Belépés
naplopoleon.blog.xfree.hu
Kinek megadatott egy kis darab kenyér, s otthon, hova este nyugodtan hazatér, s nem kell mást szolgálni, s úrnak se kell lenni: oly boldogság ez, mely minden... Fontos Manó
1915.01.01
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 17 
Varga MIhály elszólása
  2016-03-30 15:29:10, szerda
 
  Nem tudom Misi bácsi, hogy véletlen, vagy szándékos volt-e a baki? Mindenesetre a hatalom fényében sütkérező, tűzénél rablóhúsukat sütögetők közül még a legszelídebbnek gondolom, legalábbis az alapján, amilyennek mutatja magát a külvilágnak. De, hogy is van ez a "lenyúlás"? A kormány pénzügyi támogatást nyújt azoknak, akik az uniós pénzeket nem tudják "lenyúlní"? Mééé, lenyúlják az uniós pénzeket? Ebben az országban ez elképzelhetetlen, de Mihály bá ott van a közelben, csak jobban tudja. A miniszter gyorsan korrigált, de kíváncsi leszek, hogy a későbbi híradásokban leadják-e majd a nyilatkozatot, vagy gyorsan elsüllyesztik a híradást, mint amikor Orbán Viktor Nagykátán arról szónokolt, hogy milyen nagyszerű városban is van ő most - Nagykőrösön.

Megjegyzés: meghallgattam az esti krónikát. Na most, vagy én hallottam félre az első alkalommal, vagy egész egyszerűen megbütykölték utólag Misi bácsi ajkai beszédének a hangfelvételét, mert már nem lenyúlás hangzik el, hanem hozzányúlás (milyen szép megfogalmazás) és hang megbicsaklik a szó elején. Nem volt ügyes kedves hangmérnök "úr".
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Tavaszi geometria
  2016-03-29 21:40:25, kedd
 
  Reggel nem esett, nem fújt, még a nap is sütött. Nem fáztál, feltéve, ha még nem raktad félre a téli gönceidet. Néhány itt nyaraló eszkimó már rövidnadrágban és pólóban flangált. Hab volt a tortán (olasz szó, jelentése görbe, kerek), hogy az izé, tököm kivan (nőnemű egyedeknek is), b+ és hasonló szavakkal operáló jövő reménységeit sem kellett kerülgetnem, még iskolaszünet volt. Délután még jobban sütött a nap, picit még melegebb volt, bár a szél fújdogált, de nem jött a beígért eső. Anyukám is elégedett, mert öcsém két kerékpárból összerakott neki egyet. Ugyanis neki a mai egyenes kormányok nem jók, ő a régi, görbe kormányokat szereti. Anyukám ragaszkodik a 30 éves kormányához. Igen a rendszerváltás előtti kormányok görbék voltak, a mai kormányok meg csak látszatra egyenesek (vagy még úgy sem).  
 
0 komment , kategória:  Általános  
Hagyományos tojásfestés
  2016-03-28 07:34:17, hétfő
 
  Anyukám évek óta egyféleképpen festi a tojásokat. Minden kellék kéznél van, igaz, csak piros tojások lesznek, de szép fényesek. Úgy döntöttem, hogy én is bekenem a tojásaimat szalonnával, hogy szép fényesek legyenek, de a hagymával történő színezéstől egy kicsit félek. Nem fog csípni?  
 
0 komment , kategória:  Általános  
A legszentebb ünnepen
  2016-03-27 08:54:05, vasárnap
 
  A szomszédban az új albérlő szorgos. egyedülálló (ülő, fekvő) fiatal leányzó. Hétköznap pontban 5 óra 6 perckor elhagyja a lakást. Én a lakást ugyan nem hagyom el, csak az álmomat. Rendben van, legalább nem dalolva megy dolgozni. Dehogy még nagypénteken is dolgozzon? Ilyet. De legalább a legfontosabb ünnepünk többi napján reggel alszik. Nem úgy a kedvenc alsó szomszédom, aki reggel 5-6 között kiabál valakivel a lépcsőházban, lehet, hogy csak önmagával. Az is elképzelhető, hogy ez az ünnephez kapcsolódó sajátos rituálé, mert ezt a kiabálást megtette nagyszombat, s most "nagyvasárnap" reggelén is. Édes Istenem, mikor aludjam így ki magam? De méltósággal viselem a rám kiszabott büntetéseid tömegét. Különösen úgy nem panaszkodhatom, hogy ránéztem az órára, s kiderült egy órával még többet is aludtam. Milyen mohó is vagyok én, semmi sem elegendő nekem. Én ezekben a napokban ünneplek. Ünneplem, hogy valamikor kétezer éve a száraz és poros, de már akkor is véres Palesztinában a gonosz zsidók keresztre feszítettek (a keresztre feszítés nem zsidó találmány, a perzsáktól tanulták, azok pedig az asszíroktól), tehát ezek a zsidók, helyesebben izraeli állampolgárságú egyedek egyik társukat kivégezték. Jézust, aki egy balek ácsnak volt a mostohagyereke. Jézus nem fúrt és faragot, se fát, se mást, bár a rossznyelvek kapcsolatba hozták Mária Magdalénával. Ez aljas rágalom, Jézus szívesebben tartózkodott tizenkét kebelbarátja társaságában. A kanbulik azonban nem lehettek tökéletesek, mert Jézus sohasem nevetett, legalábbis egyik krónikása (ez van pistája) sem említi. Ebből később nagy gyilkolászás lett egy itáliai kolostorban, amit Umberto Eco pontosan megírt. A Jézus név egyébként nagyon közönséges zsi.. izraeli név, minden negyedik zsi.. izraeli állampolgárságú gyerek ezt a nevet kapta. Ezért inkább elnevezték őt Krisztusnak, ez mennyivel előkelőbb ugye. Krisztus görög szó, megváltót jelent. Mert bizony mondom nektek, Jézus, eh, Krisztus megváltott minket a keresztfán. Tehát bűnözzetek nyugodtan, később megbánjátok oszt annyi, Politikusaink is így csinálják. Én ugyan teológiailag nem vagyok képzett, de ha Jézus Isten fia, sőt, maga Isten (ez egy kicsit tudathasadásos állapot), ráadásul Szentlélekként is röpköd, tehát ő halhatatlan, akkor nem volt nagy kunszt egy kicsit elidőzni ott fenn a kereszten. Jó, Jézus Krisztussal jól kiba.., kitoltak, mert egy egész keresztet kellett végigcipelnie Jeruzsálem utcáin, majd ahhoz szegezték jó nagy százas szegekkel. De ő nem akárki volt, hiszen mostoha apja családfáját egészen Dávidig vezették vissza. A szimpla embereket másképp feszítették meg. Kezüket felkötötték egy, a hátuk mögött elhelyezett rövidebb fára, és ezt rögzítették a már a földbe ásott cölöpre. Az így kikötözöttek a lábukkal igyekeztek magukat megtámasztani, hogy ne a karjukon lógjanak. Ezért törték el a lábszárukat, hogy szenvedéseiket megrövidítsék (ez hasonlatos a tehénlepényből kihúzós viccre). Jézus lábszárait nem törték el, őt is megdöfték a vers végén.  
 
0 komment , kategória:  Általános  
Esik, megint esik
  2016-03-23 14:37:01, szerda
 
  El kell ismernem elszámoltam magam. Reggel megnéztem ugyan a radarképet, s láttam is a ciklon vonulását, de úgy számoltam, szépen elhúz Szerbia felett. Na nem így történt. Még nagyobbat tévedtem, amikor kiléptem az utcára és az esőre azt mondtam, hogy nem is olyan vészes. Jó rendben az eső legyen nedves, de a mediterrán ciklonnak feltétlenül hidegnek is kell lennie? Bőrig áztam, jó nem úgy bőrig, mint két éve, amikor a kisgatyából is vizet lehetett csavarni, csak bőrkabátig, de akkor is. Nem is értem, hogy a Sándor-palota bitorlója, Hahota úr, hogy találta ki, hogy a vizek élharcosa lesz, pont itt a Kárpát-lavórban. Én annyira csodálom a jogászokat (lócitromot), mindenhez értenek, ez a díszpéldányuk képzett klimatológus. Arra azért kíváncsi leszek, hogy a meteurulógusok milyen átlaghőmérsékletet hoznak ki vezényszóra március hónapra.  
 
0 komment , kategória:  Általános  
A víz világnapja,
  2016-03-22 16:30:27, kedd
 
  de foglalkozzon ezzel a világ legviccesebb államfője, Hahota úr. Nagyobb hír, hogy vége a KLIK-nek.. Személyi következmények? Czuminét már feláldozták, egyébként is csak egy báb volt, öö bába, ha már nőnemű. Viszont Cuki bácsi mikor távozik a minisztérium éléről? Az ő legnagyobb tette a leghülyébb nevű minisztérium létrehozása.  
 
0 komment , kategória:  Általános  
Brüsszeli robbantások: "a terroristák sohasem nyerhetnek".
  2016-03-22 12:30:54, kedd
 
  Ezt mondják az áldozatok hozzátartozóinak. Nincs háború mégis vannak áldozatok. Illetve van háború, csak a frontvonalak több ezer kilóméterre húzódnak. Meghal vagy megsérül több tucat ember, ez szörnyű. Ugyanakkor lebénul egy világváros közlekedése, akadozik a távközlés. Tízmilliók életét nehezíti meg, kelt rémületet. Hosszú távon ez hova fog vezetni? Robbantani nem kerül olyan sokba, megszervezni sem túl bonyolult, egy háborúhoz képest semmiképp. Ki fog nyerni?  
 
0 komment , kategória:  Általános  
A költészet napja
  2016-03-21 12:35:02, hétfő
 
  Alig vagyunk túl a Föld napján, tegnap az Úr napja volt, ma pedig nyakunkba szakadt a költészet napja. Nem elég a 364 nap évente. Tehát ma mindenki költészkedjen, esetleg kötözködjön. Szerencsére nekünk van külön magyar költészet napunk április 11-én. József Attila születésnapja a dátum, de minő isteni gondviselés, Márai is ezen a napon született. Már csak az időn, s főleg a közmédián, illetve azt bábként irányító polgári kormányzaton múlik, hogy kihez is kössük majd a magyar költészet napját. József Attilát egyébként is helyre tette a polgári kormányzat - le a Duna partra. Még egy kicsit kell csak tolni, s nézhetjük, ahogy dinnyehéjként úszik el az egyik legnagyobb költőnk emléke. De a mosónők korán halnak, akár az én anyai nagyanyám, egyébként is, új idők új dala szól.  
 
0 komment , kategória:  Általános  
A Föld órája
  2016-03-19 18:09:56, szombat
 
  Arra kérik a lakosságot, hogy este egy órára kapcsolja le otthonában a lámpákat. Mi vagyok én, denevér? Egyébként pedig nálam nem csak az év egy napjának egy órájában van Föld napja. Az előszobában például még az égőt is kiszereltem a lámpából. Ha éjszaka ki kell botorkálnom csatornázni, akkor sem kapcsolok világítást. Az egyik ablak redőnyét (összesen két ablakom van, az én lakásom nem tágul hőre, mint Rogán Tónié) éjszaka sem engedem le, így a kintről beszűrődő fényben nem megyek neki semminek a cirka 4 méteres út során. De ígérem, hogy a jacuzzit nem üzemelem be, sőt a 2 méteres 5k-s televíziót se kapcsolgatom. Tovább megyek: kenyeret sem fogok sütni, csirkét sem grillezek, az elektromos fogkefét sem használom sem lent, sem fent. Az elektromos ágymelegítő helyett pedig környezetbarát megoldást fogok alkalmazni, De honnan szerzek én most 10 macskát?  
 
0 komment , kategória:  Általános  
Orbán az ősmagyar
  2016-03-16 15:52:32, szerda
 
  Orbán most már könnyen beszél, hogy idegenek nem fognak a magyarokon uralkodni. Most hozták nyilvánosságra a felcsúti stadion építésekor talált szenzációs leleteket. Megtalálták Árpád vezér házimozi sátrának a maradványait. A turulmintás dobozokból megkopott filmtekercsek kerültek elő. Az egyik felvételen magát Árpád vezért láthatjuk lován. Jobbján egy gyalogos férfi. Bőre barna, talán az út porától, de szeme fénylik. Kezében nyújt valamit a vezérnek. A felvétel ugyan néma, de lovári szinkrontolmácsoknak sikerült szájról leolvasni az elhangzó mondatokat:
- Jáj, Árpi bácsi, két eredeti műbőr szíjat adok egy áráért. Vegyen az unokájának, Takonynak, akarom mondani Taksonynak is.
Árpád vezérnek nincs ideje válaszolni, mert baloldalán egy színes, bőszoknyás asszonyság a kezét próbálja megfogni:
- Fényes deli vitéz, add ide a tenyered megmondom a jelened, a jövőd is, csak egy kicsit később.
Árpád kerítésugrató lova mögött Etelka, a 8 év körüli szúrtus kislány igyekezett lépést tartani a menettel. Kezében egy rózsaszín műanyag gyerekbilivel, ebbe gyűjtötte az utak ezüst porával beszennyezett lócitromot. A nevét onnan tudjuk, hogy a felvétel végén felsorolják az utókornak megörökített történelmi személyiségeket.
Árpád, aki bevezette népét a határtalan Európába.
Győző, aki ekkor még nem volt se Orbán, se Orsós, csak egy jobboldalt haladó opportunista.
ESZMEralda a baloldali jövőkutató.
Etelka a zöldpári újrahasznosító.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 17 
2016.02 2016. Március 2016.04
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 17 db bejegyzés
e év: 184 db bejegyzés
Összes: 900 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 11
  • e Hét: 180
  • e Hónap: 689
  • e Év: 46516
Szótár
 
Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2018 TVN.HU Kft.