Regisztráció  Belépés
reifregina.blog.xfree.hu
A múlt emlék,a jövő titok,a jelen ajándék. Somlai Angyalka
1977.07.07
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 3 
Brokkolis füstöltsajtos tejszínes csirke
  2016-12-15 13:47:06, csütörtök
 
  Hozzávalók:

20 dkg brokkoli (tisztítva vagy mirelitből)

fél kg felkockázott, filézett (csirke)hús

2 dl tejszín

10 dkg füstölt Karaván sajt

3-4 evőkanál tejföl

fél dl tej

só, bors, ételízesítő

A csirkét felkockáztam, és olajon pár perc alatt kifehérítettem. Megsóztam, megborsoztam és szórtam rá egy kevés ételízesítőt is.

Közben a brokkolit sós vízben megfőztem. Ha roppanósan szeretjük a brokkolit, akkor 5-7 perc elég neki a rotyogó vízben, de ha ennél több ideig főzzük, pl. 15 percen át akkor a végére olyan puhára fő, hogy teljesen szétolvad majd a szószban.

Ha megfőtt a brokkoli, leszűrjük és félretesszük.
Ha a hús megpuhult és kicsit megpirult (a csirkének nem kell több 20 percnél) akkor ráborítjuk a főtt brokkolit és az egészet nyakon öntjük tejszín, tejföl, tej vegyítve, sajt (ezúttal füstölt) belereszelve, kicsit sózva, borsozva.

Én most masni tésztát főztem hozzá, de isteni pennével is.
Jó étvágyat!
kockásteritő
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Almás pecsenye ínycsiklandóan ünnepi fogás.
  2016-12-15 13:31:30, csütörtök
 
  Hozzávalók:

2 db csirkemell vagy egy kb. 1 kg-os sovány rövidkaraj

1-2 db alma

grillfűszer

kb. 25 dkg baconszalonna

1 nagy fej vöröshagyma

Szóval ha karajunk van, ha csirkemellünk, lényeg hogy a húst rostjaira merőlegesen kb. fél centis közökben behasítjuk. A vágatokat mustárral bedörzsöljük és vékony almaszeleteket csúsztatunk mindegyikbe.

Utána a karajt/csirkét kívülről sóval, grillfűszerrel bedörzsöljük, mézzel megkenjük. Az eredeti recept alapján a tűzálló tálat kell kibélelni szalonnaszeletekkel, azokra vöröshagymakarikákat kell szórni, és erre az ágyra fektetni a karajt. Ezután vissza kell hajtani a szalonnaszeleteket, hogy betakarja a husit. Mivel nekem nem egy darab egész húsom volt, hanem több kisebb, így én ezeket egyenként csomagoltam be baconbe.

Nem kell sok idő a csirkének, elég volt közepes lángon kb. 30 perc. Persze alufóliával letakarva, hogy jól bent maradjanak a tálban az ízek-illatok! A karajnak ennél több idő kell, úgy nagyjából 1 órán át is sül, de nem szabad felügyelet nélkül hagyni!

Szerintem a krumplipüré kiváló hozzá

A csirkét kisebb méreténél fogva nem lehet valami dekoratívan szeletelni, de a karajnál próbáljuk meg úgy, hogy minden szelet közepébe alma kerüljön.

Jó étvágyat!
mindegybenblog
 
 
0 komment , kategória:  Finom husik  
Isteni finom túrós süti
  2016-12-08 17:22:37, csütörtök
 
  Hozzávalók:
50 dkg túró
450 g tejföl
10 dkg szoba hőmérsékletű vaj
8 tojás
7 evőkanál liszt
7 evőkanál cukor
1 citrom reszelt héja
a tepsi kenéséhez:
vaj

a tálaláshoz:
baracklekvár

porcukor



Elkészítés:
A sütőt 180 fokra melegítjük.

A hozzávalókat a felsorolás sorrendjében a keverő tálba téve kikeverjük. Az így kapott masszát a kivajazott (lisztezni nem kell!), magas falú tepsibe öntjük. A tepsit néhányszor a konyhapulthoz ütögetjük, hogy egyenletesen elterüljön a tészta, illetve, hogy a felesleges levegő távozzon belőle.

Az előmelegített sütőbe tesszük és annak erősségétől függően kb. 25-30 perc alatt készre sütjük. (Tűpróba!)

Sülés közben jelentősen megemelkedik, majd amikor a sütőből kivesszük, összeesik.

Forrón ízlés szerint felszeleteljük, de kihűtve is isteni.

Már évek óta készítem, hol mazsolával, hol nélküle. Volt, hogy konzerv barackot vágtam a tésztába, akkor is isten finom lett.
 
 
0 komment , kategória:  sütemények  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 3 
2016.11 2016. December 2017.01
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 3 db bejegyzés
e év: 380 db bejegyzés
Összes: 1108 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 28
  • e Hét: 478
  • e Hónap: 2432
  • e Év: 43464
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Online Szerencsekerék, Jövő Pláza, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2016 TVN.HU Kft.