Belépés
lambert.blog.xfree.hu
Bár úgy tűnik ma, mintha csak a hamisak, a gazok és gonoszok számára gyümölcsözne az élet; ne irigyeld őket! Összeomlik alattuk a csalásra épült világ. A jövend... Ballán Mária
2006.07.04
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/14 oldal   Bejegyzések száma: 135 
A Betyársereg üzenete Budaházy Gyurinak és a Hazafiaknak
  2016-08-30 23:27:40, kedd
 
  A BETYÁRSEREG ÜZENETE: SZABADSÁGOT BUDAHÁZY GYURINAK ÉS A HAZAFIAKNAK!Link
 
 
0 komment , kategória:  Szent Korona Rádió  
Gyurcsány és társai mikor kerülnek rács mögé?
  2016-08-30 23:21:26, kedd
 
 A Budaházy Györgyre kirótt 13 év szabadságvesztést igazságtalannak tartjuk. Emlékezhetünk, a férfi a szocialisták 2002-es csalásgyanús győzelme után a nemzeti oldal érdekében a szavazatok újraszámlálását követelte. Négy évvel később, az őszödi beszéd nyilvánosságra kerülését követően a Gyurcsány-kormány távozását követelő tömegek egyik vezérévé vált. Arcpirítónak tartjuk, hogy ez az ítélet épp 2006. tizedik évfordulója előtt született meg.

Az elmúlt 26 év legnagyobb szégyene, hogy míg Budaházyt most elítélik, addig sem a Biszku-féle kommunista vezetők, sem a rablóprivatizáció egyetlen tettese, sem egyetlen korrupt politikus, sem a 2006-os rendőrterrorért felelős Gyurcsány Ferenc és társai nem kerültek rács mögé, Vizoviczki László pedig ki tudja, honnan előteremtett negyedmilliárd forint ellenében odahaza dőzsölhet.

Jobbik Magyarországért Mozgalom


Link
 
 
0 komment , kategória:  POLITIKA  
Az MVSZ tiltakozásra szólítja a törvénytisztelő magyarságot
  2016-08-30 23:02:36, kedd
 
  Az MVSZ tiltakozásra szólítja a törvénytisztelő magyarságot - Szabadságot Budaházynak!

A Magyarok Világszövetsége megdöbbenéssel értesült arról, hogy a mai napon a Fővárosi Törvényszék ,,bűnszervezetben, társtettesként elkövetett terrorcselekményért" első fokon a feltételes szabadlábra bocsátás lehetőségének kizárásával 13 év fegyházbüntetésre ítélte az elsőrendű vádlott Budaházy Györgyöt, az MVSZ tagját, a Pest Megyei Szervezet küldöttét, és hasonlóan súlyos - bár enyhébb - ítélettel sújtotta társait is.

A terrorcselekmény-sorozat célja a vád szerint az anyagi károkozáson túl a kormánypárt megfélemlítése volt, ami társadalmi veszélyességét mutatja. Az első hírek olvastán-hallatán az MVSZ felháborodottan utasítja el ,,az első fok" 7 év után lebonyolított eljárását. Még ha megalapozottak lennének is az ügyészi vádak, a kiszabott büntetések aránytalanul súlyosak.

Amint Szikinger István védőügyvéd fogalmazott, a vádbeli bűncselekmények nem túl nagy értékű rongálások, és korántsem olyan súlyosak, mint egy terrorcselekmény.

,,Boldog az az ország, amelynek ilyen terroristái vannak." Az ügyvéd szerint kényszerrel vettek rá gyanúsítottakat a vallomásra, és minden vádpontban felmentést kért védencére.

A 2006-os rendőrterror állami erőszakszervezet útján, illegális körülmények között elkövetett tömeges brutalitása az egyének összehasonlíthatatlanul súlyosabb testi károsításával járt, és nem az ellenzéki pártok, hanem a tömegek, az állampolgárok megfélemlítését célozta. Ennek társadalmi veszélyessége összemérhetetlenül nagyobb a Budaházyék terhére rótt cselekményekénél. Ennek ellenére egyetlen rendőri vezetőt sem ítéltek el, és a kirótt büntetési tételek összessége sem éri el az egyedül Budaházy Györgyre kiszabott büntetés mértékét.

A Magyarok Világszövetsége tehát nemcsak azért áll ki Budaházy György mellett, mert egy tagjáról, többszáz fős Pest Megyei Szervezete bizalmát 2016-ban elnyert küldöttjéről van szó, hanem a bíróságok politikai bunkósbotként való felhasználásának visszatérő veszélye miatt. Mindezek alapján a Magyarok Világszövetsége hihetőnek tartja a védelem által megfogalmazott koncepciós per minősítést, és társadalmi veszélyességére tekintettel tiltakozásra szólítja a törvénytisztelő magyarságot.

(MVSZ Sajtószolgálat)


Link


Budaházy György felesége és édesanyja
 
 
0 komment , kategória:  MVSZ közlemények  
MA BUDAHÁZY - HOLNAP AZ EGÉSZ ORSZÁG! (videóval)
  2016-08-30 22:50:30, kedd
 
 A számos koncepciós elemet tartalmazó Budaházy György és társai ügyben összesen 125 év fegyházat osztott ki ma a bíróság, amely maga is hosszasan sorolta ítéletében az eljárás során elkövetett durva törvénysértéseket - csupán a következtetést nem vonta le, nem rekesztette ki a törvénysértően beszerzett bizonyítékokat, s nem mentette fel bizonyítottság hiányában a vádlottakat. Véleményemet (részben) elmondtam a Hír tv Magyarország élőben című műsorában, a felvétel az alábbi linken tekinthető meg. ( Morvai Krisztina )


Videó : Magyarország élőben - Kemény ítéletek a magyar terrorperben


Link
 
 
0 komment , kategória:  Morvai Krisztina honlapja  
PROVOKÁCIÓ - Kubínyi Tamás - Álmos Király Televízió160830CN!
  2016-08-30 22:44:38, kedd
 
  160830CN! PROVOKÁCIÓ - Kubínyi Tamás - Álmos Király Televízió


LinkKubínyi Tamás alapította az Álmos Király Tv-t és Akadémiát.

Ezen a honlapon lehet jelentkezni minden hétköznap, magyar idő szerint este 7 és 9 óra között, élőben:

http://www.kubinyitamas.hu/Link
 
 
0 komment , kategória:  Álmos Király Akadémia és TV.  
Elképesztő ítélet született Budaházy György ügyében
  2016-08-30 22:35:37, kedd
 
 13 ÉV FEGYHÁZAT KAPOTT BUDAHÁZY A HAZAÁRULÓK ELLENI ÁLLÍTÓLAGOS FELLÉPÉSE MIATT, FELTÉTELESEN SEM SZABADULHAT

Tizenhárom év fegyházbüntetésre ítélte első fokon Budaházy Györgyöt a Fővárosi Törvényszék, feltételesen sem szabadulhat. A büntetés idejébe beleszámítják az előzetesben és házi őrizetben töltött éveket is.

Az ítélet szerint Budaházy "bűnszervezetben, társtettesként követte el terrorcselekményét", testi sértés és kényszerítés is a rovására írható. A másodrendű vádlott 12 év fegyházbüntetést kapott, és a legtöbben is tíz év körüli büntetést kaptak. Valamennyiük esetében kizárta a bíró a feltételes szabadlábra bocsátás lehetőségét is.

Állva tapsolták az ítélethirdetés előtt

A vártak szerint óriási érdeklődés mellett hirdette ki elsőfokú, nem jogerős ítéletét a Fővárosi Törvényszék kedden. Hét év után hozta meg ítéletét a Budaházy György és tizenhat vádlott-társa ellen folyó büntetőeljárásban a bíróság. A Hunnia-perként is emlegetett eljárásban az ügyészség terrorcselekménnyel vádolta Budaházyékat. A per fővádlottjának ügyvédje korábban azzal védekezett: az eljárás koncepciós jellegét mutatja többek között az is, hogy az ártatlanság vélelmének durva megsértésével olyan iratok kerültek a nyomozás során a sajtóhoz, amelyek védence bűnösségét prejudikálták a közvéleményben - vélekedett az ügyvéd. Hozzátette: akkor figyelt fel az ügyre, amikor a nyomozás alatt a sajtóban sajátos módon az jelent meg, hogy perdöntő bizonyíték került elő Budaházy György ellen.

Budaházyt 2009 tavaszán akkor fogta el a rendőrség, amikor maga ment be, hogy bejelentsen egy későbbi demonstrációt. A gyanú emberölés előkészülete, terrorcselekmény és robbanóanyaggal való visszaélés volt. A hídlezárás és más politikai akciók révén közismert férfi előzetes letartóztatásával szemben akkor a Jobbik, a HVIM és a Magyar Gárda is tiltakozásának adott hangot, utóbbiak a nemzeti oldal megfélemlítésének szándékát sejtették a kényszerintézkedés mögött.

A Nemzeti Nyomozó Iroda és a Nemzetbiztonsági Hivatal együttműködése során szerzett adatok alapján a hatóságok úgy gondolták, Budaházy György áll a Hiller István, Kóka János és más politikusok háza ellen intézett lőfegyveres, illetve Molotov-koktélos támadások elkövetői mögött, valamint az ő utasítására készítettek elő további legalább két országgyűlési képviselő ellen robbantásos merényletet a Magyarok Nyilai Nemzeti Felszabadító Hadsereg nevű csoport tagjai, méghozzá focilabdába rejtett bombákkal.

A vádirat szerint a Budaházy György és társai számlájára írt cselekmények:

- A csoport tagjai Budaházy utasítására 2007. december 13-a és 16-a között Hiller István és Kóka János országgyűlési képviselők házai ellen fegyveres, illetve Molotov-koktélos támadásokat hajtottak végre

- A vádlottak 2007. december 16-án egy radikális honlapon figyelmeztették az országgyűlési képviselőket arra, hogy senki nem utolérhetetlen, és ennek tudatában szavazzanak másnap - aznap volt a 2008-as költségvetésről és az egészségbiztosítási pénztárakról szóló szavazás.

- Budaházy utasítására a csoport tagjai 2008. február 7-éről 8-ára virradó éjszaka Cegléden, Dunaújvárosban, Rácalmáson, Gödön, Kunhegyesen és Sarudon hajtottak végre parlamenti képviselők házai elleni támadásokat.

- A csoport a HírTV szerkesztőségébe 2008. február 10-én levelet küldött az alábbi tartalommal: ,,A péntek hajnali lángok emlékeztessenek minden hazaárulót arra, hogy hol a nem gomb. Magyarok Nyilai Nemzeti Felszabadító Hadsereg."

- A vádlottak 2009. április 8-án egy miskolci, egy szigetvári és egy adonyi országgyűlési képviselő házánál kívántak elhelyezni futball-labdába rejtett pokolgépeket. A bombákat egy időben akarták felrobbantani, ezt a rendőrség akadályozta meg.

- A csoport több más támadást is elkövetett: Molotov-koktélt dobtak például az SZDSZ XI. kerületi székházára, az MSZP kispesti és kőbányai székházára, valamint a Vörös Csepel nevű XXI. kerületi szórakozóhelyre.

- Ők gyújtották fel a vád szerint egy Hollán Ernő utcai jegyiroda kirakatát 2008. április 1-én, illetve ők dobtak gyújtóbombát Szilvásy György korábbi miniszter lesencefalui házára 2008 őszén, továbbá megverték Csintalan Sándor HírTV-s műsorvezetőt, volt MSZP-s képviselőt is.

"A megfélemlítés volt a cél"

Az ügyész szerint a tucatnyi Molotov-koktélos támadás, valamint a Szilvásy György vidéki ingatlanánál végrehajtotta robbantás “terrorcselekményt megvalósító rongálásnak minősül", célja ugyanis nem pusztán a károkozás, hanem állami szervek, az akkori kormánytöbbség kényszerítése, szimpatizánsaik megfélemlítése volt.

A terrorszervezet előbb az egészségügyi törvény parlamenti elfogadását, majd Gyurcsány Ferenc kormányfő lemondása után Bajnai Gordon kormányalakítását próbálta megakadályozni. Az eljárás adatai szerint kezdetben terveztek Fidesz-irodák elleni támadásokat is.

Az ügyészség szerint alapos szervezés és szigorú hierarchia jellemezte a terrorcsoportot. Budaházy György a ,,katonai parancsnokság" elnevezést használta, ,,katonái" pedig jelentettek neki, az ő irányításával vidéken gyakorlatoztak, felkészültek például a Molotov-koktélos támadásokra. A célpontokat előre kiszemelték, felderítették, a támadásokat előkészítették.

Az elkövetők tisztában voltak a cselekménysorozat súlyával, ezt jelzi, hogy a másodrendű vádlott egy lehallgatott beszélgetésben azt mondta: amit ők elkövettek ,,az kőkemény terrorizmus, amiért tíz-tizenöt évet lehet kapni" - idézte fel az ügyész.

"Életfogytiglani is kiszabható" - most örülnünk kellene?

A vádlottak egy kivétellel tagadták a vádakat, jobbára azzal védekeztek, hogy törvénysértő, koncepciós eljárás folyik ellenük, de az ügyész szerint számos terhelő bizonyíték van, így többek között szemtanúk vallomásai, szakértői vélemények, valamint az egyik vádlottnak és a csoport egyik tagjának beismerő és másokat is terhelő vallomása.

A vádiratot az ügyész szerint alátámasztja még számos lehallgatott beszélgetés, az egyik vádlott volt élettársának vallomása, a másodrendű vádlottnak egy, a rendőrséggel együttműködő személlyel folytatott beszélgetései, valamint helyreállított elektronikus levelezések a csoport tevékenységéről, "terrorakcióiról". A vádbeli cselekmények a törvény szerint tíztől húsz évig, illetve életfogytig terjedő szabadságvesztéssel büntethetők.

A védő felmentést kért

Az ügyész súlyos börtönbüntetési indítványával szemben Budaházy védője minden vádpontban felmentést kért védencére. Szikinger István ügyvéd perbeszédében törvénytelenségekre hivatkozott. Szerinte kényszerítettek gyanúsítottakat a vallomásra, illetve jogellenesen gyűjtöttek titkos információkat.

Mintegy három és fél órás védőbeszédet tartott maga mellett a per júniusi tárgyalásán Budaházy György. Ebben a tudósítások szerint visszautasította az ügyészi vádat - amellyel állítása szerint az ügyész meg is sértette -, miszerint veszélyes lenne a társadalomra. Azt hangoztatta, hogy mint hazafias érzelmű magyar ember különösen sértve érzi magát emiatt. ,,Én, ha valamire, a magyar társadalomra biztosan nem vagyok veszélyes. Az egész életem arról szól, hogy jót akarok a magyar nemzetnek" - mondta Budaházy.

Az ügyvéd szerint a terhelő vallomások többségét olyanok tették, akik vagy érdekeltek voltak, vagy megfélemlítettek.

A védő úgy vélte, nem terrorcselekményekről van szó, hanem vélemény kifejezéséről, ráadásul megítélése szerint a vádbeli bűncselekmények többnyire nem túl nagy értékű rongálások, és korántsem olyan súlyúak, mint egy terrorcselekmény.

(Pesti Srácok - Origó nyomán, kép: Index)


Link


GYURCSÁNY MELLETT ÜLVE: VADAI ÁGNES ÜDVÖZLI BUDAHÁZY ELÍTÉLÉSÉT

A Demokratikus Koalíció alelnöke üdvözölte, hogy a Fővárosi Törvényszék kedden, első fokon tizenhárom év fegyházbüntetésre ítélte a terrorcselekménnyel, testi sértéssel, kényszerítéssel vádolt Budaházy Györgyöt.

A Vadai Ágnes által jegyzett közleményt szó szerint idézzük:

"A DK üdvözli a bíróság döntését - Már terroristája is van a szélsőjobbnak

A Fővárosi Törvényszék első fokon 13 év fegyházbüntetésre ítélte a terrorcsoport vezetésével vádolt Budaházy Györgyöt, a 2006-os puccskísérlet egyik aktív résztvevőjét. Az ítélethirdetésen a vádlott jobbikos támogatói, sőt a Jobbik EP-képviselője, Morvai Krisztina is részt vett. Ez az első alkalom, hogy ítélet született egy szélsőjobboldali terrorista ellen, aki robbantásokkal próbálta megfélemlíteni az akkori, baloldali kormány tagjait. A magyar jobboldal a mai ítélettel megkapta rég megérdemelt bizonyítványát, még ha a 2006-tól kezdődően erőszakos bűncselekményeket politikai alapon elkövető terrorcsoport ítéletére 10 évet kellett is várni.

A Demokratikus Koalíció üdvözli a Fővárosi Törvényszék döntését, ideje volt, hogy ítélet szülessen a szélsőjobb által elkövetett terrorcselekmények ügyében. A DK szerint az ügy rávilágít arra, hogy Magyarországon nem a háború elől menekülők, hanem az Orbán Viktor és Vona Gábor szárnyai alatt felnőtt erőszakos csoportok jelenthetnek terrorveszélyt.

Vadai Ágnes
Alelnök
Demokratikus Koalíció"Link


Link


Budaházy György az ítélethirdetés előtt

"Hazafiak, Honleányok! De nem is jól fogalmazok, inkább így: JÓÉRZÉSŰ MAGYAR EMBEREK! A mai napon az ellenem és még 15 másik ember ellen folyó Hunnia- (vagy Magyarok Nyilai-) ügyben az ügyészség a vádbeszéd végén 20 év körüli fegyház büntetést kért rám, és 10-15 éveket a többiekre! Leírom még egyszer: ma, 2016-ban, az állítólagos "nemzeti kormány" Magyarországán 20 ÉV FEGYHÁZAT KÉRTEK RÁM, ráadásul a kedvezményes szabadulás lehetősége nélkül! Mindez történik azon a Magyarországon, ahol egy bolsevik tömeggyilkost nem vontak felelősségre, az elmúlt 25 évben az országunkat szétlopó, széthordó, 100 milliókat, milliárdokat eltüntető mocskok ügyeit rendre elsikálják. A 2006-ban valóban a lakosság megfélemlítését célzó rendőrterror szemkilövőit, emberek tömegeit agyba-főbe verőit nem állították bíróság elé, a kisemberek életét napi szinten megkeserítő bűnözés virágzik. Itt 20 évet kérnek rám döntően pár tízezer forintos rongálási károkért, amiknek az elkövetését sose ismertem el, amikre semmilyen tényszerű bizonyíték nincs velem szemben, de kiterrorizálták valakiből, hogy "bevallja" rám. Igaz, hogy ez még nem a bíróság ítélete, de akkor örüljek majd, ha a bíróság csak 10 évet ad? Gondolkozzatok ezen el, magyarok! Mert ezzel nem nekem akarnak üzenni, hanem nektek, hogyha fel meritek emelni a fejetek, ha fel mertek lépni a kifosztásotok ellen, akkor így jártok. Ha hagyjátok!

Budaházy György

Olvasó: Öt éve halt meg tíz ember a vörösiszap katasztrófában. Nincs bűnös. Akármit is csináltak Budaházyék,senki nem halt meg,13 év fegyház!!! Hát milyen országban élünk?


Link

Novák Előd:

A több mint száz évnyi fegyházbüntetés főként rongálások miatti kiszabásakor megfagyott körülöttünk a levegő abban a tárgyalóteremben, ahol tömeggyilkos Biszku Béla decemberben csak két évet kapott, de nem is letöltendőt, hanem felfüggesztettet, így élvezhette tovább a Fidesz által is biztosított, több százezres luxusnyugdíját a Rózsadombon. Ha azt vérlázítónak éreztük, a maira már nehéz szavakat találni, de kommentelőim majd megteszik, míg én a Budaházy családdal egyeztetek a továbbiakról, de csak otthonukban, mert ismét házi őrizetbe helyezték. Szabadság! - nem kér már sokkal többet a magunkfajta magyar, de élhetetlenné teszik ezt az országot így. Gyuriékat nemrég még egy negyedik gyerek vállalására buzdítottam, de így persze ez az élet sem születhet meg, s ez még csak egyetlen szörnyű következménye a mai ítéletnek, ha az nem változik meg. Ne hagyjuk ennyiben!

BUDAHÁZY GYÖRGY, KÉT NAGYOBBIK GYERMEKÉVEL

 
 
0 komment , kategória:  ERKÖLCS  
Neki Mohács kell
  2016-08-30 22:20:11, kedd
 
 George Soros valószínűleg messiásnak képzeli magát, de legalábbis felkent prófétának, akinek nemcsak az a küldetése, hogy minden rendelkezésére álló eszközzel hirdesse az általa igaznak vélt ,,igét", hanem az is, hogy ne várja meg, amíg az ige hatni kezd, s szép lassan megváltoztatja a világot. Soros tűzzel-vassal ki akarja kényszeríteni, hogy mindenki úgy éljen, ahogy az ő parancsolatai szólnak.

,,Köttetett béke a halállal,
nagy-szégyenű, iszonyú." (Ratkó József)

Miközben Soros és felbérelt írástudói minden mondatukban a demokráciáról, a toleranciáról, az átláthatóságról és a nyitottságról prédikálnak, szívesen nyúlnak át a demokratikusan megválasztott döntéshozók és kormányok feje felett, hogy olyan dolgokat erőltessenek rá egy-egy társadalomra, amit nekik maguktól eszük ágában sem lenne, lett volna megtenni, elfogadni.

A DC Leaks által nyilvánosságra hozott Soros-féle dokumentumokból eddig megtudhattuk, hogy a milliárdos nemcsak a migrációt próbálta, próbálja elfogadhatóvá tenni Európában, de az Európai Parlament tagjainak megválasztásába is keményen bele szeretett volna szólni. Az uniós intézmény már megválasztott tagjait pedig egy titkos listán tartják számon: ki az, aki hajlandó az üzletemberrel és intézményeivel együttműködni, magyarán ki, mennyire (és mennyiért?) befolyásolható olyan döntések meghozatala érdekében, amelyek Sorosnak fontosak?

De mindez csak a szokásos politika, mondhatni, ha nem is éppen túl demokratikus, de nyilván más lobbicsoportok is próbálnak egy-egy választást az ő kedvük szerint irányítani, s valószínűleg vannak listáik a megvehető, befolyásolható képviselőkről. S az Európai Parlament jó néhány politikusa minduntalan bizonyítékot is szolgáltat arra döntéseivel, felszólalásaival, hogy számukra kevésbé fontosak az uniós polgárok, sokkal inkább a lobbiérdekek, a multinacionális cégek ,,kérései".

Most azonban az is kiderült, hogy Soros egy sokkal személyesebb térbe is be akar nyomulni. A magánéletünkbe. Sok millió dollárt költ ugyanis arra, hogy minél elfogadottabbá tegye az abortuszt. Soros hároméves terve szerint eltörölnék az emberi életet védő (pro life) törvényeket - mindenütt a világon. Elsőként az abortusz elleni harc legerősebb bástyáját, Írországot döntené romba a milliárdos, s ha sikerülne, ennek nyomán másol is lecsapna az abortuszellenes törvényekre.

Itt és most én nem kívánok sem az abortusz mellett, sem ellene érvelni. Nem erről szól ez a történet. De ha a kedves olvasók emlékeznek, mekkora ricsajt csaptak épp azok, akik általában a Soros-igék előtt hajtanak térdet, amikor Kovács Ákos a női princípiumról értekezett, akkor megértik a következő mondatot: George Soros, kifelé a nők méhéből! Az ír, lengyel, magyar stb. társadalmak elég érettek ahhoz, hogy eldöntsék, mit kezdjenek az abortusszal, s ha nem tetszenek nekik az erre vonatkozó, fennálló törvények, majd elzavarják a kormányukat, ha nem változtat azokon. De ezt ne azért tegyék, mert Soros dollármilliókat költ egyesek meggyőzésére!

Az amerikai milliárdosnak ehhez semmi köze. Európa egyik nagy baja így is a csökkenő születésszám, az elöregedő társadalmak; kontinensünk lassan képtelen az önreprodukcióra. Az abortusz féktelen engedélyezése egy összeurópai Moháccsal érne fel. Ámbár lehet, éppen ez a nyitott társadalmakat erőltetők célja. Ne szüljön az ír, lengyel, magyar nő, majd jönnek a migránsok a meg nem születettek helyett. Sorosnak és követőinek lehet véleménye ebben a kérdésben, mondják el, ha valakit érdekel, ha valaki meghallgatja őket. De nehogy már a pénz hatalma döntse el, mit kezdjen magával és magzatával egy ír, lengyel stb. lány, asszony!

S hogy mennyire álságos ez a ,,nyitott társadalom" mantra, meg az ,,átláthatóság" imája: a Soros-féle dokumentumokat kiszivárogtató oldal napok óta elérhetetlen, Twitter-fiókjukat felfüggesztették. Pénz beszél, kutya ugat. (Vezércikkünk vasárnap íródott, amikor a honlap valóban nem volt kattintható, de hétfő délelőttől a DC Leaks oldala újra elérhető.)


Magyar IdőkLink
 
 
0 komment , kategória:  POLITIKA  
Magyarságellenes magyarok
  2016-08-30 22:16:29, kedd
 
  Ilyenkor, augusztus-szeptember határán szülőként, nagyszülőként, gyermekként vagy fiatalként szinte mindenkit érint a tanévkezdés. Friss fizikus diplomával 37 évvel ezelőtt ebben az időszakban jöttem először Pécskára, tanárnak. Első tanévem mégis Tornyán töltöttem. A kukoricatörési hónap végén megkeresett Takács István, egykori tornyai matematikatanárom, hogy kinevezték igazgatónak, és kellene egy helyettesítő, mennék-e. Szívesen mentem abba az iskolába, amelybe 1965-69 között az V-VIII.-at végeztem.

A tornyai iskola 1968-ig két-tannyelvű volt. A magyar osztályokban mindig volt néhány román, szerb vagy cigány gyerek is, ezért az órákon a tanárok mindent elmondtak magyarul és románul is. A magyarok magyarul, a románok, szerbek és cigányok vagy románul vagy magyarul feleltek, de mindenki írt magyarból is évharmadi dolgozatot. 1968-tól az iskola kéttagozatos lett. Akkor indult be V-VIII.-ban a román tannyelvű ötödik osztály. Az 1979-80-as tanévben is megvolt a magyar és a román osztálysor, de a bentlakás is mintegy 70 nagyvarjasi, kisvarjasi, szederháti, aradi gyerekkel, és én lettem az egyik délutáni, esti, éjszakai felügyelőjük.

Ebben az első tanári tanévemben találtam szembe magam először olyan gyerekekkel a román osztályokban, akik otthon magyarul beszéltek magyar szüleikkel. Megdöbbentett, hogy az egyszerű román szavakat sem értik, de ezen a nyelven kénytelenek tanulni minden tantárgyat, mert a szüleik ezt kényszerítették rájuk. Amikor magyarul mondtam nekik ugyanazt, amit románul nem értettek, akkor azonnal fölragyogott a szemük, és csodálkoztak, hogy ez ilyen egyszerű és könnyű?

Az anyanyelv ugyanis egy tudástár. A családban beszélt nyelven válunk emberré. Az anyanyelvünk alakítja ki a gondolkodásunkat, hiszen annak szavai a téglák, szabályai pedig a kötőanyag tudásunk várának falaiban.

Akit a szülei megfosztanak attól a lehetőségtől, hogy anyanyelvén végezze iskoláit, az szegényebb lesz tudásban, magyarságában pedig különösképpen.

Előbb-utóbb minden nem magyarul tanuló szembesül azzal, hogy megmosolyogják, ha magyartalanul fogalmaz, helytelenül ír magyarul, ha beszédébe idegen szavakat kever, lecsónyelven beszél. És nincs annál kellemetlenebb érzés, mint amikor valaki - bár mondhatná, írhatná helyesen is - nem tudja, mert nem tanulhatta meg.

Az iskolába járás és a tanulás azért fontos, mert akkor gyarapszik szókincsünk, finomodik gondolkodásunk, alakulnak ki olyan készségeink, amelyek megkönnyítik későbbi életünkben a mindennapjainkat. Az eszünk pedig annál fogékonyabb és használhatóbb, minél jobban ismerjük anyanyelvünket. Ez pedig csak akkor lehet így, ha az otthon beszélt nyelven tanul a gyerek. Ezért kellene minden magyar család gyereke magyar iskolába járjon.

De van még egy igen fontos érv a magyar gyerek magyar iskolába járása mellett. Az pedig közösségi. Összmagyar érdek ugyanis, hogy egy-egy osztályban minél több magyar gyerek legyen, és ne hiányozzanak onnan lehetséges jó vagy gyengébb tanulók sem. A lehetséges jók azért, mert anyanyelvükön még jobbakká válhatnak, a lehetséges gyengébbek pedig kevésbé gyengék, mintha nem anyanyelvükön tanulnának.

37 év tanári tapasztalattal állítom, hogy nyer az a magyar gyerek, aki magyar iskolába jár, és árt az a magyar szülő a saját gyerekének, aki nem magyar tannyelvű óvodába, majd iskolába járatja fiát, lányát. Itt Romániában, Erdélyben, Pécskán úgyis minden magyar megtanul annyira románul, amennyire az életviteléhez szüksége van. Nem találkoztam még olyan hazai magyarral, legyen akármennyire gyenge szellemi képességű is, hogy ne boldogult volna, ha románul kellett megszólaljon.

Szabó Dezsővel vallom, hogy minden magyar felelős minden magyarért.

Van, aki úgy tartja, hogy az a magyar, akinek az unokája is magyar lesz.

Lehet ezt fokozni. Az a magyar, aki az unokájától is magyarul írt levelet fog kapni.Nagy István


Nagy István, fizikatanár.


Link
 
 
0 komment , kategória:  Szépen magyarul,szépen emberül  
Titkos társaságok, szabadkőművesek és jezsuiták
  2016-08-30 22:06:08, kedd
 
  Előadás : Titkos társaságok, szabadkőművesek és jezsuitákLink


Olyan témáról szól ez az előadás, melyet nem sokan mernek bolygatni. Walter Veith professzor előadása feltárja a titkos társaságok mibenlétét, fényt derít szándékaikra és végső céljaikra.
Sok közismert nevet látunk a titkos társaságok soraiban.


Orbán Viktor ugyanabban a színtiszta zsidó B'nai B'rith névre hallgató szabadkőműves páholyban:

http://ch-serverhosting.com/postaimre/news.php?readmore=2471


Link


Szabadkőművesek kezén az ország

Magyarországon 300 szabadkőműves páholy működik:
http://magyarnemzetikormany.com/pi-klub/news.php?readmore=6828


Link


A világ legnagyobb zsidóbűnözői:
http://hu.metapedia.org/wiki/A_vil%C3%A1g_legnagyobb_zsid%C3%B3b%C5%B1n%C3%B6z%C5 %91i


Link


Híres magyar szabadkőművesek:
http://szabadkomuvesseg.hu/page/magyar-szabadkomuvesek


Link


Mágia és okkultizmus, bevezetés a kabbalába:
http://www.tarrdaniel.com/documents/Hermetika/kabbalah.html


Link


666 - Itt van a bölcsesség:
https://www.youtube.com/watch?v=bOMoHkLZKgo


Link


A Jezsuiták, mint gazdasági és katonai szervezet - a valódi háttérhatalom:
http://het-mennydorges.webnode.hu/jezsuitak-ordogok/


Link


Még több info: https://drive.google.com/drive/folders/0ByBFN0l5Dsn_Y1kzSk11ZFRsdWc


Link


Ján 8:44 Ti az ördög atyától valók vagytok, és a ti atyátok kívánságait akarjátok teljesíteni. Az emberölő volt kezdettől fogva, és nem állott meg az igazságban, mert nincsen ő benne igazság. Mikor hazugságot szól, a sajátjából szól; mert hazug és hazugság atyja.

Ján 8:32 És megismeritek az igazságot, és az igazság szabadokká tesz titeket.

Ján 8:33 Felelének neki: Ábrahám magva vagyunk, és nem szolgáltunk soha senkinek: mimódon mondod te, hogy szabadokká lesztek?

Ján 8:34 Felele nekik Jézus: Bizony, bizony mondom nektek, hogy mindaz, aki bűnt cselekszik, szolgája a bűnnek.

Ján 8:35 A szolga pedig nem marad mindörökké a házban: a Fiú marad [ott] mindörökké.

Ján 8:36 Azért ha a Fiú megszabadít titeket, valósággal szabadok lesztek.

Ján 8:37 Tudom, hogy Ábrahám magva vagytok; de meg akartok engem ölni, mert az én beszédemnek nincs helye nálatok.

Ján 8:38 Én azt beszélem, amit az én Atyámnál láttam; ti is azt cselekszitek azért, amit a ti atyátoknál láttatok.

Ján 8:39 Felelének és mondának neki: A mi atyánk Ábrahám. Monda nekik Jézus: Ha Ábrahám gyermekei volnátok, az Ábrahám dolgait cselekednétek.

Ján 8:40 Ámde meg akartok engem ölni, olyan embert, aki az igazságot beszéltem nektek, amelyet az Istentől hallottam. Ábrahám ezt nem cselekedte.

Ján 8:41 Ti a ti atyátok dolgait cselekszitek. Mondának azért neki: Mi nem paráznaságból születtünk; egy atyánk van, az Isten.

Ján 8:42 Monda azért nekik Jézus: Ha az Isten volna a ti atyátok, szeretnétek engem: mert én az Istentől származtam és jöttem; mert nem is magamtól jöttem, hanem ő küldött engem.

Ján 8:43 Miért nem értitek az én beszédemet? Mert nem hallgatjátok az én szómat.

Ján 8:44 Ti az ördög atyától valók vagytok, és a ti atyátok kívánságait akarjátok teljesíteni. Az emberölő volt kezdettől fogva, és nem állott meg az igazságban, mert nincsen ő benne igazság. Mikor hazugságot szól, a sajátjából szól; mert hazug és hazugság atyja.

Ján 8:45 Mivelhogy pedig én igazságot szólok, nem hisztek nekem.

Ján 8:46 Ki vádol engem közületek bűnnel? Ha pedig igazságot szólok: miért nem hisztek ti nekem?

Ján 8:47 Aki az Istentől van, hallgatja az Isten beszédeit; azért nem hallgatjátok ti, mert nem vagytok az Istentől valók.
 
 
0 komment , kategória:  Értékes előadások,filmek  
Dsida Jenő: Összetartás, szeretet
  2016-08-30 21:51:17, kedd
 
  Bús sirámú rengetegben
felzokog a torz halál,
bűnös arcú esti fantom
pusztulásról prédikál.

Régi nyájunk szertezüllött,
földeinken dúlt rögök,
s körbe lengőn, kárörvendőn
kacagnak az ördögök.

Ők pusztítnak, ők csinálták,
szavuk átkot, bajt hozott,
gyűlölködést, szertehúzást
s minden ember átkozott.

Árva ember lelke mélyén
pattannak a bűncsirák,
s jószándékok elhalódnak
mint a dérütötte fák.

Mesterük volt, szent kereszten
meghalt értük hajdanán,
mégse tudnak könyörülni
önmagunk és más baján.

Ütlegelnek, hajba kapnak,
irígységtől mind beteg.
Hahotáznak őszi szörnyek
s haldoklik a rengeteg.

Jaj ne halljam, jaj ne lássam,
hullj le, hullj le drága mély
édes álom, elfelejtő -
könyörülj meg rajtam, éj!

Hull az álom, jő az álom
elűzi a rosszakat.
Hóbelepte láthatáron
közeleg egy kis csapat.

Tűzzel, hittel, lobogóval
olyan, mint a régi nyáj,
fejük felett angyal szárnyal
és királyuk nagy király.

Napkeletről fényigézet
homlokukra ránevet,
s énekelnek, zengedeznek
sose hallott éneket:

"Amikor már álmot látunk,
mikor minden elveszett,
egy remény van, egy igazság,
összetartás, szeretet!

Kéz a kézben, új utakra
Két szemünkbe szél havaz
duzzadó erőnk felujjong
s int felénk az új tavasz."

Hull az álom, jő az álom,
elűzi a rosszakat:
hóbelepte láthatáron
lépeget a kis csapat.

Szent zenéjű rengetegben
elnémul a torz halál
s bűnös arcú esti fantom
már hiába prédikál.

1926.Link
 
 
0 komment , kategória:  IRODALOM/VERSEK  
     1/14 oldal   Bejegyzések száma: 135 
2016.07 2016. Augusztus 2016.09
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 135 db bejegyzés
e év: 1855 db bejegyzés
Összes: 24087 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1171
  • e Hét: 10070
  • e Hónap: 40034
  • e Év: 2068242
Szótár
 
Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2018 TVN.HU Kft.