Belépés
charlotteani.blog.xfree.hu
"Az orczának szomorúsága által jobbá lesz a szív" (Prédikátor 7:3) Nálam helye van az érzelmeknek, az állatok szeretetének, a Bibliának, az élet dol... Molnár Anikó
1976.03.18
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 6 
További szép estét kedves barátaimnak, látogatóimnak!04.18.
  2017-04-18 18:28:19, kedd
 
 (...... ......): Add meg nekem

Ölelj meg,
amikor a magány jégkezével fojtogat
Szeress,
akkor is amikor meg sem érdemlem azt
Figyelj rám,
vedd észre, ha szilánkokra hullva semmi sem vagyok
Vigasztalj,
amikor bánatomra orvosságot sehol nem kapok
Oltalmazz,
ha mindenféle gonosz démonok bántanak
Támaszom legyél,
amikor elsírom könnyeim, tartsd a válladat
Ismerj el,
ha valamiben különleges vagy jó vagyok
Taníts,
ha tudatlanként hozzád fordulok
Bátoríts,
amikor megbénulva félek a kőkemény kudarctól
Vezess,
mint vakot, hogy le ne térjek a helyesnek vélt utamról
Adj hitet,
ha már szikráját sem látom az utolsó reménynek
Hallgass meg,
amikor a fájdalmam ki kell beszélnem
Ápolj,
ha olykor csatát vesztek, legyűr és győz a betegség
Simogass,
amikor legjobban hiányzik nekem a melegség
Halld meg,
mind azt amit szavak nélkül is, esedezve kérek
Fogadj el,
hibámmal, olyannak amilyennek alakított az Élet
Érezd,
hogy ezekért a dolgokért meghalni lennék képes
Add meg!
mert adni én is Csak így tudok? Kérlek!
 
 
0 komment , kategória:  7 Szép estét,jó éjszakát!  
Ha helyesen neveled nem válik veszélyessé!NAGY IGAZSÁG!
  2017-04-18 15:57:31, kedd
 
 Sőt!

Az elaltatása előtti utolsó napon hozta ki ez a hölgy az azóta is Őt szeretetével
elhalmozó pit bull terrier kutyát!
Link
Link
Link

Elnézést, hogy ennyit írok a fajtáról, de nekem szívügyem! Jó érzés bemutatni, hogy A KUTYÁK leghűbb barátaink, bizonyítani, a képeken szerencsés állatok láthatóak!
De sajnos Ők mai napig áldozatok! És addig így lesz, amíg valami változás nem történik a világban! Velünk ugyanez a helyzet.., sőt mi okozzuk egymásnak, a környezetünknek a legtöbb problémát! M. Anikó Bp., 2017. 04. 18.
 
 
0 komment , kategória:  -Szívügyem: Tegyünk Jót !  
Elbúcsúzott megszelídítőitől a félarcú pitbull Smiley 2015
  2017-04-18 02:42:07, kedd
 
  Smiley pitbull kutya
Elbúcsúzott megszelídítőitől a félarcú pitbull
Link
Belicza Bea

SZOCIORIPORTER. 2015. 03. 01. 17:40 (Csak most találtam rá véletlenül a cikkre, végtelenül sajnálom, és miért lenne jobb helye Smileyn, miután megszelidítőinél már jól érzi magát -/"A Cerberos vezetője és két munkatársa veszi át a kutyákat.",,Olyan érzés ez nekünk, mint amikor az öregebb kutyáink elmentek."
Most, hogy egyedül maradt, már nem akar, nem tud beszélni. Gyászol. - Együtt érzek velük!!!/idéztem a cikk végéről, sírásig meghatott. Annak örülök, hogy megmenkült, megszelídült, ráérzett, milyen mikor őt is szeretik és ő is szerethet!


A verpeléti kuyaviadalról mentett Smiley másfél év után költözni kényszerült megmentőitől. Új otthona is csak átmeneti, de azt ígérik, jó sora lesz.Link


Meggyötörten érkezik Budapestre egy Pest megyei faluból Trunger László. Nehéz nap ez neki és barátnőjének Kurucz Krisztinának is. Meg kell válniuk három kutyától, akik másfél évig éltek velük.

Laci hozta el átadásra a pitbullokat, Tina otthon maradt több mint harminc saját és ideiglenesen gondozott állatukkal.

Az állatmentő, kutyakiképző pár épp üresen álló kutyafuttatójában találkozhatunk Smiley-val egy órával azelőtt, hogy új otthonba kerülne.

Smiley pitbull kutya


Link
Nem egy robosztus harci kutya száll ki az autóból. A kis fekete pitbull-lány felszabadultan ugrándozik, mint egy gyerek. Az idegenekkel is barátságos, bármit megtenne egy kis simogatásért. Nem volt ő mindig ilyen.

,,Nekem egy hónap együttélés után engedte, hogy megsimogassam, addig többször megtámadott. A páromat, Tinát hamarabb a bizalmába engedte, gyakorlatilag őt választotta gazdának. Félelemből agresszíven viselkedő kutyákat általában egy év alatt hozunk olyan szintre, mint ami Smiley-val 4 hónap alatt sikerült."
Smiley nem akar leállni, egyik sarokból a másikra futkos, gyors szaglálás után már tovább is áll, néha útba ejtve a gazdit. Felugrik rá, kikövetel egy kis törődést, majd rója az újabb köröket.

,,Mindig bohóckodik, próbálja a feszültséget játékkal oldani."


Link
Megerőszakolták, verték

Tavalyelőtt nyáron szabadult kínzóitól Smiley. Akkor csapott le a TEK egy verpeléti kutyaviadalra. A régi téesz területen 37 kutyát - kettő kivételével pitbullt - találtak a rendőrök.*/Alul idézve a részletes beszámoló/Bepótlás tőlem: M. Anikó Smiley egy istállóban volt kikötve.
Link

,,Egy hat-nyolc méteres láncon volt. Az arca le volt szakadva, a pár hetes sérülésbe beleszáradta a tehéntrágya. A fogai le voltak törve. Rögtön látszott, hogy tenyész-szukának használták, emlői majdnem a földig értek. Meg kellett küzdeni azért, hogy le tudjuk venni a láncról, egy befogóbottal sikerült kivinni."
A mentett kutyákból 10-et vittek magukhoz rehabilitációra Laciék. A többi állatnak csak más kutyával voltak szocializációs problémái, egyedül Smiley volt emberre veszélyes. Laci szerint őt biztosan úgy vadították, hogy kikötötték a sarokba és egy kapucnis ember addig ütötte, amíg neki nem támadt.

,,Szó szerint beleverték, hogy támadni kell. Főleg az első időkben a kapucnira, de még a felmosórúdra is érzékenyen reagált. A neten fellelhető kenel-neve is elmond mindent: cannibal fighters. Amúgy Betty volt a neve, de minden mentett kutyánál, új élet, új név."
Smiley-t többszörösen kihasználták előző gazdái. Laci szerint az is biztos, hogy erőszakosan fedeztették, a csípőjét és nyakát befogták egy bilincsbe és úgy engedték rá a kant.


Link,,Vagyis többször megerőszakolták. Normál esetben, ha szimpatikus a kan a szukának, akkor megáll neki. Kényszerfedeztetésnél fontosabb a jó vérvonal, semmit nem bíznak az állatok ösztönére."
A kutya pofája nem így sérült, hanem viadalon. A testén lévő sok-sok seb is azt bizonyítja, hogy rendszeresen verekedtették, amellett, hogy fialtatták, amikor csak lehetett.

Arc-sérülése miatt most már naponta kell mosni a fogát, fertőtleníteni a száját. óvni kell a leégéstől és figyelni kell kisebb sebekre is, amit egy egyszerű fűszál is okozhat az érzékeny bőrén. Laci szerint Smiley is tisztában van vele, hogy látványa sokaknak ijesztő.

,,Amikor valaki azt mondta, Úristen, hogy néz ki, akkor ő elfordult, hogy az illető ne lássa a sérült arcát, csak az épet. Láthatóan szégyellte magát, hogy ő így néz ki."

Smiley-t ugyanakkor épp a kinézete tette ismertté. Laci szerint ma már 100 ezer rajongója van a neten egy magyar és egy angol oldalon. Utóbbit kutyaviadal ellen küzdő aktivisták (skót, amerikai, ausztrál) kezelik. Volt is már látogatója Smiley-nak Skóciából és Ausztriából is.


,,Nem segít, ha el akarjuk ásni őket"


Link
A 90-es évek végi kutyaviadalok visszaszorítására hozott pitbull-törvény nyomán alaposan megcsappant a fajta magyarországi jelenléte, csak illegálisan szaporítottak, hoztak be az országba ilyen kutyát. 2011-ben a törvényt megszűntették, azóta újra nagy divat lett a pit bull és vele együtt a kutyaviadal is újra virágozni kezdett.

,,Főleg az ország szegényebb, keleti részeiben megélhetést biztosítanak az ott élő szegényeknek ezek az állatkínzó versenyek. A profibb bandák alaposan felkészítik a kutyákat a harcra, nagy pénzekben fogadnak és vannak amolyan sufnituningosok, akik meg csak összeengednek a kert végén két kutyát aprópénzekért. Egyik rosszabb, mint a másik."
Kutyaviadalért, állatkínzásért még senki nem került börtönbe Magyarországon. Mivel az ilyen versenyek szervezői rendszerint más bűncselekmények sorát is elkövetik, a viadalok legfeljebb súlyosbíthatják a büntetésüket.

,,Az elején nagyobb dühöt éreztem a kutyaviadalosok iránt, idővel megtanultuk, hogy ha a mentésnél mi fortyogunk, káromkodunk és el akarjuk ásni őket, az a kutyákon nem segít. Előbb őket kell elszállítani, ellátni, aztán ha biztonságban, jó kezekben vannak, akkor mi egymás között kibeszéljük magunkból, így engedjük ki azt a feszültséget, amit elsőre érzünk az állatkínzók ellen."
Másfél éve Tina és Laci még tagja volt a Cerberos állatvédő egyesületnek, részt vettek a mentésekben és kiképzőként dolgoztak a kutyaiskolában. A verpeléti kutyaviadalról 10 kutya került hozzájuk gondozásra. Bő fél éve személyes ellentétek miatt Laciék kiléptek az egyesületből, de három szuka: Smiley, Scabby és Baby máig náluk voltak. Most mindhárman visszakerülnek a Cerberoshoz.
Link

Mivel a kutyaviadal miatti bűnügyi eljárás még nem zárult le, a kutyákat nem lehet örökbe fogadni, a Verpelétről elhozott összes állatot - mint bizonyítékot - a Cerberosra bízta a rendőrség. Ez nem azt jelenti, hogy az egyesületnél kell lenni az összes mentett pit bullnak, kiadhatják ideiglenes befogadónak őket. A most visszakerülő három kutyán kívül kettő van a Cerberosnál, ők is átmeneti gazdára várnak.

Laciék próbálták elérni, hogy Smiley-ék felügyelete átkerülhessen hozzájuk, mivel másfél éve velük éltek, mellettük szelídültek az állatok, a hivatalok azonban előzetes vizsgálataik alapjánelutasították a kérést.

Lejárt az idő. Indulni kell. Smiley hívásra azonnal gazdája lábánál terem.

,,Meg akar felelni nekünk, meg akarja mutatni, hogy ő születetten milyen jó kislány, nem pedig azt az arcát, amivé tették."


Kocsival pár perc alatt a kutyák új otthonához érünk. Laci nem megy be egykori munkahelyére, nem hív senkit, csak vár. Mintha azt remélné, mégsem akarják tőle elvenni -- ahogy ő mondja -- a három lányt, akiket szerettek volna megtartani 18 egyéb kutyájuk mellett, akkor sem adták volna örökbe őket, ha már nem kötötte volna őket az eljárási rend.

A Cerberos vezetője és két munkatársa veszi át a kutyákat. Azt mondják, jobb sora lesz a 3 állatnak náluk. Nagy a feszültség a levegőben, Smiley is váratlanul felnyüszít más kezében, de hamar megnyugszik. Komolyabb szóváltás nélkül aláírják a papírokat és elvezetik a kutyákat.

Egy fél órája még így érzékeltette a helyzetet Laci:

,,Olyan érzés ez nekünk, mint amikor az öregebb kutyáink elmentek."
Most, hogy egyedül maradt, már nem akar, nem tud beszélni. Gyászol.

Link

Link

Vannak még jó emberek!!! Nagyra becsülöm az olyan embereket, mint Trunger László, és Kurucz Krisztina!
__________________________________________________________
*/Alul idézve a részletes beszámoló/Bepótlás tőlem: M. Anikó
Kutyaviadalon csaptak le a TEK-esek

2013. 06. 30. 11:02

Tiltott állatviadal részvevőin ütöttek rajta a rendőrök szombaton hajnalban Verpelét külterületén, egy tanyán. Őt embert őrizetbe vettek.


Az akcióban a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság és az Egri Rendőrkapitányság nyomozói - a Terrorelhárítási Központ munkatársainak segítségével - több embert előállítottak. A házkutatások során csaknem negyven harci kutyát, valamint kábítószergyanús anyagokat is találtak.

Az egri kapitányság tiltott állatviadal szervezése, valamint állatkínzás bűntette elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított eljárást. A rendőrség V. Sándor 26 éves szigethalmi, F. Dénes 33 éves aldebrői, D. Csaba 41 éves káli, K. János 27 éves felsőlajosi és K. Zsolt 42 éves verpeléti lakost őrizetbe vette és indítványozta előzetes letartóztatásuk elrendelését.

Link
 
 
0 komment , kategória:  24hu-Smyle története 2015  
Kellemesen eltöltött napot kívánok!2017.04.18.
  2017-04-18 01:07:33, kedd
 
 

Szeretettel: Anikó


 
 
0 komment , kategória:  SajátszerkesztésűNapszakKépeim  
Kellemes hetet kívánok szeretettel!2017.04.18.
  2017-04-18 01:05:24, kedd
 
 Szeretettel: Anikó


 
 
0 komment , kategória:  7 Kellemes új hetet  
2017. április 18., keddi Napiszöveg
  2017-04-18 00:57:03, kedd
 
  ,,A tanácsadók sokaságában megmentés van"
(Példabeszédek 24:6NW Mert hozzáértő útmutatással folytatod háborúdat, és a tanácsadók sokaságában megmentés van.)
.

Idős testvéreink még emlékeznek arra az időre,
amikor a gyülekezet felvigyázásával
nem vének testülete, hanem egy gyülekezetszolga
volt megbízva. Vagy amikor az egyes
országokban még nem fiókbizottság
felügyelte a munkát, hanem egy
fiókhivatal-szolga;és arra is,
amikor még nem Jehova Tanúi vezetőtestülete
nyújtott vezetést a szervezetben,
hanem a Watch Tower Society elnöke.
Jóllehet ezek az önátadott testvérek
segítséget kaptak más hűséges testvérektől,
mégis csak egyvalakinek kellett
döntést hozni a gyülekezetekben,
a fiókhivatalokban és a főhivatalban.
Az 1970-es években ez megváltozott,
és a döntéseket ma már vénekből
álló csoport hozza meg. Ezek a változtatások
jó eredményt hoztak! A Szentírás
jobb megértése alapján léptek életbe,
annak érdekében, hogy szorosabban
kövessük a Bibliában lefektetett mintát.
A gyülekezeteknek a hasznára válik,
hogy a döntésekben nem egy vén
akarata érvényesül, hanem az összes vén
meglátásai alapján hozzák meg őket.
Milyen jó, hogy Jehova
,,emberajándékokat adott"nekünk!
(Efézus 4:8NW Ennélfogva ezt mondja:,,Amikor felment a magasba, foglyokat ejtett;emberajándékokat adott.").
w15 7/15 1:14-15 
 
0 komment , kategória:  .Napiszöveg jw.org  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 6 
2017.03 2017. április 2017.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 93 db bejegyzés
e év: 1023 db bejegyzés
Összes: 7491 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 182
  • e Hét: 600
  • e Hónap: 8309
  • e Év: 103445
Szótár
 
Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2019 TVN.HU Kft.