Regisztráció  Belépés
horvathnemagdi.blog.xfree.hu
" Az ember éli az életét, nem beszéli." (Szabó Magda) Horváthné Magdi Magdi néni
1945.02.28
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 12 
Tallóztam
  2017-08-13 20:59:59, vasárnap
 
 
"A szeretet és a békesség, fiam, a legkisebb kunyhóban is elfér. Nem mindég a nagy házakban élnek boldog emberek."

Wass Albert

 
 
0 komment , kategória:  Idézetek  
Tallóztam
  2017-08-13 20:58:51, vasárnap
 
  A nagyszülőség 8 íratlan szabálya

Azt mondják, hogy nagyszülőnek lenni sokkal jobb, mint szülőnek lenni, hiszen a mamák és papák nyugodtan kényeztethetik a gyereket, (sőt, kényeztessék is), majd a szülők megoldják valahogy, ha picit túlzásba vitték... Van azonban néhány szabály, amit azért érdemes betartani.

Unoka

1. Te vagy a felelős azért, hogy kapcsolatban maradjatok!

A gyerekeknek nagyon ritkán jut eszükbe, hogy csak úgy felhívják a szüleiket vagy a nagyszüleiket, és ez teljesen természetes, ez egy ilyen dolog... Ne vedd magadra! Ha azt szeretnéd, hogy megmaradjon köztetek a kapocs, akkor kommunikálj vele ott, ahol válaszol. Írj neki sms-t, írj neki messengeren, tanuld meg használni a közösségi médiát, különböző telefonos alkalmazásokat. Néha hívd fel, érdeklődj a dolgairól, de azért ne legyél tolakodó.

2. A kedvenc nagyszülő az, akivel a legszórakoztatóbb lenni!

Bár nem valljuk be, mindannyiunknak volt kedvenc nagymamája vagy nagypapája. Azok, akiket jobban szeretnek, azok hajlandóak új dolgokra a gyerek kedvéért, gyerekbarát programokat találnak ki és szabadon nevetnek. Ja, és persze finomakat sütnek. :)

3. Ha megbántanak, lépj tovább!

Elfelejtették a születésnapod? Nem hívtak meg karácsonyra vagy húsvétra? Beszólt a fiad vagy a menyed? Nos, jogosan emelsz hangot ilyenkor a sérelmednek, és tartoznak neked egy bocsánat kéréssel is, de annyit nem ér az egész, hogy haragot tarts. Beszéljétek meg a dolgokat, aztán fordítsatok hátat a múltnak, mert ha a kimondatlan szavak, a hosszas durcázások csak rosszat tesznek a kapcsolatotoknak, míg a megbocsátás és a kommunikáció erősíti azt.

4. Légy ott már a kezdeteknél!

Amikor megérkezik az unokád, az hatalmas áldás, ugyanakkor rengeteg munkával is jár, főleg az újdonsült szülőknek. Ajánld fel a segítségedet: ha kell, takaríts, ha kell, főzz rájuk és természetesen bébisziterkedj - így minőségi időt tölthetsz az unokáddal is, már a kezdetekkor.

5. Oszd meg az örömöd!

Megjött az unoka, és te csak vele akarsz lenni? Sajnos nem csak te érzed így, vannak nagynénik, nagybácsik, és ott vannak a másik nagyszülők. Beszéljétek meg, hogy ki mikor érkezik látogatóba, nem sajátíthatod ki az unokád! :) Ja, és bizonyára a szülőknek is van beleszólásuk a dolgokba... Látogassatok felváltva, az ünnepeket is évente rotáljátok, akárcsak a nyári vakációt a nagyiéknál. Hidd el, elég időt tölthetsz majd vele, és imádni fog az unokád.

6. Inkább hallgass!

Úgy gondolod, hogy nem jó a napi rendje a gyereknek, vagy esetleg túl szigorúak a tévével, édességekkel a szülők? Inkább ne mondj semmit, ha csak azt nem érzed, hogy veszélyben van a gyerek, illetve kifejezetten a tanácsodat kérik. A nagyszülők elejtett jó tanácsait kritikának veszik az szülők, így negatív hatással lehet a kapcsolatokra. Valakivel meg kell osztani a vélt vagy valós aggodalmaidat? Mondd el a barátaidnak, más családtagoknak és lehet, hogy megnyugtatnak, de legalábbis kibeszélheted magadból a dolgot.

7. Szerezd be a szükséges felszereléseket!

Amire a babának vagy kis unokának szüksége lehet nálad, azt szerezd be (kérd kölcsön ismerőstől, vedd meg használtan stb.), ne kelljen a szülőknek mindent kétszer megvenni, vagy folyton cipelni. Jól fog esni nekik ez a figyelmesség, és szívesebben viszik az unokákat. Hidd el értékelni fognak bármilyen erőfeszítést.

8. Csak szabadon!

Bár a régi minták dolgoznak bennünk, vésd az eszedbe, hogy nagyot változott a világ és te is más ember vagy, mint a te saját nagyszüleid voltak, az unokád is más gyerek, mint amilyen te voltál vagy akár a szülei voltak. Úgyhogy csak egy dolgot tarts a szemed előtt: szeresd az unokádat és élvezd a vele töltött időt.

Forrás: grandparents.com
 
 
0 komment , kategória:  Belső kör  
Ez a 4 csillagjegy borzasztóan fafejű
  2017-08-13 20:52:46, vasárnap
 
 
Ez a 4 csillagjegy borzasztóan fafejű

A csillagjegyek egészen eltérő habitussal, tulajdonságokkal rendelkeznek. Néhányan könnyen kötnek kapcsolatokat, alkalmazkodóak, barátságosak, mások borzasztóan ragaszkodnak az elveikhez, és nem könnyű velük kijönni. Melyik az a négy csillagjegy, akik a legmakacsabbak, akik a leginkább kötik az ebet a karóhoz, akik szinte már fafejűnek mondhatók? Íme, ők azok. Te köztük vagy?

A Vízöntő nem mutat érzelmeket

A Vízöntőről nagyon nehéz kifürkészni, vajon mit gondol, és mit érez valójában. Mélyen elrejti az érzéseit, és mindig a legjobb oldalát próbálja kidomborítani. Mivel ő a legokosabb csillagjegy, ezért gyorsan felismeri azokat, akik anélkül ítélkeznek fölötte, hogy jobban megismerték volna. Kétségtelen, ez esetben már nem a szebbik arcát mutatja, bántóan nyers és durva tud lenni. Innen nincs visszaút, lehetetlen meggyőzni, hogy nem úgy gondoltad, ahogy. Ha egyszer is megbántottad a hiúságában, nem ad újabb lehetőséget a barátságra.

A Bika csökönyös, mint az öszvér

A Bikát soha ne ítéld meg elsőre. Egészen más, mint amit magáról mutat. Valójában nem is hinnéd, mennyi harci szellem rejtőzik benne. Kifelé hűvös és nyugodt, belül viszont forronghat. Nem mindig könnyű kijönni vele. Az is igaz rá, alapvetően nagyon kedves és szeretetre méltó csillagjegy, de ha fölpiszkálod, akkorát robban, hogy magad sem hiszel a szemednek. Mereven ragaszkodik az elveihez, sokszor egyáltalán nem könnyű jobb belátásra bírni. Sőt, ha megpróbálod, csak még inkább köti az ebet a karóhoz.

A Bak mereven ragaszkodik az elveihez

Amikor a Bak egyedül akar lenni, akkor egyedül akar lenni. Nincs vita, nincs kompromisszum. El kell fogadnod, ez van, jobb most őt békén hagyni. Felbosszantani meg pláne nem érdemes. Igazi egyéniség, megbízható és kiszámítható, de a szokásainak él, az elveihez pedig kőkeményen ragaszkodik. Már-már antiszociálisnak mondható, pedig inkább csak zárkózottabb az átlagosnál. Horoszkópja szerint védi magát a sérülésektől, ezért szinte pajzsot visel maga körül, nem könnyű a lelkéhez hozzáférkőzni. Ha sikerül, nyert ügyed van.

A Kos lázad és forrong

A Kos pillanatok alatt fölkapja a vizet. Valójában ehhez még óriási horderejű dologra sincs szükség, bőven elég, ha valamivel épp keresztezed az akaratát. Az is igaz rá, amilyen gyorsan felbosszantja magát, épp olyan gyorsan lehiggad. Óriási energiával rendelkezik, amit eltervez, azt kőkeményen végrehajtja. Akkor sem adja fel, amikor akadályba ütközik. Hiába is próbálnád meggyőzni, hogy nem érdemes a tervébe annyi energiát fektetni, nem hallgat rád. Utólag persze rájön, hogy igazad lehetett, de büszkesége folytán kicsi az esélye, hogy mindezt beismerje. Ez a csillagjegy szeret küzdeni. Akkor meg hagyd, hadd küzdjön.
 
 
0 komment , kategória:  Haverok  
Tallóztam
  2017-08-13 19:32:54, vasárnap
 
 
A gyűlölet a legmérgesebb dolog ezen a világon.
Mert, aki gyűlölködve él, az gyűlölettől övezve fog meghalni.
 
 
0 komment , kategória:  Idézetek  
Tallóztam
  2017-08-13 11:15:59, vasárnap
 
 
Mindig boldog vagyok! Tudod miért? Mert senkitől nem várok semmit! Az elvárások megsebeznek. Az élet rövid, úgyhogy szeresd! Örülj! Mindig mosolyogj! Élj magadért és hallgass, mielőtt beszélsz! Gondolkozz, mielőtt írsz! Keress, mielőtt költesz! Bocsáss meg, mielőtt imádkozol! Érezz, mielőtt bántasz! Szeress, mielőtt gyűlölsz! Próbálkozz, mielőtt feladod! Élj, mielőtt meghalsz!


William Shakespeare
 
 
0 komment , kategória:  Idézetek  
Tallóztam
  2017-08-13 11:14:29, vasárnap
 
 
Wass Albert:

ALKONYATI RÓZSÁK

"Mikor az élet mámoros királya
kékes palástot öltve elhaladt,
rejtelmes, égő kelyheit kitárja
a rózsaszínű őszi alkonyat.
Ó délibábos alkonyati rózsák...
Ó őszbe szálló, szép álom-hajó...
szökött napunkat újra visszahozzák,
csak hinni kell, csak hinni, hogy való...
Mikor a fátylas őszi hervadásra
reá-lehel az alkonyat varázsa,
a múlt nyaránál fényesebb a fény...
Az elmúlást ki soha sem csodálta,
akinek nincs egy délibábos álma:
Szegény a lelke, jaj, nagyon szegény..."
 
 
0 komment , kategória:  Vers  
Tallóztam
  2017-08-13 11:09:48, vasárnap
 
  Wass Albert:

MERT NAGYON SZERETLEK

" Könnycsepp a szempilládon este:
én vagyok.
Én vagyok az a kíváncsi csillag,
mely rád kacsingat
és rád ragyog.
A csók, a csókod, az is én vagyok.
Végigálmodom az álmodat,
ölelésedben én epedek el,
csak én tudom minden kis titkodat.

A kulcs vagyok,
mely szíved rejtett zárjait kinyitja,
s a nyíl vagyok, amely sivítva
holttá sebzi vágyad madarát.

A dal vagyok, mely belőled zokog
holt mámorok tört ívén át az éjbe:
s én vagyok az a sápadtság, amit
éjfél után, ha bálból jössz haza,
rád lehel a sarki lámpa fénye."
 
 
0 komment , kategória:  Vers  
Tallóztam
  2017-08-13 11:07:46, vasárnap
 
 
Tudod hány gyereke van a félbolondnak?

Fogalmam sincs.
Ötven!
Ötven? Ugyan miért?
Mert egy bolond százat csinál!
 
 
0 komment , kategória:  Viccek  
Tallóztam
  2017-08-13 08:44:06, vasárnap
 
  A mai médiával telített kultúránkban elfelejtettük, hogyan kell egymással beszélgetni. Egy csomó srác bunkónak és ügyetlennek érzi magát, így inkább elmerülnek a videojátékok világában és érzelmileg elszigetelődnek. Ezeknek a fiúknak szükségük van barátokra - ideértve a lány barátokat is -, hogy segítsenek feltörni a kagylóhéjukat. Miközben mind a fiúk, mind a lányok függővé váltak a telefonjuktól, nem tudják, hogyan beszélgethetnének legalább egy órát anélkül, hogy ellenőriznék a szöveges üzeneteiket. Ha pedig jó baráttá akarsz válni, tanuld meg, hogyan figyelj arra a személyre, akivel beszélsz!

 
 
0 komment , kategória:  Iskola  
Tallóztam
  2017-08-13 08:42:21, vasárnap
 
 
Csalóka a báj, mulandó a szépség,
de az Urat félő asszony dicséretre méltó.
A világ szerint a külső jegyek a fontosak,
de te azt nézd, mi van a szívben.

 
 
0 komment , kategória:  Idézetek  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 12 
2017.07 2017. Augusztus 2017.09
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 2 db bejegyzés
e hónap: 205 db bejegyzés
e év: 2575 db bejegyzés
Összes: 40504 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 956
  • e Hét: 10539
  • e Hónap: 69560
  • e Év: 1049872
Szótár
 
Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Online Szerencsekerék, Jövő Pláza, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2016 TVN.HU Kft.