Belépés
furaila.blog.xfree.hu
"Nem az a fontos, hogy milyen iskolákat végeztél, hogy mit dolgozol, hanem hogy milyen EMBER vagy!" BMI ******
2005.10.25
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 8 
Ami a könyvből kimaradt
  2017-06-10 13:05:56, szombat
 
  ZETÉNYI CSUKÁS FERENC , ,,Visszatért." Trianon és revizió c. könyvéről...
*
Hiányoltam a könyvből a lényeget!
Azt, ami a könyvből KIMARADT és ami alapján vissza kell utasítani a - KOLLEKTÍV BŰNÖSSÉG ELVE ALAPJÁN - TRIANONBAN HOZOTT DÖNTÉST!!!
*
Az I. Világháborúban való magyarországi részvétel miatti büntetés Magyarország megcsonkítása.
Nagyon-nagy tévedésben él az, aki azt hiszi, hogy valaha is elévülhet a Trianonban - a - kollektív bűnösség elve alapján - az össz-magyarságot büntető békediktátum felülvizsgálata!!!
Miért?
Külön felhívom mindenki figyelmét arra a nagyon fontos tényre, hogy az
egész magyar nemzetet, vagyis a népet büntették meg azok helyett az uralkodói és vezetői helyett, akik belehajszolták az I. világháborúba!!!
Ugyanis, 55 év volt a hadrafoghatósági korhatár!!! Ez azt jelentette, ha valaki nem teljesítette a behívó parancsot, akkor statáriálisan (azonnal) kivégezhették!!!
*
Éppen ezért, ennek, az egész vétlen magyar nemzetet sújtó büntetésnek a FELÜLVIZSGÁLATA SOHA NEM ÉVÜLHET EL!
*
Bóna Mária Ilona
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Az emberi léleknek szüksége van hitre
  2017-06-10 12:49:59, szombat
 
  Szükségünk van hitre jelenben, múltban és jövőben; hitre önmagunkban, embertársainkban, de legfőképpen a TEREMTŐ mindenhatóságában.
*
A hit erejével fölvértezett, megerősödött ember nem érzi magát elveszetten egyedül ebben a globalizálódó világunkban.
*
A hit erejével megerősödött embert nem lehet meggátolni az önmagával szembeni igényes életfelfogás kialakításában sem!
*
Az ilyen ember nemcsak egyenjogú-, hanem egyenrangú polgára lehet saját hazájának.
(És csak ezek után(!) minden további, nemzetek közösségének.)
*
Bp. 2002.
*
Bóna Mária Ilona
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Kapóra jött
  2017-06-10 12:47:33, szombat
 
  1989-ben kapóra jött - az akkori HATALMON LÉVŐ titkos szolgálatoknak - az NDK-sok hazánkba menekülése a saját Stázijuk elől.

És? Mi következik ebből?

Az, hogy megrendezték először azt a bizonyos határt megnyitó "Pikniket" - egy, a titkos szolgálatok (III/III-as pol oszt. a külföldi titk.szolg.) által elkészített forgatókönyv szerint.
*
Kivezényelt kiskorú középiskolások előtt kikiáltották a III. Magyar Köztársaságot, mintha azt a magyarság szabadságvágya miatt tették volna! Pedig, csak az államcsőd elkerülése miatt lett kitalálva...
*
Azóta minden, és mindenki a titkos szolgálatok forgatókönyve szerint történik és cselekszik. Senki más nem szervezkedhet, nem jelenhet meg a médiában sem a kulturális, sem a politikai életben! De még miniszterelnök sem lehet ám akárki! Ahhoz ugyanis legalább D-209-es ügynöknek kell lennie! Pl.: Medgyessy 2002-ben!
*
Bóna Mária Ilona
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A lelkierő, ami összetartana és megerősíthetne
  2017-06-10 12:37:01, szombat
 
  AZ ALÁBBI SZÖVEG RÉSZLET ABBÓL A DÍJNYERTES SZOCIOGRÁFIÁMBÓL, AMIT 1996-ban ÍRTAM ÉS AMIT AZÓTA IS AGYONHALLGATNAK ÉS TILTOTT LISTÁRA TASZÍTOTTAK.
*
""Miután ettek, ittak a németek dalra fakadtak, amit ők: kényszeredetten hallgattak. Egy kis idő után, a németek csoportvezetője leintette társaságát és megkérte a magyarokat, hogy énekeljenek ők is. A fiúk szinte kórusban mondták, hogy:
- Na ebből elég, mi megyünk vissza, majd a Malomnál találkozunk.
Kati megfogta új barátjának a kezét, és kedveskedve kérlelni kezdte, hogy ne menjenek, maradjanak. "Majd ők, lányok énekelnek." Igen ám, csakhogy a lányok sem voltak hajlandók énekelni! Katinak összeszorult a torka a szégyentől.
*
"Ó, Istenem, hogy mitől van ez a szorongás rajtunk magyarokon? Mi az, hogy még énekelni sem tudunk?
Kodály Zoltán mondta, hogy " ... az emberi torok, benne a hangszálak a legkézenfekvőbb emberi hangszer a világon! Mindig kéznél van és még pénzbe sem kerül ..."!
Azt is mondta, hogy: "Ne csak külsőségekben legyen magyar a mi kis világunk, hanem a lelkek mélységéig, mert csak így lesz igazán a miénk. A lelkek mélye pedig különösképpen a zene országa."
*
Hát ez az ami kimaradt az 1945 után születettek neveléséből, a lelkiség! A mindenhatónak tartott, egyetlen igazságnak elfogadtatott materialista ateizmus még az emberi tudatból is kiirtotta a lélek, a lelkiség létezését!
Itt a példa, hogy mire mentek vele!
Mi lesz ezzel és az utánuk következő nemzedékkel?
"Lelketlen!" - mondja a magyar ember, ha valakiről úgy gondolja, hogy ártó szándékkal tesz, vagy érez.
Ilyen lelketlen, önmagának és ezzel közvetlen környezetében élőknek is ártó szándékkal "éli", vagy inkább önpusztítja és pusztítja életét Európa szívében a magyarnak nevezett nép."
*
Katalinnak ezek a gondolatok mardosták a lelkét még este is, amikor úgy látszott, hogy gondtalanul sörözget új barátaival. "1956 után már megbizonyosodhatott arról, hogy nem fordulhat azok ellen, akik rákényszerítették és még egy kicsit sem hagyták magyarítani azt a szörnyű ideológiát, "kultúrát" amitől olyan frusztált lett, hogy tehetetlen dühében önmaga ellen fordult és fordul folyamatosan!
Bizonyság erre: az elvetélt magzatok milliói, a magas öngyilkossági ráta, az alkoholizmus, mint népbetegség és az ebből következő összes korai halálok...
Ma már ott tartunk, hogy minden magyarnak egy másik magyar a legnagyobb ellensége! Öreg a fiatalnak, fiatal az öregnek, nő a férfinak, férfi a nőnek, kétkezi munkás az értelmiséginek, értelmiségi a kétkezi dolgozónak, szülő gyermekének, gyerek szülőjének, oktató diákjának, diák tanárának... és a lelketlen hatalom, az azt kiszolgáló lelketlen adminisztráció az egész nemzetnek!
Ötven év össznépi lelketlenségben eltöltött idő elég lehet egy nemzet életében ahhoz, hogy kipusztítsa önmagát?
*
Úgy látszik, hiába az anyagiak gyarapítása, a műtárgyak és az egész társadalmi építmény fáradságos, véres-verejtékes építgetése, ha rossz, lelketlen alapokra, idegen "kultúrára" épült és épül! Le kell bontani, mert előbb-utóbb összeomlik magától és maga alá temeti a benne élőket!
Föl kell, de új alapokon építeni az új társadalmi építményt! Ebből az építkezésből nem hiányozhat az egyetlen összetartóerő: a LELKIERŐ, amely garantáltan összetart, megtart, nemzetté kovácsol egy népet!""
*
Bóna Mária Ilona
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Szomjan halok a forrás vize mellett
  2017-06-10 12:32:56, szombat
 
  A minap erdélyi barátaimmal felmentünk a Budai Várba egy kis városnézésre. Amiért útbaesett, rácsodálkoztunk a XVIII. századi polgárházakra. Erről aztán eszembe jutott, hogy a lakóhelyemen is ilyen házak voltak a Kossuth Lajos utca nevezetű főutcában és mit tett a cuclista "városfejlesztés"? Ezeket rombolta le a 70-es években, legelőször nem a putriszerű, még ma is meglévő nyomornyegyed házait!!!
*
Az így hajlék nélkül maradtak a minimális kisajátítási összegből - a főváros egy távoli kerületében épült - panellakásra fizethettek be, elkerülve a nagyobb család tagjaitól. Csakhogy a nagyszülők ne vállalhassanak unokafelügyeletet a felnőtt gyermekek, pedig ne tudjanak gondoskodni a közben megbetegedő, idős szüleikről!!!!
*
Erdélyi barátaim mesélték, hogy náluk ugyanezt művelték a magyarokkal Causescu idejében. Ott, a magyarok gyönyörű kertes házaikat rombolták le és telepítették őket a románok lakta blokk-házakba. Nagyon sokan lettek öngyilkosok közülük, mert nem tudták elviselni a szülőföldjükről való elűzetést...
Nekem is eszembe jutott, hogy kismamák tucatjai ugrottak a mélybe, szinte naponta. Azt mondták, hogy a "falkórságtól". Elsőgenerációs panellakók voltak kivétel nélkül... Nekem (és férjemnek) is panelba - a szüleimtől, Pesterzsébettől távoli, budai lakótelepen épülő lakásra engedélyezték a lakásvásárlást, banki (OTP)-hitelből a KISZ- az MSZMP- és az illetékes ágazati szakszervezet függetlenített vállalati titkárai...
*
Szóval, a világ egyik legszebb panorámájában gyönyörködve megeredt a könnyem és megértették erdélyi barátaim, hogy mennyire közös a sorsunk - ebben is - határon innen és túl...
Ugye kitaláljátok, hogy miért éppen Villon egyik "ellentét-verse" járt az eszemben: a "Szomjan halok a forrás vize mellett".

Bp. 2007.08.03.

Bóna Mária Ilona
*
*
*
Villon: Szomjan halok a forrás vize mellett
*
Szomjan halok a forrás vize mellett;
tűzben égek és mégis vacogok;
parazsas kályhánál vad láz diderget;
hazám földjén is száműzött vagyok;
csupasz féreg, díszes talárt kapok;
hitetlen várok, sírva nevetek; az biztat, ami tegnap tönkretett;
víg dáridó bennem a bosszúság;
úr vagyok, s nem véd jog, se fegyverek;
befogad és kitaszít a világ.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Rendőrséget hívtak a magyarul beszélőkre Komáromban
  2017-06-10 12:28:29, szombat
 
  Az un. szocialista embertípus INTERNACIONALISTA módon gondolkodott. Kihalt belőlük a nemzeti elkötelezettség érzése.
*
Belőlük lett 1990 után jó fogyasztó,KOZMOPOLITA EU-polgár, aki semmit nem szégyell annyira, mint azt, hogy magyarok voltak ősei és, hogy ő is magyarnak született.
*
Ez vonatkozik az új nemzedékre határon belül és kívül egyaránt!
*
Nem is értik, hogy mi lehet a gondja Morvai Krisztina EU parlamenti képviselőnek azzal, hogy senki nem volt hajlandó az ősi magyar földön megérteni a magyar beszédet.
*
Sőt! Rendőrt hívtak rájuk!
*

https://www.youtube.com/watch?v=9jdc0IRlfUM&feature=youtu.be
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Magyarok III. Világtalálkozója 1992-ben
  2017-06-10 12:24:21, szombat
 
  A Magyarok Világszövetsége a II. világháború után elveszítette nemzetösszetartó szerepét, főleg a nyugati emigrációval való kapcsolattartás volt a feladata.
*
,,Újjászületése" Csoóri Sándor elnökségéhez (1991-2000) köthető.
https://hu.wikipedia.org/wiki/Csoóri_Sándor_(költő)
*
1992-ben az MVSZ szervezésében került sor a Magyarok III. Világtalálkozójára, https://www.asz.hu/.../f.../Összes%20jelentés/1996/141j000.pdf1_
*
1. ahol Csoóri Sándor javaslatot tett a Duna Televízió létrehozására. A Duna TV 1992. december 24-én megkezdte sugárzását.
*
Életrajzi részlet: http://hu.wikipedia.org/wiki/Cso%C3%B3ri_S%C3%A1ndor
*
,,,,Csoóri 1930-ban született Zámolyon, református parasztcsaládban. 1950-ben érettségizett a Pápai Református Kollégiumban, majd az ELTE Orosz Intézetében tanult, de tanulmányait, betegsége miatt, félbehagyta. Különböző újságoknál és folyóiratoknál dolgozott, így 1953-54-ben az Irodalmi Újság munkatársa, 1955-től 56-ig az Új Hang versrovat-szerkesztője. 1956 után egy ideig nem talált munkát, majd az 1960- as évek elején a Budapesti Műszaki Egyetem újságjának szerkesztői munkatársa, 1968-tól 1988-ig a MAFILM dramaturgja."
,,A hatalom hamar észrevette, hogy Csoóri nem tartozik feltétlen hívei közé. Írásaiban kritizálta a diktatúra személyiség- és társadalomromboló hatását, különös tekintettel a vidéki emberek sorsára. Gyakran volt megfigyelés és szilencium alatt, néha évekig. Nem kaphatott komolyabb elismerést, díjakat."
,,Budapesten élt, ahol a Belvárosi kávéházban jöttek össze barátaival, többek között Jancsó Miklóssal, Orbán Ottóval, Konrád Györggyel, Kósa Ferenccel. Költészete az 1960-as évekre forrott ki igazán. A Kádár-kor ellenzékének egyik legmarkánsabb képviselőjévé vált."
,,Első versei 1953-ban jelentek meg, nagy feltűnést keltve a Rákosi-korszakot bíráló hangvételükkel. Ezekben valamint első kötetében (Felröppen a madár, 1954) még leginkább Petőfi realista közéletiségét követte.""
*
*
Előzmények:
Ellentmondásos Csoóri életútja is, hiszen a ,,született" plebejusból (aki eleinte még köszöntő versikét is írt Rákosinak) a 60-as évekre urbánussá vált - amolyan ,,fényes-szelek"- nemzedéke - életúttal.
A fényes szelek plebejus-népi nemzedékéhez tartozóknak alanyi jogon ,,járt" az új 1945 utáni hatalomtól minden, ami a későbbi nemzedékhez tartozóknak már NEM járt, hanem csak ADHATÓ volt!
Igen, az is igaz, ami Csoóri Sándor életrajzában szerepel, hogy ,,akkor diktatúra volt"... Csakhogy, az ellen nem lázadhatott ám akárki! A NEHÉZ-SORSÚVÁ válók kiváltképpen NEM!
*
*
Nehéz-sorsúság keresztje a múltban és a jelenben
http://blog.xfree.hu/myblog.tvn...
Negatív megkülönböztetések (diszkriminációk) sora érte az 1945 utáni, illetve közvetlen az 50-es évek elején születetteket.
Ki kell végre mondani, hogy a kommunista eszmék jegyében is milliókat irtottak ki a világ számos országában, köztük Magyarországon is!
Ráadásul, ez a népirtás nem egy-két évig tartott, hanem évtizedekig.
1.) Azokat, akiket 1956-ig sikerült likvidálniuk - az 1945 után hatalomra kerülő, magukat kommunistának és szocialistának hazudóknak - az "osztályidegennek" kikiáltott "burzsuj-reakciós elemek"-et.
De nem jártak jobban azok sem, akik túlélték a ,,hazai" recski- és a hozzá hasonló büntető- és átnevelő tábort. Mert, mint ilyenek, soha nem élhettek szabad életet, hanem a társadalom peremére kontra-szelektálva, egyfajta belső emigránsként tengődtek.
1.1. Mert, aki túlélte a II. világháborút valamilyen fogságban, majd a háború befejeztével hazavergődött, az fasiszta ellenségnek lett nyilvánítva, ami kiterjedt utódaira is.
1.2. Aki túlélte a málenkíj robotot a Szovjetunió szibériai településein, az hazavergődve soha többé nem lehetett szabad, mert örökre rásütötték a láthatatlan skarlátbetűt, amit belül a lelkében kellett viselnie, mint a II. világháborúban a zsidóságnak kívül a ruháján a sárga csillagot, és ezt örökítették tovább a mit sem sejtő utódaikra is, mert nem beszélhettek róla;
1.3. Aki túlélte a ,,hazai" recskihez hasonló büntető- és átnevelő-tábort, az valójában soha többé nem lehetett szabad, mert olyan rendőri felügyelet alatt tengethette életét, ami miatt rokonai is messzire elkerülték és az is csodával volt határos, ha családot alapíthatott...viszont, a mit sem sejtő utódai is megörökölték ezen NEHÉZ-SORSÚSÁGOT szüleiktől;
1.4. Azoknak a horthysta kertgazdálkodást megvalósító kisbirtokos földműves - ,,kuláknak" kikiáltott - magángazdáknak és utódaiknak, valamint, az éppen polgárosodó értelmiségieknek, vagy a szakmát tanuló iparos - saját műhellyel rendelkezős - mesterembereknek, akiknek nem volt lehetőségük Nyugatra emigrálni sem oda menekíteni családtagjaikat, belső emigránsként, a társadalom peremére kontraszelektáltan kellett leélniük életüket.
Van egyetlen-egy és végképpen tragikus körülmény, amiben megegyeznek és ez: annak eltussolása, hogy az 1945-öt- és főleg 1956-os véres megtorlást követően megtörtént az a HELYCSERÉS TÁMADÁS, amivel részben fölszámolták, átnevelték és proletarizálták a Horthy-korszak polgárosodó középosztályát és a kertgazdálkodást megvalósító kisbirtokos parasztságot.
Kitermelte az alulról fölhozott és ,,kiemelt" kádereivel az új hatalomhoz hűséges elvtelen- réteget, akit meg lehetett vásárolni a saját fajtája tönkretételére.
2.) Az 1956-os népfölkelésben és szabadságharcban elesettek, bebörtönzöttek, kivégzettek és üldözöttek, valamint utódaik sorsa egy nagyon fájó sajgó seb a nemzet testén, lelkén...
2.1. Hiszen, a túlélőknek és utódaiknak ,,halálraítélt"- belső-emigránsként kellett meghalniuk, mint számkivetetteknek!
2.2. Utódaik nehéz-sorsát sajátlagos megfigyelők kísérték figyelemmel 1990-ig, amit kiterjesztettek az un. 1990 utáni rendszerváltozás éveire is - ami a mai napig tart.
2.3 Az 1956-os népfölkelésben érintett magyar családok és családtagok is belső emigránsként kellett, hogy tengessék az életüket, mert a szocialistának hazudott politikai diktatúra kidolgozta és "sikerrel" alkalmazta velük szemben a negatív megkülönböztetés (diszkriminációs kontraszelekció) minden formáját.
Ezen NEHÉZ-SORSÚAKNAK és utódaiknak még a rendszerváltozás nevezetű felfordulásban is el kellett szenvedni az élet minden területén a szocializmus nevezetűből átörökölt negatív megkülönböztetést (diszkriminációt); ami miatt nem tanulhattak tovább sem nappali tagozatú középiskolában, sem fölsőfokún, sem a dolgozók esti iskoláiban...
Csoóri Sándort, mint irodalmárt, meg kellett volna, hogy érintse egy egész nemzedéknek a lepusztításos kipusztulása! Hiszen, ez a korosztály elveszítette minden kötődését még az anyanyelvéhez is!
"Anyanyelv az a nyelv, amelyet az ember gyermekkorában, elsőként tanult meg, s amelyen rendszerint legjobban és legszívesebben beszél."
Azonban él Magyarországon egy nemzedék, akinek az jutott osztályrészül, hogy elveszítse ezen tudását. Hogyan történhetett ez meg?
*
(Részlet a Magyarok Világtalálkozói c. könyvből)
*
Bóna Mária Ilona
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Mi a helyzet a Magyarok Világszövetségével
  2017-06-10 12:21:49, szombat
 
  Az MVSZ világtalálkozókat szervez, amiről hangzatos nyilatkozatokban számol be a honlapján. Az utóbbi, 2016-os kongresszust követően is ez történt.
*
Ezek közül a legutóbbi, KIÁLTVÁNY, melyben a trianoni békediktátum felülvizsgálatát kéri Botos László a Magyarok Világszövetsége, az elszakított területeken élők nevében.
*
,,KIÁLTVÁNY A VILÁG MAGYARSÁGÁHOZ!

Trianon után 96 évvel A Magyarok IX. Világkongresszusa lezajlott, és hatalmas jelentőségű, a magyar jövőnket messzemenően meghatározó feladatokat tűzött elénk a következő négy év elvégzendő munkájaként. A Zárónyilatkozat lefektette a célhoz vezető utat, amelyen népünk felemelkedhet, erőre kaphat, önbizalmát visszaszerezheti. Rohamosan közeleg Trianon 100. gyászos évfordulója, és népünk még mindig a pusztulás útján vesztegel, mert a teljes reménytelenség bénítja tetterejét.
Az nem lehet, hogy ész, erő /És oly szent akarat /Hiába sorvadozzanak /Egy átoksúly alatt.// Még jőni kell, még jőni fog /Egy jobb kor, mely után /Buzgó imádság epedez /Százezrek ajakán. / (Szózat ? Vörösmarty)
Népünk, a magyar nép tehetsége, adottságai azt sugallják, sőt, meggyőzően bizonyítják, hogy számarányunkhoz képest erőteljes, nagyhatalmú nép vagyunk. Mégis, a megsemmisülés réme árnyalja be napjainkat. A sportban, a tudományban ? minden elbizakodottság nélkül mondhatjuk: ? az elsők között a helyünk. Sok igaztalan váddal dobáltak meg minket, de ?Mossuk le a gyalázatot!? (Petőfi) Hiszen nem mi gyarmatosítottunk, nem mi igáztunk le, fosztottunk ki más népeket! Mi mindig honvédő háborúkban fogytunk, a harcainkban magunkat védtük és a Szent Korona védelmében élő népek mindegyikét. Mára már ?elfogytak legjobbjaink a hosszú harc alatt?. Most nekünk járna segítség azoktól, akiket évszázadokon át istápoltunk, ? de elsőként mi, magyarok fogjuk meg egymás kezét, és vezessük egymást a fény, a szabadság, az élet útjára.
*
Bálint Miklós Bendegúz a trianoni diktátum elleni vádirat kidolgozására ajánlotta fel egy havi nyugdíját, 60.000 Ft összegben. Példáját követve én magam is, egy évi nyugdíjam 1%-ával járulok hozzá, egy eddig még soha nem látott vádirat benyújtásához. Ez a szerény kezdeményezés indítson el egy mozgalmat a világ magyarsága körében, egy Trianon elleni Vádirat elkészíttetése és perre vitele költségének fedezésére! Ahhoz, hogy egy jogorvoslat kérő beadvánnyal nemzetközi bírósághoz fordulhassunk, pénz kell és tömegtámogatás. Mindkettő megszerzésére indítson az MVSZ internetes kampányt!
Követeljük Trianon újratárgyalását!
Segítsünk elszakított, őshonos testvéreinknek, hogy kiharcolhassák a teljes körű önrendelkezést, mint az emberhez méltó élet első számú követelményét.
Kérjük adományotokat a Magyarok Világszövetsége bankszámlájára, ?Trianon újratárgyalása? jeligére: Az MVSZ bankszámlája: IBAN HU 07 10300002-20102159-70763285 MKB - Magyar Külkereskedelmi Bank Rt. 1056 Budapest, Váci u. 38. SWIFT Kód: MKKBHUHB Botos László 2016-09-08""
*
*
*

Mit tett a Magyarok Világszövetsége 1992-es újjáalakulása után?

Mit tett az un. SZOCIALISTA IDŐKBEN emigrációba kergetettekkel és a társadalom peremére kontraszelektáltakkal?
*
Tárt karokkal várta őket, hogy VISSZAFOGADJA?
Ó, nem! A Magyarok Világszövetségének NEM volt szüksége a szocializmusnak nevezett rendszer csődbevitelének SZEMTANÚIRA!
*
Az lehet, hogy a Magyarok Világszövetségének ,,nemzetösszetartó" és megtartó szerepe volt még 1945 előtt, viszont az lehetetlen olyan vezetőkkel, akik legfőbb törekvése az 1945 utáni történelmi tényeken alapuló igazság ELHALLGATÁSA és ELHALLGATTATÁSA!
*
*
Pontosan ezért gondolom azt, hogy az a legnagyobb paradoxon - az egész Trianont-emlegetősdiben, amikor azok hozakodnak elő vele, akik gátlástalanul megrendezték - rendszerváltozásnak hazudva - a II. "Trianont"!

Mert, bizony, - a szocializmus csődbevitele,

- a munkás-parasztságra épített rendszer fölszámolása az ezekben a gyárakban dolgozó munkások utcára kerülésével, akik nem rendelkeztek sem anyagi- sem ismereti, sem kapcsolati tőkével az újrakezdéshez;
- az 1945 utáni államosított gyárak és üzemek (az oly világhírű cégek, mint IKARUS, Ganz MÁVAG, Országos Gumiipari Vállalat Taurus Gumigyára, Hajdúsági iparművek Lehel Hűtőgépgyára, Május 1. Ruhagyár, Magyar Gyapjúfonó és Szövőgyár (The Woolmark Company), Habselyem Kötöttárugyár...Tungsram (1909) Egyesült Izzólámpa és Villamossági Művek, DCM: vagyis Dunai Cementművek, Magyar Gépipar és kohászat (1947) Csepel Művek...Kőfaragó- és Épület-szobrászipari Vállalat, a Herendi- és a Hollóházi Porcelángyártó Vállalat, CAOLA...stb)

1988-tól történő kiárusítása a maradék kis ország határain belül megmaradt magyarságot, a munkás-parasztsághoz tartozó rétegét érintette végzetesen! Ők NEHÉZ-SORSÚAK, akik nem azonosíthatók azokkal a munkás-parasztokkal, akik megvalósították a proletárdiktatúrát!
*
*
Sőt, rajtuk valósult meg az 1945 után, méghozzá a Horthy-korszak kézműves iparosainak műhelyének ellenérték nélküli kisajátításával, majd erőszakos gyárakba terelésével és a kertgazdálkodást elkezdő kisbirtokos (kulák) parasztság TSZ-ekbe erőszakolásával - az 1945 utáni folyamatos helycserés támadással!
*
És, akkor még egy szóval sem említettem az 1956-os forradalom leverését követő véres megtorlások áldozatait és utódait, kiknek még 1990-et követően is magyarázkodniuk kellett NEHÉZ SORSUK miatt! Stb...stb...
*
Bóna Mária Ilona
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 8 
2017.05 2017. Június 2017.07
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 28 db bejegyzés
e év: 250 db bejegyzés
Összes: 7719 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 516
  • e Hét: 793
  • e Hónap: 9397
  • e Év: 45338
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.