Belépés
naplopoleon.blog.xfree.hu
Kinek megadatott egy kis darab kenyér, s otthon, hova este nyugodtan hazatér, s nem kell mást szolgálni, s úrnak se kell lenni: oly boldogság ez, mely minden... Fontos Manó
1915.01.01
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 22 
Csúcstalálkozó: anyukám és Orbán
  2016-06-30 11:37:55, csütörtök
 
  Az országot súlytó betegség, orbánc, az egykori KISZ-titkár (tehát a 40 éves véres diktatúra egyik aktív katonája), hogy demonstrálja mennyire a népért él, úgy döntött, hogy meghallgatja egyik képviselőjüket. A választás édesanyámra esett, aki 40 évet töltött el a szociális szférában, így fejlett empátiával rendelkezik. Ennek köszönhetően semmilyen szúró-vágó eszközt, de még botot sem vitt magával a találkozóra. Sőt, bár tudja, hogy a hatalmat birtoklók körében dívik egy hóbort, és nyakukban kötéllel jelennek meg egyes helyeken, de édesanyám bármennyire is udvarias, ezt az ízléstelenséget nem követte. Megütközésre adhatna okot, hogy anyuka mezítláb jelent meg a találkozón, ezzel nem azt akarta kifejezni, hogy ő a nép egy szegény gyermeke, csupán figyelmes volt a deli vitéz kormányfővel szemben, akinek így csak minimálisan kellett pipiskednie, hogy szemtől szemben folyhasson a tárgyalás, melynek két napirendi pontja volt.
A migránskérdéssel kapcsolatban anyuka lelkesedésének adott hangot, hogy milyen nagyszerű hely is ez az Európa, ahol két országban is keletről érkezett migránsok utóda lehetett a vezető, utalva hazánkra és Franciaországra. S bár egyikőjük már nem (a másik meg reméljük már nem sokáig), de mindketten lelkesen felkarolták a migránsok ügyét, ami anyukám szerint természetes is, hiszen ők is migránsgyökérzettel rendelkeznek, mondhatni, igazi gyökerek. Bár lehetséges, hogy anyuka félreértelmezte a két politikus szónoklatait. Mindenesetre édesanyám kijelentette, hogy őt nem zavarja, ha mostantól cigány gyerekek helyett, arab gyerekek potyognak az égből (egykutya). A védőhálók beszerzésére tíz éven belül tendert írnak ki, bár édesanyám cseppnyi aggályának adott hangot, mi szerint egyes politikusok szögesdrótból kívánják a hálókat elkészíttetni, azzal az indokkal, hogy így erősebbek és tartósabbak lesznek.
A második napirendi pontról hangfelvételek is kiszivárogtak, így szó szerint tudjuk idézni az elhangzottakat.
Anyuka: Javaslom a nyugdíj örökölhetőségét.
OV: Be is baszna!
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Lépcsőházi pletykák - a kedves srác
  2016-06-28 16:23:19, kedd
 
  Megint a bejárati ajtómra tapadtam. Nem tehetek róla, a két szomszédom az ajtóm előtt beszélgetett, én pedig információéhségben szenvedem, egyébként is, a tudás hatalom, az információ (pletyka) pedig tudás. A lépcsőház egyébként most nem a legalkalmasabb beszélgetések lefolytatására, mert a harmadikon gőzerővel folyik a lakásfelújítás. Illetve most még csak a lakásrombolás szakaszában járnak. A két munkás lassan az egész lakást kihordja az épület előtt várakozó kocsi platójára. Én nem tudom, hogy a két nővér mit hagyott maga után, de a munkások már az előszoba lapjait is felszedték, pedig azokkal semmi baj nem volt, magam is láttam, egyébként is pár éve újították fel a lakást. Most pedig reng az egész lépcsőház, szerintem már a falat bontják. Így kénytelen vagyok egy cseppet hangosabban hallgatni Stromae - Formidable számát. De összességében megérte eggyé válnom az ajtóval.
- Úgy örülök, hogy végre összefutottunk - csilingeli a baloldali hang.
- Igen, már március óta itt lakom, de alig találkozom valakivel - válaszol a 75C. A kulcslyukon pont ennyit látok a jobboldali fiatal hangból. A biztonsági zár feletti másik kulcslyukon mielőtt bárki akadékoskodna.
- Mi már 5-6 éve itt élünk, de nincs panaszunk, ez egy jó lépcsőház. Jó, most alattunk épp dolgoznak, de egyébként csend van. A középső lakásban is laknak ám.
- Igen, esténként szoktam hallani motoszkálást.
- Mi is halljuk, amikor későn a fürdőszobában tisztálkodik. Egy kedves srác lakik itt, hol éjszaka, hol nappal dolgozik.
Nehezen esett le, hogy a baloldali szomszédom rólam beszél. Egyem azt a kis szívét. Ígérem 10, sőt 16%-kal kisebb zajt csapok esténként. Azt még nem tudom, hogy fogom megoldani a levegővételt, különösen a puki visszatartásával lesznek gondok, de megoldom, ha felrobbanok, akkor is.
Tehát én egy rendes srác vagyok, ilyet se sűrűn mondhatnak egy negyvenesre. A kijelentés másik felével viszont teljesen egyetértek, én egy rendes sr.., akarom mondani egy rendes negyvenes vagyok (urazni csak nem fogja magát egy panelproli). Bár ennek a kijelentésnek némileg ellentmond exem véleménye, aki szerint én egy rosszindulatú gazember vagyok. Az ő véleményének viszont az elődje kijelentése mond ellent:" nincs veled semmi baj, csak ne lennél ennyire ronda." A két hölgy, - akik egyébként semmilyen kommunikációra nem hajlandóak már velem - együttes véleménye szerint tehát én egy szörnyeteg vagyok. Egy szörnyeteg egy rendes srác bőrébe bújtatva. Na, a végén még az is kiderül, hogy pszichopata vagyok. Pedig csak egy ateista anarchista némi (na jó, sok) fetisiszta beütéssel.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Futball EB: Portugália-Izland döntő?
  2016-06-28 06:46:16, kedd
 
  Hurrá, itthon a magyar válogatott! A dörgést jól ismerő Gera és a Zseléfejű a szurkolók fenekét nyalja fényesre. A szövetségi kapitány kijelenti, hogy ez a magyar válogatott a jövő csapata. Ez megnyugtató hír, mert akár pótselejtezőt is játszhatunk majd a világbajnokságra való kijutás érdekében. Igaz, Dzsudzsák még több zselét ken majd a fejére és az új bajszára, vagy minek is nevezzem azt, ami az orra alatt van, tehát még több zselét használ, és ezen fog majd csúszni, mert futni már nemigen tud. A világ egyik legjobb középhátvédje, Juhász Rolland munkaeszközét, a fejszét is használni fogja a hatékonyabb védekezés érdekében. Király Gábor, aki nélkül akár nyolc gólt is kaphattunk volna a belgáktól a nyugdíjas otthonból jár majd az edzésekre.
Ünnepeljük a magyar válogatottat, a jövő csapatát! A portugálok és az izlandiak közben már a legjobb nyolc között.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Amikor már az ima sem segít
  2016-06-27 06:58:50, hétfő
 
  Nem voltak adottak a feltételek, nem imádkoztak elegen, s főleg nem megfelelően a győzelemért. Bezzeg a portugálok elleni meccs előtt volt közös ima, meg is lett az eredménye. A felelősek gyakoroljanak bűnbánatot, mondjon le az összes magyarországi egyház összes vezetője. A világi hatalom járjon élen: Orbán Viktor mondjon le!  
 
0 komment , kategória:  Általános  
Magyar-belga: kijózanító vereség
  2016-06-27 06:45:14, hétfő
 
  Ez a 0:4 valamilyen oknál fogva nem szerepel a híradások elején. Gera nyilatkozott: csalódottak a játékosok. Miért, mert nyolc helyett csak négyet kaptunk? De legalább nem lőttünk becsületgólt sem. A magyar válogatott sajnos ennyi valójában - semmi. Mert tovább jut az EB leggyengébb csoportjából, játszik egy fantasztikus (nyilatkozó "szakértő" szerint) 3:3-mat a bűn rossz portugálokkal? Zseléfejű lőtt két szabadrúgás gólt akkor, mindkettő szerencsésen megpattant, de ez a balfék, amit művelt a két gól után..... Ez a magyar válogatott ugyanolyan rossz, mit amilyen a selejtezők alatt volt, ne feledjük már, hogy a 330 ezres ország, Izland válogatottjával is csak egy döntetlent tudtak elérni, azt is egy izlandi öngóljával. Na jó, a sógorokat elvertük 2:0-ra, a másodikat már a hajrában lőttük, és az osztrákok egy fővel már kevesebben voltak. A válogatott vagy inkább a szövetségi kapitány egyetlen érdeme, hogy ebből a gyenge, de annál nagyképűbb játékoskeretből sikerült mégis egy csapatot összehozni az EB-re. Sajnos ez a 0:4 a belgák ellen tükrözi a magyar válogaott tudását, és nem a 3:3 a portugálok ellen.  
 
0 komment , kategória:  Általános  
Panelpokol
  2016-06-26 16:55:31, vasárnap
 
  Harminckét fok van a lakásban, fogam nincs ennyi. Mentségemre legyen mondva a bölcsesség fogaim ki se nőttek. Ezért is lettem bölcsész, de inkább valami sámán tanfolyamra kellett volna járni, esetleg néptáncra, és most eljárhatnám az esőtáncot. Hol a beígért eső? Mit eső, zivatar, vihar? Ülök a fotelben, de nem merek hátradőlni, mert folyik a hátamon az izzadtság. A nappali frissítő zuhany addig jó, míg a zuhany alatt vagyok. A zuhany után már nem csak a vizet, hanem az izzadtságot is törlöm, röhej. Alanyi jogon nekem jár a 26, azaz huszonhat fok. A maradékot elteszem télire. Vesztemre felvételről nézem a portugál-horvát meccset, elalszom rajta. Közben mosok is. Döntöttem, beszerzek egy afrikai klímát, két szerencsés szerecsent befogadok, ők fognak majd legyezni.  
 
0 komment , kategória:  Általános  
"Brüsszelnek meg kell hallania az emberek hangját"
  2016-06-24 08:17:09, péntek
 
  Mondja Európa legkisebb (lehetne még sorolni a negatív jelzőket) kormányfője. Természetesen neki nem kell meghallgatnia az embereket. Ez a töpörödött nagypapa, hiszen már unokája is lett, megmagyarázta, hogy miért nyertek a kilépéspártiak - a migránsok okai ennek is. Pedig még brit testvéreit is megszólította, hogy ne lépjenek ki, ha nem teszi még a skótok is ki akartak volna lépni. Mellesleg a skótok valószínűleg újból népszavazást fognak kezdeményezni a függetlenségért. Kíváncsian várom, hogy fogja majd magyarázni Törpviktor a magyar népszavazás kudarcát. Mert természetesen Magyarországon lehet népszavazás, de csak olyan, amit a szarancsos párt kezdeményez, ez a demokrácia.  
 
0 komment , kategória:  Általános  
A magyar válogatott eredménye II.
  2016-06-22 22:05:01, szerda
 
  Rendben, most vagy létezik Isten, és az ima nem pusztán értelmetlen gajdolás, vagy pedig a portugálok túlkombinálták és/vagy még annál is gyengébb csapat, mint gondoltuk.  
 
0 komment , kategória:  Általános  
A magyar válogatott eredménye
  2016-06-22 12:53:08, szerda
 
  'A dicsőség a Jóistent illeti!" Ezért ökumenikus imára hívják az embereket. Értem, ha az egész ország imádkozni fog, akkor úgy verjük el a portugálokat 4:0-ra, hogy ki sem megyünk a pályára. De ki vagyok én, hogy a dicsősséget eltulajdonítsam attól, aki feltalálta a focit? Az ötvenes években a magyar válogatott a világ legjobbjai között volt, vagy egyenesen a legjobb. Hogy ez minek volt köszönhető? Most már tudjuk. Az elvtársak minden meccs előtt közös imára gyülekeztek. A Központi Bizottság a Bazilikába vonult könyörgő, majd hálaadó imára. Rákosi elvtárs a biztonság kedvéért a zsinagógában is égetett hat gyertyát, lőttünk is az angoloknak ennyit. Azoknak az angoloknak, akikkel a következő fordulóban akár játszhatunk is. A magyar válogatott most fogadkozik, hogy úgy mennek ki a pályára, hogy meg akarják verni a portugálokat. Ugyan már. Kívánom, hogy nyerjünk, már csak azért is, mert ki nem állhatom azt a túlértékelt portugál bájgúnárt, de úgy hiszem, hogy elvernek minket. Izland pedig lő egy gólt a sógoroknak. Így csoportharmadikok leszünk, ami adna némi esélyt, hiszen akkor a horvátokkal játszanánk és nem az angolokkal.  
 
0 komment , kategória:  Általános  
Lépcsőházi pletykák - ezt elkiabáltam
  2016-06-21 21:56:36, kedd
 
  Azt álmodtam, hogy a szomszéd hajnalban nyitja, majd zárja az ajtót. Rápillantottam az órára, hajnali öt volt, azonnal visszaaludtam, így még egy órácskát szunyókáltam. Egészen késő délutánig meg voltam arról győződve, hogy az egészet csak álmodtam. Tévedtem. Hallom, hogy a lakás tulajdonosa, az általam csak Leszbikának titulált doktornő (mentálisan ő is zavart egy cseppet szerintem, de ő csak jobban tudja, ő az orvos, azt hiszem szemész, a szem pedig a lélek tükre), tehát Lesz-bika hangját hallom ahogy elköszön, és egy vékony női hangot válaszként. Jáj, csak nyaralni ment el a kishölgy? Hogy nagyzol. Pedig nincs is jobb a 30-32 fokos panelnál, a zsír szabályosan leolvad az emberről. Lassan én is felszórom újból a kád előtt a padlót - panel riviera.  
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 22 
2016.05 2016. Június 2016.07
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 22 db bejegyzés
e év: 184 db bejegyzés
Összes: 900 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 11
  • e Hét: 102
  • e Hónap: 695
  • e Év: 695
Szótár
 
Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2019 TVN.HU Kft.