Regisztráció  Belépés
horvathnemagdi.blog.xfree.hu
" Vannak dolgok, amelyek nélkül nem lehet élni, ez ma százmilliók problémája . És vannak, amelyek nélkül nem érdemes. " Karinthy Ferenc Horváthné Magdi Magdi néni
1945.02.28
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 12 
Tallóztam
  2017-08-11 16:58:42, péntek
 
 
Mécs László:

Sírfelirat

Mint az, kit durva börtönőrök tetőtől-talpig vasra verve
egyik börtönből kivezetnek, hogy elvigyék egy kínosabba,
sok városon viszik keresztül és látja a világ csodáit:
ember-vásárban cifra nőket, szellem-vásárban könyv-csodákat,
a mámor vásárcsarnokában nyálcsordító ravasz csodákat,
célok szabad versenyfutását, szabad madárt, szabad folyókat,
ő látja mind, de vasra verve viszik tovább a börtönőrök,
míg eljut újabb börtönéig: így éltem én e szép világon.
A Nem-lét néma börtönéből kivittek titkos porkolábok:
anyám méhéből elindultam, rám verték a halál bilincsét,
így vittek végig a világon. A Tavasz táncolt a világon,
mint tarka, részeg álom-ciklon. Én vasra verve vándoroltam.
Hegyek csúcsán szivárványfátylas táncot járt a csupasz Dicsőség.
Én vasra verve vándoroltam. A réteken végigkeringett
a Szerelem Salóme-tánca. Én vasra verve vándoroltam.
Pénz-bacchanáliákat láttam, a Hatalom diadalútját.
És vasra verve vándoroltam. Álmomban is csörgött bilincsem
és lelkem húsát vágta, zúzta. Amerre vittek, vérem csorgott
az út porába és a vérből ember-dalok nyíltak, feseltek,
szép tiszta golgotás virágok. Ki tudja, mennyi él belőlük?
Ki tudja, mért vezettek engem a láthatatlan porkolábok
végig a gyönyörű világon tetőtől-talpig vasra verve
a Nem-lét néma börtönéből a Halál néma börtönébe??

Erdélyi Helikon 1928.
 
 
0 komment , kategória:  Vers  
Tallóztam
  2017-08-11 16:47:16, péntek
 
 
- Kérek két kiló kenyeret.
- Parancsoljon. De figyelmeztetnem kell, asszonyom, hogy a kenyér a map naptól drágább.
- Akkor adjon tegnapit.

Fogorvoshoz viszi ifjú nejét a skót. Azt mondja neki a fogorvos:
- A fiatalasszonynak ezt a két hátsó fogát már legalább három éve el kellett volna távolítani.
A skót megdöbben.
- Még lánykorában? - kiált fel. Aztán a feleségéhez fordul: - Rohanok az apádért. Minden költséget neki kell viselnie.

- Gyógyszerész úr, tud valami hatásos szert fejfájás ellen?
- Igen, kérem, egészen kitűnő kombinált porunk van. Gyomorgörcs ellen is hatásos, reumatikus fájdalmakat is enyhít...
- Köszönöm, akkor most nem kérem. Megvárom, amíg a többi is fáj.

- Gyógyszerész úr, unom az életet. Úgy döntöttem, hogy mérget veszek be.
- Arzént vagy sztrichnint parancsol?
- Melyiket tudja olcsóbban megszámítani?

- Uram - szól halálra váltan a sofőr - , elromlott a fék! Mindjárt belezuhanunk a szakadékba! Mit tegyek?!
- Azonnal kapcsolja ki a taxiórát.
 
 
0 komment , kategória:  Viccek  
Tallóztam
  2017-08-11 16:46:25, péntek
 
 
"Az embernek szüksége van arra, hogy fontos legyen. Ez az egyik legalapvetőbb emberi igény. Ha valakivel nem törődnek, annak az élete hanyatlásnak indul. Ha nem érzi, hogy fontos valakinek - legalább egyvalakinek -, akkor az egész élete jelentéktelenné válik. Ezért a szeretet a lehető legjobb terápia."

 
 
0 komment , kategória:  Idézetek  
A kakukkfű
  2017-08-11 15:41:36, péntek
 
  A kakukkfű több mint egyszerű fűszernövény - sokkal inkább tartozik a gyógynövény kategóriába. Gyulladásgátló hatású, segíthet csökkenteni a vérnyomást és bizonyos rákfajták kialakulásának esélyét, és még ezeken felül is számos pozitív egészségügyi hatása van.

Antibakteriális hatású

A kerti kakukkfű olaja nagyon erős baktériumölő, ezért ha például torokgyulladásunk vagy valamilyen szájüregi gyulladásunk van, érdemes kipróbálni. Egy pohár langyos vízbe tegyünk egy-két cseppet, és ezzel gargarizáljunk, öblögessünk.

Gyulladáscsökkentő hatású

Ha néhány csepp kakukkfűolajat elkeverünk egy kevés növényi alapú bázisolajjal, hatékony szert kapunk ízületi- és izomfájdalmakra. Óvatosan masszírozzuk az érintett területbe a keveréket! Fejfájás esetén a halántékunkat is bedörzsölhetjük vele.

Pattanások ellen

A kakukkfűből készült tinktúra (úgy készül, hogy a kakukkfüvet alkoholba áztatják) hatékonyabb pattanás és akné elleni szer a drogériákban kaphatóaknál - ráadásul házilag is elkészíthető. Arra ügyeljünk, hogy csak közvetlenül a pattanásokra kenjünk belőle!

Felső légúti megbetegedések ellen

A kerti kakukkfűből készült tea fogyasztása az egyik legjobb házi szer köhögés és torokgyulladás ellen. Azt is kipróbálhatjuk, hogy az olajából néhány cseppet forró vízhez adunk, és ezzel gőzölünk, hogy a légutakba kerülve fejthesse ki gyógyító hatását.

Gombaölő hatású

A felmosóvízhez adva segíthet távol tartani a penészt és a gombát a különböző helyiségektől, de lábgomba ellen is hatásos lehet egy kakukkfüves lábfürdő: cseppentsünk néhány csepp olajat egy lavór langyos vízhez, és ebbe áztassuk a lábunkat.

Rovarriasztó hatású

Olívaolaj és kakukkfű-olaj keverékével (egy teáskanál olívaolajhoz négy csepp kakukkfűolajat adjunk) a szúnyogokat és a rovarokat is hatékonyan távol tarthatjuk. Kenhetjük a ruhánkra, de közvetlenül a bőrünkre is.
 
 
0 komment , kategória:  Népi hagyományok  
Tájékoztató
  2017-08-11 06:36:31, péntek
 
 

KÖZÉRDEKŰ KÖZLEMÉNYT ADTAK KI 1 ÓRÁJA A MAGYAR NYUGDÍJASOKNAK! BENNE VAN MINDEN, AMIT TUDNIA KELL HA NYUGDÍJBÓL ÉL!ITT A TELJES HIVATALOS KÖZLEMÉNY >>>

Tájékoztató a közérdekű nyugdíjas szövetkezetről!A közérdekű nyugdíjas szövetkezet (a továbbiakban: nyugdíjas szövetkezet) amunkaerő piacon még aktív idősebb korosztály számára teremti meg alehetőségét annak, hogy tagjai a szaktudásukat, megszerzettmunkatapasztalatukat szövetkezeti keretek között adhassák át a fiatalkorosztálynak, illetve, hogy munkavégzésükkel tisztes jövedelmetszerezhessenek.A tájékoztató az egyes törvényeknek a közérdekű nyugdíjas szövetkezeteklétrehozásával összefüggő módosításáról szóló 2017. évi LXXXIX. törvénnyelés az egyes adótörvények és más kapcsolódó törvények módosításáról szóló2017. évi LXXVII. törvénnyel kihirdetett fontosabb szabályokat ismerteti,amelyek 2017. július 1-jén lépnek hatályba.A nyugdíjas szövetkezetnek a nevében viselnie kell a ,,közérdekű nyugdíjasszövetkezet"megnevezést.A nyugdíjas szövetkezetnek csak olyan természetes személy tagjai lehetnek,akik a szövetkezet tevékenységében személyes közreműködést vállalnak. Aközérdekű nyugdíjas szövetkezet tagjai közül a tagok 90 százalékának öregséginyugdíjban kell részesülnie.A nyugdíjas szövetkezet tagja a szövetkezettel tagsági megállapodást köt, amelykiterjed a személyes közreműködés konkrét tartalmára, módjára ésellentételezésére.A nyugdíjas szövetkezet tagját megillető ellentételezés arányos kell, hogylegyen a természetes személy tag személyes közreműködésének mértékével.A nyugdíjas szövetkezet tagja a személyes közreműködését a nyugdíjasszövetkezet által harmadik személy részére nyújtott szolgáltatás keretében isteljesítheti. A külső szolgáltatás nyújtására irányuló jogviszony, olyan sajátosjogviszony, amelynek keretében a nyugdíjas szövetkezet öregségi nyugdíjbanrészesülő tagja teljesíti a személyes közreműködését, és amelyre a Ptk.1megbízásra vonatkozó, valamint az Mt.2 meghatározott szabályait kellalkalmazni.A külső szolgáltatás fogadójánál történő feladatteljesítés tartamára járó, az egyesfeladatokhoz kapcsolódó díj nem lehet alacsonyabb, mint az Mt. 153. §-ában

1 A polgári törvénykönyvről szóló 2013. évi V. törvény2 A Munka törvénykönyvéről szóló 2012. évi I. törvény2foglalt felhatalmazás alapján kiadott jogszabályban3 meghatározott minimálisösszeg.A nyugdíjas szövetkezet eredményes gazdálkodás esetén közösségi alapotképez. A közösségi alapot a nyugdíjas szövetkezet tagjának vagy vele közösháztatásban élő közeli hozzátartozójának a szociális, egészségügyi, oktatási,kulturális jellegű szükségleteinek a kielégítésére kell felhasználni.Az állam a nyugdíjas szövetkezet tevékenységéhez szükséges és arányosmértékben támogatást nyújthat.A törvény alkalmazása során öregségi nyugdíjasnak kell tekinteni azt aszemélyt, aki- öregségi teljes nyugdíjban,- öregségi résznyugdíjban,- a nők 40 év jogosultsági idejének figyelembevételével megállapítottnyugdíjbanrészesül.
Hirdetés

Nem minősül öregségi nyugdíjasnak- a korhatár előtti ellátásokbano korkedvezmény érvényesítésével megállapított ellátásban, atáncművészeti életjáradékban, az átmeneti bányászjáradékban,szolgálati járandóságban,- megváltozott munkaképességűek ellátásaibano rehabilitációs ellátásban,o rokkantsági ellátásbanrészesülő személy.Személyi jövedelemadóAz Szja törvény 1. számú melléklet 4.24. pontja a közérdekű nyugdíjasszövetkezet jogintézményének beiktatása következtében új adómentesszabályokkal egészül ki.Ennek értelmében egyes tevékenységekhez kapcsolódóan adómentes anyugdíjas szövetkezet öregségi nyugdíjban részesülő tagja által a személyesközreműködés ellenértékeként juttatott élelmiszer. Szintén adómentes anyugdíjas szövetkezet tevékenységének eredményeként előállított javak vagyfogyasztásra kész étel vásárlására felhasználható utalvány formájábanegyüttesen legfeljebb havonta a minimálbér összegét meg nem haladó értékben

3 A kötelező legkisebb munkabér (minimálbér) és a garantált bérminimum megállapításáról szóló 430/2016.(XII. 15.) Korm. rendelet3megszerzett bevétel, azzal, hogy a fogyasztásra kész étel vásárlásárafelhasználható utalvány formájában juttatott bevétel nem haladhatja meg aminimálbér 25 százalékát.Adómentes a nyugdíjas szövetkezet által a közösségi alapból az alapszabályábanrögzítettek szerint az öregségi nyugdíjban részesülő tagjának vagycsaládtagjának élelmiszer, fogyasztásra készétel vásárlására felhasználhatóutalvány formájában legfeljebb havonta a minimálbér összegét meg nem haladóértékben támogatásként vagy segélyként juttatott bevétel.Az említett esetekben az élelmiszer juttatás vagy a szövetkezet tevékenységénekeredményeként előállított javak értékének megállapításánál a szövetkezetértékesítési tevékenysége során alkalmazott árat, ennek hiányában a szokásospiaci értéket kell figyelembe venni.Az öregségi nyugdíjas tag részére a fent nem említett esetekben pénzbenjuttatott jövedelem nem önálló tevékenységből származó jövedelemnek minősül,amely után 15 százalék személyi jövedelemadót kell fizetni.Az öregségi nyugdíjban részesülő tag társadalombiztosítási jogállásaA közérdekű nyugdíjas szövetkezet öregségi nyugdíjban részesülő tagja anyugdíjas szövetkezetben történő személyes közreműködése alapján nem válikbiztosítottá, akkor sem, ha a személyes közreműködési kötelezettségemunkaviszonyon, megbízási jogviszonyon, vagy vállalkozási jellegűjogviszonyon alapul. [Tbj.45. § (1) bekezdés]Az öregségi nyugdíjas tag biztosítási kötelezettség alóli mentessége miatt, atermészetes személy tekintetében járulékfizetési kötelezettség nem keletkezik.Felhívjuk a figyelmet arra, hogy az öregségi nyugdíjban nem részesülő tagokesetében a biztosítási és járulékfizetési kötelezettséget a személyesközreműködést megalapozó jogviszonyra vonatkozó szabályok szerint kellmeghatározni.A szociális hozzájárulási adóA nyugdíjas szövetkezet és az öregségi nyugdíjas tagja között fennállójogviszony nem minősül adófizetési kötelezettséget eredményezőjogviszonynak, illetve a közérdekű nyugdíjas szövetkezet és az öregséginyugdíjban részesülő természetes személy tagja között fennálló jogviszony nemeredményez a Szocho tv.5szerinti adófizetési kötelezettséget. [Szocho tv. 455. §(2) és (3) bekezdései]

4 A társadalombiztosítás ellátásaira és a magánnyugdíjra jogosultakról, valamint e szolgáltatások fedezetérőlszóló 1997. évi LXXX. törvény5 Az egyes adótörvények és azzal összefüggő egyéb törvények módosításáról szóló 2011. évi CLVI. törvény4Egészségügyi hozzájárulásAz Eho tv.63. §-a új (6) bekezdéssel egészül ki, amely értelmében mentes aszázalékos mértékű egészségügyi hozzájárulás alól az a jövedelem, amelyet aközérdekű nyugdíjas szövetkezet öregségi nyugdíjban részesülő tagja aszövetkezet tevékenységében kifejtett személyes közreműködésénekellenértékeként a közérdekű nyugdíjas szövetkezettől szerzett.Szakképzési hozzájárulásA szövetkezetek főszabály szerint alanyai a szakképzési hozzájárulásnak, de aközérdekű nyugdíjas szövetkezet mentesül e kötelezettség alól, tehátszakképzési hozzájárulást nem kell fizetnie. [Szht.72. § (1) bekezdés b) pontja]Art.8szerinti bejelentési kötelezettségA közérdekű nyugdíjas szövetkezetnek a Tbj. 5. § (1) bekezdés b) pontja alapjánbiztosítottnak nem minősülő, a szövetkezetekről szóló törvény szerinti tagságimegállapodás alapján személyesen közreműködő tagja esetében a közérdekűnyugdíjas szövetkezet az állami adó- és vámhatóság felé köteles a külsőszolgáltatásra vonatkozó tagsági megállapodás megkötése napján bejelenteni azalábbi adatokat:- a közérdekű nyugdíjas szövetkezet adószámát,- a közérdekű nyugdíjas szövetkezeti tag adóazonosító jelét éstársadalombiztosítási azonosító jelét, illetve nyugdíjfolyósításitörzsszámát.Ha a közérdekű nyugdíjas szövetkezeti tag jogviszonya megszűnik, akkor azt ajogviszony megszűnését követő 8 napon belül kell bejelenteni.A bejelentési kötelezettséget ügyfélkapun keresztül, vagy telefonosügyfélszolgálaton keresztül lehet teljesíteni.Az ügyfélkapun keresztül a bejelentés a 17T1045NY jelű adatlapon történik, atelefonon történő bejelentésre a 17T1045TEL jelű adatlap szolgál.Társasági adóA Tao. tv.92. § (2) bekezdés b) pontja alapján valamennyi szövetkezet atársasági adó alanya, így a nyugdíjas szövetkezetek is. A Tao. tv. 6. § (4a)bekezdése szerint a nyugdíjas szövetkezetek az iskolaszövetkezetekkel azonosanállapítják meg a társasági adóalapjukat. Ez a Tao. tv. 10. §-ában foglaltakalapulvételével az jelenti, hogy a nyugdíjas szövetkezet adóalapja is az adóévieredményből az adóévre jóváhagyott osztalék, részesedés, továbbá az

6 Az egészségügyi hozzájárulásról szóló 1998. évi LXVI. törvény7 A szakképzési hozzájárulásról és a képzés fejlesztésének támogatásáról szóló 2011. évi CLV. törvény8 Az adózás rendjéről szóló 2003. évi XCII. törvény 16. § (11)-(12) bekezdése alapján9 A társasági adóról és az osztalékadóról szóló 1996. évi LXXXI. törvény5adómentesen képződött eredménytartalékból osztalék, részesedés címenjóváhagyott összeg, valamint a jegyzett tőke leszállítása, a tagi jogviszonymegszűnése következtében az adóévben keletkezett kötelezettségek együttesösszege (a továbbiakban: megállapított osztalék), csökkentve a saját tevékenységi körben végzett kutatás-fejlesztés közvetlenköltségeivel, valamint a bírság és az Art., a Tbj. szerinti jogkövetkezményekelengedése miatt elszámolt bevétellel [Tao. tv. 7. § (1) bekezdésének t) és r)pontja], növelve - többek között - a nem a vállalkozási tevékenység érdekében felmerült költség, ráfordítás, továbbá a jogerős határozatban meg állapított bírság, az Art. illetve a Tbj. szerinti jogkövetkezményekből adódóráfordítások összegével [Tao. tv. a 8. § (1) bekezdésének d), e) pontja], növelve a behajthatatlan követelésnek nem minősülő elengedett követeléssel(amely eltér az általános előírástól, mert ezúttal nem csak a kapcsolt vállalkozás tartozásának elengedésekor kell a ráfordítással megnövelni az adóalapot).A nyugdíjas szövetkezet jogutód nélküli megszűnése esetén az adó alapját azt előzőeken túl növeli az adómentesen képződött eredménytartalék összege. Az említett adóalany átalakulása, egyesülése, szétválása esetén a jogutódnál - hanem minősül nyugdíjas szövetkezetnek - növeli az adó alapját a jogelődné aladó mentesen képződött eredménytartalék összege.A nyugdíjas szövetkezet mentesül a jövedelem-(nyereség-)minimummalkapcsolatos szabályok alkalmazása alól [Tao. tv. 6. § (5) bekezdés b) pont].Nemzeti Adó- és Vámhivatal

Forrás : nav.gov.hu
 
 
0 komment , kategória:  Iskola  
A mindennapok során
  2017-08-11 01:27:39, péntek
 
  A mindennapok során használt só nem csak az ételek ízesítésére szolgál, számos más téren kiválóan alkalmazható ugyanis.

Meg sem gondolnánk például milyen csodálatos hatást vált ki, ha a hűtőszekrénybe szórunk belőle egy keveset. Elárulunk most néhány aranyat érő praktikát, amit érdemes kipróbálni!
1. Odaégett serpenyő

Ha odakozmált az étel, akkor mosogatás és beáztatás helyett szórd meg sóval a serpenyőt és hagyd egy kicsit így állni. A só szinte felemelni a ráégett ételt, így már könnyedén ki tudod takarítani az edényt.
2. Foltos ruha

Makacs foltok csúfítják a poharaidat? Keverj egy marék sót egy liter ecetbe, és áztasd benne az üveget egy éjszakán át. A foltokat reggel csak könnyű mozdulattal le kell törülni, és már kész is.
3. Vágódeszka

Miután elmosogattad a vágódeszkát, dörzsöl át nedves, sós ronggyal. Kellemesebb lesz az illata, világosabb és fényesebb a színe.
4. Hűtőszekrénybe

Takarítsd ki a hűtődet sós vízzel. Ez a keverék nem tartalmaz káros gázokat és anyagokat, a szemcsék nagyszerűen leszedik a makacs lerakódásokat is, nem karcolja mégsem a felületet, és kiválóan szagtalanít.
5. Sütés közben

Ha nem szeretnéd, hogy a szalonna vagy zsíros étel kifröccsenjen, mialatt sütöd, akkor sózd meg picit, mielőtt a serpenyőbe rakod. Így máris megúszhatod a zsírfröccsenés miatti fájdalmat, és a tűzhelyet sem kell tisztítanod.
6. Gyorsabb főzés

Sietve kell főznöd? Jól jönne egy pár perc időnyereség? Adj 1-1 csipet sót a forrásban lévő ételhez. Így gyorsabban nő a hőmérséklete, hamarabb fő meg az étel.
7. Tojáshéj eltávolítása

Nem kell többet sokáig vacakolnod azzal, hogy a kemény tojásokról lehámozd a héjat sok, pici darabban. Adj egy teáskanál sót a vízhez, melyben a tojásokat fogod forralni, és máris könnyebb dolgod lesz a pucolással.
 
 
0 komment , kategória:  Belső kör  
A halak
  2017-08-11 01:26:04, péntek
 
  HALAK: INTUITÍV INTELLIGENCIA

Azt is mondhatnánk, hogy a halak nem gondolkodnak, hanem éreznek. Mindent az érzések és ösztönök prizmáján keresztül tapasztalnak meg. Számukra nem létezik olyasmi, amit elméjük ne lenne képes befogadni, gyakorlatilag nem fogadják el a lehetetlent. Tartós kapcsolatban vannak az Univerzummal és a finom energiákkal – akár tudatosan, akár nem. Az bizonyos, hogy mások számára úgy tűnhet, a realitás határain túlívelő megérzéseik és válaszaik vannak mindenre. Egyszerűen érzik, hogy mit kell tenniük és milyen úton kell haladniuk.

Nagyon gazdag képzelőerejük van, memóriájuk pedig szivacsként szívja be az információkat, különösebb erőfeszítést nem követelve részükről. A halak úgy gondolják, hogy semmi sincs, amiből ne lehetne kihozni valamit. Az univerzumnak nevezett rendszer szerves részeinek érzik magukat és soha nem tudnak csakis saját céljaikra gondolni.

A halak a hitrendszerek, törvények, érzelmek, racionalitás, akarat és ambíció határain túl gondolkodnak, általában a szeretet irányítja tetteiket: az érdektől mentes szeretetből táplálkoznak egész életükön keresztül.
 
 
0 komment , kategória:  Belső kör  
Szórj szódabikarbónát az ágyadba!
  2017-08-11 00:53:30, péntek
 
 
Szórj szódabikarbónát az ágyadba!

Meg fogsz döbbenni, hogy miért!


Azt már mindannyian tudjuk, hogy a szódabikarbóna egy igazi csodaszer, ami mind az egészségben, mind a takarításban képes igazi csodákat művelni. Az azonban mindenkit meg fog döbbenteni, hogy miért használjuk az ágyunkban.
A szódabikarbóna kiválóan alkalmas a lúgosításra, a baktériumok és vírusok kiűzéséré, a kertészkedésben, valamint különböző háztartási praktikákban is. A hálószobánkban is csodákat művelhetünk vele, ami képes egy elég hosszadalmas és fárasztó dolgot kiváltani.

Ha az ágyunkon lévő matracot beszórjuk szódabikarbónával, kiválóan felfrissíti azt, megszabadít a matracban megbújó poratkáktól és szennyeződésektől. A jó és illatú ágyhoz és a megfelelő higiéniához nem elég, ha rendszeresen tiszta ágyneműt cserélünk, a legtöbb szennyeződés ugyanis a matracban lapul. Emiatt lehetünk asztmásak, kialakulhatnak bőrbetegségeink és lehetnek más, egészségügyi problémáink is. A matracra szórt szódabikarbóna nem csak a tisztításban segít, hanem a szagok előzésében is.

Vedd le a matracodról az összes ágyneműt, majd szórj rá szódabikarbónát. A kezed segítségével dörzsöld bele finom mozdulatokkal és hagyd így két órán át. Végül vedd a porszívót és porszívózd ki. Te is meg fogod látni, hogy mennyivel frissebb, illatosabb és tisztább lesz tőle a matracod, a szódabikarbóna apró szemcséi ugyanis magukba szívják majd a szennyeződéseket.

A fenti módszert nem csupán a matracok esetében használhatjuk, kiválóan alkalmas lehet a cipők szagtalanításához is. Ugyanúgy kell alkalmazni, mint az ágy esetében. A szemetest is jól szagtalanítja, valamint a hűtőszekrényt is.
 
 
0 komment , kategória:  Belső kör  
Tallóztam
  2017-08-11 00:51:06, péntek
 
 
Fernando Pessoa

Kevéssé fontos, hogy a szellő

Kevéssé fontos, hogy a szellő
Az illatot merről is fújja.
A szívnek nem szükséges, kellő,
Hogy a jó mi, azt tudja.

Legyen nekem elég ez órán,
Énem ringatja eme ének.
Mit számít, hogy megbabonázván,
Elnémítva erő s lélek.

Ki vagyok, hogy világ veszítsen
Annyit, mit álmodni remélek?
Úgy élek csak, körülkerítsen,
Ha körülkerít az ének...

(Bernát Éva fordítása)
 
 
0 komment , kategória:  Vers  
Tallóztam
  2017-08-11 00:50:03, péntek
 
  "Egy olyan ember megy át a gondolatvilágunkban, akivel találkozunk, majd aki ismerősünk lesz, majd bizalmasunk, szerelmesünk. Óráról órára jobban birtokunkba vesszük őt, észrevétlenül; birtokunkba vesszük a vonásait, a mozdulatait, a tartását, testi valóját és lelki valóját. Belénk hatol, a szemünkbe és a szívünkbe, a hangjával, minden taglejtésével, azzal, amit mond, és azzal, amit gondol. Magunkba szívjuk és megértjük, mosolyának és szavának minden árnyalatát kitaláljuk; végül már mintha mindenestül a miénk lenne, annyira szeretünk, még öntudatlanul, mindent, ami ő, és mindent, ami tőle való."

(Guy de Maupassant)
 
 
0 komment , kategória:  Idézetek  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 12 
2017.07 2017. Augusztus 2017.09
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 205 db bejegyzés
e év: 2575 db bejegyzés
Összes: 40371 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1442
  • e Hét: 10736
  • e Hónap: 139749
  • e Év: 935020
Szótár
 
Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Online Szerencsekerék, Jövő Pláza, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2016 TVN.HU Kft.