Regisztráció  Belépés
taltos1.blog.xfree.hu
Bármit tesznek ellenem, az a javamra fordul! Tatiosz: Ne kívánd mások balsorsát, mert a sors közös, és a jövő előre nem látható. Ossian: A ritka tisztes... Gábor Gabriella Táltos
1940.08.08
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 6 
Shakshuka egyszerűen
  2017-09-09 22:47:54, szombat
 
  Shakshuka egyszerűen

Hozzávalók

3 ek olaj
2 fej lilahagyma, kockázva
1 db piros kaliforniai paprika (2 cm-es kockákra vágva)
1 db zöld kaliforniai paprika (2 cm-es kockákra vágva)
2 db paradicsom (2 cm-es kockákra vágva)
2 dl paradicsomlé

bors frissen őrölve
4 db tojás
2 csokor petrezselyemzöld (durvára aprítva)


Elkészítés

1. Egy nagyobb serpenyőt elkezdünk hevíteni, meglocsoljuk az olajjal, és rászórjuk a hagymát. Finoman sózzuk, majd 4-5 percig közepes lángon pirítjuk. Hozzáadjuk a paprikát is, és további 4 percig pirítjuk.

2. Ezután a paradicsom következik, ami újabb 3-4 perc pirítást igényel. Ráöntjük a paradicsomlevet, megszórjuk a petrezselyem felével, sózzuk, borsozzuk, és 1-2 percig rotyogtatjuk.

3. Négy ,,lyukat" formázunk benne, beleütjük egyenként a tojásokat. Tovább sütjük 5 percig fedő nélkül, utána pedig 3 percig lefedve. Tálalásnál megszórjuk a maradék petrezselyemmel. Pirítóst vagy friss bagettet fogyasztunk mellé.





Megjegyzés

Recept és fotó: Baromfi Termék Tanács, Tojásszövetség
MME

Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-főzelékek, lecsók,   
Szilvás morzsasüti mascarponehabbal
  2017-09-09 22:43:49, szombat
 
  Szilvás morzsasüti mascarponehabbal

Hozzávalók

8 dkg mandulás keksz (cantuccini)
11 dkg puha vaj
11 dkg búzafinomliszt
15 dkg finom szemcséjű kristálycukor

50 dkg szilva
2 ek nyers nádcukor
1 ek mandulalikőr (Amaretto; elhagyható)
1 ek porcukor
2 db tojás
1 db kis vaníliarúd
17,5 dkg mascarpone

Elkészítés

A sütőt előmelegítjük 170 fokra. Közben a kekszet ledaráljuk vagy aprítógépben durvára őröljük. Hozzáadjuk a vajat és a lisztet, majd 8 dkg kristálycukorral és 2 csipet sóval együtt morzsalékosra dolgozzuk.
A megmosott, leszárított szilvát kimagozzuk és cikkekre vágjuk, majd összeforgatjuk a nádcukorral, valamint tetszés szerint a likőrrel. Eloszlatjuk egy tűzálló tálban vagy négy kisebb felfújtformában, rászórjuk a morzsatésztát, és az előmelegített sütőben sütjük kb. 25 percig. A sütőből kivéve meghintjük a porcukorral.
A tojásokat szétválasztjuk, és 1 db fehérjét 1 csipet sóval kemény habbá verünk. Miközben folyamatosan tovább verjük, apránként beleszitáljuk a maradék cukor felét. A hosszában felhasított vaníliarúd belsejét kikaparjuk. A 2 db tojássárgáját fehéredésig keverjük a vaníliavelővel és a maradék cukorral. Végül egymás után lazán beleforgatjuk a mascarponét és a tojáshabot. A még meleg morzsasütivel fogyasztjuk.





PATAKY KRISZTINA

Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-sütemények-desszertek  
Házi tagliatelle gombás gorgonzolamártással
  2017-09-09 22:41:02, szombat
 
  Házi tagliatelle gombás gorgonzolamártással

Hozzávalók

A tagliatelléhez:
36 dkg liszt (olasz dupla nullás az ideális,de én most teljes kiőrlésű lisztből készítettem)
2 db tojás
A gorgonzolamártáshoz:
10-15 dkg gorgonzola
1 dl tejszín
2,5 dkg vaj
4-5 dkg reszelt parmezán
12 dkg csiperke
frissen őrölt fekete bors
olívaolaj



Elkészítés

A tésztához a lisztet és a tojásokat simára dolgozzuk, ha nem akar összeállni, kevés langyos vizet adhatunk hozzá. Amikor elválik az edény falától, még 10 percig gyúrjuk. Szorosan lefóliázzuk, hogy ne száradjon ki, és egy órára hűtőbe tesszük.
Pihentetés után, vékonyan lisztezett gyúródeszkán, a tésztát 1 mm vastagra, enyhén áttetszőre nyújtjuk. Mindkét felét belisztezzük, majd hengerré hajtogatjuk(minél többször hajtjuk, annál hosszabb lesz a tészta!), majd 7-8 mm széles csíkokra szeleteljük. (Ha nem akarjuk az egészet megfőzni,ruhaszárítóra lógatva kiszárítjuk és levegőmentes tasakba tároljuk )
A mártáshoz a serpenyőben felolvasztjuk a vajat, majd rádobjuk a feldarabolt gorgonzolát, és felöntjük tejszínnel. Alacsony hőfokon dolgozzunk! Amikor már szép krémes az egész, megszórjuk frissen őrölt borssal és a kimért reszelt parmezán felével.
Közvetlenül tálalás előtt, a szeletelt gombát egy serpenyőben aranybarnára pirítjuk. A tagliatellét forrásban lévő, sós vízben 4-5 perc alatt készre főzzük.
A lecsepegtetett tésztát egy tálra helyezzük, ráöntjük a gorgonzolamártást, megszórjuk pirított gombával és a maradék parmezánnal. Jó étvágyat!





Megjegyzés

Aki szeret főzni, és imádja a tésztás ételeket, próbálja ki. Verseny előtt készítettem, nagy kedvencem lett már első alkalommal.
Cintia24

Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-tésztafélék,szendvics  
Palócleves marhahússal
  2017-09-09 22:37:24, szombat
 
  Palócleves marhahússal

Hozzávalók

30 dkg marhafelsál
1 fej apróra vágott vöröshagyma
1 szelet paprika
1-2 karika csípős paprika
5-6 szelet szárított vargánya
1 db paradicsom
1 evőkanál olaj
1 kávéskanál édes nemes pirospaprika
30 dkg burgonya
30 dkg zöldbab
3 evőkanál tejföl
1 evőkanál tönkölybúzaliszt
2 csipet őrölt köménymag
2 db babérlevél
1 gerezd fokhagyma

friss petrezselyem
friss kapor


Elkészítés

A húst hideg vízzel leöblítjük, majd apró kockákra vágjuk. A hagymát és paprikát felszeleteljük, megfonnyasztjuk a a zsiradékon, megszórjuk a pirospaprikával, majd hozzáadjuk a húst, és néhány percig pirítjuk. Belereszeljük a fokhagymát, megszórjuk az őrölt köménnyel, és hozzáadjuk a paradicsomot, a csípős paprikát és a szárított vargányát. Fedő alatt, saját levében majdnem puhára pároljuk.
Közben külön lábasban feltesszük főni a krumplit és a zöldbabot, annyi vízben, hogy ellepje. Megsózzuk és beletesszük a babérlevelet is. Amikor megpuhultak a zöldségek, a pörkölthöz öntjük, felöntjük kb. 0,5 liter vízzel, és összefőzzük.
A habaráshoz simára keverjük a lisztet a tejföllel, ezután hozzáadunk két merőkanálnyi levest, jól elkeverjük, majd folyamatos kevergetés mellett a leveshez öntjük. Felforraljuk, ha szükséges, még ízesítjük. Petrezselyemmel és kaporral meghintve tálaljuk.





Megjegyzés

A palócleves a magyaros ízvilág jeles képviselője. Egy igazi klasszikus, amelyet szinte mindenki szeret. Olvastam, hogy Gundel Mikszáth születésnapjára készített palóclevest sűrű húsból. Én is szoktam bárányhúsból készíteni, de a mai ajánlatom marhahússal készült.
BiroSari

Forrás: Mindmegette.hu

 
 
0 komment , kategória:  Receptek-levesek  
Nem mindig jó a monitorom
  2017-09-09 22:10:41, szombat
 
  Elnézést kérek ha hirtelen eltűnök, de rendetlenkedik a monitorom.
Hol működik, hol nem.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Szeretetben eltöltendő hétvégét!
  2017-09-09 22:05:25, szombat
 
  Kedves Barátaimnak, kedves Látogatóimnak

További jó estét!
és




 
 
0 komment , kategória:  Hétvégét  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 6 
2017.08 2017. Szeptember 2017.10
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 346 db bejegyzés
e év: 3636 db bejegyzés
Összes: 29295 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1278
  • e Hét: 31423
  • e Hónap: 103637
  • e Év: 1214393
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Online Szerencsekerék, Jövő Pláza, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2016 TVN.HU Kft.