Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 11 
Szent Charbel, a teljesség zarándoka című könyv bemutatója.
  2017-06-22 22:32:24, csütörtök
 
  2017.június 28-án 18 órakor lesz a Szent Charbel, a teljesség zarándoka című könyv bemutatója. A könyv magyar fordítása a Magyar Kurír - Új Ember kiadványok egyikeként a Szent István Könyvhéten jelent meg.
...... ........





A remetét - akit ,,Libanon Pió atyájának" is neveznek - VI. Pál pápa avatta szentté 1977-ben. Halála után számtalan csoda történt, amelyet neki tulajdonítottak. A muszlim világban gyakran előfordul, hogy keresztény személyeket tisztelnek, így Szűz Máriát és bizonyos szenteket, közül Charbel Makhlouf libanoni remetét is. Szent Charbel Makhlouf a Kelet nagy misztikusa és aszkétája, a maronita egyház három nagy szentjének egyike. Szavai szerint papnak lenni csakis egyet jelent: a Golgota útját járni, és Isten jelenlétének tanúságtevője lenni a világban.
Charbel atya egy észak-libanoni hegyi faluban született 1828. május 8-án, a család ötödik gyermekeként. Maronita vallású édesanyja szigorúan megkövetelte a családban az imát, a napi rózsafüzért és a szentmisén való részvételt. A szent, akinek két testvére is szerzetes lett, 1851-ben titokban elhagyta családját, és belépett a mayfouki Boldogasszony-kolostorba. Egy év noviciátus után átkerült az annayai Szent Maron-kolostorba, és a libanoni maronita rend szerzetese lett. A korai antiochiai egyház mártírja, Charbel nevét vette fel, aki 121-ben szenvedett vértanúságot.
Aszketikus életet élt, buzgón gyakorolta a lemondást és az önmegtagadást, teljesen szabad volt a világtól; életét visszavonhatatlanul az Úr és a lelkek üdvösségének szolgálatába állította. Isteni sugallatra arra kérte elöljáróját, hogy remeteségbe vonulhasson az anyakolostorhoz tartozó Szent Péter és Szent Pál-kolostorba. Elöljárója eleinte vonakodott megadni az engedélyt, ám egy csodálatos isteni jel hatására megadta: Charbel olajat kért a lámpásába, ám hogy próbára tegyék, vizet öntöttek bele. A lámpásban mégis fellobbant a láng. 1875. február 15-én megkezdte a vágyott remeteéletet: magány, csend, ima, az Oltáriszentség imádása, mezei munka.
Már életében szentként tisztelték, és imájára csodák történtek. 1898. december 24-én, karácsony vigíliáján halt meg. A kolostor temploma mellett temették el. A csodás események miatt sírjából kiemelt koporsóját a kolostor templomának egyik oratóriumába helyezték el. Teste épen maradt. Sírját a világ négy égtája felől keresik fel a zarándokok. Közbenjárására sok csodás imameghallgatás és gyógyulás történt.
VI. Pál pápa 1965. december 5-én boldoggá, majd 1977. október 9-én szentté avatta.
.......



- Bővebben Magyar kurír Link

- Július 27. emléknapja - Szent Charbel Makhlouf áldozópap katolikus oldalon Link

- Csodát tett Szent Charbel egy muzulmán kislánnyal. Link

- A szív csendje előzetes c. film bemutatója videó Link

- Ima Szent Charbel közbenjárásáért (forrás: karizmatikus.hu)
Ima a kegyelem megszerzéséhez
Uram, aki végtelen szent és megdicsőült vagy szentjeid által, aki arra ösztönözted Szent Charbel szerzetest és remetét, hogy Jézus Krisztus útját járva éljen és haljon, aki megadtad neki az erőt, hogy el tudjon szakadni a világtól, hogy győztes legyen remeteségében, a szerzetesi erényekben: kérünk Téged, hogy ruházz fel bennünket a kegyelemmel, hogy szeressünk és szolgáljunk Téged, követve az ő példáját.
Mindenható Isten, aki nyilvánvalóvá tetted Szent Charbel közbenjárásának hatalmát számos csoda és támogatás által, add meg (...) részére a kegyelmet az ő közbenjárása által. Ámen.
(Miatyánk - Üdvözlégy - Dicsőség)
Az egyház így fohászkodik a zsolozsmában Szent Charbelhez:
Istenünk, te Szent Charbel Makhlouf áldozópapot a remeteség magányos harcára hívtad meg, és az életszentség sokféle adományával halmoztad el. Kérünk, add, hogy életünk keresztjeit mi is szent Fiadhoz hasonlóan készséges lélekkel vállaljuk. Ámen.

- Ima: Szent Charbel ima kilenced karizmatikus oldalon Link


- Angol hang, magyar felirattal
20 perces dokumentumfilm Szent Charbel, libanoni maronita szerzetesről és legutóbbi csodáiról.
Videó Link

- Szent Charbel élete mozifilm videó lejátszási idő: 1 óra 40 perc Link

A képen balról jobbra: Dr. Szederkényi Károly atya, Héray András kápolna igazgató, Kuzmányi István Az Új Ember és a Magyar kurír főszerkesztője.
----------


 
 
0 komment , kategória:  Gazdagrét Szentangyaloktemplom  
Szent Charbel: A szív csendje című Libanoni film
  2017-06-22 22:19:43, csütörtök
 
  Lejátszási idő 103 perc Videó Link Sajnos nincsen videó.A youtube oldalon törölve lett.
Szent Charbel maronita szerzetes, Kelet nagy misztikus szentje (akit VI. Pál pápa 1968-ban boldoggá, majd 1977-ben szentté avatott) 1828 és 1898 között élt Libanonban. Évekkel halálát követően sírját árvíz öntötte el, a mocsár felszínén lebegő holttestét pedig sértetlen állapotban találták meg. Karjai a mellkasán összefonva nyugodtak, kezében kereszt volt, míg bordájából vízzel elegyedett vér szivárgott. A holttest több mint ötven éven át verejtékezett. A rózsaszín folyadék átütött Szent Charbel ruháján, amelyet gyakorta kellett cserélni. Végül átszivárgott a koporsó falán is, később pedig, amikor a testet kriptába zárták, annak fala is ontotta a szent folyamatosan kiáradó vérét. A titokzatos vérszaporodás előtt az esetet vizsgáló orvosok értetlenül álltak. Charbel atya sírjához zarándokok tömegei indultak meg, a nyughelynél pedig számos imameghallgatás és csodás gyógyulás történt.
A filmet mindazoknak ajánljuk, akik kedvelik a libanoni maroniták misztikus világát.

- Szent Charbel a libanoni maronita rend szerzetese volt, a Kelet egyik legnagyobb misztikusa. Hogy mitől volt az, nem nagyon tudjuk meg a filmből, de ha a szentté avatást is kiérdemelte, a mozivászonra rakott életrajzi portré is kijár neki. Teljesen érthető tehát a libanoni produkció szándéka, és azt sem nagyon lehet elvárni, hogy egy aszkéta életrajza akciódús legyen. De tudjuk, lehet a mozgóképekkel kísért legendárium helyett filmet is csinálni, A sziget címűben például tökéletesen ment ez az oroszoknak. A narráció módja maga az unalom: a haldokló Charbel előtt pereg élete mozija, míg a zárójelenetben visszatérünk az eltávozás pillanatához. Kapunk néhány idegen történetszálat is, de csupán azért, mert az alkotók máshogy nem tudják megoldani azokat a részeket, amelyeket az elbeszélői nézőpont nem láthatott. A születéssel kezdünk, gyerekkor, apa elvesztése, titokban kolostorba vonulás, megkísértés, papi élet, csodák és pont. Hiába van a hangsúly a hosszú, csendes képeken, a hangulati fokozás nem jut el addig, hogy valóban érzékeltesse a transzcendentalitást. Szépek a képek, lassú snittek és szokatlan kameraállások, hosszan kitartott közelik, igazából mindez jól megoldott, még ha nem is mutat újat. Pátoszos fröcsögés sincs, a giccset is csak épp hogy érintik néha, a színészi játék is elmegy. A rendező igazán nem lehet hibás, hogy a gyóntatás és a betegek melletti csendes ima nem forgatókönyvbarát. A szív csendje így azonban nem több, mint hittankönyvhöz csatolható CD-melléklet.

Forgalmazza az Etalon Film
 
 
0 komment , kategória:  Filmek  
Lakner Sándor: Jézus Szíve litánia
  2017-06-22 19:58:42, csütörtök
 
  ...... ...........


Videó Link

Jézus Szíve vers
Egy szív, mely annyira szeretett,
Szent szív,mely oly sokat szenvedett.
Egy szív,mely értem dobogott,
Szent sziv,mely én értem meghasadt.

Egy szív,mely most is értem él,
Szent szív, melyből ömlik még a vér.
Egy szív,mely még mindig hívogat,
Szent szív,mely örökre hű marad.

Jézusom, szent szívedbe rejts el engemet,
S ott, tartsd rabul az én szívemet.
Segíts, hogy élhessek csak teneked,
Soha többé ,ne legyek nélküled.
Amen.
 
 
0 komment , kategória:  vallás  
Ferenc pápa video üzenete az 51. Eucharisztikus szövege
  2017-06-22 19:40:47, csütörtök
 
  Ferenc pápa videó üzenete az 51. Eucharisztikus Világkongresszus lezárására. szövege
...... ...........



...... ........



Kedves testvéreim!
Köszöntelek mindnyájatokat, akik egybe gyűltetek a Cebuban,
az 51. Eucharisztikus Világkongresszusra. Köszönetet mondok Bo Bíborosnak, aki engem képvisel köztetek, Külön köszöntöm Vidal Bíborost, Palma érseket, minden püspököt és papot, valamint az összes híveket Cebuban. Köszöntöm Tagle bíborost, és köszöntök minden Fülöp - szigeteki katolikus hívőt.
Nagy örömmel tölt el, hogy oly sokan egybegyűltek erre a kongresszusra a hatalmas ázsiai kontinensről és a világ minden tájáról.
Épp egy ével ezelőtt látogattam el a Fülöp - szigetekre, nem sokkal azután, hogy újra kezdődött az élet a Yolanda tájfun után, Akkor magam is láthattam, a lakosság mély hitét és életrevalóságát. A Fülöp - szigeteki nép a gyermek Jézus /Santa Nino/ védelme alatt él, és közel ötszáz éve fogadta be Jézus Krisztus evangéliumát. Attól kezdve mindig az Úr és az Ő egyháza iránti hűségről és mély tiszteletről tett tanúságot a világ előtt. Misszionáriusok népévé lett, mely az evangélium világosságát terjeszti. Ázsiában és a föld végső határáig.
Nagyon időszerű az Eucharisztikus Világkongresszus témája.
A bennetek élő Krisztus a mi eljövendő dicsőségbe vetett reményünk [vö. Kol. 1,27]
Arra emlékeztet minket, hogy a feltámadt Jézus mindig él és jelen van az egyházban, főként Eucharisztiában. testének és vérének szentségében. Krisztus jelenléte közöttünk nem csupán vigasztalás, hanem ígéret és meghívás is. Annak ígérete, hogy egy napon miénk lesz az örök öröm és béke országának teljességében. Ugyan akkor meghívás is arra, hogy hogyan lépjünk ki, és misszionáriusként vigyük el az Atya gyengédségének, megbocsájtásának és irgalmának üzenetét minden férfinak, nőnek és gyermeknek. Milyen nagy szüksége van erre az üzenetnek a világunknak!
Ha a korunkra jellemző valamennyi konfliktusra, igazságtalanságra,
sürgető humanitárius krízisre gondolunk, belátjuk, mennyire fontos,
hogy minden keresztény valódi misszionárius tanítvány legyen, hogy elvigye Krisztus szeretetének örömhírét a világba, amely oly nagyon rászorul a kiengesztelődésre, az igazságra és a békére.
Nagyon illő, hogy ezt a kongresszust az irgalmasság évében tartottuk,
amikor az egész egyház arra kapott meghívást, hogy az evangélium szíve - közepére, vagyis az irgalomra összpontosítson.
Az a feladatunk, hogy elvigyük Isten irgalmas szeretetének, balzsamát az emberiség családjának, hogy bekötözzük sebeit, és reményt vigyünk oda ahol gyakran és a kétségbeesés látszik már felülkerekedni. Most, amikor ennek az Eucharisztikus kongresszusnak végeztével ,,kilépni" készültök, kérlek, gondolkodjatok el Jézus két gesztusán, melyek az utolsó vacsorához kötődnek. Mindkettő a szentmise misszionáriusi dimenziójához kapcsolódik: az asztalközösségről és a lábmosásról van szó. Tudjuk, mennyire fontos volt Jézus számára, hogy együtt étkezzen tanítványival, de ugyanígy a bűnösökkel és a kirekesztettekkel.
Asztal mellé ülve Jézus meg tudott hallgatni másokat, meg tudta hallgatni történeteiket, értékelni tudta reményeiket, várakozásaikat, és beszélni tudott nekik az Atya szeretetéről.
Minden egyes szentmisének, az Úr vacsora asztalának arra kellene indítani minket, hogy kövessük az Ő példáját: keressünk fel másokat, a tisztelet és a nyitottság szellemében, hogy megosszuk velük az ajándékokat, amelyeket mi is úgy kaptunk.
Ázsiában, ahol az egyház tiszteletteljes példabeszédet folytat más vallás képviselőivel, Ez a prófétai tanulságtétel többnyire, mint tudjuk, az élet hétköznapi párbeszédeiben történik. Az Isten szeretete által átalakított az életünkről szóló tanulságtétel a legjobb módja annak, hogy hirdessük a kiengesztelődés, az igazságosság és az egység országainak ígéreteit az emberiség családjának.
A mi életünk példája képes megnyitni az emberek szívét a szentlélek kegyelmének befogadására, aki elvezeti őket Krisztushoz, a Magváltóhoz.
A másik kép, melyet az Úr felkínál nekünk az utolsó vacsorán, lábmosás. Szenvedések előestéjén Jézus megmosta tanítványinak lábát az alázatos szolgálatnak és annak a feltétel nélküli szeretetnek a jeleként, amellyel feláldozta életét a kereszten a világ üdvösségéért.
A szentmise az alázatos szolgálat iskolája. Megtanít arra, hogy készségesen mások rendelkezésére álljunk. Ez szintén a misszionáriusi tanítványság középpontjában áll.
Most a tájfun következményeire gondolok. Hatalmas pusztítást végzett a Fülöp - szigeteken, ugyanakkor a szolidaritás, a nagylelkűség és a jóság hatalmas áradását is magával hozta. Az emberek elkezdték újjáépíteni nemcsak a házaikat, hanem az életüket is. A szentmise ebből a keresztből fakadó erőről beszél nekünk, amely folyamatosan új élettel ajándékoz meg bennünket.

Kedves Barátaim!
Kívánom, hogy az Eucharisztikus kongresszus erősítse meg a szereteteteket az Oltári szentségben lévő Krisztus iránt! Most a kongresszus végén, örömmel jelentem be, hogy a következő Eucharisztikus világkongresszus 2020 évben Budapesten Magyarországon lesz. Kérlek mindnyájatokat, hogy hozzám csatlakozva imádkozzatok azért, hogy majd lelkiekben gyümölcsöző legyen, és a Szentlélek kiáradjon mindazokra, akik részt vesznek a szervezésében. Most, amikor megújult hittel visszatértek orrhonaitokba, szívesen adom rátok és családjaitokra apostoli áldásomat az Úrban való maradandó öröm és béke zálogaként.
Áldjon meg benneteket a mindenható Isten: az Atya, a Fiú és a Szentlélek. (keresztvetés)

2016. január 31.
fordította: Tőzsér Endre SP
foto: CTV
 
 
0 komment , kategória:  Vatikan_Ferenc pápa  
Budapesten lesz a következő világkongresszus
  2017-06-22 19:00:42, csütörtök
 
  Erdő Péter: óriási a jelentősége annak, hogy Budapesten lesz a következő világkongresszus
Erdő Péter bíboros, esztergom-budapesti érsek szerint a Magyar Katolikus Egyház számára óriási jelentősége van annak, hogy Budapesten rendezik meg a következő eucharisztikus világkongresszust.



A 2020-as kongresszus helyszínét Ferenc pápa vasárnap délben jelentette be az idei kongresszust lezáró szentmisére küldött videoüzenetében, a Fülöp-szigeteki Cebuban.
Erdő Péter, aki tíztagú magyar küldöttség élén vett részt a Fülöp-szigeteki kongresszuson és koncelebrált a szentmisén, telefonon nyilatkozott az M1 aktuális csatorna Híradójának.
A bíboros hangsúlyozta, hogy a budapesti kongresszus "bemutatkozás a világ előtt és nemcsak a világegyház, hanem a civil világ előtt is"
Erdő Péter szólt a kongresszust megelőző négyéves felkészülés fontosságáról is, melynek során meghatározzák a rendezvény pontos témáját, teológiai bizottságot alakítanak, vallásos, felkészülő összejöveteleket szerveznek majd. "Nagyon komoly pasztorális előkészítésnek nézünk elébe, ezt kell majd teljes energiával szervezni" - mondta a bíboros. A katolikus egyház tanítása szerint az oltáriszentségben jelen lévő Jézus Krisztust hirdető és ünneplő egyhetes kongresszust négyévente rendezik meg. Magyarország 2020-ban második alkalommal ad majd otthont az eseménynek. Az 1938 májusában Budapesten megtartott 34. nemzetközi eucharisztikus kongresszus záró, a Hősök terén bemutatott szentmiséjén félmillió hívő vett részt.

2016. január 31. MTI
foto: Török Csaba
 
 
0 komment , kategória:  Szent István bazilika misék   
Riasztás! Kitörhet a Kárpát-medence egyetlen ......
  2017-06-22 08:36:49, csütörtök
 
  Riasztás! Kitörhet a Kárpát-medence egyetlen még működő vulkánja.
...... ...........



Megmérték a szén-dioxid kiáramlását a Kárpát-medence legfiatalabb vulkánjának a Csomád-hegység területén az MTA-ELTE Vulkanológiai Kutatócsoport munkatársai - számol be honlapján a Magyar Tudományos Akadémia. A Csomád-hegység. A kutatók szerint az itt szunnyadó vulkán kitörhet még. Archív • Fotó: Kristó Róbert Évente minimálisan 8700 tonna szén-dioxid szivárog a talajon keresztül a felszínre, ez hasonló a hosszan szunnyadó vulkánok kibocsátásához - tájékoztat a kutatócsoport a méréseikről. A Kovászna és Hargita megye határán, a Szent Anna-tó közelében magasodó Csomád 32 ezer éve tört ki utoljára, azonban számos megfigyelés utal arra, hogy nem tekinthető inaktív tűzhányónak. Az MTA-ELTE Vulkanológiai Kutatócsoport korábbi kutatási eredményei szerint alatta, a földkéregben van még olvadéktartalmú magma. Szerintük ez azt is jelentheti, hogy a jövőben a vulkán ismét működésbe léphet. Mint tájékoztatnak, voltak már ilyen hosszú, több tízezer éves nyugalmi időszakok a vulkán életében. A Csomádnál és környezetében számos helyen megtalálhatók a vulkáni területekre jellemző mofetták, azaz olyan helyszínek, ahol erős a szén-dioxid-kiáramlás. A legismertebb ilyen hely az Apor-feredő, a Büdös-barlang és a Buffogó-láp - írják az MTA-ELTE Vulkanológiai Kutatócsoport munkatársai. A kutatócsoport két, vulkáni gázokra specializált munkatársa, Kis Boglárka-Mercédesz és Artur Ionescu a népszerű turistacélpontnál, az Apor-feredőnél és Lázárfalva mellett mérte a talajon keresztül kiáramló gáz mennyiségét. Ezen kívül további 22 helyen mérték a gázkiáramlást, amiből meg lehetett becsülni a mélyből feljövő és felszínre jutó szén-dioxid éves mennyiségét.

 
 
0 komment , kategória:  érdekes képek  
Jézus Szentséges Szíve - 2017 06.23
  2017-06-22 08:31:58, csütörtök
 
  OLVASMÁNY Mózes ötödik könyvéből
Szeretett és kiválasztott benneteket az Úr.
A negyvenéves pusztai vándorlás után Mózes így beszélt a néphez: ,,Te az Úr, a te Istened szent népe vagy, téged választott ki az Úr, a te Istened a föld népei közül a maga népének.
Nem azért hajolt le hozzátok és választott ki benneteket az Úr, mert számban fölötte álltok az összes népnek, hiszen a legkisebbek vagytok minden nép között, hanem mert szeretett benneteket az Úr, és megtartja esküjét, amelyet atyáitoknak tett, azért vezetett ki erős kézzel és szabadított ki a szolgaság házából, a fáraónak, Egyiptom királyának kezéből. Ismerd föl hát, hogy az Úr, a te Istened az igaz Isten, a hűséges Isten, aki szövetségét és szeretetét az ezredik nemzedékig megőrzi azok iránt, akik szeretik és megőrzik parancsait. Azt ellenben, aki gyűlöli őt, megbünteti; nem késlekedik, elpusztítja azt, aki gyűlöli őt.
Ezért tartsd meg a parancsokat, rendelkezéseket és törvényeket, amelyet ma szabok neked, hogy kövesd őket."
Ez az Isten igéje.
MTörv 7,6-11

VÁLASZOS ZSOLTÁR
Válasz: Örökkévaló az Úr irgalma * mindazokhoz, akik istenfélők. 17. vers.
Előénekes: Áldjad, lelkem, az Urat! * Egész bensőm az ő szent nevét áldja.
Áldjad, lelkem, az Urat, * és ne feledd, hogy hozzád milyen jó volt.
Hívek: Örökkévaló az Úr irgalma * mindazokhoz, akik istenfélők.
E: Megbocsátja minden vétked, * meggyógyítja minden gyengeséged.
A pusztulástól megmenti életed, * kegyelmében és irgalmában meg is koronázza.
H: Örökkévaló az Úr irgalma * mindazokhoz, akik istenfélők.
E: Az Úrigazságot szolgáltat, * és megvédi jogát minden elnyomottnak.
Megismertette útjait Mózessel, * és terveit Izrael fiaival.
H: Örökkévaló az Úr irgalma * mindazokhoz, akik istenfélők.
E: Irgalmas és kegyes a mi Istenünk: * nagy irgalmú és hosszan tűrő.
Nem bűneink szerint bánik velünk, * és nem gonoszságunk szerint fizet vissza nekünk.
H: Örökkévaló az Úr irgalma * mindazokhoz, akik istenfélők.
Zsolt 102,1-2.3-4.6-7.8 és 10

SZENTLECKE Szent János apostol első leveléből
Isten előbb szeretett minket.
Testvéreim!
Szeressük egymást, mert a szeretet Istentől van!
Mindenki, aki szeret, Istentől való, és ismeri az Istent. Aki nem szeret, nem ismeri az Istent, mert Isten a szeretet. Isten szeretete abban nyilvánult meg, hogy az Isten elküldte a világba egyszülött Fiát, hogy éljünk általa. A szeretet nem abban áll, hogy mi szeretjük Istent, hanem hogy ő szeret minket, és elküldte Fiát bűneinkért engesztelésül. Szeretteim! Ha Isten így szeretett minket, nekünk is szeretnünk kell egymást. Istent soha senki nem látta. Ha szeretjük egymást, Isten bennünk marad, és a szeretete tökéletes lesz bennünk. Abból tudjuk, hogy benne élünk, ő pedig bennünk, hogy a Lelkéből adott nekünk. Mi láttuk és tanúságot teszünk róla, hogy az Atya elküldte a Fiút, mint a világ Üdvözítőjét. Aki vallja, hogy Jézus az Isten Fia, abban az Isten benne marad, és ő is az Istenben. Megismertük a szeretetet, amelyet Isten helyezett belénk, és hittünk benne. Az Isten szeretet, és aki megmarad a szeretetben, az az Istenben marad, s az Isten őbenne.
Ez az Isten igéje.
1Jn 4,7-16

ALLELUJA
Vegyétek magatokra igámat és tanuljatok tőlem, * mert szelíd vagyok és alázatos szívű! Mt 11,29ab - 2. tónus.

EVANGÉLIUM Szent Máté könyvéből
Tanuljatok tőlem, mert én szelíd vagyok, és alázatos szívű - mondja az Úr.
Abban az időben Jézus megszólalt, és ezt mondta:
Magasztallak téged, Atyám, ég és föld Ura, mert elrejtetted mindezt a bölcsek és okosak elől, és kinyilatkoztattad a kicsinyeknek! Igen, Atyám, így tetszett ez neked! Az én Atyám mindent átadott nekem, és nem ismeri a Fiút senki más, csak az Atya, s az Atyát sem ismeri más, csak a Fiú, és akinek a Fiú ki akarja nyilatkoztatni.
Jöjjetek hozzám mindnyájan, akik fáradtak vagytok, és terhek alatt görnyedtek: én felüdítlek titeket! Vegyétek magatokra igámat, és tanuljatok tőlem, mert én szelíd vagyok és alázatos szívű - és nyugalmat talál lelketek. Mert az én igám édes, és az én terhem könnyű.
Ezek az evangélium igéi.
Mt 11,25-30

EGYETEMES KÖNYÖRGÉSEK
Egyetemes könyörgések Jézus Szíve ünnepére (Elsőpéntekre is)
Pap: Testvéreim! Forduljunk bizalommal Urunkhoz és jó Pásztorunkhoz, Jézus Krisztushoz, akinek Szentséges Szíve szeret bennünket, és minden ügyünkben gondunkat viseli.
Lektor: 1. Légy, Urunk, Főpásztora lelkipásztorainknak: Szentatyánknak, püspökeinknek és papjainknak, hogy Szíved szerint vezessék a rájuk bízott nyájat!
Hívek: Kérünk téged, hallgass meg minket!
2. Támogasd, Urunk, az államfőket, hogy az igazság és a szeretet útján irányítsák népeiket a béke és a boldogulás felé!
Hívek: Kérünk téged . . .
3. Hajolj le, Urunk, irgalmas szívvel a megfáradottakhoz, és könnyítsd meg számukra az élet terheit!
Hívek: Kérünk téged . . .
4. Engedd, Urunk, hogy hívő közösségünk minden tagja megbocsátó és irgalmas szívű legyen a te Szent Szíved példája szerint!
Hívek: Kérünk téged . . .
5. Elhunyt testvéreink Szentséges Szíveden leljék meg az örök nyugodalmat!
Hívek: Kérünk téged . . .
Pap: Urunk! Tekints irgalmasan hozzád könyörgő családodra, amely szívvel-lélekkel rád hagyatkozik és gondviselésedbe veti bizalmát! Maradj vele, éltesd és vezesd! Szabadítsd meg minden bajtól! Áraszd el Szent Szíved áldásával! Aki élsz és uralkodol mindörökkön örökké.
Hívek: Ámen.
 
 
0 komment , kategória:  vallás  
Fisher Szent János püspök, vértanú
  2017-06-22 08:29:34, csütörtök
 
  Fisher Szent János püspök, vértanú és Morus Szent Tamás vértanú, az államfők és a politikusok védőszentje
SZENTLECKE Szent Péter apostol első leveléből
Örvendjetek, ha részetek van Krisztus szenvedéseiben!
Szeretteim!
Ne ütközzetek meg azon a tüzes kohón, amelyen próbaképp kell átjutnotok, mintha hallatlan dolog történnék veletek, hanem örvendezzetek, ha részt vehettek Krisztus szenvedéseiben, hogy amikor dicsősége kinyilvánul, akkor is ujjongva örülhessetek. Boldogok vagytok, ha Krisztusért gyaláznak titeket, mert a dicsőség Lelke: az Isten Lelke nyugszik rajtatok. Senki ne szenvedjen azért közületek, mert gyilkos vagy tolvaj, gonosztevő vagy bujtogató. Aki azonban keresztény volta miatt szenved, ne szégyellje ezt, hanem dicsőítse meg Istent a keresztény névvel.
Mert itt van az ideje, hogy elkezdődjék az ítélet Isten házán. De ha mirajtunk kezdődik, mi lesz a vége azoknak, akik nem hisznek az Isten evangéliumában? Ha az igaz is alig üdvözül, hová lesz a gonosz és a bűnös? Ezért azok is, akik Isten akarata szerint szenvednek, ajánlják lelküket jó cselekedeteikkel a hűséges Teremtőnek.
Ez az Isten igéje.
1Pét 4,12-19

VÁLASZOS ZSOLTÁR
Válasz: Akik könnyek között vetnek, * majd ujjongva aratnak. 5. vers.
Előénekes: Midőn az Úr hazahívta Sionnak foglyait, * olyanok voltunk, mint akik álmodnak.
Megtelt akkor örömmel az ajkunk, * és a nyelvünk ujjongással.
Hívek: Akik könnyek között vetnek, * majd ujjongva aratnak.
E: Akkor így beszéltek a nemzetek: * ,,Az Úr nagy dolgot művelt vélük."
Hatalmas dolgot művelt az Úr vélünk, * azért szívből ujjongunk.
H: Akik könnyek között vetnek, * majd ujjongva aratnak.
E: Fordítsd, Uram, jóra sorsunkat, * amint megárasztod délen a folyókat.
Akik könnyek között vetnek, * majd ujjongva aratnak.
H: Akik könnyek között vetnek, * majd ujjongva aratnak.
E: Sírva viszik a magot, mikor vetni indulnak, * de ujjongva jönnek, jönnek és hozzák kévéiket.
H: Akik könnyek között vetnek, * majd ujjongva aratnak.
Zsolt 125,1-2ab.2cd-3.4-5.6

ALLELUJA
Boldogok, akik üldözést szenvednek az igazságért, * mert övék a mennyek országa. Mt 5,10 - 7 b. tónus.
EVANGÉLIUM Szent Máté könyvéből
Jézus követése súlyos áldozatokat is követelhet tőlünk.
Abban az időben Jézus így szólt apostolaihoz:
Ne gondoljátok, hogy azért jöttem a földre, hogy békét hozzak! Nem azért jöttem, hogy békét hozzak, hanem hogy kardot. Azért jöttem, hogy szembeállítsam a fiút apjával, a leányt anyjával és a menyei anyósával. Saját háza népe lesz az ember ellensége.
Aki atyját vagy anyját jobban szereti, mint engem, az nem méltó hozzám. Aki fiát vagy leányát jobban szereti, mint engem, az nem méltó hozzám. Aki nem veszi föl keresztjét, és nem követ engem, az nem méltó hozzám. Aki meg akarja találni életét, elveszíti azt; de aki érettem elveszíti életét, megtalálja azt.
Ezek az evangélium igéi.
Mt 10,34-39

EGYETEMES KÖNYÖRGÉSEK
31. A VÉRTANÚKRÓL
Pap: Imádkozzunk, testvéreim, a mi Urunkhoz, Jézus Krisztushoz, aki a vértanúk hősiessége által mutatja meg a világnak az igaz hit értékét és az áldozatvállalás magasztosságát!
Lektor: 1. Vértanúidért, akik mindhalálig hűségesek maradtak hozzád, őrizd meg népedet az igaz hitben!
Hívek: Kérünk téged, hallgass meg minket!
2. Vértanúidért, akik szabad lélekkel tettek tanúságot rólad, add meg az egész világnak a lelkiismereti szabadság ajándékát!
3. Vértanúidért, akik téged követve keresztjüket vállalták, add, hogy az élet minden baját mi is erős lélekkel viseljük!
4. Vértanúidért, akik tisztára mosták lelkük köntösét szent véredben, add, hogy legyőzzük a test és a világ csábításait!
5. Vértanúidért, akik együtt uralkodnak veled, fogadd be (N. testvérünket és összes) halottainkat örök országodba!
Pap: Győzelmes királyunk, Jézus Krisztus! Látod, hogy nélküled mennyire gyengék vagyunk. Állj híveid mellett a megpróbáltatás idején, és add meg nekik erősítő kegyelmedet! Aki élsz és uralkodol mindörökkön örökké.
Hívek: Ámen.
 
 
0 komment , kategória:  vallás  
Június 22.- Nolai Szent Paulínusz püspök
  2017-06-22 08:26:29, csütörtök
 
  Élete katolikus oldalon Link

 
 
0 komment , kategória:  vallás  
Nolai Szent Paulínusz püspök
  2017-06-22 08:22:23, csütörtök
 
  SZENTLECKE Szent Pál apostolnak a korintusiakhoz írt második leveléből
Jézus Krisztus, noha gazdag volt, értetek szegénnyé lett, hogy szegénysége által meggazdagodjatok.
Testvéreim!
Ismeritek Urunk, Jézus Krisztus jótékonyságát. Noha gazdag volt, értetek szegénnyé lett, hogy szegénysége által meggazdagodjatok.
Erre nézve tanácsot is adok nektek, mert javatokra válik. Tavaly óta nemcsak hogy megkezdtétek a gyűjtést, hanem őszinte szándékotokat is megmutattátok. Most tehát gyakorlatban is hajtsátok végre, hogy a készséges akarat, tehetségetekhez mérten, tettekben valósuljon meg. Ha tehát készséges az akarat, aszerint kedves (az Istennek), amije van, és nem aszerint, amije nincs.
Nem azért kell gyűjteni, hogy mások megszabaduljanak a szükségtől, ti meg bajba jussatok, hanem az egyenlőségért. Most az ő szükségüket a ti bőségetek enyhíti, hogy majd az ő bőségük nektek szolgáljon szükségetekben segítségül, s így (a javak) kiegyenlítődjenek. Az írásban is ez áll: ,,Aki sokat gyűjtött, nem bővelkedett, aki meg keveset, nem szűkölködött."
Ez az Isten igéje.
2Kor 8,9-15

VÁLASZOS ZSOLTÁR
Válasz: Íme, eljövök, Uram, * hogy teljesítsem azt, amit kívánsz. Vö. 8a és 9a. vers.
Előénekes: Várva vártam az Urat, * és ő lehajolt hozzám.
Új éneket adott az ajkamra, * Istenünknek zengő éneket.
Hívek: Íme, eljövök, Uram, * hogy teljesítsem azt, amit kívánsz.
E: Sem véres, sem ételáldozat nem kellett neked, * fülemet azonban megnyitottad.
Nem követeltél égő- és engesztelő áldozatot, * így szóltam akkor: ,,Íme, eljövök."
H: Íme, eljövök, Uram, * hogy teljesítsem azt, amit kívánsz.
E: A könyvtekercsben rólam írva áll, * hogy akaratodat teljesítsem.
Erre vágyom, Istenem, * törvényed szívemet örömmel tölti el.
H: Íme, eljövök, Uram, * hogy teljesítsem azt, amit kívánsz.
E: Igazságodat hirdetem a nagy közösségben, * ajkam el nem hallgat, Uram, jól tudod.
H: Íme, eljövök, Uram, * hogy teljesítsem azt, amit kívánsz.
Zsolt 39,2 és 4ab.7-8a.8b-9.10

ALLELUJA
Boldogok a lélekben szegények, * mert övék a mennyek országa. Mt 5,3 - 1 D2. tónus.
EVANGÉLIUM Szent Lukács könyvéből
Atyátok úgy látta jónak, hogy nektek adja az ő Országát.
Abban az időben Jézus így szólt tanítványaihoz:
,,Ne félj, te kisded nyáj, hisz Atyátok úgy látta jónak, hogy nektek adja az Országot.
Adjátok el, amitek van, és osszátok ki a rászorulóknak. Készítsetek magatoknak kimeríthetetlen erszényt, kifogyhatatlan kincset a mennyben, ahol tolvaj nem fér hozzá, és a moly nem rágja szét. Ahol a kincsetek, ott a szívetek is."
Ezek az evangélium igéi.
Lk 12,32-34

EGYETEMES KÖNYÖRGÉSEK
32. A PÁPÁKRÓL VAGY LELKIPÁSZTOROKRÓL
Pap: Kérjük, testvéreim, Krisztus Urunkat, a jó Pásztort, hogy mutassa meg szeretetét irántunk, és hallgassa meg kéréseinket!
Lektor: 1. Urunk, te vagy a pásztorok fejedelme: ne hagyd Egyházadat szent és kiváló lelkipásztorok nélkül!
Hívek: Kérünk téged, hallgass meg minket!
2. Aki nyájadat Péterre és utódaira bíztad, add, hogy N. pápánk az apostoli lelkű szent főpapok nyomdokait kövesse!
3. Aki jóságosan tanítod és neveled a népeket, ne engedd, hogy a világ elveszítse érzékét a lelki táplálék iránt!
4. Aki ismered tieidet, ne engedd, hogy egy is elvesszen azok közül, akikért véredet ontottad!
5. Aki válladra veszed a gyengét, és felkutatod az elveszett bárányt, erősítsd meg gyenge hitünket, és térítsd vissza magadhoz azokat, akik elhagytak téged!
(6. Aki életedet adtad juhaidért, öleld szent Szívedre N.-t és többi elhunyt testvérünket!)
Pap: Urunk, Jézus Krisztus, hallgasd meg néped kéréseit, és örvendeztesd meg nyájadat a pásztorok gondosságával, a pásztorokat pedig a rájuk bízott lelkek engedelmességével! Aki élsz és uralkodol mindörökkön örökké.
Hívek: Ámen.


 
 
0 komment , kategória:  vallás  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 11 
2017.05 2017. Június 2017.07
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 249 db bejegyzés
e év: 3932 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 3935
  • e Hét: 14997
  • e Hónap: 27673
  • e Év: 261420
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.