Belépés
taltos1.blog.xfree.hu
Bármit tesznek ellenem, az a javamra fordul! Tatiosz: Ne kívánd mások balsorsát, mert a sors közös, és a jövő előre nem látható. Ossian: A ritka tisztes... Gábor Gabriella Táltos
1940.08.08
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 7 
Brokkolis tészta
  2017-09-02 23:55:34, szombat
 
  Brokkolis tészta

Hozzávalók

50 dkg brokkoli
25 dkg durum penne tészta

8 ek tisztított napraforgómag
4 ek ghí vagy kókuszzsír
frissen őrölt fekete bors
szárított bazsalikom
szárított kakukkfű


Elkészítés

A brokkolit megmossuk, és rózsáira szedjük. A tésztát a csomagoláson található utasítás szerint sós vízben kifőzzük, majd lecsepegtetjük.
Száraz serpenyőben megpirítjuk a napraforgómagot, majd félretesszük.
A serpenyőben felmelegítjük a ghít, beletesszük a brokkolit egy kevés vízzel, és roppanósra pároljuk, majd megpirítjuk. Megsózzuk, megborsozzuk, és megszórjuk bazsalikommal és kakukkfűvel. Végül hozzákeverjük a tésztát és a pirított magot, és tálaljuk.





Megjegyzés

Jógatáborokban, elvonulásokon mindig készítünk valamilyen magvas tésztát - a tészta magvakkal teljes értékű fehérjeforrás és nagyon jó rostbevitel. Korábban egy gyömbéres szezámos sárgarépás tészta receptet már kitettem a blogra itt olvashatod.. Ez a brokkolis, napraforgómagos tészta mindig nagy siker.:) Amennyiben gluténérzékeny vagy fogyaszthatod gluténmentes tésztával, pl rizstésztával vagy hajdinatésztával. napraforgómagos tészta, brokkoli, tészta, , recept, pirított magvak, vegán, vegetáriánus, gluténemntes
vitaik

Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-tésztafélék,szendvics  
Csokoládékrémes-szilvahabos pohárkrém
  2017-09-02 23:53:05, szombat
 
  Csokoládékrémes-szilvahabos pohárkrém

Hozzávalók

40 dkg szilva
2 tk reszelt gyömbér
1 dl tej
2 dl Hulala vagy habtejszín
4 db tojássárgája
10 dkg porcukor
1 csomag vaníliás cukor
1 tk őrölt fahéj
A csokoládékrémhez:
20 dkg étcsokoládé
2 dkg vaj
1 db nagy tojás
2 dl habtejszín
csipet só
2 tk kristálycukor


Elkészítés

A szilvákat félbevágjuk, kimagozzuk, majd egy sütőpapírral bélelt tepsire tesszük. A félbevágott szemeket megszórjuk a vaníliás cukorral és az őrölt fahéjjal. Sütőben, közepes hőmérsékleten, kb. 10 percig sütjük. Ezután hagyjuk kihűlni, majd leszedjük a haját, a húsát pedig összeturmixoljuk.
A tejet megmelegítjük, hozzáadjuk a reszelt gyömbért, és 15-20 percig hagyjuk állni. Ezután egy szitán leszűrjük, és hagyjuk teljesen kihűlni. A tojássárgáját habosra keverjük a porcukorral, majd hozzákeverjük az előzőleg leszűrt, gyömbéres tejet. Állandó keverés mellett, alacsony hőfokon, addig főzzük, amíg besűrűsödik, majd levesszük a tűzről, és teljesen kihűtjük.
A habtejszínt kemény habbá verjük. A teljesen kihűlt krémhez először hozzákeverjük a leturmixolt szilvát, majd a felvert tejszínhabot is.
A csokoládét és a vajat gőz fölött megolvasztjuk egy fém tálban. A tojásfehérjét kemény habbá verjük egy csipet sóval és a cukorral. Ezután az olvadt csokoládéhoz keverjük a tojássárgáját, majd a tejszínt is. Végül a csokoládéhoz keverjük az előzőleg kemény habbá vert tojásfehérjét is.
Négy egyforma pohárba, felváltva belekanalazzuk a csokoládékrémet és a szilvahabot. Egy-egy szem sült szilvával díszítjük, megszórjuk a csokidarával, majd tálalásig a hűtőbe tesszük.





Megjegyzés

A poharakba felváltva kanalazott két réteg együtt nagyon finom!
kgizike

Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-sütemények-desszertek  
Karaj sajtos bundában
  2017-09-02 23:50:45, szombat
 
  Karaj sajtos bundában

Hozzávalók

60 dkg karaj (csont nélkül)

2 db tojás
1 dl tej
10 dkg sajt
20 dkg liszt
olaj
A körethez:
60 dkg burgonya
2 tk ételízesítő
1 tk piros paprika
6 dl étolaj


Elkészítés

A húst felszeleteljük, kiklopfoljuk, és besózzuk. A tojást felverjük, hozzákeverjük a tejet és a lereszelt sajtot. Először lisztbe, majd a sajtos masszába forgatjuk a hússzeleteket, majd újra megforgatjuk a lisztben. Felhevített olajban közepes lángon mindkét oldalát kisütjük.
A körethez a krumplit meghámozzuk, megmossuk, és nagyobb hasábokra vágjuk. Megszórjuk ételízesítővel és paprikával. Egy kis ideig állni hagyjuk, majd leszűrjük a levét, és bő olajban kisütjük.





Megjegyzés

Nagyon finom bundás hús. Jó étvágyat kívánok hozzá!
ditti56

Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-húsos   
Hideg avokádóleves
  2017-09-02 23:47:16, szombat
 
  Hideg avokádóleves

Hozzávalók

3 db avokádó
2 db lime
1 db salátauborka
1 fej hagyma
1 csokor koriander
5 dl hús- vagy zöldségleves-alaplé (kockából)
1 csipet só
1 csipet bors


Elkészítés

Az avokádókat félbevágjuk, és kiemeljük a magjukat. A héjból kivájt húsukat durvára daraboljuk és azonnal megöntözzük a félbevágott lime-ok levével, hogy ne barnuljanak meg. Az uborkát meghámozzuk, hosszában félbevágjuk és a magos rész eltávolítása után felkockázzuk. A megtisztított hagymát finomra aprítjuk. A koriandert leöblítjük és lecsipkedjük a leveleit.
Az előkészített zöldségeket és néhány levél kivételével a koriander turmixgépben pürésítjük, majd simára keverjük az alaplével. Megsózzuk, megborsozzuk, és a hűtőben pihentetjük legalább 2 órát. A félretett korianderlevéllel díszítve kínáljuk.





Megjegyzés

Bazsalikommal is elkészítheted, ha nem kedveled a koriander ízét.
Fokhagymás pirítós illik hozzá.
MME
FAZEKAS KIRA

Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-levesek  
Esőmentes hétvégét!
  2017-09-02 23:33:25, szombat
 
  Kedves Barátaimnak, kedves Látogatóimnak

További jó estét!
és




 
 
0 komment , kategória:  Hétvégét  
Itt a kiadós eső
  2017-09-02 23:29:41, szombat
 
  Itt a kiadós eső





Hidegfront érte el nyugat felől pénteken az országot, véget ér a nyári idő. Nagy eső érkezett, narancssárga figyelmeztetés érvényes.

A friss számítások szerint hétvégén összesen ennyi eső hullhat:





Friss: A közép-európai radaron jól látszik, ahogy a ma éjjel és vasárnap kiadós esőzést hozó csapadéktömb elérte az országot.




Közép-európai radar

Szombat délelőtt: Délutántól délnyugat felől kiterjedt csapadék érkezik, főként középen és keleten várható nagy mennyiség, az ország középső harmadán akár 40-50 mm is eshet! Emiatt az Országos Meteorológiai Szolgálat 9 megyére is narancs színű figyelmeztető előrejelzést adott ki.





Péntek délután: Nyugaton helyenként már csak 20-22 fokot mutatnak a hőmérők, az Alföldön azonban még sokfelé 34-35 fokos kánikula tombol.




Hőtérképünk péntek délután fél négykor

Kora délután a nyugati határt elérték az első zivatarok, megkezdődött a lehűlés.

Sopronba így érkezett az égi áldás:

Link
A Szent Orsolya Gimnázium által működtetett webkameránk gyorsított felvétele

Előzmények

Hétvégén egy lassan mozgó, hullámzó hidegfront érkezik, mely hétfőig vendégünk marad, így több helyen jelentős mennyiségű csapadékra kell számítani, feltámad a szél, és több fokkal visszaesik a hőmérséklet,

véget ér az igazi nyár.




Rippel Erik fotója, köszönjük!

Záporos, zivataros hétvége jön lehűléssel

Szombaton eleinte elszórtan, késő délutántól a délnyugat felől erősen megnövekvő felhőzetből már sokfelé kell esőre, záporokra, zivatarokra számítani. A Dunától keletre a nyugati, délnyugati, a Dunántúlon az északi-északnyugati szelet kísérhetik élénk, zivatar idején erős, viharos lökések. Megkezdődik a lehűlés: a Dunántúlon már csak 19-25, a Dunától keletre még 26-30 fokot mérhetünk.

Vasárnap is többfelé várható eső, zápor, helyenként zivatar. Élénk, nyugaton és északkeleten erős lesz az északi-északnyugati szél. Mindenhol mérséklődik a felmelegedés, többfelé a 20 fokot sem éri el a hőmérséklet.

Hétfőn előreláthatólag folytatódik a szeles, keleten, északkeleten eleinte csapadékos idő, de nyugat felől már felszakadozik, csökken a felhőzet, kisüt a nap. A tartósan felhős, eleinte esős keleti, északkeleti tájakon 20 fok alatt maradnak a maximumok, de máshol sem lesz melegebb 21-23 foknál. Beköszönt a kora ősz.

Borítókép: Garami Ágnes

Forrás: https://www.idokep.hu

Link
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Ausztria: félméteres friss hóval érkezik a szeptember
  2017-09-02 23:07:13, szombat
 
  Ausztria: félméteres friss hóval érkezik a szeptember

Pénteken beköszöntött az ősz, a naptárhoz az időjárás is alkalmazkodott, egy markáns hidegfront búcsúztatta a nyarat. A magasabb osztrák hegyekben tegnap óta havazik, vasárnapig akár fél méteres hó is eshet, de szinte minden gleccseren elérheti a frissen esett hó vastagsága a 20-30 cm-t.

Pénteken egy komolyabb hidegfront vetett véget a késő nyári időnek, a nyugati tartományokban tegnap óta havazik, a hóhatár az északi hegyekben a legalacsonyabb, itt már 1700 métertől havazhat, dél felé haladva 2000-2200 méter körülire tehető a havazás határa.




Kaprun - fotó: webkamera

A cikk tovább olvasható itt:
Link

Forrás: https://www.idokep.hu
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 7 
2017.08 2017. Szeptember 2017.10
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 346 db bejegyzés
e év: 4386 db bejegyzés
Összes: 32631 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 0
  • e Hét: 2214
  • e Hónap: 16119
  • e Év: 145826
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.