Regisztráció  Belépés
bkisseva.blog.xfree.hu
Szerencsesütit mindenkinek ! Brokk Oli (Békési Éva)
1980.12.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 20 
Négyrétegű túrós
  2016-04-29 14:15:29, péntek
 
  Hozzávalók:
Első réteg:
1 csomag (fél kg) darált keksz
10 dkg margarin
10 dkg porcukor
apránként hozzáöntve kevés(kb. 2 dl) forralt, lehűtött tej

Második réteg:
1/4 kg krémesebb túró
porcukor (ízlés szerint)
2 dl növényi tejszín + 1 tasak habfixáló
1 tasak vaníliás cukor

Harmadik réteg:
2 csomag hidegen készíthető vaníliás puding (Gála, vagy Aranka)
1/2 liter tej
1 tasak vaníliás cukor
1 tasak zselatinfix (hogy biztosan kemény legyen a krém

Negyedik réteg:
2-3 dl növényi tejszín (pl. Hula)
1 tasak habfixáló (hogy biztosan kemény legyen a hab)

Elkészítés:
Az első réteg hozzávalóit összegyúrjuk és egy tortaformába vagy tepsibe nyomkodjuk.
A tejszínt a fixálóval és az apránként hozzáadagolt cukrokkal kemény habbá verjük és összekeverjük az áttört túróval. Rákenjük a kekszes rétegre.
Erre jön a kikevert hideg pudingkrém, majd a felvert tejszín.
Ágnes:) recept
 
 
0 komment , kategória:  Válogatás Ágnes:) receptekből  
Omlós házi diós kifli
  2016-04-29 13:47:19, péntek
 
  Nagyon egyszerű elkészíteni, és még keleszteni sem kell!
Hozzávalók:

50 dkg sima liszt
30 dkg margarin
1 tojássárgája
tejföl


Töltelék:

25 dkg darált dió
12 dkg porcukor
pici fahéj
kevés tej

Elkészítése:

A vajat a liszttel elmorzsoljuk, hozzáadjuk az 1 tojássárgáját, pici sót és annyi tejfölt amennyit felvesz. Összegyúrjuk, kinyújtjuk, kiszaggatjuk, dióval töltjük és kiflikké alakítjuk. Sütése: előmelegített sütőben 15-20 perc takarékláng. Porcukorba forgatva fogyasztjuk.

Link

 
 
0 komment , kategória:  Sütemény-desszert (édes-sós)  
Sharlotka az orosz almás sütemény
  2016-04-25 13:26:06, hétfő
 
  Hozzávalók:

4 tojás

25 dkg porcukor

25 dkg liszt

1 csomag vaníliás cukor

fél csomag sütőpor

10 dkg vaj

1 kg alma (más idény gyümölccsel is elkészíthető, pl.: őszibarack)

2 narancs lereszelt héja

csipet só

kristálycukor

őrölt fahéj



Elkészítés

A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjéből egy csipet sóval kemény habot verünk, a sárgákat pedig kikeverjük a porcukorral. A lisztet alaposan összemorzsoljuk a vajjal, majd beleforgatjuk a cukorral kikevert tojások sárgáit. Beletesszük a vaníliás cukrot, a sütőport, a narancsok lereszelt héját és elkeverjük. Ezután a tojásfehérjék kemény habjának nagyjából az egy harmadát óvatosan, laza mozdulatokkal, hogy a hab ne törjön össze, beleforgatjuk a masszába, majd két adagban a teljes mennyiséget. Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük a tésztát, ami kissé sűrű állagú és sorban, egyesével, szorosan egymás mellé ráhelyezzük a megtisztított, körülbelül fél centis szeletekre vágott almát. Mikor az alma befedte a tésztát, megszórjuk a tetejét kristálycukorral és őrölt fahéjjal. Előmelegített 200 fokos sütőben szép pirosra sütjük a tetejét. Kockára vágva, a tetejét porcukorral megszórva tálaljuk.

Gasztroangyal
Link

 
 
0 komment , kategória:  Orosz receptek  
Görög, citromos-kókuszos pite
  2016-04-25 13:20:40, hétfő
 
  Hozzávalók:

10 dkg búzadara

15 dkg liszt

15 dkg kókuszreszelék

15 dkg puha vaj

4 db tojás

1 csomag sütőpor

6 ek. cukor

2 dl tej

csipet só

1 citrom lereszelt héja



A sziruphoz:

1 citrom kifacsart leve

1 narancs kifacsart leve

1 dl víz

25 dkg cukor



A tetejére:

5 dkg kókuszreszelék



Elkészítés

A lisztet, a csipet sót, a búzadarát, a sütőport, a reszelt citromhéjat és a kókuszreszeléket egy tálba tesszük és összekeverjük. A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjéből kemény habot verünk, a sárgákat fehéredésig keverjük a cukorral. Ezután a cukros sárgákhoz adjuk a puha vajat, kikeverjük, majd a tejjel hígítjuk. Ezután összekeverjük a száraz összetevőkkel, a legvégén apránként beleforgatjuk a tojások felvert habját. Közepes méretű (22-32 cm) tepsibe simítjuk a tésztát, és 180 fokon 20-25 perc alatt megsütjük.

Amíg a tészta sül, elkészítjük a szirupot. A vízben elkeverjük a cukrot, a narancs és citromlevet, majd körülbelül 10 percig forraljuk, amíg jó szirupos állaga nem lesz. Ekkor levesszük a tűzről, és hagyjuk kihűlni. Miután a tészta kisült, rombusz alakúra vágjuk a tepsiben, és meglocsoljuk a kihűlt, azaz a hideg sziruppal. (Úgy is készíthetjük, hogy megvárjuk, amíg a tészta kihűl, akkor készítjük el a szirupot és a hideg tésztára a forró szirupot locsoljuk.) Kiskanállal csak annyi szirupot locsoljunk a tésztára, amennyit beszív, de nem ázik el tőle. Tálalás előtt kókuszreszelékkel szórjuk meg a tetejét.

Gasztroangyal
Link

 
 
0 komment , kategória:  Görög receptek  
Kókuszos süti
  2016-04-20 20:11:46, szerda
 
  Tészta: 50 dkg liszt, 20 dkg margarin, 2 evőkanál kakaó, 25 dkg porcukor, 1 vaníliás cukor, 1 k.k szódabikarbóna, kis kanál fahéj, 4 tojás sárgája, 1 pohár tejföl.

Töltelék: 10 dkg margarin, 5 evőkanál porcukor, 1 dl rum, 15 dkg kókuszreszelék, és a végén 4 tojás felvert habja

Máz: 2 tojás sárga, 10 dkg porcukor

A tésztából 2 cipót készítünk, (nagy, zsírozott lisztezett gáztepsibe rakjuk) az első lapot megkenjük lekvárral,majd a tölteléket egyenletesen rákenjük és rárakjuk a másik lapot. Ha megsült, a mázat még a forró tésztára rákenjük.Én kicsit megcifráztam porcukorral is!Aki a kókuszosat szereti,ezt ne hagyja ki!Könnyű, de finom!
Jó étvágyat! :-)

Link

 
 
0 komment , kategória:  Sütemény-desszert (édes-sós)  
Fel­hő­ke­nyér
  2016-04-18 23:51:04, hétfő
 
  Hozzávalók:
3 tojás

3 evőkanál natúr krémsajt

1/4 teáskanál sütőpor

Kevés sóval mindenképpen ízesítsd, ezen felül pedig ízlésedtől függően játszhatsz a fűszerekkel, például rozmaringgal, fokhagymával vagy akár valamilyen természetes édesítőszerrel, például steviával.

Így készítsd el:

Melegítsd elő a sütőt 180 fokra.

Válaszd ketté a tojásokat, és a sárgáját keverd össze a krémsajttal, illetve az ízesítéshez szánt alapanyagokkal.

A tojások fehérjéhez add hozzá a sütőport, és verd jó kemény habbá.

Óvatosan dolgozd össze a két keveréket, vigyázva, hogy ne törd szét a kemény habot.

Halmozz 10-12 kanállal, kényelmes távolságban egymás mellé a sütőpapírral bélelt tepsire, majd süsd nagyjából 15-20 percig a középső rácson, amíg szép aranybarna nem lesz.

Hagyd egy kicsit hűlni, majd fogyaszd köretként, nasiként vagy szendvicsként! Jó étvágyat!
Link
 
 
0 komment , kategória:  Vegyes  
Karfi­ol­ke­nyér
  2016-04-18 23:42:18, hétfő
 
  Hozzávaló:

2 bögre felaprított karfiol
2 tojás
1 evőkanál darált mandula, vagy Norbi liszt, paleo liszt
só, bors, bármilyen fűszer ízlés szerint

ELKÉSZÍTÉS:

Melegítsd elő a sütőt 180 fokra és tegyél sütőpapírt egy tepsire.

Szedj rózsáira egy fél fej karfiolt, mosd meg, és tedd egy késes aprítóba. Addig morzsold, míg rizsszerű állaga nem lesz.

Forralj fel egy lábos vizet, és mikor lobog a víz, dobd bele a karfiolt. Főzd egy percig, majd szűrd le. A morzsát tedd egy tiszta konyharuhába és nyomkodd ki belőle a felesleges vizet.

Tedd hozzá a tojást, mandulát és a fűszereket, majd formázz kis lapokat a sütőpapírra a keverékből.

"(Vigyázz, ne legyen túl vékony, mert akkor nem tudod megfordítani)"

Süsd 10 percig, majd óvatosan fordítsd meg és pirítsd még 7 percig a másik oldalát. Remek diétás kenyeret kapsz így.

Link
 
 
0 komment , kategória:  Vegyes  
Grízes meggyes süti
  2016-04-18 22:48:35, hétfő
 
 

Hozzávalók:

2 üveg meggy befőtt
20 ek cukor
16 ek búzadara
25 dkg margarin
4 dl tejszínhab
1 l tej
3 cs vaníliás pudingpor

Elkészítése:

2 üveg magozott meggyet + 4 dl vizet felforralunk. 10 evőkanál cukrot összekeverünk 16 kanál búzadarával és ráöntjük a felforralt meggy és víz keverékéhez.

Pár percig főzzük amíg sűrű lesz, majd tepsibe öntjük. 1 liter tejet felforralunk, és belefőzzük az 5 evőkanál cukorral elkevert 3 csomag vaníliás pudingport.

Ha sűrű, félre tesszük hűlni, közben párszor kevergetjük hogy ne legyen hártyás a teteje. 5 evőkanál cukrot kikeverjük a 25 dkg margarinnal, és a kihűlt pudinghoz keverjük. ( fontos hogy a puding hűljön ki mert különben folyni fog ).

Ezt rákenjük a meggyes rétegre, és a tetejére a keményre vert tejszínhabot simítjuk. Nagyon kiadós és finom sütemény.

Link

 
 
0 komment , kategória:  ÜNNEPEKRE receptek  
Túrófánk sütőben
  2016-04-18 22:44:07, hétfő
 
 

Hozzávalók:

25 dkg liszt
fél cs sütőpor
15 dkg porcukor
csipet só
50 dkg túró
2 tojás

Elkészítése:

A hozzávalókat összekeverjük. Kézzel gombócokat formálunk. Sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük a golyókat, kicsit lelapítjuk. 180 fokon 30-40 percig sütjük.

Nagyon finom, nekem sokkal jobban bejön, mint az olajban készült.

Link

 
 
0 komment , kategória:  Sütemény-desszert (édes-sós)  
Meggyes-tejfölös sütemény
  2016-04-18 22:41:29, hétfő
 
 

Hozzávalók:

75 dkg kimagozott meggy
2 tojás
2 dl tej
12,5 dkg puha vaj
12 dkg cukor
25 dkg liszt
1/2 sütőpor
csipet só

A tetejére:

4 dl tejföl
3 tojás
8 dkg cukor
vaníliás cukor

Elkészítése:

A sütőt előmelegítjük 180 fokra. Egy közepes tepsit (kb 20*30 cm) kibélelünk sütőpapírral.

A tészta hozzávalóit a meggy kivételével összekeverjük, majd beleöntjük a kibélelt tepsibe és rászórjuk a meggyet.

A tetejére valókat gyorsan összekeverjük (tejföl+cukor+tojás+vanília) és ráöntjük a meggyre.

Az előmelegített sütőben 40-45 perc alatt megsütjük

Link

 
 
0 komment , kategória:  Sütemény-desszert (édes-sós)  
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 20 
2016.03 2016. április 2016.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 20 db bejegyzés
e év: 843 db bejegyzés
Összes: 2882 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 232
  • e Hét: 2014
  • e Hónap: 6883
  • e Év: 125318
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Online Szerencsekerék, Jövő Pláza, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2016 TVN.HU Kft.