Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 4 
Pio Atya - 4 részes Magyarul beszélő film
  2017-02-23 20:42:55, csütörtök
 
  Tartalom:
1968-at írunk, amikor a híres szerzetest, Pio atyát a halálos ágyán láthatjuk. Egy vatikáni küldött érkezik hozzá, hogy meggyóntassa. A látogató a beszélgetés során betekintést nyer Pio atya életébe. Minél többet tud meg a haldoklóról, annál biztosabb benne, hogy szent emberrel van dolga. Láthatjuk a gyermek Piót, amikor megjelennek az első látomásai és a pillanatot, amikor elhatározza, életét Istennek és az egyháznak áldozza. 1918-ban, miután belép a szerzetesrendbe, megjelennek testén a keresztre feszített Jézus véres sebei, a stigmaták. A csodának hamar híre megy. Az egyház először fenntartással fogadja az esetet és a kapucinus szerzetes felettesei tíz évre megtiltják, hogy misét tartson. Az atya odaadó jótékony tevékenysége a szegényekért és a rászorulókért, illetve különleges jövendőmondó képessége (Karol Wojtylának, a későbbi II. János Pálnak is megjósolta a pápaságot) világszerte egyre nagyobb visszhangot kelt.
Szereplők:
Pio atya/Francesco Forgione - Sergio Castellitto
Benedetto atya - Gianni Bonagura
Cleonice - Lorenza Indovina
Visitatore - Jürgen Prochnow és Pietro Biondi

RENDEZŐ:- Carlo Carlei
ÍRÓ:- Renzo Allegri, Renzo Allegri, Massimo De Rita, Mario Falcone
FORGATÓKÖNYVÍRÓ:
Carlo Carlei
Massimo De Rita
Mario Falcone

ZENESZERZŐ:
Paolo Buonvino

OPERATŐR:
Gino Sgreva

- Pio Atya teljes film 4./1 Videó Link 4/2 az első rész közvetlen folytatása Videó Link

- Pio Atya teljes film 4./3 Videó Link 3. rész a közvetlen folytatása Videó Link


Pio atya itt nyugszik - Pió atyát utolsó állomáshelyén itt temették el egy csodálatos aranymozaikkal borított kriptában. Videó Link

Forrás: wikipedia
1916. szeptember 4-én Piót San Giovanni Rotondóba helyezik, a Gargano hegyekbe. Vele együtt 7 atya működött a kolostorban. Katonai szolgálatát leszámítva haláláig itt élt. 1918. szeptember 20-án imádság közben megjelennek kezén, lábán és oldalán a stigmák. Értelmüket látomás tárja fel Pio számára: Krisztus társa lesz a szenvedésben. A stigmák néhány héttel Pio halála előtt teljesen eltűntek testéről. A San Giovanni Rotondóban való tartózkodása alatt meglátogatta őt a fiatal pap Karol Jozef Wojtyła (a későbbi II. János Pál pápa), akinek állítólag megjósolta, hogy pápa lesz.

- látható stigmák:
1918-ban, miután belép a szerzetesrendbe, megjelennek testén a keresztre feszített Jézus véres sebei, a stigmaták.
Pio atya elmondása alapján már a korai papsága idején megtapasztalta a látható stigmák kevésbé feltűnő változatát, a látható stigmákét, amelyek miatt később híressé vált. Egy 1911-es levélben, amelyeket lelki tanácsadójának, Benedek atyának írt, leír valamit, amelyet már egy éve tapasztal:
Azután tegnap este történt valami, amit sem megmagyarázni, sem megérteni nem tudok. A tenyereim közepén megjelent egy vörös folt, körülbelül egy pénzérme nagyságú, heves fájdalommal együtt a vörös foltok közepén. A fájdalom sokkal jobban érződött a bal tenyeremen olyannyira, hogy még mindig érzem. Emellett a lábam alatt is érzek fájdalmat.
Közeli barátja Ágoston atya írt neki 1915-ben konkrét kérdésekkel, hogy pl. mikor tapasztalt először látomásokat, hogy talán a stigmák ajándékában részesült, és hogy érezte-e Krisztus keresztútjának fájdalmait, nevezetesen a töviskoronázást és az ostorozást. Pio atya azt válaszolta, hogy látomásai noviciátus kora óta vannak (1903-1904). Leírta azt is, hogy bár megkapta a stigmákat, annyira megijedt tőlük, hogy kérte az Urat arra, hogy vegye vissza őket. Nem kívánta, hogy a fájdalom elmúljék, csak a látható sebhelyek, attól a pillanattól kezdve leírhatatlan és majdnem elviselhetetlen megaláztatásnak vélte a sebeket. A látható sebek eltűntek egy időre, de 1918 szeptemberében újra megjelentek. Jelentette, ugyanakkor, hogy a fájdalom ez idő alatt megmaradt és hevesebb volt bizonyos napokon (pénteken) és különböző körülmények között. Azt is elmondta, hogy valóban megtapasztalta a töviskoronázás és az ostorozás fájdalmát. Nem tudta pontosan megmondani a tapasztalat gyakoriságát, de azt elmondta, hogy pár éve heti rendszerességgel elszenvedte ezeket.

Francesco Forgione (Pietrelcina, 1887. május 25. - San Giovanni Rotondo, 1968. szeptember 23.) stigmatizált olasz római katolikus pap, kapucinus szerzetes. A Pio nevet a szerzetesrendben kapta. Pappá szentelése után Padre Pio (Pio atya) néven vált ismertté. Számos különleges esemény fűződik nevéhez. 1999-ben boldoggá, 2002-ben pedig szentté avatták.
 
 
0 komment , kategória:  Filmek  
Lerakták a gazdagréti uszoda alapkövét
  2017-02-23 13:56:00, csütörtök
 
  Lerakták a gazdagréti uszoda alapkövét. a Gazdagréti Szent Angyalok Plébánia mellett az új tanuszoda alapkövét a Gazdagréti út és Angyalka utca sarkán. Régi vágya már az ott élőknek, hogy legyen egy uszodájuk, most végre - égi áldással -, úgy tűnik, fel fog épülni.

Az eseményen aktívan részt vett Simicskó István, sportállamtitkár, Hoffmann Tamás, polgármester, Szederkényi Károly plébános és Bagdy Gábor, főpolgármester-helyettes.
...... .......



...... ......

 
 
1 komment , kategória:  Gazdagrét képekben  
Szent Pio atya teret avattak Gazdagréten
  2017-02-23 13:51:27, csütörtök
 
  ...... ..........



- Szent Pio atya teret avattak Gazdagréten Cikk itt olvasható Link

...... ...........

 
 
0 komment , kategória:  Gazdagrét képekben  
Pietrelcinai Szent Pio atya
  2017-02-23 13:22:39, csütörtök
 
  Élete: wikipeida Link

Atyám, te szereted azt, amitől én félek.
- Én a szenvedést nem önmagáért szeretem. Istentől kérem, és azért vágyom utána, mert gyümölcsöt terem bennem: megdicsőíti Istent, megmenti a száműzetésben élő testvéreket, megszabadítja a lelkeket a purgatórium tüzétől. Mit akarhatok még?
- Atyám, mi a szenvedés?
- Engesztelés.
- És számodra mit jelent?
- A mindennapi kenyeret, a gyönyörűséget." (Szent Pio atya brevériuma)

- Jézus Szentséges Szíve
Pio Atya imája
Jézus szent szíve, minden jónak forrása, imádlak Téged, hiszek Benned szeretlek Téged és bánom minden bűnömet.
Neked ajándékozom az én szegény szívemet. Tedd alázatossá, tisztává és minden kívánságodnak megfelelővé.
Add jóságos Jézusom, hogy én Benned és Te énbennem élj.
Védj meg (veszedelemben) veszélyben, vigasztalj a szenvedésben, őrizd meg testem egészségét, add áldomást minden művemre, és a szent halál kegyelmét add meg nekem.
...... ..........



Pio atya - ritka, eredeti fölvételek videó Link
Pio atya legendája Link

- Pió atya gondolatai videó Link

- Pio atya üzenete a Magyar Néphez videó Link
 
 
0 komment , kategória:  vallás  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 4 
2017.01 2017. Február 2017.03
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 245 db bejegyzés
e év: 3932 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 651
  • e Hét: 2421
  • e Hónap: 15097
  • e Év: 248844
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.