Belépés
yaskane.blog.xfree.hu
EZ AZ ÉV AZ ÉN ÉVEM. AMIRE VÁGYOM, AZT ELÉREM. SIKERES ÉS BOLDOG VAGYOK. A CSODÁK ÚTJÁN HALADOK. yaskane :)
2008.10.16
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/4 oldal   Bejegyzések száma: 35 
Névnapra
  2017-01-24 14:00:19, kedd
 
 


 
 
0 komment , kategória:  GIF és PNG (díszítő) képek  
Akinek van gyermeke
  2017-01-23 14:27:29, hétfő
 
  "Egy megállapodásra jutottam önmagammal már fiatal apa koromban. Azt mondtam: a gyerek mindennap kifizeti saját magát. A szülő egy főkönyvi lapot tart a gyermeke számára: egyik oldalon beírja amit ráköltött s amit rápazarolt, a másik oldalon felrója, amit várt ezért viszonzásul. Az én tanácsom az, és én, amennyire emberileg lehetséges, ezt végre is hajtottam: a szülő mindennap zárja le a számadást, írja be egyenlegül: VAN GYERMEKE. Ez mindent ki kell, hogy fizessen"
/Móricz Zsigmond/
 
 
0 komment , kategória:  Család  
LILLA baba megszületett :)
  2017-01-23 14:26:36, hétfő
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Család  
Gasztrokardiális tünetegyüttes
  2017-01-19 09:55:38, csütörtök
 
  Gasztrokardiális tünetegyüttes Link

A puffadt gyomor nyomja a szívet

A tünetek eltérőek lehetnek. Gyakran fordul elő szorító érzés a mellkasban, nyomasztó érzés, főként baloldalt, amely kisugározhat a bal vállba is. Ezenkívül a következő tünetek léphetnek fel:

Szapora szívverés.

Szívritmuszavarok, például plusz szívverés vagy szívremegés.

Vérnyomásesés.

Szapora légzés, légszomj.

Hőhullámok.

Verejtékezési rohamok.

Szorongási rohamok.

Szédülés, alvászavarok.

Gyomorbántalmak, mint gyomorégés, fájdalom, teltségérzet, émelygés.

Súlyos esetekben a mellkasban olyan fájdalmak lépnek fel, amelyek kisugározhatnak a bal vállba is. A tünetek annyira hasonlítanak az angina pectorishoz vagy a szívinfarktushoz, hogy a beteget, főként ha férfi, azonnal kórházba szállítják....Link
 
 
0 komment , kategória:  EGÉSZSÉG, életmód, filozófia  
Az a helyes, ha az ételt isszuk, az italt pedig esszük
  2017-01-19 09:27:44, csütörtök
 
  Egy régi mondás szerint az a helyes, ha az ételt isszuk, az italt pedig esszük. Ez azt jelenti, hogy addig rágjunk meg minden falatot, amíg szinte folyékony nem lesz, az italt pedig (főleg ha jéghideg és szénsavas) ne döntsük le a torkunkon, hanem egy kicsit mozgassuk ide-oda a szánkban, ahol végül is az emésztés kezdődik. A jól összerágott ennivaló összekeveredik a nyál enzimjeivel, amelyek máris megkezdik a szénhidrátok lebontását. Link  
 
0 komment , kategória:  EGÉSZSÉG, életmód, filozófia  
Ha visszagondolsz rám, annak láss, aki voltam!
  2017-01-13 12:43:23, péntek
 
  Senki se törődött a haldokló nénivel, ám, mikor rájöttek, ki ő, mindenkit mardosott a bűntudat

Csak Magyarországon évente több ezer, magányos, idős ember hal meg öregotthonban és kórházban, akiket senki sem látogat... Egyikünk sem szeret erre gondolni, mert jeges félelmet érzünk, ha eszünkbe jut! Vajon ránk és szeretteinkre is ez várhat?!

Egy vidéki elfekvő 10 ágyas kórtermének leghátsó sarkában, egy rozsdás ágyon töltötte életének utolsó hónapjait a 86 éves Marika néni. Időnként furcsán kiabált magában, de senki se törődött vele, mert a nővérek és a többi beteg azt hitték, hogy már kicsit bolond, és nem kell őt komolyan venni.

Egyszer Marika néni rosszul lett, és sajnos már nem tudták megmenteni az életét... Amikor az egyik nővér átnézte a néni holmiját, észrevette, hogy egy levelet hagyott az ágya mellett:

“Kedves nővér!

Mit láttál, ha rám néztél? Egy vén boszorkányt, nevetséges szokásokkal? Egy szenilis öregasszonyt, akit etetni kell, de akkor is kiesik a szájából a falat, és csak takarítani kell utána?

Egy magatehetetlen testet, aki összemocskolja magát, és alig lehet lesikálni róla a koszt?

Nos, amit te láttál, az nem én voltam!

Hogy ki voltam én?

Én is voltam kisbaba, még mindig emlékszem az édesanyám és az édesapám szerető mosolyára. Voltam 10 éves kislány, és a testvéreimmel mindig a kertben játszottunk, fára másztunk és kunyhót építettünk.

16 éves bakfis voltam, élveztem, hogy a fiúk megbámulnak! De rég is volt! A világ óriásinak tűnt, tele volt végtelen lehetőségekkel! Mindig elbújtam a kis kerti kunyhónkba, és az igaz szerelemről álmodoztam..

20 éves fiatal feleség voltam, Kálmánnal örökre összekötöttük az életünket, és be is tartottuk, amit ígértünk egymásnak! 30 éves boldog családanya voltam, gyermekeim szeretete mindenkinél boldogabbá tett! 40 éves voltam, amikor a gyerekek már nem a körülöttem játszottak, hanem a barátaikkal töltötték az idejüket. Olyan gyorsan felnőttek! 50 éves voltam, és ők már elköltöztek otthonról. Ketten maradtunk a férjemmel. 60 éves nagymama voltam, a kisunokáim “drága mamija". Imádták a dobostortámat és a szilvalekváromat! Minden olyan tökéletes volt!

Aztán szegény férjem meghalt. A gyerekeim külföldre költöztek, egyre kevesebbet találkoztunk... Az évek teltek és egyre magányosabb lettem, egyre jobban rettegtem!! Az élet olyan gyorsan eltelt... Mostanra egy magányos öregasszony lettem! Se szép, se egészséges nem vagyok többé, a természet könyörtelen!! Annyira szeretnék újra fiatal lenni... de tudom, hogy nem lehet!!! Lassan beletörődtem, és békében várom a halált.

Kérlek, hogy ha visszagondolsz rám, annak láss, aki voltam! Egy ember voltam, kislány, édesanya, nagymama, aki valaha sok embert szeretett, és akit sokan szerettek!"

A nővér percekig csak nézett maga elé, és ömlöttek a könnyei. Végre meglátta az apró, törékeny testű, sokat megélt néniben mindannyiunk közös sorsát...

Törődjünk az idősekkel, mert egy nap mi magunk leszünk a gondoskodásra szoruló, szeretetre szomjazó öregek.

Szerinted is tanulságos történet? Link
 
 
0 komment , kategória:  Napi idézet, vers, gondolat  
ARANY-ÉV 2017 Aki teheti, látogasson oda, ahol Arany János
  2017-01-12 12:35:56, csütörtök
 
  ARANY-ÉV 2017

"Aki teheti, látogassa meg Nagyszalontát, Debrecent, Nagykőröst és Budapestet - azokat az emlékhelyeket, ahol Arany János élt, dolgozott."

A költő szülővárosában, Nagyszalontán, valamint erdélyi és magyarországi helyszíneken is megemlékeznek Arany János születésének 200. évfordulójáról: a költőóriás 1817. március 2-án látta meg a napvilágot a hajdúvárosban....
Az Arany-emlékévet március 2-án, csütörtökön az MTA kihelyezett ülésével nyitják meg. Délután istentiszteletet tartanak a református templomban, majd megemlékezést Arany egész alakos ülő szobránál a szoborparkban. Koszorúznak a költő szülőházánál, a Zilahy Lajos Művelődési Házban pedig a nagyváradi Szigligeti Színház estje várja a közönséget.

Szavalóverseny az interneten is

"Március 3-án az iskola emlékezik, ahol a költő tanult és tanított: itt vetélkedőt tartanak, majd az egyesület szervez szavalóversenyt. A kezdeményezés nem új, hiszen immár huszadik alkalommal kerül sor rá, de idén kibővítettük, azok is jelentkezhetnek, akik bár személyesen nem tudnak jelen lenni Nagyszalontán, az internet segítségével bekapcsolódnának" - fejtette ki Patócs Júlia.

Szent Iván-éji fesztivál

Szintén a jubileumi év jegyében rendezik június 23. és 25. között a Szent Iván-éji fesztivált az Arany-múzeumnak otthont adó Csonka-torony tövében, ahol szórakoztató, látványos programok várják a közönséget, szabadtéri színházi előadásokkal, kirakodó vásárral, fellépő művészekkel....

Végig lehet látogatni Arany életének helyszíneit

A szalontai ünneplés része az úgynevezett Arany-út is, ami tulajdonképpen egy turisztikai játék: arról szól, hogy aki teheti, látogassa meg Nagyszalontát, Debrecent, Nagykőröst és Budapestet - azokat az emlékhelyeket, ahol Arany János élt, dolgozott.

Ehhez elkészült egy füzet is. Aki ellátogat az emlékhelyekre és ott lepecsételteti azt, könyvjutalmat, ajándéktárgyakat nyerhet. A játék március 2-án indul, 2018. március 2-áig tart.

“Nem kötelező az adott sorrendben látogatni a településeket, tehát kinek mikor van ideje és lehetősége, egy év alatt végiglátogathatja Arany életének színtereit" - mondta az egyesület elnöke.

A nagyváradi színház is bekapcsolódik az ünneplésbe

Az emlékév keretében május elején tudományos ülésszakot tartanak az MTA közgyűlésén. Ősszel Debrecen és Nagykőrös, majd ismét Budapest lesz a legfontosabb ünnepségek színhelye....

Link


Arany János szobra Nagszalontán. Fotó: Wikimedia Commons / Kiss István
 
 
0 komment , kategória:  NAGYKŐRÖS-ről  
Billentyű kódok Alt+szám
  2017-01-11 14:30:12, szerda
 
  Billentyű kódok Alt+szám
Műveleti kódok a billentyűvel
Képszerkesztéskor használható gyorsbillentyűk

Link

ALT-0169 (copyright jel)

ALT kódok - Ha nincs meg az ékezetes betű...

Angol billentyűzeten kell leírnod a hosszú í-t, vagy a hosszú, nagy Í-t? Vagy copyright jelet (©), tennél ki írásod végére? Vagy épp a utorrent nevét írnád le helyesen? Itt rejlik a megoldás!

Link

 
 
0 komment , kategória:  Fontos  
Képekre vízjel
  2017-01-11 14:14:10, szerda
 
  Képekre tehetünk vízjelet (logót) online

Link

Link

Link

Link
 
 
0 komment , kategória:  Képszerkesztők, fotóalbumok  
Ingyenes képszerkesztők és animált GIF online
  2017-01-11 14:04:18, szerda
 
  Online, ingyenes és egyszerű:
fotó montázsok, diavetítések, fotó kollázs, popart, egyszínű, polaroid, szöveg, animált smiley ...

Link

 
 
0 komment , kategória:  Képszerkesztők, fotóalbumok  
     1/4 oldal   Bejegyzések száma: 35 
2016.12 2017. Január 2017.02
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 35 db bejegyzés
e év: 175 db bejegyzés
Összes: 8092 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 21
  • e Hét: 2021
  • e Hónap: 9270
  • e Év: 9270
Szótár
 
Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2019 TVN.HU Kft.