Belépés
lambert.blog.xfree.hu
Bár úgy tűnik ma, mintha csak a hamisak, a gazok és gonoszok számára gyümölcsözne az élet; ne irigyeld őket! Összeomlik alattuk a csalásra épült világ. A jövend... Ballán Mária
2006.07.04
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 10 
KOZÁK ANDRÁS SÍRJÁRA - Kubínyi Tamás adása az ÁK TV-ben
  2017-08-01 23:55:41, kedd
 
  Ajánlom mindenki figyelmébe ezt a fontos adást:

170725CN! KOZÁK ANDRÁS SÍRJÁRA - Kubínyi Tamás - Álmos Király Televízió


Link


Az Álmos Király Televízió honlapja:


Link
 
 
0 komment , kategória:  Álmos Király Akadémia és TV.  
Enigmák - Az egyik legszentebb tárgy érdekes titkai -
  2017-08-01 23:48:36, kedd
 
  Enigmák - Az egyik legszentebb tárgy érdekes titkai - 07.29.


LinkENIGMÁK TV:


Link


Száraz György magazinja, a " Boldog napot " :


Link
 
 
0 komment , kategória:  ENIGMA - ENIGMÁK-Ébredések  
Fejedelmi sír a Pilisben, amit eltűntetett az mta!
  2017-08-01 23:35:21, kedd
 
  Videó: Fejedelmi sír a Pilisben, amit eltűntetett az mta!


Link


Két régebbi bejegyzésem képekkel: Link

Link
 
 
0 komment , kategória:  MAGYAR TÖRTÉNELEM  
Mihályfalvi János legújabb videói
  2017-08-01 23:29:34, kedd
 
  KÖVEK ZSOLTÁRA - REMÉNYIK S. - SUNYOVSZKY SZ. - MIHI - 2017


Link


WASS ALBERT - ÖREGEDŐ SZERELMES VERS - MIHI - 2017


Link


SZEGÉNY MAGYARORSZÁG - v. SZABÓ ISTVÁN - MIHI - 2017


Link


Mihi eddig megjelent videói a YouTube-on :


Link
Mihi honlapjai változatlanul itt elérhetők:
Azonos tartalommal!

http://www.igazsagok-gazsagok.info/

http://magyarigazsag.serverdomain.info/

http://magyarigazsag.serverdomain.li/
 
 
0 komment , kategória:  MIHÁLYFALVI JÁNOS, MIHI  
Magyar robotsiker Amerikában
  2017-08-01 23:06:38, kedd
 
  Magyar robotsiker Amerikában - vannak azért olyanok, akik bejutnak Trumphoz

Vannak magyarok, akik kezük-lábuk törik, hogy Trump fogadja őket a Fehér Házban, ám mégis hoppon maradnak. Ezzel szemben a budapesti Fazekas Gimnázium diákjainak sikerült bejutniuk az elnöki rezidenciára. Igaz, ehhez az kellett, hogy megnyerjék a világ egyik legnagyobb robotépítő versenyét Washingtonban.

Ha a budapesti Fazekas Mihály Gimnázium szakkörös tanulói elmesélik valakinek, hogy az iskolában legózni szoktak délutánonként, talán megmosolyogják őket. Pedig a dán építőjáték tökéletes alapanyagot biztosít a legbonyolultabb gépezetek, például robotok építéséhez, amelyeket aztán számítógép-vezérelte motorok mozgatnak, hogy távvezérelve vagy programozott algoritmusok parancsait követve a legkülönfélébb feladatokat hajtsák végre.

- Másfél évtizede tanított nálunk egy amerikai tanár, aki megismertette az akkori diákokat a Lego-robotokkal, illetve a First Lego League nevű Lego-robotépítő versennyel. Az első csapatunkat is ő vitte el egy angliai versenyre. Mióta az alapítónk elhagyta a gimnáziumot, én vettem át a szakkört - kezdi a Fazekas Gimnázium és a robotok közös történetét Karsai Zsuzsanna gépész-műszaki tanár, aki elkísérte a diákokat a washingtoni versenyre. - A szakkör első fázisában a diákjaink egyetemista instruktorok segítségével sajátíthatják el a robotépítés- és programozás alapjait, majd, ha megtetszik nekik, önállóan is dolgozhatnak különféle projekteken.

Az efféle viadalok legtöbbje nem pusztán programozási ismereteket igényel - bár ilyenre is van példa -, az induló csapatok ugyanis maguk készítik a robotokat is. Általában hónapokkal a verseny előtt kiadják a feladatot a jelentkezőknek, ők pedig több száz munkaórán keresztül dolgoznak a megoldáson. Ezután kiutaznak a helyszínre, ahol bizonyítaniuk kell a gép képességeit.

A washingtoni versenyre egyébként 162 országból jelentkeztek 15 és 19 év közötti diákok alkotta csapatok. A feladat a víztisztítást szimulálta. Egy ötször négyméteres, folyót jelképező, kék (víz) és narancssárga (szennyeződés) labdákkal megtöltött arénából kellett a robotoknak kiszűrniük a szennyeződést szimbolizálókat. A gyakorlatban a robotok kiemelték a labdákat, szín szerint szétválogatták, majd eljuttatták őket a pálya meghatározott helyére. A versenykiírásban nem határozták meg, hogy mennyire kell önállóan dolgoznia a robotnak. A Fazekas Gimnázium robotjának mozgását a diákok vezérelték egy távirányító segítségével, de a labdák szín szerinti válogatása automatikusan zajlott a beépített színérzékelő segítségével.

A szakkör résztvevői számára a versenyekre történő folytonos felkészülés a mindennapok része, de a washingtoni robotversenyre való kijutás nem ment simán. - Amerikában már sok éve megrendezik ezt a megmérettetést, és most először nemzetközivé tették, afféle robotolimpiává változtatták. Először úgy tűnt, nem tudunk indulni rajta, mert egy országból csak egy csapatot fogadnak, és a balatonalmádi két tannyelvű gimnázium csapata már megelőzött minket - folytatja a szakkörvezető tanár. - Ebbe bele is nyugodtunk, de aztán a szervezők megkerestek minket, mert annyira tetszett nekik a bemutatkozásunk, hogy felkértek, képviseljük Európát. Így Magyarországról két csapat indult, mi hivatalosan az egész kontinens színeiben.

Videó: Link

- A verseny hat fordulóból állt. Mindegyikben hat csapat robotjai dolgoztak, két darab háromtagú szövetségbe sorsolva. Előtte két napig tesztelhettünk a helyszínen, de akkor már csak apróbb változtatásokat kellett végrehajtanunk - emlékszik Zalán.

A győzelem után a csapat tagjai meglátogathatták a Fehér Házat, ahová azonban Karsai Zsuzsanna és az egyik résztvevő diák nem léphetett be, mert véletlenül elírták az adatait, miközben az egyik bevásárlóközpontban mobiltelefonon keresztül regisztráltak. Attól remélhetőleg nem kell azonban tartani, hogy ez a kellemetlenség eltántorítja a műszaki pályától vagy a robotoktól, mivel a csapattagok legtöbbje szinte biztosan ebben az irányban fog továbbtanulni.

- A hat tagból öt speciális matematikatagozatra jár, és a robotépítéssel ők már alaposan meg lettek fertőzve. Két tanuló (Martinák Zalán és Molnár-Sáska Zsófia) eleve járatos volt a Java programnyelvben, így ők írták a programot, a többiek inkább a gyakorlati építésben vettek részt - mondja Karsai Zsuzsanna. - A munka nagy részét önállóan végezték a gyerekek, alig valamit kellett nekik most, kifejezetten e verseny előtt megtanítani. Nagyon strapabíró robotot építettek - büszkélkedik a Fehér Házat is meglátogató győztes csapat felkészítő tanára.

Burundi robotosok

A First robotverseny azt volt hivatott hirdetni, hogy a tehetség a világ minden táján megtalálja az utat az érvényesülésre, illetve hogy a technológiai fejlődés megoldást jelenthet a világ környezeti és társadalmi problémáira. Ennek ellenére a versenyszervezők és a résztvevők nem függetleníthetik magukat a realitásoktól. A verseny előtt arról érkeztek hírek, hogy a csupa lányból álló afgán csapat nem kapott vízumot, és így jártak a gambiai diákok is. Az amerikai hatóságok a tiltakozás hatására mindkét esetben felülvizsgálták első, elutasító határozatukat, és mindkét csapat bemutathatta a robotját, írja a Quartz.

Mégsem ők, hanem a burundi hatos okozott problémát az idegenrendészet számára. A csapat mentora jelentette a hatóságoknak, hogy a 15-18 éves diákok a verseny záróünnepsége után nem érkeztek vissza a szállásukra. A szobáikat később kiürítve találták, a szobakulcsot pedig - jólneveltségről téve tanúbizonyságot - titokban betették a mentor táskájába. A hat ismeretlen helyre távozott diák közül kettő nem sokkal később már át is lépett az amerikai-kanadai határon.

Az incidens hátteréről érdemes tudni, hogy Burundiból április óta 400 ezer ember menekült el (főként a szomszédos országokba), miután a hatalmához ragaszkodó Pierre Nkurunziza elnök bejelentette, hogy harmadszor is indul a választásokon, ez pedig véres tiltakozásokat és hatalmi megtorlást váltott ki.


Forrás: Link
 
 
0 komment , kategória:  TÖRTÉNETEK,ÍRÁSOK,HÍREK  
Az idegenek ne csak úgy bandázzanak az országban...
  2017-08-01 22:56:55, kedd
 
  A Belügyminisztérium olyan salátatörvényt terjesztett a kormány elé, amely erősen kihat az állampolgárok személyes adataira, azok kezelésére. Központi adattároló szervezetre bíznák a különféle szervek által készített kép- és hangfelvételeket. Emellett a szállásadókra és a mobilszolgáltatókra is plusz kötelezettségeket róna a tervezet.

A keddi Magyar Nemzet a tervezet tartalmát ismertetve azt írta, hogy a Belügyminisztérium által benyújtott salátatörvény részeként átírnák a polgárok személyi adatairól szóló törvényt: így a jövőben a különböző szervek (rendőrség, közútkezelő, közterület-felügyelő stb.) által készített kép- és hangfelvételeket egy központi helyen tárolhatnák, ahonnan egyes szervezetek ki is kérhetnék az adatokat például bűnüldözési, nemzetbiztonsági, bűnmegelőzési, sőt közlekedésszervezési céllal.

Az adatokat a tárhelyszolgáltató nem láthatná, és ha nem használják fel azokat, akkor 15 napon belül törlik őket - derül ki a tervezetből.

A kormány rendeletben jelölhetné ki, mely szervezet láthatja el a tárhelyszolgáltatást.

A tervezet kötelezettségeket ró a szálláshely-szolgáltatókra: a szállásadóknak el kell kérni, és tárolni is kell a vendégek nevét, nemét, születési helyét és idejét, állampolgárságát, valamint az anyjuk nevét. A legfurcsább, hogy kötelesek lennének lemásolni a vendég személyazonosító okmányát, emellett rögzíteniük kellene az érkezés és a távozás várható időpontját.

A mostani tervezetben említett adatokat a nemzetbiztonsági szolgálatok kikérhetik a vendéglátóhelyektől, ha feladatuk indokolja. A szolgálatok azt is meghatározhatják, hogy a szállásadó milyen műszaki feltételek közepette továbbítsa a kért adatokat, és a szállásadó köteles az ehhez szükséges rendszert kiépíteni, ha nincs neki. Ha ez elmarad, 500 ezer forintos bírságra számíthat - derül ki a rendeletből.

Pintér Sándor belügyminiszter indoklása szerint jelenleg nincs arra szabályozás, hogy a magyar és külföldi szállóvendégek kötelesek megadni személyes adataikat, a szálláshelyeknek így nincs törvényi felhatalmazásuk, hogy elkérjék.

A jogszabálytervezet emellett a mobilszolgáltatókat kötelezi arra, hogy veszélyhelyzet esetén a saját költségükön tájékoztassák SMS-ben az ügyfeleiket. Az ehhez szükséges hálózatfejlesztésre hat hónapot ad a tervezet.


Forrás: Link
 
 
0 komment , kategória:  TÖRTÉNETEK,ÍRÁSOK,HÍREK  
A muszlim világ ellensége a Nyugat - kihasználni aztán
  2017-08-01 22:51:05, kedd
 
  A muszlim világ ellensége a Nyugat - kihasználni aztán széjjelzúzni

Az osztrák külügy- és integrációs minisztérium muszlim fiatalok szélsőségessé válásáról mutatott be egy tanulmányt kedden, amely elsődlegesen azt vizsgálta, hogy milyen szerepe van a vallásnak az iszlamista radikalizálódásban. A tanulmány szerint a Nyugatnak a muszlim világ ellenségképeként való meghatározása központi szerepet játszik a radikalizálódott személyek önmeghatározásában.

Az ellenzéki liberális Neos párt egyik parlamenti interpellációja kapcsán bemutatott tanulmány a Menekültügyi, Bevándorlási és Integrációs Alap (AMIF) megbízásából készült, a bécsi egyetem iszlám vallástudományi intézete professzorának, Ednan Aslannak a vezetésével. Aslan állítja majd össze az ausztriai iszlám óvodákról készülő értekezést is, amelynek előtanulmányáról nemrég heves vita bontakozott ki Ausztriában. A bírálók szerint a megrendelő külügyi tárca politikai célzattal manipulálta a tanulmányban leírtakat.

Az iszlamisták radikalizálódási folyamatáról készült vizsgálatot 2016 tavaszán végezték börtönökben fogva tartott, illetve fiatalkorúak intézetében élő, zömében 18 és 30 év közötti férfiak körében. Az összesen 29 interjúalany közül 15-en terrorcselekmény miatt kirótt büntetésüket töltötték. A kikérdezettek a radikalizálódás különböző fokán álltak.

A kedden ismertetett tanulmány szerint nem igazolódott be az a feltevés, hogy a szélsőségessé vált fiatalok javarésze csekély vallási ismeretekkel rendelkezne. A megkérdezettek nagy része vallásos családból származik, és már szélsőségessé válása előtt is voltak ismereteik az iszlámról. Az interjúalanyok aktívan foglalkoztak az iszlám tanítások tartalmával, előírásaival és értékeivel. Sok megkérdezett ezt az élményt élete fordulópontjának nevezte, többségük pozitívan tekintett vissza rá.

Az iszlám teológia radikális, szalafista irányzatát a megkérdezettek mindannyian egységes vallási és társadalompolitikai koncepcióként fogták fel, amelynek az élet minden területét, a személyes kapcsolatokat és az állam működését is meg kell határoznia. Elmondásuk szerint ez hatja át saját törekvéseiket, a vallásgyakorlást, a nyelvhasználatot és a megjelenésüket is. A tanulmány szerint a szalafista nézeteknek ugyanakkor az iszlám tanítás általánosan elismert, klasszikus művei szolgálnak alapul.

A vizsgálat szerint a radikalizálódásukban kulcsszerepet játszottak tekintélyes vallási vezetők és azok a mecsetek, ahol ezeket a szalafista tanokat hirdetik. Mint kiderült, hogy az érintettek többnyire nem elszigetelten, hanem radikális környezetben válnak szélsőségessé.

Az interjúk alapján a tanulmány megállapítja, hogy ugyan a szélsőségesség az interneten terjed, azonban a személyes kapcsolatok sokkal mérvadóbbak. Fontos elem továbbá a missziós munka, hiszen a fiatalok meggyőzés által válnak követőkké vagy maguk is térítőkké. Akik nagyobb fokú teológiai tudással rendelkeznek, azoknak tekintélyes központi szerepük van a szélsőséges környezetben.

A szélsőségessé válás további tényezője az elidegenedés érzése, ugyanis a radikális csoportok és egyének magukat az egyetlen igaz muszlimnak tartják. A csoporthoz tartozás a többségi társadalomtól, valamint a többi muszlimtól való elszigetelődést, akár lenézést eredményezi. Elutasítják továbbá a demokráciát, s azzal szemben a saríát, vagyis az iszlám törvénykezést tekintik társadalmi jogalapnak.

A tanulmány szerint a Nyugatnak a muszlim világ ellenségképeként való meghatározása központi szerepet játszik a radikalizálódott személyek önmeghatározásában.

Hivatalos becslések szerint Ausztria 8,5 millió lakosa közül 600 ezer a muszlim.

Az osztrák belügyminisztérium legutóbbi közlése szerint mintegy háromszáz feltételezett szélsőséges indult Ausztriából a Közel-Keletre, hogy részt vegyen az ottani harcokban. A kiutazók 20 százaléka nő volt. A szélsőségesek közül ötvenet már a határon feltartóztattak, negyvenen a harcok során vesztették életüket, mintegy kilencvenen pedig azóta visszatértek az országba.


Forrás: Link
 
 
0 komment , kategória:  TÖRTÉNETEK,ÍRÁSOK,HÍREK  
Szírek Arámiak azaz Szkíták
  2017-08-01 22:39:59, kedd
 
  Az ‘Aramaeos,Arameos', Plinius szerint a Szkíták régi neve volt, Strabo szerint az Aramaei-ek [Arimi, Arimaos, Arimos, Aramaeos, Aramos] a Szírek régi neve; volt egy olyan szkíta nép is hogy ‘Arimasp-ok'. [Otrokocsi Foris-nal azt írja hogy Strabonal ‘a Szírek mostani neve Armaeos‘ ; Sir Walter Raleigh-nel meg egyszerűen azt írja hogy Strabonal a Szírek neve Arameos vagy Armenios]

Plinius római történetíró (Kr. u. I. század): a Jaxart vizén túl ,,vannak a Scytha népek, , ezeket a Persák átalában Sákoknak nevezték a legközelebbi nemzettől, a régiek Aramae-oknak [Arameus]" (Plinius: Historiae naturalis, VI. könyv.)
Szír Arámi Népviselet

A szicíliai Diodórosz (Kr.e. 40 körül) írja: ,,Mert nagyon megsokasodott az a nép (a Szkíta), s nevezetes királyai voltak, kiktől némelyek a Szaka, mások a Masszagéta, ismét mások az Arimasp [Arameus] nevet kapták. Egy másikat, amely Médiából [Mada] a Don vidékére települt, Szarmatáknak [Szári-Mada] hívnak." (Diodórosz II. 45.)

Tehát a Scythák régi neve Aramae [Arámi/Arameus] vagy Aram.


A történelem adatai oda mutatnak, hogy a régibb időben a tulajdonképpeni Syria, Mesopotamia, sőt az alsó Euphrat és Tigris vidékei lakosai főtömegének nyelve és nemzetiségére más kifejezésök a keletieknek nem volt, mint az Aram,mely nevet ősidők óta széles kiterjedésű nagy nemzet viselt; s épen ide vezet bennünket a Sinar, Sennaar vagy Sinear helynév is, mely tartomány Babyloniának egy részét tette.

A Scythák e vidéken volt lakásának nyomaira mutatnak a régi térképeken feljegyzett Magyar-Scytha hangzatú nevek; jelesen: Mesopotamiában az Eufrat partján Zitha, Sitha, ezzel csaknem átellenben Sittace nevű városok, Assyria Sittacene tartománya, Persisben Sittac vize; nem messze Babylontól az Eufrat partján Cunaxa, Besechan, Abar, Dar, Sur, Zab, Vadas, Kurduch, Cadus parthus városok; Sarudsch, Tscharmellyk, Ur, Lycus, Zabar, Halus vagy Chalasar, Charax, Azar, Agar, Cannab, Carban, Halum, Philiscum stb.

Szelényi Imre a Pannon nép eredetéről írt értekezésében azt írja, hogy Árpád törzse az Orontes és Eufrates felső folyása közötti Arpaduból jött. Ettől délnyugatra volt Emese (Ma Homs, Szíria) városa.
Szíria - Arám - Arameus
Szíriában több éve háború zajlik. Egy kevéssé ismert információ a harcok során leggyakrabban említett két szíriai város, Aleppo és Homsz régmúltjáról.

Háromezer évvel ezelőtt, Kr.e. I. évezredben Aleppo városa az önálló ARPAD fejedelemséghez tartozott, állapítja meg a Cambridge Ancient History történelmi monográf sorozata. Az 1970-ben kiadott The New American Bible is, amelyhez VI. Pál pápa írt előszót, 909. oldalán megerősíti az önálló államisággal rendelkező Arpad fejedelemség létét. Az asszír haderő évekig ostromolta a fejedelemséget. Annak fővárosa azonban három évig ellenállt, míg végül Kr.e. 740-ben az asszír haderő a füstölgő romhalmazba bevonulva, ott már élő embert nem talált - tudósít az Aleppo városától északra húzódó Arpad fejedelemségről az Enyclopeadia Hungarica (Calgary, 1998).

Homsz városa mintegy félúton fekszik Damaszkusz és Aleppo között. Azt talán még kevesebben tudják, hogy mi volt Homsz városának régi neve. Amint arról az Ausztráliában kiadott angol nyelvű Syria című útikalauz 200. és 219. oldalán tudósít, Homsz városának régi neve EMESA volt. (Lonely Planet Publications Pty Ltd, Hawthorn, Victoria, 1999).

A zsidó teológia és a judaizmus történészei határozottan állítják és bizonyítják Jézusról:

Jochanan Ben Zakkaj rabbi által, hogy: ,,...az istentelen Nimród fiának fia. " volt. (Talmud, Pesachim 91, a lap, Rasi)

,,...az első ember arámi nyelven beszélt... eretnek volt... istentagadó volt." (Talmud, Sanhedrin 38 b. lap).

,,Sose imádkozzék az ember szükségleteiért arámi nyelven, ha valaki a szükségleteiért arámi nyelven imádkozik, akkor az angyalok nem csatlakoznak az ő imádságához, mert ők az arámi nyelvet nem értik."(Talmud, Sabbath 12 b. lap).

,,Az ember kívánságait ne adja elő arámi nyelven." (Talmud, Sota 33 a. lap)

Galileában Arámiul beszéltek! ,,Scythák regios neve Arám." (Plinius)

A rómaiak által Galileának nevezett [Kr. e. 63] tartományról az első században élt zsidó történetíró, Josephus Flavius művéből megtudjuk, hogy e föld neve valójában ,,Galil hag goyim", azaz a ,,nemzsidók földje" [idegenek földje], melyről így ír: ,,Skythopolis [Szkíták városa] mellett húzódik a Jordán-folyóig... igen kis terjedelmű és környékük nem zsidó." (Flavius, Josephus - A zsidó háború, ford.: Révay József)

Jézus az utolsó vacsorán, a kenyérre mondta: ez az én testem, a borra mondta: ez az én vérem... ezt cselekedjétek! A kenyér és bor = test és vér = testvér [vértestvér] Hun/Szkíta szokás szerint rendelte el, ami sok ezer éves múltra tekint vissza. Ennek folytonosságaként kötöttek vérszerződést hét kiváló magyar is, hogy visszaszerezzék Atilla királyunk örökségét.

Jézus magyar szokás szerint
, kenyér-bor áldozatot hozott és testét, vérét adta értünk, testvérünkké lett. Csak magyarul érthető a két szó Összes-s-Égében.
Pártus Szkíta Jézus

Akkor milyen nyelven beszélt Jézus? Milyen nép közé született le? ÉsTen? Arámi visszafelé Imára.


Forrás: Link
 
 
0 komment , kategória:  MAGYAR TÖRTÉNELEM  
Végre kiderült, mi lett a bibliai nép sorsa
  2017-08-01 22:08:49, kedd
 
  Több ezer évvel ezelőtt a kánaániták meghatározó civilizációt építettek ki a Közel-Keleten: saját ábécét hoztak létre és számtalan települést alapítottak a régióban. A kutatókat régóta foglalkoztatja a kérdés, hogy végül mi is történt a Bibliából is ismert népcsoporttal?

A Biblia szerint a vegyes etnikumú népcsoportot a térségbe érkező zsidók pusztították el, a szakértők többsége azonban úgy gondolja, hogy a valóságban ennél jóval árnyaltabb a kép. Kutatók egy csoportja most genetikai vizsgálattal igyekezett felfedni, hogy végül mi lett a rejtélyes kánaániták sorsa - számol be a Science Daily.

A Marc Haber és Chris Tyler-Smith, a Sanger Intézet munkatársai által vezetett csapat egy ősi kánaánita lelőhelyen feltárt maradványokból, illetve mai libanoniaktól származó DNS-mintákat elemzett. A kutatásban azt az öt 4000 éves leletet használták fel, melyek a Libanon területén található Szidónnál kerültek elő. A szakértők emellett 99 mai libanonitól gyűjtöttek be mintákat.

Haber azt mondaj, az analízisük felfedte, hogy a bibliai nép az újkőkor alatt letelepült helyi földművesek és a területre 5000 éve megérkezett idegenek keveredésével alakult ki. ,,A mai libanoniak feltehetőleg a kánaániták egyenes ági leszármazottai, továbbá van bennük némi eurázsiai eredet is, amely a távoli populációk, például az asszírok, a perzsák vagy a makedónok hódításával érkezhetett" - tette hozzá Haber.

A csapat nem csupán azt derítette ki, hogy a modern libanoniak egyértelműen a kánaánitáktól származnak, hanem azt is, hogy az ősi népcsoport 3800-2200 évvel ezelőtt vegyült el az eurázsiaiakkal. Ebben az időszakban több külső támadás és hódítás is érte a régiót.

Az eurázsiaiak érkezése ellenére a mai libanoniakban dominál a kánaánita hatás, ami arra utal, hogy a bronzkor óta egészen biztos a genetikai folytonosság a térségben - ez összhangban van a korábbi régészeti bizonyítékokkal. Tyler-Smith szerint a terület összetett történelmét ismerve igen meglepő, hogy a modern libanoniak genetikája 90 százalékban a kánaánitáktól eredeztethető.

A kutatók következő célja az, hogy Libanon korai és kései genetikai múltját is tanulmányozzák, illetve, hogy megvizsgálják, miként kapcsolódik genetikailag az ország a környező területekhez.


Forrás: Link
 
 
0 komment , kategória:  Történelem  
III. NAPSZARVAS ÜNNEP | 2017. augusztus 24-27. | Tarján
  2017-08-01 21:53:30, kedd
 
  Sólyomfi - Nagy Zoltán meghívója:

Áldás

Az első két év sikere után 2017-ben is megrendezzük a NAPSZARVAS ÜNNEP-et (SUNDEER FESTIVAL).


Hazai és külhoni szellemi vezetők, szertartás vezetők, tanítók és tudósok, kutatók, zenészek hozzák el és osztják meg tudásukat előadások, szertartások keretében.

Számtalan alkalom lesz, hogy tanuljunk, fejlődjünk, tágítsuk ismereteinket az ősi kultúrák ma is időszerű, bölcs tanításai által.

A négy nap bővelkedik eseményekben, igen sűrű lesz...
A külhoni tanítók szavait tolmácsok fordítják, így mindenki érteheti őket. Érkeznek Peruból, Guatemalából, Tuvából, Ausztriából, Írországból, Dél-Koreából, Németországból, Új-Zélandról, Törökországból, Norvégiából, az Egyesült Államokból, Kanadából, Mongóliából, Kazaksztánból, Szlovéniából... A magyar tanítók előadásait a tolmácsok német és angol nyelvre fordítják.

A helyszínen a szállás 75 főnek házakban, a többieknek saját sátorban lehetséges. Étkezés megoldott, különböző formákban és igények szerint.

A rendezvény magán szervezés, semmilyen párt, szervezet nem támogatja. Célja a tiszta szellemiség, a világot előre vivő szerves kultúrák megismertetése.

A részleteken folyamatosan dolgozunk, az előadókkal, tátosokkal, sámánokkal, tanítókkal, kutatókkal, zenészekkel egyeztetünk, a honlap tartalma ennek megfelelően bővül. A résztvevő tanítók, előadók listája a "TANÍTÓK, ZENÉSZEK 2017" menüpontban van.

A tavalyihoz képest még több lesz a szertartás, a megtapasztalás lehetősége, több lesz a zene s a tisztálkodási lehetőség, s jobb lesz az étkezés színvonala is.

A szállásról, étkezésről való ismereteket, a jegyvásárlási lehetőségeket, és a részletes programot a megfelelő link alatt megtaláljátok. Kísérjétek figyelemmel...!


Szeretettel várunk minden érdeklődőt!
Áldás
Sólyomfi-Nagy ZoltánForrás: Link


A plakát nagyobb felbontású képen is megnézhető az alábbi linken:


Link
 
 
0 komment , kategória:  Tengri. hu  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 10 
2017.07 2017. Augusztus 2017.09
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 95 db bejegyzés
e év: 1494 db bejegyzés
Összes: 24087 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 2958
  • e Hét: 16218
  • e Hónap: 46182
  • e Év: 2074390
Szótár
 
Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2018 TVN.HU Kft.