Belépés
orsi1.blog.xfree.hu
"...az igaz embert egyedül az idő mutatja meg, míg a hitványra első percben ráfigyelsz. " --------- "A problémák azért vannak, hogy megoldjuk ... S. Orsi
1967.12.18
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 5 
A Da Vinci kód megfejtése 76.
  2016-09-29 11:27:28, csütörtök
 
  A pogány, keresztény, zsidó, szabadkőműves, sőt luciferi szimbólumok mellett rengeteg, a Saint Clair család történetével kapcsolatos kincs és kód rejlik még Rosslynban. Amikor 1329-ben meghalt Robert Bruce, William de Saint Clair, Dunkeld püspöke azt a feladatot kapta, hogy vigye el ezüstdobozba zárt szívét Jeruzsálembe, s ott temessék el. Útközben Andalúziában Alfonz spanyol király az utazók segítségét kérte a szaracénok ellen, és William de Saint Clair az összes lovagjával együtt elesett az összecsapásban. A szaracénokat annyira lenyűgözte a lovagok bátorsága, hogy visszajuttatták a szívet Skóciába (ez alkalommal lakkdobozban), ahol is a Melrose-apátságban temették el (melynek története összefonódik a templomosokéval). William de Saint Clair koponyáját és lábszárcsontjait végül a Rosslyn-kápolnában helyezték örök nyugalomra.
Sok kutató észrevette, hogy a különböző, növényeket és leveleket ábrázoló faragványok között sok olyan fajta található (például a kukorica és az Aloe vera), melyek Amerikában őshonosak, s így Rosslyn építői nem ismerhették őket, hiszen a kápolna közel ötven évvel Kolumbusz felfedezése előtt épült.
A kőművesek azonban tudhattak ezekről a növényekről a Saint Clairekkel fenntartott kapcsolatuk révén. Bizonyos kutatói körökben makacsul tartja magát az a meggyőződés, hogy Henry Saint Clair (azaz ,,Navigátor Henrik herceg") már 1398-ban elhajózott tizenkét hajóval Amerikába. Ennek az útnak számos nyoma fennmaradt. Nova Scotiában, a Cape Breton-szigeten még ma is látható egy olyan típusú ágyú, amilyet Saint Clair flottája is használt. Henry Saint Clair egyik lovagjának a sírja a massachusettsi Westfodban található, s ugyanott egy sziklafalon egy XIV. századi lovag vésett képmására is rábukkantak. A Rhode Island-i Newportban egy kétszintes, kör alakú, középkori, skót típusú torony áll. Nagyon hasonlít az Orkney-szigeti, XII. századi Orphir-kápolnára, és a templomos lovagok stílusában épült.
Van egy érdekes legenda, mely szerint amikor egy Saint Clair meghal, a Rosslyn-kápolna kövei felragyognak. Erről az eseményről akkor számoltak be utoljára, amikor a II. világháború kitörése után öt nappal a család egy fiatal tagja elesett a harcokban. (Az esetet láthatólag megbízhatóan dokumentálták. Az elhunyt családtag a brit királyi légierőben szolgált, aktív állományban.)
Sir Walter Scott is írt a jelenségről A trubadúr dala című versében:

Roslin fölött azon a rideg éjjelen,
Csodálatos ragyogás izzott fel;
Szélesebb volt, mint az őrtüzek fénye,
És vörösebb, mint a fényes holdsugár.

A Rosslyn-kápolnáról szóló legbámulatosabb történetek elrejtett kincsekről beszélnek. A kápolna alatt találtak egy ugyanolyan mély kriptát, mint amilyen magas az épület, de jelenleg csak egy nagyon régi lépcsőn lehet lejutni, és tele van finom homokkal. William Saint Clair (,,a Csinos") a Szentföldről magával hozta a ,,szent keresztfát" - azaz annak a keresztnek egy vérrel átitatott darabját, amin Krisztust megfeszítették. Erről az ereklyéről nevezték el a Holyrood Houseot és apátságot.
A szent keresztfát és a Scone-követ a skót koronázási kincsek legértékesebb ereklyéinek tartják. A reformáció alatt Sir William Sinclair sok skót kincset megmentett, s ma úgy tartják, ezeket a Rosslyn-kápolnában rejtette el. Ha így történt, több mint valószínű, hogy a kincsek ma is a kriptában vannak. Emellett a katolikus inkvizíció idején Franciaországból Skóciába menekített templomos kincsek egy részéről is úgy tartják, hogy a kriptába került. Lehet, hogy itt találhatók az I. századi jeruzsálemi cádokita papok tekercsei is. Talán ez a legértékesebb kincs, amit a Rosslyn-kápolna esetleg magában rejthet. Lehet, hogy erre utalt Sir William Sinclair, amikor latin nyelven a következő szöveget véste fel a Tanítvány oszlopa mellé:
,,A bor erős, a király még erősebb, a nők még erősebbek, de az IGAZSÁG mindent legyőz."
 
 
0 komment , kategória:  A Da Vinci kód megfejtése  
A Da Vinci kód megfejtése 75.
  2016-09-29 11:25:47, csütörtök
 
  Mindeközben Azazel nem érezte szükségét a bűnbánatnak. Tovább folytatta bűnös tevékenységét, míg Isten meg nem elégelte ezt, és az emberiség, illetve a bukott angyalok büntetéséül özönvizet nem zúdított a földre.
Sokan felismerhetik, hogy ez a történet szinte teljesen megegyezik a Hénoch könyvében az ,,Őrzők"-nek nevezett bukott angyalokról szóló történettel. Hénoch könyvét előbb elfogadta, majd később elvetette a keresztény egyház, mivel mágikus és csillagászati utalásokat tartalmazott. Michael Black bibliakutató, akitől nemrég jelent meg a téma legújabb elemzése, a következőket mondja Hénoch könyvéről: ,,A könyv az egymástól független és egymást átfedő hagyományok bizarr sokasága, melyben elbeszélő és diszkurzív szövegegységek váltakoznak... Hénoch könyve olyan, mint egy aprólékosan megtervezett kirakójáték, vagy inkább mint több ilyen kirakójáték gyűjteménye, melyben a fő alkotórészek összeillesztése és a teljes kép kirakása után még mindig maradnak olyan kilógó elemek, melyek a legeredetibb megoldási kísérleteknek is ellenállnak, sehogy sem illenek be a nagy egészbe... a hénochi labirintusban nincs Ariadné fonala, amit követni lehetne." Az Őrzőkről szóló legendák maradványai még a Teremtés könyve 6. fejezetében is megtalálhatók, ahol a bukott angyalokat ,,Isten fiai"-nak nevezik, szentségtelen utódaikat pedig ,,óriások"-nak vagy ,,nephilim"-nek. Nyilvánvalóan innen származik a Lucifer által vezetett bukott angyalok története Milton Elveszett paradicsomában. Mi több, Rosslyn grófjának A Rosslyn-kápolna című könyve egyértelműen kijelenti, hogy a fejjel lefelé lógó angyal Lucifert ábrázolja.
Több kutató is felvetette, hogy a bibliai pátriárkák, s ennélfogva az európai Grál-vérvonal az emberek és angyalok keveredéséből származnak. Hénoch könyvében Noé (Krisztus egyik őse) az Őrzők leszármazottaként szerepel. Noét a következőképpen jellemzik születésének leírásában:

...a gyermek bőre hófehér és rózsavörös; haja a fején fehér, mint a gyapjú, és hosszú; szeme csodálatosan szép. Amikor felnyitotta szemét, az egész házat fény árasztotta el, a naphoz hasonló, s az egész ház fényárban úszott.

Noé apja, Lámech megjegyzi, hogy ,,nem olyan, mint aki tőlem származik, hanem olyan, mint aki az angyaloktól".
Érdekes módon erre a történetre utalás történik A Da Vinci-kódban, amikor a Silas nevű szereplőnek, a hófehér bőrű, piros szemű albínónak azt mondja egy másik szereplő:

Tudsz te arról, hogy maga Noé is albínó volt?... Mint te. Olyan hófehér volt a bőre, akár egy angyalnak.

Hénoch könyvének története mind szó szerinti, mind parabolikus értelemben elbeszélésre kerül. Az utóbbi esetben a bukott angyaloknak a mennyből a földre való leereszkedését egy csillag lehullása jelképezi az égből. Ez egyezni látszik azzal, hogy a kiváló középkori költő, Wolfram von Eschenbach Grál-értelmezése szerint a Grál nem egy kehely, hanem ,,egy égből lehullott kő" - egészen pontosan egy gyémánt, ami a Lucifer koronájából esett ki a lázadás során. Ezután a drágakő az emberiség legdrágább kincse lett. Ez a szimbolizmus bizonyos szempontból nemcsak maguknak az angyaloknak a földre való leszállását jelképezi, hanem a Grál-vérvonal angyaloktól való biológiai leszármazását is. Az ,,égi kő" vagy a ,,ragyogó csillag" szimbóluma mára központivá vált a szabadkőművesség misztériumaiban, és általában az okkultizmusban. (A ragyogó csillag szimbóluma a rennes-la-château-i templom bejárata fölött is látható)
Ennek ismeretében fontosnak tűnhet, hogy a ,,Roslin" név jelentése ,,égből hullott kő" is lehet.
 
 
0 komment , kategória:  A Da Vinci kód megfejtése  
A Da Vinci kód megfejtése 74.
  2016-09-29 11:24:09, csütörtök
 
  A legendák szerint maga a mester is faragott egy oszlopot, a ,,Mester oszlopá"-t, ami mindmáig látható a kápolnában. A legenda egy másik változata azt állítja, hogy ez az oszlop hamisítvány, és az eredeti a portugáliai Sintrában, egy magánkertben áll. Nem tudni, hogy a mestert a Rómában látottak ihlették-e meg, vagy halott tanítványával akart vetélkedni, de az ő oszlopát még díszesebbnek mondják, mint haragja áldozatáét. Egy másik igen érdekes szobor a fejjel lefelé lógó angyalé. Pontosan a gazdagon díszített keleti fal közepén helyezkedik el, és a lábára kötött kötélen lóg. Semhazájt ábrázolja, aki az apokrif legendák szerint részt vett az özönvíz előidézésében.
Eszerint a történet szerint Isten annyira megelégelte az emberiség bűneit, hogy már azt is megbánta, hogy valaha megteremtette ezt a gonosz állatfajt. Isten haragját észrevette két angyal, Azazel és Semhazáj, és felajánlották, hogy leszállva a földre jobb viselkedésre bírják az embert. Isten beleegyezett tervükbe, de egy idő után az angyalok elkezdtek keveredni az emberekkel, és átvették jellegzetesen emberi bűnös szokásaikat. Semhazájnak még 200 másik angyalt is sikerült rávennie, hogy emberi asszonyt vegyenek maguk mellé. Az emberek és az angyalok egyesüléséből született gyermekek még nagyobb gonoszságok elkövetésére késztették az emberiséget. Isten természetesen felbőszült az események ilyetén fordulatán, s közölte Semhazájjal, hogy óriási özönvízzel fogja elpusztítani a földet, ha nem következik be javulás.
Semhazáj megbánta bűneit, de mély szégyent érzett. Ezért fejjel lefelé felakasztotta magát az ég és a föld közé, hogy soha többé ne kelljen Isten színe elé járulnia.
(Ez kapcsolatban állhat azokkal a világ számos kultúrájában fellelhető történetekkel, melyekben egy hősies isten egy kötélen leereszkedik az égből, hogy elvigye az embereknek a megvilágosodást. Ilyen a muszlim ,,Marut", a buddhista ,,Mura", a szudáni ,,Tule" és a kelet-afrikai ,,Imana". A tarot nyugati hagyományában a kötélen fejjel lefelé lógó angyal képe az ,,Akasztott Ember" lapon köszön vissza.)
 
 
0 komment , kategória:  A Da Vinci kód megfejtése  
A Da Vinci kód megfejtése 73.
  2016-09-29 11:22:43, csütörtök
 
  Tizenkettedik fejezet

A Rosslyn-kápolna

Amint azt Dan Brown is megjegyzi A Da Vinci-kódban, a Rosslyn-kápolna egyik gúnyneve a ,,Kódok katedrálisa". Ismerik még ,,Kőbe vésett falikárpit"-ként vagy ,,Kőbe vésett kert"-ként is. Ezek a gúnynevek sokkal találóbbak és bájosabbak, mint a hivatalos ,,keresztény" név, a Szt. Máté társaskáptalani templom, amit működő episzkopális kápolnaként visel. A gúnynevek mindenesetre azt jelzik, hogy a Rosslyn-kápolna a többi keresztény épületnél sokkal messzebbre mutató üzenetet közvetít. Philip Davis professzor, az elismert bibliakutató, a Holt-tengeri tekercsek szakértője szerint a XIX. századi hozzáépítéseken kívül semmi keresztény nincs az épületben. Arra a következtetésre jutott, hogy azért építették fel, hogy elrejtsenek benne egy középkori titkot. A szabadkőművességgel való összefonódása miatt a kápolnát ,,Egyes számú páholy"-nak is nevezték Edinburghban. Az épület Edinburgh közelében, az Esk-völgy fölött, Rosslyn (vagy ,,Roslin") faluban áll, néhány mérföldre az eredeti ,,Ballantradoch" (,,a harcos háza") melletti templomos központtól.
A Da Vinci-kódban Robert Langdon azt mondja Sophie Neveu-nek, hogy a ,,Roslin" szó jelentése ,,a rózsa vonala", de léteznek más magyarázatok is. Egyesek szerint a ,,Roslin" gael szó, melynek jelentése az, hogy ,,nemzedékeken át tovább adott ősi tudás", míg mások a kelta ,,ros" (,,hegyfok") és ,,lin" (,,vízesés") szavakra vezetik vissza a jelentését. Egy másik, talán még érdekesebb fordítás az ,,égből hullott kő", mely kifejezésnek szabadkőműves, alkímiai és luciferi konnotációi is vannak. A legkevésbé vonzó megoldás talán a Cassell's Dictionary of Scottish Names-ben található, ami ,,mocsár egy tónál"-ként fordítja le a szót.
A Rosslyn-kápolnát Orkney hercege, Sir William Saint Clair számára kezdték el építeni, és valószínűleg fia, Oliver fejezte be 1486-ban. A ,,Saint Clair" (ma ,,Sinclair") név a latin ,,Sanctus Claris"-ból, azaz ,,szent fény"-ből származik. Dr. Jack Miller, a Cambridge-i Egyetem Geológiai Intézetének igazgatója szerint az a kő, amire a templom épült, pontosan ugyanabból a rétegből származik, mint amit Jeruzsálemben találtak. Amint arra Dan Brown is utal A Da Vinci-kódban, illetve amint azt Cristopher Knight és Robert Lomas is bebizonyítják A Hiram-kulcs című könyvükben, Rosslyn alaprajza közel azonos Salamon templomának alaprajzával. A túlméretezett nyugati fal különösen emlékeztet Heródes templomának romjaira. A Boáz és Jáchin oszlopok, amik Salamon templomának bejáratánál álltak, pontosan ugyanott helyezkednek el a Rosslyn-kápolnában is. Emellett a Saint Clairek hatalmas, csipkézett keresztje a mennyezeten pontosan az alaprajznak arra a pontjára mutat, ahol Salamon templomában a ,,Szentek szentje" helyezkedett el.
Amikor a templomos lovagok Európa-szerte katedrálisokat építettek a középkorban, kőműveseiket felvették a templomos rend alacsonyabb fokozataiba. A templomosok hatalmának hanyatlását követően ezek a kőművesek tovább őrizték szokásaikat és előírásaikat az európai kontinensen. Sir William Saint Clair úgy döntött, hogy ezeket a hajdani templomos kőműveseket fogadja fel Európából a helyi skót mesteremberek helyett, hogy felépítsék a Rosslyn-kápolnát. Így született meg a skót rítusú szabadkőművesség, s így lettek a Saint Clairek örökletes patrónusai és nagymesterei - mind a mai napig.
A Saint Clairek Normandiából származtak, s a X. századtól kezdődően Európa legbefolyásosabb családjai közé tartoztak. Eleinte úgy tűnt, veszélyt jelentenek I. Dávid skót király (1124-1153) vérvonalára. A Saint Clairek 1057-ben kapták meg a roslini báróságot III. Malcolm skót királytól, akit Malcolm Canmore-ként (,,Nagyfejű" Malcolmként) is ismertek. Marie de Saint Clair a Sion-rend első nagymesteréhez, Jean de Gisorshoz ment feleségül. Mint tudjuk, a Sion-rend a vele rokon templomos rendből keletkezett. És természetesen a Sion-rend egyik legutóbbi nagymestere nem más, mint Pierre Plantard de Saint-Clair, aki ettől a családtól eredezteti magát. A Da Vinci-kódban Robert és Sophie nyomok egész sorát követve jut el Rosslynba, ahol megtalálják Sophie halottnak hitt anyját és testvérét. Sophie megtudja, hogy a Saint Clair család, a kápolna örökletes oltalmazója tagja.
A Rosslyn-kápolna falain és mennyezetén szinte tobzódnak a szabadkőműves, templomos, judaisztikus és keresztény szimbólumok, illetve néhány muszlim motívum. Noha a rengeteg faragvány látszólag összefüggéstelen kakofóniát alkot, minden motívumnak oka van, és minden elem szoros kapcsolatban áll a szomszédosokkal. A Da Vinci-kód olvasói talán emlékeznek még rá, mennyire felvillanyozta Robert Langdont a Rosslyn-kápolna szimbólumainak bősége. Itt fedezte fel Sophie-val a Salamon hatágú pecsétje felé mutató kódot mely a kelyhet és a kardot, a férfi- és a női energiák egységét testesíti meg a Grál-szimbólumban.
A belépőt a pogány ,,Zöld Ember" vagy ,,Zöld Jankó" emlékműve fogadja. Észrevehetjük, hogy az üres, kísérteties szemüregek mintha követnék utunkat a kápolnában. Azt beszélik, ez a szobor mindig hidegebb, mint a körülötte lévők, és egyesek szerint nagyon nehéz, szinte lehetetlen lefényképezni.
A Tanítvány oszlopa a kápolna egyik meghatározó eleme, és régebben úgy hitték, hogy benne rejlik a Szent Grál. Ám Tony Wood és Greg Mills radarvizsgálatai megállapították, hogy semmi sincs benne. Sokkal valószínűbb, hogy az oszlopon található domborművek kódja rejti a Szent Grál egyik titkát. Ily módon a titok megőrződik a Grál-család Saint Clair ágának eljövendő nemzedékei számára. Sok elmélet született arról, hogy mit rejthet ez a kód. A különböző megfigyelők szemében a fények és az árnyékok játéka a remegő, várandós Madonnától kezdve a hullámzó DNS kettős spirálig bármit megjeleníthet. A Tanítvány oszlopáról azt mondják, hogy emlékeztet a viking Életfára, az Yggdraszilra, a menny és pokol között hidat alkotó mitológiai fára. Kicsit olyan ez, mint a Rorschach-teszt ábráinak értelmezése, de a legtöbb megfigyelő egyetért abban, hogy határozottan van ott valami.
A Tanítvány oszlopát illő módon egy kőművestanítvány építette. A történet szerint a kőművesmester elutazott Rómába, hogy ihletet kapjon az oszlop kifaragásához. Amikor visszatért, azt kellett látnia, hogy tanítványa egyedül fejezte be az oszlopot, mi több, kiváló munkát végzett. Ám a mester ahelyett, hogy tanítványa kiemelkedő teljesítménye fényében fürdött volna, hirtelen haragjában agyonütötte az ifjút. A történet hátborzongatóan emlékeztet Hiram Abiff, Salamon templomának építésze történetére, akit a szabadkőműves rítusok szerint tanítványa ölt meg. Ugyanakkor azt beszélik, hogy St. Andrew püspöke kérte, halasszák el az épület felszentelését, mert az építkezés során erőszakos cselekedet történt. A kápolnában emellett látható egy fiatal, sebhelyes arcú férfi domborműve, akit a meggyilkolt tanítványnak tartanak. Lehetséges azonban, hogy a sebhelyet valamilyen véletlen vagy szándékos sérülés okozta.
(Oliver Cromwell, aki soha nem tisztelte sem a szépséget, sem a hagyományokat (mi több, betiltotta a keresztény ünnepeket), istállónak használta a kápolnát, amikor 1650-ben megtámadta a Roslin-kastélyt. A sérülés keletkezhetett 1658-ban is, amikor a kápolnát megtámadta egy edinburghi és roslini lakosokból álló tömeg, ami a római katolikus hivalkodás példájának tekintette az épületet)
 
 
0 komment , kategória:  A Da Vinci kód megfejtése  
A Da Vinci kód megfejtése 72.
  2016-09-29 11:21:11, csütörtök
 
  Tizenegyedik fejezet

A Da Vinci-kódban szereplő fontosabb párizsi helyszínek

A Louvre

A La Musée du Louvre Franciaország nemzeti múzeuma és művészeti galériája. Egy része abban a nagy palotában helyezkedik el, amit Fülöp Ágost XII. századi erődje helyén építettek. Az erődöt I. Ferenc király romboltatta le, és építtette fel helyén a jelenlegi épületet. Ferenc lelkes műgyűjtő volt, és a későbbi uralkodók mind a Louvre-t, mind a gyűjteményt tovább bővítették.
Amikor XIV. Lajos Versailles-ba költözött udvarával, a Louvre megszűnt királyi palota lenni, és először a XVIII. században használták nyilvános képtárként. Az 1980-as és 1990-es években felújították a múzeumot, hogy a közönség jobban bejárhassa. A Louvre alatt éttermeket és bevásárlóutcát alakítottak ki, az udvaron (a Cour Napoleonon) pedig I. M. Pei amerikai építész tervei alapján felépítették a sok vitát kiváltó üvegacél piramist. Szintén Pei tervezte az épület mintegy 23 000 négyzetméteres új szárnyát.
A piramist nem 666 üvegtábla alkotja, amint azt Dan Brown állítja, hanem 675 rombusz alakú és 118 téglalap alakú üvegtábla. Magassága 16 méter, és három kisebb piramis veszi körül.
A Louvre XV-XIX. századi festményekből álló gyűjteménye páratlan a világon, és a galéria többi részében számtalan műalkotás, régiség és francia uralkodócsalád tárgyai találhatók.
A La Pyramide Inversée a föld alatti bevásárlóutcában helyezkedik el, a Louvre nyugati oldalán. Az egész építmény üvegből készült, így beengedi a napfényt.

L'Église de Saint-Sulpice

A Saint-Sulpice-templom a rue Palatine sarkán áll, a de Sulpice téren. Két tornya van, maga a templom súlyos, masszív hatást kelt. A bal oldali tornyon talán kissé oda nem illő módon a héber JAHVE felirat látható. A templom alaprajza és mérete azonos a Nôtre Dame-éval. A templom építése 1646-ban kezdődött el egy kisebb templom maradványain. Mivel az építkezés többször félbeszakadt, sok építészeti stílus ötvöződött az épületben. A párizsi meridiánt, avagy a ,,rózsavonalat" jelképező rézvonal a kóruson fut keresztül. 1850-ig a templom tetején kapott helyet a távíró erődjének, a Párizs és Rouen között vizuális jelzőrendszert alkotó Chappe-rendszernek az egyik állomása. A templomban keresztelték meg Baudelaire-t és de Sade márkit, illetve itt nősült meg 1822-ben, egy különleges szertartáson Victor Hugo.
A Saint-Sulpice szemináriumot Jean-Jacques Olier alapította, aki kapcsolatban állt a Tizedik fejezetben részletesen tárgyalt Compaigne de Saint-Sacrament-tel. Úgy tartják, a templom alkotta tevékenységei központját. Amikor a XIV. Lajossal való folyamatos szembehelyezkedésük miatt elkobozták a Compaigne de Saint-Sacrament dokumentumait, egyesek szerint a Saint-Sulpice-ban rejtették el azokat.
A Saint-Sulpice szeminárium papi képzéssel foglalkozott. A rend Sulpiciusról, Bourges Meroving korabeli püspökéről kapta a nevét. Ők alapították Kanadában Montreal városát, s ők építették fel ugyanott 1829-ben a Nôtre-Dame Basilát. Érdekes módon jelképük két M betű, melyek közül az egyik fejjel lefelé áll a másik tetején.
A katolikus megújhodási mozgalmat azért alapították, hogy a Biblia szó szerinti értelmezését megvédeni képes szakértőket képezzenek. Az ötlet visszafelé sült el, mivel minél tovább tanulmányozták a témát a ,,szakértők", minél több ellentmondást fedeztek fel benne, annál kevésbé érezték meggyőzőnek a Szentírás igazságát. Az egyház végül azzal vádolta meg őket, hogy szabadkőművesek. A megújhodási mozgalom központja a Saint-Sulpice volt.

Rue Haxo

Az utca a rue du Surmelin 39. számnál kezdődik és a boulevard Sérurier 67. szám alatt ér véget. Párizs XIX. és XX. kerülete között húzódik. A 16. és a 36. számok között nincsenek épületek; A Da Vinci-kódban a Zürichi Letéti Bank a 24. szám alatt állt, ami nem létezik. Mint ahogy maga a bank sem, bár a könyv kiadója, a Doubleday/Random House létrehozott egy hamis honlapot a www.depositorybankofzurich.com címen.

La Châteu de Villette

A kastély, melyben A Da Vinci-kód Leigh Teabingje él, Versailles közelében, Párizstól 35 percre északnyugatra található. 1668 körül tervezte Francois Mansart Jean Dyel, d'Aufflay grófja, XIV. Lajos velencei követe számára, és 1696 körül fejezte be unokatestvére, Jules Hardouin-Mansart. Az egyik legfontosabb châteaux Franciaországban, ma igénybe vehető találkozók, szemináriumok, nyaralás, esküvők és egyéb különleges alkalmak megrendezésére. Tizenegy hálószobája van. A mintegy 90 hektáros birokon két téglalap alakú tó is van. A Versailles-palotát ugyanakkor tervezték, amikor a Château de Villette-et.
 
 
0 komment , kategória:  A Da Vinci kód megfejtése  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 5 
2016.08 2016. Szeptember 2016.10
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 5 db bejegyzés
e év: 45 db bejegyzés
Összes: 5815 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 201
  • e Hét: 1584
  • e Hónap: 3565
  • e Év: 306547
Szótár
 
Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2018 TVN.HU Kft.