Belépés
lambert.blog.xfree.hu
Bár úgy tűnik ma, mintha csak a hamisak, a gazok és gonoszok számára gyümölcsözne az élet; ne irigyeld őket! Összeomlik alattuk a csalásra épült világ. A jövend... Ballán Mária
2006.07.04
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/11 oldal   Bejegyzések száma: 105 
Böjte Csaba: Testvérem, Te Isten szép ajándéka, egy titkokat
  2016-03-29 23:35:04, kedd
 
  Böjte Csaba : Testvérem, Te Isten szép ajándéka, egy titkokat rejtő csoda vagy!

Nap mint nap oly sokan borulnak térdre, hogy Istenhez forduljanak gondjaikban, választ kapjanak gyötrő kérdéseikre, orvosságot bajaikra, fájdalmaikra. Keresik az emberek a különféle betegségek, a rák elleni orvosságot, a választ a társadalmunkat feszegető kérdésekre, a kiutat az értelmetlen háborúkból, katasztrófákból. Kérnek Istentől lelkesítő, erőt adó, szép verseket, irodalmi műalkotásokat, melyek szárnyalásra ösztönöznék a fiatalokat. Harmóniát, mely a dallamok egyetemes nyelvén egy új világot nyit előttünk, színeket, festményeket, melyek beragyogják az életünket. Szükségünk van épületekre, gyárakra, hidakra, melyek otthont, munkát jelentenek számunkra, melyek összekötnek, elvezetnek a testvéreinkhez. Imáinkban rengeteg kérést fogalmazunk meg tudatosan, de nagyon sokszor csak akaratlan felsóhajtásainkban.
Minden ima Isten elé száll. Ő minden fohászt meghallgat. Hiszem, hogy aki teremtette fülünket, meghallja fohászunkat és válaszait, a világunkat továbbvivő megoldásokat, a csodálatos műalkotásokat, terveket, eszméket gyermekbőrbe csomagolva, élő kisbabákként ajándékba adja nekünk.

Mindannyiunkban Isten csodás kincsei, a meghallgatott imákra adott válaszai rejlenek. Mint a vasérc vagy az arany a tárnák mélyén, az igazgyöngy a kagylóban a tenger fenekén, ott lapul benned, bennem a képlet, mely orvossággá válva, életet menthet, a tervrajz, melyből kígyózó út lesz, hogy testvéredhez vezesse lépteid. Benned van a béke terv, melyet ha alázattal megfogalmazol és kimondasz hangosan, elhallgatnak a fegyverek, és mosoly költözik a gyermekek arcára.
A titok, a csoda benned van!


A nagyböjt szent idejében még inkább mint máskor. Felszínes csapongások, üres lötyögések helyett, magadba kell mélyedned, hogy felfedezd lelkedben rejlő értékeket. Merülj alá a csendben! Csodálatos érzés ott bent meghallani a verset, meglátni a festményt, a képletet, a megoldást, és szépen vázlatokat készítve, lassan világra szülni azt. Egy gondolat, mely nemcsak neked fontos, ott lent, belsődben kezd körvonalazódni, még csak dereng, de Te érzed, hogy belőled kikívánkozik.

S mint a bányász a mély üregben, sötétben egyedül, dolgozol, megfogod, megfogalmazod, felszínre hozod, hogy megajándékozd vele a világot. Csodálatos érzés szülőanyja lenni egy igazi értéknek, egy szellemi kincsnek, melyben az emberek meghallgatott imáikra adott választ találnak.

Persze a gonosz szeretné elhitetni, hogy Te értéktelen vagy, meddő föld, üres puszta. Azt hazudja, hogy benned nincsenek igazgyöngyök, kár is lemerülnöd a hullámok alá, úgysem találsz ott önmagadban semmit. Azt mondja: szórakozz, légy vidám, élj a mának, magadnak, neked sem ad senki semmit ingyen! Ne hidd el neki, hazudik:

Te Isten gyermeke vagy, felbontatlan levél, melyre a Teremtő az ő gyermekei iránti végtelen szeretetét írta, fogalmazta meg csodálatosan. Általad akarja tovább teremteni a világot az Isten, választ küldeni a sokakat gyötrő kérdésekre. Ne veszítsd el magad, mert válasz vagy valakiknek, sokaknak! Kicsinységed ne aggasszon, piciny ceruzaheggyel írtak remekműveket!
Ismerd meg magadat, ne félj! Tiszta vágyaid vezetnek legszebb álmod felé, mely újból és újból visszatér, mint a Te teremtőd, Isten szava. Indulj el abba az irányba, bár sötét a tárna, nehéz felszínre hozni az értékeket! A bányászat után tüzes kohóban tisztítják az ércet. Ne félj, megéri! Bízzál alkotódban, a nagyböjti szent idő számodra is új világot nyithat!

Alkoss! Magadból adj csodát! Hegyeket mozgató őserő van benned. Merd megtenni azt, amiért világra születtél! Add át ajándékaidat, s így a világot tovább teremtő Istennek társa leszel!


Link
 
 
0 komment , kategória:  Böjte Csaba Atya elmélkedései  
Világ-Panoráma, az egyetlen hiteles politikai műsor
  2016-03-29 23:05:15, kedd
 
  Világ-Panoráma 2016-03-28


Link


1920-ban, az első világháborús összeomlás, a Magyarországot felszabdaló idegen megszállás és Trianon, az 1918-19-es össznemzeti hazaárulások utáni nemzeti föltámadáskor írta Bajcsy-Zsilinszky Endre: Egy erőteljes, testben, szellemben, jellemben egészséges nemzedék az elképzelhető legszörnyűbb katasztrófák romhalmaza alól is diadalmasan emelkedik föl és újból kiépíti a maga államát és társadalmát. Ilyen nemzedékre van szüksége Magyarországnak.


Műsorvezető : Szaniszló Ferenc


A Világ-Panoráma eddigi adásainak elérhetősége :


Link


A Világ-Panoráma eddigi adásainak elérhetősége a YouTube-on:


Link
 
 
0 komment , kategória:  Világ - Panoráma  
Az igazságért, még akkor is ki kell állni, ha az életünkbe
  2016-03-29 22:59:26, kedd
 
  Az igazságért, még akkor is ki kell állni, ha az életünkbe kerül is!

Szőcs Zoltán és Beke István hónapok óta van előzetes letartóztatás alatt Bukarestben. A HVIM erdélyi vezetője és kézdivásárhelyi elnöke ellen koncepciós eljárás folyik, amely során őket terrorista merénylet előkészületével gyanúsítják. A házkutatások során Wass Albert könyveit, csillagszórókat és magyar zászlókat foglaltak le. Komolyan vehető bizonyítékokat eddig nem tudtak ellenük felmutatni. Szőcs Zoltán, aki legutóbb az előzetes letartóztatásának meghosszabbításáról szóló tárgyalása előtt mosolyogva csókolta szájon a kedvesét a bíróság folyosóján, most az előzetesből üzent. Alább közöljük.

"Féltek? Hát mitől féltek? Az igazságtól? A félelem az ember legnagyobb ellensége. Fel kell ébredni és kezünkbe kell vegyük a sorsunkat, mert aki nem képes kiállni családjáért, nemzetéért, embertársáért, az igazságért, az nem érdemel országot sem. Az igazságért még akkor is ki kell állni, ha az életünkbe kerül is! Ideje a félelmet legyőzni és összefogni, úgy mint még soha. A nyomasztó jelenben is tántoríthatatlan bizalommal dolgozzunk és mindent tegyünk meg a jövőnkért, családunkért, nemzetünkért, hogy ne csak múltunk legyen, hanem jövőnk is! A jövendőt, azt meg kell szolgálni, nem terem magától, mint mezőn a virág. A nemzet sorsát nem érzések döntik el, hanem cselekedetek! Én itt megerősödtem és eljött az idő, hogy újra nemzetté érjen a nép. Fel a győzelemre székely-magyar testvéreim!"


(Alfahír - Székelyföld nem Románia - Szent Korona Rádió)


Link
 
 
0 komment , kategória:  ERKÖLCS  
Ha a földön csak 100 ember élne (tanulságos videó!)
  2016-03-29 22:46:48, kedd
 
  Félmillióan nézték meg már ezt a rövid videót, ami a Földünk lakosságának néha rémisztő adataival szembesít bennünket!

Ha néha megdöbbentél állítsd le a videót és töprengj el a látott statisztikán!


Minimális angol tudás szükséges. Szöveg csak annyi van, amennyi a “diagrammok" egyszavas felirata.Ha a földön csak 100 ember élne (tanulságos videó!)


Link
 
 
0 komment , kategória:  Értékes előadások,filmek  
Rohamosan öregszik a világ népessége
  2016-03-29 22:40:07, kedd
 
  Az őrült arab és néger szaporodás ellenére is rohamosan öregszik a világ népessége

Példátlanul gyors ütemben öregszik a világ lakossága, 2050-ig a jelenlegi 8,5 százalékról 17 százalékhoz közeli szintre emelkedhet a 65 éven felüliek aránya - állapította meg hétfőn közzétett jelentésében az amerikai népszámlálási hivatal. A hivatal előrejelzése szerint az idősek száma 1,6 milliárdra növekszik 2050-ig a jelenlegi 617 millióról.

"Az emberek tovább élnek, de nem okvetlenül jobb egészségben. Az öregedő lakosság számos kihívás elé állít bennünket, amelyekre fel kell készülni" - kommentálta az adatokat Richard Hodes, az öregedéssel foglalkozó amerikai intézet (NIA) igazgatója.

A National Institute of Aging adatai szerint az idősek arányának növekedése a világ minden országában megfigyelhető, s ezen a téren az Egyesült Államokat számos európai és ázsiai ország is megelőzi.

Az előrejelzés szerint az Egyesült Államokban a következő három évtizedben csaknem duplájára nő: a 65 évesek vagy annál idősebbek száma és 2050-re eléri a 88 milliót.

A világban a 80 éven felüliek száma megháromszorozódik, és a tavalyi 126,4 millióról 446 millióra emelkedik a prognózis szerint. Egyes ázsiai és latin-amerikai országokban a nyolcvanon túliak számának a megnégyszereződése várható.

A születéskor várható átlagos élettartam csaknem 8 évvel hosszabbodik meg, a jelenlegi 68,6 évről 76,2 évre emelkedik az évszázad közepéig.

A Francia Demográfiai Intézet előrejelzése szerint a világ népessége 2050-ig megközelíti a 10 milliárd főt. Tavaly 7,3 milliárd ember élt a Földön.

(MTI)


Link
 
 
0 komment , kategória:  TÖRTÉNETEK,ÍRÁSOK,HÍREK  
Rettegjenek! A nemzeti pártok erősödnek Európában!
  2016-03-29 22:29:36, kedd
 
 Marine LePen - francia Front National
Nigel Farage - UKIP, brit
Wilderers - Holland

Európa legtöbb országában folyamatos erősödés figyelhető meg a szélsőjobboldali pártok népszerűségében. A jelenség nem a migránsválsággal kezdődött, de kétségtelenül rátett egy lapáttal.

Az egyik utolsó bástyának tartott Németországban is a legutóbbi tartományi választásokon előretört az Alternatíva Németországért (AfD) nevű euroszkeptikus és bevándorlásellenes párt, Szász-Anhalt tartományban a szavazatok 24%-át szerezték meg.

A német The Local c. lapban közölt közvélemény-kutatás szerint az AfD jelenleg Németország harmadik legerősebb pártja.

A Párt vezetője, Frauke Petry korábban arról is nyilatkozott, hogy a migránsok ellen bizonyos esetekben lőfegyvereket is lehetne alkalmazni. Azt hihetnénk, az ilyen jellegű kommentek ártanak a párt népszerűségének, de láthatóan nem így van.

A liberális Skandináviától a kontinens déli részén lévő Görögországig és Olaszországig, a szélsőjobboldali pártok lényeges népszerűségnövekedésnek örvendhetnek.

Dániában a DPP (Dán Néppárt) erősödése borzolja a hatalmon lévő pártok kedélyeit. 2015-ben 21%-ot értek el a választásokon, és ezzel Dánia második legnagyobb pártja lettek. Bár nincsenek benne a kormányban, de a kormánypártok adaptálódnak a DPP kihívásához, nem hiába olyan erős Dánia részéről a bevándorlókkal szembeni ellenállás.

Svájcban a Svájci Néppárt (SVP) tavaly több mint 30%-ot ért el a parlamenti választásokon, és ezzel az ország legerősebb pártja továbbra is. A svájciaknak külön kifejezésük van a jobboldal erősödésére: ,,rechtsrutsch" (jobbra csúszás).

Olaszországban ott van a Lega Nord, amelynek a vezetője, Matteo Salvini többször is heves megjegyzéseket tett a romákra, muszlimokra és bevándorlókra. A párt a tavalyi tartományi választásokon nagyot erősödött, a tradicionálisan baloldali Toszkánában a szavazatok 20%-át szerezték meg.

Nem mindenhol figyelhető meg ez a jelenség, például Spanyolországban, Portugáliában vagy Nagy-Britanniában nem tudnak labdába rúgni a szélsőjobb. De valami készülődik Európában. Még nem érte el a forráspontot, de a buborékok már láthatóak.

Ha a migránsválság és a gazdasági válság mélyülni fog, akkor érdekes dolgok történhetnek még a jövőben.
Az Arany Hajnal támogatói Görögországban


Nemzeti InternetFigyelő (NIF)


Link
 
 
0 komment , kategória:  TÖRTÉNETEK,ÍRÁSOK,HÍREK  
Egy terrorista vallomása
  2016-03-29 22:25:37, kedd
 
  A nevem Jabalah Rahman, és engem Angela Merkel hívott Európába. Pontosabban lehetővé tette, hogy az Iszlám Állam szíriai kiképző táborából térhessek vissza titokban, és biztonságban. Ez az én történetem.

Majdnem huszonöt évvel ezelőtt születtem Marokkóban. De nem ott nőttem fel, hanem Belgiumban, pontosabban Brüsszelben. Nem éreztem magam egyedül, hiszen sok marokkói sráccal lógtunk együtt már a középiskolában is. A szüleim mindig azt mondták, jó lenne, ha vinném is valamire az életben, mert ugyan mi nem vagyunk belgák, attól még nekünk is jár az, ami nekik: a boldogság és a jólét.

Főleg apám erőltette ezt a nagy nyugatiasodást. Ahhoz képest, hogy Marokkóból épségben áthozta az egész családot még a kilencvenes évek elején, szerintem egy rettenetesen buta ember volt. Azt hitte, hogy akkor leszek majd boldog, ha európaivá válok. Meg is próbált egyetemre küldeni, de azt nem hagytam.

Így kerültem a katolikus szakiskolába, ahol elektromérnöki képesítést szereztem. Gyűlöltem azt a helyet, de megígértem apámnak, hogy elvégzem.

Szerencsére rajtam kívül is voltak ott marokkóiak. Igaz, algírok is voltak az osztályomban, de velük inkább csak a lakótelep mecsetében beszélgettem. Talán kényszerből. Vagy mert csak megörültem, hogy ők is beszélnek arabul. Ettől még velük sem ápoltunk jó kapcsolatot igazából. De ez nem is lényeges. Szóval utáltam a sulit.

Igazából Belgiumot is gyűlöltem. Na jó, nem utáltam, de valami miatt az egész nem tetszett. A környezet, az emberek, úgy mindentől viszolyogtam. Lekezelőek voltak velem, ugyanakkor meg álságosan szerettek is minket. Emlékszem, hogy a sápadt belga gyerekek kiskoromban apámat csak “munkaerőnek" csúfolták az osztályban. Talán emiatt is akartam mihamarabb kezdeni valamit az életemmel. De nem tudtam, hogy igazából mit szeretnék.

Nem akartam Marokkóba hazatérni. Nem is tudtam, milyen ott az élet. Miután apám meghalt, anyám vissza akart vinni engem és a testvéremet, de nem volt elég pénzünk. Vagyis lett volna, de nem akartam erre pazarolni azt a kicsit, amink volt.

És nem akartam az egyik legjobb barátomat, Abbas-t sem egyedül hagyni ebben a nyomorult országban. Abbas egyébként nagyon szenvedett. Félt attól, hogy elveszíti a hitét, legalábbis mindig ezt mondta nekem. Félt, hogy ennyi kafir (hitetlen - a szerk.) között megváltozik és engedni fog a csábításnak. Szerintem kicsit túlzott. De azt hiszem, értettem mire céloz.
...bár jártunk mecsetekbe, nem nagyon vettem az egészet komolyan.

Persze hittem Allahban - Béke és Áldás Legyen Vele -, de nem érdekelt a vallás igazából. Én szabadságra vágytam. Még azt is elviseltem volna, ha híres leszek. Csak nem tudtam mitől válhatnék azzá. Talán unatkoztam. A fene tudja.

Szóval ottmaradtunk a családdal Brüsszelben. Abbas 2011-ben Szíriába utazott, azt mondta, hogy már nem bírja itt tovább. Nekem azt mondta, az unokatestvéreihez megy, de tudtam, hogy nem. Mire odaért, már több hónapja zajlott a szír polgárháború. Szerintem jó helyre került. Sokszor hiányzik nekem, mivel nem sokáig bírta. Azt mondják orosz bombázók végeztek vele, mások azt, hogy Asszád emberi lőtték le. Én biztos voltam benne, hogy az amerikaiak lőtték szitává. Na, akkor változott meg bennem valami.

Gyakrabban kezdtem el járni a lakótelep mecsetébe, mert érdekelt, hogy a közösségem igazából kikből áll. Ki is vagyok én valójában? Az imák nem segítettek nekem, de egy idő után rájöttem, itt nem is imádkoznak. Régebben csak az esti imákra jöttem, amelyek nem tartottak húsz percnél tovább. A reggeli imák helyett viszont beszélgettünk a többiekkel, és Abdullah imámmal. Végre mintha kicsit otthon éreztem volna magam.

Sok mindenről szó esett, többek között az Iszlám Államról is.

Abdullah imám azt mondta, hogy az akkor már elhunyt barátom Szíriában rekedt ismerőseinek segítség kell, különben ugyanúgy fognak járni mint Abbas. Viszont azt is mondta Abdullah, hogy nem sokan mernek elmenni segíteni a barátaiknak. Csak a legbátrabbak. Pont ezért gondolt rám. Kérdeztem tőle, hogy miből és hogyan tudnék én oda eljutni, mire ő azt felelte, hogy ő majd mindent elintéz. Így kerültem 2013-ban Szíriába.

Azt hozzá kell tennem, hogy csak egyirányú repülőjegyet kaptam Abdullahtól. Azt mondta, hogy más úton fogok majd visszajönni, mert nagy annak a kockázata, hogy tiltólistára kerül az útlevelem, amint átlépem a török-szír határt. Azt is mondta, hogy pénzt majd az Iraki és Levantei Szervezettől (az Iszlám Államtól - a szerk.) kapok, ne aggódjak. Ja és, hogy dobjam el az útlevelem ha megérkeztem Szíriába. Kapok majd másikat.

Minden úgy történt, ahogyan az imám mondta. Értem jöttek, pénzt adtak, kiképeztek. Hogy mire? A nagy büdös semmire. Még csak egy kést sem kellett ragadnom. Az volt a feladatom, hogy szereljek, bütyköljek. Rengeteg sérült, eredetileg orosz és amerikai rakétavetőt és detonátor-szerkezetet kellett összeraknom és megjavítanom. Pont mint a suliban. Meg persze Európába kellett juttatni Abbas barátait. Ők nem is voltak sokan. Mindössze öten.

Őszintén szólva nem igazán akartam Belgiumba visszatérni. De ez gyorsan megváltozott, miután Abdullah imám Brüsszelből üzenetet küldött nekem Rakkába. Azt írta, hogy a testvéremet letartóztatták, miután többszörösen visszaeső bűnűzőként ismételten elfogták drogkereskedelem miatt. Abdullah azt írta, legalább húsz évet fog ülni. És, hogy jöjjek vissza és vigyázzak azokra, akiket magammal hozok.

Hiszen ki gondolta volna, hogy 2015-ben csak úgy be lehet gyalogolni Európába?

Megmondom őszintén ekkor lett elegem leginkább mindenből. Nem akartam visszatérni Brüsszelbe, itt akartam harcolni Szíriában a fronton. Elvégre itt megfizettek, azt csinálhattam amit szeretek és még különösebb veszélyben sem voltam. Viszont tény, hogy bosszút akartam állni a belgákon testvérem miatt, és úgy igazából minden miatt. Az egész életem miatt.

Szíriában sok barátot szereztem egyébként. Azt mondták, hogy ők is vissza fognak térni Európába. Még olyannal is találkoztam, aki elárulta, hogy egyenesen hiányzik neki az európai lét. Nemcsak a lenge, könnyűvérű lányok, hanem maga az életminőség is. Közülük sokan több éve Szíriában tartózkodtak, és csak a megfelelő pillanatra vártak. Mi is.

A németek által megnyitott európai csatornákat kihasználva végül hatan indultunk útnak 2015 augusztusában. Nem sok pénzt vittünk magunkkal, ügyeltünk arra is, hogy elhanyagoltnak nézzünk ki. Tudtuk, hogy amint Magyarországra érünk ott már úgyis ismerősök fognak minket várni. Egy hónapot kellett kibírnunk. Ki is bírtuk, hiszen a törökök nagyon hamar segítettek nekünk átjutni Görögországba, ahonnan szintén tovább nyomtak bennünket egészen a szerb-magyar határig.

Természetesen hamis papírokkal utaztunk, amelyeket még Rakkában adtak nekünk. Tény, hogy nem is nagyon volt rá szükségünk, nem érdekelt senkit Európában, hogy kik vagyunk és honnan jöttünk. Így kerültünk végre a budapesti Keleti Pályaudvarra, ahol meg is találtuk emberünket, Fahim-ot. Fahim egy bérelt Mercedesszel várt minket, ahonnan már autóval indultunk útnak Belgium felé.

Szeptember kilencedikén, kicsivel több mint egy hónapnyi utazás után már Európa szívébe voltunk mind a hatan, Fahimmal együtt. Ő is járt már Szíriában, szintén tiltólistásként sikerült bejutnia a kontinensre. Nem is értettük igazából, hogy lehetnek ilyen ostobák ezek a kafirok.

Az utolsó kihívás Hegyeshalomnál várt ránk, de nem igazán aggódtunk, annak ellenére, hogy meg is állították a belga rendszámú autónkat. De a hozott útleveleink rendben voltak, Fahim vezetett, és ő is rendkívül nyugodt volt. Amint kikanyarodtunk az ellenőrzőpontról, tudtuk: megcsináltuk. Most már nincs megállás.

Egyébként nekünk csak utólag szóltak, de volt olyan testvérünk, akiért egyenesen Ausztriából jöttek idegen kafirok, hogy átjuttassák őket a hegyeshalmi határon. Az ember néha hajlamos arra, hogy megkérdőjelezze, hogy Allah - Béke és Áldás Legyen Vele - mindig vigyáz-e rá. Pedig láthatjátok, ez így van.

Párizs, aztán Brüsszel. Utána? Ki tudja.

Anyámmal már nem is találkoztam Brüsszelben. Hidegen is hagyott igazából. Esténként szívtunk a srácokkal és arról beszélgettünk, hogy hol szeretnénk menetelni. Ezt a szót használtuk arra, amikor már nem sok választ el minket Allahtól - Béke és Áldás Legyen Vele.

Igazi vezérnek éreztem magam, hiszen én állítottam össze és javítgattam a legfontosabb szerkezeteket, a bombákat. A legbüszkébb a párizsi robbanómellényeimre voltam, igazi mestermunka volt. Egy kivételével mindegyiket sikerült aktiválni. Nem sok embert ismerek, aki ilyen jó aránnyal rendelkezne.

A brüsszeli pokolgépek sokkal könnyebbek voltak. Háztartási kellékekből, csavarokból és szögekből állítottam össze őket. Szerintem primitívebb volt a szerkezetük sokkal, de miután Fahimot letartóztatták, nem mertünk kockáztatni. Tartottunk attól, hogy a repülőtéren feltűnőek lesznek a kabátok alatt meghúzódó robbanómellények. Így a bombákat inkább a poggyászokba rejtették el a srácok. Nem volt rossz ötlet, de igazán nagyot nem szólt a dolog.

Kedd reggel Abdullah imámmal találkoztam, aki gyerekkorom óta ismert. A reptér felé tartottunk a srácokkal, amikor a mecset előtt szólt nekem, hogy a testvéremet pár éven belül kiengedik, mert alkut kötött a belga ügyészséggel. Azért emlékszem erre a pillanatra, mert ahogyan a pokolgépekkel a kezünkben a taxinkra vártunk, az életben először éreztem azt, hogy végre jó napom lesz.

Akárcsak Hollywoodban: Az alábbi beszámoló fiktív, a történet szereplői nem valós személyek. Így bármilyen egyezőség/hasonlóság a valósággal, Najim Laachraoui vagy Salah Abdeslam életével kapcsolatban csupán a véletlen műve.

888.hu, orientalista.hu, 2016. Mar. 26.

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)Link
 
 
0 komment , kategória:  TÖRTÉNETEK,ÍRÁSOK,HÍREK  
Hol kapták ezek a dr.bakó-krisztinák a doktorátust?-FELHÍVÁS
  2016-03-29 22:07:27, kedd
 
  Hol kapták ezek a "dr.bakó-krisztinák" a doktorátust? - FELHÍVÁS !

A beküldőnk véleménye: - " Sajnálatos mód,de ez szín igaz!!! Igen ám, de itt van még egy nagy hiba,a társadalmunkban!!! Ugyan is egy jó pár évszázada megengedte a magyar nép,hogy a nyakába telepedjenek, idegenek, és ennek folytán napjainkban már ezek az idegenek irányítják a magyar nemzetet!!! Ezért satnyult el a magyar öntudat!!! A történelmünket idegen lelkületű, sehonnai, vitéz-miskák irják-irányítják... Ennél fogva teljes a nemzeti elnyomás, a magyarnak nincs szava a saját honában!!! A habsburg elnyomás megtette a magáét!!! Megíratták a finnugor elméletet stb!!! Glacz Ferkó irt történelmet, amit napjainkban is tanítanak az iskolákban!!! Ha egy magyar előhuzakodik, a magyar hiteles történelemmel,azonnal leállítják, és ez mind a MTA-RÓL VAN IRÁNYÍTVA!!! TEHÁT MEG KELL TISZTÍTANI - MAGYARRÁ KELL TENNI A MTA-ÁT IS!!! UGYANAKKOR MINDEN HATÓSÁGI SZERVEZETET, MAGYAROSÍTANI KELL, MERT EGY HORDA AKI URALJA A TÁRSADALMUNKAT!!! PERSZE EHHEZ KEMÉNY AKARATRA VOLNA SZÜKSÉG!!!! I,T, HOL VAGY MAGYAR SZENT AKARAT, talán elhaláloztál??? "

Felhívás


Bárány türelmű nép lettünk. Mindez az oktatásunk befolyásának, kikristályosult eredménye, - amely évszázadokon át sulykolta, és sulykolja belénk a kishitűség, a reménytelenség, a bűnös nemzet gondolatát. Emellett a mások bűneit is felvállaló, és külföld népeit mint érdemtelenül is dicsőítő magatartás nemzeti és népi életakarat teljes elpusztítását eredményezte. Igen, nem tévedek. Birkatürelmű nép lettünk. De mi az a határ, amely azt kiáltja ,,Ne tovább!"? A türelem alatt izzik, parázslik az élni akarás, ismét magyarrá válás szelleme. 2015. október 30-án egy csoport értelmiség villámpostán keresett fel, hogy több név megnevezéssel hozzunk létre egy általuk magyar Panteonnak nevezendő nemzetet és népünket védő, cselekvő csoportot, az 1956-os szabadságharcunk kitörésének és megvalósítandó céljának meghatározása alapján. Eljutottunk az első skype megbeszélésre, de ezután minden megbicsaklott, nem jutottunk tovább.

Ugyanezzel a szándékkal, február 5-én egy ilyen magyar mag, gondolkodó és cselekvő csoportot akartunk létrehozni. Eredménytelenül. De a megvalósítás tüze még izzik, és egyszer megvalósul. A hetekben a Nemzeti Hírháló közlésében egy rövid értesítés látott napvilágot. Az ebben írottak megint mozgalmat adtak, a minden áron való megalakulásra. Az az ötlet merült fel bennünk, hogy követeljük kormányunk illetékeseit, ha ők nem, akkor mi majd felelősnek érezve magunkat, az ország sorsáért való aktív cselekvésre. Mindennemű magyar nép és nemzetellenes megnyilatkozásra, mi vállalni fogjuk a pontos, gyakorlati elfogulás nélküli történelem - az igaz valóság feltárását, mert a MTA ezt évszázadokon át elhallgatja, sőt népe és nemzete ellen nyilatkozik és tanít. Kormányaink úgyszintén, a pártpolitika háttér hatalmának engedve hasonlóan nem áll ki, vagy nem állhat ki népének jövője érdekében. Egy nemzet, amely a valótlan történelemre helyezi jövőjét, annak élete megszámláltatik.

Elsőnek: el kell érnünk, hogy ilyen személyek, és csoportok, mint például ez esetben Dr. Bakó Krisztina, akinek szavai a Nemzeti Hírhálóban jelentek meg 2016. jégbontó hava 29.-én, idézetként és személyes előadásában is:

,,A magyar ,,egy idegen kultúrájú, erőszakos nép, lopott, csalt, hazudott, gyújtogatott." Dr. Bakó Krisztina, BFE

,,Az Egyesület képviselői által elmondottak, álláspontunk szerint teljesen helytállóak." Budaörs Fejlődéséért Egyesület.

Hol kapták ezek a doktorátust? A MTA-tól?

És sokan a múltban, hogy mint hazaárulót nemzete és népe érdekében köteles legyen az országból kiközösíteni, vagy ha maradnia kell, nyugdíját az árvák felnevelésére átutalni.

Ez ügyben Tomory Zsuzsa a következő kérvényt intézte népünkhez, melyet jelen levelemhez mellékellek.

Tisztelettel:

Botos László

--------------------------------------------------------------------------------- -------------------------------------------------

A magyar ,,egy idegen kultúrájú, erőszakos nép, lopott, csalt, hazudott, gyújtogatott." Dr. Bakó Krisztina, BFE

KÉRVÉNY

Tekintettel fenti nemzetgyalázásra, a következőket javasolom.


Államilag büntetendő feladattá minősíteni minden nemzet romboló és gyalázó, szellemi, vagy tettekben megnyilvánuló nemzetrombolást, mely akár a jelenben, akár a múltban fejtette ki Hazánkat romboló hatását.

Ide tartozzék

A Magyar Tudományos Akadémia (MTA),

az alapító Széchenyi István nemzet felemelő szándékának ellenkezőjét követő, évszázados tevékenysége, mely iskolás gyermekeinktől felnőtt tudósokig éreztette mételyező, életre szóló hatását.

Néhányat említve:

Népünket nem őshonos, hanem jött-ment, keletről betántorgó népségként tárgyalja.

Népünk görbe lábú, tanulatlan népségként jelenik meg nemcsak iskolás könyveinkben, de a külföld okulására írt munkákban is.

Nyelvünket a finn-ugor csapdába szorította, noha számtalan kísérlet történt az igazság feltárására. Nem ismerik be, hogy nyelvünk a világ ősnyelvének máig élő tagja.

Rovás botjainkat a MTA pincéjében égették el.

Már ezen néhány példa bemutatása is megengedi, hogy követeljük ezen intézmény teljes, Széchenyi szellemében való átrendezését, népünktől való bocsánatkérésüket és a romboló szellemű munkák őszinte bírálatát népünk és a világ elé tárni.

A világ hatalmasaitól

népünk irtására vonatkozó és buzdító tevékenységéért, máig nem követeltük meg bocsánatkérésüket. Ez a folyamat ezer éves múltra tekint vissza, s szó nélkül hagyása megengedhetetlen.

Ennek egyik hatása, hogy Európa közepén élő, Kárpát-medencei őshonos magyarság a világ szemében fehér folt maradt, bőséges ásatási és írásbeli anyaga és csodálatos szellemi termékei ellenére is. Követelni kell például Torma Zsófia idegenektől elorozott ásatási anyagainak méltó elismerését, melyek bizonyítják ősi írásunk és műveltségünk évezredes múltját.

E néhány kis példa bemutatása bátorít a következő kérésre:

Legyen minden szándékos magyar gyalázó, vagy pusztító tevékenység államilag, szigorúan büntetendő.

Ezen folyamat elindításához kérem honfitársaim csatlakozását, az eddig ellenünk elkövetett, hazaárulásnak minősíthető, nemzetpusztító tevékenységek tovább ne rombolják népünk lelkét, akarateröjét, önmegbecsülését.


Jóistenünk áldását kérve bízom népünk segítségével elérendő sikerünkben.

Tisztelettel,

Tomory Zsuzsa


Link
 
 
0 komment , kategória:  Magyar Megmaradásért  
A magyarok hazája a Kárpát-medence -
  2016-03-29 21:48:31, kedd
 
  A magyarok hazája a Kárpát-medence - A föld népe mindig marad (IV. rész)

A föld egy-egy tájegységének jogos tulajdonosa az a nép, az a nemzet, amelyik bizonyítani, igazolni tudja az adott területen való ősiségét, folytonosságát. A Kárpát-medencét, e tökéletes földrajzi egységet ősidőktől fogva a magyarság elődei lakták. Időről-időre a jogfolytonosságot igazoló tárgyi emlékek, írások bukkannak elő a földből, melyeket hivatalosított történelemtudomány idegen érdekeket szolgáló képviselői minden igyekezetük ellenére sem képesek megmásítani, semmissé tenni.

1. A magyarok hazája, a Kárpát-medence (erdo-mezo.hu)

Magyarország, az Erdélyi-medencével együtt a föld legősibb emberlakta területe. A Pannon-tengerből, ill. -tóból kiemelkedő "szigeteken" (Vértes, Mecsek, Fruska Gora stb.) fel-felbukkannak az őskori ember nyomai, emlékei. Számuk, más földrajzi tájegységek hasonkorú leleteihez képest kevés, de jelentős: Samu, az előember koponyacsontja, karcolt mintájú mamutagyar-pohár, -lemezek, hasított kőeszközök, ötlyukú csontsíp stb. E leletszegénység oka a kedvezőtlen geológiai és időjárási viszonyokban keresendő. Kb. 10 millió évvel ezelőtt az ős-Duna Vaskapu-i áttörésével kezdődött a Kárpát medencét kitöltő Pannon-tenger, illetve -tó lefolyása. A visszamaradt mocsaras, vizenyős területen, a nem kőből készült emberkészítette eszközök megsemmisültek, vagy a medencét formáló tektonikus mozgások következtében víz alá, esetleg mélyen föld alá kerültek. (A XIX. századi folyószabályozás szüntette meg a legendás alföldi mocsárvilágot, utat nyitva a szikesedésének. Manapság a víz már kezdi visszavenni az elrabolt területeit.)

2. Kocsit formázó edény (Budakalász, mek.oszk.hu)

Az új-kőkorszakban (neolítikum), Kr. e. 7-8 ezer éve a Kárpát-medencében megszaporodtak az ember jelenlétre utaló leletek. A korabeli gyűjtögető- halászó-vadászó életforma belecsúszott a földművelésbe és az állattartásba. ,,Kulturális ősrobbanás,, során született meg a művészet, a mágia, a vallás, s megindult a műszaki és a társadalmi fejlődés.[1] A Duna és a mellékfolyói mentén az kőkor, ill. az új-kőkorszak után nem a bronzkor, hanem a rézkor következett. A kő-és a rézkor közti időszakot réz-kőkorszaknak (chalkolítikum) nevezik, mert a kőeszközökkel párhuzamosan rézeszközök is előfordulnak.
Az őskori Európa kulturálisan különálló, a keleti hatásoktól független térség volt.[2] Ennek bizonyítéka az 1980-as években a Körösök vidékén feltárt falu, az új-kőkorszak (neolitikum) bizonyos társadalmi szervezettségére utaló legelső kultúrközpont[3].
3. Új-kőkorszaki ház (rekonstrukció, Tisza-Körös műveltség)[4]

A dorongfavázas, nádköpenyes házakat földbe mélyesztve vagy az agyaggal letapasztott földfelszínre építették. Jobbára 6-8x3,6 méteresek voltak, de az egyik hat helyiségből álló ház 14 méter hosszú volt. Több búbos kemence-szerű ,,tűzhely" volt benne, a falakon itt-ott még megvolt a színes csempének ható burkolat. [5] A hosszú ideig tartó helybenlakás következtében, a sok hulladék, és az egymásra épült, agyagtapasztással megújított, újraépített házakból takaros halmok, un. tellek keletkeztek. E több évezreden keresztül lakott települések feltárásakor a termékenységi kultuszt szolgáló ital- és ételáldozatra szolgáló ember- és állatalakú edények, továbbá az anyajogú társadalomra utaló, a női jelleget kihangsúlyozó szobrocskák, kultikus edények kerültek elő.
4. Ülő női alakot formázó agyagedény (Törökbálint, kb. Kr.e. 5000)[6]

Az évezredes helyben lakásból, továbbá az időjárás viszontagságai és a különféle állatok elleni védekezésre, semmint az ellenséges támadások kivédésére épített házak szerkezetéből, továbbá a sok-sok istennő-szobrocskából következik, hogy az új-kőkorszakban a Kárpát-medence lakossága női istenségeik égisze alatt nyugalomban élt. Békés emberek lehettek, nem maradt utánuk semmi olyan tárgy, melyet egyértelműen katonai fegyvernek lehetne nevezni. A faluközösségekből álló településeiket csak a vadállatok ellen oltalmazták."[7] Kr. e. 3500 táján egy új nép, az un. nyugatiak, az indoeurópaiak népek ellenséges, élelem és vagyonszerző támadásai bolygatták fel e békés társadalmat. "A falvakat erős karósáncokkal, cölöpfalakkal (palizád) és mély árkokkal védték a (Svájc, Franciaország , Belgium felől érkezett) támadók ellen.[8] Megindult a harc a területük, földjük, házuk megvédéséért. Az agyag fallosz- és bikaszobrocskák megjelenése azt mutatja, hogy az eladdig békés népek felismerték a hím fajfenntartás és őrzés szerepét. Ez az patriarchatus (apajogú "társadalom") előszele volt. [9]

A női istenségek helyébe a harcias férfiistenek léptek, s velük együtt a birtoklás, a háború és az öldöklés került előtérbe.
5. Új-kőkori magzati helyzetű temetkezés obszidián magkő melléklettel (M3-as autópálya)[10]

A Körös-műveltség népe a halottaikat zsugorított, magzati helyzetben a házban temették el, vagy a közelben a puszta földbe hantolták. A csecsemők maradványait anyaméh-formájú, tojás alakú edénybe tették. Hasonlóan temetkeztek Kr. e. 3500-3000 táján Mezopotámiában, az un. Djemdet Nasr korban. E népesség a Kárpát medencéből a Balkánon át vándorolt a Folyamközbe. A művelődésbeli hasonlatosságot mutató, az ősszkítákhoz tartozó népek a Kárpát-medencétől a Folyamközig, Egyiptomtól Dél-Oroszországig magzati testtartásban temették el a halottaikat, vagyis bármerre is jártak, vitték magukkal temetkezési szokásaikat, ám a műveltségük más nyomát is hátrahagyták.
Hogy-hogy nem az elsődleges új-kőkorszaki dunai és tiszai kultúrához tartozó Kőrös műveltség bár nem veszítette el a jelentőségét, mégis átkereszteltetett a Kr. e. 6. évezredből való, kb. ezer évvel későbbi, a Kárpát medencei hatást hordozó nyugat-ukrajnai-moldvai Cucuteni-Trypillian[11] műveltségre. Végül a Kr. e. 5000-3000 ezer között virágzó Vinča-Tordos kultúrához soroltatott.
6. Hasonló fejformájó agyag bálványszobrocskák: Sarlós isten (Szegvár-Tűzköves; Múzeum, Hódmezővásárhely) - Kukutyini festett agyagszobor-töredék (Cucuteni; Moldva, Múzeum, Karácsonkő / Piatra Neamt) - női szobrocska-töredék (Tatárlaka, Vinca kultúra; Múzeum, Gyulafehérvár)[12]

A Körös műveltséghez tartozó Szegvár-Tűzköves újkőkori település szinte egyidős párhuzama az erdélyi Háromszék- (ma Kovászna-) megyei Erősd közelében levő Tyinszk-hegyen feltárt új-kőkori falu.
7. Tyiksz hegy, az erősdi új-kőkori ásatások helye (sznm.ro)

A XIX. században Torma Zsófia, az első magyar régésznő kutatásai nyomán a régészeti feltárást 1906-1907-ben László Ferenc, a sepsiszentgyörgyi Székely Nemzeti Múzeum őre kezdte el. Az erősdi telepen kőbaltát, kőeszközöket, csonttárgyakat, szövő-fonóeszközöket, agyagkanál-töredékeket, továbbá több építmény-maradványt tártak fel.[13] A leletek a Székely Nemzeti Múzeum , a budapesti Magyar Nemzeti Múzeum, és más európai múzeumok gyűjteményébe kerültek. A településen immár száz éve folynak az ásatások.
8. Paticsfalú ház (Erősd, rekonstrukció, Székely Nemzeti Múzeum, Sepsiszentgyörgy, sznm.ro)

Az egyik ház 7x5 méteres téglalap alakú cölöpös szerkezetű, nyeregtetős, ágasfás-szelemenes építmény volt. A függőlegesen a földbe állított karók közé font sövényfalat agyaggal tapasztották le. (Ez az un. paticsfal. A múlt században hasonlóan építkeztek magyar Alföldön is.) A ház hátsó részét tapasztott padló borította. A délkeleti sarokban volt a négyszer megújított tűzhely. A sima, tapasztott járószinten összetörve, de eredeti helyzetben, találták meg a házberendezés-maradványait, lehullott, beomlott falrészeket, agyagdíszítményt és két agyagülőkét, csonka kúp alakú kis tálacskát, besimított nyakú, ujjbenyomásos, körbefutó bordával díszített nagyméretű, folyadék vagy élelem tárolására szolgáló edény darabjait, továbbá csont- és kőeszközöket, négy őrlőkövet, kisméretű állatfigurákat, számos női és egy férfi (v. hermafrodita) idolt.[14]
9. Az erősdi telepről való két női agyagszobrocska elő- és hátoldala (11,2 cm és 8, 1 cm, Székely Múzeum, Sepsiszentgyörgy)[15]

Az erősdi leletek közt nem volt egyetlen írás-féle jel sem, ami utalt volna az újkőkori település nevére. Ám a mezopotámiai névhasonlóságok alapján önkéntelenül is felvetődik, vajon lehet-e ERESKIGAL ~ E.RI.ES.KI.I.GAL[16] sumir istennő és az erdélyi ERŐSD falunév közt valamiféle összefüggés.
A sumir nép az al-Ubaid az őslakók, az Aral-tó vidéki Chorezmiából érkezett az Uruk-i, Erdélyből pedig a Jemdet-Nasr szkítafajú (turáni) népcsoportból tevődött össze. Az Erdélyból való elvándorlás írásos bizonyítéka a Kr.e. kb. 5500-ból való Tatárlaki táblák és a Kr. e. 3200 körüli Jemdet-Nasr kori táblák írásjegyei közti feltűnő hasonlatosság és azonosság. Így az erősdi telep népének talán lehetett valamiféle kapcsolata Mezopotámiával.
Kiindulva abból, hogy az uraságok jönnek-mennek, de a ,,föld népe mindig marad", a földrajzi nevek, a hegyek-vizek, sőt az egyes településnevek korokat, korszakokat éltek és élhettek túl. Így az Erősd falunév a Kárpát-medencei székely-magyarok őskori elődeinek névadása lehet.
Az Erősdön (és a Kárpát-medencében) előkerült számos női szobrocska arra utal, hogy az új-kőkorszaki lakosok anyajogú társadalomban élhettek és valamiféle női istenségnek, a földanyának, a ,,nagy anyának", azaz a magna mater-nek hódoltak.
Ereskigal, a ,,nagy istennő" Erősd-höz hasonlító neve, a sumir istennevek között bukkan fel. Néhány ezer év távolából mind a hasonlatosság, mind az azonosság erősen feltételes. Hangrögzítés híján csak találgatni lehet, miként beszéltek, miként ejtették a sumirok a szavakat. Lenormant, francia. akadémikus szerint a magyar őrizte meg leginkább a sumirok régi toldalékoló nyelvét, sok esetben a kiejtését is. Így a szófejtés menetét és magát a megfejtést a magyar nyelv támogatja.
Az Erősd név az erős melléknévből és a -d toldalékból áll. A mai magyar nyelvtani felfogás szerint a -d kicsinyítő képző. Eszerint a falunév jelentése: erőske, erősöcske. Felmerül a kérdés, vajon miért kellett az erős melléknevet kicsinyíteni. Sok értelme nincs, hiszen egy-egy hasonló falu lakossága 150-200 körül lehetett, s ez akkoriban nem számított kicsinek.
A -d képző mibenlétét a sumir nyelv segítségével lehet megérteni.
10. A -d toldalék megfejtése

Az erős és a -da, -di együttes jelentése: erőshöz tartozó. A -d utáni -a vagy -i magánhangzó lekopott, ennek következtében az előtte levő szótag magánhangzója megnyúlt.[17] A változás a következő lehetett: erösdi > erősd.

A Erősd településnév és az -i melléknévképzővel[18] együtt azt jelenti, hogy pl. erősdi illetőségű emberről van szó.[19] A régiségben pedig azt, hogy volt valaha valaki/valami, aki/ami erős volt, s a környéken minden és mindenki hozzá tartozott, még a falu is.
Ha a Kr. e. 5500 körüli tatárlakai korong írása kb. 1200-1500 évvel később visszaköszön Mezopotámiában, akkor joggal feltételezhető, hogy az írással együtt esetleg néhány isten tisztelete is átöröklődött.
A magyar nyelvérzék a sumir Ereskigal istennő nevéből a tulajdonságot jelentő erős melléknevet érzi ki. Lehetne akár Erőskigal is, bár a nyelvészek szerint nem, mivel a közvetítő nyelvekben[20] nem volt nem volt (ü, o) hang, ezért a sumirban sem volt. Némely nyelvész szerint mégis lehetett![21]
11. Az Ereskigal ~ E.RI.IS.KI.I.GAL név megfejtése

Ereskigal istennő nevének jelentése: A hegy-víz anyjá(nak) hatalmas föld(je).
Az istennő nevének feloldása, illetve megfejtése[22] teljes mértékben megfelel az erősdi új-kőkorszaki településen előkerült számtalan ,,istennő" szobrocska sugallta jelentésnek, miszerint a hegyek vizek anyjának, istennőjének, vagyis a ,,földanyának" a földje igen nagy volt, mindent uralt, minden hozzá tartozott. Ezért illette a nép tisztelete, ami az erősdi szobrocskák sokaságában nyilvánult meg.
Az első jel vizesárok jelentése azt sugallja, hogy az istennőt vizesárokkal övezett, védett területen tisztelték. Ez nemcsak Mezopotámiára, hanem a Kárpát medencére is vonatkozhat, hiszen az indoeurópai támadások ellen az új-kőkori népek árkokkal, szádokkal védték a falvaikat. Bizonyára e támadások indították meg az elvándorlást. A mai nevén Djemdet Nasr-nak nevezett Kárpát-medencei népcsoport az istennőjükkel együtt a már megtelepedett rokonfajú turáni, al-Ubaid-iak és az Uruk-iak körében leltek hazára. Így kerülhetett Erősd-i istennő tisztelete Mezopotámiába.
Kr. e. 3000-től Sumerban a jobb élet reményében bekéredzkedő szemita pásztorok megerősödvén átvették a hatalmat, vagyis a sumirokat szolgává tették a saját hazájukban. A hódítók az idegen földről származó Ereskigal istennőt, mivel mégiscsak isten volt, nem merték teljesen félreállítani, ezért letették az alvilágba. Így lett az az alvilág, a holtak végeláthatatlan földjének istennője. Nevének egyik értelmezése szerint ,,a nagy föld úrnője". A férje volt Nergal, az alvilág istene volt. Együtt igazgatták a holtak birodalmát.
12. Nergal, az alvilág istene, a jobb felső részen az asszonya, Ereskigal (dombormű, Hatra, Parthia, Kr.u. 2-3. század, a Bagdadi Múzeumban volt.)[23]

Nergal, a lenyugvó nap megtestesítője a babiloni-asszír korban idegen istennek számított, a szkíták, a pártusok stb. az asszonyával, Ereskigallal együtt mélyen tisztelték.

[1] Rudgley, Richard: A kőkor elveszett civilizációi, Gold Book Kft., 1998, 23. p.
[2] Gimbutas, Marija: The godesses and goods of old Europe, University of California Press, Berkeley, Los Angeles, 1996., 13. p.
[3] Laet, Sigfried J. de: History of Humanity: Prehistory and the beginnings of civilization, UNESCO, 1963. T.
[4] Alltag und Religion - Jungsteizeit in Ost-Ungarn, Museum für Vor- und Frühgeschichte - Archeologische Museum, Frankfurt am Main, 1990. 38.p.
[5] L.m.f. 39-40. pp.
[6] magyarostortenet.gportal.hu
[7] Childe, Gordon: Vorgeschichte der Europäischen Kultur, Rohwolt, Hamburg,1960. 42-43.pp.
[8] Lmf. 49. p.
[9] L.m.f. 51. p.
[10] regeszet.elte.hu
[11] A komolyabb szakmunkák Erősd-Cucuteni-Tripolje műveltségként említik.
[12] szentes.hu - ziarelive.ro - adevaruldespredaci.ro
[13] Jelentés a Székely Nemzeti Múzeum 1913. évi állapotáról, Sepsiszentgyörgy,1913. 12. p.
[14] László Ferenc nyomán - Dolgozatok az Erdélyi Nemzeti Múzeum Érem- és Régiségtárából V. 1914. 299. p. In: Sztáncsuj Sándor József: Erősdi leletek a Magyar Nemzeti Múzeumban, szakdolgozat-részlet, ELTE, Budapest, 2003.
[15]Sztáncsuj Sándor József: az Erősd-kultúra emberábrázolásai, Acta Siculica, 2009. 185-206. p.
[16] Mind a sumir, mind a magyar nyelvben a szótagok önálló jelentéssel bíró szavak voltak. Az egyes szavak megfejtésekor a szótagokat, kell értelmezni. A szótagok összessége, valójában a szószerkezet adja meg a vizsgált szó jelentését. A magyar szavak esetén ma már alig érződik a szótagok szó-jelentése, értelme.
[17] Eredetileg ugyanis minden szótagunk magánhangzóra végződő nyílt szótag volt, de az idők folyamán azok a szótagzáró magánhangzók, amelyek egyben a szavak végén is álltak, egyre zártabbá váltak, redukálódtak, majd a 12. század elejére teljesen eltűntek (pl. varu>vár, utu>út) . A tővéghangzók lekopása gyakran a tőbelseji magánhangzó időtartamának megváltozásával járt együtt, ún. pótlónyúlás következett be. In: tudasbazis.sulinet.hu
[18] Megegyezik a szó végéről lekopott i magáhangzóval
[19] A mai magyar nyelvérzék az erösdi (a mai helyesírás szerint erősdi) kifejezésben nem valamihez való tartozást, hanem a tulajdonságot, milyenséget érez. Vas-megyében mondják az gyenge erejét fitogtató emberre, hogy erösdi (erősködő).
[20] A sumir nyelv megfejtéséhez használt keleti nyelvek (asszír, héber, kopt, arameus, arámi).
[21] Meißner, Bruno-Oberhuber, Karl: Die Keilschrift, Walter de Gruyter, Berlin, 1967. 26. p.
[22] A sumir szavak (ékjelek) többjelentésűek, bár általában valamilyen távoli jelentésbeli kapcsolat lehet köztük, más értelmezés, fordítás is megállhatja a helyét.
[23] Ghirshman, Roman: Iran, Parther und Sasaniden, Verlag C.H. Beck, München, 1962. 98.sz. kép.


Link


Marton Veronika sumerológus blogja:


Link


MARTON VERONIKA KÖZLEMÉNYE :

2016. április 1-én, pénteken 18.00 órai kezdettel a naszályi Művelődési Házban
A sumiroktól a magyarokig címmel előadást tartok.

Hely: Művelődési Ház, Naszály, Rákóczi út 127.
Időpont: 2016. április 1., péntek, 18.00-20.00-ig

Az előadás rövid ismertetése:
A kb. 5-6 ezer évvel ezelőtt élt sumir nép tárgyi és szellemi emlékei az Őrvidéktől (Nyugat-Dunántúl) a Székelyföldig továbbéltek a magyar nép hagyományaiban és emlékezetében. Az előadás e nép történetének rövid ismertetése után sok vetített képpel és írásmutatvánnyal bizonyítja és támasztja alá a sumirok és a magyarság közötti műveltségi kapcsolatot, és bizonyítja az egyenesági leszármazást.

Minden érdeklődőt szeretettel várunk!


Link
 
 
0 komment , kategória:  Marton Veronika  
Hogy kapcsolódik ISIS a Húsvét ünnepéhez?
  2016-03-29 21:16:26, kedd
 
  Azzal kezdem: kinek hogyan. Aki az elferdített történelem és a vallások manipulált programjában él, annak sehogy nem kapcsolódik, sőt: bolondságnak tartja az "Örök Élet beszédeit". Sőt, semmi nem kapcsolódik semmihez, senkihez. Minden csak úgy van...

De ez az írás, illetve merengés, természetesen nem nekik szól (pedig, ugye, legfőként nekik rá lenne szüksége, de sajna, pont ők meg sem hallgatják, de ha meghallgatják, nem hallják).

Nézzük először is a húsvét "elnevezéseit" (itt nyilván egy nagyon gyors és rövid asszociációs útvonalat tudunk csak kiépíteni, érti, aki érti alapon). Nem is a formanyelvben keresgélünk, hanem a szavak esszenciájáiban. Amit én a legizgalmasabb elnevezésnek tartok, az a "germán" Oster, amiből az angol Easter lett. Mondhatjátok, mit jövök itt nem magyar elnevezésekkel? Nos, a magyar húsvét név már csak a keresztény terminológiát tartotta meg, ÁM, amit már csak "járulékos" ünnepnek tekintünk az a húsvét-hétfő, az ős-eredeti ünnep, a tavaszi napéjegyenlőség! És szögezzük le: a mi ősrégi "húsvétunk", a locsoló hétfő, valódi, és kozmikus jelentése, jelentősége a ma húsvét-hétfőre száműzött ünnepünk! Régi neve vízbevető, vízbevetlé, vízhányó kedd.

Mondhatod, no hiszen, nem is akkor van a húsvét.

Valóban, ma már nem! Az ősiség elmúltával kezdődött az a mesterséges naptár-játék, amiben a már "besűrűsödött" tudatú ember az Időből csak a lineáris vetületet érzékelte, és még azt is egy teljesen manipulált felosztású naptárba tuszkolta. Így lett megannyi ős-jelenségünk egy rátelepedett jelentéssel egy-egy "ünnep". (Egy korábbi írásomban már említem, hogy csak az ünnepel, aki nem éli meg magát a történést! Az ünnep már csak rituálé, emlékezés - ahelyett, hogy élnénk. Minél több a forma, annál inkább elsatnyult a tartalom)
Nem tudom, mennyire nézne normálisnak minket ősünk, ha látná, hogy manapság a Vízbevetlét, az Élet vizét, a tavaszt, a kikelet olykor mi tavasz közepén, avagy majdnem végén, akár április vége felé ünnepeljük, mivel a Gergely-naptár számítgatásai és egyéb, köze-nincs okok miatt odatették!

Nézzük akkor, mi is a Húsvét valódi forrása és időponti minősége!

Oster-Easter jelentése: KELETI. A ki-kelet, a tavasz ünnepe! Nocsak! Pont az, amit őseink egészen a kereszténységig locsolással, az Élet vizével Ünnepeltek!
Erre a tavaszpontra, az ősi, újjászületésre épült rá a világra erőltetett húsvét.
A húsvét, ami a kereszténység számára a legfontosabb ünnep, két fontos kérdést vet föl:
Ha a Feltámadás ünnepe (márpedig ez nem vitás), ebből adódóan az Újjászületés egyértelmű ünneplése, akkor miért köti magát a pászka-ünnephez? (A kérdés csupán költői, nyilvánvalóan tudjuk a választ).

Miért lett mozgó ünneppé?

Mindkét kérdés megválaszolása ugyanoda visz bennünket: az Ősanya megtagadásához, az Ős-tudat felülírásához, a hasító vallások újraprogramozásához.

Az újjászületés kérdése. Minden születéshez kell egy anya. Pont. Ez egy megkerülhetetlen alapigazság. Ha a testi születéshez anya kell, úgy a Lélek, a Szellem születéséhez IS anya kell. Az újjászületés ünnepén nem hagyhatjuk figyelmen kívül az Ősanyát, ISIS-t- szerintem:).

Easter-Oster-Őstér: Ugyan keletet jelent, ám a kezdőpont, a kozmikus "tavaszpont" már csak a 3D-be süllyedt emberi tudatban jelentkezik térbeli irányként. Kelet a térirányon kívül egyértelműen mindenféle kezdet jelentésű (a Nappal kelni: elkezdeni a teendőket; felkelni: megmozdulni, avagy átrendezni; kelés: gyulladással járó gyógyulás kezdete, sőt valami megnagyobbítása, növelése is, ami kelesztés, és ami igazából egyfajta etetés, táplálás, stb.)

ŐSTÉR: az "ősi kígyó", Kígyóanya, az első "téridőcsobbanat", a hasítatlan energia, az EGY első téridő cseppje, a fluid idő. A téridőbe "lekígyózó" spirális energia. A "kígyó" mindig nő, az anya (lsd. a szkíta népek Api kígyóanyját!). A női mell, mint a "hétrétegű téridő jobbra és balra forgó örvénylése (lsd. A kék vér gyermekei kötetekben). A TEJÚT. A táplálékunk, mely az ember, mint kozmikus csecsemőnek születése-újjászületése után a fejlődéséhez kell!

ISIS-kód: a Kígyóanya "DNS" kódja, a "hetedízigleni" "KÉK" vérvonal. A DNS ebben az anyagi sűrűségben egy dupla spirál, az ún. Helix. A gyógyulás, azaz újjászületés "kígyója", kódja.
IS-IS Tudat: a Teljesség, az EGY tudata a programozott választásba szorított VAGY-VAGY helyett, azon felülemelkedve.

ISIS: ŐSÁLLAPOT. ŐSANYA.

Az "ősanyai" állapotnak semmi köze a mai nemekre hasadt emberiség női neméhez! Minden LÉLEK, mely visszatalál az EGYbe, meghaladja saját nemiségét, saját hasadt "fél" állapotát, vagyis felülemelkedik a félelmen, a fél-elemen, az visszakerül az osztatlan, hasítatlan ŐSÁLLAPOTBA, az ISIS dimenziójába.
Az ISIS -szintre jutott lelkek köz-őssége: a nemek és nemzetek fölötti EGY-tudatúak köz-őssége.
Miért írom mindezt "húsvétkor"? Első ésszel is felfogható oka az időzítésnek pont magának a húsvétnak az időzítése. Mint mozgóünnep, a tavaszi napéjegyenlőséghez kötötten számolják.
A tavaszi napéjegyenlőség a KELET, a KEZDET harmónia pontja.

A HARMÓNIA, a legkiegyensúlyozottabb létminőség. HAR - OM
HARE, HARI: Isten "ereje", energiája. OM-AUM: a teremtés "hármashangzata", az ÁMEN. Úgy legyen!
Magyarul értünk a legtöbbet a kozmikus teremtésből: ez a SZENT HÁROMSÁG: avagy a szíriuszi Szent Háromság tana szerint:"Voltam Egy, de lettem kettő, mert két-ségbe esve látom magamat, melyből felébredek és ismét Egy vagyok".
"A harmónia a "három OM avagy AUM", a teremtő hármashangzat együttrezgése, melyben egy illuzórikus átmeneti tükröződésben az Egy kettőként érzékeli önmagát, majd az illúzióból való kiemelkedéssel ismét visszarendeződik saját Egységébe " (idézet A kék vér gyermekeiből)

Húsvét "kiszámítása": A harmónia, azaz napéjegyenlőségi pont (ami nem a cikluszáró, hanem cikluskezdő, életet adó) után számolnak egy Holdtöltét. Nos, itt a Holdhoz nem is fűznék most kiegészítést... akinek van füle, hallja. Az okot azonban, hogy igazából MIÉRT kell egy holdtöltét hozzáadni, sehol de sehol nem lelem! Még emberileg logikus okot sem, nemhogy tartalommal bíró, kozmikus töltetű indokot! Amit utána rászámolnak, a holdtölte utáni első vasárnap, az már abszolút a manipulált Gergely-naptár szerint való számolás és a lineáris idővonal dátuma. Hát felőlem osszon-szorozzon, érveljen, aki akar. Amit ilyen nyakatekert, ok nélküli számításokkal tűznek ki, annak egészen biztosan SEMMIFÉLE kozmikus ereje, tartalma, esszenciája, jelentése NINCS! Egy manipulált ünnep, emlékezés, valamire, ami vagy megtörtént, avagy nem. Vagy úgy, avagy nem. (Itt elsősorban az exodusra utalok, ami ugyebár a pászka-ünnep, de az összeszerkesztett keresztény eseménysort is érdemes lenne górcső alá venni...). Ez egy emberi játék, nem pedig kozmikus JELENLÉT (óh, de jó merengeni való: jelen-lét).

Nos, mit üzen nekünk akkor valójában, kozmikusan a húsvétnak elnevezett ÚJJÁSZÜLETÉS ünnep?

"Bizony mondom néktek, szükséges nektek újjászületnetek" - üzeni Jézus, ISA, ISIS első sarja, a legutóbbi szíriuszi tanító, akiből áldozati bárányt csinált a hasító "vallási" program. Jézus azért jött, hogy ezt a mondatot elmondja, mi pedig vegyük nagyon komolyan.

EZ HÚSVÉT ÜZENETE!

Az újjászületésedhez "szükséged" van a kozmikus SZÜLŐANYÁDRA, ISIS-re, MÁRIÁRA, hisz MÁ-Ré, ugyanaz az ős-esszencia, mint ISIS, a láthatón túli, a mögöttes, a csak biológiai szemmel nem látható "ősméh, ős Sötét", a megnyilvánulás előtti ŐSTÉR. (MÁ-RÉ, azaz RÉ anyja Ma-at, lsd. Táltosok Barlangja könyvemben). ISIS egy-egy szintű aspektusa: ANNA, a NAGY ANYA, MÁ-RÉ, az "isten anyja", Mária. (csak érdekességként: a Biblia szerint is Mária anyja Anna volt. Látod már az Ősanyai analógiát IS?)

ISIS, mint megújított gondolatrendszer, mint állapot, a manipulált programokból való SZABADULÁS. Ehhez fel kell ébredned, fel kell ébresztened a kígyó energiád (kundalini), melynek el kell érnie a "3. Szem" területét, azaz a tobozmirigyed aktiválni kell. Ez a ,,Sólyom", mely EMESE Ősanyánk ,,álmában" megjelent, de ugyanez a HÓRUSZ-MAG. (a MAG-SZEM kérdéshez lsd. Táltosok Barlangja könyvemben részletesen).

A 3. szem területe az ún. "kék" energiaszint, kék tudatosság, melybe a türkiztől a lila illetve ibolyakékig minden spektrum beletartozik. (A kék egy adott energiaminőség, rezgés vizuális megjelenése)

Nos, ha IBOLYA, akkor van nekünk egy Saint Germain mesterünk, aki Rákóczi-fi!
Alig volt jobban félreértett és félremagyarázott Mesterünk, mint Saint Germain.

SAINT GERMAIN MESTER HÚSVÉTI ÜZENETE A MAGYAROKNAK:

"Magyarnak lenni kozmikus lehetőség - ám kozmikus felelősség IS. Hisz a magyarság, a MAG-ság, a MAG-tudat, azaz az ISIS tudat egy kozmikus minőség. Visszaélni nem szabad a MAG névvel, a magsággal! A MAG nem hasít, nem oszt meg. A MAG a Szent Háromság szent tana szerint mindenkinek segít az EGYbe visszajutni! Tudatát felemeli az EGY, a hasítatlan IS-IS tudatba!
HALLJÁTOK TISZTÁN AZ ÜZENETEM, mert évszázadok óta elferdítve hallottátok csak:

SZABADSÁG, TESTVÉRISÉG, EGYSÉG!

SZABADSÁG :
szabadulás mindféle programból. Szabad döntéseddel elfogadod a kozmikus SZERETETET.
A SZERETET szabaddá tesz, és CSAK A SZERETET TESZ SZABADDÁ! Mert szeretni, isteni szerrel táplálni másokat csak az képes, aki már a nemek és nemzetek fölötti EGY-tudatúak köz-ősségének újjászületett Isten-gyermek.

TESTVÉRISÉG : "test és vér" köteléke, mely az ISIS-KÓD szerinti EGYség, nem bomlik egymással harcoló nemzetekre, nem hirdeti önnön hamis kiválóságát, mert kiválónak csak az mondja magát, aki ki-vált az EGYből! A kozmikus család gyermekei a KÉK VÉR gyermekei, aktivált, kék fotont kibocsátó "3. Szemmel", azaz kozmikus képességekkel, és ennek megfelelő tudattal, lelkülettel, életmóddal.

EGYSÉG a valódi, kozmikus EGY-tan szerint, és nem a deformált és hamis egyenlőség tana szerint. Egy családon belül a különböző korú gyermekek sosem "egyenlőek", mert ez teljesen értelmetlen lenne kozmikusan. Egyenlő, azaz inkább egyenletes és egyénre szabott egyedül az Istentől kiáramló szeretet, az energia, a hívó szó, mely személyválogatás nélkül mindenkit visszahív, visszavár és visszasegít az EGY-be, HA kéri és akarja!" (eddig az üzenet)

Ezzel az esszenciális írással kívánok mindannyiunknak SZENT HÁROMSÁGGAL REZGŐ HARMÓNIÁT ezekre az ünnepnapokra, kiemelt tekintettel a hétfői LOCSOLÁSRA ÉS TOJÁSÜNNEPRE (Élet vize a Világtojás megtermékenyüléséhez), újjászületésünk ősi szimbólumainak erőterében.

Akit bővebben érdekelnek az írásban említettek, azoknak figyelmébe ajánlom elsősorban könyveimet , valamint szeretettel hívom a következő alkalmakra:

Április 19-én 18.30-kor a Yotengrit Alapítvány szerevezésében tartandó előadásomra
(TIT Stúdió Egyesület, Budapest, XI. ker., Zsombolyai utca 6.)

Május 7-én 15.00 órától A VNTV Fesztiválon (Lurdy-ház, az egész napos Viva Natura rendezvény keretében)


Részleteket külön hírlevélben és egyéb csatornákon folyamatosan közzétesszük majd.
Ha még nem iratkoztál fel hírlevelemre, az alábbi linken megteheted, hogy elsőként értesülj a rendezvényekről, eseményekről.

Link

Amennyiben szeretnéd dedikáltatni a már régebben megvásárolt könyveket, vagy szeretnél személyesen találkozni velem,április 22-én 17.00 órakor, 23-án pedig 15.00 órakor dedikálok a Budapesti Nemzetközi Könyvhéten az ANIMA kiadó sátoránál.


Szeretettel: Ágnes


Link


Purisaca Golenya Ágnes honlapja :


Link
 
 
0 komment , kategória:  Purisaca Golenya Ágnes   
     1/11 oldal   Bejegyzések száma: 105 
2016.02 2016. Március 2016.04
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 105 db bejegyzés
e év: 1855 db bejegyzés
Összes: 24087 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 268
  • e Hét: 10122
  • e Hónap: 57193
  • e Év: 2085401
Szótár
 
Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2018 TVN.HU Kft.