Belépés
kohlinka.blog.xfree.hu
Lehet, hogy fentről többet látni, de a jajszó már nem hallatszik olyan élesen. Szendrei Klaudia
1958.03.07
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/7 oldal   Bejegyzések száma: 63 
Nem vagyok büszke magamra
  2016-09-30 05:48:02, péntek
 
  Nem vagyok büszke magamra. El tudtam menni költészeti találkozóra, de nem tudtam ismerkedni úgy, ahogyan kellett volna, végig menni egyesével mindenkin és megismerkedni, beszélgetni velük. Nem tudtam, mert féltem állandóan, mikor érzem meg a feszülést a homlokom és bal szemem körül, mikor megy ki oldalra a szemem. Még szerencse, hogy már nem lövel tűzenergiát, mint huszonegy éve. Megérkeztem a találkozóra, egyből mentem egy deci vörösbort kérni elterelő hadműveletként, ami szintén nem én vagyok. Szégyellem magam a viselkedésemért, így nem lehet ismerkedni.
Az a legrosszabb ebben, hogy mások lehet, hogy ezt észre sem vették, vagyis nem ismerhettek meg valójában.

Az újra megszületett Időjelek testenyészeti, apokaliptikus szerepjője, a tompalátó Szelep sorsát születésem óta rajtam hajtják végre hisztijeivel együtt.

Anyám bácsijához mentem pár órára, míg a találkozó kezdődött. Előtte éppen összevesztek, anyám haza költözött. Eltartási szerződést akart kötni az öreggel, meghiúsult. Mikor megtudta, hogy a 32-es születésű Pistához mentem reggel, botrányt rendezett, azt mondta, hogy anya és lánya egyszerre kell neki, meg hogy én azért mentem oda, hogy jóban legyek Pistával. Felkavart, mint a gyerekkori gyanúsításai, jelentgetései. Egyszer a gyámügynél jelentett fel azzal, hogy én kurválkodom, egy háromgyerekes Mondy nevű nős emberrel vagyok jóban - 14 évesen. Megtalálta a naplómat, amiben leírtam, hogy a barátnőmnek Mondy tetszik, egy 18 éves műszerész. Mindent így kiforgatott mindig. Megkaptam a gyámügy idézetét, hogy jelenjek meg. Anyám lökte elém a levelet azzal, hogy vidd Gyuszit (az öcsémet) is, takarodjatok innen mind a ketten. Apa sírt, mert mikor költöznöm kellett volna, körbe szaladgálta anyám a várost azzal, hogy apa velem akar élni "úgy". Borzalmas tetteit anyámnak felsorolni sem lehet, bár megértem, hogy rajtuk a menhely apokalipszist hajtott végre a harmincas évek óta folyamatosan. A média pedig Gábor Zsazsáék miatt zúzta össze. Nem ismertem a saját nevemet sem, Lolobrigidának szólított, mivel éppen Gina atlantiszi Halak sorsát játszották, hajtották végre az összes Halak szülött sorsa mellett. Anyám sorsát ismétli a II-es elme 1986. óta azzal kezdve, hogy addig nézek ki valahogy, ameddig meg nem mukkanok.

Most olyan, mintha vonná ki magát belőlem, már a combjaim teljesen lefogytak. Hatalmas még a gyomrom, meg a hasam. Az ínnyemmel, melyet Müllerék tettek tönkre nem tudom, mit lehet valamikor kezdeni, ha valakik kiszedik a rontásokat minden részemből. Már csak fél centiméter van az orrnyergemig. Hiába, én voltam születésem óta az elmeosztály Istálló Jézusa, aki saját testében cipelte el a világ betegségeit, mint bűnöket. Nem tudja az a ciprusi mágus sem bematerializálni az ínnyemet, aki miatt ismét eljárták pár éve Ciprust. Körben a számban a Rákóczi téri rontás van. Borzalmas, mit művelt a II-es elméje Miskolcnak velem. Hatalmas szellemvilág, hozzátartoznak a spiritiszták is a kíséretükkel. 1995-ben egy éjszaka alatt kinőttem a farmeremet, kidagadt a hájam, mert a beduin indián apokaliptikus főszereplőnek, Gyöngyinek kiállt a hája 1983-ban. Boltosnak vitték a nácit, férjhez adták egy rendőrhöz. Ez az óriás, amelyik deformált minket mindenki formájára. De az is lehet, hogy csak játszik.

A strumám hatalmas, már 41 cm a körfogata, minden bántja, ami hozzáér, ilyenkor erősen lüktet, mintha ott lenne a szívem. Nem engedtem megműteni, ismét gyógyszert fognak beállítani.

Az izmaim letapadtak az első gyógytornász miatt, elkezdték szétmasszírozni, de megkékült mindenütt. Ez már lehet, hogy így marad.

Volt egy négyesem a hatos lottón, 7.500,-Ft-ot kaptam. Visszajött az utazás ára, de nem tudom kihozni belőle a gyógyszerek, a pedikűrös és a villanyszerelés árát. Félek a tél közeledtétől a görbe tartásom és a széttrancsírozott lábaim miatt.

Szóval az állapotom miatt nem tudok viselkedni.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Kohut Katalin: Mimóza kisvirág (Shakespeare-i szonett)
  2016-09-28 06:37:14, szerda
 
  Kohut Katalin: Mimóza kisvirág

A szívem egy mimóza kisvirág,
sértésre összezárul, bánatos,
mint akit titkos féreg foga rág,
mindenki nagy kínjában járatos.
Örülni és vidulni kellene
mindenik szép hajnalon naponta,
hisz olyan a mimóza kelleme,
kivirul, szeretetét széthordva.
A Szépség tükröződik, világít,
fájdalom és boldogság létet kér,
bezárul és kinyílik, melegít,
lelkedbe sok érzelmet odamér.

Rejtélynek kulcsát nyitja a derűd,
szeressél, olvass minden szót, s betűt!

2016. szeptember 28.
 
 
0 komment , kategória:  Kohut Katalin  
Márai Sándor: Betegek
  2016-09-27 18:55:14, kedd
 
 
Ezek a könnyű, heves betegségek, melyek úgy törnek reánk, mint egy bűnös szenvedély, hidegrázással és hasmenéssel; s csakugyan, a háznép gyanakodva és fejcsóválva állja körül betegágyunkat, mintha tilosban jártunk volna. Mit is csinált, a gazember? Élt valahol.
 
 
0 komment , kategória:  Emberi bölcsesség és ami marad  
Márai Sándor: Frakkban
  2016-09-27 18:54:14, kedd
 
 

Ez az író mintha örökké frakkban írna; különösen, ha nagyon közvetlen egyszerű szeretne lenni. Oly hangütéssel kezdi, mintha közel hajolna az olvasó füléhez és súgna valamit. Megtisztelve figyelsz föl szavára. De aztán észreveszed, hogy hangerősítővel súg; egészen halkan, de úgy, hogy egy világ is hallja.
 
 
0 komment , kategória:  Emberi bölcsesség és ami marad  
Kohut Katalin: Örök-szerelem
  2016-09-27 18:13:42, kedd
 
  Kohut Katalin: Örök-szerelem

Tiszta dallá válva
szállnék szellőként a világban,
s az ezerszínű sokaságban
meglelném fényhajú szerelmem,
ki világít a sötétségben.
Szívéhez szól az énekem.
Együtt borzongunk,
játszunk és kacarászunk,
lelkünk boldogan ölelkezik.

Hallgatózom, lágy hangja megérint,
neszez és remeg a csend,
az égen kottázódik az üzenet.
Csoda-nászunkból örömszikrák
járják el a nagyvilágot,
nemes szíveket
tüzelve szenvedélyre,
s a szerelmesek felett őrködik
híven lelkünkben
az örök-szerelem.

2016. szeptember 27.
 
 
0 komment , kategória:  Kohut Katalin  
Kohut Katalin: Találkozás (Vilma-Béla párbeszéd)
  2016-09-26 21:31:16, hétfő
 
  Kohut Katalin: Találkozás

- Béééla! Miért kell találkoznunk annyi értelmetlenséggel az életben?
- Azért, drága Vilma, hogy megfejtsük az értelmét! Minden hitvány tapasztalás emléke a rossznak, annak, melyet igazából nem értünk. A kereső ember nem áll meg a hűvössé vált szavak gondolatánál, elképzeli a helyzetet, majd feltárja a lényeget.
- Értem, vagyis a gonosszal való találkozásnak a lényege, hogy megfejtsük eredetét, megfogalmazzuk létezésének okait?
- Pontosan. Nem tudunk úgy élni, hogy mentesüljünk a rontó erőktől, mert mi nem tudunk róluk, de ők ott vannak a házakban, az ágyakon, az utakon és bármire képesek. A látnokok látják és hallják őket, de semmit sem tehetnek ellenük.
- Tehát Bélám, a nagy rosszal való találkozásnak semmi értelme nincsen, semmire nem tanít és nem vonható le tanulság, csupán annyi, hogy nem élhetnek közösen egy világon...
- Igen, más a láthatóban történő találkozás, mert ott a jellemtelenségeknek köszönhető hibákat kell felismerni, ezeket jegyzi meg a szív fájdalommal örök emlékként a sérelem elkövetőjétől.
- Tehát a találkozások negatív értelme hatalmas fájdalmakat hordoz.
- Igen, de néha az is előfordul, hogy csodálkozva fedezi fel az ember a jövendő baráti körének egyik tagját, vagy esetleg a nagybetűs szerelmet.
- Ezek a pozitív találkozások, melyekre örökké hálával gondol és emlékezik...
- Pontosan! A jóságos embereket könnyű a szívünkbe zárni, hiszen minden tettükkel azt bizonyítják, az ember hatalma óriási, nincsen, ami hozzá fogható, vagy hasonlítható.
- Ők szenvednek minden méltánytalan helyzet miatt a legtöbbet.
- Őket is célozza meg erkölcsi káoszával, sérti méltóságában, alázza hitében és emberségében minden egyes találkozásakor a sötétség. Azért lettek megteremtve, hogy ártsanak ott, ahol tudnak...
- De most már nekik van joguk és törvényük egyedül.
- Igen, embereknek nevezik magukat és a tömeg hallgat, mert a tömeg szörnyű és pusztító erő, mindig azt a hatalmat szolgálja, amelyikhez érdeke fűződik.
- Bélám, ha valami néha a napvilágra jő tetteikből, bocsánatot kell kérni nyilvánosan az igazságért.
- Tudom, drága Vilma! Amíg ez történik, addig űzik mesterségüket, míg ki nem hal az emberiség. Hiszen az a céljuk, hogy összekeverjék és fertelmességükkel magukhoz vonzzák őket.
- Erről is tilos beszélni?
- Igen, mert egyetlen gonoszt, csapást, vagy sötétséget nem lehet megnevezni, mert akkor már rasszistának könyvelik el a felfedezőt.
- Egy velük való találkozás egyenlő a legyőzéssel. Mégis titokban tartják a művüket?
- Igen, mert abban a tudatban vannak, hogy a fehérség mellett szükséges a fekete, mint ellentét, akár a világosság gyermekeinek a sötétség gyermekei.
- Ha jól tudom, Bélám, ez nagyon rossz felfogás, hiszen ha történik is a Földön évezredek óta ilyen háború, szintén titokban, csakis egymás ellenes csatának könyvelhető el. Nem érintheti az embereket.
- Mikor rúgták fel ezt a törvényt, Bélám?
- Kilencven esztendeje a gonoszok városában, akik azóta egyfolytában tort ülnek.
- Visszatérve a találkozásokra, az ember soha nem élhet olyan környezetben, ahol bármilyen csapás érné. Egyrészt nem érti, másrészt az emberek hatalmas csodái a Földnek, óvni és védeni kell őket.
- Bélám, elhordozott bűnné vált az emberi szív, melynek ellenségei a fertelmesek. Láthatatlanban vannak, titkon cselekszenek, de nyilvánosan ünnepelnek. Az ember hallgat, mert a méltóság nem engedi meg a nyilvánosságot, a szégyent és a panaszkodást.
- Éppen ezért tart annyira régen ez az állapot, s akik tudnak róla, együtt csápolnak az iszonnyal. Sőt, a vallások bűnbocsánatot is adnak az apokaliptikus csapásoknak.
- Mivel maguk is vaskáosz trágyáinak eszméit hordozzák, a nagy törvénytaposóét.
- Igen, s már ezt sokan tudják, de ismerjük a közmondást: vétkesek között cinkos a néma.
- Ha a gonoszok ennyire jól ismerik a tiszta szívűeket, akkor valóban veszélyben vannak, s tehetetlenek a karmukban.
- Éppen ezért nincsen értelme találkozásokról beszélni, mert még a legenyhébb rossz tulajdonság is a szívbe szúrja tüskéjét. Az ember nem azért él, hogy mások gonoszságának töviseit cipelje. Nem a tisztáknak kell szenvedniük, nem nekik van szükségük megtisztulásra, mely az emberré válásnak egyetlen feltétele lett volna, nem közös nagy áldozás az örökkévalóságig húzva az időt.
- A tapasztalás olyan, mintha az embereket a dzsungel állatai közé vitték volna, még talán ők is kíméletesebben bántak volna velük, egyszerűen megölték volna őket.
- Igen, ezért nincs értelme beszélni arról, hogy minden találkozásból tanulni kell, mert semmi sincsen véletlenül. A bölcs egyetlen fegyvere az igazság.

2016. szeptember 26.
 
 
0 komment , kategória:  Kohut Katalin  
Márai Sándor: Zene
  2016-09-26 05:50:25, hétfő
 
 

De azt is szeretem, amikor a rádió a római operából közvetít, s a szünetben meghallom egy római zenész köhintését, amint - két figura között - lenn a zenekarban szája elé kapja kezét.
 
 
0 komment , kategória:  Emberi bölcsesség és ami marad  
Márai Sándor: Vidék
  2016-09-26 05:48:07, hétfő
 
 


Mennyire utálom ezt a gyanús ügynökfajtát, aki egy körúti kávéház üvegablaka mögül, három külföldi újság fölületes beavatottságából, s abból a tudatból, hogy az embereknek pénzt is kell keresni és nemi életük is van, mely általában nem különösen derűs, ,,fővárosinak" hiszi magát; s lenézően emlegeti a vidéket, a vidéki stílust, a vidéki embereket. S nem tudja, hogy Kassán, háromszáz év előtt, mikor a körúti kávéház helyén még pákászok jártak az ingoványban, már szalonban ültek az emberek, s irodalomról beszéltek. Mintha nem a videék adott volna mindent, ami ebben az országban szellem, szemlélet, ami igazán ,,fővárosi"! Mennyire megvetem ezt a pimasz és vacak ,,fővárosiasságot", mely obskurus dobogóiról hozzá mer szólni az élet és a lélek dolgaihoz, s műveltsége messze elmarad egy vidéki templom sekrestyésének átlagos és természetes műveltsége mögött! Mennyire lenézem ezt a nyelvelő álurbanitást, ezt a törzsasztalos otthontalanságot, milyen szánalmas ez a fölény, milyen nevetséges ez az álértesültség! Egyre tudatosabban vagyok és maradok vidéki.
 
 
0 komment , kategória:  Emberi bölcsesség és ami marad  
Kohut Katalin: Csend
  2016-09-23 20:04:27, péntek
 
  Kohut Katalin: Csend

Olyan ez a csend, melynek mélyéről kiált a szeretet, mint a tengerfenék némasága, vagy az űr szikrázó kiáltása. Én csak egy világ-terhekkel megírott lap voltam, melyet kiolvastak, majd szétszaggattak. Megdermedtem, mint az izzó kék csillag az őt körbevevő halál hidegség fogságában. Már a jeladásra sincs erő, szememben kancsal a győzelem. Meghasadt a Föld és fejre állt, mint egy szerencsekerék, melyet a féktelenek pörgetnek. A gonosz léte fenn, az embereké odalenn. Már meghalt a fájdalom, mert nem igaz a mondás, hogy nem engednek tovább szenvedni, mint amit elbírnánk. Mikor átlépte a tűréshatárt, meghalt a lélek. Egyetlen életben tartója a szeretet lett volna, mely tilossá vált, akár a hold az időjelek végén. Véres tintámmal írtam, míg a könyvszereplők szégyene hála volt. Milyen hatalom az, mely sorsukat megváltotta, s hiába a vers, a rajz, melyeket szinte senki sem ért. Háborgó tengerként kavartam fel az iszapot a leplezéssel, megállt minden józan ész, melyet túlhaladt minden történés. Egyetlen szeretet-szó elég volt, hogy bizakodón felkeljek, elhittem, hogy én is létezem, fontos a személyem. Leírtak ismét, a csend sóhaja a látomás, hogy egyszer élhetek úgy, ahogyan születtem, olyan szépen és örömmel, mint az ember.

2016. szeptember 23.
 
 
0 komment , kategória:  Kohut Katalin  
Józsi bácsi és a miniszterelnök
  2016-09-23 01:34:57, péntek
 
  Józsi bácsi elmegy a zaciba, hogy beadja a tévét.
Útközben találkozik a miniszterelnökkel. Azt mondja neki az elnök:
- Józsi bácsi, hát ne adja be a tévét a zaciba, mert jövő héttől nagyon jó műsorok lesznek benne!
- Tényleg?! - kérdezi az öreg - és milyen műsorok fiam?
- Hétfőn én leszek, kedden a feleségem, szerdán a családom, csütörtökön a pártom! Péntek-szombat-vasárnap - az emberek!

Na, az öreg hazamegy, az asszony meg kérdezi tőle, hogy miért nem adta be a tévét a zaciba? Mire Józsi bácsi:
- Találkoztam a miniszterelnökkel, és azt mondta, hogy jó műsorok lesznek, inkább visszahoztam!
- És milyen műsorok lesznek ?
- Hétfőn: A Félkegyelmű, kedden: A makrancos Hölgy, szerdán: A rém rendes család, csütörtökön: Ali Baba és a 40 rabló, péntek-szombat-vasárnap: A Nyomorultak!
 
 
0 komment , kategória:  Viccek  
     1/7 oldal   Bejegyzések száma: 63 
2016.08 2016. Szeptember 2016.10
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 63 db bejegyzés
e év: 832 db bejegyzés
Összes: 7246 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 362
  • e Hét: 2684
  • e Hónap: 8925
  • e Év: 61191
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.