legfontosabb hivatása) klímakutatóvá és vízügyi szakemberré képezte magát.
Én egy szerény javaslattal bátorkodnék előállni, ami a szomjazó milliók mellett a magyar népgazdaság (Orbán elvtárs szólta így el magát nem is olyan rég) számára is gyümölcsöző lehet: exportáljunk a Száhel-övbe vagy bármely aszály sújtotta területre kormánypárti politikusokat. Szervezetük 75% víz, sokuknál további pár százaléknyi alkohol is előfordul, ami plusz bevételt jelenthet. Sőt, ne aprózzuk el, az összes politikust aszaljuk!
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Nyugdíjrendszer: baloldali fantazmagória
  2016-11-28 20:43:03, hétfő
 
  Ha ugyanazon feladat elvégzésére három embert jelölnek ki, de a feladatot egy ember is elvégezheti, akkor számold ki a munkát elvégzők összlétszámát, és nevezd meg a dolgozókat, továbbá az esetleges nem dolgozók anyukájának a foglalkozását!

A pécsi zikkurat (Magasház) romjainak feltárása során került elő ez a matematikai feladvány egy ékírásos táblatöredéken V. Orb-an-apali sumer-magyar uralkodó idejéből. Ezzel egyértelművé vált a sumer-magyar rokonság, valamint a munkaalapú társadalom ősisége. A régi szövegek nem is beszélnek nyugdíjrendszerről, csak élethossziglan tartó munkáról.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Kalandozó magyarok
  2016-11-24 08:17:00, csütörtök
 
  Két magyar fiatal úgy döntött, hogy külföldön keresi a boldogságot. Fiatalság bolondság, igaz a mondás, hiszem senki más nem követte őket. Meg lehet ebben az országban találni a számításunkat. Itt vannak például a fiatal demokraták. Elhagyták ők az országot? Dehogy, Magyarországon csinálták meg a szerencséjüket. Ez eufemisztikus kifejezése a lopásnak. De most ne a gazemberekkel foglalkozzunk, hanem a két fiatallal, akik valóban megtalálták a boldogságot. Hol máshol mint a ködös Albionban. Nincs is ott rajtuk kívül más magyar. Így amikor összeházasodtak - mert bizony ők megtalálták a boldogságot egymásban - nem is akadt más magyar a közelben, így az egyik tanújuk egy kolumbiai, a másik pedig egy német lett (nem a balti). Az Interpol azóta is vizsgálódik.
Azt mondtam, hogy nem volt magyar a házasság megkötésekor rajtuk kívül? Nem, helyesbítenem kell, a vőlegény családja elutazott az eseményre. A királyi család hónapokon át készült az eseményre. A családfő úgy döntött, hogy most nem lovon nyargal át egész Európán, hiszen az idő pénz, ezért ló helyett repülőre szálltak. Hun Attila s felesége, a széles tomporú Ildikó, valamint csemetefájuk, a szelindek, helyesbítek, szelíd (kamasz) korát élő Rita lányuk, A boldogság szárnyakat adott nekik, no meg a kölcsön, amiből ki tudták fizetni a repülőjegyeket. Oda is lett a vérrel s verítékkel megszerzett kincs. Nagy kaland volt ez számukra, először ültek repülőre. Attila keskenyre húzott szemekkel tűrte a megpróbáltatásokat, de Ildikó, a széles tomporú megszenvedte az utat. A biztonság kedvéért, hogy a repülő össztömege ne haladja meg a súlyhatárt, még otthon négyszer porlasztva végezte nagydolgát. Annyira remegett az idegességtől, hogy tamponáláskor biztatnia kellett magát és a tampont is:
- Menj már fel!
A repülőn már minden rendben volt, nem is hányt (még keresztet sem). Ugyanis nem találta az ilyen esetekre rendszeresített zacskót. Vegyvédelmi katasztrófát meg nem akart okozni a gépen, így a kis Vuk odújában maradt. Egy apró hibát ugyan elkövettek, amikor lazacos szendvicset kértek az utaskísérőtől, de Frankfurtban átszállva már széles mosollyal mondták:
- Cheese - bevetve angol nyelvtudásuk legjavát.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Meseország
  2016-11-23 08:32:54, szerda
 
  Hol volt, hol meg nem egy ország. Keleten is, de középen is. Hol rosszul éltek benne az emberek, hol sehogy sem. Egyszer ők legeltették a birkákat, másszor, sokszor, többnyire, mindig ők voltak a birkák. De néha születtek fekete bárányok. Ezek ugyan másképp néztek ki, s néha másképp is bégettek, de ha kifordították őket ugyanolyan színűek lettek, mint a többi birka, ha kifordítják. Egyszer az egyik ki-be forgatott fekete bárány raportra ment az egyik főkolomposhoz, ebben a mesebeli ország egy növényről elnevezett megyéjében, annak is egy középső járási hivatalában.
- Azért kaptad a fizetésemelést, hogy lojális legyél hozzám! Te pedig a többi birkához vagy lojális - bégette remegő hangon a kolompos, közben pedig potyogtak a könnyei.
- Nem leszek besúgó! - ordította a hálátlan fekete bárány.
Az akol többi birkája remegve, de kíváncsi fülekkel tapadt a falakra s ajtókra, hogy jól hallják a veszett bégetést. Itt ugyanis valaki b-t is mondott az á után, pontosabban á-t mondott a b-égetés helyett. A kolompos a gyapját tépte dühében, de közben a rettegés is elfogta, hiszen felette még nagyobb kolomposok álltak, akik várták a jelentéseket. A birkarakás tetején azonban Farkasok állnak. Ez egy ORB-itális rakás.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Forradalmi fogyókúra
  2016-11-21 20:04:56, hétfő
 
  Cirka száz éve Lenin elvtárs meghirdette a permanens forradalmat a zsíros kapitalisták ellen. Égetni kell a zsírt, a Kövérség ellen a kötél nem segít (max házelnök lehetsz). Én is folyamatos harcban állok a derekamat elnyomó zsírpárnákkal. Persze kevésbé drasztikus megoldásokat alkalmazok, bár tény, hogy a pocakom simogatása kényelmes fogyókúrás módszer, de célra kevésbé vezet (semennyire). A váltakozó eredménnyel zajló harcot a farpofáimon húzódó fogyási csíkok jelzik. Ezeket szerencsére részben elfedik a hátsómon is gyarapodó szőrzet. Nem is értem, hogy a férfiak egy része miért készül a jégkorszakra éveik számának gyarapodásával. Tehát váltakozó, de főleg hosszú harcot folytatok a kilókkal. Minden reggel ráállok a mérlegre, mert az éjszaka, álmunkban végzett fogyókúránál nincs hatékonyabb, vagy legalábbis kényelmesebb fogyási mód. A mérlegre állást természetesen megelőzi az éjszaka termelődött ammónia leeresztése és az orrfújás is, hiszen minden gramm számít. Reggel mindig kevesebbet mutat a mérleg (akinél nem az csal, vagy alvajáró), tehát minden reggelünk sikerélménnyel indul. Ami jó is lenne, de a siker érzése boldogságot eredményez, a boldogság meg hizlal - ördögi kör. Mindenki számára egyértelmű, hogy mérleg nélkül semmi értelme fogyókúrázni, ha nincs, meg se próbáljunk lefogyni - értelmetlen.
Egy reggel bizakodva álltam rá szobamérlegemre, azonban a karcsúságomat jelző szám nem jelent meg a kijelzőn. Kétségbeestem. Lemerültek az elemek, jó tíz évig nyögték kilóimat, de most feladták a küzdelmet. A krach forradalmi gondolatra sarkalt, nem kell nekem mérleg a fogyáshoz. Egy hétig bírtam a reggeli eufória nélkül, majd legyőztem a lustaságomat, és elmentem elemeket venni a mérlegbe. A boltban bosszúság ért, egyrészt nem volt 250 forintért mák (naná, hogy vevőcsalogató átverés volt), másrészt csak kettes és négyes kiszerelésben lehetett venni az adott elemtípust. Végül beruháztam egy 16 darabot tartalmazó csomagba - életem végéig nem kell több elemet a mérlegbe venni. Otthon aztán kiderült, hogy rosszul emlékeztem, nem öt, hanem csak négy elem kell abba a fránya mérlegbe. Na sebaj, 40 évre elég lesz ez a 16 elem. Gondoltam én, de kiderült, hogy nem az elemekkel volt a gond. A mérleg adta fel a harcot. Hű társam kimúlt, nem bírta tovább a ránehezedő nyomást. Most van 16 darab elemem és egy halott szobamérlegem.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Tudatom, hasad-OK
  2016-11-16 21:44:43, szerda
 
  Alice rendszerint jó tanácsokat adott önmagának, de sajnos, ritkán követte őket.
Lewis Caroll; Alice Csodaországban
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Reményteljes szenilis magyar jövő
  2016-11-14 20:11:53, hétfő
 
  Anyukám süket (így is, úgy is) élettársa elment legkisebb lánya házába a villanybojlert leereszteni, hogy megakadályozza az esetleges elfagyást. A központi fűtés víztelenítését már korábban végrehajtották. A harmadik és legbolondabb királylány ugyanis elment Németországba takarítani. Nem volt türelme kivárni, hogy a dübörgő magyar gazdaság őt is elgázolja. Most keres 300 ezret, már forintban, bár dolgozik vasárnap is, ha kell. Itthon keresett 100 ezret három műszakban. Pedig. ha türelmes lett volna talán még azt is megéri, hogy Magyarországon a minimálbér megközelíti a létminimum összegét. Hálásak is lesznek a magyar dolgozók a szakszervezeti vezetőknek, szobrot emelnek majd villáik elé - bronzba öntik őket.. Az ország nagypapájának, a felcsúti fáraónak pedig puszta kézzel egy piramist emelnek, majd ráejtik. De ez a jövő, de reménykedjünk, hogy ez a közeljövő. Ma azonban még anyuka korosodó élettársa elment bojlert leereszteni. Elhúzódott a folyamat, de pár óra elteltével mégis csak visszaért, és örömmel jelentette:
- Feltöltöttem a rendszert!
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Gabriel García Marquez: Szerelem a kolera idején VI.
  2016-11-13 12:58:18, vasárnap
 
  Az emlékírtás azonban hiábavaló volt. Fermina Daza hamarosan rájött, hogy az ura emlékén nem fog a tűz, mint ahogy a napok múlása sem.

... egyszer, és az is már jó régen volt, megpillantotta magát a ruhásszekrény tükrében, és attól a pillanattól kezdve biztos volt benne, hogy nincs az az emberfia, Florentino Ariza sem, aki előtt ő még egyszer le merne vetkőzni.

Már nem az a faluról jött kislány volt, akiről Féorentino Ariza darabonként szedte le a ruhát, és gügyögött hozzá, mint egy kisbabának: először ezt a kis cipőcskét a macinak, aztán ezt a blúzocskát a kutyuskának, aztán ezt a virágos bugyikát a nyuszinak, és most a papa egy nagy puszit ad arra az édes kis puncikára.

Ne feledd, hogy a jó házasságban nem a boldogság, hanem a stabilitás a lényeg.

Florentino Ariza pedig addig kínlódott, amíg a kocsi hátsó ülésén meg nem találta a legkevésbé fájdalmas pozíciót: akkor lehunyta szemét, ellazította az izmait, és átengedte magát a természet akaratának.

Az esés pillanatában átfutott az agyán, hogy nem fog meghalni, mert az élet logikája egyszerűen nem engedi meg, hogy két férfi, aki annyi hévvel és annyi éven át szerette ugyanazt a nőt, egyformán haljon meg, és egy év különbséggel.

Egy évszázaddal ezelőtt azért szartak bele az életünkbe, ezzel a szegény szerencsétlennel, mert túl fiatalok voltunk, most meg az a baj, hogy túl öregek vagyunk.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Gabriel García Marquez: Szerelem a kolera idején V.
  2016-11-13 11:48:45, vasárnap
 
  ... biztonságot akart és szerelmet, ebben a sorrendben, és úgy gondolta, hogy mind ezt meg is érdemli. Lehetővé tette Urbino doktornak, hogy elcsábítsa, de nem a hálószobában, pedig egyedül volt a házban.
Lynch kisasszony hoppon maradt, a saját magányos alagutjának még csak az első szakaszán, amikor Urbino doktor már gombolkozott is....

...amiért megcsalta a férje. És ami, a kurva életbe, mindennél rosszabb: egy néger nővel.

Amikor beleszeretett, Florentino Ariza megtanult valamit, amit eddig nem tudott, pedig már sokszor elszenvedte: azt, hogy egyszerre több nőt is lehet szeretni, és mindegyikért egyformán lehet, úgy, hogy egyiküket sem csalja meg.
A szívemnek több szobája van, mint egy kuplerájnak.

... egy jóságos nagypapa szelíd fondorlatosságával vezette őt a rejtett vágóhíd felé.
A kiszámított szerelmek sok éve után az ártatlanság sótlan íze olyan élvezetes volt, mint egy üdítő perverzió.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 17 
2016.10 2016. November 2016.12
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 17 db bejegyzés
e év: 184 db bejegyzés
Összes: 900 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 32
  • e Hét: 313
  • e Hónap: 762
  • e Év: 1867
Szótár
 
Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2019 TVN.HU Kft.