Belépés
naplopoleon.blog.xfree.hu
Kinek megadatott egy kis darab kenyér, s otthon, hova este nyugodtan hazatér, s nem kell mást szolgálni, s úrnak se kell lenni: oly boldogság ez, mely minden... Fontos Manó
1915.01.01
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 6 
Utam a munka világába
  2016-08-30 16:10:19, kedd
 
  Ez az út több mint rögös, mondhatni én és a munka két különböző dimenzióban létezünk. Ezért, ha valaha dolgozni fogok, egyúttal a fizikai Nobel-díjra is nagy esélyem lesz. De ezernyi akadállyal kell annak megküzdenie, aki nem szeretne dolgozni, de mégis munkát kell keresnie. Tegnap én is elindultam ezen a teljesíthetetlen akadálypályán. Rögtön az elején falba ütköztem, Koffer Noncsi a szoc otthon vezetője nem akart telefon közelben tartózkodni, de ma végül sikerült elérnem. Kiderült, hogy szabadságon van, és nem igazán örült annak, hogy szabadsága alatt munkaügyben zavarom, meg tudom érteni, engem is borzasztóan zavart, hogy fel kellett hívnom. Közölte, hogy ő ugyan nem fog bejönni szabadsága alatt, menjek be ötödikén hozzá. Igen ám, de nekem három napon belül vissza kell mennem a cselédközvetítőbe, az aláírt hivatalos papírral, hogy felvettek vagy sem. Legyen hát, Isten jelének vettem Noncsika morcosságát, és én, a hithű ateista eldöntöttem, hogy nem lesz belőlem kisegítő ápoló. Ezt közöltem a cselédközvetítőben is, ahova ma visszamentem. Ezzel persze azt kockáztattam, hogy még a rendszerből is kikerülök, de hát Neo is jól járt ezzel, vagy nem? Azonban a tegnapi negyvenes hölgy tolerálta (saját szavai), hogy visszamentem, és ráírta a papíromra, hogy nem fogadtak, ami végül is igaz volt. A hölgy azon filózott, hogy melyik másik állást ajánlotta még. A beszélgetés közben csak kinyögtem, hogy nekem van is, meg nincs is diplomám, de már nem is szoktam mondani, mert ezzel a munkáltatók nem tudnak mit kezdeni (a diplomának van iktatószáma, de az igazolásnak, hogy van záróvizsgám, annak ugye nincs, így a rendszerben sincs). Láss csodát, a hölgy egyből megkínált egy múzeumi teremőr állással. Egyből vállaltam. Figyelmeztetett, hogy hétvégén is dolgozni kell. Hurrá, külön jó, mert akkor lenne hétköznap szabadnapom, s tudnék a levéltárba is menni. Ez eddig szép is lenne, de... Pár éve kerestek már teremőröket az egyik múzeumba, betelefonáltam, közölték, hogy ötvenszeres a túljelentkezés - no cemment. Jövőhéten csoportos meghallgatás.  
 
0 komment , kategória:  Általános  
Kalandok a cselédközvetítőnél
  2016-08-29 18:11:04, hétfő
 
  Anyukám azt mondta, hogy jó lenne most már fiam, ha keresnél valami munkát. Egy édesanya kérést pedig nem lehet visszautasítani, főleg, ha ő az apanázs forrása is. Miután hazajöttem a délelőtti levéltári henyélésből, erőt gyűjtöttem a nagy kalandhoz. A tegnap elkészített akciós csirkemáj (ki tudja mivel etették egykori tulajdonosát) maradékát hidegen kitunkoltam kenyérrel - így dőzsöl egy lumpenproletár. Délután kettőkor a kellemes kánikulában eltotyogtam a munkaügyibe, hogy közakármilyen munkára jelentkezzem. Az információnál jött az első akadály, mert a pontos elnevezést nem ismervén, előbb azt hitték, hogy büntetés letöltésére jelentkezem (ééén, aki bűnözőnek se lennék jó?), de amikor említettem, hogy rabszolgamunkára jelentkeznék a hölgynek a szeme sem rebbent:
- Ja, rabszolgamunka. Más nevében jár el, vagy önnek?
- Nekem lesz - húztam ki magam büszkén.
- Menjen fel a negyedikre a 403-as szobába!
- Sorszám nem kell?
- Nem.
Tehát csúcsra törve, felkaptattam a cselédközvetítőbe, ahol rögtön kiderült, hogy sorszámot mégiscsak kellett volna húznom, de fogadtak, más cseléd aspiráns nem is várakozott. Egy negyvenes hölgy ültetett le. A szobában volt még egy felstócolt mellű 30 körüli hölgyemény is.
- Legmagasabb iskolai végzettsége?
- Érettségi. (Hiába mondanám, hogy egyetemet végeztem, ha a diplomám a páncélszekrényben porosodik. Sőt szerintem már páncélszekrény alját szintezték ki vele.)
Egyből ügyintézőnek akart berakni, de közöltem vele, hogy van ugyan alapfokú számítógépkezelői végzettségem (alibi papír), de az adatbáziskezelőkhöz én nem értek.
- Csak érettségije van?
- Két éve logisztikai ügyintéző is vagyok.
- Á, pont keresnek.
Jaj, csak azt ne, gondoltam magamban, de feleslegesen aggódtam, mert kiderült, hogy mégsem. Előkereste ugyan a kérdéses aktát, de kiderült, hogy azon már szerepel egy név. Khm. Azért érdeklődjek majd szeptemberben, hátha. Aha, a nátha vigyen el, ha érdeklődnék. Ekkor már nézte az adataimat, így nem kellett kérdeznie, hogy milyen végzettségem van még.
- Kárpitos is?
- Hogyne, de életemben nem dolgoztam kárpitosként.
Ami nem volt teljesen igaz, hiszen katonaként kárpitosként védtem a hazát. Ja, 22 éve, és azóta is csak az ülőgarnitúrát húztam át kétszer, s pár fotelt. Majd közöltem, hogy a vasútnál is dolgoztam, van vezető jegyvizsgáló vizsgám is.
- Á, nagyszerű, a MÁV-nál portást keresnek - majd elbizonytalanodva folytatta - de, lehet, hogy dolgoztatni is fogják!
- ?
- Tudja, oda a miniszter is jár - mondta zavartan.
Rögtön megértettem:
- Momentán jóképű nem tudok lenni.
A két nő hangosan nevetett. Értem én, Quasimodo is csak harangozott, s nem az egyházi méltóságok fogadásával volt megbízva, de akkor is... Na, megint ott vagyunk, hogy ronda vagyok, ahogy exem, Melinda mondta egykor, úgy 20 éve, most annyi a változás, hogy ronda és öreg is vagyok már. De ezen ott én nem keseregtem, idővel az ember megszokja, ha nem is esik jól neki.
Kiböktem az adu ászom:
- Egészségügybe is elhelyezkednék, dolgoztam is ott.
- Oda szakképzett munkaerőt keresnek.
Böngészi az adatbázist, majd megkérdi:
- Segédápolónak elmenne?
- El.
- De csak 52 ezer forint.
- A semminél sokkal több - magamban pedig már gyorsan ki is számoltam, hogy akár 15 ezret is félreteszek én ebből, és lumpenből rögtön prolivá emelkedem ezzel a éhbérrel. Az is igaz, hogy a hölgy mondta, az ügyintéző 102 ezer. Ja, a politikus meg több százezer, meg amit még harácsol mellé.
Kiderült, hogy a munkahely tőlem 5 percnyire található egyik szociális otthon. Próbáltam felhívni a kapott számon az illetékest, de nem vette fel, na majd holnap. Kíváncsi leszek, hogy milyen szöveget találnak ki majd arra, hogy sajnos....
A Kapitánnyal (édesanya) közöltem a hírt, nem mondta, de nem igazán örült neki, pedig 40 évet ő is lehúzott a szociális szférában - talán pont azért. Ugródeszkának jó lesz, mondja. Hova, a mélybe? Persze ezt nem mondtam neki.


 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Gomboljon ki még egyet!
  2016-08-25 19:36:29, csütörtök
 
  Mi tagadás, telhetetlen egy nő volt. Bőven ötven felett, de számít is a kor? Egy magányos férfiember könnyen elcsábul, s engedelmeskedik az utasításnak. Papucs, vágják rá sokan, én meg azt mondom, hogy gáláns lovag, aki teljesíti a nő óhaját. Az izmos férfi mellkasnál már csak a szőrös és izmos férfi mellkas a jobb. Én pedig megadtam neki, amit kért. Sejthette, hogy sok szőrt fog kapni, mert ugyan mielőtt beléptem hozzá, illendően begombolkoztam, de nyakig azért nem. Gyantázó készlet pedig momentán nem volt nálam, így azt kapta, amivel a természet felruházott. Biztosra vettem, hogy a mellkasomra fog tapadni, az exem is szívesen "csöcsörészett" mindaddig, amikor az intimitásunk már kimerült egy köszönésben. De ez a bővérű ötvenes lángolt értem, sorra tette fel intim kérdéseit, súlyomra és egyéb legbensőbb titkaimra volt kíváncsi. Válaszaim kielégíthették, mert a mellkasomra kívánt tapadni. Én persze tudtam, hogy ez lesz, és már előre kigomboltam egy gombot az ingemen, de neki ez nem volt elég. Felém közeledve utasított:
- Gomboljon ki még egyet!
Engedelmes kisfiúként hajtottam végre parancsát. Két kezemmel széthúztam mellkasomon ingemet, így vártam a kivégzést. Ő pedig mohón tapasztotta fülét dobogó szívem fölé, majd fonendoszkópját félre téve a doktornő engedélyezte a véradást.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Bolondok adója
  2016-08-18 15:39:13, csütörtök
 
  A kifejezést én az öreg Pósalaky úrtól hallottam először, ő meg gondolom Móricztól, de valószínűleg száz évnél is régebbi lehet ez az igazság. Igazság? Néha én is törvénytisztelő polgárt játszok, s befizetem ezt az adónemet. Én persze nem vagyok bolond, és nem ötöslottót veszek, hanem a sokkal, de sokkal nagyobb eséllyel kecsegtető vikinglottót. Mert lehet akárhány milliárd a főnyeremény, az esély, hogy megnyerjem, majdnem 1:44 millióhoz! De ezen most változtatni fogok. Ugyanis eltévedtem egy oldalra mely azt ecsetelte, hogy mennyire kicsi az esélye az ötösnek, és példákat hozott, köztük azt is, hogy mennyi az esélye, hogy ikreim születhetnek, az oldal szerint 2,7%. No, ezek után nyugodtan lottózhatok, mert jelen (fel)állás szerint előbb lesz ötösöm, mint ikreim. Én azonban nem akarok sok pénzt nyerni, mert a pénz megváltoztat, én pedig így vagyok tökéletes. Leszámítva, hogy ronda, rosszindulatú proli vagyok, aki ráadásul még szőrös is. Tehát nem kell nekem az a sok pénz. Mert mennyi az a sok? 1, 2 sok? A soknál egy kicsivel kevesebb pont elegendő. Persze ez nem jelenti azt, hogy ne ábrándoznék rengeteg pénzről. A szelvény megvásárlása után már neki is látok a nyeremény elköltéséhez. Újabb és újabb terveket ötlök ki, hogyan is folytatom életem miután lesüllyedtem, akarom mondani felemelkedtem a magukat elitnek degradálók közé. Mert az az elit tagja, akinek így vagy úgy, de sok pénze van? Állítólag most az az új hóbort elitkörben, hogy az egyiptomi piramisok mintájára Felcsúton a Pancho aréna mellé húznak fel, természetesen kisebb stadionokat, mert ugyi a fáraó, akarom mondani, az indiai sah stadionjánál nem lehet nagyobbat építeni.
De vissza a komolyabb dolgokhoz. A lottó főnyeremény. Legtöbben elkövetik azt a hibát, hogy alig várják már a sorsolást. A sorsolás után pedig papírfecnik repkednek a levegőbe. Persze csak azért, hogy kipróbálhassák az új robotporszívót, vagy a sorsolás alatt az izgalom levezetése miatt behabzsolt kalóriákat a papírdarabok felszedegetésével ledolgozzák (Hiyppolit, a lakáj). Á, lottózz, hogy fogyj! Én azonban nem várom a sorsolást. A tévében sem nézem meg, már azért sem, mert évek óta nincs előfizetésem. Amikor jött hozzám a hölgyemény, hogy felkínálja az ingyenes mindig tövö csomagot, én büszke osztályöntudattal utasítottam el. A hölgyemény csak lesett, bolond proli vagyok, de nem hülye, ingyé nem kell, fizessenek, ha azt akarják, hogy nézzem. A sorsolásra nem is vagyok kíváncsi. Miért lennék? Tudom az eredményt előre. Minél később derül ki, hogy nem nyertem, annál több időm marad a nyeremény elköltésének különböző tervezeteinek kidolgozására.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A változatosság éltet
  2016-08-17 20:15:05, szerda
 
  Ezért úgy döntöttem, hogy felváltva fogok, hol a bal, hol a jobb oldalam mellett sétálni.  
 
0 komment , kategória:  Általános  
Magyar szenzáció az olimpián
  2016-08-16 07:24:37, kedd
 
  Közvetít a Kossuth Orbán rádió.
- Elsők vagyunk az olimpiai éremtáblázaton. Időpont az olimpia első napját megelőző nap.
- Harmadikak vagyunk az éremtáblázaton, csak az USA és Kína előz meg minket - egyelőre.
- Szerepelünk az éremtáblázaton. Ria, ria Viktor(ia). Ezt a híradást végül nem olvasták be, mert a valóságot híven közölte, de nem volt elég lelkesítő.
- Fantasztikus hír! Sporolónk első helyen áll. Beérett pártunk és kormányunk milliárdos pénzszórása. Akarom mondani támogatása, de félre a politikával, persze nem akarom politikusaink érdemeit csökkenteni, de most mégis koncentráljunk erre a fantasztikus sporttörténeti eseményre! Tehát sporolónk az elsők között áll, torkom elszorul, ezért is lóg ki a nyelvem, s nem azért mert meleg van, vagy épp nyalni akarok - ria, ria, Viktór(ia). Sporolónk az élen áll, a rajt indítása után visszatérünk.

Orbán Viktor utasítása a nagyon, de nagyon köz(önséges) médiának:
- A rák rágja ki a szíveteket, ha nem megfelelő lelkesedéssel közvetítitek az olimpiát. Még egyszer mondom, a rák, és ezt már Arisztotelész is javasolta. Minden sikerről fanfárok zúgjanak, a kudarcot meg kenjétek a zöld vízre, esetleg a bukott baloldalra. Ria, ria, ÉN.

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 6 
2016.07 2016. Augusztus 2016.09
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 6 db bejegyzés
e év: 184 db bejegyzés
Összes: 900 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 35
  • e Hét: 318
  • e Hónap: 827
  • e Év: 46654
Szótár
 
Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2018 TVN.HU Kft.