|
1/6 oldal
|
Bejegyzések száma: 53
|
|
|
|
2017-08-01 17:12:55, kedd
|
|
|
Szia kedves Barátom! Kivánok kellemesen eitöltött hetet kedves családoddal , nyaraioknak jó pihenést csak ne lenne ilyen meleg . Vigyázatok magatokra puszi Gizus |
|
|
0 komment
, kategória: képek |
|
|
|
|
|
2017-08-01 15:14:23, kedd
|
|
|
Egyáltalán nem mindegy, hogy a hűtőszekrény melyik részében tároljuk az élelmiszereket. Ha szeretnénk, hogy sokáig frissek maradjanak, akkor céltudatosan kell elhelyezni őket fajták szerint.
A legtöbben vásárlás után csak gyorsan bedobálják az ételeket a hűtőszekrénybe. Pedig ilyenkor is érdemes figyelni, hiszen sokkal tovább frissek és ehetőek maradhatnak az ételek, ha egy kicsit odafigyelünk. Azért kell résen lenni, mert a hőmérséklet nem egyforma a hűtő különböző pontjain.
A felső polcok általában valamivel melegebbek, mint a lejjebb lévők. Ezért az úgynevezett magasabb kockázatú élelmiszereket, mint a tej és a húsok nem tanácsos a felső polcokon tárolni. Mert ha a lenti polcokon tároljuk ezeket az élelmiszereket, akkor kisebb a kockázta annak, hogy elszaporodnak bennünk a baktériumok, amelyek akár ártalmasak is lehetnek. Éppen ezért érdemes a lenti polcra tenni még a tojást is.
A gyümölcslé, a ketchup és a majonéz, amelyek tartalmazhatnak egy kis természetes tartósítószert mehetnek az ajtóban lévő polcokra, ahol picit melegebb van. A sajtot, a vajat és a különböző joghurtokat tehetjük a felső polcokra. A (szeletelt) kenyeret a hűtő helyett érdemes lehet a fagyasztóba tenni, hiszen ott nem lesz penészes, ellenben a kenyérpirítóban gyorsan felmelegíthető.
A legalsó dobozokba pedig tehetjük a zöldségeket és a gyümölcsöket - de legyenek jól elkülönítve. Számos gyümölcs ugyanis kibocsát magából egy bizonyos gázt (etilént) érés közben, ami miatt hamarabb tönkremehetnek a zöldségek is.
|
|
|
0 komment
, kategória: Család |
|
|
|
|
|
1/6 oldal
|
Bejegyzések száma: 53
|
|
|
|
2017. Augusztus
| | |
|
|
ma: |
0 db bejegyzés |
e hónap: |
635 db bejegyzés |
e év: |
7531 db bejegyzés |
Összes: |
70103 db bejegyzés |
|
|
|
|
- Ma: 1296
- e Hét: 6434
- e Hónap: 12817
- e Év: 134690
|
|
|