Belépés
naplopoleon.blog.xfree.hu
Kinek megadatott egy kis darab kenyér, s otthon, hova este nyugodtan hazatér, s nem kell mást szolgálni, s úrnak se kell lenni: oly boldogság ez, mely minden... Fontos Manó
1915.01.01
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 10 
Szomorú vasárnap
  2016-12-25 10:28:12, vasárnap
 
  Néztük, ahogy a leírt gondolatok milyen könnyen törölhetők. Jobb azokat magunkban tartani. Az hogy otthonunkban megbeszéljük gondjainkat, az még rendben van, legrosszabb esetben is csak a szomszéd hallja, hogy elmentek otthonról. De rémülten tapasztaljuk, hogy az utcán is hangosan soroljuk a teendőket, vagy épp dühünket adjuk ki. A látszatra pedig még nekünk is figyelni kell, ezért más választásunk nem maradt - "A többi, néma csend."  
 
0 komment , kategória:  Általános  
Az öngyilkosok megszívták
  2016-12-20 08:03:05, kedd
 
  Legalábbis a zsidó isten keresztény frakciójának tagjai. Zsidó és muszlim testvéreinkre nem tudom, hogy mi az érvényes a halál után. A keresztény öngyilkosok nem érnek el semmit, sőt... Ne azért ne legyél öngyilkos, mert azzal bűnt követsz el, és automatikusan nyersz egy jegyet a pokolba. Egyébként is mekkora kitolás ez: a gyilkos megbánja tettét és üdvözül, de az öngyilkos ugye nem tudja ugyanezt megtenni, ha meghal, tehát irány a pokol. Vagy mégsem? Amikor meghalunk, akkor csak testünk lesz férgek martaléka, de lelkünk egy köztes állapotban leledzik tovább, várva a végső ítéletet. Ez még rendben is van, de most jön a szívás, ugyanis a lélek tudatánál van, emlékszik mindenre életéből. Hans-Jörg Ronsdorf És mégis élnek a halottak könyvében Lázár és a gazdag ember bibliai története alapján mondja ezt. Fantasztikus, nem elég, hogy meghalunk, de ráadásul az idők végezetéig van időnk tépelődni az életünkben elkövetett hibáinkon. A halálunk végére tuti, hogy megőrülünk. A szerelmi bánatból elkövetett öngyilkosság pedig a legnagyobb szívás. No és mi van azokkal, akik az éhhalál elől menekülnek öngyilkosságba? Éhes-e a lélek? Vasárnap beszámolok.  
 
0 komment , kategória:  Általános  
Orbán a próféta
  2016-12-15 12:28:24, csütörtök
 
  "Meggyőződésem, hogy 2017 a lázadás éve lesz." A próféta szóljon belőled, de ez legyen az utolsó jövendölésed is. Jó, rendben van, a demokrácia nemcsak liberális lehet, de orbáni demokrácia nem létezik, mert az nem demokrácia. "Liberális aberráltság"? A nők dolga, hogy szüljenek, továbbá uruk és parancsolójuk minden kívánságát lessék, na ez meg konzervatív aberráltság.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Nyilas Misi pakkot kapott
  2016-12-13 20:10:16, kedd
 
  Édesanyám minden szeretetét belecsomagolta. A postás lihegve cipelte fel a csomagot. Jó, ebben nagy adag színjáték is volt a részéről a borravaló reményében, ami meg is kapott. Tavaly nem voltam itthon, s nekem kellett hazacipelnem a több mint tíz kilós csomagot. Ráadásként még felvonszolni a negyedikre, nem volt leányálom.
A pakk összsúlyának jelentékeny részét tette ki a csomagolás - a postai fosztogatóknak esélyük sem volt. Egyébként is, el vannak foglalva Orbánc vajda levelének időben történő kikézbesítésével. Jaj, csak anyukám a megfelelő borítékot dobja a kukába. Az utalványok a következő év végéig felhasználhatók, így nem lesz baj, ha késik egy kicsit ez a szánalmas könyöradomány. Természetesen a semminél ez is több. A nyugdíjasok milliói most már tuti, hogy rászavaznak. De hulljon aranyeső (még mindig olvadásponton) egész családjára. Apropó arany. Kaptam öt mákos bejglit is, de hiába szedtem szét őket, aranyrudat nem találtam bennük. Reklamáltam is azonnal. Cipőkenőcs helyett szerencsére szilvalekvár érkezett. A kis csomag édesség mellé (szaloncukor, csoki) mellé minden nő közül az első, Mária, azaz az én anyukám, berakott egy adag Algopyrint is. Így, ha az édességtől a fogam fájni kezd, lesz mivel a fájdalmat csillapítani, úgy tíz évre. Az év során nagy nehezen leadott dekákat a következő napokban se perc alatt visszahízom, és lesz zsírtartalék a következő évre is. Sebaj, kemény télre számítok. Kaptam még egy rúd szalámit is, micsoda luxus. Hiába mondtam a Kapitánynak, hogy ne küldjön, csak a csomag súlyát növeli, egyébként meg tudom venni itt is. A kérésem azzal hárította el, hogy úgy sem vennék szalámit - milyen igaza van. Kaptam még egy fehér inget, mert én a proli abban dolgozom, más meg fehér tréning ruhában. Ja kérem, a cigányok olyan ruhában nem dolgoznak, amilyenben akarnak. A Csontváryba megint felvettek egy szutykot. Lehet rasszistának nevezni, de csak el kell látogatni a Csontyba és a Vazelin Múzeumba, és mindenki láthatja a valóságot. Persze 52 ezer forintos rabszolgabérért (hálásak is vagyunk Orbáncnak) nem várhatják el, hogy frakkban és kisestélyiben teremőrködjünk. A Börtön Múzeum (Vazelin) emeletén egyébként is olyan hideg van a fűtés ellenére, hogy én már csak kabátban járok fel, főleg azután, hogy megfáztam. A megfázás eredményeként a plazmaadástól is eltiltott az orvos egy időre. A karácsonyfa alá nem kerül ajándék, sebaj, karácsonyfám se lesz. Ki tudja, hogy mikor állítottam fát? Mindegy, nem vagyok én Podmaniczky gróf - ők hozták be a szokást valamikor a 19. században, a kockás gróf visszaemlékezései szerint legalábbis. No mindegy. A csomagban érkezett még egy fekete kötött mellény is, ez jól jön majd a múzeumi hideg napokra.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Anyuka és a magyar egészségügy
  2016-12-13 09:26:23, kedd
 
  - Ki kell kísérleteznem magam - közölte édesanyám a tutit. Arra célzott, hogy nem fogja az esti gyógyszerét szedi a cukrára, mert megy tőle a hasa, egyébként sem emelkedik meg a cukorszintje, ha nem szedi. Ezt közölni fogja az orvossal is, aki:
- Csak ül a sarokban és a loptopját bámulja, mint te. Pedig az orvosnak már a beteg járásáról, színéről tudnia kellene, hogy mi a baja. Inkább elmennek külföldre, ott viszont jól kell dolgozniuk, mert, ha nem jól végzik a munkájukat, akkor jöhetnek vissza Magyarországra.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A pártok múltbéli tettei
  2016-12-11 07:31:52, vasárnap
 
  A FIDESZ kijelentette, hogy az MSZP nem tett semmit az emberekért a múltban, sőt, a baloldal felelős a jégkorszakért is, ezért kell a jobboldalnak megvívni a rezsiharcot. A FIDESZ a múltban is az emberiség érdekében cselekedett, a fiatal demokraták intézték el a dinoszauruszokat is.  
 
0 komment , kategória:  Általános  
Ma van az emberi jogok világnapja
  2016-12-10 07:35:23, szombat
 
  Magyarországon erről az Orbán rendszer mit sem tud, mert egyrészt ők nemzetiek, s nem nemzetköziek. Másrészt:
- Kedves barátaim, mik azok az emberi jogok, még egyszer kérdem, mik azok az emberi jogok?
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Orwell 1984=Orbán 2016 (101-es szoba)
  2016-12-08 15:44:45, csütörtök
 
  Egy ismerősöm kétszer is próbált elérni mobilon, de hiába, én nem vagyok fontos ember, így nem volt nálam a titkosszolgálatok kedvenc kütyüje (lehallgatás, helyi lokalizálás). Ezen ismerősöm a Facebookon is ismerősöm volt egészen eddig. Töröltem, az ő érdekében, így harmadával csökkent a faces ismerőseim száma, de további csökkentések következnek. No, az említett ismerősöm, aki már nem szokott keresni, bár mindig ígéri, hogy hív, de ha én nem érdeklődnék utána, akkor egy év is eltelhetne. Számtalanszor mondtam már neki, hogy vegyen ki a kedvezményes mobilcsomagból, mert felesleges. Nem tette még meg eddig, egy tippem van hogy miért nem, de nem ez a fontos most.
Mondom keresett kétszer is, így visszahívtam, bár tudtam, hogy dolgozik egy kibaszott JÁRÁSI HIVATALBAN, de gondoltam biztos fontos lehet. Felhívtam, megkért, hogy töröljem már a facebookos oldalamról a birkás írást (Meseország). Nem tetszett a kérése, de legyen. Miközben kerestem a nevezett irományt bevillant, hogy nem is raktam fel az írást az oldalamra, csak elküldtem neki a chat ablakban. Még utólag oda is írtam, hogy rá valló tekintettel nem osztom meg. Így a szólásszabadságom nem sérült (hogyne), az ismerőseim közül azonban azonnal töröltem, nem szeretnék én a fejére bajt hozni. Az írás egyébként arról szól, hogy egy járási hivatal főnöke besúgót kívánt kreálni fizetésemeléssel az egyik hivatalnokból. Ez a történet természetesen kitaláció volt, életemben nem jártam még JÁRÁSI HIVATALBAN. A történetet az ott dolgozó ismerősöm mesélte el, ami vele esett meg. Illetve miket is beszélek....
Ha az állami erőszak gépezetet kiszolgáló hivatalnok már ennyire retteg uraitól, akkor ott még véletlenül sincs demokrácia, Vagy markold fel a zsíros fizetésed, gerincedet pedig add zaciba. Ha pedig azt mondják, hogy kétszer kettő az öt, akkor helyeselj.
"Diadalt aratott önmaga fölött. Szerette Nagy Testvért."
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A Posta sem vállalja
  2016-12-06 07:46:28, kedd
 
  Az Országos Roma Önkormányzat azonban igen. Ók kiváló helyismeretüknek köszönhetően minden nyugdíjas otthonába eljutnak. A karácsonyfákat könnyedén megtalálják még a sötétben is. Ráadásul ezt ingyen is hajlandók végrehajtani. Lázár elégedett a megoldással.  
 
0 komment , kategória:  Általános  
Na puff: Isten nem mindenható
  2016-12-04 20:42:12, vasárnap
 
  Pontosabban Isten nem lát előre mindent? De gondolom az lényegében ugyanaz. Én a hívő ateista, tehát valamiben hívő, ezt nem győzöm elégé hangsúlyozni, elvonultam a Szent hegyre, ami ugye egy magaslat, és én a negyediken lakom. No, elvonultam elmélkedni, és hol az ágyban elalvás előtt, hol a klotyón ( az emberi lét mindennapi rutinjának a két legnyugisabb helyszínén) olvasgattam az Evangéliumi Kiadó gondozásában megjelent És mégis élnek a halottak (alcím: A lélek halhatatlanságáról) könyvecskét Hans-Jörg Ronsdorftól. Lehetséges, hogy kókler az illető, de ezt írja: "A halál, amely a bún által jött a világba, keresztülhúzta a Teremtó emberrel kapcsolatos terveit"
Igen? Akkor csak azért is meg fogok halni. Isten pedig mérhetetlen bölcsességével hagyni fogja. Nekem azért korábban is gyanús volt ez a paradicsomi bűnbeesés esete. Mert rendben, az a fránya kígyó a legkisebb lyukon is be tud surranni a Paradicsomba, de egy mongúzt vagy egy kígyóbűvölőt, vagy legalább a furulyáját nem tudta volna Isten Évike kezébe adni? Ezek után élek a gyanúperrel, hogy Isten játszadozott Évikével, amit Ádám is megszívott. A másik lehetőség, hogy Isten nem mindenható, és a zsidók selejtet sóztak a világra, de ez így nem kóser.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 10 
2016.11 2016. December 2017.01
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 10 db bejegyzés
e év: 184 db bejegyzés
Összes: 900 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 34
  • e Hét: 125
  • e Hónap: 718
  • e Év: 718
Szótár
 
Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2019 TVN.HU Kft.