Belépés
naplopoleon.blog.xfree.hu
Kinek megadatott egy kis darab kenyér, s otthon, hova este nyugodtan hazatér, s nem kell mást szolgálni, s úrnak se kell lenni: oly boldogság ez, mely minden... Fontos Manó
1915.01.01
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 11 
Vesszen Orbábmester!
  2016-07-31 09:14:14, vasárnap
 
  "Tanulni fogok, dolgozni fogok, azt csinálom, amit mondasz, mert mi tagadás, elegem van már a bábuéletből; kerül, amibe kerül, gyerek akarok lenni."
Pinocchio
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Túl sok síkosító
  2016-07-29 20:25:30, péntek
 
  Igen, csak ez lehet az oka, ha csúszni fog a négyéves célkitűzés, hiszen már csak öt hónapom van, hogy hozzam a normát. Könnyű dolga volt a sztahanovistáknak, kezük alá dolgoztak, hogy túlteljesítsék az egyébként is alacsonyan megállapított normát. Az én kezem alá nem kell dolgozni, jár az szorgosan fel-le. Természetesen nem zárkózom el a brigádban történő munkától, nem vagyok én teljesen antiszociális. Hagyom, ha alattam dolgoznak. Sőt, osztályharcban sem gombolkozom, nem fontos, hogy munkásnő legyen, lehet értelmiségi, sőt kevésbé úri nő is. De rugalmatlansággal ne vádoljanak, ha guminőre nem vágyom. Ha azonban a szex a fejben lezajló kémiai folyamat végső soron, akkor aggodalomra semmi okom. Hajrá, stimuláljunk egy kis szexet!  
 
0 komment , kategória:  Általános  
Négyes ikrek Tiszanánán
  2016-07-27 18:00:52, szerda
 
  1796. július elsején négyes ikrei születtek Bántsi MiIhálynak és Gulyás Zsuzsannának. Ádám, Éva és MIhály nem éltek egy napot sem. Negyedik testvérük halva született. Abban a korban, amikor nagyon magas volt a gyermekhalandóság, az ikreknek még kevesebb esélyük volt az életben maradásra. A kettősikrek persze gyakoribbak voltak. Előszeretettel kapták az Ádám és Éva nevet, ha fiú-lány páros született. Két fiú esetén pedig gyakori volt a Péter és Pál.  
 
0 komment , kategória:  Általános  
"Kudarcba fulladt a migránsok integrációja."
  2016-07-25 17:56:40, hétfő
 
  Nyilatkozta Sz..gyártó Péterke a müncheni merénylet kapcsán. Nagylelkűen a minisztérium magára vállalta a 15 éves fiú holttestének hazahozatalának a költségét. A fiú 10 éve, tehát 5 éves kora élt kint Németországban - no comment. Már nem az első, korábban pszichiátriai kezelés alatt álló követ el merényletet, ez az őket felhasználók aljasságát mutatja. Orbán és bandájának gátlástalanságát pedig az, hogy minden tragédiát felhasználnak céljaik propagálására.
Igen, kudarcba fulladt a migránsok integrálása, itt élnek Európa különböző országaiban, már évszázadok óta, senki sem hívta őket, és meg sem próbáltak alkalmazkodni a többségi társadalmakhoz, bármely országban is telepedtek meg. De ne feledjük cigánybűnözés nincs! Az merő véletlen, hogy a magyarországi börtönök lakóinak zöme az. Ja, a börtönökben túlzsúfoltság van, s sokan arra várnak, hogy hely szabaduljon fel, és bevonulhassanak jól megérdemelt büntetésük letöltésére, vagy nem, mert például Péntek cigánynak is a börtönben kellett volna lennie, amikor elkövette a nemi erőszakot, a gyilkosságot és a kifosztást Pécsett.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Református közerkölcs Tiszaszőlősön 1760-1783
  2016-07-22 17:02:57, péntek
 
  Neveket egy eset kivételével nem írok, hiszen nem pletykálkodunk, csak ámulunk, hogy mennyire erkölcsösek voltak a régiek, vagy erkölcstelenek a maiak, vagy egyik sem.

1760.: paráználkodó hajadon, káromkodó férfi
1761.: paráználkodó hajadon, káromkodó férfi
1763.: paráználkodó hajadon
1764.: káromkodó férfi, lopó férfi, nőtlen parázna, parázna hajadon
1765.: nőtlen parázna, férjes parázna
1766.: özvegy parázna, nős parázna, férjes parázna
1769.: a mészáros lopott marhát vágott le
1770.: nőtlen parázna, férjes parázna
1771.: férjes parázna (ő volt az 1765-os bűnbeeső is)
1772.: két férjes parázna, nőtlen parázna
1773.: két nőtlen parázna, özvegynő parázna, fiatal legény káromkodás
1774.: két férjes parázna, özvegynő parázna, nős parázna, legény parázna, káromkodó legény
1779.: egy férfi kétszeres parázna
1780.: két férfi káromkodás;
hajadon leány a jegyzővel parázna, ezt megismétli " egy néhány" hetekkel később;
Lökös Mátyásné a földesúrral paráználkodott;
"Maga Lökös Mátyás mivel feleségével paráznasága után is mint az előtt úgy élt egy darab
ideig."
1783.: nős parázna, hajadon másodszori paráznasága
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Kalózok a Tiszán
  2016-07-19 16:14:14, kedd
 
  A szőke hölgy szerelmeseinek nem kell félniük, a vízi zsiványok áttelepültek a Dunára, központjuk a Kossuth-téren van. Azonban a 18. században még voltak, ha nem is tengeri, de folyami banditák a Tiszán, legalábbis Tiszafüred régi anyakönyveiben felbukkant a Kalóz családnév. Ezek után már az nem is meglepő, hogy számos Falábú is akad, bár egyikőjük bizonytalan nevével kapcsolatban, hol Falábú Kata, hol Falábú Erzsébet néven bukkan fel. Hogy ezek a nevek valóban léteznek Tiszafüred régi anyakönyveiben, erre bizonyság Bizony Pál prédikátor az 1700-as évek végéről..  
 
0 komment , kategória:  Általános  
A tiszai lány és az állatok
  2016-07-18 17:41:30, hétfő
 
  A lány ma már panellakó, sőt már régen nem leány - "bement a lány, de mint leány többé nem jöve ki", már a panelból. Viszont a tudatlan vidéki kislányból komoly városi nő lett. Minap meséli, hogy nem is tudja, hogy hol áll a feje, mert annyi dolga akadt hírtelen. A barátnője nyaralni ment, így most ő eteti a macskákat és a halat is. Nem elég, hogy otthon várják a hörcsögök és a lovak, utóbbiak virtuálisak - a nyerítés már sok lenne a szomszédoknak, és egyébként is macerás lenne a szénát felhordani a hetedikre. Hősnőnk épp eteti a macskákat, közben telefonál. Rápillant a közeli akváriumra:
- Úristen, megdöglött a hal, nem mozdul! Huh, jól van, tovább szaladt.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Anyuka és a török puncs
  2016-07-17 16:58:13, vasárnap
 
  Anyuka szerint a törököknél puncs volt, helyesebben puncskísérlet, de megbukott. Viktorka, a mi Viktorkánk nagyon aggódott, ami anyuka szerint nem is csoda, hiszen Viktorkának nagy példaképe a török köztársasági elnök, az az Erodál. Ahogy anyukám mondta:
- Fiam, a törököknél olyan fényesen erodál a demokrácia, hogy a mi Viktorunknak is kedve támad egy puncsot szervezni önmaga ellen. Mennyivel gyorsabban lehet megvalósítani a demokráciát, rögtön elmozdítunk 2700 bírót, s nem kell kinevezni a bírói kar élére harcostársunk feleségét, azt az Ondó Tüncikét. Jó, lehet, hogy nálunk nincs is ennyi bíró, de ennyi cigány se, juj, miket is beszélek, de nem szégyen az. Nézem ezt a török dokumentum sorozatot, ezt a Szutyokmánt, abban is mennyi cigány van, ebből is látszik, hogy a középkorban is milyen hasznosak voltak.
Itt közbevetettem, hogy Viktorka nem cigány, ö maga állította, pontosabban, hogy nem roma származású.
- Mindegy az fiam, hogy milyen származású, csak jól vezesse az országot. De jól is vezeti, szerintem az áramot is jól vezetné. Csak egy valamit nem értek fiam, ha ez a puncs egyenesen horror, jaj nem, terrorcselekmény volt, ahogy az a daliás Petike, tudod, a külteleki miniszter mondta, akkor a 2006-os fővárosi zavargások mik voltak? Tudom, tudom a televíziókészülék székházat nem megostromolták, hanem a régi készülékeket selejtezték le, és azért volt az a nagy tumultus, de néhány sok szerencsés azért egész olcsón jutott plazma tévéhez.
- A lényeg az fiam, hogy a törökök a szövetségeseink, azok voltak régen is, a jövőben is azok lesznek. Ott volt az a nagy uralkodójuk, az a Szutyokmán is, az annyira szerette a magyarokat, hogy magyar földön temettette el magát, most tárták fel a sírját. Viktorka annyira hálás a törököknek, hogy a legnagyobb focistánkat, az a Balázst, na segíts már, nincs bent a fogsorom....
- Az amelyik hasra esett, amikor kifutott a szurkolókhoz a második szabadrúgásgólja után, ami szintén a sorfalról pattant be?
- Az az. Na őt Viktorka elajándékozta a törököknek, úgyis ott játszik, illetve téblából a törököknél már, a honosítása is megindult, úgy hallottam.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A Vatikán felvételét kéri az Európai Unióba
  2016-07-07 22:01:53, csütörtök
 
  Az egyébként már legalább kétezer éve esedékes lépésre azért szánta el most magát a Szent Atya, mert már nem férnek el a Vatikánban menedékjogot kérő sok ezres migránstömegtől, akik már hozzá is láttak rögtön két minaret felhúzásához az Angyalvárban. Az Unió tárt karokkal várja a Vatikánt, csak egy kikötésük van, a vatikáni tisztviselők 30%-a nő legyen, a rettenetes nőmozgalmak leszerelése érdekében. Továbbá javasolják, hogy a bíborosok egy része legyen református és evangélikus. Végül, de nem utolsó sorban, a korrupció csendesebb lebonyolítása érdekében ne 30 ezüstpénzben számoljanak ezentúl, hanem térjenek át a banki átutalásra.  
 
0 komment , kategória:  Általános  
Varázsgomba, csontok, vér s egyéb váladékok
  2016-07-06 08:30:16, szerda
 
  A cím nem egy sámánszertartás kellékei, megpróbálom az elmúlt hetek történéseit zanzásítani. Elsősorban magamnak, mást nem nagyon érdekel. De úgy vagyok ezzel a bloggal, mint Midász király a titkával, ő földbe ásott gödörbe suttogta el titkát, amit aztán a sás tovavitt, nálam pedig a net végzi el ugyanezt. Bár nekem ugyan szamárfülem nem nőtt, de szamár attól még vagyok.
Továbbra is rendületlenül keresem csontjaimat. Anyukám őseivel a regnáló hatalom nagyon elégedett lenne. Ők aztán roppant mobilisek, oda mentek, ahol munkát találtak. Tehették, mert földjük, házuk az nem volt, volt helyette számolatlan mennyiségben gyerek. A szapora gyermekáldással és a rendkívül magas gyermekhalandósággal kapcsolatban volt is egy mondás: ágy lábában a másik. No, régi-új ősöket nem igazán találok, annál inkább érdekesebb családneveket. A magyar népesség kis százalékában, de azért jelen vannak a tündérek, legalábbis erre utal a Villangó vagy a Csavaringa családnév. Hogy a Halál köztünk jár, az nem újdonság. Hiba is akad a magyarok között, szegény Hiba Pál nem tehetett arról, hogy valamikor a 19. század közepén elhalálozott. Persze az én kedvencem továbbra is a Sütemény családnév. De hogy Mezőtárkányban a 19. században népes Ondó család lakjon, az azért váratlanul ért. Ezek után kutakodtam a szó etimológiája után, ami egyes magyarázatok szerint malomipari maradékot, korpát jelentett, majd lett váladék jelentése is, és így nyerte el napjaink közismertebb elnevezését.
Őseim tehát dolgoztak, hogy megéljenek, én pedig plazma donációra járok, hogy mellékeshez jussak. Persze ez csak a hivatalos magyarázat, azért megyek, hogy nekem tetsző hacukás hölgyeményeket lássak, de a biztató indulás után gyorsan átvedlettek galléros pólókba. Viszont tegnap kegyesek voltak hozzám az istenek, és egyikőjük szinte tökéletesnek mondható ruházatban dolgozott, kár, hogy finoman fogalmazva is bumfordi a hölgyike, de örüljünk a látványnak, a jellemét meg csiszolja a párja. A tepsit ő is tepszinek mondja, ami itt Baranyában általános, s csak nekem az alföldi legénynek üti meg továbbra is a fülét. De itt meg azt nem tudták, hogy mi az a piszke (egres), ahogy én se, hogy mi az a hecsedli (csipkebogyó). De míg nekem tetszik ez a változatosság, mások kiakadnak tőle. No vissza a plazmához. Orvosi rutinvizsgálat. Nagyon rutin, és vizsgálatnak se nevezném, de ne szaladjunk előre. Ajtó nyitva, a fiatal doktornő nincs 30, s gondolom, hogy doki, mert civilben van (be kár) az asztal mögött ül, nem látok bent mást, belépek. Azonban mégis van bent donor, lábaim fékeznek, de a felsőtestem halad tovább. Jellemző mozdulat ez nálam, komikus is, nem is kicsit, de a hölgyike nem mosolyog. Kihátrálok. Donor ki, én be. Hellyel kínál, a szék nem az asztal előtt van, hanem azzal egy vonalban a falnál, alig félméterre attól - kis helység, nem sok hely van. Így viszont a fiatal doktornőt a bokájától a feje búbjáig láthatom. Fekete-fehér nyári ruhában, szép arcú husika. Vigyorog folyamatosan vigyorog, az előző, 20 év körüli fiatalembernél nem tette, de most vigyorog. Ennyire azért nem volt vicces az az előbbi jelenet. Tetszem neki, ami nem csoda, maradék hajam megnyírva, borosta rendben, legjobb ingemben pompázom, ami csak azért van rajtam, mert vékony és világos, s legszívesebben vagy fűszoknyában napernyővel, vagy arab népviseletben közlekednék ebben a hőségben csak félek, hogy FIDESZ-Jobbik kloáka, öö helyesbítek, koalíció még bezsuppol valami menekült táborba. A lényeg, jól nézek ki - az ablakon. Jaj, erről jut eszembe, az ablakomból már nem látszik a Magasház teteje, mert a felső szinteket elbontották. ezt se hittem volna, állítólag az épület helyén park lesz. Aha, valaki szemet vetett már a helyre, az tuti. Vigyorog, még mindig vigyorog. Az egész "vizsgálat" alatt mást se csinált. A vizsgálat abból állt, hogy megnézte a papíromat, amin a friss vérnyomás és súlyadataim vannak. Most meg keresztbe teszi a lábait. Na jó, ezt a széket legközelebb az asztal elé tegyék, igaz, akkor az ajtóban lesz, de akkor is. Jut eszembe, a legutóbbi rutinvizsgálatnál is egy fiatal doktornő volt, az igazat megvallva nem tudom, hogy ő volt-e. talán nem, mert ez mostani kedvesen, de főleg folyamatosan mosolygó teltebb idomú. Igaz, az előző doki "néni" előtt álltam, ami megint nem volt jó, mert a dekoltázsa elvonta a figyelmemet, illetve pont hogy csak ara tudtam figyelni, bármennyire is igyekeztem nem oda tekingetni. Na, az nem vigyorgott, szemben a mostanival, aki még mindig mosolyog. Ez furcsa, már csak azért is, mert pár hete a véradóban is ez történt velem. Vagy a nyári napsugár úgy esik rám, hogy tetszem egyeseknek (hőguta lesz ez), vagy varázsgombát ettek. Tudom én, hogy sármos vagyok, de a biztonság kedvéért a tárolóban elkezdek gombát termeszteni.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 11 
2016.06 2016. Július 2016.08
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 11 db bejegyzés
e év: 184 db bejegyzés
Összes: 900 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 39
  • e Hét: 322
  • e Hónap: 831
  • e Év: 46658
Szótár
 
Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2018 TVN.HU Kft.