Belépés
lenke1964.blog.xfree.hu
Három szóban el tudom mondani, mit tanultam az életről: mindig megy tovább. "A világ minden szépségéért sem akarnám elcserélni az egyéniségemet, még a... Varga Lenke
1964.08.18
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/33 oldal   Bejegyzések száma: 323 
Cs. Juhász Anita: Csoda a végtelenhez
  2016-08-31 20:10:52, szerda
 
 
Csoda a végtelenhez
tiéd az éj a csend és a vágy
ha kél
álmaim mikor a lelkünk
összeér
szerelmünk mint
csillagköltemény
lélekölelésbe csomagolt
remény
testet ölt az éjjel holdfényes
egén
tücsökzenét játszó kósza
szenvedély
és tiéd a hajnal harmat
fövenyén napsugárral játszó
gyöngyből szőtt mesém
a madarak dala ha hasad
a hajnal
napsugár mosolya vidám
madárdallal
szívem melegíti átjár
szerelemdal
szeretem a szelet mintha
csak te volnál
simogatsz átölelsz
csókot dobsz majd futsz
szállsz
a délibábban is a te arcodat
látom
ha szivárványt fest az eső
az égre mosolyodra gondolok
selymes fénye ragyog mint az angyalok és én boldog vagyok szárnyalok
szívemben énekel a te dalod
tiéd a naplemente és a
sóhajok
bárcsak itt lennél egy percet
ölelésben megpihennék
kedves
csak te és én kéz a kézben szívdobbanásnyi időt kapnánk
egy boldog örömperchez
csodát a végtelenhez
 
 
0 komment , kategória:  POET.HU Amatőr költők versei   
Hirth Éva: Nincs visszaút
  2016-08-31 20:09:54, szerda
 
 
Töprengek a múlton, az időn,
hiába, vissza többé nem jön.
Elrepült, már minden csak emlék,
elrepült, tovaszállt oly rég...

Jó lenne újra átélni,
a múltból csak jóra emlékezni,
visszareppenni az időben,
újra gyermekként élni az életem.

Anyám befonná hosszú hajam,
apámmal kézen fogva sétálnék boldogan,
felszabadultan nevetnék,
csak kis dolgokon sírnék.

Jó lenne újra gyermeknek lenni,
a testvéreimmel együtt nevetni,
összeveszni, kibékülni,
esténként egymással összebújni...

Sajnos ez csak álom marad,
az idő nem áll meg, előre halad,
az első lépéseket is meg tudtam tenni,
az utolsókat is nekem kell befejezni...

Elindultam egy hosszú úton,
most a vége felé fel nem adom!
Tudom, hogy egyre nehezebb az út,
de végigmegyek rajta, a lelkem: így hazajut.
 
 
0 komment , kategória:  POET.HU Amatőr költők versei   
Horváth Piroska: Hétköznapi legenda
  2016-08-31 20:08:50, szerda
 
 
Megkopott ablakon kitekint a talány -
azúrkékre ömlik sötét, éji festék,
csillagfény sem remeg rideg mennybolt hasán,
elvonul a nyár is, költöznek a fecskék,

kopasz ágbordák közt kalapál a szíve,
pöffeszkedő aggályt már nehezen tűri,
fakónak tűnik a fényszivárvány íve,
papírvárosokat galacsinba gyűri,

kígyóaszfaltokat múltjára tekerte -
borostyán-cipőben megtisztult lélekkel
minden elnyűtt vágyát tegnaphoz seperte,
hosszú útra indul - megfontolt léptekkel...
 
 
0 komment , kategória:  POET.HU Amatőr költők versei   
5 dolog, amit a totyogód szeretne mondani Neked
  2016-08-31 20:07:48, szerda
 
  5 dolog, amit a totyogód szeretne mondani Neked

1. Az agyam is totyogó

Képzeld, van az agynak egy olyan része, ami a logikai gondolkodásért, stratégiák kigondolásáért, tervezésért és következményekkel való számolásért felelős. Úgy hívják, hogy prefrontális kéreg és az enyém még nagyon fejletlen. Nem is igazán kezd fejlődni 4 éves koromig és csak a 20-as éveimben érik meg teljesen.

Ez azt jelenti, hogy nem azért sírok vagy tombolok, hogy manipuláljalak. Igazából a hiszti és agresszió csak az érzelmi nehézségeim és amire ilyenkor szükségem van, az a segítséged.

Azzal segíthetsz a legtöbbet, ha megmutatod, hogy milyen amikor te használod az agyadnak ezt a részét, mert nagyon szeretlek utánozni. És ha nagyobb leszek, kérlek mutasd meg, hogyan kell lenyugodni, együttérezni másokkal, problémákat megoldani. Az agyam és én hálásak leszünk ezért egész felnőtt életünkben!

2. Szükségleteim vannak

A már előbb említett prefrontális kéreg fejletlensége miatt vannak az alvás körüli herce-hurcák és a bilizéses mizériám sem valami ördögi terv része, amivel az őrületbe akarlak kergetni. Esküszöm! Csak tudod a lefekvés nem olyan jó móka, mint veled játszani, és a pelenkám is teljesen jó helyen van ott a fenekemen.

Mivel változó mértékben vagyok képes a következményekkel számolni és kezelni az indulataimat, néha úgy tűnhet számodra, hogy rosszalkodom. Kérlek, értsd meg, hogy minden amit teszek azt azért teszem, hogy a szükségleteim kielégüljenek, ez az egyetlen dolog, ami vezérel. Az agyam egyetlen fejlett része, az agytörzs csak a szükségleteimet képes szabályozni. Szóval ha azt szeretnéd, hogy időben bújjak ágyba, csináljunk valami kedves kis rutint, aztán bújjunk össze picit és aztán simogasd is a hátam, mert azt nagyon szeretem.

3. Az vagyok, aminek te látsz engem

A saját magamról alkotott képem éppen most formálódik, olyannak látom magam, amilyennek te látsz engem. Ha rossznak látsz, akkor én is annak látom magam. Ha kedvesnek és csodásnak látsz, akkor én is ezt fogom gondolni magamról. És csak, hogy tudd, én mindig igyekezni fogok megfelelni ennek az énképnek, az emberek már csak ilyenek. Ha azt szeretnéd, hogy jó, kedves és gondoskodó legyek, akkor dícsérj meg amikor jó dolgokat teszek! Szeretem, ha szépeket mondasz rólam és ha jó embernek tartasz, mindig jól akarok majd viselkedni.

4. Teremtsünk kapcsolatot

Tudom, hogy sokszor zavaros üzeneteket közvetítek. Egyik pillanatban önálló akarok lenni, máskor meg folyton az öledbe kéredzkedek. Hidd el, a kettőnk közti kapcsolat még mindig a legfontosabb dolog számomra az életben. Szóval amikor szeretném biztonságban felfedezni a világot, egyúttal azt is szeretném, ha te lennél benne az állandó biztos pont.

A köztünk lévő kötődés nem csak a viselkedésemre van hatással, hanem - hogy néhány nagyon okos embert idézzek - "Kutatások bizonyítják, hogy a csecsemőkori kötődési mintáknak számos hosszú távú hatásai vannak. A csecsemőkorban kialakult biztonságos kötődődés nagyobb önbizalmat és jobb önértékelést eredményez a későbbiekben. Ezek a gyermekek önállóbbak, jobban teljesítenek az iskolában, sikeresen építenek szociális kapcsolatokat és kisebb mértékben jelentkeznek náluk a depresszió vagy szorongás tünetetei."

Tulajdonképpen a kettőnk közti kapcsolat meghatározza, hogy hogyan teremtek kapcsolatot másokkal egész hátralévő életemben.

5. Senki sem tökéletes

Nem kell, hogy tökéletes legyél. Csak szeress és teremts velem kapcsolatot. Csináljuk ezt együtt végig. Én mindennél jobban szeretlek téged. Csak fogadd el, hogy egy kis ember vagyok, akinek az igényei számítanak. Táplálj engem, vezess engem és feltétel nélkül szeress, mert én sem vagyok tökéletes és szükségem van arra, hogy te akkor is lásd bennem a fényt, a jót, mikor valamit rosszul csinálok. Sok mindent tanítok majd én is neked. Élvezzük hát az átlagos és a különleges napokat együtt, mert nem leszek ám sokáig ilyen kicsi.

(forrás: creativechild.com)
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Az életben egyetlen egy dolog állandó – mégpedig a VÁL
  2016-08-31 20:07:01, szerda
 
  Az életben egyetlen egy dolog állandó - mégpedig a VÁLTOZÁS
Mi emberek eléggé el vagyunk tévedve. Tudatosan, vagy tudat alatt, de mindenki törekszik valamiféle állandóságra, az élet megannyi területén. Egy örök, harmonikus, sírig tartó szerelem. Barátok, akikre mindig számíthatunk és sosem csalódunk bennük. Egy mindig vidám lelkiállapot. Egy biztos munkahely, nagy fizetéssel, jó lét és jó visszavonulási lehetőség. Egy ideális testsúly. Örök motiváltság. Elismerés. És mindezt miért? Azért, mert félünk a változástól. Attól a változástól, ami lényegében tényleg az egyetlen állandónak ítélhető dolog a világon. Attól a változástól, ami fejleszt és előrevisz minket, még ha ezt az elején egyáltalán nem is így látjuk...

Ez a közhelynek is tekinthető élet nagy igazsága a napokban fogalmazódott meg bennem igazán. Majd mikor elkezdtem képek után kutatni a bejegyzéshez, beleakadtam egy idézetbe, ami egy Heraclitus nevű görög filozófustól származik: “Semmi sem állandó, kivéve a változást". Mondom szép, valaki ezt már 2500 évvel előttem is felfedezte és papírra vetette. És azóta még ki tudja hány százezer ember. Mindenesetre jó volt erre saját életem tükrében rájönni. És nem egy könyvből, vagy idézet gyűjteményből olvasni.

Azt beláthatjuk, hogy az élet imád pofozkodni. Ezek a pofonok megszámlálhatatlan területen és formában mutatkoznak meg. Az élet sokszor a legváratlanabb pillanatokban vesz el, tör apró darabokra, vagy épp károsít meg minket. Elsőre legalábbis mindig így észleljük és érezzük. És ez rendben is van. De nézzünk egy kicsit a dolgok háta mögé. Egy-egy ilyen pofon biztosan káros hatással van ránk és a személyiségünkre?

Ha tetszik, ha nem, a pofonok előbb, vagy utóbb, de jönni fognak. Mindenki életében. Kisebb-nagyobb megszakításokkal és kisebb-nagyobb mértékben, de folyamatosan. És ha már úgyis jönnek, miért könyvelnénk el ezeket negatív történéseknek, kudarcnak?

Vegyük észre, hogy a pofonok valójában minket szolgálnak. De csak ha helyesen viszonyulunk hozzájuk és jól dolgozzuk fel őket.

Amikor érkezik a pofon, a nem várt változás, mindannyian összetörünk. Földre zuhanunk. Ez törvényszerű. De pár nap, hét, vagy hónap múlva, amikor felfedezzük ennek hatalmas előnyeit, elkezdhetjük összerakni újra önmagunkat. Azt az énünket, aki több, jobb és erősebb lesz. Minden egyes pofon után.

Mindent összevetve, én úgy gondolom, hogy nincs az a pofon, ami ne tenne minket később teljesebbé valamilyen formában. Ami ne fejlesztene. Ami ne lenne inspiráló hatással. Ezekre a pofonokra és az őket követő változásokra mindennél nagyobb szükségünk van. Másképp a középszerűség szürkeségében élnénk és vegetálnánk.

Ne térjünk hát ki az élet pofonjai elöl. Úgyis mindig Ő marad felül. Élvezzük a változás jótékony hatását. Aztán ha eljött az ideje, bátran fordítsuk oda a másik orcánkat is, a következő elé...
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Pocsai Piroska: Örökül...
  2016-08-28 14:35:07, vasárnap
 
 
Hej, de sokszor megkísértett
búbánatával az élet.
Legyűrni nem hagytam magam,
mosolyom lett védőfalam.

Tudtam, ha gondomba bújok,
fájdalmamba belefúlok.
A bánat köröttem nyüzsgött,
reményt ölve élősködött.

Mindig kaptam egy égi jelt,
mi arcomra mosolyt sminkelt:
"Ne feledd, ha bánatos vagy,
második esély a holnap...!"

Egyszer majd emlékké válok.
Felhőszeletekkel szállok,
hisz` új kezdete minden vég.
Sírsz? Kacagj! Az évek tollpihék.
 
 
0 komment , kategória:  POET.HU Amatőr költők versei   
Dan Ibolya Csillag: Bocsáss meg nekünk!
  2016-08-28 14:34:13, vasárnap
 
 
Irgalmazz, irgalmazz, Uram!
Jönnek hullámok, jön árvíz hozzánk.
Hallgasd meg alázatos imánk.
Bocsáss meg nekünk, Uram!

Megszentelj bennünket, Szent Uram,
Tegyél akadályt nagy hullámoknak.
Meddig ezen a földön élünk, napjainknak
Irgalmazz, irgalmazz, Uram!

Tudod minden igényeinket, vigyázol ránk,
Alázatosan előtted térdelünk.
Könnyekkel imánk az oltárnál, az életünk.
Jönnek hullámok, jön árvíz hozzánk.

Megszentelődés palást, add ránk,
Emeljünk lázas imákat az Istenségnek.
Önts, üdvösség, esőt békességnek.
Hallgasd meg alázatos imánk.

Terhelnek terhek. Irgalmazz, Uram,
A mennyei úton nehezen haladunk.
Csak nálad Uram, enyhülést találunk.
Bocsáss meg nekünk, Uram!

Bocsáss meg nekünk, Uram!
Hallgasd meg alázatos imánk.
Jönnek hullámok, jön árvíz hozzánk.
Irgalmazz, irgalmazz, Uram!
 
 
0 komment , kategória:  POET.HU Amatőr költők versei   
Varga Istvánné Kelemen Erzsébet: Táncvarázs
  2016-08-28 14:32:50, vasárnap
 
 
Ropog a csárdás, billen a szoknya,
fiú, leány virtuózan ropja,
arcukon széles a mosoly,
jön a tempó, ének, sikoly.

A párok összekapaszkodva,
ország-világ, elvarázsolva,
viseletük, mint a ráma
ráöntve fiúra s leányra.

Jönnek a
a tűzrőlpattant kisleányok,
lábok, mint a villámok,
szikrákat izzanak a cipősarkok,
kísérgetik a csujjogatások.
Magával ragadóak a mágusok!

Jön a legényes,
kopogósan leleményes,
villámgyors a láb és kézfigura,
a képzeletet is felülmúlja.
Dübörög a színpad,
jaj, mindjárt összeroskad!

Isten adta erő,
népünk táncát adják elő!
Fiatalok, büszkék, elbűvölők,
fergetegesen járják a hagyományőrzők!
Néptáncos unokáim és a Hagyományőrzők tiszteletére.
 
 
0 komment , kategória:  POET.HU Amatőr költők versei   
Hegedűs Adriana: Csak pénzért kapható
  2016-08-28 14:30:57, vasárnap
 
 
Lehet, hogy eljön az idő, mikor mindent megveszünk,
keskeny mezsgyét átlépve jó és rossz között elveszünk.
Elképzeltem én, hogy dekára mérik ki az életörömöt,
ha teneked jut több, társadul hívod majd a kárörömöt.

Benzinkutak mintájára szeretetkutak lesznek az úton,
feltöltekezek, és fizetségül a bankkártyámat nyújtom.
Receptre írják fel majd a napi adag áhított csókot,
kis adagokban kapod meg a szívet melengető bókot.

A szépség kútjából naponta vödörszámra meríthetünk,
egy kis anyajegyen víz érintésével még segíthetünk.
Felszaladtak a kilók, nosza gyorsan adjunk túl rajta,
van erre egy gyors pakolás, amolyan ezerfélefajta.

Lelki fájdalmainkból - azt mondjuk - van ám bőven,
de gátat vethetünk szíveseteinknek a szívrendelőben.
Gépek gyógyító, zümmögő zaja áramlik át rajtunk,
örülünk, hogy ezért a kis semmiségért felszaladtunk.

Mindennek megvan az ára, ezt tudjuk mi már régen,
egy kis pénz ide meg oda átsegít minden őrültségen.
Megteszünk érte mindent, nem fogunk tönkremenni,
ugye, hogy milyen jó is teli zsebbel boldognak lenni?
2016. június 14.
 
 
0 komment , kategória:  POET.HU Amatőr költők versei   
Farkas Ilona: Adj!
  2016-08-28 14:28:54, vasárnap
 
 
Adj takarót - fázik lelkem,
adjál hitet - elvesztettem,
hitesd el, hogy hosszú a nyár,
hogy szerelem úgy szép, ha fáj!

Akkor lelkem majd nem fázik,
akkor hitem elér százig,
izzó, forró, hosszú lesz nyár,
éget szavad - akkor sem fáj!

Add a szemed - lássak vele,
add a kezed - fogjak vele,
add a lelked - bennem éljen,
szenvedélye velem égjen!
 
 
0 komment , kategória:  POET.HU Amatőr költők versei   
     1/33 oldal   Bejegyzések száma: 323 
2016.07 2016. Augusztus 2016.09
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 323 db bejegyzés
e év: 10128 db bejegyzés
Összes: 31746 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 422
  • e Hét: 9133
  • e Hónap: 19950
  • e Év: 19950
Szótár
 
Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2019 TVN.HU Kft.