Belépés
naplopoleon.blog.xfree.hu
Kinek megadatott egy kis darab kenyér, s otthon, hova este nyugodtan hazatér, s nem kell mást szolgálni, s úrnak se kell lenni: oly boldogság ez, mely minden... Fontos Manó
1915.01.01
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 18 
Sóvárgó lelkek - a csontvadász
  2017-10-30 18:48:25, hétfő
 
  - Kiverte a fogamat, ez kiverte a fogamat!
- Mi is éreztük, te pedig ne sikoltozz már folyamatosan, hasogat a fejem miattad.
- Az én fejem fáj, és az az én fogam volt.
- Részletkérdés, most ne ezen vitázzunk!

Egy kicsit korábban.

Szakadó esőben néhány alak vitatkozik egy gödrökkel tarkított mezőn. Kezükben lapát vagy csákány. A három csupa sár alak egy negyedik társukkal veszekszik, aki a gödröktől kissé távolabb állva két kezével csuklyáját fejére húzva igyekszik megvédeni fejét az apró, kellemetlen esőcseppektől.
- Miért kell ebben a cudar időben is kaparnunk? - szegezi kérdését dühösen a csuklyás alaknak a pocakos középkorú férfi, lapátja nyelét indulatosan markolászva.
- Igen, mi gürcölünk, te meg csak ott pöffeszkedsz, kincset ígértél nekünk, de nem találtunk semmit csontokon kívül - csatlakozott a másik lapátos férfi elégedetlenkedő társához.
- A türelem kifizetődő - válaszolt tettetett nyugalommal a csuklyás alak, de nem dühös társai miatt vált izgatottá.
- Na, a türelem az, amiből nekem már kevés van - csatlakozott a vitába a harmadik alak, ki kezében csákányt tartott. - A csontjaim sajognak ettől a sok esőtől.
- Az én csontjaim is sajognak, de nem az esőtől - morogta maga elé a csuklyás.
- Nem érdekel, hogy mit motyogsz, dolgozz most te, - a köpcös alak lapátját a csuklyás elé hajította - mássz be te ebbe az átkozott gödörbe - közben társai felé fordult támogatásért, de azok meredten bámultak a bizonyos gödör irányába, melynek szélén két csontos kéz keresett magának kapaszkodót. 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Mit tegyen a teremőr, ha fázik?
  2017-10-29 09:39:49, vasárnap
 
  Fázzon meg és legyenek lázálmai. Íme:
1. Tűz-terv: már az ősember is rendelkezett a tűzgyújtás képességével. Egy megfelelő méretű máglya mellett melegedve nagyszerűen lehet adomázni a régmúlt időkön, esetleg egy cserkészindulót vagy éppen a Bella ciao-t énekelve. A Zsolnayban viszont megfagynak. Meleg, de füstös megoldás.
2. Torna-terv: mozogjunk, ha fázunk. A tornagyakorlatok végzésébe a látogatókat is bevonhatjuk, így válik a kiállítás interaktívvá. A Zsolnay személyzete nem fagy meg, sőt a két fitnesz guruja révén irigyelt lett. Meleg, de fárasztó megoldás.
2. Zsír-terv: vegyünk egy disznót, dolgozzuk fel, majd faljuk fel az egészet. Szervezetünk már akkor nekilát több centis zsírréteget növeszteni, amikor még csak serceg a tepertő az üstben. Meleg és esztétikus (Rubensnek) megoldás.
3. Mitikus-terv: vegyünk egy disznót, belezzük ki, majd bújjunk be a disznóba. Működik, a Kalevala és A birodalom visszavág rá a bizonyíték. Meleg, de büdös módszer.
4. Mese-terv: legyünk Jancsi és Juliska dublőrei a kemence lapáton. Meleg, de kissé veszélyes megoldás, de megspóroljuk a temetési költségeket.
5. Rémmese-terv: kémleljük az eget, hátha a sárkány arra jár és felperzsel mindent. Túl forró megoldás.
6. Szesz-terv: igyunk fahéjjal ízesített rumosteát, a pár csepp tea akár el is hagyható, a fahéj a szájszag eltüntetésére kell. Bár egyesek szerint a rum vakságot okoz, én nem látom be, hogy miért ne lehetne annyi vak teremőr. Kivizsgálandó módszer - akár többször is.
7. Szex-terv: pártunk és kormányunk elvárásainak megfelelően csak nők jöhetnek számításba (a női teremőröknek is), semmilyen elhajlás nem engedélyezett. Szabadság elvtársak!

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Éljen Katalónia!
  2017-10-28 07:43:04, szombat
 
  Nem értem, Koszovó lehet független, Katalónia nem? Megint milyen naiv vagyok.  
 
0 komment , kategória:  Általános  
Viktor: történelemből egyes alá
  2017-10-25 07:57:13, szerda
 
  Viktor ülj le! Ez egyes, nem ez inkább nulla. Hogy tudott ez leérettségizni? Ja, a pártitkár kisfiát nem volt szabad megbuktatni. A nemzet kétharmadának (matekból is bukta) kormányfője Passauban bizonyította, hogy mennyire is tájékozódott a magyarok történelmében. Lássuk: "ha német barátainknak találniuk kell egy olyan országot, amellyel legalább ezer éve nem voltak háborúban, akkor, rajtunk kívül, aligha találnának ilyet."
Ne soroljuk fel az összes ellenpéldát, mert akkor annyi körmöst kapna a kis Viktor, hogy ujja sem maradna. Így csak ennyit. 1051. III. Henrik német-római császár megtámadja Magyarországot; Búvár Kund legendája vagy éppen két tájegységünk (Vértes, Bársonyos) elnevezése kapcsolódik ide. A békés ezer év másik végéről pedig: 1944. március 19. a náci Németország megszállja Magyarországot.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Az utolsó lapok: nők a múzeumban
  2017-10-24 21:02:22, kedd
 
  Forr a vérem: nő a műszak elején, közben és a vége után is, kérhet ennél többet egy hímnemű teremőr? Mondom, forr a vérem, ami külön jó, mert fűtés momentán nincs a múzeumban. Nem panaszként mondom, sőt. Az emeleten fűtéssel is hideg lenne, így viszont, hogy a földszinten sincs meleg, nem érezzük a hideget fent. Egyébként is forr a vérem. A biztonság kedvéért azonban, csak a kétfogásos (egyik kézben a kenyér, másikban a párizsit fogva) ebédemet fogyasztottam ülve, és inkább mozgásban voltam még akkor is, amikor nem volt látogató. Az én koromban egy felfázás vagy egy aranyér kockázatos lehet. Mondom, nem panaszkodom, hiszen vasárnap elindították a fűtést, mondták, ha fázunk, tekerjük a radiátorok szelepét. Én bőszen tekertem, ezen tevékenységemből keletkező hő jóleső melegséggel töltött el. A radiátorok persze hidegek maradtak. De nem panaszkodom, nem is panaszkodhatom, hiszen volt látogató, aki rövid ujjúban nézte végig a kiállítást - nekem is kell egy eszkimó ős, vagy legalább egy jegesmedve fogadjon örökbe. Forr a vérem és most már végre eljutok a nőkig is. Egy nap alatt ennyi interakció (ez a fogalom kellőképpen homályos, hogy illedelmes maradjak) nőkkel még nem ért, így feljegyzésre érdemes. Mert kérem szépen melyik hím teremőr büszkélkedhet azzal, hogy egy nő a nevét tudakolja, no nem azért, hogy panasszal éljen a főnökénél, hanem mert őszinte érdeklődést tanúsít személye iránt. Sajnálatos, hogy Veronika, mert ő is bemutatkozott, még nem töltötte be hatodik életévét. De nem áltatom magam, egy előre kitervelt összeesküvés áldozata lettem, amíg Vera lekötötte figyelmem, addig a másik 15 ovis fel-alá rohangált a teremben, akiket a két felnőtt kísérő kétségbeesetten igyekezett mozgásában korlátozni. Ügyes húzás volt, de az a nagy tér bármely gyermekded lelket rohangálásra késztet. Én magam is az egyik teremben rovom a köröket, ha valamelyik kedves munkatárs magával húz elmebajába - a kiabálás nem mindig segít (soha). A nap folyamán volt még kölcsönös rugdosás, ujjaz..(na ezt nem lehet leírni, viszont érzéki volt, már nem úgy, hanem amúgy, tantrikusan, ahogy az egyik kolléga megjegyezte), volt még nyomkodás is (ez szemérmesen elbújva, de erkölcsösen nyitott ajtónál). A nap végére jutott egy bűnbánó bocsánatkérés némi füllentéssel. Mondhatom, mindent megkaptam, amit férfi nőtől megkaphat, és én is adtam, amit adhattam.

Ja, az óvónők a vendégkönyvbe beírva megköszönték a türelmet. Ezt az illetékes elvtársnők és elvtársak vegyék figyelembe, mert a sötét fellegek már fejünk felett kavarognak. A szél pedig elviszi az utolsó lapjaimat.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Viktor nem szereti a kevertet
  2017-10-24 08:13:32, kedd
 
  Én se. Illetve még nem ittam, így nem tudom, hogy szeretem-e, de nem is akarom megtudni. Többnyire tejet iszom, de ha mégis valami mámorító gördül le a torkomon nagy ritkán, abból csak baj lesz. A mi Viktorunk biztos, hogy tegnap kumiszt lefetyelt, mert csupa mámorítót mondott. Aszongya hogy: Magyarország a magyaroké. Testvírem mondd már meg, hogy ki a magyar. Várjál külön. Ki a magyar? Mert ezt már sokan megkérdezték. Jáj more, azt is mondtad, hogy nem kell népvándorlás. Még jó, hogy nem cirka ezeregyszáz éve éltél, mert akkor Árpádék szedhették volna a sátorfájukat, akarom mondani a jurta fájukat. Azt a kutyafáját. Ja, és mi lennénk Európa közepe?
Ahogy megy össze ez a törpe, úgy nő meg az árnyéka.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Apukám,
  2017-10-23 10:33:49, hétfő
 
  31 éve vagyok félárva, de ezt édesapám úgyis tudja. Egyébként is önző egy nézőpont ez, így nem is mondok többet.  
 
0 komment , kategória:  Általános  
Útvesztők
  2017-10-23 07:59:00, hétfő
 
  Úgy szeptember közepén ballagtam a dohánygyár mellett. A könyvtárból tartottam haza. Gyalogoltam, pedig akkor még volt bérletem - 45 perc hazáig. Tudom, hülye vagyok, sokan mondták már, egyszer komolyan elgondolkozom ezen, már azon, hogy hülye vagyok, hiszen, ha annyian mondják (még többen gondolják), akkor biztos úgy is van. Akárhol is tart elmeállapotom, sétálni szeretek. Na nem az ilyen szeles, esős ítéletidőben, amilyen most is van. Akinek esze van, az otthon ül ma. Ugyan elindultak volna egykor ilyen időben az egyetemisták? De ennyire régmúltba nem révedek, mert még eltévedek a politikai útvesztőben. Vissza inkább a szeptemberi napsütésbe. Tehát ballagok a dohánygyár mellett, amikor látom, hogy egy személygépkocsi (tudom is én, hogy milyen típus, én is csak színek alapján osztályozom őket, egyébként se fontos) épp megfordul az úttesten. Amikor az autó mellé értem az anyósülésen csücsülő nő letekerte az ablakot (vagy szélvédőt? eh, mindegy), és megszólított:
- Az egyetemi klinikát keressük.
- Melyiket a sok közül - válaszoltam a hazai pálya fölényével, pedig csak az Édesanyák útján lévőt ismerem. A krach be is következett:
- Az Idegsebészetet keressük - na puff, ennyit arról, hogy pécsi vagyok már 11 éve. A nő látta a tanácstalan arcomat, segített rajtam:
- A Rét utcát keressük - mondta halványan mosolyogva.
- Ja, hogy azt - arcom felderült. Ezzel kellett volna kezdeni, gondoltam magamban. Agyam lázas tevékenységbe kezdett, hogy magam előtt lássam a város úthálózatát, és el tudjam magyarázni, hogy is tudnak eljutni a dohánygyártól a Rét utcába kocsival. Kellett egy kis idő, de sikerült. Hogy eljutottak-e oda, na azt nem tudom. Azt viszont tudom, hogy Pécsett a Rét utca folytatása a Káptalan utca. Hogy eltévedtem az útvesztőben? Zavar támadt volna, ha nem is az Erőben, de a fejben? Utána kell járni, és kiderül, hogy igazam van-e.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A bolond szerelmet követi a kijózanító házasság?
  2017-10-16 20:16:19, hétfő
 
  "A szerelem átmeneti elmezavar, amely házasággal gyógyítható."
Ambrose Bierce
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Az utolsó lapok: szőke nő a múzeumban
  2017-10-16 10:16:44, hétfő
 
  Hidrogén szőke, tehát felturbózott intelligenciával rendelkezett. Továbbá cirka százhatvan-egynéhány centivel a tízcentis tűsaroknak hála. A 15-20 kilónyi túlsúly viszont gusztusossá tette, már aki nem a zörgő csontú nőket kedveli. 40-50 év köztire tehető a felpakolt festékrétegeknek köszönhetően. Párjával kopogta végig a múzeum padlóját. Nyomukban egy ókonzervatív teremőr nyikorgott cipőjével. Kopp, nyik, kopp-kopp, nyik-nyik-nyik, kopp-nyik-kopp. Ez a múzeum zenéje. Úgy hiszem érdeklődő volt a nő - én ugyan csak betipegését figyelhettem meg, nem én felügyeltem mozdulatait -, mert nem 10 perc alatt tudták le a kiállítást. Párjával elhagyták az épületet, de nem a múzeum területét. A mitikus félhomályú folyosón (a látogatók egy része állandóan fényt kíván csiholni a villanykapcsoló önhatalmú kapcsolgatásával - legalább otthon érzik magukat) lestük árgus szemekkel (biztos) ketten is egy fiatal pár kultúrában történő elmerülését, amikor lecsapott a szőke ciklon. Míg Rejtő Jenő azonos című regénye kellemes kikapcsolódást nyújt, ez a ciklon szőke fúriaként rontott ránk. A múzeum kétszárnyú ajtaja nyitva volt, hogy a nap sugarai némi meleget hozzanak a múzeumba. A sötét és hideg folyosóról nézve olyan mintha a mennyek kapuja nyílna meg, de ebben a kapuban nem egy angyal kezdett éneklésbe. A szőke nő beviharzott, két lépést tett a pénztáros irányába, megállt, majd:
- Hogy van pofájuk pénzt kérni a mosdóért? - ordította és folytatta - Nincs WC-papír, nincs kéztörlő, nincs takarítva!
- Elnézést - rebegte a pénztáros - a takarítónő minden nap....
- Ezt? Ezt egy hete nem takarították már!
- Egy csoport volt itt - próbálkozott a pénztáros.
- Felháborító - a szőke nő sarkon fordult és kiviharzott az épületből.
- Tegyen panaszt - kiabáltam utána a sötét folyosóról, és rontottam ki az előtérbe.
Pénztárosunk megsemmisülve motyogott magában. Mindig ez van, abba rúgnak, akit elérnek. De ez szabad döntés: szopsz vagy szöksz.
Ezek után megnéztük a múzeum udvarán, egy másik, kisebb épületben kialakított mosdó állapotát. Nos, a múzeum látogató kultúrlények egy része WC-be érve véglénnyé alakul. Nem lehúzott végtermék, gondolom ezt csak azért, hogy az utánuk érkező diagnosztizálni tudja az előd egészségügyi állapotát. A leszart WC-ülőke (ez nem nálunk) talán a nem megfelelő célzás eredménye, és nem szándékos (naiv vagyok?). A kéztörlőt, WC-papírt lopják, a cél érdekében még szerelnek is. Nincs WC-s nénik, persze, hogy bizonyos állapotok alakulnak ki egy-egy nyugdíjas vagy iskolás csoport után, vagy egyéni hősök után. Volt például minap egy kétszer száz fős diákcsoportunk, na bumm, trotty. Gondolom minden pénz és pávatoll kérdése.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 18 
2017.09 2017. Október 2017.11
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 18 db bejegyzés
e év: 139 db bejegyzés
Összes: 900 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 37
  • e Hét: 318
  • e Hónap: 767
  • e Év: 1872
Szótár
 
Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2019 TVN.HU Kft.