Regisztráció  Belépés
1vargaildyko.blog.xfree.hu
...Légy, amivé legszebb hajlamaid által válhatsz - de elsősorban maradj ember. (Tatiosz) Tücsök Ildykó
1901.01.01
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/10 oldal   Bejegyzések száma: 95 
Köszönöm, hogy benéztél hozzám! Áldott napokat kívánok!
  2016-02-27 09:42:31, szombat
 
 


Link 
 
5 komment , kategória:  -KÖSZÖNTÉSEM MÁRA NEKED!  
Magányos énünk...
  2016-02-27 09:39:34, szombat
 
 

Link 
 
0 komment , kategória:  -KÉPES IDÉZETEK  
A szíveddel láss...
  2016-02-27 09:38:54, szombat
 
 


Link
 
 
2 komment , kategória:  -KÉPES GONDOLATOK  
Nem az számít...
  2016-02-27 09:38:18, szombat
 
 
Link 
 
2 komment , kategória:  -MOTIVÁLÓ-ERŐSÍTŐ GONDOLATOK  
A Lélekpillangó meséje ( 2016. febr. 27-i történet )
  2016-02-27 09:36:46, szombat
 
 A LélekPillangó ma elbújt a szikomorfa odvában és onnan hallgatta a kék dallamot. Aztán amikor kireppent volna, a dallam elhallgatott. Kicsit sajnálta, hogy a dallam már nem szól, de tette a dolgát. Valahogy azt érezte, ez a dallam fontos, de majd kiderül, hogyan lesz az ...
Ismét elérkezett a Férfikör estéje, a templom előtt nagy volt a nyüzsgés. Lukács kint állt a templom lépcsőin, tekintete oda-vissza pásztázott a tömegen. Néhány perc figyelés után meglelte az ismerős arcot, amit keresett - Ervinnel már messziről intettek egymásnak.
Eseménydús pénteket tudhatott maga mögött a város kórháza. Rengeteg ellátásra szoruló ember érkezett, akik baleset vagy rosszullét által áldozatául estek egy aznap betört hidegfrontnak. Zömében idősek érkeztek, ám egy fiatal is bajba került.
A gimnazista fiú szédelegve állt neki a torna óra bemelegítő futásának, az egyik körben röviden elhagyta az ereje. Elbicsaklásában jókorát esett, ráadásul a fejét csattanva vágta be a bordásfal fokába. Tanára jobbnak látta, ha a sebesen beliluló zúzódást egy orvosnak is megmutatják. Lukács az első vizsgálat után a röntgenre küldte a fiút, kollégájával.
-Elsőre csak zúzódásnak mondanám, de azért várjuk meg a felvételeket. - A két férfi szemügyre vette egymást. - Ervin, ugye? Találkoztunk már a Férfikörben.
-Igen, már voltam ott - ráztak kezet. - A tönkrement házasságommal kapcsolatban...
-Emlékszem. Hogy van azóta, milyen az új kapcsolat?
-"Ex-új" kapcsolat - legyintett Ervin sóhajtva. Lukács látta, hogy ez nem csak kósza bosszúság, itt komoly baj van. Leültek a folyosón, apróra kikérdezte őt. Ervin elpanaszolta, hogy Lillával való kapcsolata csúfos véget ért, a lány utcára tette őt. Jelenleg egy volt kolléganőjénél - aki egy másik suliban könyvtárosként dolgozik - bérel egy kis szobát. Ugyan van fedél a feje felett, és a mindennapi anyagiakért sem kell küzdenie, mégis ... Hihetetlenül egyedül érezte magát. Elveszítette a biztonságot, akár egy autóút szélén felejtett kutya. Legszívesebben visszament volna a feleségéhez, de bevallotta, számára derogál a “könyörgés". Amikor halkan annyit mondott: “Nem értem, mit cirkuszol pár zokni miatt", az orvos elfojtott egy mosolyt.
- Majd rájössz - gondolta. Meggyőzte a tanárt, hogy jöjjön el szombaton a templomba, hátha ezúttal is tanáccsal szolgálhatnak neki a résztvevők.
A tömegben más is ráismert a rég látott Ervinre - Árpi, aki azonnal kiszúrta, hogy gond van. Úgy döntött, hogy bár nem jó dolog, de a találkozó után követni fogja őt. Bár szeretett a Férfikörbe járni, most alig várta, hogy véget érjen... A gyűlés végeztével a tanár nyomába szegődött a hideg éjszakában. Próbált a lehető leghalkabb maradni, vigyázva lépett a betonon... Nagy döbbenetére Ervin nem az általa ismert házban tűnt el. Hanem egy öreg bérház kapujában.
“Mi a fene történt?" - morfondírozott - “Hogyhogy nem a nőjéhez megy?! Talán összevesztek, vagy más? Képzelem, mit szól majd Saci... Vagy inkább ne ártsam bele magam. Végül is, ez magánügy."
Ám másnap, amikor a lánnyal találkozott, úgy érezte, szólnia kell - úgy érezte, ha nem teszi, abból baj lehet később. Hiába magánügy, ezt nem akarta.
Alig köszöntötték egymást, Saci máris gyanakodva nézte a fiú komoly arcát:
-Árpi, mi történt? Baj van?
-Tegnap láttam apádat a Férfikörben. Nincs jó passzban. Nem tudom, mi történt, de szerintem beszélj vele, hátha te segíthetsz neki.


Linkhttp://www.lelekpillango.hu
 
 
0 komment , kategória:  ♥ A Lélekpillangó Meséi  
A Lélekpillangó meséje ( 2016. febr. 26-i történet )
  2016-02-27 09:36:01, szombat
 
 Csönd volt. A LélekPillangó figyelt. Kereste a kék dallamot. Napok óta minden reggel hallotta, de most nem szólalt meg. Szomorkodott kicsit, de tudta, hogy bármelyik pillanatban felbukkanhat. Ilyen a kék dallam természete. Aztán ahogy lassan, reggeli rituáléja szerint kirepült a szikomorfa kicsi odvából, s repülni kezdett a Nagyváros felé, egyszercsak meghallotta. Sugárzón, harsányan, csodálatosan szépen szólt, s a LélekPillangó el is felejtette, hogy a dallam forrását keresni, csak táncolt a dallammal, és élvezte azt a pillanatot, amit átélhetett.
Ebben a tökéletes pillanatban volt ma a Nővér is. Néha sikerült egy-egy időre. Olyankor boldog volt, felhőtlenül boldog és nagyon szabad. Flowban volt, ahogy a szakirodalom mondja, vagy a nirvánában volt, ahogy a vallás tanítja ... de ha benne vagy nem akarod elnevezni, csak éled.
Nemrégiben egy kisbaba született a kezei közt, s ő boldog volt ettől. Átszellemült a születés misztériumában. Ma jóga órára ment és pontosan megérezte, hogy eljött az idő. Érezte, hogy most lehet már. Hogy itt van a pillanat, amikor ideje van egy új babának az ő életében is. Fejében dobok szóltak, és vad, ősi tánchoz lett kedve.
Este elmondta Lukácsnak, akivel már egy éve együtt éltek nagy szeretetben; vállalhatnak gyereket közösen.
Az orvos szívét átjárta az öröm. Eszébe jutott az a kis afrikai missziós árva, akit egy éven át gyakorlatilag ő nevelt és akit nem tudott, vagy tán nem volt elég bátor és nem mert hazahozni. Az Arua nevet adta a kicsi lánynak, mert kiejtve kicsit olyan mint a magyar árva szó. A gyámoltalan kisbabát eleinte a hátán hordozva vitte mindenhová - nevették is az asszonyok - végül mikor a gyerek jobban lett, talán túlzón is ragaszkodtak egymáshoz. Arua emléke fájón sajdult meg a szívében. Tudta, hogy a kisbaba egy fetőzésben egy évvel később meghalt az árvaházban. Tudta, hogy akkor tennie kellett volna érte még valamit, talán örökbe kellett volna fogadnia. És azt is tudta, hogy lehet, hogy az a lélek, aki Arua testében volt jelen, és aki fontos a számára, visszajöhet hozzájuk, ha akar.
Elmesélte a történetet kedvesének. A Nővér hallgatta, elfutotta a szemét a könny és megértette a délutáni erős érzést. A jelenlétet, ami körbevette őt. Bebújtak az ágyba és hajnalig szerelmeskedtek. Lehetőséget adva arra, hogy ha a kis lélek teste keres, hozzájuk érkezhessen.


Linkhttp://www.lelekpillango.hu
 
 
0 komment , kategória:  ♥ A Lélekpillangó Meséi  
A Lélekpillangó meséje ( 2016. febr. 25-i történet )
  2016-02-27 09:35:18, szombat
 
 A kék dallam. Vajon mi lehet a forrása? Honnan szól? Mi ez? Ellenállhatatlan csábítást érzett a LélekPillangó, amikor meghallotta ma reggel is. Vágyott rá, hogy minden nap minél többet hallja, de megint hirtelen hallgatott el. nem volt vége az ütemnek, csak elhalt a légben. Úgy érezte, kezdi ezt a dallamot kiismerni végre ...
Ezt gondolta a Balerina is, Christől. Hogy kezdi kiismerni. Hogy hátha tudja már vége, hogy mitől lennének együtt boldogabbak. Chris magát művésznek tartotta. Dj volt, és plakátokat tervezett, verseket írt titokban, amikből néha egyet-egyet megmutatott a Balerinának. Balerina azonban nem csak művésznek tartotta magát. Életében először 2,5 évesen volt balett teremben, az anyja vitte oda. Négyévesen már fellépett egy kicsiknek szólójátékos darabban, hatévesen diótörőt táncolt. Ő a színpadon nőtt fel. Minden porcikája zenélt, táncolt és koreografált. Olyan érzékeny volt, akár egy hárfa. Chris pedig egy nagybőgőhöz való virsliujjakkal próbált volna játszani a lelkén.
Nagyon nehéz volt ez így. Tetszettek egymásnak, érezték, hogy van itt valami több is, mint egy pár napos kiskaland. Egy sor egyezés az életükben, fizikai vonzódás, lelki vágyak, de valami mégsem volt jól. Chris nem tudott igazán a Balerinára hangolódni, mert azzal volt elfoglava, hogy ő elég jó legyen. A Balerina pedig arra vágyott, hogy megértsék őt. Szerette volna, ha van egy társa, de egyáltalán nem mert Chrisre úgy gondolni, aki majd mellette lenne öreg napjaikon.


Linkhttp://www.lelekpillango.hu
 
 
0 komment , kategória:  ♥ A Lélekpillangó Meséi  
Szép hétvégét Kedves Látogatóimnak!
  2016-02-27 09:34:37, szombat
 
 


Link
 
 
0 komment , kategória:  -SZÉP HÉTVÉGÉT Képeim  
Amikor jő az este...EZT KÍVÁNOM NEKED :)
  2016-02-27 09:33:13, szombat
 
 

Link 
 
0 komment , kategória:  -JÓ ESTÉT, JÓÉJT Képeim  
Köszöntelek Szeretettel :)
  2016-02-27 09:32:31, szombat
 
 Link
 
 
0 komment , kategória:  -JÓ REGGELT Képeim  
     1/10 oldal   Bejegyzések száma: 95 
2016.01 2016. Február 2016.03
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
29 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 95 db bejegyzés
e év: 820 db bejegyzés
Összes: 104020 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 3484
  • e Hét: 7271
  • e Hónap: 109222
  • e Év: 1263278
Szótár
 
Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Online Szerencsekerék, Jövő Pláza, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2016 TVN.HU Kft.