Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 5 
Szűz Mária lourdes-i jelenése – A betegek világnapja
  2017-02-11 19:23:21, szombat
 
  Magyar kurír: Szűz Mária lourdes-i jelenése - A betegek világnapja Link  
 
0 komment , kategória:  vallás  
Csiksomlyó - Lourdes-i Boldogasszony
  2017-02-11 17:22:08, szombat
 
  Videó Link  
 
0 komment , kategória:  Csiksomlyo szentmisék  
A betegekre való megemlékezés napját Szent II. János Pál ...
  2017-02-11 10:13:47, szombat
 
  A betegekre való megemlékezés napját Szent II. János Pál pápa rendelte el 1992-ben.
A megemlékezésnek több célja is van. Az egyház ezúton szerette volna kifejezni háláját mindenkinek, aki a szenvedőkkel és a betegekkel foglalkozik, illetve arra szerette volna felhívni a hívők figyelmét, hogy imádkozzanak beteg embertársaikért.
Természetesen mindez túlmutat az egyházon is, hiszen ez a rendelkezés a nem vallásos emberekhez is eljut, ezáltal is növelve a betegségekre fordított figyelmet, hangsúlyozva a prevenció fontosságát. Felhívja továbbá a figyelmünket a legszegényebbek, a betegek, a szenvedők, a kirekesztettek és elfeledettek szolgálatára is.
A világnap története érdekes és a dátum sem véletlen. Ugyan hivatalosan csak jóval később ismerték el, de már 1991-ben is felismerték a Parkinson-kór tüneteit a pápán, ez pedig az ő figyelmét is a betegségek felé fordította. Sokak szerint ez is közrejátszhatott abban, hogy nem sokkal ezután meghirdette a Betegek Világnapját.
Ami a dátumot illeti, 1858-ban többen is arról számoltak be, hogy a délnyugat-franciaországi Lourdes városában megjelent nekik Szűz Mária. Az első jelenés az említett évben február 11-én történt, amikor a Szűzanya a tizennégy éves, beteg Bernadette Soubirousnak jelent meg, hogy megmutassa a betegek és a szenvedők iránti különleges szeretetét.
A jelenések helyén 1864-ben templomot építtettek, amely később bazilika címet kapott. Ez, illetve, hogy rengeteg megmagyarázhatatlan gyógyulás történt a város környékén, az egyik legjelentősebb római katolikus zarándokhellyé tette Lourdes-t. A város évente több millió zarándokot fogad.
Nagyobb kép Link
...... ...........

 
 
0 komment , kategória:  vallás  
Betegek világnapja 2017
  2017-02-11 10:02:12, szombat
 
  II. János Pál kezdeményezésére 1993-tól február 11. A BETEGEK VILÁGNAPJA. 1858-ban ezen a napon jelent meg a Szűzanya Soubirous Bernadett 14 éves francia lánynak Lourdes-ban, majd február 15-én a sziklabarlangban csodatevő forrás fakadt. E helyen 1864-ben templomot építettek, amelynek IX. Pius pápa bazilika címet és előjogokat adományozott. Lourdes-ban a zarándokok száma évente több mint félmillió és a természetes módon meg nem magyarázható gyógyulások száma is több ezerre tehető. A világnap célja, hogy ,,Isten egész népe kellő figyelmet szenteljen a betegeknek, segítse elő a szenvedés megértését."
Egyre több templomban február 11-én csoportosan kiszolgáltatják a szentséget azoknak, akik előzőleg kérik azt.


Pázmány Péter: Betegekért
Hatalmas Isten, emberi gyarlóságnak erős gyámola és oltalmazója, ki kezében vannak életünk határi: könyörgünk felségednek a te beteg szolgáidért: vigasztald őket, bátorítsad és erősítsed, hogy jó néven vegyék és csendesen szenvedjék látogatásidat. Gyógyítsd meg őket, szent nevedért, a reájok bocsátott csapásból, hogy meg ismérvén hozzájok való jóvoltodat, méltó hálát adjanak irgalmasságodért, és atyai ostorozásod által öregbüljenek szerelmedben és félelmedben.
Ha pedig véghetetlen bölcsességed szerént hasznosbnak látod az ő mostani kimúlásokat: adj Szentlelket nékik, hogy az igaz penitencia által, bűnök bocsánatját nyerhessék, és teelőtted kedves kimúlások légyen e világból. Adjad szent malasztodat nékik, hogy meg ismérjék a testi nyavalyáknak és csapásoknak ostorit atyai kezedből származni. Mivel akaratod nélkül csak hajunk szála sem eshetik el, és azért ostorozsz minket, hogy bűneinkből tehozzád térjünk, ki igaz élet és igaz boldogság vagy. Oh áldott Jézus, ki meggyőzted a halál fulákját, légy segétséggel beteg szolgáidnak. Ki az Atya és Szentlélek Istennel egyetemben élsz és uralkodol. Amen.

Forrás: Katolikus püspöki kar
A betegség okán a testi, lelki, szellemi jól-létben támad zavar. Ez nem csak testi betegséget jelent, hanem ennek velejárója a szegénység is. Ez együttesen az ember nyomorúsága.
Jézus korában ezeket az embereket kirekesztették. Ezzel azt akarták kifejezni, hogy nem tartoznak az egészt jelentő közösséghez, nem egészségesek.
Jézus küldetése, - Aki orvos, Aki az emberiség tanítómestere, Aki a teremtett világ főpapja, találkozik a betegekkel, az élet értelmét keresőkkel, s azokkal, akiket semmibe vettek - hogy meggyógyítsa, az élet értelmére megtanítsa és a semmibe vettek ember voltát igazolja. Így lesz az ember újra a közösség élő tagja ..
Az orvos Jézus mondja: ,,nem az egészségeseknek kell az orvos, hanem a betegeknek". (Mk 2,17)
A tanító Jézus szíve könyörül az emberen: ,,látta a nagy tömeget, megesett rajtuk a szíve. Olyanok voltak, mint a juhok pásztor nélkül. Sok mindenre kezdte tanítani őket. (Mk.6,34)
Jézus, a pap mondja: ,,Nem azért jöttem, hogy az igazakat hívjam, hanem a bűnösöket" (Mt.9.13) ,,Az Emberfia nem azért jött, hogy neki szolgáljanak, hanem, hogy ő szolgáljon másoknak és odaadja az életét váltságul sokakért." (Mt.20,28)
A meggyógyított, az igazságra elvezetett, Krisztus áldozata által megmentett emberek visszakerülnek a közösségbe s helyre áll a rend. Ez a folyamat a megváltás műve, az EGÉSZ-nek a titka, ami azokból épül fel, akik EGÉSZSÉGESEK.
A Bethesda fürdőnél az éltető víz mozdulására 38 éve várakozó ember tragédiája: ,,nincs emberem". S arra jött Jézus, s találkozott vele: ,,kelj föl, fogd az ágyadat és menj. Az ember azon nyomban meggyógyult, felvette ágyát és elindult." (Jn.5.)
A rablók kezébe került ember félholtan feküdt az út szélen. Elkerülték az emberek, talán az emberi tekintetek is. S arra jött egy ember, azóta így ismerjük: az irgalmas szamaritánus. Megállt, odament hozzá, sebeit bekötözte, feltette teherhordó állatára és elvitte egy fogadóba és ápolta. (Lk.10.)
A bénán született koldus Jeruzsálemben a templom Ékes-kapujánál üldögélt néhány fillér reményében. Talán gyűltek is a fillérek a megélhetésre. S arra jött Péter és János apostol: ,, Nézz ránk !" S Péter ezt mondta neki: ,, aranyom, ezüstöm nincs, de amim van, neked adom: a názáreti Jézus Krisztus nevében állj fel és járj! Jobb kezénél fogva felsegítette. ,, (Ap.Csel 3.)
Az evangélium tanítását ismerve nem kis együgyűség kell ahhoz, hogy valaki a megoldást, a gyógyulást a technika fejlődésétől, árbefagyasztó vagy éppen pénzt rendelkezésre bocsátó intézkedésektől, politikai rendszerváltozásoktól várja.
Gyógyulás ott történik, ahol az emberek, orvosok, tanárok, papok Jézus egyszerű jóságát gyakorolják, vagyis találkoznak a betegekkel, az igazságot keresőkkel, s azokkal, akik bűneik terhét hurcolják.
 
 
0 komment , kategória:  vallás  
A bűn elkövetése után Isten kiűzte a ......
  2017-02-11 09:58:40, szombat
 
  Egy alkalommal ismét nagy tömeg vette körül Jézust. Mivel nem volt mit enniük, odahívta tanítványait, és így szólt hozzájuk: ,,Sajnálom a népet. Már harmadnapja kitartanak mellettem, és nincs mit enniük. Ha pedig étlen bocsátom haza őket, kimerülnek az úton, hiszen többen közülük messziről jöttek." Tanítványai így feleltek: ,,Honnan vehetnénk itt a pusztában annyi kenyeret, hogy mind jóllakjanak?" Jézus ekkor megkérdezte tőlük: ,,Hány kenyeretek van?" Azt felelték: ,,Hét." Akkor meghagyta a népnek, hogy telepedjék le a földre. Majd fogta a hét kenyeret, hálát adott, megtörte és odaadta tanítványainak, hogy osszák szét. Szét is osztották a nép között. Volt néhány kisebb haluk is. Azokat is megáldotta és meghagyta, hogy osszák szét. Ettek, és jól is laktak. Aztán felszedték a maradékot: hét kosár telt meg vele. Mintegy négyezren voltak. Azután elbocsátotta őket. Maga pedig tanítványaival hajóba szállt, és Dalmanuta környékére ment.
Mk 8,1-10

Imádság
Urunk, Jézus Krisztus! Tisztán látjuk, hogy korunkban milyen nagy szükség van evangéliumod jó magjára, amely termést hozhat az emberi szívekben. Támogass és lelkesíts bennünket, hogy ne féljünk tanúságot tenni a te tanításodról és a te személyedről, hiszen benned mindenki felismerheti az Igazságot. Segítsd munkánkat és szolgálatunkat, hiszen minden növekedés egyedül neked köszönhető!

OLVASMÁNY Mózes első könyvéből
A bűn elkövetése után Isten kiűzte ősszüleinket a Paradicsomkertből, és attól kezdve a maguk fáradozásából kellett élniük.
Az (első) ember és felesége, miután ettek a tiltott fa gyümölcséből, elrejtőztek a kert fái között. De az Úristen hívta az embert, és így szólt hozzá: ,,Hol vagy?"
Ő így válaszolt: ,,Hallottam lépteidet a kertben, és féltem, mert mezítelen vagyok, ezért elrejtőztem."
De az Úristen így szólt: ,,Ki adta tudtodra, hogy mezítelen vagy? Talán ettél a fáról, amelyről megtiltottam, hogy egyél?"
Az ember így válaszolt: ,,Az asszony, akit mellém adtál, ő adott nekem a fáról, azért ettem."
Erre az Úristen megkérdezte az asszonyt: ,,Mit tettél?" Az asszony így felelt: ,,A kígyó rászedett, azért ettem."
Az Úristen így szólt a kígyóhoz: ,,Mivel ezt tetted, átkozott leszel minden állat és a mező minden vadja között. Hasadon csúszol, és a föld porát eszed életed minden napján. Ellenkezést vetek közéd és az asszony közé, a te ivadékod és az ő ivadéka közé. Ő széttiporja fejedet, te pedig a sarka után leselkedel."
Az asszonynak meg ezt mondta: ,,Megsokasítom anyaságod gyötrelmeit. Fájdalommal hozod világra gyermekeidet, vágyakozol férjed után, ő pedig uralkodni fog rajtad."
A férfinak pedig ezt mondta: ,,Mivel hallgattál feleséged szavára, és ettél arról a fáról, amelyről megparancsoltam, hogy ne egyél: a föld is átkozott lesz miattad, és csak sok fáradsággal ehetsz terméséből életed minden napján. Tövist és bogáncsot terem az neked, és a mező füvét fogod enni. Arcod verejtékével eszed a kenyeret, míg vissza nem térsz a földbe, melyből vétettél. Mert por vagy, és visszatérsz a porba."
Ádám Évának nevezte feleségét, mert ő lett minden élők anyja. Majd az Úristen bőrből ruhát készített az embernek és feleségének, és felöltöztette őket. Aztán így szólt az Úristen: ,,Íme, az ember olyan lett, mint egy miközülünk, ismer jót és rosszat. Nos tehát meg kell akadályozni, hogy kinyújtsa kezét, és szakítson az élet fájáról is, nehogy egyék, és örökké éljen."
Kiűzte tehát őt az Úristen az Éden kertjéből, hogy művelje azt a földet, amelyből megalkotta. Miután kiűzte az embert, az Édenkert keleti oldalára kerubokat és lobogó lángpallost állított, hogy őrizzék az élet fájához vezető utat.
Ez az Isten igéje.
Ter 3,9-24
 
 
0 komment , kategória:  vallás  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 5 
2017.01 2017. Február 2017.03
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 245 db bejegyzés
e év: 3932 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 4417
  • e Hét: 15479
  • e Hónap: 28155
  • e Év: 261902
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.