Belépés
schuro.blog.xfree.hu
Mondd el és elfelejtem; mutasd meg és megjegyzem; engedd, hogy csináljam és megértem. schuro ...
2011.11.11
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/11 oldal   Bejegyzések száma: 104 
A legfurcsább vadon élő macskák.
  2017-01-31 22:21:59, kedd
 
  A halászmacska (Prionailurus viverrinus) a ragadozók (Carnivora) rendjébe, azon belül a macskafélék (Felidae) családjába tartozó faj. A halászmacska előfordul Indiában, Nepálban, Srí Lankában, Bangladesben, Indokínában, valamint Szumátra és Jáva szigetén. A halászmacska Pakisztánból kihalt.


Az afrikai aranymacska (Profelis aurata) a ragadozók (Carnivora) rengjébe, azon belül a macskafélék (Felidae) családjába tartozó faj. Az afrikai aranymacska közeli rokonságban áll a karakállal és a szervállal. Nyugat- és Közép-Afrika esőerdeiben él.


A márványfoltos macska vagy szikmár (Pardofelis marmorata) a ragadozók (Carnivora) rendjébe és a macskafélék (Felidae) családjába tartozó faj. A faj élőhelye Asszámtól Északkelet-Indián át Nepálig, Délkelet-Ázsiában pedig egészen Borneó és Szumátra szigetéig terjed, melyek a pleisztocén kori legutóbbi jégkorszak idején az ázsiai kontinenshez kapcsolódtak.


A szervál (Leptailurus serval) a ragadozók (Carnivora) rendjébe, azon belül a macskafélék (Felidea) családjába tartozó faj. A szervál Afrika viszonylag gyakori faja. Főként a szavannákon fordul elő, a melanózisos példányok azonban inkább csak a hegyvidékeken találhatók meg.


Az ázsiai aranymacska, más néven Temminck-macska (Pardofelis temminckii) a ragadozók (Carnivora) rendjébe és a macskafélék (Felidae) családjába tartozó faj. A Himalája vidékétől egész Délkelet-Ázsiában elterjedt faj, egészen Kína déli részéig és délre Szumátráig előfordul. Borneó szigetén közeli rokon faja, a borneói vörösmacska váltja fel.


A homoki macska vagy margaritamacska (Felis margarita) az emlősök (Mammalia) osztályának a ragadozók (Carnivora) rendjébe, ezen belül a macskafélék (Felidae) családjába tartozó faj. A homoki macska elszórtan elhelyezkedő, kis területeken él Észak-Afrikában, Izraelben, az Arab-félszigeten, Pakisztánban és Türkmenisztánban; valószínűleg Irán északi részén is előfordul.


A hosszúfarkú macska (Leopardus wiedii), vagy margay, a ragadozók (Carnivora) rendjébe, azon belül a macskafélék családjába tartozó faj. A hosszúfarkú macska Közép- és Dél-Amerikában honos.


A laposfejű macska (Prionailurus planiceps) a ragadozók (Carnivora) rendjébe, azon belül a macskafélék (Felidae) családjába tartozó faj. Dél-Thaiföldön, Malajziában, Bruneiben és Indonéziában honos.


A jaguarundi (Puma yaguarondi) a ragadozók rendjébe, azon belül a macskafélék családjába tartozó faj. Neve ellenére nem a jaguár (Panthera onca), hanem a puma (Puma concolor) közeli rokona. Elterjedési területe Argentína északi részétől egészen Mexikóig, illetve az Amerikai Egyesült Államok déli vidékéig (Texas) terjed. Floridában valószínűleg él egy elszökdösött házikedvencekből visszavadult populáció.


A borneói vörösmacska (Pardofelis badia) a ragadozók (Carnivora) rendjébe és a macskafélék (Felidae) családjába tartozó faj. A fajt sokáig kihaltnak hitték, pár éve azonban észlelték egy példányát. Borneó szigetén endemikus faj. A sziget politikai megosztottsága miatt Indonézia és Malajzia területén is honos.

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Sztárok, akik filmszerepért lettek kopaszok.
  2017-01-31 21:47:52, kedd
 
  Ezek a színésznők bebizonyították, hogy kopaszon is olyan vonzóak, mint a hajkoronájukkal. Meg kell hagyni, bátrak voltak, hogy egy filmszerep kedvéért bevállalták a nullás gépet.

Natalie Portman - V mint vérbosszú - 2005
Mariya Kozhevnikova - Battalion - 2015
Demi Moore - G. I. Jane - 1997
Charlize Theron - Mad Max - A harag útja - 2015
Britney Spears 2007-ben a sztár teljesen kivetkőzve magából kopaszra borotválta a fejét. Az egykoron tündöklő popcsillag teljesen összeomlott. Los Angeles-i ámokfutásáról egy rehabilitációs intézetbe szállították.
Cate Blanchett - Láger az édenkertben - 1997
Amber Rose, az egyetlen ismert celeb, aki azért kopasz, mert az akar lenni, és egyáltalán eszébe sem jut megnöveszteni a haját. A 28 éves dúskeblű modellnek védjegyévé vált borotvált feje.
Anne Hathaway - A nyomorultak - 2012
Cynthia Nixon hitelesen akarta eljátszani a rákos nő szerepét, éppen ezért döntött úgy, hogy leborotválja gyönyörű haját. Cynthia a Wit című színdarab miatt döntött így 2012-ben, ahol Vivian Bearing szerepét játszotta, aki rákos lesz. 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Minden nap gazdája sírjánál gyászol a kutya.
  2017-01-31 21:41:35, kedd
 
  Cesur pár nappal ezelőtt elveszítette gazdáját, legjobb barátját, de a hűsége még mindig odaadó. A 79 éves Mehmet Ilhan nagyon szerette kutyusát, különleges kötelék volt köztük. Ilhan fia elmondta, hogy az apja betegsége miatt Cesur még inkább ragaszkodott gazdájához. Amikor a férfi kórházba került, a kutya nem akart enni, szinte belebetegedett a fájdalomba. Miután a gazdája elhunyt, a temetésen is megjelent az eb. Végig a koporsó mellett gubbasztott, sőt, a temetés után is visszatér a sírhoz, minden áldott nap. Ilhan fia befogadta a kutyát, és gondoskodik róla, hogy minden nap meglátogathassa szeretett gazdáját.

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
9 törpe van a 11 tagú indiai családban
  2017-01-31 21:25:35, kedd
 
  Ram Raj Chauhan (53) és családja Hyderabad városában él. A család 11 családtagból 9 törpe. A szokatlan esetért az Achondroplasia nevű genetikai rendellenesség a felelős, ami a végtagok rövidségét vagy alacsony növést okozza. Ram Raj családja volt már 21 tagú is, akkor 18 családtagnál jelentkezett a fura rendellenesség.

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
86 felesége volt a muzulmán papnak.
  2017-01-31 21:20:11, kedd
 
  Nyolcvanhat felesége és százhetven gyermeke gyászolja Muhammadu Bello Masabát muzulmán papnak, aki a közelmúltban 93 esztendős korában hunyt el. Halálos ágyánál ott állt az összes asszony. A nigériai férfit 2008-ban a bíróság arra kötelezte, hogy váljon el 82 feleségétől, az iszlám törvények ugyanis legfeljebb négy nőt engednek meg egy férfinak. Amikor őrizetbe vették feleségei és több gyermeke tüntetett szabadon engedéséért Minnában. Masaba állította, nem szegett meg semmilyen vallási tételt, így nem volt hajlandó a válásra. A hatóságok végül ejtették az ügyet. A férfi halála után a népes család úgy döntött, a jövőben is együtt marad. 
 
0 komment , kategória:  Általános  
AK-47-es gépkarabélyokból épült szék.
  2017-01-30 22:04:21, hétfő
 
  Rainier Weber által tervezett AK-47-es gépkarabélyokból épült szék. Saját bevallása szerint éppen Mihail Kalasnyikovról olvasott egy könyvet, amikor először felötlött Rainier Weberben a gondolat, hogy valamiképpen háziasítani kellene a történelem egyik leghíresebb gépkarabélyát. Az elképzelést aztán nem kevés tervezgetés, és tett követte, majd el is készült az első példány, melyben a szék lábait és karjait adják a fegyverek.

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Ingtartó combfix férfiaknak
  2017-01-30 22:02:36, hétfő
 
  A szlovén dizájner, Nik Vene azért tervezte meg az S-holdert, hogy az az inghez csíptetve kihúzza az inget vagy más felsőruházatot, így mindig makulátlan lehet a férfiak külseje. A 21 éves tervező szerint a ruhadarab nagyon sokat segíthet azoknak, kiknek már elegük van belőle, hogy állandóan vissza kell tűrniük az ingüket. 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A legfurcsább ház Prágában.
  2017-01-30 22:01:27, hétfő
 
  Jan ©épka cseh építész igencsak szokatlan lakóházat tervezett. Az Orchard nevű ház betonlábon áll egy lejtős gyümölcsös kert közepén. A háromszintes, 80 négyzetméter alapterületű családi lakóház alkalmazkodni igyekszik környezetéhez, követi a körülötte álló fák formáját.

Bejárata a kissé magasabban fekvő úttól rámpás hídon át közelíthető meg. Az alsó szinten található a nappali tér, melynek kétszintes belső térrésze a kilátás optimalitására hivatott. A konyha, a fürdőszoba és egy hálószoba is ezen a szinten kapott helyet. Egy meredek lépcső vezet innen az első emeletre, ahol a fő hálószoba helyezkedik el. Legfelülre került egy kis dolgozó, padlótól mennyezetig futó ablakával tökéletes kilátást nyújtva a lent elnyúló völgyre.

A faszerkezetű épület egyetlen hengeres betonpilléren nyugszik. A faváz egyes elemeinek pontos megtervezéséhez számítógépes programot használtak, melyet felhasználva precíziós 3D-s vágásra alkalmas fűrészgéppel szabtak ki minden elemet. Sík háromszögekből állították össze a vázat, ezzel biztosítva az épület stabilitását. Kívülről poliuretánnal szigetelték a tartóvázat, majd vízhatlan anyaggal fújták be az egész felületet. 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Amerika legszebb nemzeti parkjai.
  2017-01-30 21:47:34, hétfő
 
  A Bryce Canyon Nemzeti Park, mely az USA legszebb nemzeti parkjai közé tartozik, Utah állam déli részén található. A magasan (tengerszint felett 2400-2700 méteren) fekvő nemzeti park nem egy valódi kanyon, hanem egy fennsík pereme, melynek vörös-fehér szikláiból a természet (szél és jég) több ezer sziklatűt, sziklaoszlopot és sziklaívet faragott ki.


A Kentucky államban fekvő, 212 km2 területű Mamut-barlang Nemzeti Parkban található karsztvidék rejti a világ legnagyobb ismert barlangrendszerét. Már eddig is több mint 590 km összhosszúságú járatot fedeztek fel, és még mindig vannak ismeretlen, esetleg több száz km-nyi folyosók. A járatok tekintélyes méretű termekben öblösödnek ki, amelyekben föld alatti tavak, esetleg zuhatagok találhatók. A barlangrendszert két föld alatti folyó is keresztezi.


A Mesa Verde Nemzeti Park az Egyesült Államok délnyugati részén Colorado államban (Montezuma County), az Utah, Colorado, Arizona és Új-Mexikó államok határánál (Four Corners, "Négy sarok") elterülő 211 négyzetkilométeres nemzeti park. A területet síkságok, kopár fennsíkok és sziklás dombok, valamint mély kanyonok alkotják. Ezen a vidéken három indián kultúra fejlődött: délen a mogollónoké, avagy a "hegyi népeké" (kr. u. 150-1500); a hohokamoké, avagy az "eltűnteké" (kr.u. 300-1250); és az anasaziké, azaz az "ősöké", vagy "régieké" (kr.e. 185-kr.u 1300). Az anasazi indiánok fénykorukban négy mai állam területét foglalták el, egészen Nevada déli részéig. A kanyonok meredek falaiba épített sziklafalvaik ma is állnak. A leglátványosabb és legismertebb település a 2600 méteres magasságban álló Sziklapalota (Cliff Palace).


A Kenai Fjords Nemzeti Park a Kenai-félszigeten található, Délközép-Alaszkában, Seward város közelében, Anchorage-tól délre, 209 kilométerre. Évente átlag 250 ezer látogatót fogad (ez az alaszkai parkok között magasnak számít). Az egyike a tagállam három, közúton is megközelíthető nemzeti parkjának; az út az Exit-gleccsernél lép be a területére. Sewardból hajók is indulnak, melyekről útközben a tenger élővilágát, fjordokat és gleccsereket csodálhatnak meg a látogatók. Ugyanakkor a park sok része csak nehezen - és költségesen - járható be. Itt található az Egyesült Államok legnagyobb jégmezője, a Harding-jégmező.


A Zion Nemzeti Park, vagy ismertebb nevén Zion Canyon a vörös navaho homokkőből a Virgin-folyó által kifaragott 24 kilométer hosszú, helyenként 800 méter mély, dús növényzettel és vízesésekkel, vízfolyásokkal tarkított gyönyörű kanyon Utah államban. Szemben a legtöbb amerikai kanyonnal a Zionnak nem a pereme, hanem az alja a legkönnyebben megközelíthető. Gyakorlatilag autóból, autóbuszból tekinthetjük meg ennek a mély kanyonnak az alját, illetve innen tehetünk gyalogtúrákat a pereme felé.


A kaliforniai Yosemite Nemzeti Park az Egyesült Államok második nemzeti parkja. 1890. október 1-jén alapították. A 3081 km2 területű park a Sierra Nevada hegyvonulatának nyugati lejtőin fekszik. A Yosemite - indián eredetű szó, és grizzlyt jelent - geológiai érdekességek százait rejti. Területének nagy része gránitból épül fel, mindössze 5%-a átalakult vulkanikus és üledékes kőzet. Évmilliókkal ezelőtt itt még alacsony dombvidék terült el, majd a földmozgások következtében kiemelkedett a Sierra Nevada gránittömbje, amelyet a jégkorszakban gleccserek formáltak tovább. A park legismertebb, leglátogatottabb része a Merced folyó völgye, amely eredetileg egy hatalmas gleccsertó volt, de a gleccser hordalékanyaga feltöltötte. Az így kialakult, 13 km hosszú és 1,5 km széles Yosemite-völgyet Abraham Lincoln már 1864-ben az Államokban elsőként védetté nyilvánította. Egy kb. 700 m vastag jégkorszaki gleccser alakította ki, széles U alakjával az egyik legtökéletesebb gleccservölgy a világon. A tágas, lapos völgyet meredek, néhol 900 m magas gránitfalak övezik. A nemzeti parkban a gránit mállásának számos formáját láthatjuk.


Az Arches Nemzeti Park (angolul Arches National Park) természetvédelmi terület az Amerikai Egyesült Államokban, Utah állam délkeleti részén, a Colorado mentén fekvő félsivatagban. A 310 km2 területű nemzeti park eróziós tevékenység nyomán kialakult homokkő alakzatairól - természetes kőhídjairól, sziklatornyairól, ablakairól - híres. Nevét a mintegy kétezer természetes kőhídról (angolul arch, többes számban arches) kapta. A terület 1929-ben kapta meg a nemzeti emlékhely (national monument) besorolást, 1971 óta pedig nemzeti parkként működik.


A Saguaro Nemzeti Park az Amerikai Egyesült Államokban terül el, Arizona állam területén. A park területe 370. Jellegzetes növénye a park nevét is adó oszlopkaktusz (saguaro). A Saguaro Nemzeti Park a Sonora-sivatag része, mely az Egyesült Államok délnyugati részét és Északnyugat-Mexikót borítja. A parkot kívülről a Rinco- és a Nyugati-Tucson-hegység öleli körül.A Yellowstone Nemzeti Park a világ legrégibb nemzeti parkja az USA Wyoming, Montana és Idaho szövetségi államainak területén, a Sziklás-hegységben. Kiterjedése 8980 négyzetkilométer. Híres gejzíreiről, hőforrásairól és egyéb geotermikus jelenségeiről - itt található a világszerte legismertebb gejzír, az Old Faithful. Állatvilága igen gazdag; a nagyvadak közül említendő a grizzlymedve, a farkas, a szabad csordákban vándorló bölény és a jávorszarvas. A park az ún. Nagy Yellowstone Ökorendszer központi része, bolygónk utolsó nagy, érintetlen ökoszisztémáinak egyike.


A Florida déli részén fekvő Everglades Nemzeti Park őrzi az Everglades édesvízi mocsarainak élővilágát. Az 1947. december 6-án alapított park területe 6105 km2, s ezzel az Egyesült Államok második legnagyobb nemzeti parkja, annak ellenére, hogy ez a terület az eredeti vizes élőhely területének csak 20%-a. 1976. október 26-án felvették a Nemzetközi Bioszféra Rezervátumok közé. Az UNESCO Világörökség listájára 1979. október 24-én került, és 1987. június 4. óta egyike a világ nemzetközileg legfontosabb vízi élőhelyeinek. Ennek ellenére 1993-ban felkerült a veszélyeztetett világörökségi helyszínek közé.


Az 1348 km2-es Hawaii Vulkánok Nemzeti Parkot Hawaii szigetének délkeleti részén alapították 1916. augusztus 1-jén. A sziget öt vulkánjából napjainkban kettő működik: a 4170 m magas Mauna Loa és a mindössze 1247 m-es Kilauea. Úgy tűnik, a legmagasabb vulkán, a 4205 méteres Mauna Kea és két társa, a Kohala és a Hualalai már kihunyt. A sziget valamennyi tűzhányója forró pont típusú bazaltvulkán. Ennek megfelelően kevés hamut és sok, hígfolyós bazaltlávát termelnek (illetve termeltek). A kürtőből kilövellő láva sebessége elérheti a 40 km/órát, eközben különleges formákat hoz létre, mint például hosszú lávaszálakat ("Pelé haja") vagy lávaszökőkutat. 1924-ig a Kilauea melletti vulkáni katlanban lávató is volt. Mivel a környéken a tenger mintegy hatezer méter mély, a Mauna Loa teljes, a tenger fenekétől számított magassága több mint 10 000 m.


Az Egyesült Államok Maine államában található Acadia nemzeti parkot Lafayette néven még 1919-ben alapították. A 190 négyzetkilométernyi park területén hegyek, erdők, tavak és az Atlanti-óceán egy partszakasza együtt található meg. A Mount Desert Island-en található parkot, Trentonnál köti össze Maine szárazföldi részével egy igen rövid híd. Az állam fővárosától kb. 200 km-re, a legközelebbi nagyobb várostól, Bangortól, mintegy 70 km-re található. Számos magaslati pontot lehet itt "megmászni", vagy akár autóval megközelíteni. Azt mondják, aki napfelkeltekor a Cadillac Mountain tetején áll, az látja meg először a Napot az USA-ban aznap.

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Híres emberek híres portréi.
  2017-01-30 20:53:27, hétfő
 
  Audrey Hepburn, 1961
Salvador Dali, 1942
Humphrey Bogart, 1939
Buzz Aldrin, 1969
Winston Churchill, 1941
Sigmund Freud, 1920
Marilyn Monroe, 1954
Abraham Lincoln, 1863
Che Guevara, 1960
Albert Einstein, 1951 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/11 oldal   Bejegyzések száma: 104 
2016.12 2017. Január 2017.02
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 104 db bejegyzés
e év: 1924 db bejegyzés
Összes: 38183 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 2100
  • e Hét: 2100
  • e Hónap: 86447
  • e Év: 86447
Szótár
 
Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2019 TVN.HU Kft.