Belépés
sacimama.blog.xfree.hu
Fordulj el a rossztól és tégy jót, keresd a békét és azt kövesd!" Zsolt 33,15 Németh Jenőné Saci
1952.06.25
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 22 
Minden lehetséges annak, aki hisz.
  2016-12-31 22:02:07, szombat
 
 
Link
Jolitól kaptam, hálás vagyok érte!Jézus így felelt: ,,... Minden lehetséges annak, aki hisz."

Márk 9.23 
 
0 komment , kategória:  Α - Ω HIT  
Bízd Rá magad rendíthetetlen hittel, és járj Vele
  2016-12-31 21:36:06, szombat
 
  Link

december 31.

HITT AZ ő ISTENÉBEN

"Semmi sérelem nem találtatott őrajta, mert hitt az ő Istenében." Dániel 6,23c

Az egyetlen ok, amiért Dánielt semmi sérelem nem érte az oroszlánok vermében, hogy "hitt az ő Istenében". Semmi más nem tarthat meg téged sem. Megragadtad-e már hittel, hogy Isten által vitt az ő szerelmes Fiának országába? (Kol 1,13b). Amíg hitben jársz, addig maradsz Krisztusban!

Ameddig Rá támaszkodsz, addig maradsz Benne! Isten befogja az oroszlánok száját, és nem árthatnak neked. Bármi fog történni veled, körülötted, ne feledkezz meg róla, hogy higgy a te Istenedben! Azokat az embereket, akik Dániel ellenségei voltak, ugyanoda dobják, ahol Dániel volt, és az oroszlánok szétmarcangolják őket. Az a védettség, ami Krisztusban a tied, a Jézus Krisztusban való védettség. Hit által őriz meg az Úr. Hit által állhatsz meg Előtte az év utolsó napján, és hit által fogsz hatalmas dolgokat cselekedni a rád következő évben is az ő dicsőségére.

Ha majd hazavisz az Úr magához, nem dicsőítheted őt hit által. Vége lesz a hitnek. Ott már a látás dicsőíti Istent!

Sehol nem lehet őt úgy megdicsőíteni, mint az oroszlánok vermében. Örülj, hogy Isten ezt a nagy lehetőséget adta neked, hogy itt élhetsz a földön, és napról napra dicsőítheted őt.

Megbizonyíthatod az ő valóságát ennek a hitetlen világnak az életeden át. Bízd Rá magad rendíthetetlen hittel, és járj Vele engedelmesen. Istennek tervei vannak veled. Az egyetlen út, ahogy a terv valósággá válik, ha megragadod a hitet, és az elkezdett bizodalmat mindvégig megtartod. Majd ha hazaérsz az Úr elé, Isten angyalai csodálkozva néznek rád: "Semmi sérelem nem találtatott benne, mert hitt az ő Istenében."

Trausch Liza "... beszéded megelevenít ..."


 
 
0 komment , kategória:  - Trausch Liza  
Gyönyörű erény a remény, rengeteg erőt ad nekünk
  2016-12-30 02:24:34, péntek
 
  Kedves testvéreim, jó napot kívánok!

Szent Pál a Rómaiaknak írt levelében felidézi Ábrahám kimagasló alakját, hogy megmutassa nekünk a hit és a remény útját. Azt írja róla az apostol: ,,Hitt, szilárdan a reményben minden remény ellenére, és így sok nép atyja lett" (Róm 4,18). ,,Szilárdan a reményben minden remény ellenére" - erős ez a megfogalmazás: akkor remélek, amikor nincs remény. Ilyen volt atyánk, Ábrahám. Szent Pál arra a hitre utal, amellyel Ábrahám hitt Isten szavának, aki gyermeket ígért neki. Ez valóban ,,minden remény ellenére" történő bizakodás volt, annyira valószínűtlennek tűnt, amit az Úr mondott neki, hiszen öreg volt - idestova száz éves -, a felesége pedig meddő. Nem sikerült gyermeket fogannia! De Isten azt mondta neki, hogy fog, Ábrahám pedig hitt neki. Emberi remény már nem volt, mert öreg volt, a felesége pedig meddő: ő azonban hitt!

Ebbe az ígéretbe vetett bizalommal Ábrahám útra kelt, elfogadta, hogy elhagyja földjét, és idegenné váljék, remélt ebben a ,,lehetetlen" gyermekben, akit Istennek kellett neki adnia annak ellenére, hogy Sára méhe foganásra már képtelen volt. Ábrahám hisz, hite megnyílik egy látszólag értelmetlen reményre. Hite az a képesség, amely túllát az emberi okoskodásokon, a világ bölcsességén és okosságán, túl azon, ami megszokott, amit a józan belátás diktál, és hisz a lehetetlenben. A remény új távlatokat nyit, képessé tesz arról álmodni, amit még elképzelni sem lehet. A remény segít belépni a bizonytalan jövő sötétjébe, hogy a világosságban járjunk. Gyönyörű erény a remény, rengeteg erőt ad nekünk, hogy előre tudjunk haladni az életben!

Ez az út azonban nehéz. Egyszer csak elérkezik Ábrahám életében is a válság, az elcsüggedés. Bízott, elhagyta otthonát, földjét, barátait... mindent. Útnak indult, elérkezett arra a földre, amelyet az Úr mutatott neki, az idő meg csak telt: abban a korban ilyen nagy utat megtenni, nem lehetett olyan rövid idő alatt, mint manapság, repülőgépen, pár óra alatt, akkor hónapok, évek kellettek. Az idő telik, de a gyermek csak nem születik, Sára méhe zárva marad, meddően.

És Ábrahám, nem mondom, hogy elveszíti a türelmét, de panaszkodik az Úrnak. Ezt is eltanulhatjuk atyánktól, Ábrahámtól: panaszkodni az Úrnak - ez is egy imamód. Amikor gyóntatok, időnként hallom a gyónóktól: ,,Panaszkodtam az Úrnak..." [Én pedig azt válaszlom:] ,,Nem baj, panaszkodj csak, ő Apa!" Ez is egy imaforma: panaszkodj csak az Úrnak! Ez jó! Ábrahám így panaszkodik az Úrnak: ,,»Uram, Istenem, [...] gyermek nélkül megyek el, és házam örököse a damaszkuszi Eliézer lesz« (Eliézer volt az, aki mindent irányított). Ábrám így folytatta: »Nézd, nem adtál nekem utódot, így szolgám lesz az örökösöm.« Az Úr szava ezt mondta neki: »Nem az lesz az örökösöd, hanem az lesz örökösöd, aki testedből származik.« Aztán kivezette, és ezt mondta neki: »Nézz fel az égre, és számold meg a csillagokat, ha meg tudod számolni!« Majd hozzáfűzte: »Ennyi utódod lesz.« És Ábrám ismét hitt az Úrnak, ő pedig beszámította neki megigazulásul" (Ter 15,2-6).

A jelenet éjszaka játszódik, kívül sötét van, de Ábrahám szívében is ott a csalódás, a reményvesztettség sötétsége, a lehetetlenben való reménykedés nehézségéé. A pátriárka már túlságosan is előrehaladott korban van, úgy tűnik, nincs több idő gyermekre, és helyette egy szolga örököl mindent.

Ábrahám az Úrhoz beszél, de Isten, még ha ott van is, és beszél hozzá, olyan, mintha eltávolodott volna, mintha nem tartotta volna be a szavát. Ábrahám egyedül érzi magát, öreg és megfáradt, a halál küszöbén. Hogyan bízzon tovább?

Mindazonáltal már ez a panaszkodás a hit egyik formája, imádság! Ábrahám mindennek ellenére továbbra is hisz Istenben, hiszi, hogy történhet még valami. Különben miért vonná kérdőre az Urat, mi értelme lenne panaszkodni neki, emlékeztetni ígéreteire? A hit nem pusztán csend, mely mindent elfogad ellenvetés nélkül, a remény nem olyan bizonyosság, amely megóv a kételytől és az összezavarodástól, hanem a remény nagyon sokszor sötétség, de amelyben ott pislákol a remény, mely továbblökdös téged. A hit Istennel való hadakozás is: kimutatni előtte keserűségünket, ,,jámbor" színlelés nélkül. [Mondhatja valaki:] ,,Haragudtam Istenre, és ezt meg ezt mondtam neki..." [Én erre azt mondom:] ,,De ő apa, ő megértett téged: menj békével!" Ilyen bátraknak kell lennünk! Ez a remény! A reményhez az is hozzátartozik, hogy nem félünk nevükön nevezni a dolgokat, és elfogadjuk a valóság ellentmondásosságát.

Ábrahám tehát hittel Istenhez fordul, és segítségét kéri, hogy tovább tudjon remélni. Milyen érdekes: nem gyermeket kér, hanem azt kéri: ,,Segíts, hogy tovább tudjak remélni!" Azért imádkozik, hogy legyen reménye. Az Úr pedig válaszképpen nyomatékosítja valószínűtlen ígéretét: nem egy szolga lesz az örökös, hanem egy Ábrahám által nemzett, tőle születő gyermek. Isten részéről semmi sem változott. Ő továbbra is azt hangsúlyozza, amit egyszer már kijelentett, és nem ad kapaszkodót Ábrahámnak, hogy ő bebiztosítva érezze magát. Egyetlen biztosítéka az, hogy bízik az Úr szavában, és nem hagy fel a reménnyel.

És a jel, amelyet Isten Ábrahámnak ad, az a kérés, hogy továbbra is higgyen és reméljen: ,,Nézz fel az égre, és számold meg a csillagokat [...]! Ennyi utódod lesz" (Ter 15,5). Még egyszer ígéret, még egyszer valami jövőben várandó hangzik el. Isten kivezeti Ábrahámot a sátorból, voltaképpen a maga szűk látóköréből, és megmutatja neki a csillagokat. Ahhoz, hogy higgyen, tudnia kell a hit szemével látni: azok csak csillagok, melyeket mindenki láthat, de Ábrahám számára Isten hűségének jelévé kell válniuk.

Ez a hit. Ez a reménynek az az útja, amelyet mindannyiunknak végig kell járnia. Ha már nekünk is csak az az egyetlen lehetőségünk maradt, hogy a csillagokra nézzünk, akkor eljött az idő, hogy bízzunk Istenben! Nincs ennél szebb dolog! A remény nem csal meg! Köszönöm!

Fordította: Tőzsér Endre SP
 
 
0 komment , kategória:  Α - Ω Remény  
Adventi” gondolatok szilveszteri éjben
  2016-12-29 23:29:00, csütörtök
 
  Villanások

"Adventi" gondolatok szilveszteri éjben.

És szólhat az angyal: ,,megszűnt az idő"!

És a kiürülő perc kapszulák az öröklétbe hullnak. Ó, én ember, éjféli misében számadást tartok:

,,Advent", visszatérő Uramat várom?
Ebben az évben miként szolgáltam?
Társaimnak az eledelt időben kiadtam, derekam öveztem? Vagy, ami időm volt el palltam? Visszatekintek, talentumaimat miképpen szaporítottam, elástam? Péterrel mondhatom: ,,Uram Csak te tudod, szeretlek, mit tehettem lehetőségeim szerint megtettem?

Mit Uram előkészítettél elvégeztem. Ítéld meg, ha pozdorja, szalma, mit a kapott alapra raktam, égesd.
Ha volt valamicske arany, gyöngy tied az érdem, dicsőség, hála az örökkévalóságban. S bocsáss, ha valamiben elégedetlen, vagy hanyag voltam.

Siklodi Zoltan Janos


DMI 2016 12 29 sjz
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Ne csak keresd, találd is meg
  2016-12-27 11:42:36, kedd
 
 
Link
KEGYELMED JOBB AZ ÉLETNÉL

"Isten! Én Istenem vagy Te, jó reggel kereslek Téged!" Zsoltár 63,2

Az Ige így folytatódik: "Téged szomjúhoz lelkem, téged sóvárog testem a kiaszott, elepedt földön, amelynek nincs vize."

Észrevettétek-e már, hogy mennyi szomjas ember van a földön, akik nem találják meg, ami megelégíthetné őket?

Hiába keresgél ott az ember, ahol minden van, de szeretet nincs. Ha nincs forrása a lelkednek, ahonnan áradhat beléd az erő, a szeretet, a testednek sincs. Milyen jó, hogy meg lehet keresni ezt a forrást. Ha még nem találtad meg, vagy elvesztetted, nagyon kérlek, hogy mindenáron, mindenen keresztül keresd.

Miért? Így mondja az Ige: "Hogy láthassalak Téged a szent helyen, szemlélvén a Te hatalmadat és dicsőségedet." Istent csak a szent helyen lehet megtalálni. A sok kicsi öröm között az egyetlen öröm, ha láthatod őt.

Karácsony éjszakáján megtörtént a csoda! Isten Jézusban láthatóan testet öltött. Az elepedt, kiaszott szomjú földön megjelent a forrás. A pásztorok keresték Jézust. Elmentek "mind Betlehemig". Aztán "elhirdették, ami nékik a Gyermek felől mondatott".
A bölcsek is keresték, meg is találták. Tisztességet tettek Néki, és "más úton tértek vissza".

Nem maradhattak azok, akik addig voltak.

Nagyon kérlek, ne csak keresd, hanem találd is meg Jézust, mert nem élhetsz nélküle ezen a száraz és kiaszott földön.

Azt mondja az Ige: "Hiszen a Te kegyelmed jobb az életnél!" Ha már kóstoltad, te is el tudod mondani: "Az én ajkaim hadd dicsérjenek Téged." "A Te szárnyaidnak árnyékában örvendeztem." Az ő szárnya alá mindig odabújhatsz. Ha megsebesültél, ha valami nagyon fáj, akkor is. Ott védettségben vagy!


/Részlet Trausch Liza "... beszéded megelevenít ..." - Áhítatok minden napra című könyvéből/
Sharon Rózsája Emlékoldal fényképe.

 
 
2 komment , kategória:  - Trausch Liza  
Az igazi ajtó
  2016-12-26 09:52:22, hétfő
 
  Link
AZ IGAZI AJTÓ

"És láttuk az ő dicsőségét, mint az Atya Egyszülöttjének dicsőségét, aki teljes volt kegyelemmel és igazsággal." János 1,14

Amikor elkezdődik a szenvedéstörténet, már a tanítványok sem látnak. Akik dicsőítették őt, most már azok is a "feszítsd meg"-et kiáltják. Hát most már senki sem lát? Péter sem, János sem? A tanítványok csalódottan mondják: "Pedig mi azt hittük..." Mégis azt olvassuk, hogy "Az Ige testté lett... és láttuk az ő dicsőségét". Az igazi ajtó nem a karácsony, hanem a kereszt. Az igazi karácsony, az igazi ajtónyitás akkor történik, amikor senki nem látja. Szétfutott tanítványok - csak a gyalázat látszik. Ketten látnak. Az egyik a templomszolga lehetett, aki amikor bement, látta a kettérepedt kárpitot. Ami az Éden óta elválasztotta Istent az embertől, most megnyílt. Az igazi ajtónyitást a lator látta először. Az ő szájáról hangzik: "Uram! emlékezzél meg rólam!" Hogyhogy ez az ember látta? A legutolsó, a legbűnösebb ember, aki elmondta, hogy méltán szenvedem a keresztet. Egy lator méltó arra, hogy Jézussal lépje át a menny küszöbét. "Ma velem leszel a paradicsomban!" - mondotta Jézus. Ha majd meglátod magad igazán, hogy szívednek gondolata mennyire önző, hiú, csupa szenny, akkor te is meglátod az ő dicsőségét. Máshonnan nem láthatod. Bár Isten megadhatná, hogy visszakerüljünk a méltó helyünkre - a lator helyére, aki látta Jézust. Akkor elmondhatnád, hogy a jászolbölcsőben és a kereszten láttam Jézust. Ez a világ őt keresi rajtunk. A görögök mondata: "Látni akarjuk a Jézust!" A világ rajtad, rajtam ma egyet keres, hogy az Ige benned, bennem testté lehessen. Gyakorlati életté, igazi szeretetté, odaadássá, áldássá.

Részlet Trausch Liza "... beszéded megelevenít ..." - Áhítatok minden napra című könyvéből


 
 
0 komment , kategória:  - Trausch Liza  
Barsi Balázs: Kozmikus karácsonyi prefáció
  2016-12-26 01:48:03, hétfő
 
  Mert kezdettől fogva Karácsony van a mindenségben,
angyalok ezrei énekelnek,
és minden várakozik
ködébe burkolózva évmilliók adventjének.
Ó, szentséges Megtestesülés!
Nélküled értelme semminek sincsen,
se jóra törekvésnek, se szépségnek, se igazságnak.
Te vagy mindennek, ami csak létezik, titokzatos célja,
rejtett értelme, belső fénye és melegsége.KRISZTUS, Istennek megtestesült Fia!

Érted és miattad szépek évszakok szerint a fák,

érted és miattad szép a hóesés és a rügyfakadás,

a madarak őszi és tavaszi vonulása;

érted és miattad hord üzenetet egy-egy hullócsillag

s a november végén lehulló vöröses bíbor falevél.

Érted és miattad maradnak zöldek a fenyvesek,

és felzúgnak, mint az orgona, ha átfúj rajtuk a téli szél.

Érted és miattad ragyog még a Nap,

szikrázó fényével itatva a bús téli tájat,

érted és miattad mozdul az egysejtű lény,

és valami ősi programnak engedelmeskedve bontakozik.

Érted és miattad csillan meg az ember szemében az érteni tudás fénye

és arcán a szeretet mosolya.

Mert kezdettől fogva Karácsony van a mindenségben,

angyalok ezrei énekelnek,

és minden várakozik

ködébe burkolózva évmilliók adventjének.Ó, szentséges Megtestesülés!Nélküled értelme semminek sincsen,

se jóra törekvésnek, se szépségnek, se igazságnak.

Te vagy mindennek, ami csak létezik, titokzatos célja,

rejtett értelme, belső fénye és melegsége.

Hogyan panaszkodhatnék ezentúl, hogy nem tudok imádkozni,

hogy jelenlétedről újra meg újra megfeledkezem, Jézusom,

mikor minden benned, érted és miattad létezik,

te vagy az anyag szívének titka.Az Úr legyen veletek, minden létezővel,

emeljük fel együtt szívünket az Úrhoz,

s adjunk hálát Urunknak, Istenünknek!

Valóban méltó és igazságos, illő és üdvös,

hogy mindenütt:

a gigantikus csillagvilágban és a vírusok világában,

az angyalok láthatatlan világában és a látható anyagban,

a teremtés minden kis zugában

hálát adjunk néked, szentséges Atyánk,

Fiad, a mi Urunk és testvérünk, Jézus Krisztus által,

akiben, aki miatt és akiért létezünk,

kezdet óta az angyalok, majd a föld és az ég,

azután a növények, állatok és végül az ember,

ki Lelkedet árasztotta belénk,

hogy benne mi is fiaiddá legyünk

és képesek legyünk hálát adni néked,

mindenkor:

reggel, délben, este és éjszaka,

fiatalon és öregen,

dolgozva, küzdve és szenvedve,

boldogan vagy a levertség kábulatában,

életünk teljében vagy a halál kapujában,

hiszen dicsőséged betölti a mennyet és a földet,

s e dicsőség nem más,

mint a Megtestesülésnek a világmindenségben foszforeszkáló ragyogása.

Mindenkor hálát adunk néked,

míg ajkunk el nem némul,

szívünk utolsót nem dobban;

de halálos ágyunk mellett ott áll majd a következő nemzedék,

hogy rögtön átvegye tőlünk a szüntelen dicséret énekét,

mert ha a dicséret szava csak egy pillanatra is elhallgatna a teremtésben,

a semmibe zuhannánk vissza

vagy az örök kárhozatba, ahol nincsen dicsőítő ének.

A mindig és mindenkor felszálló hála

csak a te szent Fiadban áll össze egyetlen hozzád méltó énekké,

ő teszi teljessé a mi akadozó, kimaradozó dicséretünket,

és örök hűségével, fiúi szeretetével fölemeli hozzád.

Áraszd ránk Szentlelkedet, hogy az egyetemes,

kozmikus prefációt örökké együtt zenghessük szent Fiaddal,

szünet nélkül mondva:

Sanctus,

Sanctus,

Sanctus!


 
 
0 komment , kategória:  - Barsi Balázs  
Advent üzenete
  2016-12-24 01:23:32, szombat
 
 

Advent üzenete úgy szól, hogy vágyaim nem illúziók, hanem egy olyan világot ígérnek, amelyben Isten fénye meleget és szeretetet áraszt, ahol valóban otthon lehetek, és ahol virág nyílik a hideg tél közepén.


Anselm Grün

 
 
0 komment , kategória:  - Anselm Grün  
Hogyan kéne Istenre várnunk
  2016-12-23 23:37:26, péntek
 
  VÁRAKOZÁS

Nézd ezt a bolt előtt megkötött kutyát,
hogy húz a gazdája felé és tépi hozzá magát.
Két lábon állva, ugrálva, forogva várja...


Számára a gazda a minden:
az udvar, az erdő, a rét,
az otthon, az étel, a játék..


Szemével kíséri,
füleit forgatja,
nyüszítve sóvárogja...


Csókolj mancsot neki, mert most tanítja éppen,
hogyan kéne Istenre várnunk nekünk:
szívszaggatva, szépen..


/Jan Twardowski után szabadon/Virth József
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Minden, ami van a Földön, minden Isten ajándéka
  2016-12-23 21:12:26, péntek
 
  "Ajándék!

Annyira szép ez a gondolat: minden, ami van a Földön, minden Isten ajándéka. A szép kék ég, a két kezünk, az élet maga, minden - minden Isten ajándéka.

Olyan jó ezzel a hittel nézni a körülöttünk lévő dolgokat, személyeket, mindent. Végül is, lehetne fekete és fehér a világunk, mint a régi televíziókban, akkoriban úgy is megértettük a filmeket. De milyen szép, hogy Isten irántunk való túláradó szeretetében, megajándékozott a színek világával.
És gondoltál az ízekre? Végül is lehetne csupán két - háromféle íz: - "saláta és retek, osszátok be!" - mondhatta volna az Isten. Ha te elmész valahova látogatóba, és ott hatfogásos ebéddel várnak, az egyet jelent azzal, hogy fontos vagy nekik, szeretnek téged. A mi Urunk Istenünk, hányféle gyümölccsel, zöldséggel, ízzel fogadott születésedkor? Nincs az autónál vaníliás meg kakaós üzemanyag, egyetlen fajta üzemanyag van, és az autó milyen jól megvan vele! Túláradó szeretetében elhalmoz a Teremtőnk ajándékaival, azt akarja, hogy jól érezzük magunkat ezen a földön.

Maga a lét is ajándék szeretetből!

Aztán ott vagy te magad: Csodáld meg a kezedet, ahogy fogsz, vagy simogatsz, ahogy kenyeret szelsz, írsz, vagy keményen dolgozol. Kezed, Isten szép ajándéka. A lábad, melyen jársz, szaladsz, futballozol, és úszni is tudsz vele, ajándék, ingyen kaptad. A szíved! Egyik gyermekemnek születési rendellenessége volt az egyik szívbillentyűjével. A sikeres műtét két és félmillió forintba került. Az én szívem, mind a négy billentyű, szépen csendben dolgozik negyvenhét éve, csak a négy billentyű tíz millió forint. Ajándék, semmit sem adtam érte.
Olyan jó dolog azt tudni, hogy amikor még meg sem születtél, akkor Isten kiválasztott egy lányt vagy egy fiút, és elkezdte formálni, alakítani, szépíteni, hogy neked adja, ajándékba. Igazából Isten teremthette volna valamennyiünket ugyanarra a kaptafára. Vagy csinálhatott volna 2-4 kaptafát: egy szőkét, egy barnát, egy feketét. Minek komplikálni? De minden ember más. Mindenki a maga módján egyetlen, és csodaszép. Isten így látta jónak, nagylelkűségében, legyen áldott az Ő jósága.

A bőség gazdagsága!

Jó dolog ajándékot kapni!? Olyan jó dolog úgy nézni a másikra, hogy ő számomra Isten ajándéka, áldása, simogatása. Isten nagyon szeretne téged boldoggá tenni, és ezért megajándékoz a kedveseddel, menyasszonyoddal, feleségeddel. Isten legcsodálatosabb ajándéka a te kedvesed, menyasszonyod, vőlegényed, ki elfogad, értékel, és boldoggá tesz.
Persze fontos tudni, hogy nemcsak a másik ajándék számomra, hanem én is ajándék vagyok számára. Ülj le, és tudatosan érezd magad ajándéknak, áldásnak. Isten annyira szereti a te kedvesedet, annyira akarja az ő boldogságát, hogy megteremtett téged. Te vagy a válasz a társad kérdéseire, értelme a reggeli kelésének, munkájának. A te simogatásod, Isten hálája jóságáért, becsületes tiszta életéért. Üljél le a szobádba, és éld át ezt az érzést. Te nem egy sodródó falevél vagy, egy értelmetlen seb ezen a földön, hanem áldás és ajándék.

Gondolkozz el, vajon a léted valóban Isten áldása a másik számára? Tedd fel a kérdést: - Valóban ajándék vagyok a másik számára? Ez a mai napom, ez a mondat, amit mondtam, ez simogatás volt? Egy kedves ölelés? Áldás? Gyógyír a másik sebére? Meleg tavaszi eső, napfény, mely virágbomlásra indítja a társamban a félénk rügyeket? Egészen biztos, Isten senkit nem azért teremtett, hogy átok legyen, nehézség, vagy keserves botrány ezen a földön. Az Úr azt szeretné, hogy mindannyian a magunk módján családunk, népünk, nemzetünk, egyházunk számára az ő áldása, ajándéka, szeretetének a jelei legyünk. Legyél azzá, amiért születtél, merd vállalni önmagad, és boldog leszel!


Csaba testvér"
 
 
0 komment , kategória:  - Böjte Csaba  
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 22 
2016.11 2016. December 2017.01
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 22 db bejegyzés
e év: 711 db bejegyzés
Összes: 3945 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 218
  • e Hét: 1101
  • e Hónap: 2632
  • e Év: 2632
Szótár
 
Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2019 TVN.HU Kft.