Regisztráció  Belépés
ibolya58.blog.xfree.hu
Szeretek horgolni,gobelin-t csinálok,és van sok kaktuszom is.Ha tehetem sokat utazok!! Fülöp Andorné
1958.04.29
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 11 
február !
  2016-02-29 19:30:07, hétfő
 
  februárban 84489 látogatom volt !  
 
0 komment , kategória:  látogatók  
orosz misa mackó
  2016-02-27 09:59:46, szombat
 
  Orosz Misa-mackó


Omlós tészta:
75 dkg szitált liszt, 25 dkg puha vaj, 15 dkg tejföl, 22,5 dkg finomított cukor, 10 dkg hámozott, darált mandula, 1 tojás, 1 csipet só, 1 citrom reszelt héja, 2 púpozott evőkanál kakaó, 1 evőkanál sűrített tej. A hozzávalókat jól összedolgozzuk. A tésztát elfelezzük, az egyiket elkeverjük a kakaóval összedolgozott sűrített tejjel, és kb. 1 órát hűvös helyen pihentetjük. A tésztát lisztezett gyúródeszkán vagy két fólia között 3/4 cm vastagra nyújtjuk. A mackókat az alábbi minta szerint vágjuk ki. A lapokat sütőpapírral bélelt sütőlemezre fektetjük, és 180 fokra (gázsütő 2-es fokozat) előmelegített sütőben kb. 20 percig sütjük.

Krém: 15 dkg vaj, 20 dkg porcukor, 1 evőkanál citromlé, 1 rúd vanília kikapart belseje. Habosra keverjük a vajat. Az átszitált porcukrot, a citromlevet és a vanília kikapart belsejét jól elkeverjük a vajjal. A krémmel összeragasztunk egy-egy világos és sötét figurát.

Máz: 2 tojásfehérje, 5 dkg szitált porcukor, ételfesték. A tojásfehérjét habosra verjük a porcukorral, majd több részre osztva, tetszés szerinti színű ételfestékkel színezzük. Pergamenpapírból tölcsért készítünk, és a mázat ebből adagolva kidíszítjük a figurákat.

ez a eredeti misa mackó


 
 
0 komment , kategória:  orosz sütemények  
halszoljanka serpenyőben
  2016-02-27 09:49:16, szombat
 
  Halszoljánka serpenyőben


Hozzávalók:
70 dkg ponty,
15 dkg paradicsompüré,
20 dkg sós uborka,
90 dkg fejes káposzta,
10 dkg zsír,
5 dkg vöröshagyma,
10 dkg vaj,
3 dkg liszt
, 5 dkg morzsa,
6 dkg capribogyó
2 dkg só,
1 g bors.

Elkészítése:
A káposztát megpároljuk. A halat 5 dkg-os darabokra vágjuk, majd megsózzuk és borsozzuk, ezután lisztben megforgatjuk, és vajban kisütjük a felszeletelt hagymával együtt. Hozzáadjuk a paradicsompürét, a meghámozott karikára vágott uborkát, caprit, majd kevés hallévvel felengedjük, és 10 percig fűzzük. Lábasban egy sor párolt káposztát teszünk, erre ráöntjük a halat levével együtt, és forró sütőben kisütjük. Tálalásnál zöldhagymával, karikára vágott uborkával vagy főtt céklaszeletekkel díszítjük.
 
 
0 komment , kategória:  orosz receptek  
szoljankaleves variációk !
  2016-02-27 09:43:50, szombat
 
 
Az orosz levesek emelkedő rangsorában a szoljanka következik, amely abban különbözik a fenti levesektől (pl. scsí), hogy van benne egy jó maréknyi olajbogyó, néhány kapri, és bőségesen fölengedtetik uborkalével is. De ami még fontosabb, szoljankát csak akkor fogyaszt az ember, ha egy becsületes üveg tehát hét, hét és fél deci vodkával megteremtette annak fundamentumát. És persze, ahány ház, annyi leves.

Szoljanka 1.
Hozzávalók:
15 dkg savanyú káposzta,
5 dkg füstölt szalonna,
3 dkg vöröshagyma,
10 dkg sárgarépa,
8 dkg fehérrépa,
5 dkg zeller,
5 dkg gomba,
5 dkg ecetes uborka,
1 gerezd fokhagyma,
1 db babérlevél,
2 dkg kapribogyó,
fél citrom,
2 pár virsli,
2,5 dl tejföl,
só.
Az átmosott káposztát átvagdossuk. A kockákra vágott szalonnát kiolvasztjuk, zsírjában a finomra vágott vöröshagymát megpirítjuk. Hozzáadjuk a metéltre vágott zöldségeket, a szeletelt gombát, a káposztát és az ugyancsak metéltre szelt ecetes uborkát. Takaréklángon pároljuk, zúzott fokhagymával, babérlevéllel, kapribogyóval és citromkarikákkal ízesítjük. Vízzel felengedjük, és 10-15 percig forraljuk. Végül belefőzzük a karikákra vágott virslit. Tálaláskor kevés tejfölt keverünk a levesbe.


Szoljanka 2.
Hozzávalók:
20-20 dkg marha, sertés, és birka vagy borjúhús,
10 dkg főtt füstölt tarja,
50 dkg csont,
1 pár virsli,
2 fej vöröshagyma,
15 dkg sós-vizes uborka,
4 dkg olajbogyó,
dkg kapribogyó,
kis doboz sűrített paradicsom,
5 dkg zsír,
1 citrom,
1 dl tejföl,
1 babérlevél,
kapor,
petrezselyem,
só, egész bors.

A húst és a csontot másfél liter vízben megfőzzük. A fél karikákra vágott hagymát zsíron megpároljuk, hozzáadjuk a sűrített paradicsomot, együtt még néhány percig hevítjük, majd beletesszük a leszűrt húslébe. Hozzáadjuk a leveshez a kis kockákra vágott uborkát, majd 4-5 perces forralás után a babérlevelet, az egész borsot, a megfőzött és apróra vágott húsokat, a kapribogyót, az olajbogyó nagyobbik felét, megsózzuk, és együtt még 4-5 percig főzzük. Tálaláskor beletesszük a maradék olajbogyót, az apróra vágott kaprot és petrezselymet, s külön kínáljuk hozzá a vékonyra szeletelt citromot és a tejfölt.


Szoljanka 3.
Hozzávalók:
25 dkg marhafartő,
25 dkg sertéscomb,
10 dkg főtt füstölt sonka (vagy tarja),
1 pár virsli,
1 fej vöröshagyma,
25 dkg vegyes leveszöldség,
2 evőkanál olaj,
1 evőkanál paradicsompüré,
3 kovászos uborka,
1 babérlevél,
1 csokor kapor,
2 dl tejföl,
só,
őrölt fekete bors, ízlés szerint,
1 evőkanál kapribogyó.


A megmosott marhahúst 1,5 l hideg vízbe teszem. Megsózom, majd kis lángon félpuhára főzöm. Ezután hozzáadom a sertéshúst és a megtisztított, hasábokra vágott leveszöldséget is, és készre főzöm. A húsokat a levesből kivéve apró kockákra vágom és visszateszem a lébe. Hozzáteszem a felkarikázott virslit és az ugyancsak kis kockákra vágott főtt sonkát, a kapribogyót (levével együtt), a kovászosuborka-kockákat és a megtisztított, pépesre zúzott vöröshagymát. A paradicsompürét a felhevített olajon lepirítom, és kevés vízzel felengedve hozzáadom a leveshez. Végül belekeverem a tejfölt, a finomra vágott kaprot, megborsozom és felforralom. Rendkívül tartalmas, akár egytálételnek is megfelelő, finom, pikáns leves.


Szoljanka 4.
Hozzávalók:
30 dkg savanyú káposzta,
20 dkg marhahús,
20 dkg sertéshús,
15 dkg savanyú uborka,
1 ek. liszt,
1 ek. vaj,
feketebors,
só, kevés pecsenyelé.

Elkészítés: A káposztát éles késsel néhányszor átvágjuk, hogy ne legyen olyan hosszú szálú, nem mossuk ki. Vízzel vagy csontlével feltesszük főni, majd hozzáadjuk a feldarabolt húsokat, a kockára vágott uborkát. Megsózzuk, borsozzuk, és lassú forrással puhára főzzük. Közepesen leveses legyen. Levét kevés vízzel elkevert liszttel sűrítsük, majd a vajat engedjük fel kevés pecsenyelével, és tálalás előtt öntsük a levesbe. Forrón tálaljuk.

Szoljanka 5.

Hozzávalók:
40 dkg sertésszív,
2 pár virsli,
25 dkg savanyú káposzta,
25 dkg zöldbab (lehet konzerv is, levével együtt),
1-1 szál sárgarépa és petrezselyemgyökér,
1 citrom,
1 evőkanál kapribogyó,
2 dl tejföl,
1 fej vöröshagyma,
1 evőkanál olajbogyó,
1-1 teáskanál liszt és pirospaprika,
3 evőkanál olaj,
1 csokor petrezselyemzöld,
só, cukor, őrölt fekete bors, ízlés szerint


Elkészítés: A megtisztított sertésszívet vékony csíkokra metélem. A felhevített olajon üvegesre fonnyasztom a megtisztított és apróra vágott vöröshagymát, majd a tűzről lehúzva belekeverem a pirospaprikát, és ráöntök 2 evőkanál vizet. Ezután hozzáteszem a szívet, erős lángon fehéredésig keverem, majd felöntöm, 1,5 l vízzel. Felforralom és félpuhára főzöm. Ezután adom hozzá a megtisztított és vékonyka hasábokra vágott zöldséget, a 3 cm-es darabokra tördelt zöldbabot (ha konzervet használok, akkor azt az utolsó pillanatban teszem a levesbe, mivel még megfőzték), az apróra vágott savanyú káposztát, a félbevágott kapribogyót, a kimagozott és apróra metélt olajbogyót, 1 mokkáskanálnyi reszelt citromhéjat, sót, borsot és készre főzöm. Ezután a citromot kettévágva az egyik felét meghámozva vékonyra karikázom (fehér bundáját leveszem, nehogy megkeserítse az ételt) és félreteszem, a másik feléből a levet kicsavarom, átszűröm és beleöntöm a levesbe. Hozzáteszem a felkarikázott virslit is, végül a lisztes tejföllel besűrítem. Felforralom beleszórom a finomra metélt petrezselyemzöldet, és a félretett citromkarikákkal díszítve tálalom. Rendkívül kiadós, finom leves, egytálételnek is megfelelő.


Szoljanka 6
Hozzávalók: (6 személyre)
20-20 dkg marha, sertés, és birka vagy borjúhús,
10 dkg főtt füstölt tarja,
50 dkg csont,
1 pár virsli,
2 fej vöröshagyma.
15 dkg sós-vizes uborka,
4 dkg olajbogyó,
2 dkg kapribogyó,
1 kis doboz sűrített paradicsom,
5 dkg zsír,
1 citrom,
1 dl tejföl,
1 babérlevél,
kapor,
petrezselyem,
só, egész bors


A húst és a csontot másfél liter vízben megfőzzük. A félkarikákra vágott hagymát zsíron megpároljuk, hozzáadjuk a sűrített paradicsomot, együtt még néhány percig hevítjük, majd beletesszük a leszűrt húslébe. Hozzáadjuk a leveshez a kis kockákra vágott uborkát, majd 4-5 perces forralás után a babérlevelet, az egész borsot, a megfőzött és apróra vágott húsokat, a kapribogyót, az olajbogyó nagyobbik felét, megsózzuk, és együtt még 4-5 percig főzzük. Tálaláskor beletesszük a maradék olajbogyót, az apróra vágott kaprot és petrezselymet, s külön kínáljuk hozzá a vékonyra szeletelt citromot és a tejfölt.

Kijevi szoljanka leves
Hozzávalók:
30 dkg sertéshús,
40 dkg marhahús,
1 pár virsli,
10 dkg sonka,
5 dkg füstölt szalonna,
1 db vöröshagyma,
10 dkg vegyes zöldség,
1 kanál Vegeta,
1 csomó zöldpetrezselyem
1 tojássárgája,
1 dl tejföl, citromlé,
só, bors,
1 dl olaj,
1 kanál kapribogyó.

Elkészítése: A hagymát finomra vágjuk, az olajon üvegesre pároljuk. A virslit, a húsokat, a sonkát apróra vagdaljuk, majd a hagymához tesszük. Egy kicsit együtt pároljuk. Kb. 1 l. liter vízzel felengedjük, hozzátesszük a feldarabolt, megtisztított zöldséget, és takaréklángon fedő alatt puhára megfőzzük, sózzuk, borsozzuk, a Vegetával megszórjuk. A tojássárgáját elkeverjük a tejföllel, hozzáadjuk a finomra vágott zöldpetrezselymet, majd a levesestálba tesszük. Állandó keverés mellett, rászedjük a forró levest.
Ukrán szoljanka
 
 
0 komment , kategória:  orosz receptek  
tejszines gombás húsos tészta
  2016-02-25 15:42:35, csütörtök
 
  pasta alla norcina





Hozzávalók:
4. kolbász Link
1 kis fej vöröshagyma, apróra felkockázott
8 dkg friss gomba, tiszta és durvára vágott
2 gerezd fokhagyma, hámozott és darált
2 evőkanál olívaolaj
1 csésze száraz fehérbor
só és bors
Pirospaprika
1 1/2 csésze tejszín
:
1/4 csésze apróra vágott friss petrezselyem
1/2 csésze apróra vágott enyhén pirított dió
Frissen reszelt parmezán sajt

a kolbászokat kiszedem a burkából, serpenyőben olajon megpiritom , mig szép szint kap.
hozzáadom a hagymát, gombát, együtt piritom tovább pár percig .
a fokhagymát belereszelem , felöntöm a borral, s felére visszapárolom .
fűszerezem sóval és borsal, beleöntöm a tejszint,s alacsony lángom 10 percig fözöm .
a tésztát sós vizben kifözöm , leszüröm , a tejszines ragúhoz keverem .
tálaláskor apritott petrezselymet, piritott diót szórok rá plusz reszelt sajtot.

 
 
0 komment , kategória:  olasz receptek  
nápolyi puha csokis sütemény
  2016-02-25 14:53:40, csütörtök
 
  Mostacciol morbidi napoletani







250 gr . liszt
.100 gr kristálycukor
50.gr . vadvirág méz
100 ml melegvíz
2 evőkanál cukrozatlan kakaó
1 teáskanál fahéj, szegfűszeg és szerecsendió
reszelt héja 1 narancs
1 csipet só
1 / 2 csomag sütőpor


A máz:
200 gr . étcsokoládé
50 ml víz

egy nagyobb tálban kikeverem az összes hozzávalót, majd kézzel alaposan átdolgozom .
kb : 1 cm vastagra kinyújtom s a kivajazott tepsibe rakom .
200 fokon 10 - 15 perc alatt megsütöm . megvárom mig kihül, és olvasztott csoki és a viz keverékével bevonom a tetejét.
hütőbe teszem és később szeletelem fel rombusz alakúra s tálalom .
 
 
0 komment , kategória:  olasz sütemény receptek  
nápolyi ragú
  2016-02-23 14:02:23, kedd
 
  ragu alla di napoletana





1/2 hagyma
600 gr marhahús
280 gr. Sertés tarja
1 pohár vörösbor
100 gr. paradicsom
közepes nagy paradicsompüré
1 babérlevél

extra szűz olívaolaj

a húst egyforma nagyságúra darabolom fel. olajon megpiritom a hagyma kockákat , majd rárakom a marhahúst és barnulásig piritom .
a tarját is beleteszem együtt piritom tovább.
most öntöm bele a bort, a paradicsomokat is hozzáadom , elkeverem és felteszem,tovább főni .
menet közeben belerakom a babért, sót, borst és lassú tüzön készre, puhára fözöm .

kifőtt rövid csőtésztával tálalom .


 
 
0 komment , kategória:  olasz receptek  
sült tekercs krémmel töltve
  2016-02-23 13:39:34, kedd
 
  canelloni fritti ripieni de crema





700 g liszt
350 ml tej
15 g friss élesztő
2 egész tojás +2 tojás sárgája
70 gramm cukor
1/2 vaníliarúd
150 g vaj
reszelt héja 1/2 citrom
reszelt héja 1/2 narancs
5 gr. só
200 g vaj
olaj a sütéshez
1 . 5 liter puding


egy közepes nagy tálban kikeverem az élesztőt, s a tejet, majd hozzáadom a tojássárgát az egész tojásokat , alaposan összekeverem az egészet. A lisztet, reszelt narancs és citromhéjat a 15 dkg vajat, vaniliát is belekeverem .
Kiveszem a tésztát a tálból deszkára boritom és 10 percig még kézzel jól átdolgozom .
letakarom és duplájára hagyom kelni .
addig elkészitem a pudingot,s hagyom kihülni .
ha kész , megkelt a tészta, akkor kissé kinyújtom kb : fél cm - vastagra , s 30 x 2 cm - s csikokra vágom fel.
A tészta csíkokat egy fém hengerre feltekerem mint a rolóknál.
az olajat felmelegitem s a rolókat kisütöm benne , szép pirosra .
a vaniliás pudinghoz keverem a 20 dkg vajat , krémesre kidolgozom .
a tekercseket megtöltöm vele, porcukorral megszórva tálalom .




 
 
0 komment , kategória:  olasz sütemény receptek  
lekvárral töltött ricottás félhold !
  2016-02-22 09:43:04, hétfő
 
  mezzelune alla ricotta farcite





300 g. liszt
200 g. vaj (puha)
250 g. ricotta
Egy csipet só
1 csomag sütőpor
Jam
Cukor

egy nagyobb tálban kikeverem a vajat és a ricottát.
egy másik tálban összekeverem a lisztet, sütőport, sót , majd a ricottás vajat is hozzáadom .
fél órára a hütőbe teszem , után kinyújtom kb : fél cm- re .
10 cm - s körökket szaggatok ki belőle, majd a közepére teszek egy kanál lekvárt.
félbehajtom a tésztát, s tepsire rakom .
előmelegitett 180 fokos sütőben kb : 20 -25 percig sütöm .
még melegen porcukorral megszórom .

 
 
0 komment , kategória:  olasz sütemény receptek  
hamis gesztenyekrémes süti
  2016-02-17 16:16:51, szerda
 
 





receptje itt ! Link
 
 
0 komment , kategória:  édes-sós sütik  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 11 
2016.01 2016. Február 2016.03
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
29 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 11 db bejegyzés
e év: 100 db bejegyzés
Összes: 8967 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 2083
  • e Hét: 11230
  • e Hónap: 44234
  • e Év: 489913
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Online Szerencsekerék, Jövő Pláza, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2016 TVN.HU Kft.