Belépés
bkisseva.blog.xfree.hu
Szerencsesütit mindenkinek ! Brokk Oli (Békési Éva)
1980.12.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 28 
Sütés nélküli epres túrótorta
  2016-05-30 18:53:20, hétfő
 
  hozzávalók / 12 adag
alap

180 g keksz
60 g vaj

krém

250 g vaj
200 g cukor
1 db vanília
6 db tojássárgája
750 g tehéntúró
150 ml forró tej
12 db lapzselatin

tetejére

400 g eper
20 g tortazselé
4 dkg cukor
5 dl víz

elkészítés

A kekszet morzsásra összetörjük, majd elkeverjük a vajjal, és kivajazott tortaformába nyomkodjuk. Hűtőbe tesszük legalább egy órára.
Közben a puha vajat a cukorral és a vaníliarúd magjaival habosra keverjük, majd egyenként hozzáadjuk a tojássárgáját, és elkeverjük benne.
Hozzáadjuk az áttört túrót, és eldolgozzuk.
A forró tejhez hozzáadjuk a beáztatott és kinyomkodott zselatinlapokat, elkeverjük benne, és folyamatos keverés mellett, még forrón, a túrós keverékhez adjuk, majd eldolgozzuk.
A kekszes alapra ráöntjük a túrós masszát, elsimítjuk rajta, és visszatesszük a hűtőbe 3-4 órára, amíg teljesen megszilárdul.
A tortazselét összekeverjük a cukorral, felöntjük a vízzel, és felforraljuk. Forrás után további egy percig főzzük, majd félrehúzzuk, és hagyjuk 10-12 percet hűlni.
A tortazselét az eprekre öntjük, a torta közepétől kifelé haladva, majd újabb egy órára visszatesszük a hűtőbe.

tepsi mérete: 23 cm-es tortaforma cm

Link

 
 
0 komment , kategória:  Sütemény-desszert (édes-sós)  
Mákos-szilvalekváros kukorica pite
  2016-05-30 18:36:12, hétfő
 
  Kukorica pite

Hozzávalók:
8 tojás
15 dkg méz
7,5 dkg vaj
7,5 dkg tejföl
fél kg kukoricaliszt
másfél csomag sütőpor
1 citrom lereszelt héja

A töltelékhez:
másfél deci víz
13 dkg cukor
20 dkg darált mák
1 citrom lereszelt héja
5 evőkanál szilva lekvár
másfél evőkanál rum

A tetejére:
vaníliás porcukor

Elkészítés
A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjéből kemény habot verünk. A tojások sárgáit, keverőgéppel, a mézzel és a citromhéjjal kikeverjük, majd hozzáadjuk a puha vajat és szép simára keverjük a masszát. Ezután már nem géppel, hanem fakanállal dolgozunk tovább. Beleforgatjuk a tejfölt majd adagonként, a sütőporral elkevert kukoricalisztet. A végén óvatosan, hogy ne törjük össze, kanalanként a tojások felvert habját forgatjuk a tésztába. Ezután kizsírozott, kilisztezett tepsibe simítjuk és 180 fokos sütőben, 30 perc alatt megsütjük.
A másfél deci vízből és a cukorból szirupot főzünk. A darált mákhoz hozzáadjuk a másik citrom lereszelt héját és még forrón, ráöntjük a cukorszirupot és elkeverjük. (Vigyázzunk, hogy a citromnak csak a sárga héját reszeljük le, az alatta lévő fehér hártyát azt ne, mert attól kesernyés íze lesz az ételnek.) Ezután adjuk hozzá a mákhoz a szilvalekvárt és a rumot.
Amikor a tészta megsült, kivesszük a tepsiből és hosszában kettévágjuk. Az egyik felét megkenjük a mákos, lekváros töltelékkel, majd ráhelyezzük a másik lapot. Vaníliás porcukorral megszórjuk a tetejét és kockára vágva tálaljuk.

Link



forrás: gasztroangyal.hu
 
 
0 komment , kategória:  Sütemény-desszert (édes-sós)  
Rántott csirke
  2016-05-30 16:55:21, hétfő
 
  Hozzávalók:
1 db rántanivaló csirke vagy 1 kg csirkecomb/mell
25 dkg liszt
3-4 tojás
25 dkg zsemlemorzsa

olaj a sütéshez

Elkészítése:
A csirkét megtisztítjuk, feldaraboljuk (a combokat a csont két oldalán bevágjuk). A megmosott húsdarabokat megsózzuk és kis ideig állni hagyjuk, majd először lisztbe, utána a felvert, sózott tojásba mártjuk, végül megforgatjuk a zsemlemorzsában és forró olajban/zsírban kisütjük. Először fedő alatt, lassú tűznél, majd megfordítjuk a húsdarabokat és mostmár fedő nélkül ropogósra sütjük. Lassan süssük, az a lényeg, akkor iztosan puha lesz. Öregebb csirkéből is készíthetjük, ekkor a húsdarabokat kicsontozzuk, a csontjaiból levest főzünk. A húst kicsit kiveregetjük (előtte egy időre tejben is áztathatjuk) és a szokásos módon panírozzuk (liszt, tojás, zsemlemorzsa). Így biztos, hogy a közepe nem marad nyers, kemény.
Ha marhahúst vagy májat tejben áztatunk ( 1-2 órát, vagy 1 éjszakát), majd leöblitjük, leszárítjuk és kloffoljuk (májat nem kell), fűszerezzük, panírozzuk - az sem lesz kemény, illetve keserű.



 
 
0 komment , kategória:  Válogatás Ágnes:) receptekből  
Epres túrós kevert szelet
  2016-05-20 14:36:59, péntek
 
  Hozzávalók:

25 dkg túró
175 g joghurt
1,5 joghurtospohárnyi cukor
fél joghurtospohárnyi olaj
3 tojás
3 joghurtospohárnyi liszt
1 csomag sütőpor
15 dkg eper
Recept:

Egyszerű, kevert sütemény. A túrónak hála másnap is finom.

A sütőt melegítsük elő 180 fokra, és béleljünk ki egy tepsi (kb. 30×20 cm) alját sütőpapírral.

Az epret mossuk meg, vágjuk kockákra.

A hozzávalókat nemes egyszerűséggel keverjük ki, mértékegységül szolgál ehhez a joghurt kiürült pohara.

A tésztát simítsuk a tepsibe, és toljuk a sütőbe.

Pár perc múlva laza mozdulatokkal rádobáljuk az epret, így nem süllyednek le annyira. Szépen megsütjük, tűpróbával ellenőrizve a süti állapotát.

Kockákra vágva, porcukorral meghintve tálaljuk.

Link

 
 
0 komment , kategória:  Sütemény-desszert (édes-sós)  
Túrós-gyümölcsös süti
  2016-05-20 14:03:36, péntek
 
  hozzávalók / 8 adag

Tészta:

25 dkg liszt
15 dkg cukor
4 tojás
1 dl tej
1 dl olaj
1 cs sütőpor

Túró:

50 dkg túró
15 dkg cukor
1 tojás
1 cs vaníliás cukor
5 dkg búzadara
1 citrom héja
gyümölcs a tetejére

elkészítés

A tojások sárgáját a cukorral kikeverjük, hozzáadjuk a tejet, az olajat, majd a sütőporral elkevert lisztet.
A tojások fehérjét kemény habbá verjük, és óvatosan beleforgatjuk a tésztamasszába.
Kikent vagy sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, elsimítjuk.
A túrót és a hozzávalókat kikeverjük, és kisebb csomókat rakunk belőle a tésztába.
A tetejére gyümölcsöt teszünk, majd légkeverésen 160 fokra előmelegített sütőben kb. 30-35 perc alatt megsütjük. Tűpróba!

Link

 
 
0 komment , kategória:  Sütemény-desszert (édes-sós)  
Lecsós bab
  2016-05-19 08:20:28, csütörtök
 
  Hozzávalók 4 főre
1 kg tv paprika
2 db paradicsom
2 db konzerv bab
2 fej v.hagyma
Hagymát megdinszteljük kevés zsirban,egy kanál örölt paprikát teszünk rá.
tv paprikát karikára vágjuk,megsütjük,majd rátesszük a paradicsomot.lefedjük 10perc.
most jön a bab rátesszük 2perc forrás,lehet tálalni.
receptbázis Link
 
 
0 komment , kategória:  Egytálétel - Rakott étel  
Liszt-, cukor- és gluténmentes palacsinta
  2016-05-19 08:05:36, csütörtök
 
  Mindössze két alapanyagra lesz szükségünk: egy érett banánra és két tojásra. A lisztet, cukrot, tejet el lehet felejteni.

A fogyókúrázok is bátran fogyaszthatják, mivel elég kevés kalória van benne, így nem fog gondot okozni, és annyira finom, hogy bűntudat nélkül ehetik.

A banánt hámozzuk meg, majd karikázzuk fel, tegyük egy tálba, és üssük rá a tojásokat. Egy habverő segítségével keverjük jól össze a palacsintaalapunkat. A serpenyőbe tegyünk egy kevés kókuszzsírt, ha ez felolvadt, jöhet a sütés, de ha nincs kókuszzsírunk, az extra szűz olívaolaj is megteszi.

Egy meregető kanál segítségével tegyünk bele a serpenyőbe a masszából, és süssük készre az ínycsiklandó palacsintákat.

Link

 
 
0 komment , kategória:  Sütemény-desszert (édes-sós)  
Kivi dzsem
  2016-05-19 08:02:49, csütörtök
 
  Hozzávalók:

5 db. kivi
1 db. banán
1 kiskanál zselatinpor
220 g cukor
fél citrom kifacsart leve
Elkészítés:

Vágjuk apróra a kiviket és a banánt. Nyomkodjuk szét a gyümölcsöket, majd keverjük hozzá a cukrot, a citromlevet és a zselatinport. Ezután tegyük fel a tűzre, és hagyjuk 5-7 percig, hogy kissé felforrjon. Készen is van, töltsük tiszta befőttes üvegekbe, és mehet a hűtőbe az édes finomság, majd onnan a friss szelet kenyérre.

Link

 
 
0 komment , kategória:  Befőzés, tartósítás  
Sörös burgonya sütőben
  2016-05-18 07:54:05, szerda
 
  Hozzávalók:
1 kg burgonya
2 hagyma
6 evőkanál olívaolaj
2 evőkanál balzsamecet
1 evőkanál mustár
6 evőkanál sör
só, bors

Elkészítése:
A burgonyát megmossuk és héjastól főzzük 15-20 percen át. Majd meghámozzuk és felszeleteljük. A hagymát is megtisztítjuk és felvagdossuk, hozzákeverjük. Az olívaolajat, a mustárt, a balzsamecetet és a sört összekeverjük, majd ráöntjük a burgonyára, hogy mindenhol érje. Sózzuk és borsozzuk és tepsibe tesszük. 20 perc alatt 180 fokon megsütjük.

Link

 
 
0 komment , kategória:  Köretek, feltétek  
Vargabéles Panda konyhájából
  2016-05-18 07:51:13, szerda
 
  hozzávalók

6 db réteslap
25 dkg 8 tojásos cérnametélt
50 dkg tehéntúró
5 dl tejföl
4 db tojás
15 dkg porcukor
5 dkg vaj

elkészítés

Megolvasztjuk a vajat és a tepsi aljára 3 réteslapot teszünk, mindegyiket megkenjük kevés vajjal.
A túrót, tojássárgáját, porcukrot, tejfölt, megfőzött és kihűlt tésztát összekeverjük, majd a felvert tojásfehérjét is óvatosan beleforgatjuk.
A masszát ráhelyezzük a tepsiben levő lapokra és elegyengetjük.
A sütemény tetéje a maradék 3 réteslapot ráhelyezzük úgy, hogy mindegyiket megkenjük vajjal.
A sütőben aranybarnára sütjük, majd tálaláshoz lekvárt, juharszirupot öntünk rá.

Link

 
 
0 komment , kategória:  Sütemény-desszert (édes-sós)  
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 28 
2016.04 2016. Május 2016.06
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 28 db bejegyzés
e év: 843 db bejegyzés
Összes: 2933 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 66
  • e Hét: 2891
  • e Hónap: 9394
  • e Év: 176286
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2018 TVN.HU Kft.