Belépés
naplopoleon.blog.xfree.hu
Kinek megadatott egy kis darab kenyér, s otthon, hova este nyugodtan hazatér, s nem kell mást szolgálni, s úrnak se kell lenni: oly boldogság ez, mely minden... Fontos Manó
1915.01.01
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 17 
Fussunk stílusosan
  2016-02-29 11:29:04, hétfő
 
  Inkább kocogjunk, illetve én nem, mert én már kiöregedtem az ilyen úri huncutságokból. Űztem én a tömegsportot korábban - futottam a nők után. Ultramaratonista vagyok, sőt, hatalmas, de főleg esztelen sprinteket is levágtam közben. Persze a futottak még kategóriába tartozom, Ma már többnyire nézem, ahogy mások futnak. Ma reggel is ez történt. Ma szabadnapos vagyok, a fárasztó naplopás helyett egy kis pihi nekem is jár. Tegnap este felmerült annak az eshetősége, hogy másnap reggel boltba kell majd mennem. Igen, mert este beiktattam egy életmentő plusz étkezést, így megettem kenyerem javát - mind. Kenyér nélkül pedig mit ér az élet? Csakhogy reggelre megérkezett az ország egyetlen mediterrán városába a bejelentett mediterrán ciklon előszele, pontosan a szele. Anyuka kicsi fia szélben nem közlekedhet, mert megfájdul a füle. Leila, a bejárónőm is szabadnapot kért mára, ment szolidaritásból a határra kiabálni az övéivel. Józsi (Juszuf) pedig szervizbe vitte mindkét kocsit - egyszerre. Tehát nem mentem reggel boltba, egyébként is át kellett néznem az üzleti levelezésemet. A fárasztó tevékenység hatására kezdtem megéhezni. Nem fogok reggel főzni az tuti. Közben a szél ugyan elállt, de egyre sötétebb lett, pár esőcsepp meg is jelent az örökpanorámás ablakomon. Nagyszerű, ügyesen megvártam míg elered az eső, és akkor indulok el bevásárolni. Most öltözhetek át, azután meg vissza, ezért is akartam eredetileg reggel menni, akkor rögtön frakkba vághattam volna magam, és nem kell kétszer öltözködni. Energiatakarékosan igyekszem élni, ami egyúttal környezetbarát is, hisz így kevesebb energiát felhasználva, kevesebb CO2-t juttatok a levegőbe. Ha már itt tartunk a kormány és a kormánypártok tagjai élen járhatnának az üvegházhatást fokozó gázok csökkentésében, és ne vegyenek többet levegőt! De ez csak a távoli szebb jövő reménye, most viszont el fogok ázni. Loholok a boltba, nem a valóban pár méterre található Spaarba, mert az alkalmazottak fizetése miatt ezt a boltot nem engedhetem meg magamnak. Megyek egy olcsóbba, megyek, mert a loholás erős túlzás lenne, én pedig nem ragadtatom magam soha túlzásokba. Sorra előznek le huszonéves leányzók, sebaj, így futóműellenőrzést hajthatok végre, már az övékét. Soha nem voltam még hétfő délelőtt boltban, ilyenkor én dolgozom (jé, megsüllyedt a padló), így meglepetésként ért, hogy ennyi ember vásárolgat. Szerencsémre a pénztáros gyorsan dolgozott, és már mehettem is haza, de közben már csöpörögni kezdett az eső. Az esőt azonban azonnal elfelejtettem, mert megláttam egy kocogót. Negyvenes, nyurga, szemüveges férfi haladt szédítő tempóban. Térdeit túlzottan felhúzva, egyenes háttal, fejét felszegve haladt. Inkább nézett az égre mint előre. Fején se kapucni, se sapka. Talán az esőben a szemüvegét tisztította? Bár az is lehet, hogy ez egy kocogási mód, én ugye nem sportolok, de a látványtól arcizmaim erős igénybevételnek lettek kitéve. Így menjünk hétfő délelőtt esőben bevásárolni.  
 
0 komment , kategória:  Általános  
Hallgatni arany,
  2016-02-28 21:43:47, vasárnap
 
  de kuka se akarok lenni. Arany középút: aranyos Kuka. Máris van 6 lakótársam, akikkel megosztom a rezsit és a lábamat is melegítik a hideg paplan alatt. A fehérbe öltözött bejárónő pedig a bónusz. Ja, egy vén anyóka pénteken almát hozott, most puffad a hasam A postaládában valami házaló vitrin árus (vagy akvárium) hagyta a névjegyét. Minek nekünk üveg vitrin? Állítólag erre fog elvonulni a Fehér Ló fia, nyakában egy szőkített herceggel. Közlekedhetne óvatosabban is, mert vadászidény van, ugyanis virgácsok a zöldhatáron át jönnek a kerekerdőbe.  
 
0 komment , kategória:  Általános  
A szerencse fia
  2016-02-25 16:03:52, csütörtök
 
  Szerencsésnek mondhatom magamat. Havonta egy-két alkalommal mindig nyerek, igaz, nem százezreket, kisebb összegeket. Persze, relatív, hogy kinek mi a kis és nagy összeg. Én nem panaszkodom. A négy számot eddig mindig szerencsésen eltaláltam. A nyeremény átvételekor mindig integetek a pénzkiadó automatának.  
 
0 komment , kategória:  Általános  
Édesanya
  2016-02-24 14:46:09, szerda
 
  Anyukám délelőtt keresett, de csak a mobilomat találta meg. Pedig tudja, hogy délelőtt olyan helyen vagyok, ahol zavarnék másokat a mobillal. Az már más kérdés, hogy a "másokat" nem zavarja, ha ők mobilt használnak ott, ahol nem lehetne. Igen tudom, ki lehetne kapcsolni, némítani is lehetne, csak én, a műszaki zseni szándékosan nem tudom kikapcsolni a telefont, véletlenül viszont simán. Műszaki zsenialitásomat is a szülőktől örököltem. Anyu pár napja büszkén mesélte, hogy megcsinálta a telefonját - véletlenül ő is kikapcsolta, de sikeresen használta a pin kódját, ez volt nála a telefon szerelés. Hazaértem, látom, hogy keresett, felhívtam:
- Csókolom méreg drága édesanyám!
- Hülye vagy fiam!
- Már megint anyukám?
- Nem mondom többet.
- Jó, majd húzom a strigulákat.
Persze, hogy hülye lesz az a gyerek, ha állandóan azt mondják neki. Pedig tudomásom szerint gumikalapácsot se használt a terhesség alatt. Morzejelekre legalábbis nem emlékszem amikor az anyaméhtelepen csöveztem.
Egy édesanya egyformán szereti a gyermekeit, ez pontosan lemérhető, mértékegységben kifejezhető. Nagyjából olyan pontosan, ahogy megállapítjuk egy nőről, hogy boszorkány-e. Ugyanis, ha a nő azonos súlyú egy kacsával, akkor fából van, vagyis a nő boszorkány, mert köztudomású, hogy a boszorkányok fából vannak, és a kacsa is és a fa is úszik a vízen. Ezt a britek már a 70-es években tudták, és tudományosan publikálták is a Gyalog galoppban.
Édesanyám is egyformán szeret minket az öcsémmel. Persze én különleges vagyok, hiszen egy megismételhetetlen tettet hajtottam végre, én vagyok anyukám egyetlen elsőszülött kisfia. Ő az én szerető édesanyám, és ezt én tudom az év minden egyes napján. Az anyák napját nem mindig, de ez egy hülyétől talán megbocsátható.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Telefonlehallgatás
  2016-02-22 18:36:43, hétfő
 
  Technikai okokból csak az egyik fél által mondottakat tudtuk rögzíteni.

- ...
- Várj, mindkét kezemre szükség lesz!
- ....
- Jövök!
- ....
- Le kell tennem, jön az uram.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Kislippó, 1987: vihar, mosás, kung-fu
  2016-02-22 15:19:20, hétfő
 
  A baranyai építőtáborokról és viharokról már írtam, most egy apró, vihar utáni délutáni történetről mesélnék, melynek én csak kaján szemtanúja és most hiteles krónikása vagyok. A főhős az én drága Csabi barátom.
A forrón tűző nap alatt felállított sátrakban nem fáztunk, klímatizált sátrak voltak - az oldallapokat felhajtottuk, így volt némi légmozgás, s fény is jutott a sátrak belsejébe. Az extra kényelemről emeletes vaságyak gondoskodtak. Ó, ha Árpád magyarjainak ilyen vaságyakkal felszerelt sátraik lettek volna, talán még ma is Levédiában fejik a kancákat kumiszért. Nekem volt szerencsém ezekkel a vaságyakkal később a seregben is találkozni, Csabinak ez már nem adatott meg. Természetesen mi a felsőágyakra kerültünk. Hova is kerülhetne a vakok és bénák illusztris, de elnyomott társaságának tagjai? Én ugyan tettem egy halvány kísérletet az alsó ágy megszállására, de a ma már fővárosunkban ételeket "farigcsáló" társam gyorsan lezárta a vitát. Én, a halk szavú, indulatoktól nagyon, de nagyon mentes természetem engedett a terrornak. A cirka 15 kilós súlytöbblet és a felsőbb éves baráti társaságnak ebben semmi, de semmi szerepe nem volt. Én utólag nem bántam meg, hogy magaslatra kerültem. Bár egy hatalmas vihar után a sátorlap szintén engedékeny jellemének köszönhetően az ágyam matracig vizes lett, a selymes tapintású lópokrócokkal egyetemben természetesen. Szerencsére gyorsan száradtak a nyári forróságban. A kigőzölések pedig hozzájárultak egy fiúsátor kellemes aromájának alakításához. Na, de vissza Csabikához, hiszen róla szól a történet.
Csabi nem volt lusta, öö legalábbis nálam biztos szorgosabb, mert ő vette a fáradtságot és mosott magára. Én úgy voltam vele, hogy édesanyámnak is át kell érezni miféle szenvedésen is mentem én keresztül, sejtésem szerint gázálarcban, vagy legalábbis csipesszel az orrán csomagolta ki a szennyesem. Persze voltak élelmesebb fiúkák is a táborban, akik kellemes arcélüket és szerelmes lánykák naivitását kihasználva mosónőkhöz jutottak. Csabinak később se jutott már mosónő. Hitetlen lelkem a mai napig nem érti, hogy isten miért is találta ki a rákot, s küldi tizenéves fiatalokra. Ja és főleg, miért nem kísérletezte azt ki magán? De ezt csak így zárójelben.
Na, de most már valóban vissza a vihar utáni szorgos délutánra. Tehát Csabi mosásra adta fejét. A magam védelmében azt azért elmondanám, hogy én se puszta henyéléssel töltöttem az időt a jól megérdemelt munka után. Körmöt vágtam. Életemben először és utoljára sikerült a jobb kezem ujjairól ollóval levágni a közben megnőtt karmokat. Rámentem a délutánom, de ritka megelégedettség kerített hatalmába a komoly művelet eredményes befejezése után. A mai napig büszke vagyok magamra. Persze körömcsipesszel mennyivel könnyebb lett volna, de nem volt akkor még. Gyanítom e műtét után szereztem be egyet. Természetesen egy egyszerű kis körömcsipeszt, azt használom még mindig. Nem olyat, mit boldogult Emri tanár úr javasolt a szabad kérdések óráján. Mi szerint megfelelő körömcsipeszt gyógyszertárban lehet csak beszerezni, s mikor látta a rémült arcokat, sietve hozzátette, hogy azért nem kell rögtön patikába rohanni. De a tanár úr legalább szép kort ért meg, de Csabinak az a 18 év fájdalmasan kevés volt. Most már komolyan és végérvényesen térjünk hát vissza hozzá.
Tehát Csabink kimosott és szépen kiteregetett a sátor mellett. Majd jól megérdemelt pihenésre gondolván felrepült az emeletes ágyára. Madárcsontú, sovány kis legény volt a mi Csabink, nem tudom, hogy volt-e 50 kiló? Ágyán elfeküdvén a feje fölött gyanúsan közelinek látszó sátorlapra tekintett, s feltette a tudományos kérdést:
- Mi ez?
Már ekkor, 15 évesen látszott, hogy nagy tudású emberke lesz (lett volna, ha isten hagyja). A tudományos kérdésfelvetést a rendkívül tudományos vizsgálódás követte. Erejéhez mérten, úgy fektében belerúgott a bepúposodó sárorlapba. A következő pillanatban vízzubogást hallottunk. Csabi éles esze egyből vágott. Leugrott az ágyról a következő felkiáltással:
- A ruhám!
A sátor tetején felhalmozódott esővizet egy könnyed mozdulattal zúdította rá a mellette kiteregetett ruhájára. Elvonult újfent mosni.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A vasárnap ne legyen vásárnap!
  2016-02-21 11:24:30, vasárnap
 
  Reggel kinézve az ablakon látom, hogy az emberek tömött sorokban vonulnak. Szent Habakuk, hova mennek ezek? Tüntetés? Idő kellett, míg az én ateista agyam kapcsolt, mennek a reggeli misére. Szemem könnybe lábadt, szívem lángolt, látva a fiatal lányok koszorúját, ahogy karöltve vonulnak az Úr házába. Alig húsz centis szoknyájukat és mintás vagy éppen testszínű harisnyájukat illően talpközépig érő sötét szoknyára cserélték. A kilónyi piercinget otthon hagyták, a tetoválásokat letakarták, mert a papok szemeiket lesütik, de ujjaik kíváncsian matatnak. Bent a templomban az ülésrendért felelős templom bírák a fejüket vakarják, mert a hajadon lányoknak fenntartott padok üresen konganak. Csak néhány leányzó üldögél ott szégyenpírral az orcáján. Az Úr mindent lát és mindent tud, kár is lenne alakoskodni. Megszeppent legények mélyednek imakönyvformájú tabletjeikbe. Éltes családapák gondolnak a televízió előtt hagyott sörre, és eldöntik, hogy vesznek egy okos készüléket, ami felveszi a sportműsort. Anyukák sűrű fátyluk alatt lesik a legények minden egyes pillantását, közben latolgatják, hogy mely bűnüket is vallják be a gyóntatóatyának.
Nem mindig volt ez így. Anyagias, gyarló világunkban az emberek vasárnaponként a boltokat járták, de Európa legszentebb kormánya változtatott ezen. Az a pár bolt, ami nyitva van vasárnaponként az azért van, hogy emlékeztesse az embereket arra, hogy a korábbi gyakorlat mennyire helytelen volt. Tehát nem igaz az istentől elrugaszkodott ellenzék azon állítása, hogy az a bizonyos bolthálózat kormányközeli lenne. Csak támogatni lehet azon kormánypárti politikusok elképzelését, hogy vasárnaponként senki se dolgozzon. A tűzoltók menjenek haza, nem lesz tűz, hiszen már Szent István is törvénybe foglalta, hogy vasárnaponként mindenki menjen templomba, csak a tűzre vigyázók maradjanak otthon. A kórházakba sem kell személyzet vasárnaponként, a betegek úgyis templomba mennek. A kenyér magától megsül, hogy hétfő reggel az asztalunkra kerülhessen. Csak hinni kell!
De Szent Orbán és Szent Viktor! Segíts rajtunk! Hogy engedheted, hogy az Úr napján, vagyis vasárnap még vásárokat tartsanak az országban?!
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Nem lesz fal a határon?
  2016-02-20 17:28:34, szombat
 
  A vicces sms-ek küldéséért felelős miniszter kijelentette, hogy nem fogják a határt megerősíteni. Lehetséges azonban, hogy a bélügyi miniszter csak tréfált, mert kormányközeli források szerint Kínával folynak titkos tárgyalások. A magyar kormány kölcsön akarja kérni a Kínai Nagy Falat felépítő ókori építőmestereket, hogy ha nem is akkora, de mindenképp hasonló falat húzzanak fel a határon. Megvan az építmény lehetséges elnevezése is: Orbán Falatka. Az értesülések szerint a kormány a kínai és a magyar tradíciók messzemenő figyelembevételével építkezne, ellenzéki politikusok falba építését tervezi. A kivitelezést a Kőmíves Kelemen Bt. végezné.  
 
0 komment , kategória:  Általános  
Törpetalálkozó: Putyin feneke és Orbán nyelve
  2016-02-18 11:59:51, csütörtök
 
  Törpék, csak amíg Putyin kis nagy ember, addig Orbán küllemre és jellemre is törpe. Moszkvában viszont nem csak a szájaszélét nyalogatta. Tény, Putyin nem sok pénzt költhet wc papírra. Orbán pedig csak nyelvel és nyelvel, mindig máshogy. Itthon az oroszoknak kémkedő KO Bélát szapulja (hogy ez igaz-e ki tudja?), Brüsszelben kiáll (tényleg: ki áll?) az orosz agresszió ellen. Moszkvában újra nyelvel, így is, úgy is. Kiváló politikus ő, igaz volt ideje kitanulni a szakmát, életében nem dolgozott, csak gyereket gyártott és az állam pénzén dőzsöl (dőzsölt és dőzsölni fog). De kérem, Churchill is szövetkezett magával az ördöggel, Joszif Visszarionovics Acél elvtárssal, akkor miért vetnénk követ (inkább egy egész kőbányát) Törp úrfira? Megfelelő helyen papol a békéről, a demokráciáról, az általános emberi jogok védelméről, Moszkvában pedig érdek szerint üzletel. Teljesen rendben van ez, hiszen daliás külügyminisztere nem rég kötött üzletet Ho Si Min városában. Ugyan Ho Apó egy cseppet kommunista volt, de az itthon kommunista ellenes kormány elnézi ezt az apró kellemetlenséget, csak pénzt hozzon az üzlet, Igen, érdek szerint politizálni (az elveket meghagyjuk az ostobáknak), ez tesz sikeres gazemberré, akarom mondani politikussá, de a kettő egy és ugyanaz.  
 
0 komment , kategória:  Általános  
Nyugodt vagyok, van nadrágtartóm
  2016-02-16 22:49:04, kedd
 
  "Egyetlen nadrágtartó választotta el őt a nyomortól, meg a remény, hogy élelemhez jut, ami egyszerre tartotta fenn és tette elviselhetetlenné az életét."
Ambrose Bierce; Egy hölgy Redhorse-ból
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 17 
2016.01 2016. Február 2016.03
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
29 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 17 db bejegyzés
e év: 184 db bejegyzés
Összes: 900 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 2
  • e Hét: 187
  • e Hónap: 780
  • e Év: 780
Szótár
 
Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2019 TVN.HU Kft.