Belépés
scorpionsrose.blog.xfree.hu
Ne a felületből ítélj! Próbálj a dolgok mögé látni! Várady Gaby
1968.11.07
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 14 
Én sem, ti sem
  2016-06-16 15:28:07, csütörtök
 
 
 
 
0 komment , kategória:  HUMOR-VILÁG-MOSOLY  
Elvárás
  2016-06-16 15:26:18, csütörtök
 
 
 
 
0 komment , kategória:  IDÉZETEK & BÖLCSESSÉGEK  
A csillagok szerelme
  2016-06-16 14:44:22, csütörtök
 
 


A vágyak hervadt levele
Tétova hull a földre le,
Avarja sápad, egyre nő:
Dér verte szemfedő.

Csak hulljatok, ti levelek,
Bús vágyaim, ti betegek.
A fám azért az égre nő:
Bár földje temető.

Csak szálljatok, ti madarak,
Örömök, messze ég alatt,
A fám azért tavaszra lel,
Ha egyszer kitelel!

Csak hullj, levél és szállj, madár,
Csak tűnj, tavasz és múlj, te nyár.
A csillagok, szűz csillagok
Szerelme rám ragyog.


 
 
0 komment , kategória:  ~~Juhász Gyula  
Ligeti Éva - Csendes álom
  2016-06-02 18:12:01, csütörtök
 
 


Csendes Álom Saját videótáramba teszem ezt!
feltöltve: 2014-01-08 19:32:04
feltöltő: scorpionsrose
nézettség: 563
szavazatok: 0
kommentek: 0
kulcs: Ligeti, Éva, csendes, álom, vers,
kategória: kreatív
leírás: Ligeti Éva - Csendes álom

URL:  

Küldöm ismerőseimnek!
Tetszik a videó! Szavazok rá!


 
 
0 komment , kategória:  ~~Verses videó  
100 év női divat
  2016-06-02 17:46:29, csütörtök
 
 


Divattörténeti gyorstalpaló, mely bemutatja hogyan változtak a trendek 1915 és 2015 között.---------- Link ---------- 
 
0 komment , kategória:  ×-ÉRDEKESSÉG-×  
A kutya és a lépcső
  2016-06-02 17:14:07, csütörtök
 
 


--------------- Link --------------- 
 
0 komment , kategória:  ××-Ez állati  
Fárasztóak
  2016-06-02 16:59:23, csütörtök
 
 


A feleségem a fönyeremény. Meg is ütöttem!


Magyarország térképét újra kell rajzolni, mert a tudósok rájöttek, hogy Magyarország a csodával határos..


Mindenki jó valamire. Ha másra nem, hát elrettentő példának.


Akármilyen rossz is a kölyök, adókedvezménynek megteszi.


Jöttem, láttam, és most nem győzök bocsánatot kérni.


A tiszta lelkiismeret általában a rossz emlékezet jele.


Bátorság az, amikor egy férfi tök részegen, hajnali 4-kor megy haza, megpillantja a kezében seprűt tartó, tomboló feleségét és azt kérdezi:
-Takarítasz, drágám, vagy repülsz valahová?


Kétféle ember létezik: az egyik mindig megmondja, mit gondol, a másiknak vannak barátai.


A sün egy makacs madár. Csak akkor hajlandó repülni, ha belerúgok.


Egy csomó olyan segédeszköz létezik, amivel a nők szexuális kedve növelhető.
Itt van pl. a Mercedes Benz 380SL


Az emberiséget ősidők óta két dolog foglalkoztatja:
1./ Ki találta fel a munkát?
2./ A többiek miért nem verték agyon?


Nem az a baj, hogy nagy az Isten állatkertje, hanem hogy alacsony a kerítés.
 
 
0 komment , kategória:  HUMOR-VILÁG-MOSOLY  
Elúszott örökség
  2016-06-02 16:36:27, csütörtök
 
 


Nelli alaposan felkészült mindenre. Tudta, hogy az anyósa remekül úszik, olyan a vízben, akár a hal, sejtette hát, hogy nem lesz könnyű dolga. Ám minden számítása végén oda jutott: csak a családi villa medencéjében kerülhet hozzá olyan közel, ahogyan kell. Sem a házban, sem kint a városban nem nyílik rá alkalma. Itt kell hát megtennie.

Emma gonosz, szívtelen teremtés. Tegnapelőtt is célozgatott rá, hogy kitagadja őket az örökségből. Gordont, a fiát is, meg persze vele együtt a menyét, Nellit. Ha csakugyan átíratja a végrendeletet, akkor nekik végük, soha nem viszik semmire. Gordon egy hülye, élhetetlen alak. Nelli régóta tudja ezt, tehát eleve a nagy vagyon reményében ment hozzá feleségül, de lám, mire jutottak eddig? Gordon az anyja vállalatánál dolgozik, és alig keres valamit. Itt van a birtok, a részvények, maga a gyár is - de sajnos minden Emma nevén. Csak ha meghal, akkor örökölhet?. Eddig úgy van, hogy a fiára száll. De Emma kiszámíthatatlan. Szeszélyes.

"Gordon egyszer még nagyon hálás lehet nekem" - gondolta az asszony, bár tudta, hogy ezt sohasem hozza szóba, amikor Emma már... Hát igen. Segítenie kell a sorsnak, méghozzá minél hamarabb.
Napok óta készült. Napközben, amikor Emma és Gordon a cégnél volt, többször lemerült a medencébe. A legmélyebb oldalon talált egy rácsot, azt leszerelte, de úgy, hogy bármikor visszarakhassa néhány könnyen járó csavarral. A vízforgató és tisztítóberendezés mellett volt egy akkora hely, ahol összekuporodva elférhetett. Tavalyi nyaralásukon beiratkozott egy búvártanfolyamra. Megtanult maszkkal és a derekához erősített kis oxigénpalackkal merülni, most hát azt is elővette. Többször is végigpróbált mindent, és közben mérte az időt. Mennyi kell, hogy észrevétlenül lemerüljön, kinyissa azt a rácsot, bebújjon, a rácsot maga előtt tartsa? És mennyi kell majd utána, hogy visszategye és kimásszon, visszarakja a helyére az oxigénpalackot, míg a hulla feljön a medence fenekéről és valaki észreveszi?

Kedden este végre eljött az alkalom.
Nelli és Gordon elég későn ért haza. Gordon persze megint rögtön leült a tévé elé, meccset nézni. Az anyja pedig a szobájába ment, átöltözni. Sohasem mulasztotta volna el az esti úszást a medencében. Amikor a szürkületben kilépett a házból és beleereszkedett a vízbe, nem sejtette, hogy odalent a halál vár rá.
Emma asszony nyugodt tempóban rótta a köreit, amikor a harmadik fordulóban történt valami. Váratlanul két erős kéz kapta el a bokáját és húzta, húzta le a mélybe... Az asszony kétségbeesetten csapkodott volna, de máris a felszín alá került. A tüdeje pattanásig feszült, a szíve az agyában dobogott, amíg dobogott...


__________________Silver felügyelő két nappal később komor arccal ült le Nellivel szemben:
- Kornélia asszony, beszélnünk kell.
- Igen, felügyelő úr.
- Az anyósa halálát...
- A szíve volt, ugye? - kérdezte Nelli, együttérzést mímelve. De a felügyelő a maga útján haladt a célja felé:
- Nem. A boncorvos két furcsa nyomot talált a halott bokáján. Mintha két erős kéz szorította volna közvetlenül a halála előtt.
Nelli megrémült, de igyekezett uralkodni magán.
- Nem lehet, hogy a szandálja pántja?
- Aznap cipőt viselt - Silver legyintett, mint aki már nem is akar erre időt áldozni, gyorsan belevágott a közepébe. - Valaki lehúzta a vízbe, úgy fulladt meg. Nos, ki tehette? A házban akkor nem volt más, csak önök. Az ön férje egy pipogya és tehetetlen alak, nem tehette, ráadásul az anyját talán csak nem ölte volna meg? Marad hát ön, kedves asszonyom. Tud úszni, igaz? Tavaly nyáron oxigénpalackkal is merült, láttam a családi fotóalbumban. Tehát, azt hiszem, ön a gyilkos.

Ez az egyszerű levezetés valósággal megbénította a nőt. Csak ült és nézett Silverre. Az enyhén kopaszodó férfi szürke szemében megcsillant valami. Egy mosoly, netán a kegyelem apró jele?
- Önök milliókat örököltek. Ha most megvádolom önt, asszonyom, élete végéig rács mögött marad. Gondolom, nem ezért követte el a gyilkosságot. Inkább élvezni akarja a pénzt, igaz? Nos, nekem sem jönne rosszul... mondjuk százezer euró.
Nelli mélyről merült fel. Ó, hát csak ennyi az egész?
- Ha odaadom azt a pénzt, akkor nem lesz ügy?
- Tőlem függ, asszonyom. Lezárhatjuk a nyomozást azzal, hogy a halott lábán talált nyomok csakugyan egy túl szorosra húzott szandálpánttól erednek, kiadjuk a papírt, hogy természetes halál volt, az áldozat talán rosszul lett a medencében és elmerült. Önök örökölnek, a világ megy tovább a maga útján és én sem leszek végre olyan szegény, amilyen eddig voltam - Silver alig észrevehetően kinyújtotta a kezét a nő felé. Nelli kapcsolt, elfogta a boldogság, hát így is lehet! Mindig hitt a pénz hatalmában! Máris elővette a csekk-könyvét, ráírta a felügyelő nevét meg a hét számjegyű összeget, és átadta.
A felügyelő zsebre vágta a csekket. Ám a mosolya most mintha kissé ördögi lett volna:
- Bevallom, Kornélia asszony, hogy eddig nem volt ön ellen semmilyen bizonyítékom. Nem tudtam volna önt vádlottként a bíróság elé állítani. De most már biztos vagyok a dolgomban - és egy bilincset vett elő. 
 
0 komment , kategória:  *˙ 5 perc krimi  
Két ecset
  2016-06-02 16:32:00, csütörtök
 
 


Petra a boltban nem válogatott sokáig. Hiszen tudta, mire van szüksége Marcelnek, és ez az ecset éppen ideális ajándéknak látszott.
- Kettőt kérek belőle. Két teljesen egyformát - mondta az eladónak, aki nem is sejtette, hogy egy leendő gyilkosság eszközeit csomagolja oly gondosan.


Otthon Petra repesve szaladt a barátjához:
- Kedvesem, nézd, hoztam neked egy új ecsetet.
- Te vagy a legjobb és legszebb angyal a földön - mondta Marcel, még meg is csókolta. Az ecset végét egy pillanatra a szájába kapta - régi szokása volt ez. Festés előtt, ha kimosott ecsettel kezdett dolgozni, mielőtt a festékbe mártotta volna, egy pillanatra az ajkai közé vette. Ez rossz, de kiirthatatlan szokása volt. Petra gyakran megfigyelte, hiszen úgy ismerkedtek össze, hogy a tehetséges művész modellt keresett és talált. Petra aztán ideköltözött és azóta együtt élnek. Igaz, pénzük nem nagyon van, pedig Marcel tehetséges festő. Csak kevés képét vásárolják.

Egyszer Petra véletlenül kihallgatta valamelyik tárlaton két műkereskedő beszélgetését. Amit akkor mondtak, nagy hatást gyakorolt rá.
Petra szerette a pénzt és még inkább a sok pénzt. Mégis a szegény festővel maradt, amiért Marcel nagyon hálás volt neki. A férfi természetesen nem is sejtette, mire készül a lány. A festőnek nem volt senkije, gyermekotthonban nőtt fel. Amikor néhány hete hivatalosan is összeházasodtak Petrával, Marcel nagyon boldognak érezte magát.
Másnap reggel Marcel elment az egyik műkereskedésbe, a kocsiban vagy tíz képet vitt magával. Mire visszajött, az ecsetek kimosva sorakoztak a paletta mellett. Petra ragyogott:
- Szia, drágám, hogy ment?
- Csak egyet vettek meg.


__________________Marcel alapozott egy vásznat, aztán nekiállt festeni. Honnan is tudhatta volna, hogy a Petrától kapott ecset, amit a kezébe vett, nem azonos a tegnapival? Ez ugyanolyan volt, valamiben azonban mégis más. A mókusszőr szálai közé Petra az egyik ismerősétől szerzett színtelen és szagtalan mérget csöppentett. Ez szívszélhűdés tüneteit okozza, és a boncolás sem mutathatja ki a szervezetben.

Petra éppen a teraszon tett-vett, amikor a műteremből meghallotta a robajt. Berohant. Marcel addigra már a padlón hevert a festőállvány előtt, üveges szemmel meredt a mennyezetre. Petra megvárta, míg csillapodik a szívdobogása. Nem érzett sajnálatot, nem szerette Marcelt, a pénzére áhítozott csupán. A pénzére, amit még meg sem szerzett... Vagy igen? Aztán ivott egy pohár vizet és csak utána ment a halotthoz. Kivette kezéből az ecsetet, helyébe tette a másikat.
Aztán mielőtt telefonált volna a rendőrségre és a mentőknek, kiment a kertbe és gondosan elásta az ecsetet. Senki sem láthatta őt a bokrok között. Miközben visszafelé sietett a lakásba, hogy végre telefonáljon, csak az járt az eszében, amit az egyik műkereskedő mondott a tárlaton a másiknak:
"Egészen jó festő ez a Marcel. De igazán csak a halála után fogják venni a képeit. Amikor már nem festhet többet. Az örököse egy vagyonra tehet szert..."

Petra nagyot sóhajtott - "úgy legyen!" - és lenyomta a telefon gombját. 
 
0 komment , kategória:  *˙ 5 perc krimi  
Vitorlarúd
  2016-06-02 16:18:10, csütörtök
 
 


Alex Willmon negyvenes férfi volt. Messze nem öreg még, de a haja már erősen őszült, ez idősebbnek mutatta a koránál. Persze nem izgatta a dolog - megvolt a maga élete, azzal törődött. A barátai olykor azzal a kérdéssel ugratták: mikor költözik be a ,,bátyja" kastélyába?

Élt a környéken egy másik, nála idősebb Willmon is, de sajnos nem voltak rokonok. Az a Willmon a környék leggazdagabb embere volt. Neki is volt egy jachtja itt a kikötőben, persze ötször nagyobb, mint Alex kis vitorlása. Alexnek mindössze egy könyvesboltja volt a főtéren, és soha nem is beszélt azzal a másik Willmonnal.

Azon a szombat délutánon jó nyugati szél volt, Alex alig várta, hogy bezárhassa a boltot, és irány a kikötő! Hamar felhúzta a vitorlát, minden csontjában érezte, hogy ez remek szél lesz, estig több jó nagy kört írhat majd le az öbölben. Már éppen a hajó farán oldozta el a kikötőkötelet, amikor valaki arra szaladt a stégen, és átugrott a hajójára. A szél belekapott a vitorlába. Alex meglepetten fordult az ismeretlen felé, közben a keze otthonosan rásimult a kormányrúdra.

Kisportolt fiatalember nézett vele farkasszemet. A kabinajtó elé állt, alig egy méterre Alextől. Fekete, rövid haj, sápadt bőr, fanatikus tekintet:
- Maradjon nyugton, Willmon úr! Látja a kezemet kidudorodni a zsebemből? Egy félautomata pisztoly van benne. Bármelyik pillanatban maréknyi golyót engedhetek magába!
Alex meglepődött. Nagyot nyelt, és eleinte szóhoz sem jutott. A vitorlás siklott kifelé a kikötőből, az öböl szabad tükre várta. Alex aztán megkérdezte:
- Mit akar tőlem? Netán ezt a vitorlást?
A férfi szemben állt vele, hátát a kabinajtónak támasztotta. A zsebében a keze csakugyan kidudorodott, fenyegetően. Az arca sem sok jót jósolt:
- Kompromittáló fotókat szereztem a feleségéről, Mr. Willmon. A kedves Jennifer rosszalkodott egy másik férfival, tud róla? Az egyik motelbe mentek, de én erről tudva, eleve felszereltem pár kamerát.
Gondolom, maga volt a csábító is egy személyben - így Willmon. Közben lázasan járt az agya. Látta, hogy a hajó sebesen halad, szinte repíti a szél, a többi vitorlás másfelé ment, az öbölnek ezen a részén most szinte egyedül ők hajóznak.
- Honnan tudja? - vigyorgott amaz. - Képzelheti, mit érnek azok a felvételek! Ha csak néhány fotót veszek ki a filmből, és felkínálom eladásra valamelyik bulvárlapnak... Vagy az egész filmet eladom egy tévécsatornának, hát nagy pénz üti a markomat. Magának viszont odalesz a tekintélye, Mr. Willmon. Hát menynyit ér önnek az a film?
- Szóval, zsarolni akar? - kérdezte a férfi. Mire amaz rögtön komoly lett ismét, az iménti gúnyos mosoly eltűnt az arcáról:
- Ne használjunk ilyen szavakat. Pénz kell, sok pénz, Mr. Willmon, és ön fizetni fog nekem.


__________________Alex nem veszítette el a lélekjelenlétét. A kormányt tartó keze észrevétlenül mozdult, csak egy kicsit változtatott az irányon, aztán még egy kicsit. Ez a pasas soha életében nem volt vitorláson, látszik már azon is, ahogyan itt ácsorog. Fogalma sincs arról, mi történhet a fedélzeten egy ilyen szárazföldi patkánnyal. De Alex nem fejezte be a gondolatot. Még inkább maga felé húzta a kormányrudat markoló kezét, közben az idegen szemébe nézett:
- Ön többszörösen téved, kedves uram. Nekem nincs feleségem, és nincs vagyonom sem, ezen a hajón kívül.
- Ne hazudjon! Mindenki tudja errefelé, ki az a Willmon! A kikötőben egy őr rögtön megmutatta, melyik az ön hajója!
- És igazat mondott. Engem is Willmonnak hívnak, de csak névrokonok vagyunk. Így aztán tőlem nem kap egy vasat sem.
A pasas körbepillantott, mintha felmérné ezt a kis vitorlást. Valamit megérthetett, mert előrántotta a pisztolyt:
- Akkor búcsút veszek öntől, nem szeretem a tanúkat.

Alex keze ekkor mozdult. A hajó már majdnem szemben ment a széllel, a vitorla addig büszkén feszülő vászna lelohadt. Aztán elég volt egy alig észrevehető kicsiny mozdulat, és a szél már a másik oldalról kapott a vászonba. A vitorlarúd csendesen indult el, de amikor átszáguldott a kormánynál ülő Alex feje fölött, telibe találta a zsarolót. Koponyacsont reccsent, a férfi fegyverével együtt kirepült a hajóból és azonnal elmerült.
- Koponyatörés, fulladás, biztos halál - mondta Alex hangosan és vissza sem nézett oda, ahol elmerült a férfi. Inkább a part, a város felé vetett egy pillantást: - Ezek után az igazi Mr. Willmon egyszer tényleg meghívhatna már a kastélyába, legalább egy italra. 
 
0 komment , kategória:  *˙ 5 perc krimi  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 14 
2016.05 2016. Június 2016.07
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 14 db bejegyzés
e év: 79 db bejegyzés
Összes: 1758 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 53
  • e Hét: 502
  • e Hónap: 1248
  • e Év: 1248
Szótár
 
Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2019 TVN.HU Kft.