Belépés
schuro.blog.xfree.hu
Mondd el és elfelejtem; mutasd meg és megjegyzem; engedd, hogy csináljam és megértem. schuro ...
2011.11.11
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/16 oldal   Bejegyzések száma: 155 
Sztárok és szüleik ugyanabban az életkorban.
  2017-10-31 22:03:20, kedd
 
  Scott Eastwood és Clint Eastwood, 30 évesen
Kate Hudson és Goldie Hawn, 25 évesen
Charlie Sheen és Martin Sheen, 28 évesen
Michael Douglas és Kirk Douglas, 30 évesen
Ben Stiller és Jerry Stiller, 39 évesen
Gwyneth Paltrow és Blythe Danner, 30 évesen
Mamie Gummer és Meryl Streep, 31 évesen
Colin Hanks és Tom Hanks, 25 évesen
Jaden Smith és Will Smith, 18 évesen
Rashida Jones és Peggy Lipton, 30 évesen
Maya Rudolph és Minnie Riperton, 29 évesen
Alexander Skarsgard és Stellan Skarsgard, 35 évesen
Carrie Fisher és Debbie Reynolds, 23 évesen
Jamie Lee Curtis és Annie Guest, 20 évesen
Billy Lourdes és Carrie Fisher, 23 évesen
Oz Perkins és Anthony Perkins, 27 évesen
Dakota Johnson és Melanie Griffith, 25 évesen
Ashley Judd és Naomi Judd, 39 évesen 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Atacama sivatag
  2017-10-31 22:01:58, kedd
 
  Az Atacama egy kavics- és homoksivatag Chile és Peru területén, az Andok és a Csendes-óceán között. Átlagos szélessége (kelet-nyugat) kevesebb mint 160 km, hossza 1000 km. A csendes-óceáni parti hegység az óceánhoz közel fekszik, átlagos magassága 800 m.
Az Atacama gyéren lakott hely. A Pánamerikai autóút áthalad a sivatagon, melynek közepén, 2000 m magasságban egy oázisban van a San Pedro de Atacama nevű falu.
Az Atacama gazdag réz- és ásványi tartalékokkal rendelkezik. Az Atacama határvita Bolívia és Chile között ezek miatt kezdődött az 1800-as években.
Az Atacama-sivatag az egyik legszárazabb hely a Földön (kivéve valószínűleg a McMurdo-szárazvölgyeket az Antarktiszon). Az átlagos csapadékmennyiség Antofagastánál - chilei régió, amely az Atacama része - 3 mm/év, és voltak olyan időszakok, amikor itt 40 évig egyáltalán nem esett eső.
Az Atacama 15 millió éves, és 50-szer szárazabb, mint a kaliforniai Halál-völgy. Annyira száraz, hogy a 6800 m-re is felemelkedő hegyek teljesen gleccsermentesek.
Az Atacama legszárazabb része a parti hegység és a Domeyko Kordillera között van. Itt az Andok akadályozza a keletről érkező nedvességet, a parti hegység a tengeri ködöt, a Domeyko Kordillera pedig az Andokból érkező csapadékot. Az itteni talaj hasonlít a Mars talajához.
2003-ban egy kutatócsoport megismételte azokat a kísérleteket, amelyeket a Viking-1 és a Viking-2 űrszonda a Marson végzett élet felderítésére, és képtelenek voltak bármilyen jelet felfedezni az Atacama talajában. A régió ilyen szempontból egyedülálló a Földön, ezért a NASA itt gyakran teszteli a jövőbeli marsszondák műszereit.
Az Atacama-sivatag, elsősorban rendkívül alacsony nedvességtartalmú levegője miatt, kiválóan alkalmas az infravörös és a látható fény tartományában végzett csillagászati megfigyelésekre. Az Európai Déli Obszervatórium (ESO) két nagy csillagászati obszervatóriumot üzemeltet az Atacama-sivatagban: a La Silla Obszervatóriumot és a Paranal Obszervatóriumot. 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Brugge város
  2017-10-31 21:25:07, kedd
 
  Brugge Nyugat-Flandria legnagyobb városa. A várost sokszor az észak Velencéjének is nevezik, hiszen számos csatorna szeli át. Az óvárost körülvevő régi erődítmények és malmok maradványai ezen csatornák mellett találhatóak. Brugge Európa kiemelkedő látványossága köszönhetően annak, hogy a városközpont a középkor óta alig változott.

Brugge
Az első erődítmények Julius Caesar Menapii hódításai után épültek, az i. e. 1. században, a tengerparti területek kalózok elleni védelmére. A 4. században a frankok elhódították a rómaiaktól a területet és Pagus Flandresis néven igazgatták tovább.

A Burg tér a városházával.
A települést, Flandria első grófja, I. Balduin alapította, de Brugge csak 1128-ban kapta meg a városi jogot. Brugge város alapító okirata 1128. július 27-ére datálódik.

A Steenstraat a Szent Salvator katedrális a háttérben.
A 15. században a burgundiai herceg kormányzása alatt a város kulturálisan, építészetileg és gazdaságilag is virágzását élte. A középkor végéhez közeledve Brugge Észak-Európa leggazdagabb városának számított.

A Markt (piactér) egy része.
A 15. század végén a Zwin-öböl elhomokosodása elvágta a tengertől Bruggét, ezért a burgundiaik elhagyták a várost. I. Miksa korlátozta a város jogait és innentől kezdve Antwerpen lett a flamand régió központja.

Rozenhoedkaai.
Az 1500-as évek meghozták a város prosperitását. A város hamar Antwerpen nyomába ért mint a németalföldi gazdaság zászlóvivője. A 17. század során aztán a csipkekészítés hagyománya teljesen elsorvadt, jóllehet számos próbálkozás volt a dicső múlt felélesztésére. A tengeri infrastruktúra modernizálódott. Új összeköttetések létesültek a tengerrel, ez mégsem hozta meg a várt eredményt. Brugge elgyengült, és fokozatosan eltűnt a történelmi palettáról. Ebben az időkben a legnagyobb problémát az jelentette, hogy a város nem vállalt részt a 19. században végbement a iparosodásban.

A Rozenhoedkaai csatorna a harangtoronnyal a háttérben.
A 19. század második felében a város a világ első turistacélpontjává vált, gazdag brit és francia turistákat vonzva látványosságaihoz. A 20. század második felében kezdte a város visszanyerni múltbeli dicsőségét. A kiemelkedő európai integrációs tevékenységéért Brugge 1960-ban Európa-díjat kapott. Zeebrugge kikötőnek köszönhetően ismét gazdasági fellendülés következett.

A régi házak tetői a város központjában.
Zeebrugge kikötőjét eredetileg a németek építették - az "U-Boot"-ok számára az első világháborúban. Ez nagyban kibővült 1970-ben és az 1980-as évek elején, hogy Európa legfontosabb és legmodernebb kikötőjévé váljon. A nemzetközi turizmus ezután robbanásszerű fejlődésen ment keresztül.

A Szűzanya templom.
A Dijver- csatorna és a Szűzanya templom tornya.
A Provinciaal Hof.
A Kruispoort.
A Dweersstraat.
Ten Wijngaerde.
A Groenerei (csatorna).
Kilátás a Rozenhoedkaai-ról .
A Bruges-csatorna.
A Bonne-Chiére szélmalom.
Spiegelrei csatorna.
A Markt (piactér).
De Lijn
Stadhuis, azaz a városháza.
Sint Salvator torony.
Onze Lieve Vrouwekerk.
Belfort
Középkori hangulat 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Halloween idézetek
  2017-10-30 21:24:31, hétfő
 
  A halottaknak szükségük van ránk, hogy emlékezzünk rájuk, még ha nem is tudunk, csak annyit mondani, hogy sajnálom, amíg a szó minden jelentőségét elveszti és olyan lesz, mint a levegő.
Audrey Niffenegger
Meggyújtják a gyertyát, a láng felszökik, kinyújtózik. Örül, hogy életre keltették. Ráfekszik minden fuvallatra, légmozgásra, kihasználja azokat, tudván, milyen rövid az élete. S lassan elfogy, egyre szomorúbb, egyszersmind egyre kétségbeesettebb, végül már reszket, csapong, mielőtt belefúlna az olvadt viaszba.
Vavyan Fable
Égett a gyertya és meglobbant, ha a lehelet, vagy a gondolatok elreppentek mellette; a lehelet aztán szétesett, a gondolatok fáradtan leszálltak, mint a haldokló madár, és elmúltak.
Fekete István
Halloween van, és ezt az ünnepet a kitaszítottaknak, a beilleszkedni nem akaróknak és a bolondoknak találták ki, mindazoknak, akik sehova sem tartoznak.
Erica Spindler
Halloweenkor normális másnak lenni.
Fredrik Backman
A halloween a tökéletes emlékeztető arra, hogy a varázslat bennünk él.
Sarah Ban Breathnach
A halloween az egyik kedvenc ünnepem. A karácsony és a többi végső soron elszomoríthatja az embert, mert tudjuk, hogy olyankor boldognak kell lennünk. Ám halloweenkor minden lehetünk, ami lenni akarunk.
Ava Dellaira
A szerelem a legjobb esetben halloweeni csokivadászat, legrosszabb esetben finom whiskey, számomra szúrós hőség, egy hely a nézőtér sorában...
Jacquelyn Mitchard
A halloween Amerikában csak egy nagy pénztermelő nap a kereskedőknek. Egy lehetőség, hogy még több szuperhős szart adjanak el.
Penn Jillette 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Egyedi térkép ékszerek
  2017-10-30 21:14:19, hétfő
 
  Talia Sari Izraeli ipari formatervező és ékszerész egyedi személyre szabott kortárs térkép ékszereket készít medál, gyűrű vagy bross formában. A You Are Here című projektben maradéktalanul a vásárlók igényei befolyásolják az ékszer típusát, alakját, mintáját és bevonatát. Az interaktív online térképen saját magunk választhatjuk ki a tetszés szerinti címet, közelíthetünk/távolíthatunk, finomíthatunk a végleges változatig, a virtuális tervezés után pedig a designer elkészíti fémből az alapformát, majd 24 karátos arannyal vagy ezüsttel vonja be a minimalista térképrészletet. 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Elhunyt Som Lajos
  2017-10-30 20:12:29, hétfő
 
  Hosszú betegség után ma elhunyt Som Lajos, a Piramis együttes alapítója. A zenész 70 éves volt. Úgy tudni az utóbbi napokban a Péterfy Sándor utcai kórház belgyógyászatán ápolták, ahol a hétvén rosszabbodott az állapota..
Som Lajos (Budapest, 1947. október 1. - Budapest, 2017. október 30.) magyar zenész, basszusgitáros. Játszott a Tűzkerék, a Neoton, a Taurus zenekarokban. 1974-ben megalapította a Piramis együttest, melynek Révész Sándor mellett másik meghatározó tagja lett. 1985-ben megalapította a Senator együttest, amely két évig működött és egy nagylemezt készített.

A hatvanas évek közepén kezdett el zenélni a Record nevű zenekarban. A Gyapjúforgalmi Vállalat Révay utcai kultúrtermében volt állandó klubjuk.

1964-től 17 éves korától zenélt, 1965-ben alapította a Dogbeaters zenekart. Majd egy évvel később jött a Fekete-Fehér, aztán 1968-tól 1969-ig játszott a Record nevű zenekarban.

Som Lajos a Record után a Neoton együttesbe igazolt, ahol akkor már későbbi felesége, Karda Beáta volt az énekesnő.

A következő nagy állomás a Taurus együttes, az első magyar hard rock zenekar volt az életében a '70-es évek elején, amelyben Radics Bélával, Balázs Fecóval és a Metróból átigazolt Brunner Győzővel játszottak együtt.

Som Lajos (bal szélen) a Piramis együttes többi tagjával
Köves Miklóssal létrehozták a Piramis együttest. Ekkor még Lévay Tibor volt az énekesük, akit később a Generálból távozó Révész Sándor váltott fel.

"Ismerlek, néha kérsz,
Azt mondod, kell a pénz.
Mindig van, ki pénzt ígér,
A becsület ennél mégis többet ér!"

A Piramis feloszlása után 1985-ben az ugyancsak sikeres Senator nevű együttes basszusgitárosa lett, amelyben Takáts Tamással, Szekeres Tamással, Giger Károllyal és Varga Lászlóval zenéltek együtt.

1992-ben újra összeállt a Piramis, a nagy érdeklődésre való tekintettel öt koncert erejéig, a klasszikus felállásban. 1997-ben Závodi Jánossal mindketten 50. születésnapjukat ünnepelték, ennek alkalmából Száz év zene címmel készítettek közös albumot, korábbi slágereiket újra felvéve. 2006-ban ismét összeállt a Piramis, de a megromlott egészségi állapotú Som Lajos csupán a koncertek elején és végén léphetett színpadra, akkor is vendég basszusgitáros társaságában. A Piramis 2009-es újraindulásában már nem is vett részt.

2011-ben bejelentették, hogy Slamovits Istvánnal közösen új zenekart alapít StOrM néven, azonban az új formáció mindössze egy sajtótájékoztatón szerepelt együtt, tényleges működésére sosem került sor.

2015 nyarán egy lapinterjúban elismerte, hogy a hetvenes években beszervezték, és (Professzor néven) jelentéseket adott az állambiztonság munkatársainak.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Ötletes konyhai eszközök
  2017-10-30 16:27:09, hétfő
 
  Citrom facsaró


Praktikus olaj tartó ecsettel
Hullámos kés
Kretív konzervnyitó


Mini polc a mosogatóhoz
Lábas fedő szűrővel
Fagylaltkészítő gép
Cseresznyemagozó
Gofrisütő serpenyő
Rugalmas szilikon sütőformák
Befőttes üveg nyitó
Praktikus vágódeszka
Szilikon kenyérsütő forma
Mérő kanál
Okos serpenyő, amely szinkronban van az okostelefonnal.
Stílusos kerámia saláta tál
Intelligens elektromos vízforraló rozsdamentes acélból, Wi-Fi modulral, hőmérsékletszabályozóval és szűrővel ellátva. A modell egyik jellemzője a távvezérlés lehetősége okostelefonon keresztül.
Ergonómikus beépített elektromos tűzhely.
Avokádóhámozó három az egyben: felvág, kimagoz és szeletel. 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Japán - szokások és furcsaságok
  2017-10-30 16:10:56, hétfő
 
  Világszerte ismertek a japánok érdekes, vicces vagy éppen bizarr dolgai, találmányaik, illetve végtelen rajongásuk olyan dolgok iránt, amik egy európai látogató számára igencsak szokatlanok.

Bor és zöld teafürdők a Yunessun Spa Resortban, Hakone város. A vörösborban való fürdés újító hatású, a zöld tea pedig erős antioxidáns.


Japánban van egy hagyomány, az OCHOBO, ami azt jelenti, hogy egy nő akkor szép és illedelmes, ha pici a szája, és lehetőleg zárt. Világos, hogy emiatt nem fogyaszthatnak nyilvánosan olyasmit, aminek az élvezetéhez nagyra kell tátani a szájat. Például egy szaftos hamburgert. Az elnyomásnak immár vége a japán Frehsness Burger kifejlesztette a megoldást, a Lieration Wrappert, vagyis a Felszabadító Csomagolást!
Utazási iroda nyílt plüssállatoknak, az Unagi Travel azoknak szól, akik sajnos nem tudják személyesen elvinni kedvenceiket nyaralni, ezért befizetik őket egy egynapos kirándulásra, esetleg egy hosszabb nyaralásra. Az elkészült képeket feltolják az utazási iroda Facebook-oldalára, hogy minden gazda láthassa, milyen jól mulatnak a kis kedvenceik.


Szamuráj páncél állatokra Egy japán Samurai Age nevű vállalat szamuráj páncélok gyártásába kezdett, amit a kedvenceinknek szánnak. A cég szabványos páncélokat kínál macskákra, kisebb termetű kutyákra, babákra sőt még italos üvegekre is. Egyébként a minta a legendás japán szamurájok páncélzata alapján készült.


Kewpie majonéz, almaborból vagy tisztított rizsecetből készül egy kis adalékkal. Különleges, egyedi ízű. Legtöbbször adagolós flakonban kapható, hígabb állagú, mint a hagyományos európai majonéz. Néha főtt zöldségekkel tálalják, de szójaszósszal és wasabival kereve mártogatós is lehet. Kiváló olyan ételekhez, mint az okonomiyaki, takoyaki és yakisoba.
Diétás víz a tökéletes fogyókúrához.
A feketére színezett fogsor évszázadokon át divatos volt a japán nők körében. Még a gésák is így néztek ki. Eleinte a fekete fog a magas rang, a vagyon jelképe volt, később annak a jele, hogy az adott lány felnőtt lett. Eleinte a férfiak is festették a fogaikat, később a nők kiváltsága lett, de még a legszegényebbek is feketítettek esküvők és temetések alkalmából. A nyugati látogatók valamiféle büntetésként értelmezték a sötét fogakat, így 1870-ben Meidzsi császár betiltotta a tradíciót.
Buborékfólia nyomogatást imitáló szerkezet, a Mugen Puchipuchi (végtelen buborékfólia) nevű cég szilikonból gyárt nyomkodható buborékokat, ezek nem pukkadnak ki, viszont minden nyomásra produkálják a pukkantás érzését és a pukkanó hangot is. Az már japán sajátosság, hogy minden századik pukkanáskor olyan extra effektekkel is kedveskedik a játék, mint a kutyaugatás, a fingás vagy egy szexi hang.
A ganguro (fekete arc) japán eredetű alternatív stílusirányzat fiatal nők számára, amelynek lényege az éles kontrasztokban és a feltűnéskeltésben van. A stílusirányzat alapelemei a természetellenesen barna bőr, világos (szőke, platinaszőke, rózsaszín vagy narancssárga) színű haj, fekete tussal kihúzott szem, fehérre kent szemhéjak és ajkak, világos ruhák, arcra ragasztott matricák. Az irányzat az 1990-es években jelent meg Tokió Sibuja kerületében és a 2000-es években érte el legnagyobb népszerűségét. A stílus élesen szembemegy a hagyományos japán szépségideállal, amelynek koncepciója a fehér bőr, fekete haj és természetes tónusú arcfestés.
A világ legrövidebb mozgólépcsője mindössze 5 lépcsőfok megmászását váltja ki. A kétes dicsőséget a Kawasakiban található Okadaya More's bevásárlóközpont egyik mozgólépcsője szerezte meg, az itt található mozgólépcső emelőmagassága mindössze 83 centiméter.
Jokohamában (Tokiótól 30 kilométerre) került megrendezésre a Pikachu Fesztivál, ahol összesen több mint ezer elviselhetetlenül aranyos elektromos zsebszörny táncolt az utcákon. A Pikachu Tairyou Hassei-Chu egy egész héten át tarzó fesztivál, amit 2014 óta rendeznek meg Japánban.
Mesterséges robot adta össze a 36 éves Iniju Szatokót és vőlegényét, a 42 éves Sibata Tomohirót. Az I-Fairy nevű, másfél méter magas, mesterséges intelligenciával bíró robot robot anyakönyvvezető testéből kifutó drótok egy néhány méterrel távolabb lévő, függöny mögötti számítógéphez vezetnek, amelyen keresztül egy férfi eljuttatta az utasításokat a szokatlan anyakönyvvezetőhöz. A gyártó Kokoro cég szerint ez az első alkalom, hogy egy pár robot segédletével kötött házasságot.
Szobalány kávézók, Japán rendkívül híres a rendkívül udvarias kiszolgálásáról. Mi történne akkor, ha ez mégis pont ellenkezőleg történne? Mi lenne, ha egy kávézóban pont úgy bánnának velünk, mint egy utolsó ronggyal? Ahol a pincérek mérgesek és semmi kedvük jópofizni velünk? Ezt valósították meg az Akihabarában található Nagomi nevű kávézóban. Jellegét tekintve ez is a Meido kávézókhoz sorolható, ahol ugye a lányok cseléd ruhában, szebb szóval szobalány ruhában szolgálnak ki minket. Itt az emberek tulajdonképpen azért fizetnek, hogy rosszul bánjanak velük. Persze ezek a kávézók nem merülnek ki a kávézás élményeiben. A legtöbb helyen a pincérlányokkal beszélgetni, társasjátékozni, kő-papír-ollózni lehet, sőt egyes helyeken megengedett a flörtölés is.


Lebegő bonsai fa, Japán tervezők találták ki ezt a nagyrészt mágneses elven működő szerkezetet, aminek segítségével az apró bonsai fákat a tartójuk fölött lebegtetik. A japán porcelánból készült alapban és az apró bonsai fát tartó labdában lévő mágnesek közötti taszítás segíti a levegőben tartani a növényt.
Japánról közismert, hogy ha az étkezésről van szó, a lehető legmerészebb ételeket is szívesen kipróbálják a helyiek. Így nem szabad csodálkozni azon sem, hogy a hagyományosnak mondható bálnahús-fagyi mellett a legfurcsább ízek is teret nyerhetnek a szalonnástól a zöld teáson át egészen a rántott osztrigásig.


Az elöregedő japán társadalomban egyre többen halnak meg, de nincs elég pap. Mivel mással helyettesítenék őket, ha nem robottal. A Softbank nevű cég Pepper nevű humanoid robotjáról korábban már sokat hallhattunk, Japánban a mindennapok részévé vált. A 120 centiméter magas, 28 kilogramm súlyú Pepper a világ első olyan robotja, amely képes az emberek érzelmi reakcióinak és testbeszédének olvasására. Használják már bolti és reptéri kisegítőként, pultosként, illetve kórházakban idősek gondozására. Most egy újabb szerepet találtak neki: buddhista papot helyettesíthet temetési ceremóniákon. A Life Ending Industry nevű tokiói temetkezési expón mutatták be, hogy a szerkezet miként tudja robothangon kántálni a szútrákat, miközben dobol.
A Japán Ishinokoe cég a végső nyughely egy speciális kiegészítésével rukkolt elő. Minden sírhely a megboldogult neve, fényképének helyére egy QR-kódos táblácskát kap. Aztán amikor a rokonyok, vagy az ösmerősök leróják tiszteletüket, akkor egyúttal előkapják mobiljukat és beolvassák a kis tábláról az elhunyt minden olyan adatát, amit a család feltöltött a sírhoz kapott tárhelyre. Ezen keresztül még üzenni is lehet, na nem a halottnak, hanem a még élőknek.
Tokióban járva könnyedén rátalál az utazó a használt "lánybugyi" automatákra. Igen: használt "lánybugyi" automatákra. 1000 yen-ért (ez kb. 2400 Ft) bármely perverziót kedvelő szert tehet fiatal lányok különböző ideig hordott alsóneműjére.
A kapszulahotel olyan hoteltípus, melyben számos nagyon kis szoba, úgynevezett kapszula található és melynek célja, hogy olcsó és alapvető éjszakai szállást biztosítson az olyan vendégeknek, akiknek nincs szükségük vagy nincs pénzük a hagyományos szállók szolgáltatásaira. Internetet, közös fürdőt és egy rolóval lehúzható saját 2×1 méteres műanyag kapszulát kap a vendég. A legtöbb nem koedukált: külön szinteken vannak a férfiak és a nők. Cipőt már a bejáratnál lévő széfbe kell helyezni, ettől kezdve az ott kapott eldobható papucsot lehet használni. Hálóingként yukatát kapunk, jár még törölköző, fogkefe és fogkrém is.
Japánban rengeteg "Love Hotel" van. A kialakulásának oka elég egyszerű: nagyon kicsi, vékony falakból álló lakásokban élnek a japánok, nem ritka, hogy egy-egy nagy terű szobát használnak nappaliként, hálószobaként is, ahol akár egy egész család is alszik. Az igényeket pedig ki kell elégíteni. A bejelentkezéstől a kijelentkezésig a lehető legdiszkrétebben kezelik a szolgáltatást: parkolóból megközelíthető a bejárat. Az autó rendszámát táblával takarhatjuk el. Recepciós egy zárt fülkében van, csak csengetésre jön ki, majd átnyújtja a kulcsot, és visszamegy. Az óriási szobákhoz jár hatalmas tévé, kivetítő, jakuzzi, masszázsfotel, különböző automaták (bugyi, jelmez, egyéb eszközök), italautomata, hűtő, esetenként játékgép is. Ételt is lehet rendelni, amit egy nyíláson keresztül visz a személyzet. A falak hangszigeteltek, a folyosón hangos zene szól. 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A legrégebbi ismert fotók a Amerikából - 2. (25 kép)
  2017-10-30 15:44:45, hétfő
 
  Missouri (1854)
Lucretia Mott (Coffin néni) nőjogi aktivista és társadalmi reformer.
Montana (1860)
Bird Tail Rock, Lewis és Clark megye, Montana.
Nebraska (1861-1865 között)
Egy uniós katona és családja néhány évvel azelőtt, hogy Nebraska 1867-ben az USA teljes jogú tagállamává vált.
Nevada (1860)
A képen William Morris Stewart republikánus szenátor.
New Hampshire (1844)
A képen Levi Woodbury szenátor.
New Jersey (1842 és 1851 között)
A képen William L. Dayton szenátor.
Új-Mexikó (1868)
A Fort Marcy erőd az újonnan csatolt Texas állam déli határvitája miatt építették.
New York (1859)
A Hudson-folyó, a fotót William England fényképész készítette és később színezte.
Észak-Karolina (1861)
A negyedik North Carolina-i gyalogezred polgárháborús katonája William F. McRorie kapitány.
Észak-Dakota (1868)
Iron Bear, Arikara indinán harcos.
Ohio (1840)
William Henry Harrison politikus, egy évvel azelőtt, hogy az Egyesült Államok kilencedik elnöke lett.
Oklahoma (1850)
John Ross, más néven Koo-wi-s-gu-wi 1828-1866 között a Cherokee indiánok fő vezetője.
Oregon (1855)
A képen Benjamin F. Harding szenátor.
Pennsylvania (1850)
Chestnut Streets, SW sarok, Philadelphia, fényképezte Frederick De Bourg Richards.
Rhode Island (1859)
A korrupt szenátor, James F. Simmons, majdnem kizárták a szenátusból a korrupciós botrány miatt.
Dél-Karolina (1853)
Franz Melchers a Charleston Zeitung újság tulajdonosa.
Dél-Dakota (1870)
A Kegyelmes Megváltó kápolna oltára, amely 1884 februárjában tűzvészben elpusztult.
Tennessee (1860 körül)
Néhány gyermek a Lookout Mountain városban.
Texas (1846)
A képen Samuel Hamilton Walker Texas Ranger kapitány.
Utah (1865 körül)
Alső transzkontinentális vasútvonal, Salt Lake City.
Vermont (1852)
Vermont zászlaja.
Virginia (1850 vagy 1851)
A Bethany College magán bölcsészettudományi kollégium tanulói.
Washington (1858)
Fort Colville katonai állomás.
Nyugat-Virginia (1859)
Harpers Ferry város látképe. John Brown felkelő, a rabszolga-felszabadító mozgalom híve 1859. október 16-án 18 társával elfoglalta a virginiai Harpers Ferry fegyverraktárát, hogy felkelést robbantson ki a feketék felszabadításáért. Senki sem csatlakozott hozzá, s a hadsereg, a helyi polgárőrséggel együtt két nap múlva véres tűzharc során elfogta. Eleve reménytelen akciójával nagyban hozzájárult a szemben álló táborok (Észak-Dél) gyűlölködésének kiéleződéséhez, ami végül az amerikai polgárháború (1861-1865) kirobbanásához vezetett.
Wisconsin (1840)
A képen BR Wilson libériai metodista misszionárius. 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A legrégebbi ismert fotók a Amerikából - 1. (25 kép)
  2017-10-30 15:43:12, hétfő
 
  Alabama (1850)
Sikeres Montevallo-i üzletemberek egy csoportja.
Alaszka (1868)
Az indiánok egy csoportja Fort Tongass-ban évtizedekkel azelőtt, mielőtt a terület az Egyesült Államokhoz került.
Arizona (1871)
Induló geológiai expedíció.
Arkansas (1865)
A Sultána nevezetű gőzhajó felrobbanása előtt egy nappal. 1865. április 27-én a hajnali órákban erős detonáció következtében a Mississippi-folyón elsüllyedt a mintegy 2450 katonával a fedélzetén a Sultána gőzhajó. A két évvel korábban Cincinnatiban megépített gőzös Vicksburgből az Illinois állambeli Cairoba szállított utasokat. A katasztrófát mindössze 600-an élték túl.
Kalifornia (1860-as évek)
A Los Angeles Plaza a város központja.
Colorado (1871)
A Colorado folyó Timothy H. O'Sullivan fotóján.
Connecticut (1861)
A Gunnery camp képe, az első megszervezett amerikai nyári tábor.
Delaware (1860)
Az első amerikai felvételek közül sok népszerű politikus volt. A képen Benjamin T. Briggs, aki később az állam 46. kormányzója lett.
District of Columbia (1850 körül)
A Tripoli emlékmű a legrégebbi katonai emlékmű az Egyesült Államokban.
Florida (1862 körül)
Castillo de San Marcos erőd bejárata a polgárháború idején. A legrégebbi erőd az Egyesült Államokban.
Georgia (1844)
A képen Howell Cobb, Georgia 40. kormányzója.
Hawaii (1893)
Victoria Ka'iulani (1875-1899), az 1898-ban az Egyesült Államokhoz csatolt szigetország utolsó hercegnője.
Idaho (1860 körül)
A Kígyó folyó, a Columbia folyó legnagyobb mellékfolyója, 1 735 km hosszú.
Illinois (1844)
Abraham Lincoln fő politikai riválisa, Stephen Douglas.
Indiana (a polgárháború idején)
Konföderációs foglyok, Camp Morton, Indianapolis.
Iowa (1844)
A képen George W. Jones szenátor, az amerikai polgárháború idején a szövetségi hatóságok letartóztatták és börtönbe zárták konföderációs szimpátia gyanúja miatt.
Kansas (1861 körül)
A képen Samuel C. Pomeroy szenátor, hosszú ideig 1861-1873 között volt szenátor.
Kentucky (1852 körül)
A listán szereplő, megdöbbentő eredeti fotók közül Henry Clay szenátor portréját nem sokkal a halála előtt készítették.
Louisiana (1847)
A képen Francis L. Hawks protestáns püspöki pap, egyháztörténész, a Louisiana Egyetem elnöke.
Maine (1850)
Kennebunkport-i tűzoltók egy csoportja.
Maryland (Megjelent 1846)
Az 1812-es North Point-i csata emlékműve.
Massachusetts (1844)
Horace Mann oktatási reformer és politikus, aki a közoktatás egyik legnagyobb támogatója volt.
Michigan (1844)
A képen Thomas Fitzgerald szenátor.
Minnesota (1862)
Azayamankawin nevű Mdewakanton Dakota nő, "Old Betsey" vagy "Old Bets" néven ismert.
Mississippi (1844 körül)
Henry S. Foote szenátor, aki késleltette a polgárháborút azzal, hogy kompromisszumokat kötött, amelyek együtt tartották az Uniót - legalábbis néhány évig. 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/16 oldal   Bejegyzések száma: 155 
2017.09 2017. Október 2017.11
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 155 db bejegyzés
e év: 1924 db bejegyzés
Összes: 38183 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 2100
  • e Hét: 2100
  • e Hónap: 86447
  • e Év: 86447
Szótár
 
Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2019 TVN.HU Kft.