Regisztráció  Belépés
bkisseva.blog.xfree.hu
Szerencsesütit mindenkinek ! Brokk Oli (Békési Éva)
1980.12.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/8 oldal   Bejegyzések száma: 70 
Charlotte torta
  2016-06-30 18:16:07, csütörtök
 
  Charlotte - szögletes torta

Hozzávalók:
Két piskóta rolád,amit sütés után melegen felcsavarunk és ha kihűlt megkenjük lekvárral.
Piskóta: 3 tojás - 6 dkg cukor - 7dkg liszt - 1 kiskanál sütőpor
tojásfehérjéből kemény habot készítünk,hozzáadjuk a cukrot,majd a
sütőporral elkevert lisztet.
Piskóta lap: mint az előző
Krém: fél liter tej - 1 cs. vaníliáspuding amit rendesen megfőzünk
fél liter tejszín - 1/2 cs. zselatin
a puding ha kihűlt hozzáadjuk a tejszínt, majd a felolvasztott zselatint.
a krémbe óvatosan meggyet keverünk, de lehet ananász vagy őszibarack

Összeállítás: a torta formába zsírpapír, kibéleljük a kis lekváros tekercsekkel ( kb. fél centisre vágtam )
beletesszük a krémet, elsimítjuk és ráhelyezzük az egész piskótalapot
hűtőben megdermesztjük, ( én egy éjszakára szoktam )
Amikor kiborítom a tekercseket megkenem lekvárral,majd tejszínezem a tortát.

Link

 
 
0 komment , kategória:  Sütemény-desszert (édes-sós)  
Plébános szelet - Plébános lepény
  2016-06-30 18:06:09, csütörtök
 
  Plébános szelet I.
7 tojás fehérjét 30 dkg porcukorral kemény habbá verünk, majd 20 dkg kókuszreszeléket és 6 ek. lisztet belekeverünk. Zsírozott, lisztezett tepsibe öntjük, és sütjük.
Krém: 4 adag feketekávét kikeverünk 4 ek. lisztel és a 7 tojás sárgájával, majd ezt állandó kevergetés közben sűrűre főzzük, majd kihűtjük. Közben 20 dkg margarint kikeverünk 20 dkg porcukorral és a kihűlt kávékrémhez adjuk. Ha jól kihűlt, a tésztára kenjük.
Tetejét csoki vagy kókuszreszelékkel díszítjük.
Ha jól lehűtjük, szépen lehet szeletelni. Nem egy diétás süti, de nagyon fincsi.

Plébános szelet II.
Hozzávalók: 7 tojásfehérje, 30 dkg porcukor, 20 dkg kókuszreszelék, 6 evőkanál liszt, 4 tojássárgája, 3 evőkanál keményítő, 2 dl feketekávé, 2 dl tej, 10 dkg puha vaj, 15 dkg porcukor
Elkészítés: A tésztához a fehérjéket kemény habbá verjük a porcukorral, óvatosan belekavarjuk a kókuszreszeléket és a lisztet, 180 fokon addig sütjük, míg a teteje pirosas pírt nem kap (kb. bő fél óra).
A krémhez a sárgájákat kikeverjük a liszttel és a folyadékkal, sűrű krémmé főzzük. A vajat a cukorral simára dolgozzuk, majd apránként a kihűlt krémhez kavarjuk.
A tésztát bevonjuk a krémmel.
Behűtve fogyasszuk!
Ízlés szerint bevonható csokoládéval.

Pomázi plébános szelet

HOZZÁVALÓK
(8-10 szelet)

2 db piskótalap (késztermék)

Krémhez:
2 dl fehérbor
5 dkg cukor
4 db tojássárgája
fahéj
3 dl tejszín
1 db citrom

A fehérbort a cukorral forráspontig hevítjük, reszelt citromhéjjal és őrölt fahéjjal ízesítjük. Egy keverőtálban a tojássárgáját elkeverjük, majd állandó keverés mellett hozzáöntjük a bort. Vízgőzre állítva, állandóan kevergetve sűrű krémmé főzzük. Amikor langyosra hűlt, lazán hozzákeverjük a kemény habbá vert tejszínt. Ezután az egyik piskótalapot őzgerincbe formázzuk, megtöltjük a krémmel, majd a másik piskótalapot ráhelyezzük, megfordítjuk. Kihűlés után szeleteljük, friss gyümölcsökkel díszítjük.

Plébános lepény
Hozzávalók

Hozzávalók:
5 tojás
20 dkg porcukor
8 kanál feketekávé
10 dkg liszt
10 dkg darált dió
1 csomag sütőpor
A krémhez:
3 evőkanál liszt
3 dl tej
20 dkg vaj
20 dkg porcukor
1 csomag vaníliás cukor
1 tojás sárgája
1 tábla tortabevonó csokoládé
3 kanál étolaj

Elkészítés: A tésztához a tojások sárgáját a cukorral kikeverjük, majd a dióval, liszttel, kávéval együtt kemény masszává dolgozzuk. A tojások fehérjéből készült habot hozzáadjuk a masszához. Ezután kimargarinozott tepsiben lassú tűzön sütjük. Amikor a tészta elválik a tepsi oldalától, akkor lesz jó a tészta.

A krémhez a tejet a liszttel sűrűre főzzük, majd ha kihűlt, hozzáadjuk a margarint, a vaníliás cukrot, porcukrot, tojássárgáját, és krémmé keverjük. Rákenjük a tésztára, és kicsit állni hagyjuk.

Végül felolvasztjuk a tortabevonót, elkeverjük az olajjal, és befedük ezzel a süteményt. Hűtőbe tesszük, és amikor már megdermedt rajta a tortabevonó, akkor fogyasztható.
 
 
0 komment , kategória:  Sütemény-desszert (édes-sós)  
Piskóta piskótával (Jugoszláv krémes, Csupa piskóta)
  2016-06-30 17:55:05, csütörtök
 
  Piskóta piskótával

A fehér piskótalaphoz:
6 db tojás ,12 dkg kristálycukor ,1 cs. vaníliás cukor ,6 evőkanál liszt , ½ evőkanál sütőpor , baracklekvár

A kakaós piskótalaphoz:
12 db tojás ,12 dkg kristálycukor ,10 dkg kakaópor ,1 db citrom ,5 dkg vaj , 12 dkg liszt , 1 cs. sütőpor, 1 db narancs.

A krémhez : 3 dl tej , 10 dkg kristálycukor , 2 cs. vaníliás pudingpor , ½ liter tejszín

A hat tojást kettéválasztjuk, és a tojásfehérjéket 2 evőkanál cukorral kemény habbá verjük. A tojássárgájákat elkeverjük a megmaradt 4 evőkanál cukorral, majd adunk hozzá vaníliás cukrot, és reszelünk bele citrom-, illetve narancshéjat. Ehhez a masszához öntjük a tojásfehérjehabot. Beleszórjuk a sütőporral elkevert lisztet, és körkörös mozdulatokkal összedolgozzuk a tésztát.
A masszát olajozott, lisztezett tepsire öntjük, és egy habkártya segítségével téglalap alakúra nyújtjuk. Előmelegített, 180°C fokos sütőben megsütjük a piskótát. Mikor megsült, konyharuhába feltekerjük, és hagyjuk kihűlni.

A krémhez a tejet felforraljuk, hozzáadjuk a 10 dkg kristálycukrot, és hideg vízzel csomómentesre kikevert pudingporral sűrítjük. A krémet hagyjuk kihűlni. A tejszínt kemény habbá verjük, és felhasználásig hűtőbe tesszük.

A kakaós piskótához a 12 tojást kettéválasztjuk, és a tojásfehérjéket, mint az előző piskótánál is tettük, kevés cukorral kemény habbá verjük.
A tojássárgáját kikeverjük a kristálycukorral és a kakaóval. Reszelünk bele citrom-, és narancshéjat, majd hozzáadjuk az olvasztott, de már nem forró vajat. Hozzáadjuk a lisztet és a sütőport, majd simára keverjük. Ha túl száraz lenne a massza a kakaótól, pár csepp vízzel lazíthatjuk.

A kakaós tésztaalapot kettéosztjuk, és mindkét félhez hozzákeverjük a szintén kettéosztott tojásfehérjehabot. Mindkét adag masszát elkeverjük a tojáshabbal, majd egy-egy tepsibe öntjük, és téglalap alakúra egyengetjük a habkártyával.
Amennyiben légkeveréses sütőnk van, a két tepsi piskótát egyszerre is megsüthetjük, ellenkező esetben azonban külön-külön süssük meg a tésztákat a 180°C fokos sütőben.

Amikor az összes piskóta megsült, hozzákezdhetünk a sütemény összeállításához. A tejszínhabot összekeverjük a kihűlt pudinggal.
A feltekert világos piskótát kivesszük a konyharuhából, kicsavarjuk, vigyázva, hogy ne törjön szét, és megkenjük baracklekvárral. Ezután szorosan feltekerjük, majd felszeleteljük. Körülbelül annyi szeletre van szükség, amellyel a kakaós piskótalapot teljesen be tudjuk teríteni.
Az egyik kakaós lapot tepsire helyezzük, és megkenjük a vaníliás krém felével. Erre helyezzük a felszeletelt piskótatekercset, majd újabb adag krém következik, és végül a tetejére helyezzük a másik kakaós piskótát.
A kész süteményt legalább egy órára hűtőszekrénybe helyezzük, majd kockákat vágunk belőle, és porcukorral meghintve tálaljuk.

Link



A fehér piskótalaphoz:

6 tojás
12 dkg kristálycukor
1 csomag vaníliás cukor
6 evőkanál liszt
vegyes gyümölcslekvár

A kakaós piskótalaphoz:

12 tojás
20 dkg kristálycukor
5 dkg kakaópor
20 dkg liszt

A krémhez:

3 dl tej
10 dkg kristálycukor
2 csomag vaníliás pudingpor
5 dl habtejszín

A hat tojást kettéválasztjuk, és a tojásfehérjéket 2 evőkanál cukorral kemény habbá verjük. A tojássárgájákat elkeverjük a megmaradt 4 evőkanál cukorral, majd adunk hozzá vaníliás cukrot, és óvatosan beleforgatjuk a tojásfehérjehabot. Beleszórjuk a sütőporral elkevert lisztet, és körkörös mozdulatokkal összedolgozzuk a tésztát. A masszát olajozott, lisztezett tepsire öntjük, és egy habkártya segítségével téglalap alakúra nyújtjuk. Előmelegített, 180°C-os sütőben megsütjük a piskótát. Mikor megsült, konyharuhába feltekerjük és hagyjuk kihűlni.

A krémhez a tejet felforraljuk, hozzáadjuk a 10 dkg kristálycukrot, majd hideg vízzel csomómentesre kikevert pudingporral sűrítjük. A krémet hagyjuk kihűlni. A tejszínt kemény habbá verjük, és felhasználásig hűtőbe tesszük.

A kakaós piskótához a 12 tojást kettéválasztjuk, és a tojásfehérjéket, mint az előző piskótánál is tettük, kevés cukorral kemény habbá verjük. A tojássárgáját kikeverjük a kristálycukorral és a kakaóval. Hozzáadjuk a lisztet és a sütőport, majd simára keverjük. Ha túl száraz lenne a massza a kakaótól, pár csepp vízzel lazíthatjuk.

A kakaós tésztaalapot kettéosztjuk, és mindkét félhez hozzákeverjük a szintén kettéosztott tojásfehérjehabot. Mindkét adag masszát elkeverjük a tojáshabbal, majd egy-egy tepsibe öntjük, és téglalap alakúra egyengetjük a habkártyával.

Amennyiben légkeveréses sütőnk van, a két tepsi piskótát egyszerre is megsüthetjük, ellenkező esetben azonban külön-külön süssük meg a tésztákat a 180°C-os sütőben. Amikor az összes piskóta megsült, hozzákezdhetünk a sütemény összeállításához.

A tejszínhabot összekeverjük a kihűlt pudinggal. A feltekert világos piskótát kivesszük a konyharuhából, óvatosan kicsavarjuk, vigyázva, hogy ne törjön szét, és megkenjük lekvárral. Ezután szorosan feltekerjük, majd felszeleteljük. Kb. annyi szeletre van szükség, amellyel a kakaós piskótalapot teljesen be tudjuk teríteni.

Az egyik kakaós lapot tepsire helyezzük, és megkenjük a vaníliás krém felével. Erre helyezzük a felszeletelt piskótatekercseket, majd újabb adag krém következik, és végül a tetejére helyezzük a másik kakaós piskótát. A kész süteményt legalább egy órára hűtőszekrénybe tesszük, majd kockákat vágunk belőle, és porcukorral meghintve tálaljuk, de krémmel is lekenhetjük és villával megcsíkozva díszíthetjük.

Czine Zsuzsanna receptje.

Link



Link

 
 
0 komment , kategória:  Sütemény-desszert (édes-sós)  
Epres-joghurtos kocka (piskótatekercses süti)
  2016-06-30 17:50:34, csütörtök
 
  A tésztához:

9 tojás
9 evőkanál liszt
9 evőkanál porcukor
1 mokkáskanál sütőpor

A piskótatekercsek töltéséhez:

1/2 üveg lekvár (meggylekvárt használtam)

A gyümölcskocsonyához:

4 dl víz
8 púpozott teáskanál zselatin
1 teáskanál citromlé
cukor (ízlés szerint)

Továbbá:

kb. 30 dkg eper (lehet más gyümölcs is)

A krémhez:

2,5 dl habtejszín
2 db 200 g-os epres joghurt
zselatin (a gyümölcskocsonyánál írt mennyiségből 1 dl a krémbe kerül)
cukrot nem tettem a krémbe, mert kellemes íze volt

Továbbá:

1 db lapos, magasabb falú, télalap alakú tál vagy tepsi (20 × 30 cm)

Az edény kibéleléséhez:

folpack

A piskótatekercsek sütéséhez:

2 db nagy gáztepsi sütőpapírral bélelve

Először a kijelölt tepsit vagy tálat (tortának is készíthető) folpackkal kibéleljük úgy, hogy a szélein túllógjon. A felezett epreket lerakjuk. A zselatint a vízben elkeverjük a cukorral és a citromlével, majd lassú tűznél felforraljuk. Ezután kihűtjük és a gyümölcsökre öntjük (kb. 1 dl-t meghagytam a krémhez). Betettem a fagyasztóba, így gyorsan megdermedt.

A következő lépésben a krémet készítjük el. A tejszínt kemény habbá verjük, a joghurttal tovább verjük, majd az 1 dl zselatinnal is. Betesszük a hűtőbe a krémet.

Következik a piskóták sütése. Az egész tojásokat a porcukorral habosra keverjük a keverőgépünkkel (kb. 5 perc). Hozzákeverjük a sütőporral elkevert lisztet, majd a tésztamasszát megfelezzük.

2 db piskótát sütünk nagy gáztepsiben. A megsült piskótákat feltekerjük, lekvárral megkenjük. A kihűlt tekercs egyikét felszeleteljük, majd a megdermedt gyümölcsös kocsonyára szorosan egymás mellé rakjuk. Ráöntjük a krémet. Kissé megrázogatjuk az edényt, hogy a krém a résekbe is bekerüljön. A másik tekercsünket is felszeleteljük és a krémre rakjuk. Egy kicsit rányomkodjuk.

Betettem a fagyasztóba kb. 1 órára. Jól megdermedt a krém ez idő alatt. Ezután egy tálcára, én egy kicsi gyerek gyúródeszkát fogtam be, amit szalvétával és folpackkal vontam be, a süteményt ráborítottam. A folpackot lehúztam róla és kockákra szeleteltem. Bármely gyümölccsel készíthető, az ahhoz illő joghurttal. 5 db felszeletelt tekercsem megmaradt, azt jó étvággyal elfogyasztottuk.

Vass Lászlóné receptje.

Forrás: http://webcukraszda.hu/epres-joghurtos-kocka/


 
 
0 komment , kategória:  Sütemény-desszert (édes-sós)  
Piskótatekercses süti
  2016-06-30 17:47:07, csütörtök
 
  Hozzávalók:
A mézes laphoz:

10 dkg porcukor
2 db tojás
4 dkg margarin
2ek. méz
1tk. szódabikarbóna,
1 ek. tejföl
30 dkg liszt



Piskótatekercshez :

8 db tojás
16 dkg porcukor
16 dkg liszt
1 csomag sütőpor
6 ek. víz
10 dkg lekvár


Krém:

2 csomag vaníliás pudingpor
7 dl tej
30dkg margarin
20 dkg porcukor
2 csomag vaníliás cukor

Elkészítés:
A mézes laphoz a tojásokat porcukorral elkeverjük, hozzáadjuk a kissé megolvasztott margarint,
a langyos mézet, végül a szódabikarbónával elkevert lisztet és jól összedolgozzuk. Két vékony lapot sütünk belőle 180 fokon. Elkészítjük a piskótamasszát. Megfelezzük és külön -külön megsütjük. Sütés után még melegen baracklekvárral megkenjük és feltekerjük. Ha kihűlt kb. 1 cm-es szeletekre vágjuk.
A krémhez 2 cs. vaníliás pudingot megfőzzük 7 dl tejben és kihűtjük. A 30 dkg margarint 20 dkg porcukorral jól kikeverjük, majd összedolgozzuk a kihűlt pudinggal. Összeállítjuk a süteményt az egyik mézes lapot megkenjük a krém felével, majd vízszintes sorokban szorosan rárakjuk a felszeletelt tekercseket. Erre jön a krém másik fele. Végül befedjük a másik tésztalappal. Porcukorral meghintve tálaljuk, de lehet rá csoki mázat is tenni mutatósabb lesz. A süteményt a tekercsekre merőlegesen szeleteljük.

Link

 
 
0 komment , kategória:  Sütemény-desszert (édes-sós)  
Receptek tortadíszítéshez
  2016-06-30 17:35:46, csütörtök
 
  ALAN DUNN HÁZI VIRÁGMASSZÁJA

2 KÁVÉSKANÁL ZSELATINT BEÁZTATUNK 5 KÁVÉSKANÁL VÍZBE.

HAGYJUK MEGDAGADNI.

500G FINOM PORCUKROT(FAMILY SWEET A LEGJOBB)ÁTSZITÁLUNK 3 KÁVÉSKANÁL TRAGANT PORRAL VAGY CMC-PORRAL.

A ZSELATINOS TÁLAT GŐZ FÖLÉ HELYEZZÜK.2 KÁVÉSKANÁL FOLYÉKONY GLUKÓZT ÉS 2 -3 KÁVÉSKANÁL FEHÉR ZSIRADÉKOT (KÓKUSZZSÍR)TESZÜNK BELE ÉS EGYÜTT ADDIG MELEGÍTJÜK AMÍG SZÉPEN FEL NEM OLVAD.

ÍGY MELEGEN A PORCUKOR KÖZEPÉBE ÖNTJÜK,MAJD MIXERREL VAGY AKINEK VAN ROBOTGÉPBE IS TEHETI,LASSÚ FOKOZATON KEZDJÜK VERNI,MIKÖZBEN EGY TOJÁS FEHÉRJÉT IS HOZZÁADUNK.SAJNOS KÉZI HABVERŐVEL NEM LEHET SOKÁIG VERNI,MERT LEÉGNE A MIXER.AMIKOR MÁR KEZD SZÉPEN ÖSSZEÁLLNI ÉS NYÚLÓSSÁ VÁLNI AKKOR KÉZZEL LEHET A MARADÉK PORCUKROT HOZZÁGYÚRNI,ADDIG AMÍG RUGALMAS SELYMES MASSZÁT NEM KAPUNK.LÉGMENTESEN LEZÁRVA 2 ÓRA MÚLVA HASZNÁLHATÓ.NAGYON JÓL SZÍNEZHETŐ.

HŰTŐBEN AKÁR 3 HÓNAPIG IS ELÁLL.



SK TRAGANT

1 kg porcukorra megadva.

15 gr porzselatint beáztatunk kb 6 evőkanál vízbe.ha megdagadt ,hozzáadunk 5 g borkősavat,és 30ml vizet,majd gőz fölött felmelegítjük és még melegen hozzákeverjük az átszitált porcukorhoz-

Jól összegyúrjuk,majd légmentesen zacskóba csomagoljuk és állni hagyjuk pár órát.Gyorsan szárad ezért egyszerre csak kis adagot vegyünk ki a zacsiból,gyúrjuk jól át,majd keményítőn dolgozzunk vele.papírvékonyra nyújtható,és porcelánkeménységűre szárad.

Mintázómáz:

500g porcukor

2 evőkanál tragantgumi(Sőregi-nél kapható)

2 teáskanál folyékony glükóz(megfelel helyette a glicerin is)

60ml hideg víz.

Szitáljuk a porcukrot egy tálba a traganttal együtt.Közepébe mélyedést készítsünk,öntsük bele a vizet és a glükózt vagy a glicerint,keverjük össze és gyúejuk tésztává.Csomagoljuk be légmentesen egy zacsiba és pár órára

tegyük félre.Ha nagyon muszály,azonnal i s fel tudjuk használni.

Megemlíteném,hogy a tragantnak van egy kis mellékíze,de nagyon szép díszeket lehet belőle kreálni.Ebből a masszából készült például a Papucsom,és a Kamilla tortámon a babaágy.Felhasználom merevítésekhez is.

Zselatinmáz:

500g porcukor

60ml víz

1 zacskó étkezési zselatin por

1 teáskanál folyékony glükóz(vagy glicerin)

Öntsük a vizet egy hőálló tálba,szórjuk bele a zselatint.Hagyjuk állni pár percig.A porcukrot szitáljuk egy másik tálba.Amikor megdagadt a zselatin,helyezzük gőz fölé és olvasszuk fel.Utána tegyük bele a glicerint vagy a glükózt,és ezt keverjük a porcukorhoz.Gyúrjuk össze,és ugyanúgy légmentesen zárjuk zacsiba.

Mind két mázat színezhetjük de száradás után fakulnak a színek,vagyis világosabb lesz.Ezért gél állagú festékeket ajánlok.

Ennek a masszának nincs mellékíze....sőt még ízesíthetjük is pár csepp aromával.

Plasztik csoki:

500g csokoládé

180g folyékony glükóz

Olvasszuk fel a csokit majd adjuk hozzá a 38c fokra felhevített glükózt és addig keverjük amíg össze nem áll.5-8 percig kézbevéve nyújtsuk-húzzuk,hogy a felesleges víz eltávozzon belőle.Ezek után egy órára tegyük hűtőbe,zacsiban.Formázáskor gyúrjuk át.

Plasztik csoki mézzel(sokkal egyszerűbb)

120 g csoki(jó minőségű)

60g méz.

A csokit egy külön tálban felolvasztjuk,mikróban alacsony fokozaton,nem szabad forralni.

A mézet egy külön tálban ugyanúgy.

A csokihoz hozzákeverjük a mézet és addig keverjük amíg a két elegy összeáll és egynemű massza lesz belőle.

Műanyag tálban keverjük,mert fémbe beleragad.

Amikor már hűlni kezd és kezünkkel meg tudjuk fogni akkor addig gyúrjuk amíg a felesleges víz kimegy belőle.Ezután nejlonzacsiba rakjuk és 24 órára hűtőbe.Majd hagyjuk kiolvadni szobahőmérsékletűre és már formázhatjuk is.

Vajkrém díszítéshez:

500g porcukor

250g sózatlan vaj

1 teáskanál vaníliakivonat

1 evőkanál forró víz.

A szobahőmérsékletű vajat keverjük habosra,majd adagoljuk hozzá az átszitált porcukrot,a vaníliát,és a vizet.Mixerrel a legnagyobb fordulatszámon kb 5 perc alatt hófehérré változik....majd színezhető is.

Massza tejporból:

180g tejpor

70g cukor

60ml víz

pár csepp olaj

A vizből és cukorból szirupot főzünk.Hozzákeverjük a tejport,és pár csepp olaj hozzáadásával összegyúrjuk.

Színezhető is és nagyon finom.



Massza tejporból(sokkal egyszerűbb)

Pontos arányt nem tudok adni mert tejportól függ minden.

Egy kanál mézhez kezdjünk adagolni tejport.Nem kell megijedni.Először nagyon ragad,de ahogy tesszük hozzá a tejport össze fog állni.A lényeg,hogy ha borítani akarunk vele akkor nem kell sok tejpor bele.Amikor még puha ,akkor nyújtsuk,tejporon,nem porcukron.Ha figurákhoz vagy virágokhoz akarjuk használni akkor addig kell hozzá gyúrni a tejport amíg érezzük,hogy kezd keményedni és nem ragad a kezünkhöz.

Használható hozzá kókusztejpor is(bioboltból)Nagyon finom.

Cukormáz:

1 és fél pohár porcukor

4 evőkanál víz

aroma,szinezék

A porcukrot átszitáljuk,melg vízben elkeverjük,majd 40 fokra felmelegítjük.Muffinokhoz kiváló máz.

Fehér csokimáz:

100g fehér csoki

100g porcukor

3 evőkanál víz

1 evőkanál vaj

A csokit a vízzel gőz fölött felolvasszuk,majd beletesszük a vajat,a cukrot és egységes maszává keverjük.


Marcipánmassza otthon:
400g kristálycukor

300g mandula

2 evőkanál narancs vagy mandulaaroma

700g porcukor

1--Tegyünk félre egy evőkanál cukrot ,a többiből pár csepp víz hozzáadásával főzzünk sűrű szirupot.

2--A mandulát a fennmaradt cukorral daráljuk nagyon finomra

3--A szirupot ha már kihűlt és kezd fehéredni és sűrűsödni tegyük a mandulához és kezdjük gyúrni,majd adjuk hozzá az

aromát is.

4--Sima egyenletesen átgyúrt masszát kell kapnunk.

5--Ahhoz,hogy a massza még simább és képlékenyebb legyen fokozatosan gyúrjunkmég hozzá 700g porcukrot.

6--Addig gyúrjuk amíg szép sima és selymes masszát kapunk.

7--Ezek után már színezhetjük és boríthatunk vele.


Pillecukros massza.

500g pilecukor(fehér)

2x annyi porcukor

A pillecukrot kivajazott tálba rakjuk,és pici vizet permetezünk rá a kezünkkel.Betesszük a mikróba kb 30 másodpercre.Kissé folyós legyen az állaga.3/4 rész porcukorral lkeverjük,majd ha már elbírja a kezünk(óvatosan mert forró)kezdhetjükgyúrni vajazott kézzel porcukorral amíg szép selymes masszát nem kapunk.Fél órára hűtőbe rakjuk de mielőtt dolgozni kezdünk vele szobahőmérsékletűre kell kiengedni.Gyönyörű hófehér tortabevonó.



PASTA DE GOMA.-----MEXIKÓI GUMPAST

500g porcukor vagy cukorliszt

1 kiskanál cmc

1 evőkanál glükóz

3 evőkanál forró víz.

A 3 evőkanál forró vízben feloldjuk a glükózt.

A porcukorban elkeverjük a cmc port,

300g porcukros keverékbe beleöntjük a feloldott glükózt,majd összedolgozzuk.Hagyjuk pihenni letakarva 30 percet,majd utána beledolgozzuk a maradék cukrot is.Addig gyúrjuk amíg jó rugalmas masszánk nem lesz.Egy napot pihentetjük....nem feltétlenül hűtőben.


Viasz.(Orosz receptkönyvben találtam rá.Borítani is ,és virágokhoz is jó.Nagyon finom.)

500 g-hoz.

2 pohár porcukor

2 pohár tejpor

1 pohár sűrített tej

késhegynyi vaníliás cukor

(jól színezhető )

A hozzávalókat simán összegyúrjuk és használatra kész.

Link
 
 
0 komment , kategória:  Sütemény-desszert (édes-sós)  
Tortakrém receptek
  2016-06-30 17:34:18, csütörtök
 
 
Csokoládékrém:A legfinomabb,a legegyszerűbb és a legsűrűbben használt krémem.

Egy25 cm átmérőjű kerek tortához 6 egész tojást összekeverek 10 kanál cukorral és két púpozott evőkanál kakaóval,majd gőz fölött besűrítem állandó keverés mellett.Hagyom kihűlni,majd kb

300-400 g vajat dolgozok bele mixerrel.Nem szeretem ha túl édes és vajas...mert a marcipánborítás is édes.Fel lehet dobni a krémet ,ha meggybefőttet teszünk a rétegek közé.



Kávékrém:Ugyanúgy készül mint a csokikrém,csak egy kanál kakaót és egy kávéskanál nescafét teszünk a krémbe.



Vaníliakrém: Ezt nevezhetjük cukrászkrémnek is.60 g lisztet elkeverünk 2 dl hideg tejjel,majd sűrű pépet főzünk belőle.Amikor kihűlt 250g porcukrot és 250g vajat dolgozunk bele,majd vaníliaaromával ízesítjük.Itt megjegyzem(mert már kaptam hideget a fejemre ezzel a krémmel kapcsolatban),hogy amikor felfőzzük,lassú lángon tegyük,és nem kell megijedni akkor sem ha összecsomósodik.A porcukortól és a szobahőmérsékletű vajtól szépen megadja magát és síma állagú krémmé változik.Ízlés szerint adagoljuk hozzá a porcukrot is és a vanília aromát is.Nem sűrűn használom,de ez egy gyors krém,és variálható.





Gesztenyekrém: Ugyanúgy készül mint a vaníliakrém,csak 250 g gesztenyemasszát keverünk a péphez.Ha cukrozott a gesztenyemassza akkor kevesebb porcukor jön bele.

Túrókrém:6 tojást ,10 evőkanál cukrot,2 zacskó vaníliáscukrot(vagy vaníliaport),2 citrom reszelt héját összekeverjük,majd gőz fölött besűrítjük.Kihűtjük,majd mixerrel beledolgozunk 500g túrót és 300 g vajat.Ez kétszeres adag.




Tejszínes meggykrém:

3 tojás

5 evőkanál cukor

1 kiskanál liszt

2 dl meggybefőttlé

2 pohár tejszín

A meggybefőttet leszűrjük.A levét,a három egész tojást,a cukrot,a lisztet,simára keverjük,majd gőz fölött sűrű

krémmé főzzük.Ha kihűlt hozzákeverjük a keményre felvert tejszínt.Jól lehűtjük használat előtt.

A tortalapot töltés előtt bekenhetjük meggylekvárral,vagy ribizlilekvárral,majd rákenjük a krémet és megszórjuk a

meggyszemekkel,melyeket össze is darabolhatunk,hogy finomabb legyen.



Főzött vanília krém

4 tojás sárgája

3 evőkanál cukor

1 vanília rúd(por,aroma)de a legfinomabb a rúd természetesen

2 dl tej

250 gr ráma

A tejbe beletesszük a vaníliarudat,majd 2-3 percig főzzük lassú tűzön.Utána hagyjuk kihűlni.

A tojás sárgákat a cukorral habosra keverjük ,hozzáöntjük az átszűrt tejet és gőz fölött besűrítjük.Ha kihűlt

belekeverjük a rámát.

Egy tortához dupla adag kell.

Link
 
 
0 komment , kategória:  Sütemény-desszert (édes-sós)  
Rumos-meggyes piskótacsiga
  2016-06-30 17:26:25, csütörtök
 
  Hozzávalók:
6 tojás
6 evőkanál liszt
6 evőkanál cukor
3 evőkanál olaj
2 ek.rum (ha nincs, jó az aroma is)
tölteléknek meggylekvár
Az egész tojásokat a cukorral jó habosra keverem (robotgéppel), ezután hozzáöntöm az olajat és a rumot, ezekkel is tovább keverem, majd már fakanállal belekeverem a lisztet is. Egyneművé keverem a tésztát.
Sütőpapírral kibélelt nagy gáztepsibe öntöm, elsimítom és előmelegített sütőben 180 fokon 10-15 perc alatt (de ez sütő függő) megsütöm. Kiveszem, egy konyharuhára fordítom, lehúzom a sütőpapírt róla, és még melegen megkenem meggylekvárral, feltekerem és kihűtöm, csak utána szeletelem.
1-2 cm-es szeletekre vágva, porcukorral megszórva, vagy tejszínhabbal nagyon finom.
Barack, málna vagy eper lekvárral töltve akár piskóta bomba (Charlotte torta) alapjául is használhatjuk.



 
 
0 komment , kategória:  Válogatás Ágnes:) receptekből  
Burgonyakarikák fasírttakaróban, tejfölösen
  2016-06-30 11:34:05, csütörtök
 
  Hozzávalók

0,5 kg nagy szemű burgonya,
25 dkg darált hús,
1 zsemle,
1 tojás,
10 dkg reszelt vöröshagyma,
1 gerezd fokhagyma,
1 pohár tejföl,
15 dkg zsír,
pirospaprika,
őrölt bors,
só.

Elkészítés

A darált húsból, az áztatott, jól kinyomkodott zsemléből a tojással és fűszerekkel vagdalt húst készítek. A nyersen meghámozott burgonyákból négy milliméter vastag szeleteket vágok. Egy sütőlemezt kibélelek alufóliával, jól megkenem zsírral és a burgonyakarikákat egymás mellé ráfektetem. A vagdalt húsból minden karikára kis halmokat rakok, erre egy kávéskanál tejföl kerül. A burgonyakarikák közé kis zsírdarabkákat teszek és előmelegített sütőben, lassú tűzön pirosra sütöm.
Link

 
 
0 komment , kategória:  Egytálétel - Rakott étel  
Töltött korongok
  2016-06-30 11:00:04, csütörtök
 
 

Hozzávalók:

40 dkg liszt
3 dkg élesztő
1 kávéskanál cukor
1,5 dl tej
2 evőkanál só ( szerintem ez sok , én kevesebbet tettem)
20 dkg margarin

Töltelék:

1 doboz kukorica
15 dkg sonka
1 tömlős sajt
4 evőkanál tejföl

Teteje:

1 tojás sárga
1 evőkanál tejföl
reszelt sajt

Elkészítése:

Langyos tejből, cukorból élesztőből kovászt készítünk, hozzáadjuk a lisztet, sót, olvasztott vajat. Lágyabb tésztát gyúrunk. Amikor megkelt, kinyújtjuk és pohár segítségével korongokat szaggatunk. Tejfölt elkeverjük a tömlős sajttal, hozzá a sonka, kukorica.

Alsó korong közepére ráteszünk egy adagot, majd a másik korongot rátesszük, széleit összenyomkodjuk, hogy összeragadjanak.

Tetejét megkenjük tojás sárga és a tejföl keverékével. Reszelt sajttal megszórjuk, 170 fokon sütjük.

Ez az eredeti recept, de vagy én csinálok valamit rosszul vagy a recept nem jó, de nekem a dupla adag tésztához elég ennyi töltelék! :)

Link

 
 
0 komment , kategória:  Sütemény-desszert (édes-sós)  
     1/8 oldal   Bejegyzések száma: 70 
2016.05 2016. Június 2016.07
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 70 db bejegyzés
e év: 843 db bejegyzés
Összes: 2882 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 232
  • e Hét: 2014
  • e Hónap: 6883
  • e Év: 125318
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Online Szerencsekerék, Jövő Pláza, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2016 TVN.HU Kft.