Regisztráció  Belépés
ibolya58.blog.xfree.hu
Szeretek horgolni,gobelin-t csinálok,és van sok kaktuszom is.Ha tehetem sokat utazok!! Fülöp Andorné
1958.04.29
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 13 
fűszeres sertéssült !
  2017-10-15 13:33:10, vasárnap
 
  rojoes






800 g kocka vágott sertéshús
1,2 kg burgonya
100 ml olívaolaj
100 ml fehérbor
2 babérlevél
1 evőkanál chili
20 gerezd fokhagyma

Növényi olaj sütéshez

Salsa


a kockára vágott húst összekeverem a sóval, borssal , borral és a chilivel.
2 óráig állni hagyom .
serpenyőben olajon megpiritom a húst, hozzáadom a pácot is .
szép szinűre megsütöm .
sült burgonyával tálalom .

 
 
0 komment , kategória:  portugál konyha !  
főtt fűszeres oldalas !
  2017-10-15 12:49:31, vasárnap
 
  Torresmos de cabinho





2 kg sertésoldalas
4 evőkanál chili paszta
5 gerezd fokhagyma,
250 ml fehérbor
1/2 teáskanál őrölt fehér bors
1/2 teáskanál őrölt fekete bors

250 g szalonna
1 és 1/2 evőkanál édes paprika

az oldalast 2- 3 csontos darabokra vágom fel.
a páchoz tálkában kikeverem a chilit, fokhagymát,paprikát, sót, bort.
a húst beleteszem a pácba és 3 óráig benne hagyom .
a húst páccal együtt lábasba rakom és lassú tüzön puhára fözöm.
friss kenyérrel fogyasztható !
 
 
0 komment , kategória:  portugál konyha !  
tonhalas saláta !
  2017-10-15 12:36:52, vasárnap
 
  Salada de atum a moda dos Acores





forrás : elvira ' bistrot

20 dkg tonhal tonhal olívaolajban
4 közepes burgonya, kis kockákra vágva
3 sárgarépa apró kockákra vágva
1/2 hagymát, apróra vágva
1 maréknyi olajbogyó szeletelve
1/2 csemege petrezselyem apritva
1 főtt tojás vágott szelet
5 főtt fürjtojás
3-4 evőkanál olívaolaj
1/2 citromlé
1 finomra vágott fokhagyma
föld fehér só és bors

a burgonyát és a répát kis kockára felvágom és külön - külön megfözöm , leszüröm .
a többi hozzávalóval összekeverem óvatosan .


 
 
0 komment , kategória:  portugál konyha !  
pácolt rántott csirkeszárnya !
  2017-10-15 12:30:16, vasárnap
 
  Asas de frango douradas







1 kg csirke szárny
só és bors
1 teáskanál curry por
2 evőkanál friss petrezselyem,
1/2 citromlé
Hagyma, apróra vágott
2 finomra darált gerezd fokhagyma
2 evőkanál olaj
liszt
2 nagy tojás,
1 tányér zsemlemorzsa
olaj a sütéshez


a szárnyakat felvágom izületekre
a páchoz tálkában kikeverem a curryt , sót, borst, petrezselymet,hagymát, foghagymát citromlét.
belerakom a húsdarabokat és 1 óráig pácolom .
a pácból kiveszem panirozom , liszt , tojás , zsemlemorzsa .
olajban kisütöm .

 
 
0 komment , kategória:  portugál konyha !  
zöldséges csirkés tészta !
  2017-10-15 12:17:50, vasárnap
 
  Massada de frango e vegetais





forrás : elvira bistrot

1 közepes vöröshagyma, apróra vágva
1 gerezd fokhagyma, apróra vágva
50 ml olívaolaj
100 g hámozott paradicsom darabokban
50 g aprított friss petrezselyem
1/2 sült csirke, durván aprítva, bőr és csont nélkül
1 sárgarépa, hántolt és finoman szeletelve
25 dkg borsó
200 ml viz
1 kocka csirkehúsleves
350 g fusilli tészta
só és őrölt fekete bors

előszőr is a csirkét kicsit darabokra összetépkedem .
a hagymát és a foghagymát olajon megpiritom , hozzáadom a paradicsomot, fűszerezem és pár percig piritom .
a zöldségeket is hozzáadom és felöntöm a húslével és puhára fözöm .
a tésztát sós vizben kifözöm , leszüröm .
a tésztát és a ragút összekeverem , tálalom .

 
 
0 komment , kategória:  portugál konyha !  
rakott zöldségeshús !
  2017-10-15 12:05:14, vasárnap
 
  Carne espiritual






forrás : elvira ' s bistrot


400 g burgonya, hámozott és kockára vágva
200 g sárgarépa, hántolt és darabokra vágva
tej
só és őrölt fekete bors
1 csipetnyi szerecsendió
1 hagyma, negyedekre vágva
2 gerezd fokhagyma
25 g olívaolaj
400 g maradt főtt, aprított marhahús
100 g gomba, negyedévre vágva
120 g evőkanál
majonéz
50 gramm reszelt sajt


a répát és a burgonyát 2 dl tejben puhára fözöm .
sózom és borsozom , szerecsendióval izesitem közben
serpenyőben megpiritom a hagymát, foghagymát.
az apritott húst és a gombát hozzáadom pár percig együtt piritom .
a leszürt répát, burgonyát villával összetöröm , a húsos gombás masszát hozzáadom .
tepsibe teszem és megsütöm 180 fokon 30 perc alatt .
8 10 percig állni hagyom és utána vágom fel és tálalom .

 
 
0 komment , kategória:  portugál konyha !  
bécsi burgonyaleves !
  2017-10-14 14:13:31, szombat
 
 




1 kis hagyma
250 g burgonya
1 tk növényi olaj
250 ml zöldségleves
100 g barna gomba
Só és bors

a hagymát, burgonyát kockára felvágom , a gombát szeletelem .
olajon megpiritom a hagymát, burgonyát, majd sózom és bvorsozom , felöntöm a levessel.
puhára fözöm és hozzáadom a szeletelet gombát .
addig fözöm mig a gomba puha nem lesz , tálalható is .

 
 
0 komment , kategória:  német konyha !  
tőkehal tésztával
  2017-10-02 19:18:00, hétfő
 
  Bacalhau com cotovelinhos no forno





500 gr . tőkehal
350 g csavart csőtészta
1 közepes hagyma
2 érett paradicsom
6 gerezd fokhagyma
2 dl tejszin
100 g reszelt mozzarella
4 tojás
Friss petrezselyem
Só, olívaolaj, fekete bors

a tésztát sós vizben kifözőm , leszüröm ls adok hozzá egy kis olajat , majd összekeverem .
kevés olajon mepiritom a hagymát, fokhagymát, kis kockákra darabolt paradicsomot.
hozzáadom a halat, petrezselymet, 5 percig fözöm .
a halas ragút , tésztát összekeverem , beleöntöm a tejszint, mozarellát,
tepsibe átrakom a z ételt , 4 db tojást ráütök .
berakom a sütőben és megsütöm .


 
 
0 komment , kategória:  portugál konyha !  
gyors tőkehal burgonyával !
  2017-10-02 19:05:50, hétfő
 
  Bacalhau rápido com batata palha





500 g tőkehal
6 gerezd fokhagyma
1 fokhagyma
1 hagyma
5 db káposzta levél
2 evőkanál apritott olajbogyó
200g szalma burgonya
Olívaolaj


serpenyőben olajon megpiritom a hagymát, fokhagymát, káposzta csikokat .
sozom és borsozom , 10 percig párolom .
utána egy tálra kiszedem .
a halat kisebb darabokra félbevágom , serpenyőben olajon megpiritom
addig piritom mig az összes folyadék elfő
hozzáadom a már kész zöldséget, sült burgonyát, átmelegitem .
tálalom .


 
 
0 komment , kategória:  portugál konyha !  
portugál kókuszos kalács !
  2017-10-01 17:27:23, vasárnap
 
  Tranca de Coco





forrás : deliciasdamoni.blogspot.pt

tészta
200 g tej
100 g margarin
1 kocka friss élesztő
50 g cukor
2 tojás
1 teáskanál só
650 g liszt
50g reszelt kókusz

1 tojás
1 evőkanál tej 1 evőkanál cukor
5 evőkanál kókusz

a téztát kidolgozom , kelt tésztát gyúrok belőle.
összedolgozom alaposan .
10 percig állni hagyom , majd kissé átgyúrom .
50 perces pihentetés után 3 részre elosztom , rudakat formálok belőle.
a rudakból kalácsot fonok -
a tejet, cukrot , tojást összekeverem , ezzel kenem meg a tetejét, majd megszórom a kókuszreszelékkel.
200 fokon 25 percig sütöm .



 
 
0 komment , kategória:  portugál konyha !  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 13 
2017.09 2017. Október 2017.11
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 13 db bejegyzés
e év: 134 db bejegyzés
Összes: 8990 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 327
  • e Hét: 8045
  • e Hónap: 40896
  • e Év: 549823
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Online Szerencsekerék, Jövő Pláza, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2016 TVN.HU Kft.