Belépés
bkisseva.blog.xfree.hu
Szerencsesütit mindenkinek ! Brokk Oli (Békési Éva)
1980.12.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 14 
Szezámmagos sósrúd
  2017-02-24 19:26:45, péntek
 
  Hozzávalók:
1kg Liszt
500 g zsír
1 nagy tejfől
1 tk. Só
1 késhegynyi Szódabikarbóna
Ha igényel még vizet akkor 2-3 ek. lehet hozzá tenni . Tésztát jól összedolgoztam , kinyújtottam . Akinek van csöröge vágója csíkozhatja azzal akkor szép recés lesz a széle . Lekentem 1 felvert tojással megszórtam szezámmaggal . 220 fokon 10 perc alatt kisültek.

facebook, Kriszti Ogrin, SÜSSÜNK VALAMIT
 
 
0 komment , kategória:  Sütemény-desszert (édes-sós)  
Cseresznyés süti falatkák
  2017-02-24 14:33:14, péntek
 
  Először is, kell sütni egy egyszerű, csokis kevert tésztát, pl egy alap muffin tésztát, persze csokisat. Ez ki kell hűteni, majd teljesen összemorzsolni.

Második lépésként fehér cukormázat kell készíteni tojásfehérjéből, porcukorból, vízből, és tejszínből.
A cukormázból annyit kell hozzákeverni a szétmorzsolt tésztához, hogy az kézzel formázható legyen, és ne essen szét. Fokozatosan add a cukormázat a tésztához, így ellenőrizni tudod folyamatosan az állagát.

Ha kész a massza, akkor a koktél cseresznyéket egyenként becsomagolod vele, majd gőz felett megolvasztott csokiba mártod, lecsepegteted, és félrerakod. Miután végeztél az összes cseresznyével, tedd hűtőbe mindet, hogy biztosan megszilárduljon a csoki.

Link







 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Mézes-krémes-piskótatekercses süti
  2017-02-24 14:22:43, péntek
 
  Hozzávalók

Hozzávalók:
A mézes lapokhoz:
10 dkg porcukor
2 db tojás
4 dkg vaj
2 evőkanál langyos méz
1 teáskanál szódabikarbóna
1 evőkanál tejföl
30 dkg finomliszt
A piskótatekercshez:
8 db tojás
16 dkg porcukor
16 dkg liszt
1 csomag sütőpor
6 evőkanál víz
40 dkg házi meggylekvár
A krémhez:
2 csomag vaníliás pudingpor
7 dl tej
30 dkg vaj
20 dkg porcukor
2 csomag vaníliás cukor



Elkészítés: A lapok hozzávalóit összegyúrjuk, 2 részre osztjuk, és vajjal kent tepsi hátán két lapot sütünk egyenként. A tésztát megszurkáljuk, hogy ne púposodjon fel. Világosra sütjük.

Elkészítjük a piskótatésztát, megfelezzük, és külön-külön megsütjük. Sütés után még melegen meggylekvárral megkenjük és feltekerjük. Ha kihűlt, kb. 1 centis szeletekre vágjuk.

A krémhez 2 csomag vaníliás pudingot megfőzünk 7 dl tejben a cukrokkal, majd kihűtjük. A vajat kihabosítjuk, és a hideg pudinggal összekeverjük.

Az egyik mézes lapot megkenjük a krém felével, majd vízszintes sorokban szorosan rárakjuk a felszeletelt tekercseket, erre jön a krém másik fele. Végül befedjük a másik tésztalappal.

Porcukorral meghintve tálaljuk. A süteményt a tekercsekre merőlegesen szeleteljük.

Link

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Finom hideg meggyes
  2017-02-24 14:15:50, péntek
 
  Hozzávalók: 4 személyre

Tészta
- 3 evőkanál finomliszt
- 3 evőkanál kristálycukor
- 3 tojás
Meggyes réteg
- 2 üveg meggybefőtt
- 16 evőkanál búzadara (gríz)
- 8-10 evőkanál kristálycukor
Krém
- 1 liter tej
- 3 csomag vaníliás pudingpor
- 9 evőkanál kristálycukor
- 25 dkg vaj
Tetejére
- 1 liter tejszín
- 5 evőkanál porcukor
- 2 csomag habfixáló
- csokoládéforgács

Tészta

Habosra keverjük a tojások sárgáját a 3 evőkanál cukorral, majd váltakozva beleforgatjuk a fehérjékből vert habot meg a 3 evőkanál lisztet. Nagy gáztepsibe sütőpapírt terítünk, beleöntjük a masszát, és 180 fokra előmelegített sütőben 10-15 perc alatt megsütjük. Rácsra borítjuk, lehúzzuk róla a papírt, kihűtjük, majd visszatesszük a tepsibe.
Meggyes réteg

Egy lábasba beleöntjük a két üveg meggybefőttet a levével együtt, adunk hozzá 1 liter vizet. Beleszórunk 8-10 evőkanál cukrot és 16 evőkanál búzadarát, kevergetve megfőzzük. Még forrón rásimítjuk a piskótára.
Krém

Sűrű pudingot főzünk a porból, a cukorból és az egy liter tejből. Ha teljesen kihűlt, összekeverjük a kihabosított, puha vajjal. Ezt a vaníliás réteget egyenletesen elosztjuk a meggyzselén.
Tetejére

Végül a porcukorral és a habfixálókkal kemény habot verünk a tejszínből, rásimítjuk a sütemény tetejére. Hideg helyen pihentetjük. Tálalás előtt kockákra vágjuk, tetejét csokireszelékkel megszórjuk.

Link

 
 
0 komment , kategória:  Sütemény-desszert (édes-sós)  
Sonkás kocka - előétel, vendégváró
  2017-02-24 14:08:33, péntek
 
  Nagyon finom előétel, vendégváró vagy akár egy különlegesebb vacsora. 16x26-os tepsiben sütöttem és 24 kockára vágtam fel. Kissé nagyobb, pl. 20x30-as tepsiben is lehetne sütni, akkor egy kicsit vékonyabbak lesznek a lapok.
Ötlet innen

Hozzávalók:
a sós piskótához: 9 tojás, 9 evőkanál olaj, 9 evőkanál liszt, 1 kávéskanál sütőpor, só
a töltelékhez: 30 dkg tehéntúró, 20 dkg fetasajt, 1-2 evőkanál tejföl, 15 dkg sonka, 1 kaliforniai paprika, petrezselyem levél, só, fehérbors


Elkészítése:
16x26 -os tepsiben, 3 lapot sütünk a piskóta hozzávalóiból. Egy laphoz 3 tojás fehérjét kemény habbá verjük. Három tojás sárgáját kikavarjuk egy csipet sóval és 3 evőkanál olajjal, majd lazán beleforgatjuk a tojáshabba és belekeverünk egy csipet sütőporral elkevert 3 evőkanál lisztet. Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük és 10-15 perc alatt megsütjük. nem kell kiszárítani.

A krémhez a fetasajtot lereszeljük vagy villával összetörjük, hozzákeverjük a tehéntúrót és annyi tejfölt, hogy kenhető, de nem híg krémet kapjunk. A sonkát és a paprikát apró kockákra, a petrezselymet apróra vágjuk és belekeverjük a krémbe, fehérborssal ízesítjük, ha még szükséges, sózzuk. A kihűlt lapokat vastagon lekenjük és jól lehűtjük. Tálalás előtt kockára vagy téglalap alakúra vágjuk, kevés paprikával és petrezselyem levéllel díszítjük.

Link

 
 
0 komment , kategória:  Sütemény-desszert (édes-sós)  
Fekete-erdő kocka
  2017-02-24 14:03:37, péntek
 
  Hozzávalók:
a piskótához: 6 tojás, 6 evőkanál cukor, 5 csapott evőkanál liszt, 1 evőkanál kakaópor, kevés sütőpor;

a krémhez: 1 csomag főzős vaníliás pudingpor, 2,5 dl meggylé, 1 dl víz, 25 dkg margarin, 20 dkg porcukor, kimagozott meggy;

a habhoz: 2 csomag tejszínhabpor, 3 dl tej, 1 csomag habfix

Elkészítés:
A piskótához a tojások fehérjét kemény habbá verjük, félretesszük. A sárgákat kikeverjük a cukorral, a liszthez hozzákeverjük a kakaót és a sütőport, majd lassan a tojásos-cukros masszába keverjük. Ebbe a keverékbe óvatosan, hogy ne törjön össze, beleforgatjuk a tojásfehérjéből vert kemény habot. Előmelegített sütőben sütjük. Ha kész, hagyjuk hűlni.

Közben a krémhez a vaníliás pudingot a meggylével és a vízzel felfőzzük, ezt is hűlni hagyjuk. A margarint a porcukorral kikeverjük, és a kihűlt pudingos krémhez keverjük, majd a végén ízlés szerinti mennyiségű meggyet keverünk a krémbe. A krémet a piskótára kenjük.

A tejszínhabport a tejjel először alacsony fokozaton keverjük, egy kis idő elteltével beleöntjük a habfixet, és magas fokozaton keverjük tovább a kívánt állagig. A kész habot a krém tetejére kenjük.

Link

 
 
0 komment , kategória:  Sütemény-desszert (édes-sós)  
Kolbászos krumpligombócleves
  2017-02-24 13:56:42, péntek
 
  Hozzávalók 4 személyre: 2 sárgarépa, 1 petrezselyemgyökér, 1 hagyma, 1/2 evőkanál zsír, 20 dkg füstölt kolbász, só, 1 evőkanál szárított kakukkfű, 1 dl tejföl; a krumpligombóchoz: 20 dkg héjától megpucolt krumpli, 1 tojás, 2 evőkanál liszt, só, kevés olaj.


Elkészítése: A hagymát megpucoljuk, apróra vágjuk, majd a zsiradékon üvegesre dinszteljük. Hozzáadjuk a karikára vágott veteményt, összesütjük, majd felöntjük vízzel, megsózzuk, megszórjuk kakukkfűvel és főni tesszük. Közben a megtisztított és kockára vágott krumplit enyhén sós vízben megfőzzük, majd leszűrjük és krumplinyomon átnyomjuk. Kicsit hűlni hagyjuk, majd hozzáadjuk a felvert tojást meg a lisztet és összedolgozzuk. Olajos kézzel diónyi gombócokat formázunk és belefőzzük a levesbe. A karikára vágott kolbászt is betesszük a levesbe, addig főzzük, míg a gombócok feljönnek a tetejére. A levest félrehúzzuk, a tejfölt kikavarjuk kevés forró lével, majd visszatöltjük az ételre. Forrón tálaljuk.

Link

 
 
0 komment , kategória:  Levesek  
HARLEKIN szelet (meggy lekváros)
  2017-02-24 13:49:45, péntek
 
  Nagyon finom, omlós tészta az alap, pikáns lekvárral, ( málna, meggy, eper, szamóca, stb. ), a tetejére cukros tojásos krém került, amit aszalt vörösáfonyával és vágott pisztáciával szórtam meg. Legalább egy éjszaka pihentetni kell, hogy jól összepuhuljon a tészta a lekvártól és jobban lehessen szeletelni.

HOZZÁVALÓK
Tészta :
- 40 dkg liszt, 20 dkg vaj, 10 dkg porcukor, 3 - 4 ek tejföl, 1 cs sütőpor, 1 cs vaníliáscukor, csipetnyi só
Összeállítás :
- 1 nagy üveg málna lekvár ( én átpasszíroztam a magok miatt )
Krém :
- 4 tojássárgája, 18 dkg porcukor, 1 cs vaníliás cukor

A tészta hozzávalóiból gyors mozdulatokkal tésztát gyúrunk és hűtőben legalább félóráig pihentetjük.
Három részre osztjuk, egyesével vékonyra kinyújtjuk, 180 °C - os sütőben, ( 20 x 30 ) tepsi hátán külön - külön megsütjük. Előtte villával megszurkáljuk.
Amíg sül a harmadik lapunk, a krémhez habosra keverjük a tojássárgákat a cukrokkal, majd miután megsült, rögtön a forró tésztára rákenjük, megszórjuk az összevágott aszalt gyümölccsel ( ez lehet vegyesen is ) és pisztáciával.
A lapokat hagyjuk teljesen kihűlni, majd betöltjük gazdagon lekvárral.
Link

 
 
0 komment , kategória:  ÜNNEPEKRE receptek  
Tapolcai palacsintával töltött rétes
  2017-02-24 13:39:09, péntek
 
  Hozzávalók :
1 csomag réteslap 20 dkg
Kevés olaj a réteslap kenéséhez

Hozzávalók 3 db francia palacsintához :
12,5 dkg liszt
2,5 dkg olvasztott vaj
100 ml. tej
125 ml. víz
1 db tojás
1 kiskanál cukor

Elkészítése :
Keverjük össze a cukrot, a tojást, és a tejet, majd kisadagokban keverjük hozzá a lisztet.
Lassanként adjuk hozzá a vizet, és az olvasztott vajat.
Sütés előtt 10 percig pihentessük a tésztát és a forró francia palacsinta sütőn süssük meg, mind két oldalát.

Természetesen, süthettek hagyományos palacsintákat is hozzá, de akkor 6 db palacsintára lesz szükség egy rétes töltéséhez !
Kedvenc hagyományos palacsinta receptemet ezen a linken találjátok.

Hozzávalók a máktöltelékhez:
100 ml tej
5 dkg cukor
1 evőkanál méz
1 cs. vaníliás cukor
1 kiskanál fahéj
1 db reszelt citromhéj
15 dkg darált mák

Elkészítése :
A mák kivételével a hozzávalókat felforraljuk, és hozzákeverjük a mákot, és azonnal levesszük a gázról.

Hozzávalók a dió töltelékhez :
100 ml tej
5 dkg cukor
1 cs. vaníliás cukor
10 dkg darált dió
1 db reszelt narancshéj
A töltelék tetejére : 5 dkg pirított dióbél

Elkészítése :
A darált dió kivételével a hozzávalókat felforraljuk, és hozzákeverjük a darált diót, és azonnal levesszük a gázról.
A dióbelet egy kissé megpirítjuk és félre rakjuk, csak a töltésnél lesz rá szükség.

Hozzávalók a túró töltelékhez :
20 dkg túró
1 db tojássárgája
1 cs. vaníliás cukor
5 dkg aszalt vörös áfonya
1 db citrom reszelt héja és leve
kevés édes morzsa kb 1 evőkanál, vagy búzadara

Elkészítése : Az összes hozzávalót jól összekeverjük.
A rétes készítési menete :
Először süssük ki a palacsintákat.
Én 3 db óriás palacsintát sütöttem egy francia palacsinta sütő segítségével.
Ha nincs ilyen sütőtök, akkor süssetek 6 db palacsintát, ha van jól bevált receptetek, akkor az alapján.
Következő lépésben elkészítjük a töltelékeket egyenként.
Megtöltjük a palacsintákat vele.
A diós palacsinta töltésekor a palacsintán elkent dió töltelék tetejére szórjuk szét a pirított dió belet és így csavarjuk fel.
Nálam egy-egy egy palacsinta lett.

Normál palacsintákból 2-2-2 db palacsintánk lesz, töltelékenként.
Vagyis, 2 mákos, 2 diós, 2 túrós
Egy nedvesített abroszra fektetjük a réteslapot, megkenjük olajjal.
Erre rakjuk egymás mellé a töltött palacsintákat és óvatosan feltekerjük, rétes formára.
Normál palacsintáknál, egymás elé rakjuk az azonos töltelékkel töltött palacsintákat, így kapjuk meg a három sort a rétes tésztán !
Megkenjük olajjal a tetejét, és előmelegített sütőben 170 fokon , gáznál 3 fokozaton 15 perc alatt készre sütjük.
Hűlés után szeleteljük, majd porcukorral bőven meghintjük.

Link

 
 
0 komment , kategória:  Sütemény-desszert (édes-sós)  
Csodálatos sütemény
  2017-02-24 13:28:48, péntek
 
  Hozzávalók: A piskótához: 7 tojásfehérje, 7 evőkanál cukor, 1 csésze vagdalt dió, 1 csésze apróra vágott, színes rahát, 3 evőkanál liszt, 1 sütőpor; A krémhez: 7 tojássárgája, 7 evőkanál cukor, 1 vaníliás cukor, 1 púpozott evőkanál liszt, 2 evőkanál tej, 1 vaj vagy margarin A glazúrhoz: 5 evőkanál porcukor, 2 evőkanál kakaó, 2 evőkanál olaj, 2 evőkanál forró víz, 1 evőkanál citromlé Ezenkívül: 2 nápolyszelet-lap (ostyalap), színes cukorka a tetejére. Elkészítése: A tojásfehérjéből és cukorból kemény habot verünk, majd beleforgatjuk a lisztet, a sütőport, a diót és a rahátot. Kikent-lisztezett tepsiben, lassú tűzön megsütjük. A krémhez a tojássárgáját elkeverjük a cukorral, vaníliás cukorral, liszttel és tejjel és gőz fölött sűrű péppé főzzük. Amikor elkészült, azonforrón beletesszük a vajat vagy margarint és eldolgozzuk benne. Hideg helyen hagyjuk teljesen megdermedni, végül kézi habverővel vagy mixerrel habosra kavarjuk. Az ostyalapokat akkorára szabjuk, amekkora a diós-rahátos piskótánk, az egyikre rákenjük a krém felét, ráhelyezzük a piskótát, erre rásimítjuk a maradék krémet és befedjük a másik ostyalappal. A glazúrhoz a porcukrot összevegyítjük a kakaóval, majd simára keverjük az olajjal, a citromlével és 2 evőkanál forró vízzel. Rögtön rákenjük a süteményre és megszórjuk színes cukorkákkal. Másnap szeletelhető. Rahát helyett, mivel úgy tudom, hogy nem ismerik mindenütt, készíthető kimagolt cukrozott meggyel is vagy mazsolával. A mennyiség ugyanannyi. Nápolyi lapok helyett is készíthető egyszerű kakaós vagy sima piskótával.

Link

 
 
0 komment , kategória:  ÜNNEPEKRE receptek  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 14 
2017.01 2017. Február 2017.03
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 193 db bejegyzés
e év: 1031 db bejegyzés
Összes: 2933 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 417
  • e Hét: 2503
  • e Hónap: 9006
  • e Év: 175898
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2018 TVN.HU Kft.