Belépés
lebo.blog.xfree.hu
Nem vagyok normális ! Nem vagyok tökéletes ! Nem akarok hibátlan lenni ! Nem akarok mindenkinek, pláne bárkinek megfelelni!! Leboniczky László
1961.05.08
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 29 
így igaz
  2016-09-30 19:26:29, péntek
 
 


 
 
0 komment , kategória:  Általános  
csak bekukk))))
  2016-09-30 18:49:45, péntek
 
  Rajtatok tartom a szemem



 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Nudli
  2016-09-29 18:59:55, csütörtök
 
 


Félkész, előre fagyasztott nudlit csináltam, édesre. Ősöket le tudtam passzolni pár napra vidékre, és tudjátok, hogy van ez. Egy idő után unod a házhoz szállított pizzát és elkezdesz alkotni.
Gondoltam, nem lesz gond.
Úgy kezdődött az egész, hogy: tudtam, hogy kell a vízbe egy kis só, amiben felfőzöm, ezért tettem bele, majd föl a tűzre, ott jó helyen van. Aztán párhuzamosan vele csináltam a prézlit. Elsőre az olaj lett sok, aztán a zsemlemorzsa - basszus leég a nudli, megkeverem - öcsém ordít a lakás másik feléből: "leégett a prézli!" Kösz, én meg már azt hittem, hogy a füstölés gyárilag hozzátartozik. Segítsünk a dolgon, porcukrot adok hozzá. Mi, vazzeg, ez karamellizálódik! Gyere föl az aljáról te rohadék! Leveszem a tűzről. Jó, ez rendben lesz. Öcsém ordít: "Góóóóól!" Bemegyek, megnézem a visszajátszást a tévében, ja, ez tényleg szép volt. De szépen hozzák ki. Mi, ezért minimum egy szabadrúgás!...... .....Mit csinálok itt már egy tíz perce? Sprint vissza a konyhába. Tudtam, - hogy szülnél sünt - forr a víz a nudli alatt, ami összeállt egy konstans tömeggé. Nem baj, le a tűzről, leönteni a vizet, vissza a tűzre rá a prézlit. Ja, hogy zárványok vannak benne tele vízzel, és ez csak akkor derül ki, amikor már kevered a trutyit. Kit érdekel! Kell még egy adag prézli. Az olaj-zsemlemorzsa arány megint nem tökéletes, de nem baj, megoldjuk, leöntöm az olajat. Ja, hogy ez forró és nyomot hagyott a mosogató alján. Nem baj, majd azt mondom, hogy már korábban is ott volt, hátha elhiszik. Kész az anyag, és még csak alig füstölt, rá a nudlira. Igen, közben az is megégett, de oda se neki, jó lesz. Keverem még egy kicsit az egyre inkább lávaszerű anyagot, majd elordítom magam: "Kész a főzelék!"
Az elején írtam, hogy tettem bele sót, na igen.......Egy picit sok lett. Olyan íze volt, mint a krumplifőzeléknek, füstölt csülökkel. Leszámítva a csülköt. Végül is kenyérrel és a vasárnapról maradt rántott hússal egész jó íze volt. De leszűrtem a tanulságot: a főzés nem véletlenül a nők dolga.
 
 
0 komment , kategória:  kajáim piáim  
Betyárkrumpli
  2016-09-29 17:17:50, csütörtök
 
 


Hozzávalók:

2 kg krumpli
fél kg kolbász
fél kg szalonna ( bármilyen, ízlés dolga )
3-4 fej vöröshagyma

bors
chilipor
zsír, a tepsi kikenéséhez

Elkészítése:

A krumplit meghámozzuk, felkarikázzuk, ízlés szerint sózzuk, állni hagyjuk, 3 - felé osztjuk. A kolbászt is felkarikázzuk, a szalonnát szeletekre vágjuk, és bevagdossuk. A hagymát karikákra szeljük.

Egy tepsit kikenünk zsírral, és a hozzávalókat rétegesen egymásra rakjuk: először a krumplit, rá a kolbászt, újra a krumplit, hagymát, az utolsó krumpliréteget és ennek tetejére a szalonnát.

Ráteszünk alufóliát, amikor megpuhult a krumpli, levesszük róla és még tovább sütjük. Kb. másfél óráig sütjük.

Savanyúsággal vagy csemege uborkával tálalhatjuk.

Tippem: Még ízletesebbé tehetjük az ételt, ha a füstölt szalonna mellé kolozsvári, vagy sózott szalonnát is teszünk. Rakhatunk bele akár még lecsókolbászt is.

 
 
0 komment , kategória:  kajáim piáim  
időutazás
  2016-09-29 11:46:30, csütörtök
 
 


 
 
0 komment , kategória:  kajáim piáim  
jóreggelt
  2016-09-29 07:22:16, csütörtök
 
 


 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Töltött dagadó
  2016-09-29 07:20:11, csütörtök
 
 


Ritkán veszek dagadót, pedig olyan finomat lehet belőle sütni. Nagyon jó ez a recept, pompásan sikerült, és a töltelékét is sokféleképpen lehet variálni.
Hozzávalók

1 kg dagadó,
4 db zsemle,
2 dkg szalonna,
4 tojás,
petrezselyem, só, bors,
zsír.

Elkészítés

1 kg dagadót a hentessel felvágatunk úgy, hogy széles nyílású zacskót képezzen. A húst megmossuk, felitatjuk; megtöltjük a töltelékkel, és fehér fonállal összevarrjuk.

Tölteléke: 4 db, vízbe áztatott és kinyomott zsemle, 2 dkg, apró kockákra vágott és kissé megpirított szalonna, 3 egész tojás, 1 összetört kemény tojás, egy csomó, finomra vágott petrezselyem, csipet só, egy késhegynyi törött bors és egy mogyorónyi zsír. A masszát jól összedolgozzuk, és a dagadóba vágott nyílásba töltjük. A töltelék inkább laza legyen, mint tömör. Tegyünk alá két kanál zsírt és egy kevés vizet, és a sütőben süssük szép rózsapirosra.
 
 
0 komment , kategória:  kajáim piáim  
Nem vagytok még álmosak?
  2016-09-28 19:24:18, szerda
 
 


 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Mustáros fűszeres csirke
  2016-09-28 19:15:30, szerda
 
 


Hozzávalók:

70 dkg csirkemell filé
1 evőkanál édes mustár
3 evőkanál paradicsompüré
2 teáskanálnyi koriander
só, bors
olaj


Elkészítése:

A húst felszeleteljük és átkenjük a mustárral, majd fűszerezzük és hagyjuk állni legalább egy órát. Ezt követően egy kevés olajat felmelegítünk egy serpenyőben és 3-4 percig sütjük a húsokat, majd felöntjük 0,3 dl vízzel és hozzákeverjük a paradicsomszószt, lassú tűzön készre főzzük. Rizzsel, vagy akár burgonyával is tálalhatjuk.
 
 
0 komment , kategória:  kajáim piáim  
szeretem
  2016-09-28 12:31:34, szerda
 
 


 
 
1 komment , kategória:  kajáim piáim  
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 29 
2016.08 2016. Szeptember 2016.10
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 29 db bejegyzés
e év: 111 db bejegyzés
Összes: 6747 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 505
  • e Hét: 1421
  • e Hónap: 14811
  • e Év: 190588
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2018 TVN.HU Kft.