Belépés
schuro.blog.xfree.hu
Mondd el és elfelejtem; mutasd meg és megjegyzem; engedd, hogy csináljam és megértem. schuro ...
2011.11.11
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 7 
Virágba borult a legszárazabb sivatag
  2017-08-25 19:31:28, péntek
 
  Virágba borult a chilei Atacama-sivatag. A Föld egyik legszárazabb területén húzódó sivatagban van, hogy évekig nem esik az eső.
Váratlan és intenzív esőzés volt Chile északi részén, aminek nyomán a sivatag egyes részein színpompás virágok nyíltak. E területen általában 5-7 évente nyílnak csak a virágok, de most csupán két év telt el a legutóbbi, 2015-ös "virágszőnyeg" óta.
A tudósok szerint több mint 200 növényfaj borult virágba az érintett területeken. A látvány fellendítheti a turizmust is, mert a remények szerint a különböző növények különböző időben, még pár hétig virágzanak

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Sztárok a Studio 54-ben
  2017-08-25 19:30:39, péntek
 
  1977. április 26-án, Manhattanben az 54. utca 254. szám alatt megnyílt minden idők egyik leghíresebb és leghírhedtebb diszkóklubja: a Studio 54. A Steve Rubell és Ian Schrager által alapított New York-i Studio 54 klub mára örök legendává vált az egészen világon, hiszen a diszkó-korszak legmenőbb helyeként emlékeznek rá, ami a gazdagok, sztárok legfelkapottabb szórakozóhelye volt. De híres volt még szigorú beléptetéséről és portaszolgálatáról is, ahol ha a halandó embernek szerencséje volt és természetesen jól nézett ki, akkor együtt mulathatott olyan hírességekkel, mint Liza Minnelli, Andy Warhol, Michael Jackson vagy Jean-Paul Belmondo.
Legendák szólnak arról, hogy az emeleten, a VIP szobákban milyen fergeteges mulatozások folytak. Az egész szinte egy nagy orgazmus volt. Nem voltak határok. Folyt a pia, a kokain, a tabuk nélküli szex. Mindenki mindenkivel, korra, nemre való tekintet nélkül.
A Studio 54 híres logóját, és a hely másik jelképét is, a tánctér felett lebegő emberarcú holdat, (amely kokaint szív fel egy kanálból) Man in the Moon (Holdbéli Ember) elnevezéssel Gilbert Lesser tervezte,
A bejegyzésben az 1981-ben bezárt kultikus szórakozóhelyen készült fotókból láthatunk néhányat.

Michael Jackson és Steve Tyler
Halloween Party
Bódult állapotban
A 78 éves Disco Sally (Sally Lippman), őrült táncmozdulataival az éjszakai élet nagymátriárkája volt.
Robin Williams és a felesége Valerie Velardi mikuláskor
Egy őrült éjjel
Mick Jagger és első felesége Bianca Jagger
Mick Jagger és első felesége Bianca Jagger
Grace Jones énekel Steve Rubell partiján
Farrah Fawcett és Ryan O'Neal
Cher 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A világ egyik legszebb lova
  2017-08-25 19:14:40, péntek
 
  A 16 éves mént Hollandiából szállították az Egyesült Államokba. Nagy Frigyes egy nagyon ritka Fríz lófajta, és számos díjat sikerült bezsebelnie lélegzetelállító külsejével, sörényével és ragyogóan csillogó fekete szőrével.
Az állatnak 15 ezer követője van a Facebookon és saját bloggal is rendelkezik.
A ló gazdája az amerikai ozark-hegységben található Pinnacle Friesians állattartó vállalkozás.
Tavaly egyébként megszületett Nagy Frigyes első utódja, Vaughn, így gyönyörűsége biztosan tovább él.
A mai fríz őseit az elsők között háziasították Európában. A II. században, a Hadrianus római császár idején szolgáló fríz katonákkal már ezek a lovak is részt vettek a nagy-britanniai hadjáratokban. Bizonyos szakemberek szerint a shire fajta elődei is ezek a lovak voltak. A fríz lóállományt a 16-17. században andalúz ménekkel keresztezték. Ennek köszönhető, hogy a fajtát ma a melegvérűek között tartják számon. A fajtát, az andalúz hatás ellenére főként a mezőgazdaságban hasznosították, de a frízek a spanyol hatás következtében egy idő után túl könnyűvé váltak ahhoz, hogy továbbra is érdemes legyen őket a gazdaságban dolgoztatni. Ekkor már elterjedt a groningeni fajta is, amely kiváló munkaló volt. A fríz emiatt majdnem kihalt az 1900-as évek elején: mindössze három fedezőmén maradt meg. A gyönyörű feketék kedvelői azonban sikeresen regenerálták a frízt, és az 1900-as évek második felében a fajta addig ki nem használt tulajdonságai is előtérbe kerültek.
A fríz lovak nagyon drágák, de hódolóik mindenre készek, hogy sajátjuknak tudhassanak egyet. 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A Pulai amfiteátrum
  2017-08-25 19:13:28, péntek
 
  Isztria leghíresebb látnivalója a Pula óvárosának szélén lévő római kori építmény, az impozáns Amfiteátrum (angolul: Pula arena; eredeti nyelvén: Amfiteatar u Puli). A rendkívül jó állapotban fennmaradt, kolosszális épület a hatodik legnagyobb római amfiteátrum a világon.
A rómaiak i.e. 177-ben foglalták el a környéket és alapították meg Pula városát, majd nem sokkal később, Augustus császár idején, a Kr.e.I.sz. végén kezdték meg az aréna építését. Claudius császár folytatta az épület kibővítését, majd végül Vespasianus császár a Kr.utáni 70-es években építtette a ma látható nagyságúra.
Máig rejtély, hogy egy viszonylag kis, 5000 lakosú római városban miért kellett egy 22 000 nézőt befogadó arénát építeni. A szóbeszéd szerint Vespasianus császárt pulai származású szeretője beszélte rá a nagy ívű építkezésre.
Az Aréna fénykorában gladiátorok küzdöttek egymással, ill. különböző vadállatokkal életre-halálra a 3 m magas kőfallal határolt, 67 m hosszú és 41 m széles ovális küzdőtéren. Az alagsorban voltak a gladiátorok fülkéi, az állatok ketrecei és itt tárolták a különféle díszleteket a nagyszabású küzdelmekhez.
A gladiátor harcokat végül 404-ben tiltották be, majd a rómaiak bukása után a hatalmas épület lassan pusztulni kezdett. A helyiek előszeretettel vitték a köveket saját házaik építéséhez, mígnem mikor már félő volt, hogy az egész Arénát elhordják, az aquileiai patriarchátus a XIII. században betiltotta a kövek elbontását, majd miután ennek ellenére is folytatódott az értékes kövek üzletszerű értékesítése elsősorban az épülő velencei paloták számára, a XV. században törvényileg is megerősítették az amfiteátrumot védő rendeletet.
1583-ban a Velencei Köztársaság az egész pulai amfiteátrumot szét akarta szedetni, hogy Velencébe szállítsák, és ott építsék fel újra, de szerencsére az egyik szenátor, Gabriele Emo megakadályozta e tettet, hősies kiállására emléktáblát állított neki a hálás utókor az egyik megmaradt toronyban.
Manapság az Aréna ugyanazt a célt szolgálja, mint 2000 éve, a nagyérdemű szórakoztatását, gladiátorok helyett nagyszabású zenei koncerteket, operákat, előadásokat rendeznek falai között.
Pula óvárosának északi oldalán, közel a tengerhez és a kikötőhöz találjuk a monumentális, háromemeletes Arénát. Méretei lenyűgözőek, az ovális alaprajzú építmény 133 m hosszú, 105 m széles, a legmagasabb pontján 32,5 m magas. Egy domb oldalán áll, ezért a tenger felőli oldala három, míg a túlsó kétszintes. Különlegessége a külső oldalán épült négy torony. Összesen 20 bejárata volt, a főbejárat a tenger felőli oldalán nyílt.
A meglepően épen maradt külső fal alsó két szintjén 72 boltív fut körbe, a legfelső szinten pedig 64 négyszögletes ablakot láthatunk. Belépve az Arénába, a labirintusszerű alagsori helyiségekben, melyek egykor raktárak, ill. a gladiátorok várószobái voltak, jelenleg az Ókori olaj- és borkultúra c. kiállítás tekinthető meg.

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A világ legrövidebb háborúja 38 percig tartott
  2017-08-25 19:00:11, péntek
 
  Az angol-zanzibári háború az Egyesült Királyság és Zanzibár között tört ki 1896. augusztus 27-én. Zanzibár egy apró sziget Afrika keleti partjainak közelében, Madagaszkártól kicsit északra. A világtörténelem legrövidebb háborújaként tartják számon, mivel mindössze körülbelül 40 percig tartott.

Khalid bin Bargash
A háború azután tört ki, hogy a britekkel tudatosan együttműködő Hamid bin Thuwaini szultán augusztus 25-én meghalt, a hatalmat pedig unokaöccse, Khalid bin Bargash szerezte meg puccs által.

Hamud bin Muhammed
A brit vezetés azonban Hamud bin Muhammedet szerette volna trónra juttatni, mivel úgy vélték, vele könnyebben tudnának együttműködni, ezért Bargash lemondását követelték.

A HMS St George és HMS Philomel.
Válaszképp Bargash felállított egy 2800 főből álló hadsereget, valamint harcrendbe állíttatta a szultán felfegyverzett jachtját, a H.H.S. Glasgow-t. Míg Bargash katonái a vár megerősítésén dolgoztak, a Királyi Flotta öt hadihajót vezényelt a kikötőbe a palota elé, csapatai pedig parta szálltak.

A szultán palotája a bombázás után
A szultán az utolsó pillanatban mégis hajlandó lett volna a béketárgyalásra egy amerikai közvetítő segítségével de már késő volt. A brit csapatok parancsnoka, Harry Rawson admirális 9 óra 2 perckor Viktória királynő nevében hadat üzent Zanzibárnak, és kiadta a tűzparancsot. A palotát nagyjából fél óra alatt porrá lőtték, majd a katonák parta szálltak, és kitűzték a még lángoló romokra a brit zászlót. A zanzibári hadsereg 9 óra 40 perckor megadta magát.

A brit tengerészek a szultán palotájánál
A világ legrövidebb háborújának 38 perce alatt a zanzibári seregben nagyjából 500-an haltak meg, amikor kigyulladt és összedőlt a palota. A brit erők egy sebesülést könyveltek el. Rawson admirálist lovaggá ütötték, Hamud bin Muhammedet pedig kinevezték szultánnak. Nem sokáig uralkodott, 1902-ben meghalt, de a nép nagyon szerette, mert első intézkedésével felszabadította az összes rabszolgát Zanzibáron.

Bargash a német konzulátusra vonult vissza, ahol menedékjogot kapott. 1916-ig Dar es-Salaamban élt, amikor is a britek elfogták és száműzték. Később megengedték, hogy Mombasában éljen, itt is halt meg 1925-ben. A palota és a kikötő bombázását a britek 38 perc után hagyták abba, a Glasgow elsüllyedt, a konfliktus pedig a világ legrövidebb háborújaként vonult be a történelembe.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Luxus lakás a 700 éves barlangban
  2017-08-25 18:58:00, péntek
 
  A 38 éves Worcestershire-i születésű Angelo Mastropietro átalakított egy kézzel készített közel 700 éves barlangot egy igazán modern, luxus álomotthonná. A Rockhouse Retreat névre keresztelt lakás a történelmi, folyóparti angol város, Bewdley közelében található.
A barlangot 250 millió éves triászi homokkőbe vájták 700 évvel ezelőtt, mely 1962 óta teljesen üresen állt, egészen addig, amíg Angelo Mastropietro meg nem látta benne a lehetőséget és megvette.
Angelo Mastropietro-t 2007-ben diagnosztizálták szklerózis multiplex-szel, ami teljesen megváltoztatta az életét. Az SM a központi idegrendszer krónikus, gyulladásos megbetegedése, amely jelen pillanatban gyógyíthatatlan, viszont odafigyeléssel, edzéssel, fizikai munkával, egészséges, természetközeli életmóddal, és helyes táplálkozással jól kezelhető.
2015 januárjában fogott hozzá az elhagyatott barlang teljes átalakításához. Több mint 160 000 fontot költött a barlangra és a munka nagy részét maga végezte. A 62 m2-es lakást 2015 szeptemberében fejezte be.
A barlang fel van szerelve egy sereg modern elemmel, mint a padlófűtés, egy teljesen felszerelt konyha különféle elektromos eszközökkel, esőerdő-szerű zuhany, kandalló, LED hangulat világítás és természetesen a WIFI sem maradhatott ki a sorból. A friss folyóvíz forrása az Angelo által kiásott 18 méter mély kút.
Angelo Mastropietro nem állandó jelleggel lakik a barlangban, bár jövőbeli terveiben szerepel, de addig is megnyitotta a Rockhouse Retreat-et a nagyközönségnek, így bárkinek lehetősége van pár napra kibérelni ezt a vagány barlangot 275 dollár/éjszakáért

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Hollywoodi legendák utolsó szerepe
  2017-08-25 07:20:32, péntek
 
  Marilyn Monroe
Utosó filmje: Valamit adni kell, 1962 (befejezetlen)
Elizabeth Taylor
Utosó filmje: Öreg díva nem vén díva, 2001
Clark Gable
Utosó filmje: Kallódó emberek, 1961
Audrey Hepburn
Utosó filmje: Örökké, 1989
Marlene Dietrich
Utosó filmje: Dzsigoló, 1978
Paul Newman
Utosó filmje: A kárhozat útja, 2002
Grace Kelly
Utosó filmje: Felső tízezer, 1956
Vivien Leigh
Utosó filmje: Bolondok hajója, 1965
Marlon Brando
Utosó filmje: A szajré, 2001
Ingrid Bergman
Utosó filmje: A Woman Called Golda, 1982
Katharine Hepburn
Utosó filmje: One Christmas, 1994 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 7 
2017.07 2017. Augusztus 2017.09
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 144 db bejegyzés
e év: 1924 db bejegyzés
Összes: 38183 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1535
  • e Hét: 22626
  • e Hónap: 60111
  • e Év: 4806649
Szótár
 
Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2018 TVN.HU Kft.