Regisztráció  Belépés
taltos1.blog.xfree.hu
Bármit tesznek ellenem, az a javamra fordul! Tatiosz: Ne kívánd mások balsorsát, mert a sors közös, és a jövő előre nem látható. Ossian: A ritka tisztes... Gábor Gabriella Táltos
1940.08.08
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 11 
Jó éjszakát!
  2017-08-15 23:54:54, kedd
 
  Szeretettel kívánok Mindenkinek



 
 
0 komment , kategória:  Jó éjszakát!  
Gyümölcs eltevése gőzölés nélkül
  2017-08-15 23:51:48, kedd
 
  Gyümölcs eltevése gőzölés nélkül - Többször kibontható, nem romlik el





A befőtt nem romlik meg, többször is fel lehet bontani, így ha télen is szeretnéd élvezni a gyümölcsök finom ízét, érdemes kipróbálnod ezt a módszert!

Hozzávalók

4 kg bármilyen, jó minőségű, megtisztított, megmosott hibátlan gyümölcs,
1 kg cukor (legalkalmasabb a kristálycukor),
1 késhegynyi szalicil,
1 liter víz.

Elkészítés

Kell még az elkészítéshez egy teljesen hibátlan zománcozott edény és tiszta befőttesüveg. A befőttesüveget forró mosószeres vízben jól átmosom, alaposan kiöblítem, de nem törlöm ki, hanem tiszta ruhára borogatva, hagyom lecsurogni. A vizet, a cukrot felforralom, és a forrásban levő lébe apránként belerakom a gyümölcsöt. A gyümölcstől a forrás megáll, tehát mielőtt újabb gyümölcsöt teszünk bele, meg kell várni, míg a víz újból forr egy-két percre. Ezután szűrőkanállal üvegekbe szedem. Végül a levet az üvegekbe szedett gyümölcsre öntöm, és gőzölés nélkül lekötöm. Többször kibontható, nem romlik el.

Befőzéskor a szalicilt az üvegbe töltés előtt közvetlenül adagoljuk, vagy az üvegbe töltés után az eltett gyümölcs tetejére szórjuk. A szalicilt főzni nem szabad! Szalicil használatával egyidejűleg más tartósítószert ne alkalmazzunk!

Forrás: https://ketkes.com

Link
 
 
0 komment , kategória:  Receptek - befőzés, mélyhűtés  
Megunta az uborkasalátát...
  2017-08-15 23:42:43, kedd
 
  Megunta az uborkasalátát, ezért készített valami finomságot, ami a család kedvence lett!





A savanyú uborka sokak kedvence, de nyáron mégis frissebb ízekre vágyunk, ez a tormás, finomság felülmúlja a megszokott uborkasalátát, ezért bátran készítsd el. Ha túl nagy adagnak tűnik, felezd meg a hozzávalókat. Hűtőben néhány napig eláll, mi egyszerre sokat szoktunk készíteni, mert hamar elfogy!

Hozzávalók:

5 kg uborka
50 g friss torma
3 friss tárkony ág (szárítottal is jó)
1 csomag kapor
6 gerezd fokhagyma
3 evőkanál só (ha sósabban szereted, tegyél még bele)

Elkészítése:

Az uborkát tedd egy nagy tálba és önts rá hideg vizet, hagyd benne ázni 2 órát. Majd vedd ki a vízből, tedd egy konyharuhára, hogy felszívja a vizet és vágd le az uborkák végeit. A tormát tisztítsd meg.






Egy nagy edénybe tedd bele a torma, a kapor, a tárkony és a megtisztított fokhagyma felét, erre tedd rá az uborkát, majd fedd be a megmaradt fűszerekkel. Forralj fel 2 liter vizet és tedd bele a sót, hogy felolvadjon, mikor langyosra hűlt, öntsd rá az uborkára.





Az edényt fedd és szoba hőmérsékleten hagyd állni 3 napig, majd tedd hűtőbe és hidegen tálald.





Forrás: https://ketkes.com
Link
 
 
0 komment , kategória:  Receptek - savanyúság eltevése  
Vett 4 kg uborkát és a megszokott befőzés helyett így tette
  2017-08-15 23:33:32, kedd
 
  Vett 4 kg uborkát és a megszokott befőzés helyett így tette el télire! Remek ötlet!





Ha szereted az uborkát, megéri kipróbálnod ezt a receptet! Nagyon kellemes íze van, de mégis más, mint a megszokott savanyú uborka. Először csak egy kis adagot készítettem, de annyira finom lett, hogy most nem győzök eleget eltenni belőle!
Mit főzzek holnap? Recept ötletek tőletek »»»

Hozzávalók:

4 kg apró uborka
1 köteg petrezselyemzöld
200 ml napraforgóolaj
1 bögre 9%-os ecet (2,5 dl-s)
1 bögre cukor (2,5 dl-s)
80 g só
1 teáskanál őrölt bors
1 fej fokhagyma

Elkészítés:

Az uborkát mossuk meg és vágjuk le a végeit. A nagyobb darabokat vágjuk négybe, a kisebbeket kettőbe, tegyük egy edénybe. A petrezselymet vágjuk apróra és adjuk hozzá. Öntsük hozzá az olajat, az ecetet és a sót. A cukrot és a borsot is szórjuk rá. A fokhagymagerezdeket vágjuk apróra és keverjük hozzá.Takarjuk le egy konyharuhával és hagyjuk 6 órát állni, az uborka ennyi idő alatt kiereszti a levét. Néha meg is rázhatjuk az edényt, hogy jobban összekeveredjenek az ízek. Vegyünk elő néhány befőttesüveget és állítsuk bele az uborkákat. Ha az üveg nincs teljesen tele, a tetejére rakhatunk egy vízszintes sort is. A befőttesüvegbe öntsünk az uborkaléből, hogy az teljesen elfedje az uborkákat. Egy nagyobb edényt béleljünk ki konyharuhákkal, tegyünk bele vizet, majd állítsuk bele az üvegeket, hogy éppen csak a felső részük látszódjon ki. Lassú tűzön főzzük 35 percig. Majd vegyük ki az üvegeket és tegyük rá a tetejüket. Az üvegeket fejjel lefelé tegyük egy nagyobb edénybe és takarjuk be plédekkel, hagyjuk így állni, míg teljesen kihűlnek.

Forrás:]https://ketkes.com

Link
 
 
0 komment , kategória:  Receptek - savanyúság eltevése  
Gyors savanyú uborka...
  2017-08-15 23:26:51, kedd
 
  Gyors savanyú uborka, ez felülmúlja az uborkasalátát és a kovászos uborkát is!





Az uborkasaláta helyett próbálj ki valami sokkal finomabbat! Ez egy nagyon ínycsiklandó recept, aminek a különlegessége, hogy szénsavas ásványvízzel készítjük el az uborkát. Tetszés szerinti mennyiségű tormát tégy bele, ha nem szereted, ki is hagyhatod. Nem a megszokott savanyú uborka lesz belőle, inkább friss nyárias lesz.

Mit főzzek holnap? Recept ötletek tőletek »»»

Hozzávalók:
◾15 db uborka
◾1,5 l szénsavas ásványvíz
◾25 g só
◾5 gerezd fokhagyma
◾friss torma (tetszés szerint)
◾kapor

Elkészítése:

Az uborkát mosd meg és vágd le a végeit. A tormát tisztítsd meg és vágd csíkokra. Az uborkát tedd egy tálba, add hozzá a tormát, a megtisztított fokhagymagerezdeket és a kaprot. A sót keverd el a szénsavas ásványvízben, majd öntsd az uborkára. Takard le és 24 óráig tartsd szoba hőmérsékleten. Majd tedd hűtőbe és hidegen tálald.

Forrás: https://ketkes.com

Link
 
 
0 komment , kategória:  Receptek - savanyúság eltevése  
Ecetes uborka gyors eljárással (már másnap fogyasztható!)
  2017-08-15 23:20:03, kedd
 
  Ecetes uborka gyors eljárással (már másnap fogyasztható!) recept

Hozzávalók:
20 db kovászolni való uborka
1,5 liter szénsavas ásványvíz
2,5 dkg só
2 evőkanál kristálycukor v. 17 db édesítőszer
1 cs. kapor
3 gerezd zúzott fokhagyma
5 dkg reszelt torma
3 evőkanál 20 %-os ecet

Elkészítés:
Az uborkát alaposan, több vízben megmossuk, mindkét végét levágjuk (behasítani nem kell). Nagyobb lezárható tálban egyenletesen elhelyezzük, közé rakjuk a zúzott fokhagymát, reszelt tormát, kaprot. Az ásványvízben feloldjuk a cukrot és a sót, elkeverjük az ecettel, ráöntjük az uborkára, hermetikusan lezárjuk, fogyasztásig hűtőben tároljuk.

Tanácsok:
Tartósítószer nélkül készül, - finom, ropogós marad. Magában foglalja a kovászos-, a csemege- és a savanyú uborka ízeit.

A receptet beküldte: Bártfai Andrea

Forrás: http://www.tutireceptek.hu

Link
 
 
0 komment , kategória:  Receptek - savanyúság eltevése  
Padlizsános-cukkinis tészta (riagatoni)
  2017-08-15 22:39:31, kedd
 
  Padlizsános-cukkinis tészta (riagatoni)

Hozzávalók

50 dkg piros húsú paprika
50 dkg sárga húsú paprika
25 dkg cukkini
25 dkg padlizsán
2 közepes fej hagyma (15 dkg)
4 gerezd fokhagyma
7,5 dkg szárított paradicsom (olaj nélkül)
2 db piros csilipaprika
3 szál rozmaring
3 szál kakukkfű
1 kis csokor oregánó
5 ek olívaolaj
3-4 ek paradicsompüré
6,5 dl zöldségleves-alaplé

50 dkg rövid csőtészta (rigatoni)
1 csokor bazsalikom
10 dkg parmezán (egyben)

Elkészítés

A megmosott, megtisztított paprikát, cukkinit és padlizsánt kb. 2 cm-es darabokra aprítjuk. A hagymát és a fokhagymát felkockázzuk. A szárított paradicsomot vékony csíkokra metéljük, a megmosott csilipaprikát, rozmaringot, kakukkfüvet és oregánót finomra vágjuk.
Az olívaolajat felhevítjük, és a zöld fűszerek kivételével megfuttatjuk rajta az előkészített hozzávalókat. Belekeverjük a paradicsompürét, felöntjük az alaplével és összeforgatjuk. A zöld fűszerekkel és sóval ízesítjük, majd gyenge tűzön beforraljuk a felére kb. 15 perc alatt.
A tésztát forrásban levő sós vízben a csomagolásán olvasható utasítás szerint kifőzzük. Közben a megmosott, lerázott bazsalikomot finomra aprítjuk, a parmezánt lereszeljük vagy legyaluljuk. A leszűrt, lecsepegtetett tésztát a paradicsomos-zöldséges szószba forgatjuk, és a bazsalikommal díszítve tálaljuk. A parmezánnal megszórva fogyasztjuk.





Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-tésztafélék,szendvics  
Bazsalikomos málnafagyi
  2017-08-15 22:36:44, kedd
 
  Bazsalikomos málnafagyi

Hozzávalók

1,5 dl víz
10 dkg cukor
4-5 nagyobb levél bazsalikom (+ a díszítéshez)
20 dkg málna
30 dkg görög joghurt

Elkészítés

A vízből és a cukorból sűrű szirupot főzünk. Hozzáadjuk a vékony csíkokra vágott bazsalikomot és a málnát, összekeverjük, majd botmixerrel pürésítjük.
Hozzákeverjük a joghurtot, majd a masszát egy lezárható tálba simítjuk, és a fagyasztóba tesszük. Néhány órán át félóránként átkeverjük. Tálkákba vagy poharakba kanalazva, bazsalikommal díszítve tálaljuk.





DÖMÖTÖR VIOLA

Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-sütemények-desszertek  
Színes csirkenyárs - saslik
  2017-08-15 22:34:11, kedd
 
  Színes csirkenyárs - saslik

Hozzávalók

0,8 dl olaj
1/2 tk édes-nemes paprika

60 dkg csirkemellfilé
2 db piros kaliforniai paprika
1 fej lila hagyma
1/2 db citrom
1 csokor petrezselyem


Elkészítés

Az olajat összekeverjük a pirospaprikával és néhány nagy csipet sóval. A csirkemellfilét megmossuk, szárazra töröljük, és falatnyi darabokra vágjuk. Ezután összeforgatjuk a fűszeres olajjal, és a hűtőbe tesszük 60 percre.
A paprikákat megmossuk, kicsumázzuk, majd a meghámozott lila hagymával együtt nagyobb darabokra vágjuk.
A hús-, a paprika- és a lilahagyma-darabokat vízbe áztatott fanyársakra húzzuk. Száraz serpenyőben ropogósra sütjük a nyársakat, végül mindet meglocsoljuk a citrom kifacsart levével, és megszórjuk a finomra aprított petrezselyemmel.





Megjegyzés

Kicsi falatkák, mégis laktató fogás, amit után az ember azt érzi, hogy "rendes", azaz tartalmas ételt evett. Köretnek bármi passzol hozzá: ehetünk hozzá salátát, de akár rizst vagy krumplit is, attól függően, hogy ki mennyire éhes a nagy melegben. A legjobb rablóhús egyébként az, amikor a krumplit is a nyárson sütjük, így már csak egy jó kis tadziki szükséges hozzá és máris kész a legfinomabb és legegyszerűbb nyári ebéd.
Ha van kedvetek, próbálkozzatok hús nélküli verzióval, esetleg valamilyen gyümölcs-sajt kombinációt is kipróbálhattok, például a barack-bacon-grill sajt hármast, ami mennyei.
MME

SÁNDOR ADRIENN

Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-húsos   
Pizzás háromszögek
  2017-08-15 22:30:41, kedd
 
  Pizzás háromszögek

Hozzávalók

1 csomag pizzatészta
1 üveg sűrített paradicsom
1 db friss paradicsom
2 csomag mozzarella
friss bazsalikom


Elkészítés

A pizzatésztát kitekerjük, és nyolcadoljuk. Megkenjük sűrített paradicsommal, majd kirakjuk paradicsom- és mozzarellaszeletekkel és friss bazsalikomlevelekkel.
Mindegyik tésztadarabot háromszög alakúra félbehajtjuk, majd a hajtott széleket villával megnyomkodjuk.
180 fokra előmelegített sütőben 15-20 perc alatt készre sütjük.
ÍME A RECEPT VIDEÓN: Link






SÁNDOR ADRIENN

Forrás: Mindmegette.hu

 
 
0 komment , kategória:  Receptek-tésztafélék,szendvics  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 11 
2017.07 2017. Augusztus 2017.09
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 340 db bejegyzés
e év: 3224 db bejegyzés
Összes: 28883 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1172
  • e Hét: 18944
  • e Hónap: 81962
  • e Év: 1068094
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Online Szerencsekerék, Jövő Pláza, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2016 TVN.HU Kft.