Regisztráció  Belépés
suzymama.blog.xfree.hu
Aki szeretetet vet boldogságot arat!! Suzy Mama
1901.01.01
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 27 
Kókuszos,kakaós linzerkarikák recept
  2016-11-29 10:06:20, kedd
 
  Kókuszos,kakaós linzerkarikák recept

A kakaós linzerhez:
30 dkg finom liszt
20 dkg margarin
10 dkg porcukor
1 cs vaníliás cukor
1 cs sütőpor
1 tojás sárgája
1 citrom reszelt héja
csipet só
2 ek kakaópor
2 ek tejföl
A kókuszos linzerhez:
Ugyan az mint a kakaós csak kakaópor helyett 10 dkg kókuszreszelék
A csokis krémhez:
10 dkg margarin
2 ek kakaópor
2 ek porcukor
1/2 ü csokis meggy aroma
Tölteléknek:
baracklekvár
Díszítéshez:
olvasztott étcsokoládé
Elkészítése:
Külön-külön begyúrjuk a kakaós és a kókuszos linzer tésztát. Vékonyra nyújtjuk és pogácsa szaggatóval kiszúrjuk. A kiszúrt linzer korongokat sütőpapírral bélelt tepsire rakjuk és kisütjük. A csokis krémhez a margarint habosra keverjük a cukorral,kakaóporral és az aromával. A kisült korongokat felváltva /egy kakaós-egy kókuszos /csoki krémmel vagy lekvárral összeragasztjuk. Olvasztott étcsokival díszítjük.
Jó étvágyat kívánok hozzá!:)

Kautz József receptje
 
 
0 komment , kategória:  Apró tea sütik  
Adventi kalendárium – 2016. november 28. . Idei advent
  2016-11-28 15:05:47, hétfő
 
 
.
Idei adventi kalendáriumunkban a szeptember elején szentté avatott Teréz anya gondolatait idézzük napról napra. Várjuk együtt az Úr érkezését, készüljünk az ünnepre Kalkuttai Szent Teréz anyával!
.
,,Isten ma is szereti a világot. Ma is küld téged és engem, hogy bebizonyítsa, hogy szereti a világot, hogy ma is megkönyörül a világon. Nekünk kell az Ő szeretetének, az Ő könyörületének lennünk a mai világban. Azért, hogy szeretni tudjunk, hinnünk kell, mert a cselekvő hit: szeretet, és a cselekvő szeretet: szolgálat."
.
(Forrás: Jöjj, légy a világosságom! - ,,Kalkutta Szentjének" személyes írásai, ford. Lukács József és Lukács László, Budapest, Vigilia, 2008)
Urunk és Istenünk, segíts minket, hogy buzgó várakozással készüljünk Fiadnak, Krisztusnak jövetelére. Amikor pedig eljön és kopogtat, ébren találjon minket, akik imádsággal virrasztunk, és ujjongva zenjük dicséretét. Aki veled él és uralkodik a Szentlélekkel egységben, Isten mindörökkön örökké.
.✝
Ámen.
 
 
0 komment , kategória:  Advent  
Jó reggelt,áldott szép napot kívánok!
  2016-11-28 13:45:53, hétfő
 
 
Isten mosolya
Minden reggel Isten mosolyára ébredünk...
Megszépíti életünk
Egy parányi szépség,
csipetnyi derű,
Mit ajándékba ad Istenünk.
A reggeli fény színes játékában
- ahogy beszűrődik a fák között,
Isten mosolyát látom magam előtt...
Szeretetből szépnek alkotta ezt a Földet nekünk,
Örül, ha keze munkájában gyönyörködünk!
 
 
0 komment , kategória:  Belső kör  
Asszonydicséret. (vagy Zongorabillentyű)
  2016-11-27 17:40:38, vasárnap
 
  észta hozzávalói 22x32 cm-es tepsihez:

50 dkg liszt
20 dkg vaj
15 dkg porcukor
1 cs sütőpor
csipet só
1 db tojás (nagy)
kb. 1 dl hideg tej
1 ek kakaó


A lisztet keverjük össze egy csipet sóval, és a sütőporral, majd szitáljuk át.

Ezután adjuk hozzá a felkockázott hideg vajat, majd kezdjük el összemorzsolni. Amikor már kellően morzsalékos, keverjük hozzá a porcukrot, adjuk hozzá a tojást, és egy kevés hideg tejet, majd gyors mozdulatokkal gyúrjuk össze a tésztát.

Ezután osszuk el három egyenlő részre, majd az egyik tésztához adjuk hozzá a kakaót, és gyúrjuk alaposan össze.

Töltelék hozzávalói:

20 dkg darált dió
20 dkg porcukor
1 cs vaníliás cukor
3 db tojásfehérje (nagy)
csipet só
4-5 ek sárgabaracklekvár


A tojásfehérjét egy csipet sóval kezdjük el habbá verni. Amikor kezd kifehéredni, állandó keverés mellett, kanalazzuk hozzá a porcukrot, majd verjük kemény habbá.

A darált diót keverjük össze a vaníliás cukorral, majd két részletben adjuk hozzá a keményre felvert tojáshabhoz, és óvatosan forgassuk össze.

Az egyik tésztát nyújtsuk ki, majd helyezzük bele az előzőleg sütőpapírral kibélelt tepsibe.

Ezután kenjük meg a sárgabaracklekvárral, majd helyezzük rá a kinyújtott barna tésztát.

Ezután egyenletesen kenjük rá a habos-diós tölteléket, majd óvatosan helyezzük rá a maradék, kinyújtott tésztalapot.

Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten kb. 25 perc alatt süssük készre. (én légkeverésnél 150 fokon, 20 percig sütöttem)

A sütőből kivéve, rögtön kenjük le a habos mázzal.

Habos-máz hozzávalói:

3 db tojássárga
15 dkg porcukor
1-2 ek hideg tej


A tojássárgához adjuk hozzá a porcukrot, és 1 ek hideg tejet, majd keverjük kifehéredésig. (ha szükséges, még adhatunk hozzá tejet)

A sütőből kivett, forró sütemény tetejére egyenletesen kenjük rá a mázat, majd egy percre helyezzük vissza a sütőbe. (egy perc elég neki, mire kihűl a sütemény a hab is megszárad)

Ezután vegyük ki, és a tepsiben hagyjuk teljesen kihűlni a süteményt.

Tálalás előtt ízlés szerint szeleteljük fel, majd úgy kínáljuk.
Gizi receptje
 
 
0 komment , kategória:  sütemények ,édességek  
Sertésborda Budapest módra
  2016-11-27 17:38:48, vasárnap
 
 
Hozzávalók:
• 4 nagyobb vagy 8 kisebb szelet karaj csont nélkül
• 20 dkg csirkemáj
• 40 dkg gomba
• 20 dkg zöldborsó
• 10 dkg füstölt szalonna
• 2 fej vöröshagyma
• 2 db tv paprika
• 2 db paradicsom
• étolaj
• őrölt fekete bors
• 1 tk pirospaprika
• só

Elkészítése:
A hús szeleteket egy kicsit kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk és kevés olajon pirosra sütjük. A hagymát, csirkemájat, paprikát, paradicsomot, gombát és a szalonnát kisebb kockákra vágjuk. A szalonnát kiolvasztjuk, rátesszük a hagymát, és üvegesre pirítjuk. Hozzáadjuk a gombát, sózzuk, borsozzuk. Ha a leve elpárolgott, rátesszük csirkemájat és gyorsan átpirítjuk. Beletesszük a zöldborsót, paprikát és a paradicsomot is. Rászórjuk a pirospaprikát és együtt készre pároljuk. A megsült hússzeleteket a raguval tálaljuk.
Rizst vagy burgonyakrokettet adunk köretnek.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
 
 
0 komment , kategória:  sertéshúsos  
Dupla kávés élvezet Eta módra
  2016-11-27 17:37:36, vasárnap
 
  Nagyon finom sütemény, és szerintem az ünnepi asztalon is megállja a helyét.
Sutok két darab piskótalapot.
Hozzávalók 1 laphoz:
Sárgalap:
6 tojás
15 deka liszt
12 deka porcukor
6 g sütőpor
2 ek víz
Tojások sárgáját kihabosítom a porcukorral és a vízzel. Tojások fehérjét csipet sóval kemény habbá verem,,,a sárgájához bele szitálom a lisztet a sütőporral, össze keverem és könnyedén hozzá keverem a tojásfehérjét. Sütőpapírral bélelt tepsibe ontom, szépen eligazítom majd elöőmelegített sutobe teszem és megsutom (tupróba).
Mogyorós cappucino krém:
Hozzávalók a krémhez:
4 zacskó vaníliás pudigpor
1 liter tej
30 deka porcukor
35 deka teavaj
35 deka margarin
10 deka mogyorós cappucino
Pudingokat tejjel péppé fozom és hagyom kihulni, kozben kevergetem hogy ne borozzon be.
Teavajat, jó minőségű margarin de lehet csak teavajjal /szobahőmérsékletű/ habosra keverem mixerrel a porcukorral és kicsinynként adom hozzá a kihűlt pépet ( nagyon fontos hogy lehetoleg egyforma homársékletu legyen a pép és a vajak mert ha nem elofordulhat hogy a krém ,,csmós“ lesz majd hozzá keverem a mogyorós cappucinót.
További hozzávalók:
Hosszú piskóta
3 evo kanál nescafé
Víz és 2-3 kanál cukor
Nescafét leontom meleg vízzel, teszek bele cukrot, nem kell sok mert a piskóta édes s hagyom kihulni.
Sutemény osszerakása:
Alulra kerul az egyik sárga lap. Rákenjuk a cappucinokrém majdnem felét (egy keveset hagyunk a suti tetejére ) a krémre rá rakjuk a hosszú piskótát amit nescaféba mártunk. A piskótákra jon a krém másik fele és a másik lap. A felso lapot megkenjuk a maradék cappucinó krémmel,,,mikor a suti megdermed leontjuk olvasztott csokival és ízlés szerint díszítjuk,,,jó étvágyak kívánok a mennyei finom sutihez
u.i. én a régi hagyományos hosszúkás tepsiket használom (csúsztatós tepsiknek hívtuk) 30x40 centisek,,,ez az adag ebbe a tepsibe készul,,,ha valakinek kissebb a tepsije csokkentse az adagot pl. Egy negyeddel,,,ez csak egy tanács,,,
 
 
0 komment , kategória:  sütemények ,édességek  
Nekem mit jelent az advent?
  2016-11-26 13:36:14, szombat
 
 
Nem a gyertyák fényét,
hanem messiási díszben
Jézus visszatértét.
Nekem mit jelent az advent?
Nem meleg kalácsot,
hanem égi szeretettel
érkező világot.
Nekem mit jelent az advent?
Szívben várakozást.
Lelkem vágyik látni Jézust,
boldog találkozást.
Nekem mit jelent az advent?
Minden teljesedik!
Mit próféták megígértek,
Krisztus megjelenik!
Nekem mit jelent az advent?
Nem a versfaragást,
de az Úr jelenlétében
csendes megmaradást.
S neked mit jelent az advent?
Illatos koszorút?
Látsz-e gyertyafényen túlra?
Várod-e a Fiút?
Guti Tünde
 
 
0 komment , kategória:  Versek  
Házi túrós kifli recept
  2016-11-25 21:59:35, péntek
 
  Hozzávalók

A tésztához
600 g búzaliszt (BL55)
250 g vaj
40 g élesztő (friss)
100 ml 2,8%-os tej
40 g kristálycukor
1 db tojás (közepes, "M"-es méretű)
1 csipet só
A töltelékhez
300 g tehéntúró (félzsíros)
120 g kristálycukor
30 g búzadara
50 g mazsola
100 ml tejföl (20%-os)
1 db citrom héja
A tetejére
1 db tojás (közepes, "M"-es méretű)

Elkészítés
1
Tejhez adjuk, a cukrot elkeverjük benne, hozzámorzsoljuk az élesztőt és 10 perc alatt felfuttatjuk.

2
A lisztben elmorzsoljuk a vajat, hozzáadjuk a tojást, csipet sót, felfuttatott élesztőt és az egészet összegyúrjuk. Majd a hűtőbe tesszük, amíg elkészítjük a tölteléket.

3
A töltelékhez a túrót villával összetörjük, hozzáadjuk a cukrot, búzadarát, mazsolát, tejfölt és a citrom reszelt héját, majd alaposan összekeverjük.

4
Ha ez megvan, a tésztát 8 egyenlő részre osztjuk. Kis köröket nyújtunk belőle, (25-30 cm átmérőjű) amit 8 részre osztunk.

5
Minden cikkre teszünk a töltelékből, majd a szélesebb oldalától kezdve feltekerjük.

6
Sütőpapírral bélelt tepsire tesszük. A tojást villával felverjük, majd a kifliket megkenjük.

7
180 C fokra előmelegített sütőben 15-20 perc alatt szép pirosra sütjük. Ha kivettük a sütőből még melegen porcukorral meghintjük.

8
Ezzel el is készültek a házi túrós kiflik.
apróséf
 
 
0 komment , kategória:  sütemények ,édességek  
Imádság Szent Katalin közbenjárásáért
  2016-11-25 20:16:07, péntek
 
  Mindenható, örök Isten, te Alexandriai Szent Katalin szüzet, a győzhetetlen vértanút példaképül állítottad néped elé. Engedd, hogy az ő közbenjárására hitben és állhatatlanságban megerősödjünk, és az Egyház egységéért fáradhatatlanul munkálkodjunk. A mi Urunk, Jézus Krisztus, a te Fiad által, aki veled él és uralkodik a Szentlélekkel egységben, Isten mindörökkön-örökké.

Ámen.
 
 
0 komment , kategória:  Imádságok,áldások.   
Ferdinánd tekercs
  2016-11-24 18:08:50, csütörtök
 
  Hozzávalók a tésztához:
8 dkg vaj
3 tojás sárgája
40 dkg finomliszt (de a fele lehet graham liszt is, néha azzal készítem)
egy csipet só
2 csapott evőkanál kristálycukor
2 dl tej
2 dkg élesztő

A töltelékhez:
10 dkg vaj
14 dkg kristálycukor
1 cs. vaníliás cukor

A körbekenéshez:
4 dkg vaj

A locsoláshoz:
2 dl főzőtejszín
1-2 evőkanál kristálycukor
1 cs. vaníliás cukor

1. A tésztához az élesztőt a meglangyosított cukros tejbe morzsolom, felfuttatom. Egy tálba teszem a lisztet, belekeverem a sót, beleöntöm a tejes élesztőt, majd a tojások sárgájával és a vajjal összegyúrom, dagasztom. Kelesztőtálban kelni hagyom kb. 45-50 percig. (De lehet összegyúrni/dagasztani a kenyérsütőgépben is.)
2. A töltelékhez a vajat a kétféle cukorral habosra keverem.
3. A megkelt tésztát enyhén lisztezett gyúrólapon kb. 7mm vastagságúra, téglalap alakúra nyújtom, majd a cukros vajjal egyenletesen megkenem. Ezután felcsavarom szorosan, mint a bejglit, majd belisztezett késsel kb. 3 cm vastagságúra felszeletelem.
4. Egy 26 cm átmérőjű tortaformát vagy tálat vajjal jól kikenek.
5. A tésztatekercseket olvasztott vajjal körbekenem és a formába teszem őket nem túl szorosan. (Nekem kb 12-13 db tekercs szokott lenni.) A formában még kelhet kb. 10-20 percet, aztán előmelegített sütőben, az alsó rácson légkeveréses sütőben 170 fokon kb. 20 percig sütöm. (Lehet sima sütőben is sütni, de annál ajánlatosabb magasabb hőfok, kb. 190 fokos legyen a sütő.) Az alja sül meg nehezebben, ezért kell a legalsó rácsra tenni, de ha esetleg nagyon sül a teteje, akkor a sütési idő felétől le lehet takarni alufóliával - így a teteje nem ég meg, de a közepe még sül tovább.
6. Ha kb. 20 percig sült a tészta, akkor a cukorral édesített tejszín felével meglocsolom, majd sütöm tovább még 10 percig, aztán meglocsolom a tejszín másik felével is és sütöm még kb. 10-15 percig. (Persze a sütési idő eltérő lehet, hiszen minden sütő más...)
7. A sütőből kivéve 5 perc után érdemes kiborítani még forrón egy tálra vagy tálcára, és így hagyjuk kihűlni.
Bejegyezte: Gabriella kalandjai a konyhában
 
 
0 komment , kategória:  sütemények ,édességek  
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 27 
2016.10 2016. November 2016.12
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 27 db bejegyzés
e év: 939 db bejegyzés
Összes: 6922 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 604
  • e Hét: 604
  • e Hónap: 27307
  • e Év: 408063
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Online Szerencsekerék, Jövő Pláza, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2016 TVN.HU Kft.