Belépés
naplopoleon.blog.xfree.hu
Kinek megadatott egy kis darab kenyér, s otthon, hova este nyugodtan hazatér, s nem kell mást szolgálni, s úrnak se kell lenni: oly boldogság ez, mely minden... Fontos Manó
1915.01.01
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 16 
Megdermedt a tavasz
  2016-04-29 12:02:03, péntek
 
  Az árak viszont az egekbe szöknek majd a nyáron. Ezt már most előre közölték velünk. Előbb a méhészek főguruja közli, hogy hiába virágzik a repce, a méhecskék fáznak, ezért kevés lesz a méz idén, s főleg drága. Férfiasan elfogadom a tényt, ezért felére csökkentem a mézfogyasztásomat - nulláról dupla nullára (00). Régen a nép nem használt cukrot, mert megfizethetetlen volt számára, helyette mézzel édesített. Rég volt, talán igaz se volt. Barátom Micimackó, a csekélyértelmű medvebocs vigasztalt:
- Ne szomorkodj, majd a kis sárga emberkék hoznak nekünk, s feltöltjük a csuprokat.
De közben már fordult is vissza kamrájába, és üres edényeire nagy gonddal kínai írásjeleket karcolt.
Már-már kezdtem megnyugodni, amikor újabb hír érkezett. A tavaszi fagy miatt hatalmas károk érték a hazai gyümölcstermesztőket. A gyümölcs ára akár 25%-kal is magasabb lehet majd. Felháborító, hogy áprilisban fagy. Ilyen nem volt régen, de ez is a klimaxnak köszönhető. Vagy a klímaváltozásnak? Nem is, ez is a baloldal műve. Mit tesz a kormány? Követeljük, hogy azonnal keresse meg, de elsősorban büntesse meg a felelősöket. A meteorológusokat bocsássák el, helyükre FIDESZ-hű levelibékákat helyezzenek. A gyümölcs pótlására azonnal aktiválják Torgyán doktort - jöhet a chillei cseresznye.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Isten házhoz jön
  2016-04-25 17:19:46, hétfő
 
  Na jó, nem ő, csak szolgálója. Jaj, nem Gábriel kopogott az ajtómon, bár nincs lapos kockahasam, de csak nem kell ahhoz egy angyal, rögtön egy főangyal, hogy tudassa velem állapotom. Mihály pedig ne hadonásszon előttem a kardjával, itt nincs semmiféle kisebbségi handabanda szamurájkardokkal. Rafael és Uriel munkakörét viszont nem tudom. Lehet, hogy pont ők kopogtak halkan az ajtómon, mert ketten voltak. Igaz nem szárnyakkal felszerelve, hanem öregedő mamikáknak álcázva. Én viszont, ha nem is aljas szándékból, de előre megfontoltan nem nyitottam ki nekik az ajtót. Ugyanis a lépcsőházi akusztikának köszönhetően már előbb meghallhattam érkezésüket, amikor a szomszédot próbálták megtéríteni. Pár éve ajtót nyitottam nekik, kedvesen elbeszélgettünk, de közöltem velük, hogy engem nem kell megtéríteni - ateista vagyok, sőt rosszabb aposztata (nem tévesztendő össze a prosztatával).
De megragadom az alkalmat és idéznék korunk egyik legnagyobb filozófusától:
"Egy igazi ateista valójában folyamatosan az istenekre gondol, még ha a tagadás kategóriáin keresztül is. Tehát az ateizmus is egyféle hit. Ha az ateista ténylegesen nem hisz az istenben, akkor nem törődik azzal, hogy tagadja annak létét."
Terry Pratchett: Agyaglábak
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Isten véleménye a vasárnapi nyitvatartásról
  2016-04-24 09:49:55, vasárnap
 
  Az Úr hidegfrontot (még jó, hogy nem az ukrán frontot) küldé az országra, mert az istentelen FIDESZ elárulta a legkeresztényibb KDNP-t. A családok most EGYÜTT ülnek otthon, és ez így helyes. Apuka sörrel a kezében nézi, ahogy anyuka mos, főz, takarí(t). LEHET MÁS? Nem, ez így van rendjén. A nő dolga az, hogy a férfi kedvére tegyen, azonban demokrácia van (Magyarországon virágzik, ahogy egy amcsi politikus mondá a napokban), így a nő szabadon eldöntheti, hogy előbb mos, vagy főz, esetleg takarít, vagy mind egyszerre. Erre egyébként is csak a nők képesek, mármint az egyszerre több dolog végzésére. A nő pedig hálás, hiszen a férfi nélkül nem is létezhetne - az isteni sebész a férfi oldalbordájából teremté a nőt.  
 
0 komment , kategória:  Általános  
A FIDESZ szóvivőjének eszméletlen hazugsága:
  2016-04-22 07:29:51, péntek
 
  "A polgári kormány mindig az adócsökkentések kormánya volt."

Most komolyan, ennyire hülyének nézik az embereket?? Másról sem lehet hallani az elmúlt napokban, hogy a kormány csökkenteni fogja ennek, meg ennek a terméknek az áfáját. Majd, 2017-ben, naná, megindul a választást megelőző kábítási időszak. Az én kedvenc bejelentésemet a kormány biológiai csodája, a gerinc nélkül boldoguló Lázár Kejfeljancsija tette meg az internet áfájának csökkentésének tervével. Külön kiemelte, hogy ez mennyi bevételcsökkentést jelent majd a kormánynak, de akkor is megteszik, mert ők az emberek érdekeit nézik. Mert ugye pár éve kijelentette a kormány, hogy a szolgáltatók nem hárítják át az ügyfelekre az áfanövekedést. Á nem, dehogy hárították, csak az eső hatására növekedett meg az én előfizetésem is. Az internetadót csak az általános tiltakozás miatt nem merték bevezetni. Tehát csökkentik (majd, esetleg) több termék áfáját. Én arról szeretnék már hallani, hogy a képviselők úgy döntöttek, hogy csökkentik a fizetésüket. Egyébként is minek nekik fizetés? A többszörösét lopkodják össze, vagy kapják meg támogatás (vesztegetés) címén. Persze mindig a hatalmon lévők kaszálnak legjobban, pártállástól függetlenül.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Hogyan növeljük önbizalmunkat?
  2016-04-21 16:58:32, csütörtök
 
  A kulcsszó a sikerélmény. Sikerélményekre van szükségünk, hogy önbizalmunk erősödjön, vagy egyáltalán kinőjön a semmiből. Nem mondhatnám, hogy sikerekben gazdag éveket tudhatok magam mögött, ezért gondosan kellett kiválasztanom, hogy miképp is fogom növelni önbizalmamat. Hosszas töprengés után kitaláltam, hogy leszokom a cigiről. A feladat számomra duplán nehéz, de elég volt a nikotintól sárguló ujjbegyekből, a keserű csókokból, az íztelen szerelmekből. Jó, a szúnyogriasztásra más módszert kell majd kitalálni, s lehetséges, hogy felszedek majd pár kilót, de megmutatom a világnak, nem, nem a világnak, hanem önmagamnak, hogy képes leszek rá. Bár, ha nem lesz nálam már cigi, akkor nem tudom majd a nőket megkínálni, és nem tudok többet villogni a spéci amcsi öngyújtómmal sem. Sebaj, majd a sarammal, nem, a charmommal hódítók.
Azt mondják, csak úgy lehet leszokni a cigiről, ha egyből letesszük. Na ez nálam problémás lesz. Továbbá nem tudok megválni a kedvenc hamutálamtól sem. Most így belegondolva, nem biztos, hogy jó választás volt a cigiről való leszokás. Mi is legyen akkor az első lépés? Először is megkeresem a legközelebbi fideszes, akarom mondani nemzeti dohányboltot. Ott megkérdem, hogy mennyibe kerül a lególcsóbb doboz cigi. Az ár hallatán valószínűleg sokkot fogok kapni. Eszmélésem után viszont a sárga irigység fog majd el, hogy ebben az országban ilyen sok jómódú ember él, hogy cigire telik nekik. De rögtön fel is derülök, hiszen a számtalan dohányzó tizenévesre gondolok, akik már megkeresik a cigarettára a pénzt. Mi lesz, ha már felnőnek? Akkor már a legfinomabb szivarra is telik majd. Az ország jövője biztosítva. Az én problémám viszont még mindig nincs megoldva, mert tegyük fel, hogy összespórolom kétnapi étkezésem költségét egy doboz cigire, eddig rendben is van. De ajánljon már valaki egy ingyenes tanfolyamot, ahol rászoktatnak a dohányzásra! Tudtam, hogy inkább az ivásról kellett volna leszoknom.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A szerelem naggyá tesz
  2016-04-18 20:44:14, hétfő
 
  Az én egykori gimnazista nagy szerelmem pár éve úgy döntött, hogy ápolni kívánja velem a kapcsolatot több mint 20 év eltelte után. A mai napig homályos számomra, hogy mi célból. Lelkiismeret furdalás? Csak nem. Arról nem tehet, hogy belém szerelmesedett (szigorúan csak plátói volt az érzés részéről későbbi elmondása szerint), majd egy év elteltével az érzés kámforként illant el. Én természetesen későn fogtam szagot, és csak az orromat, lelkemet facsarta az elszálló szerelemfelhő. Mentségemre legyen mondva, én az ő szerelmi időszakában épp valaki más irányába tekingettem, amiben szerepe volt annak a fránya köpenynek is, de ez most nem is érdekes. Mondhatjuk, hogy ciklusaink nem voltak épp összhangban. A lehetőség elillant, ő ma már a nagy hun király párja, ágyasa, felesége (ez biztos nem, de illendőségből azért ideírtam), mindenki pártállása alapján ossza be, hogy kije is volt Ildikó Attilának. Mert ugye a korszerű történelmet csak ideológiai alapon lehet (át)írni. Tehát az én 157 centis szerelmem az élet egy kis darabkája lett, én pedig, hm, sodródom a nagy semmi felé. Igen 157 centi, én többnek gondoltam, udvariasan mondtam is egy merész 161 centit. Kicsi testbe nagy lélek szorult, ami így kitüremkedett, elől s hátul. Tény, ülőgumói stabil ülést biztosítottak számára. Egy szerencsésen vagy szerencsétlenül (nézőpont kérdése) megválasztott fehér pólónak köszönhetően a vöröslő hegycsúcsokat is láthattam a párosan fehérlő halmokon. E halmokat azóta elbabázta, így is, és úgy is. A hátsó lökhárítók méreteire azonban továbbra is ügyel, gondolva a biztonságra, s persze hosszbeli hiányosságait is kompenzálni kell.  
 
0 komment , kategória:  Általános  
Fekete vasárnap 2016.04.17.
  2016-04-17 18:50:23, vasárnap
 
  Ezen a napon a mi Urunk könnyek nélkül sírt, így eső ugyan nem esett, de így is borús volt kedvünk s napunk. Ez a vasárnap a családok végérvényes szétesést hozta el. Az ALDI parkolója tömve volt autókkal. Az autók mellett bevásárlókocsival álldogáló családok. Ez azonban ne tévesszen meg senkit, ezek nem igazi családok, hanem a helyszínen spontán szerveződés eredménye a szétesett családok darabjaiból. A rugalmas, sőt simulékony bolthálózat eskető kápolnák felállítását is tervezi, ahol lehet a fideszes, akarom mondani nemzeti dohány boltok mellé. Így akarván kedvezni a milliós keleti vallásúaknak - füstölő biztosítva.  
 
0 komment , kategória:  Általános  
Hasadás
  2016-04-16 20:22:38, szombat
 
  Hogy beszélgetek magamban? Nem is. Néha hangosan gondolkozom, de csak azért, hogy halljam, jól hangzik-e, amit gondolok. Egyébként pedig nem is egyedül beszélgetek, hanem a barátommal. Igaz, ő olyan jól beszél, hogy nem is érzem azt, hogy ott vagyok.  
 
0 komment , kategória:  Általános  
Én mindig tudtam, hogy a nőknek sok gondolatuk van
  2016-04-14 19:27:47, csütörtök
 
  "Soha semmit sem lehet megtudni abból, amit az emberek egymásnak mondanak - a nyelv létezésének célja az, hogy elrejtsék egymás elől a gondolataikat."
Tarry Pratchett: A kaszás
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Új Babilon
  2016-04-11 18:03:42, hétfő
 
  Nem gyászolnak már a kereskedők. Meghátrált a magyar kormány, ezzel lerakják Új Babilon alapjait. Újra nyitva lesznek a nagy boltok is vasárnap? Uram irgalmazz! Kiürülnek a templomok, a családok szétesnek, mert mindenki rohan vasárnap vásárolni. S minő borzalom, ezt külön-külön teszik.
Ragály Toncsi megmagyarázta, hogy a kormány miért vonja vissza a vasárnapi üzletzárást. Túl drága a népszavazás, egyébként is vannak fontosabb kérdések, így a migráns kérdés. Szánalmas, inkább visszavonják, minthogy katasztrofális vereséget szenvedjenek a népszavazáson. Csak nem tetszenek remegni, hogy lassan vége a hatalmuknak?
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 16 
2016.03 2016. április 2016.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 16 db bejegyzés
e év: 184 db bejegyzés
Összes: 900 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 35
  • e Hét: 318
  • e Hónap: 827
  • e Év: 46654
Szótár
 
Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2018 TVN.HU Kft.