Regisztráció  Belépés
schuro.blog.xfree.hu
Mondd el és elfelejtem; mutasd meg és megjegyzem; engedd, hogy csináljam és megértem. schuro ...
2011.11.11
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/21 oldal   Bejegyzések száma: 205 
Top 12 - legfurább repülő
  2016-05-31 22:02:50, kedd
 
  HZ-1 Aerocycle, 1954. November 22.
Nemeth Umbrella Plane, 1934
Avro Canada VZ-9 Avrocar, 1958
Caproni Ca.60, 1921. Február 12.
Vought V-173, 1942. November 23.
Northrop XB-35, 1941. November 22
McDonnell XF-85 Goblin, 1948. Augusztus 23.
Aero Spacelines Pregnant Guppy, 1962. Szeptember 19.
VVA-14, függőlegesen felszálló vízi repülőgép, 1972. szeptember 4.
Rutan Boomerang, 1997
Proteus, 1998. Július 26.
Lipkowski Helicopter, 1905 
 
0 komment , kategória:  Repülőgépek:  
17 mesés hely a világ minden tájáról.
  2016-05-31 22:01:41, kedd
 
  A Neuschwanstein kastély egy, a 19. században épült bajorországi kastély. A Németország déli részén, Schwangau község területén található épületet II. Lajos, Bajorország királya építtette saját maga gyerekkori álmainak megvalósítására.
Jökulsárlón, egy nagy jeges tó Délkelet Izlandon a Vatnajokull Nemzeti Parkban.
Les Espaces d'Abraxas, Villiers-sur-Marne város, Ile-de-France régió, Franciaország.
Egy lépcsőház, Koppenhága, Dánia.
Az Antilop-kanyon az amerikai Délnyugat legnépszerűbb, legtöbbet fényképezett, keskeny, vízvájta kanyonja. A navahók földjén található, az Arizona állambeli Page város közelében.
Buchanan Castle, Stirlingshire, Egyesült Királyság.
Steps to Heaven szobor, Montserrat, Spanyolország.
K21, Kunstsammlung Nordrhein-Westfalen modern művészetek múzeuma, Düsseldorf, Németország.
A Nagy Kék Lyuk egy hatalmas víz alatti víznyelő Belize partjai mentén. Egy kis atoll, a Világítótorony-zátony területén található. A 300 méter átmérőjű és 124 méter mély víznyelő körülbelül 70 kilométer távolságra helyezkedik el Belizevárostól.
Fingal Head, New South Wales, Ausztrália.
"Tunnel of Love" Klevan, Ukrajna. A szerelmespárok zarándokhelye az a három kilométer hosszú vasúti pályaszakasz, ahol a sínek mellett növő sűrű gyertyánfák közé -folyamatos metszéssel- egy természetes, zöld alagutat vájt az ott közlekedő szerelvény.
Egy csodálatos kapu, Bali, Indonézia.
Városi Könyvtár, Stuttgart, Németország.
Helensburgh-i régi vasúti alagút, Helensburgh, Ausztrália.
Radhuset metróállomás, Stockholm, Svédország.
Colosseo Quadrato, Róma, Olaszország
Ferry Terminal, Hong Kong, Kína 
 
0 komment , kategória:  Épületek, Tájak, Városok  
A fejzsugorító dél-amerikai bennszülöttek.
  2016-05-31 22:00:30, kedd
 
  A dél-amerikai bennszülött törzsekről kialakult ijesztő képhez nagyban hozzájárult, amikor kiderült, hogy sokan közülük fejvadászok, ráadásul a levágott fejeket valamilyen különleges eljárással zsugorítják és tartósítják. Az 1800-as évek végén, az 1900-as évek elején Európából és Észak-Amerikából induló kalandvágyó utazók közül sokan zsugorított koponyát hoztak haza szuvenírként. Az 1930-as években - mai áron számolva - 25-350 amerikai dollárt adtak egy-egy ilyen fejért. Az üzlet annyira virágzott, hogy rengeteg hamisított - például lajhárfejből vagy más állatok fejéből készült - koponya került piacra.
A zsugorított fejek fontos szerepet töltöttek be több indiántörzs életében. A Peru északi és Ecuador déli részén élő jivaro indiánok például a csatában megölt ellenség levágott fejéből készítettek zanzákat. A zsugorítás spirituális szertartása alatt az ellenfél fejét főzéssel és melegítéssel gondosan kicsinyítik. A szertartás célja az, hogy igyekezzenek bezárni az ellenség szellemét, és megóvni gyilkosát a spirituális bosszútól. Más törzsek varázserőt tulajdonítanak a zsugorított koponyáknak. De hogyan tudják az indiánok lekicsinyíteni az emberi fejeket?
Először is egy vágást ejtenek a fej hátsó, nyaki részén, majd leválasztják a bőrt és a hajas fejbőrt a koponyáról, hogy különböző ütemben lehessen zsugorítani őket. (A koponyát magát nem használják fel, hanem a segítő szellemnek tartott paninak vagy anakondának ajánlják fel.) Ezután összevarrják a szemhéjakat és a szájat fapeckekkel zárják le. A tényleges zsugorításhoz a fejet (pontosabban a fej bőrös részét) egy nagy edénybe helyezik, és gondosan kiszámított ideig főzik.
Amikorra kiemelik az üstből, a fej nagyjából az eredeti méret egyharmadára zsugorodik össze, a bőr sötét, gumiszerű. Ezután a bőrt kifordítják, és az esetleges húsmaradványokat késsel lekaparják. A letisztított bőrt ezután visszafordítják, és a hátul ejtett vágást összevarrják. Ezzel azonban még nem ért véget a folyamat. A fejet tovább zsugorítják úgy, hogy forró köveket és homokot helyeznek bele. Ez egyúttal ki is "cserzi", tartósítja a belső részt.
Miután a fej elérte a kívánt méretet és teletöltötték kis kavicsokkal és homokkal, további forró köveket alkalmaznak az arc külső oldalán, hogy rögzítsék és formálják az arcvonásokat. A bőrt faszénhamuval dörzsölik be, hogy sötétítsék, valamint, hogy - a törzs tagjainak hite szerint - megakadályozzák a bosszúálló lélek kiszökését. A kész terméket tűz fölé akasztják, hogy megfeketedjen és megkeményedjen, végül a peckeket eltávolítják az ajkakból és zsinórral kötik össze azokat.
A zsugorított fejek árusítása Dél-Amerika legtöbb országában az 1930-as évek óta tiltott. Sokak állítása szerint nagyjából húsz év óta már nem készítenek új zsugorított fejeket. Ezt ugyan többen kétségbe vonják, de valószínű, hogy a számunkra elborzasztó szokás előbb-utóbb végleg eltűnik.

 
 
0 komment , kategória:  Minden ami érdekes  
Korosodó férfi szex szimbólumok.
  2016-05-30 21:04:49, hétfő
 
  Robert De Niro, 72 éves
Shirvindt Alexander, 81 éves
Harrison Ford, 73 éves
Brendan Fraser, 47 éves
Richard Gere, 66 éves
Adriano Celentano, 78 éves
Mikhail Boyarsky, 66 éves
Sean Connery, 88 éves
Clint Eastwood, 85 éves
Kevin Costner, 61 éves
Dustin Hoffman, 78 éves
Jon Voight, 77 éves
Al Pacino, 76 éves
Antonio Banderas, 55 éves
Val Kilmer, 56 éves
Bruce Willis, 61 éves 
 
0 komment , kategória:  Sztárvilág, mozi:  
Az Ördög ujjai gomba.
  2016-05-30 21:03:39, hétfő
 
  A gombák világa bővelkedik a különböző egzotikusabbnál egzotikusabb formákban. Nagyon jó példa erre a tintahalgomba (Clathrus archeri; angolul "Devil's Fingers", azaz "Ördög ujjai") amely bizarr megjelenésével valósággal sokkolja az embert. A gomba Ausztráliában és Új-Zélandon őshonos, manapság viszont már Európában is megtalálható. Magyarországon először a hatvanas években fedezték fel a nyugati országrészben. A gomba a föld alatt kezd fejlődni, majd egy 2,5-4 cm-es boszorkánytojás bújik ki részben a talajból, a bázisban micéliumkötegekkel; éretten az exoperídium felszakad, 4-6 vörös, 5-7 cm-es polipszerű "kar" fejlődik ki, míg a burokban egy max. 2 cm-es "tönkrész" marad. Nemcsak külseje miatt különleges: azon kevés gombafaj közé tartozik, melynek spóráit a szél helyett a rovarok terjesztik. A gusztustalanságra fogékony ízeltlábúakat fertelmes dögszaggal csábítja magához, a rovarok a testükre ragadt nyálkával viszik tovább a spórákat. Bár nem mérgező, elmajszolva olyan mintha rothadó élelmiszert fogyasztanánk. Emellett bűzös leheletünk is lesz tőle, így tanácsos elkerülni. 
 
0 komment , kategória:  Belső kör  
A bolyhosfülű nyuszi az internet új sztárja.
  2016-05-30 21:02:16, hétfő
 
  Wally, az angol angóranyúl már több mint harmincezer követővel büszkélkedhet az Instagramon, és ez a szám óráról órára növekszik. A nyuszi különlegessége, hogy a fülei olyanok, mint az angyalszárnyak. A gazdája semmi mást nem csinál, mint hogy az állat hétköznapjairól tesz közzé fotókat, ám Wally annyira cuki, hogy az ő esetében ez bőven elég a népszerűséghez.

 
 
0 komment , kategória:  Állat világ:  
Az Anderson menedék.
  2016-05-29 21:41:18, vasárnap
 
  Az Anderson menedéket a Belügyminisztérium megbizásából 1938-ban William Paterson és Oscar Karl Kerrison tervezte.
A menedék névadója Sir John Anderson belügyminiszter ő kezdeményezte a menedék fejlesztését és terjesztését a második világháború előtt.
A hátsó udvarban könnyen elhelyezhető földel félig eltemetett családi menedékhelyböl a második világháború alatt mintegy 2 millió darabot utaltak ki a szegény civil lakosoknak.
Az Anderson menedék hat darab össze csavarozható erős horganyzott acél hullámlemezből készűlt. A menedékhelyet hat személy számára tervezték.
A menhely 1,8 m magas, 1,4 m széles, és 2,0 m hosszú volt, 1,2 m mélyen a talajba ásták, majd az egészet legalább 38 cm földréteggel fedték le.
A menedékhelyet a John Summers & Sons vasmű gyár készítette, a termelési csúcs 50000 egység volt hetente.
Az Anderson menedékhelyek sötétek és nyirkosak voltak az emberek nem szívesen használják őket éjjel.

 
 
0 komment , kategória:  Épületek, Tájak, Városok  
Kizárólag egyedi fotókat készítő kamera.
  2016-05-29 21:40:15, vasárnap
 
  Philipp Schmitt egy német dizájner által nemrég bemutatott Camera Restricta fényképezőgép érdekessége, hogy kizárólag olyan helyeken enged fotózni, ahol eddig kevesen készítettek képeket.
Úgy működik, hogy a GPS-koordináták alapján a kamera lekéri a Flickr és Panoramio képmegosztókról a közelben készült fotók számát. Ha 35-nél többet talál, akkor a fényképezőgép nem lesz hajlandó fotókat készíteni.
A Camera Restricta esetében kissé csalóka lehet a fényképezőgép megnevezés. Tulajdonképpen egy okostelefonról van szó, amit egy fényképezőgép házába rejtettek. Itt jegyezhetjük meg külön érdekességként, hogy maga a ház háromdimenziós nyomtatással készült, ami aztán tényleg igazi hipster életérzést kölcsönöz a masinának.
Plusz pont jár azért, hogy a kamera nem csak a kijelzőjén mutatja a közelben készített fotók számát, hanem Geiger-Müller számlálóhoz hasonló hangokat kibocsájtva is jelzi az aktuális "fotósűrűséget". 
 
0 komment , kategória:  A kreativitás gyűjteménye.  
Fekete-fehér tetoválások.
  2016-05-29 21:36:56, vasárnap
 
  Mirko Sata milánói tetováló művész hihetetlen fekete-fehér tetoválásai. 
 
0 komment , kategória:  Tetoválás:  
Hihetetlenül realisztikus könyvjelzők.
  2016-05-29 21:34:56, vasárnap
 
  
 
0 komment , kategória:  A kreativitás gyűjteménye.  
     1/21 oldal   Bejegyzések száma: 205 
2016.04 2016. Május 2016.06
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 205 db bejegyzés
e év: 2520 db bejegyzés
Összes: 37809 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 2860
  • e Hét: 29931
  • e Hónap: 391106
  • e Év: 2230125
Szótár
 
Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Online Szerencsekerék, Jövő Pláza, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2016 TVN.HU Kft.