Regisztráció  Belépés
schuro.blog.xfree.hu
Mondd el és elfelejtem; mutasd meg és megjegyzem; engedd, hogy csináljam és megértem. schuro ...
2011.11.11
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 5 
A német tv sztárnak 46 centis dereka van.
  2017-09-15 21:54:04, péntek
 
  A 30 éves Sophia Wollersheim német tv sztárnak 46 centis dereka van. Sophia mindig is szuper vékony derékra vágyott, és a végén már annyira elégedetlen volt alakjával, hogy úgy döntött, kiveteti 4 bordáját is! Persze a végeredmény rögtön megosztotta 133 ezres rajongótáborával is az Instán, ahol rengetegen nekitámadtak. Sokan azt nem értik, miért kellet egy ilyen drasztikus műtétet bevállalnia, és különben is, egyáltalán nem szép már így az alakja. "Ez az én életem és azt csinálok, amit akarok. Nem érdekel, hogy ki mit gondol róla. Imádom az új testemet" - mondta Sophia. Sokan vannak, akik vele értenek egyet és még mindig nagyon odavannak érte. Egyébként a nő nem csak egy sima celeb, ugyanis rendszeresen dolgozik DJ-ként is. 
 
0 komment , kategória:  Guinness és más rekordok:  
Fehér zsiráfok
  2017-09-15 21:52:06, péntek
 
  Egy afrikai állatvédő szervezet (Hirola Conservation Programme) tette közzé azt a szenzációs videót, amelyen két zsiráf, anya és borja sétálgat a kenyai szavannán. Hogy mitől szenzációs a felvétel? Attól, hogy mindkét zsiráf fehér, hiányoznak róluk a megszokott barna foltok. Eddig egyetlenegyszer kaptak lencsevégre fehér zsiráfot, 2016-ban Tanzániában.
A Hirola Conservation Programme eredetileg a rendkívül veszélyeztetett vadászantilopok megmentéséért küzd Kenyában, a különleges zsiráfokkal teljesen véletlenül találkoztak. A Treehugger magazin szerint a két zsiráf genetikai hibának köszönheti fehérségét, az úgynevezett leucizmusnak.
Ez a rendellenesség annyiban különbözik az albinizmustól, hogy ebben az esetben
a bőrben egyáltalán nincsenek színanyagképző pigmentek (melaninok), míg az albínóknál csak a pigmentképződés zavaráról beszélhetünk. Ugyanakkor a leucizmus nem jár együtt piros szemmel, mivel a lágyabb szövetek termelnek némi színanyagot.
Az állatvédők mindent megtesznek, hogy a különleges állatok ne kerülhessenek a vadászok puskacsöve elé.

videó: Link
 
 
0 komment , kategória:  Állat világ:  
Íme a hajjal díszített köröm
  2017-09-15 21:40:17, péntek
 
  Egy fiatal koreai művész magasra tette a mércét, mármint ami a furcsa körmöket illeti. Dain Yoon - akinek egyébként több mint 200000 követője van Instagramon öt portrét festett magáról a körmeire. Méghozzá úgy, hogy saját haját is hozzájuk igazította, ezzel még élethűbbé téve az arcokat. Minden körmön máshogy grimaszol a lány képmása. Így tehát a speciális manikűr lényege az is, hogy megmutassa, viselőjének éppen milyen a hangulata. 
 
0 komment , kategória:  A kreativitás gyűjteménye.  
Megsemmisült a Cassini űrszonda
  2017-09-15 21:35:30, péntek
 
  Megsemmisült a Szaturnusz légkörében a Cassini, az amerikai és az európai űrügynökség, a NASA és az ESA űrszondája pénteken, ezzel befejeződött a húsz éve tartó misszió, az emberiség egyik legjelentősebb műholdas küldetése.
A 2125 kilogrammos szonda utolsó jelei pénteken 13 óra 55 perckor érkeztek meg a Földre, de ekkorra már belépett a Szaturnusz légkörébe, mivel a jeleknek 86 percre volt szükségük ahhoz, hogy eljussanak a Földre. Az atmoszférában lefelé száguldva a szonda egyre jobban hánykolódott, amint a sűrűbb rétegekbe merült, majd megszűnt a rádiókapcsolat a Földdel. Mire elérte a nagyjából 1500 kilométerrel lejjebb örvénylő felhőréteget, a bolygóba zuhanó szonda meteorként felizzott és darabjaira hullott.
A NASA kutatói a megsemmisítéssel akadályozták meg, hogy az űrszonda a földi élettel beszennyezzen egy esetleges életcsírát tartalmazó helyet, például a Szaturnusz valamelyik holdját.
A 20 éve úton lévő, a Szaturnusz bolygót és annak környezetét - holdjait és gyűrűrendszerét - vizsgáló űrszonda többször meghosszabbított küldetése utolsó másodpercéig működött és gyűjtötte az értékes adatokat. A Cassini - fedélzetén az európai Huygens leszállóegységgel - 1997-es indítását követően 2004 nyarán érkezett a Szaturnuszhoz, ekkor állt a bolygó körüli pályára.
Csütörtökön a Cassinin elhelyezett képalkotó kamerák elkészítették utolsó felvételeiket a Szaturnuszról, a bolygó északi pólusvidékén látható, hatszög alakú rejtélyes atmoszferikus képződményéről, továbbá a Titan és Enceladus holdakról és a gyűrűrendszerről. Ezután a kamerákat kikapcsolták, de a Cassini nyolc másik műszere - infravörösben és ultraibolyában észlelő spektrométerek, részecskeanalizátorok, magnetométerek - továbbra is működtek. Működése alatt az űrszonda összesen több mint 453 ezer képet küldött a Földre a Naprendszer második legnagyobb bolygójáról, annak gyűrűiről és holdjairól.
 
 
0 komment , kategória:  Űrkutatás:  
Emberek akik jobbá változtatták a világunkat
  2017-09-15 21:25:18, péntek
 
  25. Charles Robert Darwin (1809. február 12. - 1882. április 19.) angol természettudós, az evolúcióelmélet egyik kidolgozója és névadója.
24. Sir Timothy John "Tim" Berners-Lee, KBE, (TimBL vagy TBL) (1955. június 8. - ) a Világháló (World Wide Web) pontosabban a HTML, a HTTP és több hasonló protokoll kifejlesztője (Robert Cailliau-val) és a World Wide Web Consortium vezetője, azé a cégé, mely a Web további fejlődését irányítja.
23. Sir Nicholas George Winton (1909. május 19. - 2015. július 1.) brit tőzsdeügynök, aki közvetlenül a második világháború kitörése előtt 669, többségükben zsidó gyermeket mentett ki a náci ellenőrzés alatt álló Prágából az Egyesült Királyságba.
22. Gautama Sziddhártha, Gautama Buddha, Sákjamuni Buddha vagy egyszerűen a Buddha, ókori bölcs, a buddhizmus meghatározó alakja. Úgy tartják, hogy leginkább Kelet-Indiában élt és tanított, valamikor az i. e. 6. és 4. század között (a hagyományos számítás szerint i. e. 563 és i. e. 483 között élt, de az újabb kutatások kissé későbbre teszik működését).
21. Rosa Parks (1913. február 4. - Detroit, 2005. október 24.) afroamerikai polgárjogi aktivista, az amerikai feketék polgárjogi mozgalmának egyik vezéralakja. Parks arról lett híres, hogy 1955-ben a buszvezető utasítása ellenére nem volt hajlandó átadni helyét a buszon egy fehér bőrű utasnak. Letartóztatása váltotta ki a montgomery-i buszbojkottot, a történelem egyik legsikeresebb, faji megkülönböztetés elleni megmozdulását, ami a polgárjogi mozgalom vezetőjévé emelte Martin Luther Kinget. Parks az amerikai kultúra és a polgárjogi küzdelmek egyik legjelentősebb alakjává vált.
20. Jean Henri Dunant (1828. május 8. - 1910. október 30.) Nobel-békedíjas svájci közéleti személyiség, üzletember, a Nemzetközi Vöröskereszt alapítója.
19. Simón Bolívar (1783 - 1830) a dél-amerikai függetlenségi mozgalom vezetője, később a Nagy-Kolumbia elnöke (Gran Colombia), Venezuela elnöke, majd Peru és Venezuela diktátora. Kiemelkedő, komoly politikai örökséget maga után hagyó alakja az egyetemes történelemnek, ami latin-amerika számos országában, egyben a nemzeti tisztelet tárgyává is formálta őt.
18. Albert Einstein (1879. március 14. - 1955. április 18.) zsidó származású német elméleti fizikus; tudományos és laikus körökben a legnagyobb 20. századi tudósnak tartják. Ő dolgozta ki a relativitáselméletet és nagymértékben hozzájárult a kvantummechanika, a statisztikus mechanika és a kozmológia fejlődéséhez. 1921-ben fizikai Nobel-díjjal jutalmazták "az elméleti fizika területén szerzett érdemeiért, különös tekintettel a fényelektromos jelenség törvényszerűségeinek felismeréséért".
17. Leonardo da Vinci (1452. április 15. - 1519. május 2.) itáliai polihisztor, azaz: festő, tudós, matematikus, hadmérnök, feltaláló, anatómus, szobrász, építész, zeneszerző, költő és író. Leonardót sokszor nevezik a reneszánsz ember őstípusának, akinek láthatólagos végtelen kíváncsisága csak a felfedezéseinek erejével volt egyenlő. Széles körben az egyik legnagyobb festőnek tartják, és egyes vélemények szerint akár ő is lehetett minden idők legműveltebb embere.
16. Kolumbusz Kristóf (1451. augusztus 25. és október 31. között - 1506. május 20.) olasz származású, a portugál, majd a spanyol korona szolgálatában álló utazó, tengerésztiszt, az amerikai kontinens felfedezője 1492-ben. Bár az első, Amerika földjére lépő európaiak a 10. századi viking hajósok voltak - feltehetően Leif Eriksson, esetleg Bjarni Herjólfsson és harcosai - de művelődéstörténeti szempontból Kolumbusz felfedezése vezetett a korabeli világkép dinamikus kitágulásához, az ő felfedezése nyomán indult meg az amerikai kontinens feltérképezése és kolonizálása.
15. Martin Luther King, Jr. (1929. január 15. - 1968. április 4.) amerikai baptista tiszteletes, polgárjogi harcos, politikai aktivista, az afroamerikai polgárjogi mozgalom egyik vezető személyisége. Célja a fehérek és feketék között fennálló jogi egyenlőtlenség és a feketékkel szembeni faji megkülönböztetés megszüntetése volt. 1963. augusztus 28-án a Washingtoni Menetelés során megtartott Van egy álmom néven híressé vált beszéde óriási nyilvánosságot hozott a polgárjogi mozgalomnak, Kinget pedig a történelem egyik legnagyobb szónokává emelte. Martin Luther King 1968. április 4-én Memphisben (Tennessee) merénylet áldozata lett, lelőtték.
14. Bill Gates (1955. október 28. - ) amerikai üzletember, szoftverfejlesztő, filantróp, feltaláló, a világ leggazdagabb embere. A Microsoft cég alapítójaként és tulajdonosaként Bill Gates fontos szerepet játszott a 20. század végén felvirágzó mikroszámítógép-ipar történetében, olyan széles körben elterjedt szoftverek fűződnek a nevéhez, mint az MS-DOS vagy a Microsoft Windows. A cég vezérigazgatói posztjáról 2000-ben, az elnöki pozícióról 2014-ben köszönt le, tanácsadóként tevékenykedik a cég jelenlegi igazgatója, Satya Nadella mellett.
13. William Shakespeare (1564. április 26. (keresztelő) - 1616. április 23.) angol drámaíró, költő, színész. Az angol nyelvű drámaírás egyik legnagyobb alakja, világirodalmi öröksége és hatása a világ minden táján fellelhető. Angliában mint a nemzet dalnokát tisztelik.
12. Sigmund Freud (1856. május 6. - 1939. szeptember 23.) zsidó származású osztrák neurológus és pszichiáter, a pszichoanalitikus iskola megalapítója. A 20. század egyik legnagyobb hatású gondolkodója.
11. Oskar Schindler (1908. április 28. - 1974. október 9.) szudétanémet gyáros, aki mintegy 1200 zsidó életét mentette meg a holokauszt során azzal, hogy lőszer- és edénygyáraiban alkalmazta őket Lengyelország, illetve a mai Csehország területén.
10. Teréz anya (1910. augusztus 26. - 1997. szeptember 5.) albán nemzetiséghez tartozó, római katolikus apáca, a Szeretet Misszionáriusai szerzetesrend alapítója, a Nobel-békedíj (1979) és számos magas kitüntetés tulajdonosa, aki Kalkutta szegényei között végzett áldozatos munkájával az egész emberiség elismerését kiváltotta. Halálakor a rend a világ 123 országában 610 missziót működtetett, ahol több mint 4000 apáca és több mint 100 000 önkéntes ápoló dolgozott. Bár India nem keresztény ország, a kormány mégis három napos nemzeti gyászt rendelt el, és állami temetést rendezett. Halálát az egész világ az emberiség nagy veszteségeként értékelte.
9. Abraham Lincoln (1809. február 12. - 1865. április 15.) 1861-től 1865-ig az Amerikai Egyesült Államok 16. elnöke, az első republikánus elnök. A történelem egyik legismertebb alakja volt, hiszen az USA 16. elnökeként és az amerikai polgárháború hőseként élete visszavonhatatlanul része lett világunk krónikájának. Napjainkban Lincoln neve fogalom Amerikában, arcképe díszíti az egycentes fémpénz és az ötdolláros bankjegy előoldalát, Washingtonban pedig hatalmas emlékmű emlékezteti életére és tetteire az embereket. Neve összefonódik a rabszolgaság elleni küzdelemmel, a polgárháborúval és az egységes Amerikai Egyesült Államok megteremtésével.
8. Stephen Hawking (1942. január 8. - ) vezető angol elméleti fizikus. Nem csupán kiemelkedő szakmai sikerei által ismert, hanem a laikusoknak szóló ismeretterjesztési munkássága révén is azon kevés tudós közé sorolható, akik részei lettek a populáris kultúrának is, mint például Albert Einstein. Munkásságának célja röviden; az einsteini fizika nehéz testek által létrejött gravitáció szabályainak összeegyeztetése az - attól markánsan eltérő szabályokkal működő - részecskefizikával. Ha ezt a két területet sikerülne egy közös elmélettel összevonni az lehetne a "Mindenség elmélete". Tudományos munkája természetesen ennél összetettebb, és több jelentős fordulat is volt életpályáján.
7. A "magányos tüntető". A férfi magányosan a felvonuló tankok elé állt, blokkolva útjukat, 1989. június 4-e reggelén, a Tienanmen téren. Az ellenszegülés fotója ikonná és ugyanakkor a kínai állam könyörtelen erejével szembeszálló nép jelképévé vált.
6. Mohamed próféta (Mekka, 570 - Medina, 632. június 8.) az iszlám vallás legfőbb prófétája. Mohamed fellépése korszakalkotó esemény az arabok és a világ történelmében: az általa alapított iszlám az évszázadok folyamán világvallássá fejlődött, melynek több, mint 1,8 milliárd híve vallja, hogy "Nincs más isten, csak Allah, és Mohamed az Ő küldötte".
Az iszlámban Isten küldöttjének és a próféták pecsétjének, azaz az utolsó prófétának tekintik, aki az Ó- és Újszövetség után tolmácsolta az emberiség számára az egy Isten üzenetét, a Koránt. Emellett történeti személyiségként is jelentős: a halála előtti tíz évben egyesítette az addig széttagolt arábiai törzseket, akiket ő és utódai, a kalifák, állammá szerveztek és az új vallás nevében sikeres hódító útra indultak Ázsia és Afrika felé.
5. Tendzin Gyaco (1935. július 6. - ) a 14. dalai láma, a tibeti emigráns kormány egykori vezetője, akinek a rezidenciája az indiai Dharamszala városában található. Ő a tibetiek spirituális vezetője. A tibeti buddhizmus felfogása szerint az elődei reinkarnációjaként született e világra. Kétéves korában ismerték el a 13. dalai láma tulkujaként, vagyis újjászületéseként. Tizenöt éves korában, 1950. november 17-én, egy hónappal a kínai hadsereg tibeti megszállása után dalai lámaként trónra lépett. Ezzel a régió legfontosabb vallási vezetőjévé és politikai uralkodójává vált. 1959-ben, egy sikertelen felkelést követően, a tibeti ellenállási mozgalom összeomlása után a dalai láma Indiába menekült. A kínai kormány, amely 1959-ben megszállta Tibetet, továbbra is úgy tekint rá, mint egy elavult teokratikus rendszer szimbólumára. Világszerte híres előadó, gyakran karizmatikus egyéniségként jellemzik. Ő az első a dalai lámák sorában, aki nyugatra utazott, hogy a buddhista tanításokat hirdesse, és hangsúlyozza az etika és az egyetemes felelősségtudat valamint a vallások közötti párbeszéd fontosságát. 1989-ben neki ítélték a Nobel-békedíjat.
4. Diána walesi hercegné (1961. július 1. - 1997. augusztus 31.), Károly walesi herceg, brit trónörökös első felesége. A hercegnőt nagyon sokan szerették, példakép, anya, feleség volt egyben. Diana segített a rászorultakon, több jótékonysági vásárt is szervezett, eljárt a taposóaknák ügyében, és felszólalt az afrikai árvák miatt is. 1997. augusztus 31-én autóbalesetben vesztette életét Párizsban. Szinte megállt az élet, annyira sokkolta az embereket a szomorú hír. A britek, akik imádták a "szívek hercegnőjét", haragudtak a világra, Károly hercegre, de leginkább a királynőre, akit érzéketlenséggel vádolták meg, mert családjával együtt visszavonult Skóciába, ahelyett, hogy együttérzéséről biztosította volna alattvalóit.
3. Nelson Mandela (1918. július 18. - 2013. december 5.) a Dél-afrikai Köztársaság első feketebőrű elnöke. Korábban apartheidellenes aktivista, az Afrikai Nemzeti Kongresszus és az Umkhonto we Sizwe katonai vezetője. Apartheidellenes tevékenysége miatt 27 évet börtönben töltött; nagy részét a Robben-szigeten. 1990-ben Frederik Willem de Klerk elnök utasítására szabadon bocsátották, és egy többéves nemzeti kiegyezési folyamat végén 1994-ben elnökké választották. Az apartheid-rendszer tárgyalásos felszámolásáért de Klerkkel megosztva Nobel-békedíjat kapott 1993-ban. A faji megkülönböztetés ellenzőinek körében, Dél-Afrikában és világszerte, Mandela a szabadság és az egyenlőség jelképe.
2. Jeanne d'Arc, (1412. január 6. - 1431. május 30.), az "orléans-i szűz", katolikus szent, francia nemzeti hős. A százéves háború idején vezette a francia nép felszabadító harcát az angolok ellen. Parasztlányként látta meg a napvilágot Kelet-Franciaországban. A százéves háborúban a francia királyi hadsereg élén több meghatározó győzelmet aratott, amelyek megfordították a háború kimenetelét és lehetővé tették VII. Károly trónra lépését. A burgundok fogták el és adták az angolok kezére, majd az egyházi törvényszék elítélte és 19 éves korában máglyán megégették. 24 évvel később, 1455-ben VII. Károly király - akinek hírnevét beárnyékolta, hogy koronáját egy elítélt eretnek segítségével szerezte - felkérte III. Kallixtusz pápát, vizsgáltassa felül a szentszék döntését. Az új eljárásban Johannát ártatlannak találták és mártírrá nyilvánították. 1909-ben boldoggá, 1920-ban pedig szentté avatták. Johanna egyike Franciaország 9 védőszentjének.
1. Jézus, (i. e. 4 körül - i. sz. 29-33 körül) a két legnagyobb világvallás kulcsfontosságú alakja: a kereszténység központi személye és az iszlám egyik fő prófétája. A legtöbb keresztény felekezet Isten megtestesült fiaként (incarnatus), a második isteni személyként (szentháromság) tiszteli őt, aki életével, szenvedésével és halálával megváltotta az emberiséget. 
 
0 komment , kategória:  Minden ami érdekes  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 5 
2017.08 2017. Szeptember 2017.10
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 140 db bejegyzés
e év: 1924 db bejegyzés
Összes: 38011 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 898
  • e Hét: 63391
  • e Hónap: 210526
  • e Év: 2891073
Szótár
 
Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Online Szerencsekerék, Jövő Pláza, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2016 TVN.HU Kft.