Regisztráció  Belépés
reifregina.blog.xfree.hu
A múlt emlék,a jövő titok,a jelen ajándék. Somlai Angyalka
1977.07.07
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 11 
10 perces fánk.
  2016-07-21 13:49:46, csütörtök
 
  Hozzávalók:
1 tojás
1 kis pohár tejföl
3 ek porcukor
kb 20 dkg liszt
fél sütőpor
1 tk rumaroma
fél citrom reszelt héja
olaj a sütéshez.
A tojást a tejföllel és a porcukorral elkeverjük.
Annyi lisztet adunk hozzá,hogy könnyen nyújtható tésztát kapjunk.A liszttel együtt belekeverjük a sütőport,és ízlés szerint tehetünk bele rumaromát,citromhéjat.
Fél cm vastagságúra nyújtjuk,kiszaggatjuk(én most linzervirág formára),de lehet sima karikára is.
Ugyanúgy sütjük,mint a hagyományos fánkot.
György-Dávid Józsefné
 
 
0 komment , kategória:  Deszertek  
Zománcozott burgonya
  2016-07-15 11:29:30, péntek
 
  Ennél finomabb köretet még nem kóstoltál!
A burgonyát sós vízben, héjában megfőzöm, és meghámozom. Amikor kihűlt, szűrőbe teszem, hideg vízzel leöblítem, majd lecsepegtetem. A cukrot egy serpenyőben felolvasztom, s lapos késsel addig keverem, amíg barnulni kezd. (Vigyázni kell, nehogy megégjen.) Ezután a serpenyőt leveszem a tűzről, és az, olvadt cukorhoz hozzáadom a vajat, s addig keverem, míg a vaj is elolvad. Ezután beleöntöm a nedves burgonyát, s addig lökdösöm, rázogatom a cukros vajban, amíg egyenletesen “zománcozott", és aranybarna lesz. Végül a serpenyőt visszahelyezem a tűzre, és kis lángon átmelegítem. Azonnal tálalom, tetszés szerint felaprított hagymát is szórhatunk rá.
 
 
0 komment , kategória:  köretek  
Karfiol leves
  2016-07-15 11:27:46, péntek
 
  50 dkg karfiol
2 tyúkhús­leves kocka
1 csokor petrezselyemzöld
2 dl tejföl
1 ek. liszt
2 ek. olaj
1 tk. piros fűszerpaprika
Elkészítése :
A karfiol leves elkészítését a karfiol megtisztításával kezdjük .Majd kis rózsáira szedjük , és meleg vízbe tesszük , 10 perc múlva leszűrjük , folyó vízben átmossuk és lecsöpögtetjük . A húsleveskockákból készített levesbe tesszük . Felforralva majdnem puhára főzzük. Közben a felforrósított olajon világosra pirítjuk a lisztet, és a tűzről lehúzva belekeverjük a pirospaprikát . A rántást apránként 3 dl hideg vízzel felengedjük , közben gyorsan simára keverjük . A forrásban lévő levesbe öntjük , közben addig kevergetjük , amíg felforr. Legalább 5 percig forraljuk . Egy percre sem lehet otthagyni, mert pillanatok alatt kifuthat. Jól felforraljuk , kevés sóval és cukorral ízesítjük . Tejföllel be habarjuk .
 
 
0 komment , kategória:  Levesek  
Bögrés lángos dagasztás nélkül – nem szívja meg magát
  2016-07-15 11:26:25, péntek
 
  A mérce a szokásos 2,5 dl-es bögre!
- 5 bögre liszt
- 1 csomag porélesztő
- 3 pohár Danone joghurt, 140 g-os (összesen bő 3 dl joghurt), ha valami hígabb fajtával dolgozunk, akkor 4 pohár (összesen 4 dl)
- 2 tojás
- 2 teáskanál só
- fél deci langyos víz
- olaj a sütéshez
És a strandhangulatot idéző fokhagymás kencéhez 4 gerezd fokhagymát, 4 evőkanál olajat, 1 púpos mokkáskanál sót és három-négy evőkanál vizet keverünk össze. Ezzel kenjünk majd meg a kisült lángosokat.
1. Egy feles pohárban, kevés meleg vízben feloldjuk az élesztőt.
2. Az összes többi hozzávalót beleöntjük egy nagyobb műanyag tálba.
3. Aztán jöhet az élesztő is a tálba, majd egy villával nagyjából összeállítjuk a tésztát. Ezután kézzel összegyúrjuk.
4. Hagyjuk meleg helyen megkelni.
5. Ezután kisebb, nem egészen öklömnyi bucikat szaggatunk belőle, kicsit meggömbölyítjük őket, majd hagyjuk őket ismét kelni, míg fel nem dagadnak (15-20 perc).
6. Egy fazékban olajat hevítünk.
7. Egy lapos tányért bekenünk étolajjal, majd beleteszünk egy bucit, széthúzgáljuk és már mehet is az első lángosunk a forró olajba, ahol mindkét oldalát aranyszínűre sütjük. Az olajos tányérra azért van szükség, hogy könnyen tudjuk nyújtani a tésztát.
Jó étvágyat!
 
 
0 komment , kategória:  Kelesztett tészták  
Cukkini fasírtvagy nevezzük lepénynek ... ( nagyon finom :)
  2016-07-08 16:51:27, péntek
 
  1 zsenge cukkini
4 ek finomliszt
1 mk sütőpor
2 tojás
240 gr sajtos virsli,vagy párizsi
4 gerezd fokhagyma reszelve
1 mk őrölt bors
1 marék búzadara
egy kevés ételízesítő
só ízlés szerint
A hempergetéshez:
kb. 10 dkg zsemlemorzsa
A cukkinit megmossuk, két végét levágjuk, és durvára lereszeljük. A virslit ,vagy a párizsit szintén durvára reszeljük.
A cukkinit a virslivel, a tojásokkal, és a borssal, sóval, zúzott fokhagymával és a sütőporral elkevert liszttel elkeverjük. Lepényeket formázunk belőle. (6 db nagyobb lesz belőle.)
Zsemlemorzsába forgatjuk, és hevített olajban, fedő alatt, lassú tűznél kisütjük.
Tartármártással fogyasztottuk. Elkészítése: 2 dl tejföl, 2 ek majonézt, ízlés szerint őrölt borsot és 1 mk mustárt alaposan elkeverünk.
György Dávid Józselné
 
 
0 komment , kategória:  Vegetáriánus ételek  
Sárgabarackos-citromos pite.
  2016-07-07 13:03:30, csütörtök
 
  Hozzávalók 22 x 32 cm-es tepsihez:

16 dkg vaj
15 dkg porcukor
2 cs vaníliás cukor
6 db tojás
1 citrom leve és reszelt héja
20 dkg liszt
1/2 cs sütőpor
2-3 ek barna cukor
felezett sárgabarack

A puha vajat kezdjük el habosra keverni a porcukorral, a vaníliás cukorral, a citrom levével és reszelt héjával. (ízlés szerint több citromot is tehetünk bele)
Ezután állandó keverés mellett, egyesével adjuk hozzá a tojások sárgáját, és mindegyikkel keverjük alaposan össze.

A lisztet keverjük össze a sütőporral, majd szitáljuk hozzá a masszához. Ezután szintén keverjük alaposan össze, hogy egy sima masszát kapjunk.

A tojások fehérjét egy csipet sóval verjük kemény habbá, majd apránként keverjük hozzá a masszához.

A tepsit béleljük ki sütőpapírral, majd egyenletesen simítsuk bele a masszát. Ezután a tetejét rakjuk ki felezett sárgabarackkal, majd szórjuk meg a barna cukorral.

Helyezzük előmelegített sütőbe, és közepes hőmérsékleten süssük 35-40 percig, hogy a teteje szép arany barna legyen.
A sütőből kivéve a tepsiben hagyjuk teljesen kihűlni.

Tálalás előtt ízlés szerint szórjuk meg a sütemény tetejét porcukorral, majd szeleteljük fel.
Gizi receptje
 
 
0 komment , kategória:  Deszertek  
Nincs Cím
  2016-07-07 09:27:20, csütörtök
 
  Szűz Mária, égi anyám, ó hallgasd meg az én imám, hozzád szólok benned
bízva, szomorúak nagy vigasza. Sok bánat a földi életem, segíts nekem
elviselnem. Nyújtsd ki mennyből szent kezedet, segíts vinni keresztemet.
Kérjed értem szent fiadat, tudom jól, hogy terád hallgat. Hogy majd az ő
szent nevében köszönthetlek fönt az égben. Ó hallgasd meg kérésemet, hogy
dicsérjem szent nevedet. És fogadd el az én imám Szűz Mária, édesanyám.

✝
Amen.
 
 
0 komment , kategória:  Imák és Áldások  
Fasírttal töltött cukkini.
  2016-07-07 09:25:51, csütörtök
 
  1/2 kg darált hús
1 tojás
egy szelet kenyér vagy egy zsemle
só,bors,fokhagyma,hagyma
egy méretesebb cukkini/vastag/
zsemlemorzsa

A hagymát megfuttatjuk olajon a fokhagymával együtt. Majd a hozzávalókból a cukkini kivételével fasírt alapot készítünk, ízlés szerint fűszerezve. A cukkinit 2-3 cm-es darabokra szeljük fel, ha még zsenge akkor nem kell hámozni. A közepét kanállal kivájjuk és megtöltjük a fasírt masszával, melyet petrezselyem zöldjével is ízesíthetünk. Megforgatjuk zsemlemorzsában, egy kivajazott tepsibe tesszük őket és kb 45 perc alatt közepes lángon készre sütjük
György - Dávid Józsefné
 
 
0 komment , kategória:  Tepsis hús  
Mákos roló
  2016-07-07 09:22:49, csütörtök
 
  Mákos roló
1 csomag réteslap (mirelit)
30 dkg darált mák
rumaroma
10 dkg mazsola
10 dkg cukor
1,5 dl tej
1 tojás (a kenéshez)

A tejet a cukorral felforraljuk, majd a mákot is belekeverjük. Nagyjából 20 percen át főzzük, ha krémes állagúvá vált, levesszük a tűzről. A mazsolát hozzáadjuk, rumaromával ízesítjük, majd lehűtjük. A réteslapot kicsomagoljuk, az egyik oldalára kenjük a tölteléket és feltekerjük.

Kisebb darabokra vágjuk, majd kiolajozott tepsibe tesszük. Tojással megkenjük, mákszemekkel megszórjuk és 180 fokos sütőben nagyjából 25 perc alatt megsütjük.
György-Dávid Józsefné
 
 
0 komment , kategória:  Deszertek  
Ribizli-Túrós minicsiga
  2016-07-04 10:07:02, hétfő
 
  Hozzávalók:

1 cs leveles tészta
25 dkg túró
10 dkg porcukor
2 cs vaníliás cukor
1 citrom reszelt héja
20 dkg ribizli

A ribizlit szemezzük le a száráról, és folyó víz alatt mossuk meg, majd alaposan csepegtessük le.

A túrót keverjük össze a porcukorral, a vaníliás cukorral, és a reszelt citromhéjjal.

Az előnyújtott leveles tésztát tekerjük ki a papírból, majd egyenletesen kenjük rá az ízesített túrót.

Ezután szórjuk meg a ribizliszemekkel, majd a papír segítségével, tekerjük fel úgy mint a bejglit.

A feltekert tésztát ezután éles késsel szeleteljük fel kb. 1 cm-es csigákra.

Egy tepsit béleljünk ki sütőpapírral, majd egymástól kicsit távolabb helyezzük rá a csigákat. (sütés közben meg fognak nőni!!)

Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten 20-25 perc alatt süssük készre. (én légkeverésnél 160 fokon, 20 percig sütöttem)

Tálalás előtt hagyjuk langyosra hűlni a csigákat, majd ízlés szerint szórjuk meg porcukorral, és úgy kínáljuk.
Gizi receptje
 
 
0 komment , kategória:  Kelesztett tészták  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 11 
2016.06 2016. Július 2016.08
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 11 db bejegyzés
e év: 380 db bejegyzés
Összes: 1108 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 14
  • e Hét: 128
  • e Hónap: 2767
  • e Év: 43799
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Online Szerencsekerék, Jövő Pláza, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2016 TVN.HU Kft.