Regisztráció  Belépés
ibolya58.blog.xfree.hu
Szeretek horgolni,gobelin-t csinálok,és van sok kaktuszom is.Ha tehetem sokat utazok!! Fülöp Andorné
1958.04.29
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 9 
Szines pite !
  2016-07-27 10:42:13, szerda
 
  Sarena lenja pita


360gr disznózsír
360gr cukor
2 tojás
50ml tej
1 teáskanál sütőpor
400g puha liszt
400g liszt
200g reszelt birsalma
200g reszelt körte
200g reszelt alma
200g reszelt sütőtök
2 evőkanál cukor
1 csomag vaníliás cukor
1 teáskanál fahéj
1 teáskanál csokoládé por


a gyümölcsöket finomra reszelem , hagyom , hogy kicsöpögjön a lé belőle.
a szobahőmérsékletű zsirt, tojást, cukrot kikeverem krémesre.
hozzáadom a tejet, lisztet is a sütőport, jól kidolgozom .
a tésztát 4 felé osztom el, mindegyiket kinyújtom tepsi méretűre ( 20 x 30 ) .
kivajazott tepsibe rakom az első lapot, arra rákanalazom a birsalmát, arra teszem rá a második lapot.
most a köret következik, majd a harmadik lap, s a sütőtök.
a negyedik lapot is rárakom , arra kerül az almás réteg
a reszelt almát kikeverem a fahéjjal, 2 ek. cukorral, vaniliával és a csokiporral.
200 fokra előmelegitett sütőben megsütöm kb : 1 óra latt .
kockára vágom és úgy tálalom .

Link
 
 
0 komment , kategória:  bosnyák konyha   
cukkinis rétes !
  2016-07-26 12:10:49, kedd
 
  6 lap kész réteslap
1 teáskanál római kömény
4 teáskanál olaj
40 g liszt
1 csokor kapor
200 ml tej
150 g friss sajt
1 csokor petrezselyem
700 g cukkini
1 teáskanál Vegeta

mártás:
3 tojás
1 teáskanál olaj
1 teáskanál tej
1 teáskanál joghurt

a cukkinit lereszelem , sózom s hagyom állni kis ideig , utána kinyomkodom .
hozzáadom a tojást, lisztet, tojást, kaprot, köményt, tejet, vegetát. 3 -3 réteslapot használok egy réteshez , lerakom a lapokat kissé olajozom , elosztom rajta a cukkinis tölteléket, feltekerem .
a mártás hozzávalóit összekeverem és ezzel bevonom a rudakat .180 fokon megsütöm .



 
 
0 komment , kategória:  bosnyák konyha   
hurkás lepény !
  2016-07-26 11:50:58, kedd
 
  ezt a receptet egy 25 évvel ezelőtt kiadott szakácskönyvben találtam meg . Kétféle hurkából és burgonyás tésztából készül

1 májas hurka
1 véres hurka
50 dkg burgonya
2 tojás
2 dl tej
4 - 5 ek . liszt
2 gerezd fokhagyma
só és bors
1 ek. olaj

a tésztához összekeverem a lisztet, sót, tojást, tejet, borst, reszelt burgonyát.A masszának közepesen sürü galuskatésztának kell lennie. A hurkát berakom a mélyhütőbe kb : 20 - 30 percre . utána kiveszem , lehúzom a bőrét, s nagyobb darabokra vágom fel. A hurka darabokat a tepsiben lévő tésztába nyomkodom . 180 fokos sütőben megsütöm .
 
 
0 komment , kategória:  édes-sós sütik  
Hevesi gulyás !
  2016-07-17 13:53:57, vasárnap
 
  Hevesi gulyás

Hozzávalók 4 személyre:
50 dkg sertésdagadó,
50 dkg kelkáposzta,
50 dkg burgonya,
2 közepes fej vöröshagyma,
1 ek. pirospaprika,
1 kk. paradicsompüré vagy Piros Arany,
1 késhegynyi köménymag,
só,
2 ek. olaj

Elkészítése:

Az apróra vágott vöröshagymát az olajon megfonnyasztjuk, hozzáadjuk a kis kockákra vágott húst, meghintjük pirospaprikával, sózzuk, hozzáadjuk a paradicsompürét, majd felengedjük annyi vízzel, hogy ellepje, és félpuhára pároljuk.

Közben a burgonyát meghámozzuk, apróbb kockákra vágjuk, a kelkáposztát pedig megmosva cikkekre vágjuk. Mindkettőt hozzáadjuk a félig főtt húshoz, köménymaggal ízesítjük. Csak annyi vizet öntünk utána, hogy a hozzávalók megpuhuljanak, s fedő nélkül rövid lére pároljuk.

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Gombócleves !
  2016-07-17 13:49:45, vasárnap
 
  50 dkg burgonya
2. 5 dl liszt
15 dkg kolbász
pirospaprika
1 sárgarépa
2 gyökér
1 hagyma
2 dl tejföl
1 - 2 gerezd fokhagyma

olaj

Olajon megpiritom a hagymát,fokhagymát, arra kanalazom rá a lisztet, s összepiritom . Amikor zsemleszinű a rántás, felöntöm 1 lier vizzl, elkeverem . A levesbe rakom a darabolt répákat és a karikára vágott kolbászt is . Puhára fözöm .
Gombóc:
a főtt burgonyát áttöröm , adok hozzá 1 ek. olajat , s a maradék lisztet , összekeverem alaposan . Kis gombócokat formálok belőle, majd a levesbe belefözöm , mig puha nem lesz .
A végén tejföllel behabarom , s tálalom .

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Bajai racsa !
  2016-07-17 13:42:43, vasárnap
 
  bajai racsa



Hozzávalók 4 személyre:
1 kg burgonya,
25 dkg zöldpaprika és paradicsom,
1 nagy fej vöröshagyma,
2 ek. olaj,
10 dkg füstölt szalonna,
4 tojás,
só, őrölt bors

Elkészítése:

Egy közepes nagyságú tűzálló tálat zsiradékkal kikenünk.
A burgonyát, vöröshagymát, paradicsomot és a paprikát megtisztítjuk és karikákra vágjuk
. A tepsibe beletesszük a burgonya egy részét, megsózzuk, majd egy réteg zöldpaprika, paradicsom és vöröshagyma következik, olajjal kicsit meglocsoljuk, és addig ismételjük a rétegezést, amíg a hozzávalók el nem fogynak.
A tetejére bevagdalt füstöltszalonna-szeleteket teszünk, kb. 1 dl vizet öntünk alá, és közepesen meleg sütőben szép pirosra sütjük.

Mikor a tetején a szalonna megsült, fejenként egy-egy tojást ütünk rá, és készre sütjük. Savanyúsággal tálaljuk.

 
 
0 komment , kategória:  tájjellegű receptek a netről  
omlós vajas pogácsa !
  2016-07-17 13:39:20, vasárnap
 
  50 dkg liszt
25 dkg vaj
2 tojássárga
2. 5 dkg élesztő
2 dl tejföl
1 kk. só
1 kk. cukor

a hozzávalókat laposan összekeverem , kézzel még jól átgyúrom , utána zacskóba rakom , lekötöm , s éjszakára a hütőbe teszem. Másnap lisztezett deszkán átgyúrom a tésztát, s 1.5 - 2 cm vastagra kinyújtom . 3 cm - s pogiszaggatóval kiszaggatom , kivajazott tepsibe teszem , de nem túl közel egymáshoz . Felvert tojással megkenem pihentetem még 20 percet, majd megsütöm . 180 - 190 fokon 20 perc alatt kéz
Több napig is puha marad !
 
 
0 komment , kategória:  édes-sós sütik  
Túrós burgonya !
  2016-07-17 13:28:09, vasárnap
 
  ez az étel tulajdonképpen egy rakott burgonyás étel, közte tejfölös túróval

1 kg burgonya
30 dkg túró
2 dl tejföl
7 dkg vaj


a burgonyát puhára fözöm sós vizben , utána karikára vágom fel. A túrót és a vajat összekeverem ,
s egy tepsibe lerakom a burgonya karikákat , arra túró kerül, azt meglocsolom tejföllel . A rétegezést folytatom mig van anyagom hozzá, de a tetejére tejfölös réteg kerüljön .
Berakom 180 fokos sütőbe és megsütöm .

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
káposzta darálthússal
  2016-07-03 10:56:28, vasárnap
 
  Kiymali Kapuska


1 kis káposzta 1250 gramm
1 kis fej vöröshagyma 50 g
250 g őrölt marhahús 1 1/2 csésze
3 evőkanál margarin, 30 gramm
2 evőkanál paradicsompüré 20 g
2 teáskanál só 12 g
Víz (meleg) 1 csésze 200 gramm
1/2 teáskanál pirospaprika 1 gramm

az apróra vágott hagymát olajon megpiritom , s hozzáadom a darálthúst,
kevergetve párolom pár percig , majd beleteszem a paradicsompürét, pirospaprikát, sót, borst , vizet és elkezdem főzni .
10 - 15 percnyi főzés után adom hozzá a nagyobb szeletekre vágott káposztát, összekeverem , készre párolom az egészet.





 
 
0 komment , kategória:  török receptek  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 9 
2016.06 2016. Július 2016.08
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 9 db bejegyzés
e év: 100 db bejegyzés
Összes: 9006 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 607
  • e Hét: 607
  • e Hónap: 42213
  • e Év: 640013
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Online Szerencsekerék, Jövő Pláza, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2016 TVN.HU Kft.