Belépés
horvathnemagdi.blog.xfree.hu
"Ne veszítsd el az emberekbe vetett hited! Az emberiség olyan, mint egy óceán. Attól, hogy néhány cseppje bepiszkolódott, maga az óceán nem válik m... Horváthné Magdi Magdi néni
1945.02.28
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 8 
Tallóztam
  2017-03-27 21:38:44, hétfő
 
 
Katona Bálint

Maradék idő

Szeretni még egyszer,
halálosan, aki vár.
Mosolyt venni még,
mielőtt a bolt bezár.
Napot látni még,
mielőtt az est leszáll.
Élni még egy kicsit
mielőtt a szív megáll.
Utoljára valakiben
hinni volna jó,
ne vesszen kárba a kimondatlan szó.
Örülni valaminek,
ami szép, ami jó,
mielőtt a szívben esni kezd a hó....
Mert a maradék idő
már nem eladó....
 
 
0 komment , kategória:  Vers  
Tallóztam
  2017-03-27 21:25:37, hétfő
 
  Az új gorilla


Egy ember munkát keresett, és észrevette, hogy a helyi állatkertben van üresedés. Érdeklődött az állás felől, és kiderült, hogy az állatkert nagyon különleges pozíciót kívánt betöltetni. A gorillájuk elpusztult, és amíg egy újat szereznek be, azt akarták, hogy valaki öltözzön be gorillának, és játssza el a gorillát egy pár napig. Csak annyi a dolga, hogy üljön, egyen és aludjon. A kilétét természetesen titokban fogják tartani. Remek gorillajelmezük van, úgyhogy biztosan senki nem fog rájönni.
Az állatkert elég jó fizetséget kínált ezért a munkáért, úgyhogy emberünk elvállalta. Felpróbálta a jelmezt, és tényleg, teljesen úgy nézett ki, mint egy igazi gorilla. Odavezették a ketrechez, elhelyezkedett a ketrec hátuljában, és úgy tett, mintha aludna. Ám egy idő után belefáradt az üldögélésbe, így hát sétált egy kicsit, ugrándozott, és próbált gorilla-hangokat hallatni. Úgy tűnt, hogy a látogatóknak nagyon tetszik. Ha megmozdult, vagy ugrott egyet, éljeneztek, tapsoltak és mogyorót dobáltak neki. Ő meg nagyon szerette a mogyorót. Így aztán tovább ugrált, és megpróbált fára mászni. Ettől egyenesen beindult a tömeg. Még több mogyorót dobáltak. A tömeg tetszését keresve megragadott egy indát, és a ketrec egyik oldaláról a másikra himbálózott. Ez nagyon tetszett az embereknek, és még több mogyorót dobáltak. Hiszen ez nagyszerű! - gondolta. Még magasabbra lendült, és a tömeg egyre nagyobbra nőtt. Tovább himbálózott az indán, egyre magasabbra lendülve - aztán egyszer csak elszakadt az inda! Átrepült a ketrec falán a szomszéd ketrecbe, ami az oroszláné volt.
Pánikba esett. Ott volt egy óriási oroszlán, alig hét méternyire tőle, és nagyon éhesnek látszott. A gorillajelmezes ember elkezdett ugrálni, visítani és kiabálni: "Segítség! Segítség! Vigyenek ki innen! Én nem vagyok gorilla! Ember vagyok gorillajelmezben! Segítsééég!"
Az oroszlán villámgyorsan ráugrott az emberre, leteperte, és így szólt: "HALLGASSON már! Mind a kettőnket kirúgnak!"

Alkalmazás: Előbb vagy utóbb minden kiderül rólunk. Előbb vagy utóbb eláruljuk magunkat. Csak idő kérdése, hogy nyilvánvalóvá váljon mindenki számára, kik és mik vagyunk mi valójában. Bárhogy is próbáljuk leplezni valódi természetünket, végül kudarcot vallunk. Egy stresszes, óvatlan pillanatban felszínre kerül az, hogy kik és mik vagyunk. Nincs értelme a színlelésnek. A Biblia azt mondja, hogy előbb-utóbb a háztetőkről fogják hirdetni, hogy kik és mik vagyunk.

Wayne Rice
 
 
0 komment , kategória:  Iskola  
Tallóztam
  2017-03-27 21:18:08, hétfő
 
 
Sok bánat ért, de mindent elviseltem, Melletted élve, téged fogva át, Mint a madár, mely párjához simulva Könnyebben tűri erdők viharát. (...) Ha lelkem csügged és elszállni vágyik E földről, hol nem szívesen marad; Szerelmed az, mely vissza-vissza térit, Mint tavasz a vándor-madarat.

Ábrányi Emil
 
 
0 komment , kategória:  Idézetek  
Tallóztam
  2017-03-27 16:43:42, hétfő
 
  A vadgesztenye a vadgesztenyefélék családjába tartozik. Nagyon sok faja él Észak- Amerikában, illetve a Kárpát-medencében. Gyógyító erejét már a 16. századtól kezdve megtapasztalták, segítségével képesek voltak a hasmenést megszüntetni és a reumás panaszokat enyhíteni. Bár ebben a korszakban elsősorban magát a termést használták, manapság inkább a leveléből, kérgéből, virágából és a magjából készítenek gyógyászati készítményeket. A vadgesztenye termése már csak azért sem alkalmas emberi fogyasztásra, mivel a benne található toxikus vegyületek súlyos mérgezést okoznak.

A gyógynövényből készíthető főzet, tinktúra, arcmaszk és ülőfürdő is. A vadgesztenye leveléből készített főzet elkészítése nagyon egyszerű. Adjon félliternyi forrásban lévő vízhez 3 teáskanálnyi szárított és összezúzott vadgesztenyelevelet. Hagyja 15 percig állni, majd szűrje le. Ez a főzet alkalmas ödémás vagy visszeres láb borogatására. Lemosó szerként nagyon hatásos lehet pattanásos arcbőrre. A vadgesztenyelevél főzete nagyon hatékony tud lenni zsíros hajra és korpás fejbőrre is.

Tinktúrához a vadgesztenye termésére lesz szükség. Gyűjtsön össze legalább 10 darab gesztenyét, majd hámozza meg. A belső fehér részt aprítsa fel, majd tegye bele egy alaposan kimosott, tiszta, befőttesüvegbe. Öntsön rá annyi 70%-alkoholt, amennyi ellepi a gesztenyedarabkákat. Csavarja rá az üvegre a tetejét, majd vigye be a kamrába, ahol jó hűvös van. Mindennap legalább egyszer alaposan rázza fel az üveget. Körülbelül 3-4 hét múlva szűrje le az üveg tartalmát és már használhatja is, de kizárólag csak külsőleg. A tinktúrát használhatja bedörzsölő szerként fáradt, dagadásra hajlamos lábaira. A tinktúra emellett erősíti az érfalakat, csökkenti az ízületi gyulladásokat és az úgynevezett nehéz-láb-érzést.

Arcmaszkot is készíthet gesztenyéből. Egy üvegtálban keverjen el egy negyed élesztőt egy evőkanál mézzel, majd adjon hozzá annyi frissen lereszelt gesztenyét és tejszínt, hogy sűrű masszát kapjon. A pépet vigye fel az arcára, majd 20 perc hatóidő elteltével alaposan mossa le a maszkot. A méz és a gesztenye is alkalmas a zsíros és pattanásos bőr ápolására, emellett nagyon jól fokozza a keringést. A méz ezen kívül tele van értékes tápanyagokkal, kitűnően fertőtlenít és hidratál. Az élesztő pedig megnyugtatja a gyulladt bőrt és leszárítja a pattanásokat.

Ülőfürdőt is készíthet a vadgesztenye leveléből. Ugyanúgy kell elkészíteni, mint a főzetet, csak itt lehet nagyobb mennyiséget készíteni. A leszűrt főzetet csak bele kell önteni a fürdővízbe, amely hatékonyan képes enyhíteni az ízületi gyulladásokat és az aranyeres panaszokat.

A vadgesztenye tehát nagyon sokoldalúan felhasználható, és nagyon sok egészségügyi problémát képes orvosolni. Belsőleg történő fogyasztása szakemberek egybehangzó véleménye alapján nem javasolt, hiszen már kis mennyiségben is lázat okoz, nagyobb adag elfogyasztása pedig légzésbénuláshoz is vezethet.
Forrás :Link
 
 
0 komment , kategória:  Népi hagyományok  
Jó szórakozást hozzájuk!
  2017-03-27 13:57:26, hétfő
 
  Kedves Magdi,

Kérésednek megfelelően ezennel megküldtük neked a hét legeslegjobb 5
viccét!
Jó szórakozást hozzájuk!

--------
1) Munka
--------
Az emberiséget ősidők óta két dolog foglalkoztatja:
1. Ki a fene találta fel a munkát.
2. A többiek miért nem verték azonnal agyon.

------------
2) Pékségnél
------------
Megáll két rendőr egy pékségnél. Bemegy az egyik, majd egy pár perc
múlva kijön. Odaszól a társának:
- Ha kitalálod, mennyi kakaós csigát vettem, tiéd lehet mind a kettő!

--------------
3) Sztárügyvéd
--------------
- Mi a különbség a jó ügyvéd és a sztárügyvéd között?
- ???
- A jó ügyvéd ismeri a törvényt. A sztárügyvéd ismeri a bírót.

--------
4) Hülye
--------
- Ki az abszolút hülye?
- ???
- Aki bemegy egy régiségkereskedésbe, és megkérdezi, hogy van-e valami
újdonság.

-------------
5) Palacsinta
-------------
Agresszív kismalac sétál az erdőben, találkozik Nyuszikával.
Hozzávágja a palacsintáját, mire a Nyuszika:
- Ez szándékos volt?
- Nem! Lekváros!
 
 
0 komment , kategória:  Viccek  
Tallóztam
  2017-03-27 13:47:15, hétfő
 
 
A szeretetet nem pótolja semmi...
Lehet élni ház, autó, csillogó ékszerek nélkül...Pótolható...
Csak a szeretetet nem pótolja semmi.
Nélküle éhezik a lélek, haldoklik a szív!
A szeretet csodáját őrizni kell...
Dédelgetni, osztozni rajta és megköszönni, amiért megadatott.
Ezt felejtik el sokan. Amink van, természetesnek hisszük,
hogy holnap is meglesz.
S itt követjük el a hibát... Semmi sem természetes.
Sem a levegővétel, sem a megtett lépés, sem az erős szívdobbanás.
Csak addig, amíg birtokoljuk.

Addig, amíg balga módon úgy gondoljuk, a miénk.
A csodákat talán az látja, s éli meg igazán, aki járt a másik oldalon.
Akinek meg kellett küzdeni minden apró lépésért, minden egyes szívdobbanásért.
Aki nélkülöz, jobb emberré válik.
Birtokába jut a Tudásnak... a tudásnak, hogy minden kifolyhat kezeink közül-csak a szeretet tüzét kell őrizni,

mert ha az egykor odaajándékozott szeretet elvész, mindenünk odalesz...
S csak a SZERETET MENTHETI MEG.
 
 
0 komment , kategória:  Idézetek  
Tallóztam
  2017-03-27 05:12:28, hétfő
 
  Menjünk vissza az időben! 2016 Advent. A Kölcsey iskolában Jimmie tanárnői kitalálták, hogy a gyerekek egymást ne tárgyakkal ajándékozzák meg, hanem kedveskedésekkel. Húztak is neveket ugyanúgy és titokban is tartották. Aztán Mars csokikat meg Milky way csokiszeleteket csempésztek titokban egymás padjába. Tehát az a képlet, hogy ugyanúgy tárgyakban gondolkodtak, pedig lehetett volna egyéb módon is kedveskedni egymásnak. Azért nem tudom, mire számítottak a tanÍtónénik? Arra gondoltak, hogy majd meg maszirozák egymást a gyerekek vagy bekötik egymás cipőfűzőjét?


 
 
0 komment , kategória:  Idézetek  
Róbert Corvus-Kora
  2017-03-27 05:09:06, hétfő
 
  Róbert Corvus-Kora

"Egy árva gyereket kérdeztek meg,hogy mi a legnagyobb vágya?-Azt szeretném,ha volna egy apukám és aztán beletehetném a kezem az övébe és csak mennénk,mennénk.Minden árva gyerek,-te is testvérem-úgy szeretné,ha volna valaki,akinek a kezébe bele tehetnéd a kezedet,aztán csak menni,menni gond nélkül,aggódás nélkül,félelem nélkül. -Nem vágyol erre az erős kézre?Nem szeretnéd e Jézussal kimondani?: "Atyám! A Te Kezeidbe teszem le az Én lelkemet!" -Az életemet,a jövőmet,a családomat,a kezeidbe teszem le!"
 
 
0 komment , kategória:  Idézetek  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 8 
2017.02 2017. Március 2017.04
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 260 db bejegyzés
e év: 2575 db bejegyzés
Összes: 40887 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 314
  • e Hét: 1650
  • e Hónap: 21478
  • e Év: 1543497
Szótár
 
Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2018 TVN.HU Kft.